![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Płatku, Filip jak z nim nie pójde na spacer robi nam takie same akcje - pztyzwyczaiłam go, ze popołudniowe spanie ma w wózku na swieżym powietrzu i teraz jak zostajemy w domu, to też pośpi po pół godziny, zbudzi sie, płacze, nie chce się bawic ani jesc, znowu próbuje zasnać i tak w kółko. Wczoraj tak nam dał popalić, ze po kąpieli ok 20, był tak zły z tego niewyspania, ze padł od razu bez karmienai, nie chciał jesc tylko spać. Obudził siechyba dopiero ok 22, dostał butle z kaszka i ....spał do 5 rano! Potem znowu butla z kaszka i spanie do 9 - jestem wyspana i wypoczęta, bo wczoraj to juz mysłałam ,ze mnie trafi.
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Nas nie ma na spacerze juz 5 dzień
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() Mam nadzieję, że będzie dobrze, jakoś to musimy rozwiązać i dojść do porozumienia ![]() Natalka......odpukać..... .nie ma problemu ze snem w dzień. W nocy nadal budzi się na karmienie 2, 3 razy. Jestem wyspana, nie narzekam ![]() Już muszę zmykać bo mała odstawia poematy ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie wrocilam z obiadku u tesciow. przynajmniej troszke sobie odpoczelam. smignelam sobie na bazarki. i pogadalam ze szwagierka.co do snu Wiktorii to od jakiegos miesiaca przestawila sie. idzie spac pomiedzy 14 a 15, i spi sobie okolo dwoch godzin. ale Wiki to juz 14 miesieczne dziecko. dzisiaj przyszalala moja szwagierka. obciela Wiki wloski tak ze ma grzywke. do tej pory jak nie miala zwiazanych to wlazily jej w oczeta. a dzisiaj jak tylko zasnela to Gosia wziela nozyczki i ciach. wiecie na poczatku to mialam takie male lezki w oczach. do tej pory miala taka bujna czuprynke, a teraz...hlip... ale coz, wlosy nie rece kiedys odrosna. ale ta bujna czupryna.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
ale dzis mialam fajny dzien - sprzedalismy Oliwke tesciom i pojechalismy do kina ![]() ![]() ![]() ![]() Ech bredze juz normalnie, pozno sie zrobiło, jeszcze Was macne na dobranoc i ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię doskonale Kasiulko, jak pojechałam do rodzinki musieliśmy iść na msze do spowiedzi i na próbę chrztu, zostawiłam Matiego na 1,5 godz. z siostrą i mamą to z mszy nic nie rozumiałam cały czas myślałam o małym
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze jak ja Wam zazdroszcze, że macie blisko siebie mamy, albo teściowe, którym możecie dziecko podzuci. My jesteśmy tu sami ![]() ![]() Dzisiaj Mateusz dał nam pospać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie po bardzo pracowitym weekendzie w moim wykonaniu.
Płatku naprawde musi Ci być ciężko. Moja mama za dużo nie pomaga ale przynajmniej moge spokojnie iść do sklepu, ostatnio nawet jak chcieliśmy wyjść do kina to też została z Julka. Trudna sytuacja bo jesteś zdana na siebie a jak TŻ długo pracuje to już wogóle siedzisz tylko z dzieckiem. Czasami wychodze gdzieś sama np teraz cały weekend w szkole i też wtedy non stop myśle o mojej córuni. Dzwonie co 1h jakbym conajmniej zostawiła ją z obcą osobą ![]() Znikam Julia wzywa ![]()
#158 |
Zakorzenienie
|
Joasiu TŻ wychodzi o 7.30 i wraca do domu o 17.00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Ja jak wychodzę sama np. na zakupy to prawie biegam po sklepie żeby jak najszybciej wrócić do małego. Tylko prawda jest taka, że jak zostaje z nim teściowa to ten maraton się odbywa a jak moja mama, to odpoczywam na zakupach
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
U nas kolejny zimny dzień. Nie mogę się doczekać, żeby wypróbować nosidełko. Nie chcę brać Natalki jak jest zimno, a zwłaszcza jak wieje zimny wiatr. Dlatego czekam na ciepły dzień. Wiesz Kasiulko to dobry pomysł z tym kinem. Choć na kilka godzin rozerwać z TŻ przydałoby się. Muszę go namówić na wyjście bo zapomniałam że istnieje świat zewnętrzny. Ostatnio tylko dziecko i dom i żadnych przyjemności samolubnych. Poszłabym z chęcią do teatru na jakąś komedię, ale rezerwować bilety trzeba co najmniej dwa miesiące wcześniej na dobrą sztukę. Coś wymyślimy......trzeba się wybrać gdzieś w końcu.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
zauważyłam ze podczytuje nas Puszek
![]() ![]() Puszku moze sie nam ujawnisz? ![]() Kosteczko u Was sa takie mozliwosci, tyle imprez, teatrow, pozazdroscic... wlasnie wczoraj z malżem wspominalismy nasze wypady do Kraqa - kiedys prawie w każdy weekend, nie wspomne jak kompletowalismy w Krakowie nasze slubne ciuchy... ale fajnie było ![]() ![]() My tez dzis siedzimy w domu, tzn. ja siedze a Oliwka leży, a wlasciwie spi - juz prawie 3 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
az wykrakałam - obudziła sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
A i mój w końcu śpi już od godziny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie tego z kim zostawiamy swoje dzieci to ja też mnej się stresuje jak dzieckiem zajmuje się moja mama czy siostra, bo teściowa jak mały zaczyna jej płakać to robi się zielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
A u Nas jest zimno... W sweter zaraz ubrać sie muszę, pogoda okropna, spać sie mi chce i nie mam ochoty na nic
![]() ![]()
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie dziewczyny, ja ostatnio z braku odpowiedniej opieki do mojej parki muszę wszędzie je wlec ze sobą
![]() ![]() ![]() ![]() "Bywamy" razem w kinie / co prawda nie jest to kod leonarda czy omen, ale np epoka lodowcowa, ale też się bawić można/. Warszawianki pewnie mają więcej radochy, bo chyba Multikino ma ciekawą oferte dla rodzin. Jadamy w restauracjach / czemu tak rzadko można skorzystać z krzesełka-niespotykane udogodnienie/ Można jeździć do parków wodnych- np w Nałęczowie- polecam Auapark, ubaw dla wszystkich. Zauważyłam, że jak sobie wrzucę na luz totalny, to potrafię wypoczywać w takich warunkach jak - piciu na zmianę co kilkanaście minut, siku pod każdym krzaczkiem, słuchanie dzikich wrzasków etc Jak się nie ma tego, co się lubi, to sie lubi /lub polubi ![]() gorzej, jak pragniesz, by twoje dzieci miały ogonki, by je móc przydeptać i mieć "na oku", by zechciały wysikac się w resteuracyjnej toalecie, a nie po wyjściu w środku miasta ![]()
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Kurewna Fiona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#168 |
Zakorzenienie
|
Mariqo ile latek mają Twoje pociechy?
Kurcze moje dziecko śpi od 10.00 ![]() ![]() ![]() Czasami dziecko potrafi być łaskawe dla matki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Płatku - nie chwaląc się
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Moje jest łaskawe tylko dla swojego ojca. Jemu zawsze śpi w dzień mnie nigdy. Ciekawe co?
![]() Kostka ja też dołącze się do klubu zazdroszczących Ci miasta. W naszej dziurze nic się nie dzieje, jedno kino, marny teatr - prowincja. Zagadałam dzisiaj w parku z mama z którą spotykam sie tam od zimy. Fajna dziewczyna, ma roczną córke Zuzie. Przynajmniej jest z kim pogadać a nie jak dotąd z łabędziami ![]() Nie chce być marudna ale może jeśli chcemy się spotkać to ustalmy termin? Ja bym musiała pogadać z TŻ żeby załatwił urlop bo inaczej to nie dam rady.
#171 |
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście jest i teatr, opera, multikino
![]() ![]() ![]() Teraz z innej beczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Płatku Oliwka tez ma 2 Nuki i własnie jej kupilam trzeciego a ten najstarszy wyrzuce. Aventa tez mam, Oliwce nie pasuje nic a nic, pluje nim na 3 kilometry, raczej nie polecam
![]() ![]() Joasia, ja sie dopasuje jako ze mam w miare blisko, Ty i Płatek macie dalej wiec to głównie od Was bedzie zależało. Staneło chyba na sierpniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny. z waszych postow widze ze nie tylko mnie natura obdarzyla fatalna pogoda. wieje jak diabli wiec nawet spacer przez mysl mi nie przeszedl. jak tu ciagac gdziekolwiek dziecko. co do wyjscia gdziekolwiek to u mnie nie jest tak kolorowo. niby mama moglaby zostac bo Wiktoria bardzo dobrze ja zna no i ten sam dom, ale kiedy prosze zeby zostala z mala na okolo dwie godziny to potem wyslucham jeszcze ze ona sie nie nadaje, ze to juz nie ten wiek. chociaz ostatnio nie wychodzilismy nigdzie a Wikula przeciez juz sama sobie chodzi. jeszcze dwa miesiace temu balam sie ze cos jest nie tak. Wiktoria tylko raczkowala sobie i chodzila na palcach. jak mnie kiedys kobietka wystraszyla bo powiedziala ze jak dalej coreczka bedzie tak chodzic to bedzie musiala miec operacje podcinania sciegien w stopach . ale na szczescie w ciagu miesiaca nauczyla sie zapychac po pokoju ino sie patrzy. niedlugo sie wyrwiemy. szykuje nam sie chrzest bratanka TŻ i zreszta on jest chrzestnym oraz slub w rodzinie TŻ.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
moj TZ znowu cos zmajstrowal. nie moge wstawiac emotikonek w tekscie. teraz nie wiem czy moge zawrocic glowe zlosliwcowi o ten dylemat, moze on poradzi. bo chyba moderatorki nic a nic mi nie doradza. jak myslicie?
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My używamy smoczków Canpolu. Zmieniam jak guma/kauczuk już się tak klei że przy rzucie o ściane mógłby już tam pozostać na wieki wieków. ![]()
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam silikonowych smoczków, one za to pękają i wtedy należy już je wymienić, ale ja wolę zmieniać częściej, bo dzieciaki najbardziej lubią te wyrzute ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja używam silikonowych Nuka. Ostatnio Natalka dostała nowy smoczek silikonowy Canpolu w kształcie balonika. Ten, który jeszcze ma, jest z tych standardowych kształtów, taki płaski. Ciekawa jestem czy zaakceptuje nowy kształt smoczka ![]() Jestem jak najbardziej za sierpniem- końcówką ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
U nas smoczek też NUK silikonowy niestety malutki nie potrafi go ssać mimo tego, że chce
![]() ![]() ![]() Kurde, deszczysko się rozpadało a muszę z malutkim lecieć do lekarza. Coś mu jest w uszko - jest tam jakaś biała wydzielinka. Wprawdzie raczej go to nie boli bo jak delikatnie naciskam wokoło uszka to wogóle nie reaguje ale jednak zaniepokoiło mnie to. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
witajcie lutówko- marcowki drogie!
wprawdzie z pewną taką nieśmiałościa, ale myślę sobie, co mi tam! skrobnę i ja coś w Waszym (bądź co bądź) wąteczku ![]() ![]() odnosnie smoczków chciałam się wypowiedizeć... ![]() a mianowicie my używamy smoczków Nuk silikonowych, ale jedyną przesłanką w wyborze takowego była estetyka silikonu, kauczukowy przegrał z kretesem. jest to już 3 -ci smoczek Kubusia, bo jak tylko zaczyna tak nieładnie matowieć to wymieniam (średnio raz na 1,5 miesiąca). Kubuś natomiast uwielbia ssać - jak się przyssie to nawet traktorem smoczka wyrwać się nie da ![]() dobra wtrąciłam swoje 3 grosze, sorry ![]() całuję Was i Wasze dzieciaczki gorąco wraz z Kubusiem ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.