Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-08, 14:58   #151
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie na czym się bzykać skoro te nawilżające żele typu durex, unimil są niewskazne w ciąży?😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na czym Serenely chyba pytała o to lekarza, ale nie podawała chyba nazw, może zdradzi

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:01   #152
magia_to_ja
Madi

ja do smarowania brzuszka mam palmers, ale stwierdzam , że jako taki ciężko się wchłania i do tego ten zapach jak budyń czy coś... ble smaruje może raz na tydzień :/

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:12   #153
judis
Zadomowienie

mój mąż potrafi zaskoczyć, dzwonie do niego i pytam gdzie jest a on: w kwiaciarni
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:20   #154
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
wiecie, jak się dziś rano wystraszyłam, patrzę na brzuch a tam taka krecha jakby rozstęp na skórze, ale patrze raz, drugi i to koszulka odcisnęła mi się tak delikatnie, ale się wystraszyłam, muszę wreszcie zacząć się smarować tymi balsamami i olejkami
Haha nabrałam się tak już kilka razy, to mi się coś odgniotło na brzuchu to na cyckach ale faktycznie to tylko bluzka

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
No musisz uważać na siebie leżeć zawsze można ale moze nie plackiem cały dzień. Co do seksu to bym troszkę sobie odpuściła, seks plus skurcze to moze nie koniecznie dobre rozwiązanie. Mam nadzieje, że wszystko sie unormuje. A ile przytyłaś, że tak narzekałaś?
Dziękuje Nie wyleżała bym cały dzień w łóżku, kręgosłup by mi odpadł. Z resztą to podobno wcale takie zdrowe nie jest. Będę się bardziej oszczędzać, zwolnię na kijkach do prędkości lekkiego spaceru i będzie dobrze. Na razie zjadłam 2xmagnez plus nospe jak wróciłam i jest ok, nic nie czuję, brzuch miękki. A z seksem jakoś nie szalejemy, raz w tygodniu to jest max, TŻ wiecznie zapracowany, moje libido poszło precz więc raz w tygodniu to jakoś długością nie grzeszy przytyłam wg mojej wagi 6kg. Wg ich wagi też w sumie 6kg tyle że w ciuchach i butach i nie od początku tylko od 12tygodnia. Ale o dziwo idzie tylko w brzuch do przodu i w cycki

Cytat:
ja do smarowania brzuszka mam palmers, ale stwierdzam , że jako taki ciężko się wchłania i do tego ten zapach jak budyń czy coś... ble smaruje może raz na tydzień :/
Nie lubię takich smarowideł ala masła. Kupiłam sobie ostatnio oliwkę "będę mamą" z lirene bo te z bielendy zaczęły mnie uczulać. I jestem mega zadowolona z tej oliwki, pięknie pachnie i ładnie się wchłania

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
mój mąż potrafi zaskoczyć, dzwonie do niego i pytam gdzie jest a on: w kwiaciarni
Bezpośredni
Ja się dzisiaj pytam męża co z dniem kobiet. A on, że kupił wczoraj kwiaty przed pracą (ma drugą zmianę), wstawił w pracy do wody i zostawił w pracy rozpakowywałam później wczorajszą dostawę owoców z biedry, patrzę na rachunek a tam tulipany także no, nie narzekaj głośno

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Na czym Serenely chyba pytała o to lekarza, ale nie podawała chyba nazw, może zdradzi
Wyczytałam w necie, że na ślinie można się bzykać
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:21   #155
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie;71661606
[/COLOR
Z z teściowymi czasami bywa zabawnie. Moja aż do badań prenatalnych i PAPPA nie chciała mi uwierzyć, że wszystko jest OK z dzieckiem, bo przecież skoro mam Hashimoto, to jest ogromna szansa, że urodzi się z wadami rozwojowymi albo że poronię :O :O :O To się nazywa wsparcie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Dzidzia śliczna, ruchliwa. Badania mi poleciały w dół, anemii jeszcze nie ma, na granicy pomimo prenatalu. Ja mam skurcze. Wg ginki za często bo miałam nawet jak szłam do przychodni. A miałam z 600m bo nie było miejsca na parkingu pod przychodnią i musiałam zaparkować dalej. Więc mam brać asmag forte 4x1 i no-spę doraźnie. Jak nie przejdzie to mam do niej przyjść wcześniej i położy mnie na oddział
Na pocieszenie poszłam do sklepu i zakupiłam sobie zapas żelek i słodkości, tyle mojego
ale i tak mi źle, boję się. I mam wyrzuty sumienia za sobotę bo trochę popracowałam sobie w domu i w sumie niedługo po tym to się pojawiło buuu.
Zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać czy mogę chodzić na kijki i co z seksami
Super, że dzidzia zdrowa
Kijki bym jednak na Twoim miejscu odpuściła, a po seksach bym obserwowała co na to brzuch

Cytat:
Ja dzisiaj sie tak zdenerwowałam, że mnie w dole brzucha kłuje... Kur.. czy tylko mój szef ma tak zrytą babe od księgowości? Byłam dzisiaj w zusie i ani jedno zawolnienie do zusu nie doszło. Potzrebuje zaświadczenia o dochodach za luty, a w zusie nie maja podstawy do wydania i co lepsze dopiero po wysłaniu gotówki na konto będą mogły takowe wydać... Ja do 15 marca musze mieć papiery, a zus ma 30 dni od dostarczenia zwolnienia na płatność. Wiec chyba będę ugotowana przez te piz... księgowa i może jeszcze kare zapłacę
Księgowa do ukarania

Cytat:
Napisane przez beatkakalinowska123 Pokaż wiadomość
Po pierwszych dwóch poronieniach dostałam skierowanie do genetyka. Tam skierowanie na badania kariotypów (wyniki prawidlowe). Przy trzeciej pozytywnej próbie zmieniłam lekarza, jednak czekałam trochę dłużej niż wcześniej na pierwszą wizytę czyli okolo 7 tygodnia (wtedy już powinno być widoczne tętno). Na pierwszej wizycie wszystko prawidlowo, serduszko biło. Ginekolog po przekazaniu jej informacji, że poprzednie ciąże poronioniam i nie zostały zdiagnozowane zaleciła badania: mutacja genu Mthr oraz biało C i białko S. Wynik: posiadam mutacje tego genu C677T, A1298C heterozygota - kwas foliowy nie jest poprawnie przetwarzany w organizmie, przyjmuje Femibion. Posiadam równiez niedobór białka S, co może powodować zakrzepy zwłaszcza w trakcie ciąży.
Ja też mam mutację MTHFR Przyjmuję fraxiparine. Przy niedoborze białka S pewnie masz zastrzyki refundowane? Ja się niestety nie załapałam i mam 100% płatne Do tego łykam acard i kwas foliowy 5 mg. I jeszcze parę innych leków ze względu na inne problemy

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
I skoczylam do pepco i kupilam jedne spodenki. W domu rozlozylam sobie to co mam na 0-3msc. Duuzo z tego jeszcze po Adasiu.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:29   #156
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Ja bioOil używam ale ostatnio rzadko bo zapominam

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Haha nabrałam się tak już kilka razy, to mi się coś odgniotło na brzuchu to na cyckach ale faktycznie to tylko bluzka

Dziękuje Nie wyleżała bym cały dzień w łóżku, kręgosłup by mi odpadł. Z resztą to podobno wcale takie zdrowe nie jest. Będę się bardziej oszczędzać, zwolnię na kijkach do prędkości lekkiego spaceru i będzie dobrze. Na razie zjadłam 2xmagnez plus nospe jak wróciłam i jest ok, nic nie czuję, brzuch miękki. A z seksem jakoś nie szalejemy, raz w tygodniu to jest max, TŻ wiecznie zapracowany, moje libido poszło precz więc raz w tygodniu to jakoś długością nie grzeszy przytyłam wg mojej wagi 6kg. Wg ich wagi też w sumie 6kg tyle że w ciuchach i butach i nie od początku tylko od 12tygodnia. Ale o dziwo idzie tylko w brzuch do przodu i w cycki

Nie lubię takich smarowideł ala masła. Kupiłam sobie ostatnio oliwkę "będę mamą" z lirene bo te z bielendy zaczęły mnie uczulać. I jestem mega zadowolona z tej oliwki, pięknie pachnie i ładnie się wchłania

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Bezpośredni

Ja się dzisiaj pytam męża co z dniem kobiet. A on, że kupił wczoraj kwiaty przed pracą (ma drugą zmianę), wstawił w pracy do wody i zostawił w pracy rozpakowywałam później wczorajszą dostawę owoców z biedry, patrzę na rachunek a tam tulipany także no, nie narzekaj głośno

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Wyczytałam w necie, że na ślinie można się bzykać
Jak w cycki i brzuch to sie nie przejmuj

Ja chyba mam jakieś 3 może 4 kg od początku listopada. Jem normalnie, tylko apetyt na słodycze wrócił. W pierwszej dużo przytyłam wiec w tej nie chce tego błędu popełnić... Mi w pierwszej ciazy wszędzie wchodziły kilogramy tzn uda, brzuch, cycki, ramiona, nogi, boczki. A teraz w cycki i brzuch bo boczki i tak mam

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:35   #157
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpo...e-oto-pytanie/

Wiecie co zjadłam dziś na obiad? Usmażyłam wczoraj naleśniki, dzisiaj dołożyłam do nich ser i szynkę, podsmażyłam na masełku. Ale doszłam do wniosku, że nie będą dobre więc rozwinęłam, dołożyłam fetę, almette ziołowy i kiełki brokułu a mąż patrzył na mnie jak na walniętą teraz czekam na fasolkę szparagową, mniam mniam :P
Szkoda, że nie było tego tekstu jak w pierwszym trymestrze chrzestna mi wiecznie smsy pisała, że mam leżeć

Aaaa no i mi narobiłaś ochoty na naleśniki pizzowe - czasem tak robię, że do ciasta nie dodaję cukru, ale za to daję zioła i więcej mąki i podsmażam te naleśniki z szynką i serem żółtym i na to daję jakieś pomidory, albo paprykę konserwową

Cytat:
O matko, chyba bym sie zalamala piecioraczkami jak to wywieźć na spacer??
Bez pomocy ani rusz
Oglądałam kiedyś na tlc taki program rodzina 2+8. Małżeństwo miało bliźniaczki i chciało mieć jeszcze 1 dziecko, trafiły im się sześcioraczki. Pierwsze dwa lata wycięte z życiorysu, ale później całkiem wesoło
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 15:35   #158
we00
Rozeznanie

Dostałam od męża piękne tulipany, od teścia też

A teraz ciągnę męża na lody do cukierni

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:38   #159
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Super, że dzidzia zdrowa
Kijki bym jednak na Twoim miejscu odpuściła, a po seksach bym obserwowała co na to brzuch
Dziękuję za dobre słowo będę prowadziła tryb leniwej królowej, trudno niech będzie cały tydzień bałagan na podłodze, odkurzać już nie będę.

Cytat:
Jak w cycki i brzuch to sie nie przejmuj

Ja chyba mam jakieś 3 może 4 kg od początku listopada. Jem normalnie, tylko apetyt na słodycze wrócił. W pierwszej dużo przytyłam wiec w tej nie chce tego błędu popełnić... Mi w pierwszej ciazy wszędzie wchodziły kilogramy tzn uda, brzuch, cycki, ramiona, nogi, boczki. A teraz w cycki i brzuch bo boczki i tak mam
Właśnie dlatego nie ograniczam się tak bardzo żywieniowo niż jakby poszło w boczki czy nogi nawet. Od tyłu nie widać, że cokolwiek się zmieniłam. Ale słodkiego tyle już nie jem, jedną małą rzecz dziennie i tyle może uda mi się zamienić słodycze na gorzką czekoladę, która ma mnóstwo magnezu w sobie trudno, przytyję to i schudnę, już sobie raz udowodniłam że potrafię
Stary 2017-03-08, 15:40   #160
gunis
Rozeznanie

Po tekście mamy ginekolog poszłam na spacer. A teraz leżę, bo mnie brzuch pobolewa :/ grrr

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:47   #161
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie było tego tekstu jak w pierwszym trymestrze chrzestna mi wiecznie smsy pisała, że mam leżeć

Aaaa no i mi narobiłaś ochoty na naleśniki pizzowe - czasem tak robię, że do ciasta nie dodaję cukru, ale za to daję zioła i więcej mąki i podsmażam te naleśniki z szynką i serem żółtym i na to daję jakieś pomidory, albo paprykę konserwową

Bez pomocy ani rusz
Oglądałam kiedyś na tlc taki program rodzina 2+8. Małżeństwo miało bliźniaczki i chciało mieć jeszcze 1 dziecko, trafiły im się sześcioraczki. Pierwsze dwa lata wycięte z życiorysu, ale później całkiem wesoło
A posłuchałaś się jej?

Ja zrobiłam takie z małą ilością cukru, są dobre i na słodko i na słono właśnie jakby mi coś odbiło i smak się zmienił. Ale nic straconego, mam jeszcze duuużo naleśniczków, więc będę testować dziś, może jutro. Dziękuję za przepis

A wyobrażacie sobie bunt dwulatka razy sześć? To dopiero cyrk

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Po tekście mamy ginekolog poszłam na spacer. A teraz leżę, bo mnie brzuch pobolewa :/ grrr
Teraz mam wyrzuty sumienia, że go podesłałam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 15:50   #162
oriane
Rozeznanie

Oooo nie seksik na oliwce skończyłby się mega pieczeniem u mnie. Ja nawet z tych żeli używam tylko te podstawowe niebieskie bez żadnych smaków i zapachów bo mnie piecze. Właśnie taki zwykły wodnisty nawilżacz bezpieczny w ciążu by się przydał 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:50   #163
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Lepiej. Dzisiaj mogę jeść chociaż
Mam takie momenty że ściska mi szczękę i nie mogę zagryźć zębów bo tak boli.
Ale w porównaniu z wczorajszym dniem to dzisiaj jak nowo narodzona się czuje

No ja mam często przygody zdrowotne. Ale na to wyrwanie czekam już 2msc więc odwrotu nie ma.

Kurczę, to powodzenia wtedy!

Cytat:
http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpo...e-oto-pytanie/

Post jeszcze ciepły, trochę podniósł mnie na duchu. Wzięłam no-spe bo zaczęło mnie znowu pobolewać i jak ręką odjął. Musi być dobrze !

Współczuję durnowatych księgowych, zamiast pomóc ciężarnej w jej ciężkim okresie życia to jeszcze robią problemy i nie potrzebnie denerwują. Nie rozumiem takich ludzi, skąd oni się w ogóle biorą?

Wiecie co zjadłam dziś na obiad? Usmażyłam wczoraj naleśniki, dzisiaj dołożyłam do nich ser i szynkę, podsmażyłam na masełku. Ale doszłam do wniosku, że nie będą dobre więc rozwinęłam, dołożyłam fetę, almette ziołowy i kiełki brokułu a mąż patrzył na mnie jak na walniętą teraz czekam na fasolkę szparagową, mniam mniam :P
Ale pychotka! U mnie dzisiaj makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kurczakiem w sosie curry. Przepis z Kwestii Smaku jakby co. Najadłam się jak bąk.

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja tak samo - apetytu wielkiego nie mam (chyba że wzbierze we mnie ochota na coś paskudnego, typu frytki albo pieczony boczek). A kawę też piję codziennie, raz dziennie. Z mlekiem. Mój ginekolog nie widzi przeciwwskazań, przy niskim ciśnieniu nawet dobrze jest wypić sobie kubek, żeby uniknąć migren, a badania pokazują, że ilość kofeiny do 200mg na dobę nie ma istotnego wpływu na rozwój płodu, więc dobra nasza Czasami rezygnuję z kawy na rzecz dnia z zieloną herbą.
No mi dzisiaj naprawdę pomogła ta cappuccino, aż jestem w szoku. Chyba będę sobie dozować jak poczuję zbliżającą się migrenę.

Cytat:
Dobrze,że lepiej. Może to ta ósemka powoduje stan zapalny i idzie aż do ucha i żuchwy

Na pewno już wszystki będzie załatwione. Nie denerwuj się

To bardzo możliwe! Ja raz przez to, że mi jedzenie utknęło w dziąśle za ósemką dostałam infekcji i konieczny był antybiotyk... Na szczęście nie powtórzyło się, ale od tamtej pory mam w domu Dentosept.

Cytat:
Ja używam zwykłej oliwki dziecięcej :P
Kurczę, to jest myśl!

Cytat:

Już podaję (zapomniałam) : Neovaginal unil żel dopochwowy i Trivagin żel
Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Awww urocze

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 15:53   #164
gunis
Rozeznanie

Cytat:

Teraz mam wyrzuty sumienia, że go podesłałam.
Spokojnie, podczytuje jej wpisy, więc sama bym na to wpadła

Stary 2017-03-08, 15:53   #165
Serenely
Zakorzenienie

A mój mąż to przeszedł samego siebie, zobaczcie jakie mi lody kupił! Spełnienie marzeń kwiaty też były, a jak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 16:00   #166
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
A mój mąż to przeszedł samego siebie, zobaczcie jakie mi lody kupił! Spełnienie marzeń kwiaty też były, a jak

Dzięki za nazwy.
Lody pyyychota! Mniam!

Stary 2017-03-08, 16:02   #167
we00
Rozeznanie

Nie jadłam jeszcze takich. Dobre?

Stary 2017-03-08, 16:11   #168
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Skąd to takie fajne?

Ja dostałam kwiaty i moschino i love love.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 16:32   #169
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jadłam jeszcze takich. Dobre?

Cytat:
Skąd to takie fajne?

Ja dostałam kwiaty i moschino i love love.

Są wyborne, lepsze od belgijskiej czekolady Haagen-Dazs można czasem dostać u dwóch peda*, czyli w Piotrze i Pawle najwyraźniej zrobili dostawę na dzień kobiet

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 16:37   #170
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Są wyborne, lepsze od belgijskiej czekolady Haagen-Dazs można czasem dostać u dwóch peda*, czyli w Piotrze i Pawle najwyraźniej zrobili dostawę na dzień kobiet

Oj oj chyba musze tam zajrzec

Stary 2017-03-08, 16:43   #171
admirable
Zakorzenienie

Cytat:

O jeszcze ich nie widziałam. Muszę kupić

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 16:53   #172
Kurcia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
O jeszcze ich nie widziałam. Muszę kupić

oj chyba nie wytrzymam dzisiaj bez lodów idę poćwiczyć i wyciągnę męża do lodziarni.
kwiatki dostałam w pracy więc wystarczą mi lody mniam
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 16:59   #173
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Nie jestem milosnikiem prawa pracy i spraw kadrowych, ale rozmawiałam właśnie z moja znajomą, która orientuje się całkiem w tej materii i ona uważa (z tego co jej przekazałam co pisalas), że oczywiście, że masz rację, bo wynagrodzenie uwzględniane jako podstawa wymiaru zasiłku to przychód stanowiący podstawę wymiaru składek na ubezpieczenie chorobowe po odliczeniu potrąconych przez pracodawcę składek na ubezpieczenia a u ciebie podstawą wymiaru byly oba te składniki wynagrodzenia.

Dzięki za konsultację

Tak dokładnie jest, tzn. (w razie, gdyby komuś miało się to przydać w przyszłości), warunki uwzględnienia premii w podstawie zasiłku są dwa:
(1) musi być oskładkowana (moja jest)
(2) nie może przysługiwać Ci za czas niezdolności do pracy. Np. jeśli dostajesz premię świąteczną albo roczną, pomimo tego, że jesteś na macierzyńskim - nie ma sensu odbijać jej sobie w formie zasiłku, bo i tak ją dostajesz z zakładu pracy. W tym przypadku jest zupełnie inaczej. Jeśli nawet jakiekolwiek prowizje dostaję z opóźnieniem, to są to prowizje wypracowane w czasie zdolności do pracy. Proste jak budowa cepa, ale oczywiście muszę się sądzić z pracodawcą, żeby mieć normalny zasiłek. Grrrr. Nie wiem, dlaczego rzucają pracownikom kłody pod nogi - przecież wszystko to i tak jest wypłacane przez ZUS

Narobiłyście mi smaczka na te naleśniki pizzowe...

Co do nawilżacza, pamiętam, że miałam kiedyś taki fajny żel na infekcje (ProVac Żel bodajże), który FANTASTYCZNIE posłużył jako nawilżacz. Może to?
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 17:03   #174
judkama
Zakorzenienie

Dostałam od starego różę, 2 pączki i duża czekoladę wawel tiramisu, zgadnijcie co mnie najbardziej ucieszyło

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Poza tym znalazłam pare ciuszków w piwnicy w kartonie, każde inny rozmiar, ale zawsze juz cosik jest

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 17:06   #175
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za konsultację

Tak dokładnie jest, tzn. (w razie, gdyby komuś miało się to przydać w przyszłości), warunki uwzględnienia premii w podstawie zasiłku są dwa:
(1) musi być oskładkowana (moja jest)
(2) nie może przysługiwać Ci za czas niezdolności do pracy. Np. jeśli dostajesz premię świąteczną albo roczną, pomimo tego, że jesteś na macierzyńskim - nie ma sensu odbijać jej sobie w formie zasiłku, bo i tak ją dostajesz z zakładu pracy. W tym przypadku jest zupełnie inaczej. Jeśli nawet jakiekolwiek prowizje dostaję z opóźnieniem, to są to prowizje wypracowane w czasie zdolności do pracy. Proste jak budowa cepa, ale oczywiście muszę się sądzić z pracodawcą, żeby mieć normalny zasiłek. Grrrr. Nie wiem, dlaczego rzucają pracownikom kłody pod nogi - przecież wszystko to i tak jest wypłacane przez ZUS

Narobiłyście mi smaczka na te naleśniki pizzowe...

Co do nawilżacza, pamiętam, że miałam kiedyś taki fajny żel na infekcje (ProVac Żel bodajże), który FANTASTYCZNIE posłużył jako nawilżacz. Może to?
Nie ma za co. Tłumaczyła mi dokładnie to, co napisalas
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dostałam od starego różę, 2 pączki i duża czekoladę wawel tiramisu, zgadnijcie co mnie najbardziej ucieszyło

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Poza tym znalazłam pare ciuszków w piwnicy w kartonie, każde inny rozmiar, ale zawsze juz cosik jest
Ja obstawiam, że ta duża czekolada😀

Mój dzisiaj przywiózł bukiecik i Rafaello, także tego nie mam co się czepiać

Stary 2017-03-08, 17:06   #176
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Podejrzewam, że nie róża

Stary 2017-03-08, 17:14   #177
we00
Rozeznanie

Lodów nie było... samochód nam się popsuł po drodze.

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 17:20   #178
gunis
Rozeznanie

Cytat:

Ojojoj

Stary 2017-03-08, 17:36   #179
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co. Tłumaczyła mi dokładnie to, co napisalas

Ja obstawiam, że ta duża czekolada😀

Mój dzisiaj przywiózł bukiecik i Rafaello, także tego nie mam co się czepiać

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że nie róża

Pączki, znalazł takie pyszne, nie dmuchane, no poezja Już ch nie ma, teraz dorzucam czekoladę, ale tylko kawałeczek

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 17:42   #180
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

O kurde.. ale cos powaznego?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości