|
|
#151 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Cytat:
Dla mnie nieważne czy ktoś jest rodziną czy nie, jak ktoś mnie nie szanuje, dowala mi, bardziej interesuje się pijącym sąsiadem niż córką w ciąży, nie szanuje tego co mówię, neguje jaka to jestem zła to nie mam problemu aby kontakt urwać. I to nie mi będzie wstyd przed pozostałą rodziną, że nie mam kontaktu na przykład z bratem, co często sugeruje moja mama. 'Jak to rodzeństwo żeby ze sobą nie rozmawiało, nie będzie ci wstyd na spotkaniach rodzinnych?!"Najważniejsz e jest to abym ja się dobrze czuła psychicznie, i wiem, że to może i egoistyczne ale uważam, że taki egoizm jest bardzo zdrowy. Z kilkoma znajomymi też zerwałam kontakt, byli takimi typowymi wampirami energetycznymi. |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny, przykro mi, ze tez macie problemy ale lepiej jakos, ze nie jestem sama. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#153 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bylam u siostry na ciasteczku, sama zadzwonila, zebym przyszla. Wkurzyla sie tez po tej akcji z mama. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu nic mnie bardziej nie irytuje jak tekst " Bóg tak chciał". No normalnie szlag mnie trafia jak słyszę...
Absolwentka, kurcze dobrze że się nic nie dzieje ale bardzo dobrze że poszłaś, masz spokojne sumienie. Na plecy sobie coś ciepłego poloz jakby dalej bolało, no i wypoczywaj!! Syska głowa do góry. Nie powiem żebyś się nie przejmowała bo i tak będziesz się przejmowała, tak już jest po prostu. Ja cię pociesze że mimo że z moją mamą mam dobre stosunki to też mnie w wielu rzeczach irytuje, o choćby swiezutki przykład. Jakiś czas temu kupiliśmy dom, znaczy połowę jakby bliźniaka. Wyremontowaliśmy, urządziliśmy częściowo. Dom jest stary bo z 1880 r, ale uważam że remont nam fajnie wyszedł, taki styl trochę old+modern. No i jest jeden pokój bez okna. Docelowo dla dzieci. Nie powiem żeby mi się to jakos szczególnie podobało no ale to jednak takie a nie inne budownictwo, a dzieci pewnie i tak będą się bawić w salonie/ holu (jest duuuzy), a pokój głównie do spania. Ale co ja się nasłucham, że dom taki a taki, że czemu nie zrobiliśmy tam okna (nie da się no!), że na gorze łazienkę powinniśmy zrobić (pomysł spoko ale koszta! )...że to, że tamto. Na wiesc że się tam przeprowadzamy to normalnie reakcja jakby ktoś umarł. Takie pesymistyczne nastawienie no. I to przechodzi na mnie w jakimś stopniu też, ale z drugiej strony jak już mamy dom to zawsze fajnie mieszkać na swoim. I z jednej strony mam radość z urządzania, dobierania dodatków a z drugiej jak słyszę pytanie " no ale po co wy się tam przeprowadzacie? " to wszystkiego mi się odechciewa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#157 | |
|
|
Cytat:
Tylko ja to wszystko mówię mojej mamie i mówię jej że nie pozwolę aby ona tak wnuka traktowała. Liczę na to że te moje gadanie nie pójdzie na marne. |
|
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam na fejsie o sesji mej :R
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
#160 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe życie zyczyla mi "takiej córki jak Ty". Ze niby to moja kara będzie. Zobaczyny. Córka na horyzoncie ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciaza donoszona jest od 37 tygodnia czyli 37+0 czy 36+1???
|
#163 |
|
Dostojna peema.
|
Moja twierdzi, że najlepiej na świecie to miec córkę a najgorzej syna, szkoda tylko, że mój brat to jej oczko w głowie faworyzowane przez całe życie
laski, ja już po ktg, ewidentnie jeszcze nie rodzę, zapisał się cały jeden skurcz na 45 minut xD czekam jeszcze na rozmowę z moim lekarzem to ustalimy plan na następny tydzień kiedy ktg i kiedy wizyta z usg bo został jeszcze tylko właśnie następny tydzień a jeszcze następny to już poród!!!!!! Lol, jakoś to do mnie dociera dopiero konkretnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#166 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, miło ze strony Twojej mamy
ech no i co tu robić, starać się nie brać do głowy chyba bo można oszalec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem czy coś się zmieni po porodzie. Generalnie ona też ma problem z wyrażaniem emocji i jak młody wyleci do niej z "kooooooocham Cię babciu!" to babcia nie wie gdzie podziać oczy i zapomina języka w gębie ale wyduka mu na ucho, że ona też go kocha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama wiecznie ma coś do powiedzenia bo jest nauczycielka. Tak jej w krew weszło że jka w szkole. Wszystko ma być lepiej. Robię sałatkę to nie powie że dobra tyko że ona to by dodała słonecznik. Proszę żeby podała mi półmiski to słyszę że ona by dała na talerzu. Proszę żeby podała dla dziecka spodenki to słyszę kto to widział aby niemowlę miało ubranka... I tak lataaaaami... Jak ją ignoruje to wychodzi na to że jie rozmawiamy a Ona mimo wszystko prowadzi STAŁY monolog. Caaaaly czas. Cały!
|
#170 |
|
Dostojna peema.
|
Mam nadzieję, że my będziemy na starość lepsze dla naszych dzieci niż nasze mamy dla nas
dobra, już wzystko wiem. W niedzielę mój lekarz ma dyżur to mam przyjść na ktg, potem kolejne ktg w wielka sobotę i ostatnia wizyta przed cc 23.04. Czyli raczej data porodu się nie zmieni jeśli nie będzie nieoczekiwanych zwrotów akcji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Sq o mistrzem monologów jest mój ojciec! Wszystko jest super wg niego dopóki on mówi a reszta go słucha, inaczej się obraża jak dziecko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny, współczuję Wam tych sytuacji rodzinnych, o jakich piszecie.
U nas jest raczej ok ze wszystkimi...tzn. wiadomo, każdy członek rodziny ma jakieś wady ( w tym oczywiście my), które mogą przeszkadzać reszcie, ale poza tym jest ok. I każda ciąża to dla wszystkich radość. [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693164]Witam się w nowej części Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE] oj rozumiem CIę, miałam tak w 25 tc i od razu jechałam na IP, niezły strach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693545]Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki no to tyle dobrze! odpoczywaj! Co do lampek to ja mam nocną obok przewijaka. Jesli uznam,że światło jest za mocne w danym momencie, to po prostu narzucę jakąś pieluchę na czas przewijania. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- No i popatrzcie dziewczyny, wyrastałyscie w takich, a nie innych domach, a czytając Was jestem pewna,że będzieciecie świetnymi, kochającymi mamami i nauczycie swoje dzieciaki okazywania uczuć. W dodatku zależy Wam na dzieciakach,żeby im nie zaszkodzić, interesujecie się nowinkami, chcecie czytać poradniki... Ciekawe ile osób ze starszego pokolenia po prostu to olewało...
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że na swój sposób mnie kocha
Nie potrafiła budować relacji jak byłam nastolatką, zawsze radziłam sobie sama, o wielu rzeczach nie wiedziała, o części sama nie chciała nawet wiedzieć, a były też takie rzeczy, że ja wiedziałam, że ona wie a i tak na ten temat nie rozmawiałyśmy. Zresztą, kiedy miałam 2,5 roku urodził się mój brat, przydusili to przy porodzie, potem dużo chorował, nie rósł, wyszło milion komplikacji i on do tej pory jest taki wydmuchany, a ja zawsze musiałam radzić sobie sama i ona wiedziała, że jakoś sobie dam radę może dlatego tak szukałam faceta, który zapewni mi przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa Teraz już jestem duża, wiele rzeczy jej wybaczyłam, wiele zrozumiałam przez własne doświadczenia (jak np. Wrzeszczenie na dziecko w sytuacji zagrożenia. Już wiem skąd to się bierze u tych wszystkich matek a przedtem tego nie rozumiałam, czemu na mnie wrzeszczy zamiast cieszyć się, że żyje), ale tez dużo zrozumiałam z psychologii i wiem, które zachowania czym były podyktowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zero pochwał tylko ciągła krytyka lub uwagi...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka, Ty juz po wizycie?
Motylku, szkoda mowic. Kochana, przypomnij mi prosze, kiedy u Ciebie cesarskie ciecie, jest juz termin na 100% ustalony? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-tu powinniście to przelozyc -a co to za papiery? Wyrzucić? -gdzie będziecie trzymać te książki.. Mogę od razu odlozyc -pomogę z obiadem. Gdzie garnek.. Przez to że ona się tak angażuje/wtrąca to mj dochodzi roboty bo co z tego że pomoże z obiadem jak i tak siedzę i odpowiadam że garnek tu, patelnia tam, to tam a to tu... I i tak i tak jestem w ten cały proces zaangażowana... Nauczycielka Cytat:
|
|
#178 |
|
Żona Gargamel
|
Moja teściowa też zimna jak lód... Także nasze dziecko będzie miało jedną fajną babcię która ma swoje lata i tyle...
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny strasznie Wam współczuję takich relacji z rodziną
u mnie jest różnie, czasem mama dowali jakimś tekstem, głównie traktuje mnie jak dziecko albo debila i tłumaczy oczywiste rzeczy, albo udziela nieproszonych rad:-\ pierwsze po mnie spływa, i tak jest dużo lepiej niż jak ojciec żył, ogarnęła się na wielu polach chociaż przepraszam za lata wyżywania się na mnie to nie usłyszałam te rady jednak mnie doprowadzają do szału nie raz bo ona jest zwolenniczką zimnego chowu, zostawiania dzieci do wyplakania się i innych takich cudownych metod. Plus nie raz mam wrażenie że ona tylko czeka na jakiś błąd ze strony mojego tż żeby móc powiedzieć 'a nie mówiłam, wszyscy są tacy sami' , jakiekolwiek zwierzanie się jej nie wchodzi w grę bo od razu ma powód żeby wszystko zwalać na niego. Ale przy nim to jest milusia teściowa ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
my niewdzięczne xdWysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Absolwentka całe szczęście że jednak jest ok, oby tak dalej!!! Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co jest u nas to jakieś sugestie lecą, jakby nie potrafiła się powstrzymać albo nie rozumiała że chcemy żyć po swojemu. Jest pomocna, i ja zawsze zakładam że chce dobrze tyle że uważam że są pewne graniceWysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

to się wygadalam
ale watpie zeby te 4 stopnie cos zmienily w odczuciu dziecka 

ale wyduka mu na ucho, że ona też go kocha 

A jak powiedziałam, że jeśli znajdzie na ciuchach jakieś spodenki na 0-3 to się zapytała po co?
ale przyzwyczaiłam się już i mi to zwisa
Teraz już jestem duża, wiele rzeczy jej wybaczyłam, wiele zrozumiałam przez własne doświadczenia (jak np. Wrzeszczenie na dziecko w sytuacji zagrożenia. Już wiem skąd to się bierze u tych wszystkich matek a przedtem tego nie rozumiałam, czemu na mnie wrzeszczy zamiast cieszyć się, że żyje), ale tez dużo zrozumiałam z psychologii i wiem, które zachowania czym były podyktowane.
zero pochwał tylko ciągła krytyka lub uwagi...
u mnie jest różnie, czasem mama dowali jakimś tekstem, głównie traktuje mnie jak dziecko albo debila i tłumaczy oczywiste rzeczy, albo udziela nieproszonych rad:-\ pierwsze po mnie spływa, i tak jest dużo lepiej niż jak ojciec żył, ogarnęła się na wielu polach chociaż przepraszam za lata wyżywania się na mnie to nie usłyszałam
te rady jednak mnie doprowadzają do szału nie raz bo ona jest zwolenniczką zimnego chowu, zostawiania dzieci do wyplakania się i innych takich cudownych metod. Plus nie raz mam wrażenie że ona tylko czeka na jakiś błąd ze strony mojego tż żeby móc powiedzieć 'a nie mówiłam, wszyscy są tacy sami' , jakiekolwiek zwierzanie się jej nie wchodzi w grę bo od razu ma powód żeby wszystko zwalać na niego. Ale przy nim to jest milusia teściowa