![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 - 💗 część 7
Tak wychodzi, jakoś pierwszy tydzień. Nie powiedział dokładnie, tylko żebym przyszła za tydzień, wtedy serce na pewno będzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Maj jest super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Cześć czołem. U nas adaptacja jako tako, codziennie był do 12.30, dwa pierwsze dni mąż go zaprowadził i odbierał to było ok, dwa kolejne ja. W piątek mocno płakał i nie chciał mnie puścić w szatni. Serce pekalo. Potem podobno się uspokoił, ale gdy go odebralam, to mówił, że tak długo na mnie czekał... Od poniedziałku zostaje do 15. Mamy problem z tym, że nie jest w stanie usiedzieć i robić to, co się od niego oczekuje. Rzuca zabawkami, zabiera zabawki, a gdy ktoś jemu coś zabierze, to potrafi uderzyć. Jak to ugryźć?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Błękit - super!
Poli - chyba tylko rozmowy przychodzą mi do głowy. Może jakos w bajki to wplątać? Sama nie wiem, ale moze dziewczyny pomogą...
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Poli ja kupiłam Jasiowi książkę kocia Kicia w przedszkolu. Dostał ją dzień przed pójściem do przedszkola. I chyba pomogła.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Wybralismy sie wczoraj na mala wycieczke w gory, podejscie raptem 1km, a ja umieralam :/ Poczatki przeziebienia. Mala marudzila, ja nie moglam zlapac tchu, w koncu Eliza sie przewrocila, na kolanie pojawila sie jedna kropla krwi i urzadzila histerie jakby ja ze skory obdzierali. Zupelnie nieudana ta wycieczka byla. Wrocilam do domu do lozka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka zdrowia. Moja Maja jest taką panikarą. Jaś przeciwnie. Otrzepie się i idzie dalej.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Jaś ma mocny katar i 37. Kurczę, chyba jutro nie pójdzie do przedszkola. Zobaczymy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Miłosz katar. :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Jurek też ma jakiś mały katar, w piątek nie był w przedszkolu, zawieźliśmy go do dziadków i też jeszcze nie miał i dopiero dziś coś mu się pokazało... Czosnek poszedł w ruch
![]() A my spędziliśmy bezdzietny weekend - na zlocie trabantów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Madziek, ale super!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Madziek super!
U nas wczoraj też mleko z czosnkiem i miodem poszło w ruch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Ja przy pierwszych objawach katarowych stosuję "gałganek Aliny" - u nas to hit wśród rodziców w przedszkolu
https://pantabletka.pl/galganek-alin...atar-i-zatoki/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Też zastosowaliśmy gałganek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Mój też w weekend z katarem, dzis w domu został
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Oooo muszę zrobić ten gałganek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
U nas niestety naturalne metody nie podziałały. W przedszkolu podobno lało mu się z nosa, dzisiaj już zostaje w domu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cześć.
Widzę, że ciężko w przedszkolach i jeszcze infekcje. U nas też katar u dwóch córek. Po tygodniu chodzenia do przedszkola ![]() Starsza zachwycona przedszkolem i już chce do niego wracać ![]() Młodsza to agentka ![]() Wzięłam specjalnie urlop, by je w pierwszym tygodniu do przedszkola zaprowadzać, a potem odbierać (potem będzie to robić moja mama - emerytka). Codziennie rano ubierałyśmy się wszystkie 3.. Paula pyta.."dokąd Ty się ubierasz". Mówiłam, że do pracy, a wcześniej idziemy do przedszkola.. A ona że też ze mną do pracy jedzie, nie do przedszkola ![]() Codziennie brała do rączek 2 chusteczki (w pierwszym dniu panie jej dały). Dopiero w piątek wyszła zadowolona dając mi do ręki pokolorowany obrazek pieska ![]() Oprócz tego mówiła, że były tańce (zaprezentowała oczywiście jakie), a dzień wcześniej była ciuchcia i kazała sobie włączyć na laptopie "Jedzie pociąg z daleka" ![]() Powiedziałam jej, że w tym tygodniu jest chora, to nie pójdzie do pkola... Dziś rano mi mówi, że już jest zdrowa.. a ja do niej: to pójdziesz do pkola?, a ona, że jednak nie jest zdrowa tylko chora i ma katar i nie idzie do pkola ![]() Temperatury nie mają, tylko z noska cieknie. Zobaczymy czy w przyszłym tygodniu pójdą ![]() Edytowane przez Neocleo Czas edycji: 2020-09-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Mój też nie chce do przedszkola... No ale nie idzie do czwartku na pewno, potem zobaczymy. Ma katar i rano mokry kaszel. Zrobiłam ten galganek i syrop z cebuli od Pana Tabletki, ale coś słabo pomaga.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
zdrowka dla dzieciakow
![]() Madziek - brzmi ekstra taki wypad ![]() My postanowiliśmy ze kupujemy zosi meble na górę, zeby powoli sie juz tam przeniesc. Raz ze ciasno robi sie nam na dole, a gora stoi w sumie gotowa do uzytku, a dwa ze musimy juz uczyc ja spac samą. Jedyny problem to fakt ze schody mkedzy gora a dolem mamy niezrobione, ani zadnych barierek i sam beton, ale nie chcemy tego juz dluzej odciagac. Maz zabezpoeczy jakos górę i za miesiac przenosimy sie tam. Meble dla Zosi, materav dla Artura i mozemy iść.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Marta a kiedy schody robicie?
Jaś chce do przedszkola, ale katar... Nawet by go nie wpuścili. Ale co chwilę pyta, czy jutro może iść . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Najlepszy z niemezow wzial corke na basen, a ja pracuje z lozka. Moge chorowac, byleby mala nie zachorowala, bo my z nia nie jestesmy w stanie pracowac. Trzebaby brac zwolnienie.
Moja tez jest zachwycona grupa przedszkolna. Pani mi powiedziala, ze zachowuje sie lepiej i "tylko" 3 razy rzucila sie na ziemie w histerii w czasie spaceru. Zazwyczaj ona nie chodzila na spacery wcale, albo cala grupa wracala, bo moj maly nerwus ze zlosci kladl sie na chodniku i rozbieral do naga. Podziwiam cierpliwosc tej pani, my po prostu wrzucamy do wozka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Aga - nie lubi spacerowac?
Madzialenka - nie wiemy, mamy jeszcze duzo do zrobienia, ale w srodku w domu, schody sa najwiekszym wydatkiem na ten moment i najwazniejszym. Chociaz bardziej skupia nas to co z zewnatrz. Na razie i tak nie ruszamy zbytnio nic, bo ogarniamy inne sprawy, wiec w domu na ten moment wchodza w gre drobne sprawy. Jedynie juz te meble i łóżka bo chcemy troche odzyskac swoja oaze, swoje miejsce, spokój chociaz w nocy ![]() No my Zosie wypisujemy z przedszkola. Uznalismy ze nie bedziemy jej siłą zmuszać skoro moze byc ze mna. Placze przez sen (juz coraz mniej), zaczela sie znowu moczyć. Dwa miesiace spokój, a tetaz w ciagu 3 dni 2 noce sikala w łóżko. Histeria i placz to juz w ogole. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Jak czesto mykecie glowy dzieciakom? Zwlaszcza w przypadku dziewczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Lubi spacerowac, ale w swoja strone. Albo chce rower. Albo chce rzucac kamyczki. Albo chce jesc. Albo jeszcze cos...
Ja myje raz w tygodniu i po kilku miesiacach placzu maz nauczyl mala odchylac glowe do tylu, i teraz juz nie ma protestow ze kropla wody spadnie do oczu. Sent from my SM-J610FN using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
Ja myję Jurkowi prawie codziennie, zwłaszcza teraz w lecie, bo się mocno pocił. Jak nie myję, to on i tak tak się chlapie w kąpieli, że to w zasadzie bez różnicy czy myję mu głowę czy nie - i tak włosy mokre
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Marta dużo macie jeszcze w domu do zrobienia?
My chcemy od razu wszystko zrobić i wtedy się wprowadzić. Jak to się mówi, jeden bałagan i z głowy ![]() Ooo to Zosia jednak nie chce chodzić do przedszkola? Myślałam, że adaptacja pomogła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam dziś do przychodni - bo niby tylko katar i lekki kaszel, ale wolę dmuchać na zimne, zwłaszcza w przypadku dziecka, które ma za sobą zakażenie prątkiem... No i oczywiście teleporada
![]() Mieliśmy dzisiaj zebranie w przedszkolu, zabawnie było usiąść na miejscu rodzica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Madziek może kaszel przez spływający katar?
Tekeporada porażka. Jak oni niby dziecko dokładnie zbadają. Przecież nawet nie osłuchają. Bez sensu te procedury. W szkole masa ludzi, a lekarze tylko teleporady robią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i łazienka na górze, ale ona jest na sam koniec, bo nam aktualnie jakos bardzo potrzebna nie jest. jak sie ma mozliwosc to najlepiej wprowadzić sie na gotowe, a nie tak skubac po troche. U nas jest ten minus ze jakis czasmusieliśmy przystopowac Niestety ale sie nie zaklimatyzowala. Poczekamy na nowy rok, zobaczymy jak wtedy będzie z adaptacją w innych przedszkolach i moze w prywatnym zwolni sie miejsce. Do tego nie wrócimy. Jutro ide ja wypisac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Marta kurczę, kto jak kto, ale byłam pewna, że Zosia sobie super poradzi w przedszkolu. Szkoda...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.