![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia w Anglii 2015/2016
Cytat:
![]() ![]() W ogóle, czy jest tu ktoś kto chciałby mieć magiczne BSc a nie BA, czy jestem sama? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Jasne Seoni, możemy się spotkać.
W jaki sposób można znaleźć uni z dostępnym sandwich year? Prawo to trudny kierunek, ale tak strasznie chcę go studiować, już nawet nie po to, żeby być tym adwokatem czy radcą prawnym, ale dla samego studiowania tego kierunku. Nie wiem, może będę musiała pomyśleć o zmianie miasta, a co za tym idzie uni, no i kierunku. Może ekonomia? Obawiam się zajęć typu rachunkowość. Ten rok przerwy to jest jednak trochę strata czasu... Wszystkie dziewczyny wybierające się na targi proszę na priv! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Wzielam sie do kupy dzisiaj i wyslalam kolejne zapytania do uniwesytetów czy sie kwalifikuje z moimi wynikami (2 rozszerzenia) na ich kursy. Ogółem jestem zainteresowana International Tourism Management (BA) lub Events Management (BSc z jakiegos powodu
![]() ![]() ![]() Taka jest też sprawa ze ja chce mieszkać w akademiku. Drogie są dosyć, ale no, takie se mam marzenie. Lubie tłum, nie chce wynajmować pokoju z 2 innymi osobami w mieszkaniu. Wole z 200 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Mam wybranych kilka kierunków
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Seoni Czas edycji: 2014-11-17 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Gorzej że jeszcze te 100 funtów tygodniowo może i bym przebolała (blisko do Uni to taniej transport bla bla bla), ale jak patrze ze np. akademik Brighton to 153 funty tygodniowo to mi sie odechciewa. Porąbało ich? Fakt, że z łazienką ale ja wole te 50 funtow mniej i bez lazienki. Ale juz np. Edge hill to juz od 65 funtow za pokoj tygodniowo (89 z wlasna lazienka, przeprowadzam sie!). Tak to mnie sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Jakie książki do IELTS polecacie? Ja się waham pomiędzy tymi z wydawnictw Oxford a Cambridge...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, oczywiście nie zachęcam, tylko informuję, że Internet jest pełen najróżniejszych zasobów jeśli chodzi o IELTS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
Zastanawiał się może ktoś nad Universytetem Brunel w Londynie?
![]()
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Lincoln odpisał ze by mnie przyjęli jeżeli zdam fajnie IELTS (yaay!), Strathclyde ze patrzą na wszystkie przedmioty i nic nie moze byc poniżej 80% (wszystko! Nawet ustny polski itd.), Edge hill jest ciężkie do porozumienia sie, no ale czekam. Jeszcze Brighton i RGU nie odpowiedziały
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pytam, bo rowniez biore go pod uwage, choc mocno sie waham, bo A: niby w rankingach jest niezly, a opinie studentow ciezko znalezc, zwkaszcza w moim kierunku, B: wymagaja najwyzszego wyniku IELTS-a, ze wszystkich uczelni, na ktore patrze, co jednak wciaz dla mnie jest jakims minusem. ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Opinie studentów sa na whatuni. Ale nie sa poszeregowane kierunkami czy cokolwiek.
Nie zdawałam 3 rozszerzeń. Zdawałam 2 co jest moja najwieksza przeszkoda. Moj najlepszy wynik z pisemnych to 100% z podstawy ang a najgorszy to 46% z matmy. Ogółem moja średnia to 71.25% z tego co sobie liczyłam. Jak sobie robie ćwiczenia z IELTS to zauważyłam u siebie ogromny błąd - ja nie rozumiem literowania ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Akurat whatuni juz przegladalam. Chociaz wole thestudentroom. Ale wiekszych konkretow bym chciala. ;p
O jakim literowaniu mowisz? ![]() Edytowane przez ainavets Czas edycji: 2014-11-19 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Normalnym literowaniu, tego jest mnostwo na sluchaniu w mojej plytce do IETLS, nazwiska literuja, ulice itd. A ja ni w zab. Nie mam pojecia jak brzmi g, h, j itd. Bo wypowiadaja je tak bardzo pokretnie
![]() ![]() Taka fajna stronka : http://international.studentcalculator.org/ , taki rozbudowany kalkulatorek, łatwo obliczyć czy wystarczy nam przychodów i oszczędności na studia ![]() Edytowane przez Sunnivaa Czas edycji: 2014-11-19 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
W IELTS jest literowanie? Takie najprostsze literowanie!?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Ehh, nie rozumiemy sie. Na sluchaniu mowia nazwiska, ulice itd. w stylu ze niby dzwonia np. wynajac samochod i mowia swoj adres szybko, druga osoba sie pyta czy np. pisane przez u czy i, a oni wtedy literuja wszystko. Cos w tym stylu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Episteme nigdy nie dostalo email od Pani, aby wykreslic Pania z listy adresowej,a jesli ja Pani wyslala, moze ja Pani przeslac (forward). Episteme wykresli Pania teraz. Episteme od poczatku oferowalo Pani pomoc i teraz tez bo wydaje sie Pani nie byc w dobrej sytuacji.Jesli Pani chce, moze Pani zadzwonic na numer ponizej (...) po poludniu lub wieczorem (do 19.00). Najlepiej dzwonic 15-19, a jesli Pani wtedy nie moze 14-19." Czujecie ich? Powodzenia teraz z przegonieniem tych dziadów. ![]() ![]() Ja studiuję w Walii, bardzo mi się podoba miasto tutaj, znalazłam pracę bez problemu i studia idą fajnie. W ogóle polecam wam zastanowić się nad Walią, jest dofinansowanie od rządu (oni płacą 5 tys. z kawałkiem, wy 3 coś =9 tys.). Ja też myślałam, że co tam jakaś Walia, ale to przeważyło, opinie studentów na whatuni i wygląd mojego miasta(położenie uni nad samym morzem dosłownie). ![]() PS literować trzeba podając swoje nazwisko podczas dzwonienia o NIN... ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
No jeśli tak to w porządku, przecież alfabet jest prosty.
Ja na szczęście nawet nie pisałam mejla do episteme, tylko przeglądałam ich stronę, ale Tobie strasznie współczuję. Walia... Hmm... Jakoś mnie to nie przekonuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Hah, NIN mam od pol roku. Przypominam raz jeszcze ze ja mieszkam w Anglii. Po prostu literowania nikt mnie nigdy nie uczył i jakos nie odczuwalam tego braku aż do teraz.
No a w Szkocji studia sa całkowicie darmowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
W Irlandii północnej też za rok 3000 z kawałkiem, tylko nie dla uczniów, uwaga uwaga, z Anglii, Walii i Szkocji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
wlasnie zaczelam wypelniac ucas i stanelam na sekcji education, jak trzeba ja wypełnić? Uwzglednic wszystkie przedmioty jakie sie zdaje na maturze? Angielski podstawowy i rozszerzony? Matematyke podstawowa i rozszerzona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Studiuję na Swansea University ( klik ) pierwszy uni w top 10 na whatuni. Nie słyszałam o nim wcześniej, znalazłam go właśnie na whatuni i się zainteresowałam, głównie przez okolicę (klik), jak przyjechałam to miałam praktycznie miesiąc lata, było pięknie ![]() ![]() Aha i nie wiem czy zdajecie sobie wszystkie z tego sprawę, ale o ile nie będziecie pracowały to nie ma pożyczki na życie dla studentów z UE od rządu angielskiego, chyba że wasza uczelnia coś ma i wam dorzuci, ale to różnie bywa (chyba że macie bogatych rodziców to się nie przejmujecie). Ja długo żylam w przekonaniu, że dostaje się kasę na wszystko, także tego... ![]() Cytat:
Tutaj poszukaj, chyba jest tak jak mówisz, ale głowy sobie uciąć nie dam. ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie jest taka osoba jak personal tutor, która się zajmuje grupką do 20 osób, możesz pytać jak masz jakiekolwiek problemy, pomogą Ci nakierować ścieżkę kariery, doradzą, pytają jak się klimatyzujesz itp. Jest też takie coś jak Swansea University Employability Award, taki program gdzie szykują Cię na wyjście z uniwersytetu, pomagają z CV, listem motywacyjnym, urządzają Ci próbne rozmowy, a potem masz portfolio i jest baza, z której pracodawcy mogą Cię wyszukać po umiejętnościach jakich szukają. Strasznie dużo się dzieje jeśli chodzi o organizacje studenckie i imprezy, ja niestety nie mam na to czasu ![]() Co do miasta to mi się strasznie podoba, nie dość że sam uni jest ulicę od morza to jeszcze jest położony na pięknym, zielonym parku (klik), jest super ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze kilka (dużo ![]() najważniejsze, jak jest z pracą w mieście? wyczytałam że studentów jest bardzo dużo, nie jest w takim razie trudno znaleźć pracy part-time? jak jest z wyposażeniem biblioteki itp? czy studiujesz part-time, że masz tylko 8h tygodniowo, czy tak jest na każdym kierunku (chciałabym ![]() ![]() jak Ci się podoba miasto, nie jest po prostu.. za małe? za ciche? nudne? ![]() Baardzo mi się spodobał ten uni! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biblioteka jest dobrze wyposażona, ale jak masz esej do pisania to lepiej iść jak najwcześniej, bo potem to już książek brak, jedynym ratunkiem są ebooki ![]() Moja koleżanka na rozmowę o pracę umówiła się przed wyjazdem, dzień po przyjeździe miała rozmowę i od razu dostała pracę. ![]() ![]() Studiuję psychologię, nie powiedziałabym że miasto jest nudne, mega dużo się dzieje ciągle jeśli chodzi o jakieś imprezy studenckie, są w klubach też różne imprezy albo koncerty, ostatnio studenci mieli nawet ognisko nad morzem. A co do miasta to nie jest jakieś super-wielkie, ale mieszkam przy samym uni i do samiutkiego centrum jest ok. pół godziny z buta i uważam że to całkiem fajnie, bo nie muszę się wszędzie tłuc autobusem, który jest drogi (2.80 bilet w jedną stronę) i podoba mi się w mieście to że ma jakiś taki swój klimat, mnie bardzo to odpowiada ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie bardzo z tą pracą, bo ja w ogóle mam zamiar przyjechać w maju albo na początku czerwca, więc jestem dobrej myśli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ten Twoj kierunek sie lapie do nowego campusu czy do 'starego'? Na nowy campus jest przenoszone tylko kilka kierunków, biznes, inzynieria i cos tam jeszcze i jest to daleko od uniwersytetu i strasznie na uboczu miasta. Jestem na komórce teraz i jesli to ta student village o której mysle to conajmniej 40min.autobusem...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.