![]() |
#151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: podtrzymajcie na duchu- moj chlopak przestal sie odzywac..
Cytat:
![]() Ludzie czekają w kolejkach, ponieważ jest refundowanych ileś zabiegów na rok, a nie dlatego, że brakuje chirurgów. Brakuje chirurgów ale też nie dlatego, że ich nie ma, są ale pracują prywatnie za normalną kasę albo za granicą. Problem nie jest w tym że ojojoj ludzie będą umierać jak lekarze nie będą pracować na 3 etaty każdy jeden, tylko ojojoj bo ludzie muszą tyle płacić za opiekę zdrowotną i każdy otwiera oczy i "jak to?! to ja mam za to płacić?! - należy mi się!" Dlatego spora część potencjalnych chirurgów ratuje życia na jeden etat np. w Niemczech, otrzymując godne wynagrodzenie. Ich poletko obrabiają rezydenci za głodowe stawki sądząc, że pracując na 3 etaty tyle zarobią i tak sobie życie poukładają. Powodzenia, ze zniszczonym zdrowiem, wypaleniem zawodowym i zrypaną psychiką do końca życia. Sorry ale nie mogę patrzeć na taki bełkot, jak to lekarze muszą tyle pracować, cierpiętnicy. To tylko utwierdzanie społeczeństwa w przekonaniu, że lekarz musi za...lać. Nie musi. Nie każdy tak chce ![]() No i oczywiście pokolenie lekarzy którzy teraz są 40 i 50+, przyzwyczajone do tego, że zasuwa się niezależnie od tego, czy warto czy nie, za grosze, bo tak trzeba. Spora część z tego pokolenia jest już na tyle zniszczona i zdeprawowana że zamiast oczu mają złotówki i palcem nie kiwną bez ogromnego wynagrodzenia. A potem pacjenci zdziwieni "ten lekarz widzi tylko kasę, tyle bierze za wizytę prywatnie a jeszcze ma mnie gdzieś". Stara szkoła się kłania ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2018-09-18 o 21:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Wiecie, jest mi ciezko naprawde. jestem totalnie skolowana. Jeszcze kilka dni temu byly plany co my tam razem nie zrobimy. Planowalismy razem zamieszkac od grudnia, a do grudnia coraz wiecej ze soba pomieszkiwac. Rozwazalismy wyjazd razem zagranice do miejsca w ktorym ja dostalam prace i sie zastanawiam.
Tak sobie troche mysle, ze swiat mi sie troche zawalil i naprawde bardzo bym chciala, zeby tak nie postapil i nie zawiodl. Plakac mi sie chce jak o tym mysle.. Niechcialabym sie spotykac z czlowiekiem, ktorym jest teraz ale bardzo chcialabym sie spotykac z czlowiekim z ktorym sie do tej pory spotykalam. Jestem naprawde rozbita, nie wiem co myslec i czego sie spodziewac, biore duzo pracy na siebie zeby nie myslec. a on milczy, nawet nie zapyta czy dojechalam,czy zyje , czy wszystko w porzadku. Ciezko mi sie odnalezc w tej sytuacji naprawde. Powrot z delegacji wzbudza we mnie taka troche obawe,biletu nie moge zmienic wiec i tak wyladuje tam w srodku nocy. Nawet myslalam ,zeby napisac do niego w czwartek ze jak ustalilismy przylatuje i zeby chociaz wykazal sie dobra wola i odstawil mnie do domu, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Chcialabym sie obudzic z tego zlego snu,naprawde |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy tak na prawdę może się tak zaharować, nie tylko lekarz, tylko jakoś w przypadku lekarzy pojawia się zawsze ten żałosny bełkot o konieczności i powołaniu. Podejrzewam, że podobna narracja panowała w erze budowania piramid kosztem ludzkiego życia i niewolniczej pracy. Ta "śmieszna stawka" - swoją drogą zgadzam się, że jest śmieszna - teraz powinna wynosić przynajmniej 3000 tys. złotych na rękę. Oczywiście to mało, jak na prawie-specjalistę (za mało nawet jak na lekarza świeżo po studiach). Ale wiele osób za tyle pracuje i żyje. Nie idą w weekend do drugiej pracy, tylko odpoczywają. Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2018-09-18 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Skąd ty to bierzesz? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#157 | |
BAN stały
|
Cytat:
Serio, on nie musi zakradać się do dyżurki pielęgniarek by zadryndać ze szpitalnego aparatu (mitrężąc swój cenny czas na sen ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tak się nie da żyć. "Założyliście sobie, że fajnie wykorzystacie lato" czy może Ty założyłaś, a on na to poszedł mimo, że, jak widać, bardzo wiele go to kosztowało...? Nie zdziwiłabym się, gdyby teraz uznał, że nie jest w stanie tak żyć - tzn. zaspokajać Twoje potrzeby związkowe i normalnie funkcjonować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Przepompownia Ścieków
|
Szczerze mówiąc, nie za bardzo dostrzegam dramat sytuacji
![]() Autorko, jesteś skołowana, to przyjedź do niego tak jak się umawialiście i pogadajcie szczerze, o co chodzi. Powiedz mu jak się czułaś, że się martwiłaś. Bo sorry, ale teraz uderzasz w takie dramatyczne tony, jakbyś znalazła jego profil na Roksie. Pogadajcie po prostu. A jeśli zerwie, bo nie będzie w stanie ciągnąć 3 etatów i związku to... dobrze zrobi ![]() I solidaryzuję się w zdziwieniu z januszpolak, że w imię kasy można się tak zarzynać i rozwalać wszystkie płaszczyzny życia "bo praca". Ale może po prostu ja nieambitnym wrzodem na jędrnym tyłku społeczeństwa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Dramatyczne tony jak dramatyczne, ot jak sie tak naczytalam to sie naprawde zastanawiac zaczelam czy niechce sie rozstac. Taka panikara troche jestem moze i tyle..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarnij temat w piatek i pogadaj twarza w twarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- I dla mnie to jest dziwne. Spoko, rozumiem, że może miał szalony weekend, ale skoro niby sobie wyjaśnili, wie że ona się czuje trochę nie za bardzo potraktowana, to rzeczywiście dziwne, że dalej zero smsów, żeby pokazać "nie masz się o co martwić". |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() Ja serio nie wiem, czy on z premedytacją tak się zachowuje, może jest naprawdę tak wyczerpany że napisanie SMS-sa jest jak lot w kosmos. Nie pracowałam nigdy na kilka etatów, ale pracowałam bez wolnego przez miesiąc i jestem w stanie uwierzyć, że człowiek nie ma siły nawet na to, żeby wysłać SMS-a czy zrobić sobie obiad albo do sklepu po bułkę skoczyć, bo marzy tylko o tym, żeby nie robić nic i nie myśleć o niczym (i nikim, nawet jeśli to osoba, na której nam zależy). Facet i tak się wykazywał przez cały czas trwania relacji. Może teraz poczuł, że nie jest na tyle dyspozycyjny i to on się boi że Ty z nim zerwiesz, bo masz dość jego trybu życia? Nie wiadomo. Jednym słowem - konfrontacja ![]() ![]() Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2018-09-19 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
BAN stały
|
Nie nakręcaj się
poczekaj do jutra jesli zerwie to zerwie, co zrobisz, nie odzywałby się tylko zniknął na stałe tez byś biła się z myslami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Kobieta z klasą
|
Ja obstawiam, że piątkowa rozmowa może być decydująca z niekoniecznie pozytywnym zakończeniem dla Autorki, stąd dalsze milczenie pana. Trudno uwierzyć, że po dramatycznych smsach facet, któremu zależy zachowuje milczenie. On już podjął decyzję.
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Napisal tylko te smsy ze bardzo przeprasza za swoje zachowanie ale jest wyczerpany i porozmawiamy jak wroce z delegacji. Wiec moze to normalne ze sie nie odzywa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Nie myśl za dużo tylko spotkacie się w piątek i pogadacie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#171 |
Kobieta z klasą
|
Tak, normalne jeśli podjął decyzję o rozstaniu.
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Dla niego może normalne. Pojęcie normalności jest raczej względne ![]() Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2018-09-19 o 14:16 Powód: pomyliły mnie się dnie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie oznaczałoby od razu rozstania. Więc tutaj zależy. Może on potrzebuje czasem się odciąć, musisz przemyśleć, czy taki układ ci odpowiada. Jeśli tak, to umówcie się, żeby dawał ci znać. Może to też oznaczać, że ma Cię gdzieś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
On wie, że Ty w końcu zabukowałaś bilet powrotny do jego miejscowości?
Jeśli tak, to stawia Cię w bardzo głupiej sytuacji :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
Ja bym już nie kombinowała z wydzwanianiem teraz i smsowaniem tylko porozmawiała po ludzku jak się spotkacie. Niezależność i zapracowanie swoją drogą, ale ja bym nie chciała być z facetem, który nie widzi potrzeby odezwać się do mnie przez kilka dni, kiedy jeszcze próbuję się wyraźnie z nim skontaktować. Przecież naprawdę coś mogło się stać. Dla mnie taki partner to zerowe oparcie i czułabym się bardzo daleko na jego liście priorytetów. Wymówki z toksyczną byłą to jakaś masakra. To nie twój problem, że wybrał sobie wcześniej bluszcza. Ty teraz masz postępować wbrew sobie i swoim uczuciom, żeby przypadkiem nie urazić jego skołatanego serduszka? Absurd.
Sytuacja jest po prostu do wyjaśnienia. Zapytaj się wprost czy jemu zależy na związku z tobą czy jednak 3 etaty są ważniejsze? Bo jak to drugie to musisz sama zdecydować czy się na to piszesz i czy wasza relacja ma sens oraz na jakich zasadach. Być może on jednak nie jest tak zaangażowany jak ty, ale przynajmniej będziesz miała jasność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
On powinien był zadbać o to, żeby się umówili, że nie będzie kontaktu. Nie zrobił tego, bo ma autorkę gdzieś. Taki jest powód, ot i tyle. Bez zbędnych kombinacji. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Też tak myślę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
<bierze megafon> UWAGA! UWAGA! PISZĘ PO RAZ SETNY W TYM WĄTKU! NIKT NIE MÓWI, ŻE TO OK, TYLKO ŻE TO NIE ZNACZY OD RAZU, ŻE MA INNĄ, ODPRAWIA SATANISTYCZNE OBRZĘDY CZY NIE CHCE DALEJ BYĆ Z AUTORKĄ. AUTORKA, JEŚLI UZNA, ŻE CHCE KONTYNUOWAĆ ZWIĄZEK MOŻE Z NIM O TYM POROZMAWIAĆ I ZGADZAM SIĘ, POWINIEN O TAKICH SYTUACJACH UPRZEDZAĆ. TYLKO DLA MNIE ROBIENIE Z NIEGO W TYM WĄTKU NAJGORSZEGO JEST NIESTOSOWNE, PONIEWAŻ POZA TĄ JEDNĄ RZECZĄ, NIE MA MU NIC DO ZARZUCENIA, A TA JEDNA RZECZ PRZYTRAFIŁA SIĘ RAZ I JESZCZE NIE WIADOMO DLACZEGO. ZNÓW. NIE JEST TO POWÓD, ŻEBY AUTORCE NIE MÓWIĆ. ALE OGÓLNIE NIC TAK STRASZNEGO SIĘ NIE STAŁO, ŻEBY OD RAZU ZRYWAĆ, JEŚLI FACET W INNYCH ASPEKTACH JEST W PORZĄDKU, A O INNYCH TAKICH SYTUACJACH OBIECA UPRZEDZIĆ, CO POTWIERDZI W CZYNACH. <odkłada megafon> Dziękuję za uwagę.
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.