Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-26, 08:12   #151
Sarahxoxo
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny, też uważacie, że to kobieta powinna decydować czy chce sn czy cc?
Jak najbardziej. A Ty co bys chciala?

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:15   #152
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
Jak najbardziej. A Ty co bys chciala?
Coraz bardziej CC, bo SN coraz bardziej mnie przeraża
Chyba najbardziej obawiam się pęknięcia, szycia, bólu, braku możliwości siadania, długiej rekonwalescencji. No i nie powiem- dłuższy połóg też mnie odrzuca.
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:21   #153
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz przygarnąć chociaż z 5stopni?

Kurczę, dziewczyny, też uważacie, że to kobieta powinna decydować czy chce sn czy cc?
5 stopni mogłabym wziąć, ale raczej nie więcej Lato w Anglii w tym roku jest idealne dla kobiet w ciąży. W tamtym roku też były takie ekstremalne temperatury i bardzo współczułam koleżance z biura, bo u nas nie ma klimy.

Co do decydowania, ja uważam, że to powinna być decyzja i lekarza i kobiety. Dla mnie lekarz ma wiedzę medyczną, której ja nie mam - powinien przedstawić wszystkie plusy i minusy dla każdego z rozwiązań, ale kobieta też ma prawo powiedzieć o swoich lękach, kłopotach itd i na podstawie całości powinno się podejmować decyzję. Nie uważam, że decydować powinna tylko kobieta lub tylko lekarz.
Stary 2019-06-26, 08:25   #154
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Chyba najbardziej obawiam się pęknięcia, szycia, bólu, braku możliwości siadania, długiej rekonwalescencji. No i nie powiem- dłuższy połóg też mnie odrzuca.
Rozumiem Cie ale jedna rzecz Ci powiem, tylko tak dla informacji, bo ja sama jeszcze nie wiem czy chce sn czy cc. Po sn mozesz nosic dziecko. Wydaje mi sie, ze szczegolnie przy pierwszym dziecku to sa wyjatkowe chwile. Ja nosilam mala calymi dniami, byla taka tycia, taka leciutka, to bylo super. Po cc nie wiem przez ile dokladnie nie mozna nosic dziecka, ale niektorzy lekarze mowia, ze nawet przez 4 miesiace, wiec to jest mega duzy minus cc

Stary 2019-06-26, 08:30   #155
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Co do decydowania, ja uważam, że to powinna być decyzja i lekarza i kobiety. Dla mnie lekarz ma wiedzę medyczną, której ja nie mam - powinien przedstawić wszystkie plusy i minusy dla każdego z rozwiązań, ale kobieta też ma prawo powiedzieć o swoich lękach, kłopotach itd i na podstawie całości powinno się podejmować decyzję. Nie uważam, że decydować powinna tylko kobieta lub tylko lekarz.
O, dokładnie
Chodziło mi po prostu o to, że jeśli kobieta chce cc (bo strach, bo komplikacje innych, bo psychika, bo znajomość swojego ciała) i nie ma co do tego przeciwskazań to super by było, jakby lekarz powiedział: "chce pani cc, zna pani plusy i minusy, zrobimy jak pani chce". I w drugą stronę tak samo. I tak samo, jak kobieta chce sn/cc ale nie może, to wtedy lekarz niech powie: nie możemy rodzić sn bo np wada wzroku, albo nie cc bo zrosty.
A nie na zasadzie: chce pani cc bo się pani cholernie boi? I co z tego?! Tylko SN!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Rozumiem Cie ale jedna rzecz Ci powiem, tylko tak dla informacji, bo ja sama jeszcze nie wiem czy chce sn czy cc. Po sn mozesz nosic dziecko. Wydaje mi sie, ze szczegolnie przy pierwszym dziecku to sa wyjatkowe chwile. Ja nosilam mala calymi dniami, byla taka tycia, taka leciutka, to bylo super. Po cc nie wiem przez ile dokladnie nie mozna nosic dziecka, ale niektorzy lekarze mowia, ze nawet przez 4 miesiace, wiec to jest mega duzy minus cc
Ale jak pęknę i nie będę mogła nawet usiąść to noszenie dziecka też nie wejdzie w grę.
Bratowa przy SC (zakończony vacuum) przez tydzień nie umiała wstać z łóżka.

Przyjaciółka po cc na drugi dzień była na nogach, trzeciego po wyjściu ze szpitala kąpała i nosiła synka. Znajoma po 4 dniach już nie pamiętała o cc, prócz ciągnięcia.
Stary 2019-06-26, 08:37   #156
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie wydaje, ze to nasz chory system sprawia, ze kobiety chca cc. Gdyby kazda kobieta miala pewnosc, ze w razie potrzeby dostanie znieczulenie to by w ogole tych dramatow nie bylo, ze polowa kobiet chce cc. Dla mnie najgorszy w sn byl ten bol podczas porodu. Mysle, ze ze znieczuleniem duzo lepiej bym to wspominala. A szwy... no coz, nie kazdy jest szyty. Moja polozna mowila, ze tylko okolo 30% kobiet peka, ale u nas z jakiegos powodu u 3/4 robia naciecie, bo sie "boja", ze kobieta moglaby peknac. To oczywiscie sprawia, ze wiecej kobiet ma szwy niz powinna. Jeszcze troche sredniowiecze u nas w tym temacie, szkoda.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
A nie na zasadzie: chce pani cc bo się pani cholernie boi? I co z tego?! Tylko SN!
No niestety To jest u nas chory system

Cytat:
Ale jak pęknę i nie będę mogła nawet usiąść to noszenie dziecka też nie wejdzie w grę.
Bratowa przy SC (zakończony vacuum) przez tydzień nie umiała wstać z łóżka.

Przyjaciółka po cc na drugi dzień była na nogach, trzeciego po wyjściu ze szpitala kąpała i nosiła synka. Znajoma po 4 dniach już nie pamiętała o cc, prócz ciągnięcia.
Nieee, ja mialam szwy i wprawdzie nie moglam wygodnie siedziec przez prawie 2 tygodnie, ale to nie znaczy, ze okrakiem sie nie da. A poza tym noszenie dziecka na stojaco nie sprawia bolu. Stanie, chodzenie i lezenie w szwach nie jest bolesne, tylko siedziec ciezko.
Twoja bratowa miala pecha, ja bylam na nogach juz 2,5 godziny po porodzie i czulam sie swietnie, a szwy zaczely dawac o sobie znac dopiero jakies 2 dni pozniej (nie wiem z czego to wynikalo).

Ale mimo wszystko z powodu bolu podczas sn (ktorego moim zdaniem sie opisac nie da) i tak jestem na razie w kierunku cc, chyba ze dostane na pismie, ze bede miec znieczulenie

Stary 2019-06-26, 08:39   #157
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie sie wydaje, ze to nasz chory system sprawia, ze kobiety chca cc. Gdyby kazda kobieta miala pewnosc, ze w razie potrzeby dostanie znieczulenie to by w ogole tych dramatow nie bylo, ze polowa kobiet chce cc. Dla mnie najgorszy w sn byl ten bol podczas porodu. Mysle, ze ze znieczuleniem duzo lepiej bym to wspominala. A szwy... no coz, nie kazdy jest szyty. Moja polozna mowila, ze tylko okolo 30% kobiet peka, ale u nas z jakiegos powodu u 3/4 robia naciecie, bo sie "boja", ze kobieta moglaby peknac. To oczywiscie sprawia, ze wiecej kobiet ma szwy niz powinna. Jeszcze troche sredniowiecze u nas w tym temacie, szkoda.
U mnie nacięcia krocza stanowią 44% wszystkich SN. W najbliższym szpitalu o wyższym stopniu referencyjności 42%. W dwóch pozostałych szpitalach o najwyższym st.ref nacięcie odpowiednio 75 i 77%.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-26, 08:40   #158
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Mnie najbardziej przeraża w SN okres trwania porodu i ten ból, u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia do naturalnego i przez to mam obawy. A wiem jak się męczyłam przy pierwszym porodzie przez 8h zanim zrobili cc... Wiadomo że jakoś trzeba to przetrwać i to naturalna kolej rzeczy że poród boli ale jednak w głowie siedzi coś co niepokoi.

Ja też nie budziłam dziecka do karmienia w nocy wystawał jak był głodny, jadł, zmiana pampersa i dalej spał

Biorę się za mycie okien bo mi się nudzi a akurat w salonie i sypialni mam cień więc tam idę najpierw. Ostatnio byłam same szyby żeby w miarę wyglądały czysto a teraz trzeba ramy i wszystkie zakamarki wyczyscic

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:40   #159
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
U mnie nacięcia krocza stanowią 44% wszystkich SN. W najbliższym szpitalu o wyższym stopniu referencyjności 42%. W dwóch pozostałych szpitalach o najwyższym st.ref nacięcie odpowiednio 75 i 77%.
No wlasnie o tym mi moja polozna opowiadala. Ona mowila, ze gdzies byly przeprowadzane badania i tak naprawde nie ma potrzeby robienia tak czestego naciecia krocza, tylko podobno jest brak odpowiednich szkolen personelu, zeby prawidlowo ocenic czy naciecie jest potrzebne czy nie. Wiec tna jak leci :/

Stary 2019-06-26, 08:47   #160
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie o tym mi moja polozna opowiadala. Ona mowila, ze gdzies byly przeprowadzane badania i tak naprawde nie ma potrzeby robienia tak czestego naciecia krocza, tylko podobno jest brak odpowiednich szkolen personelu, zeby prawidlowo ocenic czy naciecie jest potrzebne czy nie. Wiec tna jak leci :/
A z drugiej strony, dla mnie jako laika, lepiej żeby nacięli krocze niż miałoby pęknąć do d...

Któraś kiedyś pisała o wąskiej miednicy jako wskazaniu do cc. Jak to oceniono?
Stary 2019-06-26, 08:52   #161
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie, lepiej zgadaj, przynajmniej nie będziesz żyła w stresie

Ile u Was na termometrach z rana?

31

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 08:56   #162
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
A z drugiej strony, dla mnie jako laika, lepiej żeby nacięli krocze niż miałoby pęknąć do d...
Wiesz co, to jest mega ciekawe, bo na ten temat tez mi polozna opowiadala, ze jak krocze peka to peka w najslabszym miejscu, gdzie wiazania po prostu nie daja rady wytrzymac. A jak tna to po lini prostej i najczesciej wlasnie w tym miejscu wiazania sa najmocniejsze, wiec jak sie krocze zagoi to po nacieciu jest slabiej zrosniete niz po rozerwaniu (gdzie wiazania najczesciej zrastaja sie mocniej niz wczesniej byly). Ona mowila, ze brakuje personelu, ktory jest odpowiednio przeszkolony do szycia podartego krocza i z tego wynika ta "chec" przeprowadzania naciec, bo samoistnie pekniete krocze czesto jest zle lub nierowno zszywane.

Stary 2019-06-26, 08:59   #163
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapewa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dziewczyny dziękuję za życzenia urodzinowe

Mikka przedszkole macie czynne we wakacje? Lubi Mała chodzić?
U nas czynne do końca czerwca tylko, ale już nie jeździmy, pod koniec roku szkolnego to już tak jęczały, nie chciało im się chodzić (kiedyś zatęsknią za tymi czasami). A dla mnie to było fajnie bo do południa spokojnie mogłam sobie coś zrobić, gdzieś jechać.
A pospać i tak nie pośpimy bo budzą się przed 6 codziennie

Kciuki za wizytujące
U nas przedszkole całoroczne, córka będzie chodzić bo bardzo lubi.
Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Jak ja to przeżyję? Ja tak lubię sobie pospać a nie wyśpię się przez najbliższe parę lat
Moja wstawala przez baaardzo długo czas po 4 rano

Co do porodu sn. Powiem Wam, że ja po porodzie też po jakichś 2-2,5 godz zostałam wysłana pod prysznic. Głupie było, że nikt ze mną nie poszedl, bo byłam po 3 bezcennych nocach i prysznic był już dla mnie szczytem wysiłku i dałam radę tylko jeszcze tylko wrócić do łóżka. Poza mega zmeczeniem czułam się bardzo dobrze.
Byłam tez nacieta, ale w moim szpitalu nacięcie jest na porządku dziennym, spróbuje negocjować tym razem z położną, może nie będzie konieczne... Ale źle tego nie wspominam.
Najgorsze było dla mnie to, że dwa kulszowa nie przestała dokuczac po porodzie i brałam zastrzyki, a dwa tak bolała, że wchodząc do wanny jedną mogę musiałam wciągac rękami bo nie mogłam jej podnieść. Tak samo było z wchodzeniem do auta. I boję się żeby znowu mnie to nie dopadło.

Stary 2019-06-26, 09:02   #164
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, to jest mega ciekawe, bo na ten temat tez mi polozna opowiadala, ze jak krocze peka to peka w najslabszym miejscu, gdzie wiazania po prostu nie daja rady wytrzymac. A jak tna to po lini prostej i najczesciej wlasnie w tym miejscu wiazania sa najmocniejsze, wiec jak sie krocze zagoi to po nacieciu jest slabiej zrosniete niz po rozerwaniu (gdzie wiazania najczesciej zrastaja sie mocniej niz wczesniej byly). Ona mowila, ze brakuje personelu, ktory jest odpowiednio przeszkolony do szycia podartego krocza i z tego wynika ta "chec" przeprowadzania naciec, bo samoistnie pekniete krocze czesto jest zle lub nierowno zszywane.
czekaj, czekaj. Dobrze rozumiem? Nacinają, żeby sobie poćwiczyć zszywanie?
Stary 2019-06-26, 09:04   #165
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
czekaj, czekaj. Dobrze rozumiem? Nacinają, żeby sobie poćwiczyć zszywanie?
Nacinaja, bo latwiej jest zszyc linie prosta niz poszarpane. A poszarpane mocniej sie goi (i szansa na pekniecie przy drugim porodzie jest mniejsza), tylko ze personel nie umie albo mu sie nie chce dobrze zszyc poszarpanego, bo to jest klucz do prawidlowego zrosniecia.

Stary 2019-06-26, 09:11   #166
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Nacinaja, bo latwiej jest zszyc linie prosta niz poszarpane. A poszarpane mocniej sie goi (i szansa na pekniecie przy drugim porodzie jest mniejsza), tylko ze personel nie umie albo mu sie nie chce dobrze zszyc poszarpanego, bo to jest klucz do prawidlowego zrosniecia.
No tak, poszarpane to niejednokrotnie koronkowa robota, a prosto to co za problem zszyć ;/
Stary 2019-06-26, 09:47   #167
kapewa
Raczkowanie

Po cesarskim cięciu też dziecko można nosić i też właściwie nie można tego uniknąć. Przecież maluszek waży góra 5 kg. Chodzi o większe ciężary, żeby nie podnosić nawet po pół roku-bo mimo że na zewnątrz rana jest zgojona to wewnątrz to trwa dłużej.

U mnie w szpitalu nakaz leżenia był przez 6/12 h godz. to chyba zależy od rodzaju znieczulenia i też zaraz potem pierwszy prysznic. Znieczulenie podawane co kilka godzin, właściwie zależne czy matka chce. Rana po cc nie boli cały czas, najgorsze jest wstawanie
i kaszel (brr) a poza tym człowiek funkcjonuje normalnie.
Nie mówię tu o sytuacji gdy są komplikacje. Mnie dreszcz przeszedł jak lekarz przed operacją mówił, że możliwe jest np. przecięcie pęcherza moczowego, że to jest bardzo bliziutko.
kapewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 09:47   #168
misiaa91
Zakorzenienie

Prawda jest taka, że bardzo dużo zależy, na jaki personel się trafi i jakie doświadczenia mają kobiety wokół nas. Ale z drugiej strony każda z nas jest inna.

Ja uważam, że każda opcja niesie za sobą ryzyko. Nie mam za sobą żadnego porodu, więc każdego będę się bała tak samo, dlatego chcę sn i TŻta przy sobie. Przy kolejnym dziecku będę mądrzejsza o własne doświadczenia a nie znajomych, które mają inne ciało, inną psychikę, innych lekarzy.

I powodzenia na wizytach!
Stary 2019-06-26, 09:50   #169
agnieszka_2293
Zadomowienie

Ale to nie jest tak, że powikłania są tylko po sn. Przecież po cc też może się coś stać, to jest jednak operacja.
W planowanych cc moim zdaniem największą wadą jest to, że wykonuje je się ok. 2 tygodni przed terminem, czyli dziecko może się urodzić nawet 3-4 tygodnie wcześniej niż by samo postanowiło wyjść na świat, a dla takiego malucha to jest bardzo dużo.
Po sn nasz organizm sam dostaje informację, że dziecko już jest na świecie i np. czas zacząć produkcję mleka. A z drugiej strony przerażające jest to, że kobieta może rodzić 36h bez znieczulenia.
Moim zdaniem nie ma sensu zakładać scenariusza, że jak koleżanka czy kuzynka źle zniosła poród to u mnie też tak będzie. Każdy poród jest inny, każda z nas jest inna, każda z nas inaczej zniesie poród. Jedne 2h po porodzie same będą siedzieć na łóżku, a innym będzie ciężko nawet po zakończonym połogu. Na pewno niepowikłany poród sn jest lepszy zarówno dla matki i dla dziecka. Ale to jak ze wszystkim nic nie jest tylko białe albo czarne.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-26, 10:00   #170
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda jest taka, że bardzo dużo zależy, na jaki personel się trafi i jakie doświadczenia mają kobiety wokół nas. Ale z drugiej strony każda z nas jest inna.

Ja uważam, że każda opcja niesie za sobą ryzyko. Nie mam za sobą żadnego porodu, więc każdego będę się bała tak samo, dlatego chcę sn i TŻta przy sobie. Przy kolejnym dziecku będę mądrzejsza o własne doświadczenia a nie znajomych, które mają inne ciało, inną psychikę, innych lekarzy.

I powodzenia na wizytach!
A niestety na personel nie mamy wpływu ;( Można trafić na najlepszy, najbardziej wykwalifikowany a mimo to ktoś może mieć gorszy dzień.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ale to nie jest tak, że powikłania są tylko po sn. Przecież po cc też może się coś stać, to jest jednak operacja.
W planowanych cc moim zdaniem największą wadą jest to, że wykonuje je się ok. 2 tygodni przed terminem, czyli dziecko może się urodzić nawet 3-4 tygodnie wcześniej niż by samo postanowiło wyjść na świat, a dla takiego malucha to jest bardzo dużo.
Po sn nasz organizm sam dostaje informację, że dziecko już jest na świecie i np. czas zacząć produkcję mleka. A z drugiej strony przerażające jest to, że kobieta może rodzić 36h bez znieczulenia.
Moim zdaniem nie ma sensu zakładać scenariusza, że jak koleżanka czy kuzynka źle zniosła poród to u mnie też tak będzie. Każdy poród jest inny, każda z nas jest inna, każda z nas inaczej zniesie poród. Jedne 2h po porodzie same będą siedzieć na łóżku, a innym będzie ciężko nawet po zakończonym połogu. Na pewno niepowikłany poród sn jest lepszy zarówno dla matki i dla dziecka. Ale to jak ze wszystkim nic nie jest tylko białe albo czarne.

Niepowikłany poród SN zawsze będzie lepszy dla dziecka, ale dla matki już niekoniecznie- choćby ze względów psychologicznych.

Myślę, że nie ma czegoś takiego jak "niepowikłane SN", bo każde będzie miało większą czy mniejszą komplikację, tak samo jak nie ma ciąży idealnej. W sensie, że każdy poród SN czy CC będzie inny, nie ma jednego schematu (nawet w przypadku cc, bo tak jak pisałyście może zdarzyć się nacięcie pęcherza).
Dla jednej komplikacją może być szycie a dla drugiej rodzenie 24h.

Co do laktacji zaraz po SN: mam znajome, które musiały czekać i po 24h na rozpoczęcie. Mam też znajome, które po cc już po godzinie karmiły. Także ten... Każdy organizm jest inny, każda z nas inaczej zareaguje, urodzi inaczej, inne dziecko, innym sposobem, z inną komplikacją.

Po prostu: niech to będzie świadomy wybór kobiety, która zna swoje ciało najlepiej i wie jakie + i - wynikają z danego rozwiązania.

Bez przymuszania, gróźb, szantażu, cierpienia.
Stary 2019-06-26, 10:15   #171
Mikaa92
Zadomowienie

Musiałam przerwać sobie mycie okien bo przyjechał kurier swoją drogą to mam ochotę wskoczyć do jakiejś zimnej wody, jestem cała mokra. Nie sądziłam że mycie okien to będzie taki hardcore teraz akurat jestem w pełnym słońcu bo wzięłam się za kuchnie i pokój syna a to moje zakupy Screenshot_20190626_111407.jpg

Stary 2019-06-26, 10:20   #172
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
A niestety na personel nie mamy wpływu ;( Można trafić na najlepszy, najbardziej wykwalifikowany a mimo to ktoś może mieć gorszy dzień.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Niepowikłany poród SN zawsze będzie lepszy dla dziecka, ale dla matki już niekoniecznie- choćby ze względów psychologicznych.

Myślę, że nie ma czegoś takiego jak "niepowikłane SN", bo każde będzie miało większą czy mniejszą komplikację, tak samo jak nie ma ciąży idealnej. W sensie, że każdy poród SN czy CC będzie inny, nie ma jednego schematu (nawet w przypadku cc, bo tak jak pisałyście może zdarzyć się nacięcie pęcherza).

Co do laktacji zaraz po SN: mam znajome, które musiały czekać i po 24h na rozpoczęcie. Mam też znajome, które po cc już po godzinie karmiły. Także ten... Każdy organizm jest inny, każda z nas inaczej zareaguje, urodzi inaczej, inne dziecko, innym sposobem, z inną komplikacją.

Po prostu: niech to będzie świadomy wybór kobiety, która zna swoje ciało najlepiej i wie jakie + i - wynikają z danego rozwiązania.

A dlaczego uważasz, że nie ma czegoś takiego jak czegoś takiego jak "niepowikłane SN"? Szwagierka tydzień po SN juz lata z małą po sklepach, czuje się świetnie, moja ciocia też mówi, że mogłaby rodzić (ma za sobą trzy porody) i samych porodów nie wspominają jako traumy. Natomiast TŻta siostra ma dwie cesarki na koncie i nie wpomina ich dobrze. Nie ma reguły.
Stary 2019-06-26, 10:24   #173
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
A dlaczego uważasz, że nie ma czegoś takiego jak czegoś takiego jak "niepowikłane SN"? Szwagierka tydzień po SN juz lata z małą po sklepach, czuje się świetnie, moja ciocia też mówi, że mogłaby rodzić (ma za sobą trzy porody) i samych porodów nie wspominają jako traumy. Natomiast TŻta siostra ma dwie cesarki na koncie i nie wpomina ich dobrze. Nie ma reguły.
To tylko pozazdrościć porodów niestety nie wszystkie są takie jakbyśmy tego chciały albo spodziewały. Ja poród traktuje jako smutną konieczność i nawet nie chce o tym myśleć i się stresować. Teraz cieszę się z ciąży, z ruchów Jaśka i to mi wystarczy na razie a urodzić i tak będę musiała ale będę się martwić wtedy a nie na zapas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-06-26, 10:29   #174
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
To tylko pozazdrościć porodów niestety nie wszystkie są takie jakbyśmy tego chciały albo spodziewały. Ja poród traktuje jako smutną konieczność i nawet nie chce o tym myśleć i się stresować. Teraz cieszę się z ciąży, z ruchów Jaśka i to mi wystarczy na razie a urodzić i tak będę musiała ale będę się martwić wtedy a nie na zapas

Ja podobnie. Staram sie nie myśleć o porodzie, traktuje to jak coś, co musze przejść i nikt tego za mnie nie zrobi Nie ma co słuchać O porodach różnych kobiet, każda z nas jest inna.

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:35   #175
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też tak do tego podchodzę. Teraz skupiam się na kopniakach, wyszukuję rzeczy do wyprawki

Używała któraś wanienki Shnuggle?
Stary 2019-06-26, 10:46   #176
kasia2439
Zakorzenienie

Heh tu juz zakupy ja czekam na paczke od siostry z Irlandii.

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 10:49   #177
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

Oczywiście, że istnieje niepowikłany poród sn.

A Ty rozmawiałaś ze swoim lekarzem o tym, że byś chciała cc i jak to wygląda w szpitalu, w którym chcesz rodzić?

A może warto zobaczyć, czy szpital w którym chcesz rodzić ma swoją szkolę rodzenia. Wtedy można poznać położne, które pracują, jest też oglądanie porodówki , położne opowiadają o procedurach porodowych i jak to wygląda konkretnie w tyn szpitalu.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Musiałam przerwać sobie mycie okien bo przyjechał kurier swoją drogą to mam ochotę wskoczyć do jakiejś zimnej wody, jestem cała mokra. Nie sądziłam że mycie okien to będzie taki hardcore teraz akurat jestem w pełnym słońcu bo wzięłam się za kuchnie i pokój syna a to moje zakupy Załącznik 7680737

Jaki ładny przewijak ooo są i podpachy

Stary 2019-06-26, 10:50   #178
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, że istnieje niepowikłany poród sn.

A Ty rozmawiałaś ze swoim lekarzem o tym, że byś chciała cc i jak to wygląda w szpitalu, w którym chcesz rodzić?

A może warto zobaczyć, czy szpital w którym chcesz rodzić ma swoją szkolę rodzenia. Wtedy można poznać położne, które pracują, jest też oglądanie porodówki , położne opowiadają o procedurach porodowych i jak to wygląda konkretnie w tyn szpitalu.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Jaki ładny przewijak ooo są i podpachy

I nawet te rewelacyjne majciochy

Stary 2019-06-26, 10:51   #179
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
nie ma sensu zakładać scenariusza, że jak koleżanka czy kuzynka źle zniosła poród to u mnie też tak będzie. Każdy poród jest inny, każda z nas jest inna, każda z nas inaczej zniesie poród. Jedne 2h po porodzie same będą siedzieć na łóżku, a innym będzie ciężko nawet po zakończonym połogu.
Dokladnie.

Cytat:
Musiałam przerwać sobie mycie okien bo przyjechał kurier swoją drogą to mam ochotę wskoczyć do jakiejś zimnej wody, jestem cała mokra. Nie sądziłam że mycie okien to będzie taki hardcore teraz akurat jestem w pełnym słońcu bo wzięłam się za kuchnie i pokój syna a to moje zakupy
Jakie lupy

Cytat:
Używała któraś wanienki Shnuggle?
Nie, a jest jakas wyjatkowa?

Stary 2019-06-26, 10:52   #180
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
I nawet te rewelacyjne majciochy

Jak są sexi gacie i podpachy to już jesteś gotowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości