![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2022- plotki, ploteczki
Ta druga jest piękna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Mam suknię w kwiatki, polecam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Ja się zachwyciłam tą
![]() https://damacouture.pl/suknia-slubna-lukrecja
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piękne suknie
![]() To i ja pokażę mój typ ![]() € 70,58 50%OFF | Przezroczysta koronka 3D kwiaty aplikacja suknie ślubne bez ramiączek Tulle ciemny szary plaża Boho ślubne suknie z kryształami https://a.aliexpress.com/_BSFqRI Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
czekoladka3 - jeśli to już finalnie wybrana to zamów ją sobie dużo wcześniej, na ali to jest zawsze loteria jeśli chodzi o jakość, chociaż na zdjęciach kupujących wygląda bardzo dobrze!
![]() CocaLove - w takim romantycznym stylu ![]() Merdapiesogonem - też chcę taki krój, jest piękna! brianstorm - pokazywałaś juz swoją? U mnie w tym tygodniu na tapecie jest DJ, napisałam do kilkunastu i póki co tylko jeden był wolny ![]() ![]()
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Suknie będę zamawiać na wiosnę, na wszelki wypadek jakby okazała się brzydka żeby zdążyć wybrać jeszcze coś w salonie
![]() Też mamy problem z wyborem DJ-a. Najlepiej chyba wziąć kogoś z polecenia. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
Wstawiałam sukienkę, ale na wątek oczekujących, tutaj w sumie też mogę
![]() Update z butami - jednak muszę szukać dalej ![]() ![]() A z muzyką to rzeczywiście trudno jak się nie decyduje na kogoś, kto np. grał na imprezie, na którym byliśmy gościem. My też trochę w ciemno wzięliśmy zespół, bo nie mieli nawet przykładowego nagrania z wesela, tylko nagrania próbek na yt. Ale mają fajne wokale i repertuar, dobrze się prezentują, w propozycjach zabaw nie mają niczego, co by ubliżało godności człowieka, więc mam nadzieję, że się nie zawiedziemy. A tak to na pewno warto pytać o to, czy zespół/dj ma przykładowe nagrania lub czy można podjechać na imprezę i posłuchać trochę na żywo - choć z tym drugim teraz będzie ciężko...IMG_20201108_194208-min.jpgIMG_20201108_194128-min.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
olivek_xoxo - Ja przez weekend spanikowałam, bo napisałam bo dwóch DJów i obydwaj byli zajęci więc w strachu napisałam chyba do 10 innych i już na szczęście wybrałam, zaliczka wpłacona, umowa podpisana
![]() brianstorm - śliczna ta suknia! Co do butów, to to będzie mój największy koszmar, bo na palcach jednej ręki mogę zliczyć szpilki, które były wygodne, planuje kupić maks 4cm, bo wiem, że nie wytrzymam w wyższych nawet godziny. Pewnie i tak kupię na zmianę jeszcze jakieś płaskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Brainstorm suknia piękna, widziałam już zdjęcie na oczekujących
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Strasznie wysoka cena za DJ-a
![]() Stawki DJ z moich okolic to całe szczęście ok. 2500-3500 zł więc w sumie do przeżycia. Dziewczyny rozgladalyscie się już za fotografem i kamerą? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy podpisane i foto, i wideo. Jeden upatrzony fotograf już we wrześniu miał zajęty nasz termin, więc nie zwlekałabym z tym długo, jeśli zależy wam na zdjęciach w określonym stylu i/lub budżecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziecie brały dekoratorkę do sali? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli można zapytać, ile mniej więcej wyniesie Was film? Kamerzysta który nam się spodobał krzyknął 3500 zł za max 60-minutowy film. I nie wiem czy to dużo czy mało, nie mam punktu odniesienia
![]() My dekoratorki nie bierzemy, wystrój sali (w tym kwiaty) mamy w cenie. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
U mnie taka oferta:
Wideoreportaż – 3800 zł błogosławieństwo, ślub, wesele, teledysk – Filmowa rejestracja uroczystości ślubnej począwszy od przygotowań, błogosławieństwa, przez ślub, życzenia, wesele, oczepiny, tort.- Montaż tego materiału w zwarty reportaż ślubny. – 3 zadrukowane-dedykowane kopie płyt DVD i 1 Blu-ray (Full HD) w odpowiednim etui (płyty można powielać) lub pendrive – Teledysk ślubny – VIDEO HD GRATIS Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
My w październiku podpisaliśmy umowę z fotografem. Z 10 do których pisałam tylko jeden miał zajęty nasz termin.
Nie mamy kamerzysty. Tak, my weźmiemy dekoratorkę, tylko zastanawiam się z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować termin, jak uważacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
U nas film 60-90 minut + teledysk wyjdzie około 5 tys. Były oferty i tańsze, i droższe, ale ta nam najbardziej pasowała, jeśli chodzi o estetykę. Bo np. najtańsza oferta była tak tragiczna, że nawet jakby to oni mi zapłacili, to bym nie chciała mieć takiej pamiątki
![]() Dekoratorkę pewnie weźmiemy, ale na razie nawet o tym nie myślimy zbytnio. Nie mam pomysłu na kwiaty, na kolory, na nic - to nie moja bajka, więc miło by było, gdyby ktoś doradził w tej kwestii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Ja już do pracowni florystycznej się odezwałam z pytaniem czy przyjmują już zapisy na 2022, czekam na odpowiedź :P
brianstorm - jeżeli ślub masz w kwietniu i nie masz pomysłu, to polecam zerknąć jakie kwiaty kwitną akurat w tym miesiącu, zawsze sezonowe kwiaty wyjdą taniej niż sprowadzane, a może akurat coś ci się spodoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w planach tylko zamówić w lokalnej kwiaciarni jakieś kwiatki na stoły oraz większą dekorację na nasz stół. Nie chcę jakiś takich rzeczy typu świeczniki czy wysokie kompozycje na stołach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
Mnie przerażają te wielkie kompozycje na świecznikach, znając moje szczeście to jako gość bym to od razu strąciła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
ale wy się tutaj rozkręciłyście
![]() brainstorm - suknia jest przecudowna i ślicznie Ci w niej ![]() A z butami.. no niestety to chyba zawsze dla nas jest problem, żeby i wyglądały i były wygodne.. ja na pewno też wezmę na zmianę, jak już fotograf pójdzie ![]() Co do DJa to jeden pan nas wmanewrował w ponad godzinne spotkanie online, gdzie ostateczna cena jaką nam podał (z oświetleniem) to było ponad 6tys.. I był super, świetnie nam się z nim rozmawiało, ale jednak to trochę ponad nasz budżet i szukamy dalej.. (chociaż TŻ namawia, żeby go wziąć, ale pewnie dlatego, że już mu się nie chce więcej szukać ![]() Znaleźliśmy jeszcze dwóch potencjalych kandydatów, mają fajne filmiki, są młodzi i energiczni, więc może któryś akurat nam podpasuje. A jeśli chodzi o video to na razie dostałam jedną ofetrę 5500 za 10minutowy film ![]() ![]() Florystki nawet nie zaczęłam szukać, ale sala zapewnia nam już pewne dekoracje żywymi kwiatami, więc raczej nie będę jakoś przesadzać z dodatkowymi dekoracjami.. mało osób na to zwraca uwagę. Chociaż może mi się jeszcze zmieni, na razie skupiam się na podstawach ![]()
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
6 tysięcy, dramat... Tyle to zespoły chyba biorą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Też jestem przerażona cenami usługodawców. Dopóki nie zaczęlismy planować wesela, nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje. A najgorsze jest to, że na sali, fotografie i muzyce nie da się zaoszczędzić, bo niestety ale profesjonaliści nie dadzą niskiej ceny. A ryzykować kiepskie jedzenie, słabą muzykę i brzydkie zdjęcia/film chyba nikt nie chce...
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
MerdaPiesOgonem - właśnie myślałam o sezonowych kwiatach, podejrzewam, że tulipanów powinno być wtedy pod dostatkiem, ale jakoś nie widzą mi się w bukiecie, na stołach może prędzej. Ale i tak nie mam zamysłu jak by to miało wyglądać, w sensie ile tych kompozycji, w jakich wazonach itp., no i nie chciałabym też czegoś sobie wymarzyć, a potem dowiedzieć się, że będzie to kosztowało miliony monet, więc bez konsultacji się nie obejdzie. Bo może nie wszyscy na to zwrócą uwagę, ale jednak chciałoby się, żeby było ładnie. Zazwyczaj nie pamiętam, jakie były dekoracje, ale raz oglądałam na yt filmik z wesela na sali, nad którą się zastanawialiśmy. Sala glamour, a na stołach jako ozdoby były jakieś badyle, serio. W jakiejś stodole to pewnie by super wyglądało, ale tam tragicznie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
brianstorm - ustalcie najpierw budżet i skonsultujcie to z dekoratorką, wtedy na pewno was cena nie zaskoczy, a może pokaże przykładowe realizacje jakie możecie dostać za tę cenę
![]() Goździki to wrześniowe kwiaty, bukiety z nich są mega śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.