Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-12-23, 07:23   #151
parallel_roads
Zadomowienie

Dot.: Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie

Cytat:
Napisane przez morning_coffee Pokaż wiadomość
Przecież tu nie chodzi o nie wiadomo jak głębokie uczucia tylko zwyczajnie o to, czy przy pierwszej rozmowie ta osoba zaczyna ci się podobać coraz bardziej i chcesz dalej się spotykać i lepiej poznać.
No, ale chęć spotykania się dalej to jedno, a żywienie uczuć do praktycznie obcego człowieka to co innego
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 08:58   #152
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez morning_coffee Pokaż wiadomość
Przecież tu nie chodzi o nie wiadomo jak głębokie uczucia tylko zwyczajnie o to, czy przy pierwszej rozmowie ta osoba zaczyna ci się podobać coraz bardziej i chcesz dalej się spotykać i lepiej poznać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No tak, ale podoba ci się na podstawie jakiś kryteriów, nie? Wyglądu, zachowania, tego co ci o sobie powie czyli oceniasz jak każdy inny czy ci ktoś potencjalnie na partnera pasuje. To nie jest chłodna kalkulacja, to jest zwykła biologia. Pytanie czemu autorka zazwyczaj odpada już w przedbiegach?

Cytat:
Podepne się. Miałem jedna laske mając 19l. Od 12 lat jestem bez laski bo nie idzie znalesc NORMALNEJ ( czyt takiej ci nie kłamie o chorobach etc albo inne dziwne akcje 🤪. Nie będę tu wywlekal). Więc można mieć takiego pecha jednak
Ale zdajesz sobie sprawę, że w dużej mierze ty decydujesz w jakim środowisku się obracasz i z jakimi dziewczynami zadajesz? Może podświadomi gustujesz w jakimś niestabilnym psychicznie typie albo na pierwszych etapach lekceważysz znaki ostrzegawcze, bo na przykład skupiasz się tylko na tym, że ktoś jest dla ciebie atrakcyjny seksualnie.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 09:44   #153
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość
Ja odpowiadałam na post, gdzie ktoś pisał, że to zazwyczaj kobietom przeszkadza brak doświadczenia w seksie, niż mężczyznom u kobiet i się z tym zgodziłam, bo dla wielu mężczyzn jest to wręcz oznaka większej wartości kobiety, bo nikt w nią wcześniej penisa nie wkładał.

Ja tam uważam, że jest bardzo dużo złego w tym, że ktoś wyznaje wartość dziewictwa i cieszy się, że jego laska nikogo wcześniej nie miała. Nie mieć z tym problemu, być w stanie jakoś to przeżyć - ok, ale w sytuacji gdy dla kogoś to autentycznie zaleta - mi się zapaliłaby czerwona lampka

Nigdzie nie obrażałam dziewic, nie wiem gdzie to wyczytałaś. Stwierdziłam jedynie fakt, że laska co nigdy nie uprawiała seksu, ani nawet się nie całowała nie ma doświadczenia i z dużą dozą pewności można powiedzieć, że co najmniej na początku ciężej będzie się w łóżku dogadać. Na tej samej zasadzie jak idziesz do łóżka po raz pierwszy z katolikiem, co prawiczkiem jest to jasne, ale nawet się nie masturbuje, to nie będzie wiedział co go kręci, co lubi i też nie spodziewałabym się fajerwerków. No, życie
No bo pojawiło się takie przedświadczenie, że bycie dziewicą to powód do wstydu i że brak doświadczenia akceptują głównie psychole z kompleksami. (jeśli nie taka była intencja to sorry, może źle to wybrzmiało wśród ostatnich postów)
Każdy ma swoje preferencje i "fajerwerki w łóżku" to sprawa indywidualna. Swoją drogą jak śledzę sobie bookstagramy i goodreads to widzę, że fantazje na temat "niewinnej, niedoświadczonej kobiety" i "faceta, który wprowadza ją w życie erotyczne i dominuje w sypialni" cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Kobiety lubią czytać takie fabuły i właśnie często podoba im się myśl, że to partner jest bardziej doświadczony. "Niewinność" uznają za jakąś zaletę i je to kręci. Czy to od razu znaczy, że musi palić się czerwona lampka?

MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 11:40   #154
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiamiGlow Pokaż wiadomość
No bo pojawiło się takie przedświadczenie, że bycie dziewicą to powód do wstydu i że brak doświadczenia akceptują głównie psychole z kompleksami. (jeśli nie taka była intencja to sorry, może źle to wybrzmiało wśród ostatnich postów)
Każdy ma swoje preferencje i "fajerwerki w łóżku" to sprawa indywidualna. Swoją drogą jak śledzę sobie bookstagramy i goodreads to widzę, że fantazje na temat "niewinnej, niedoświadczonej kobiety" i "faceta, który wprowadza ją w życie erotyczne i dominuje w sypialni" cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Kobiety lubią czytać takie fabuły i właśnie często podoba im się myśl, że to partner jest bardziej doświadczony. "Niewinność" uznają za jakąś zaletę i je to kręci. Czy to od razu znaczy, że musi palić się czerwona lampka?
Nie, bycie dziewicą to jest po prostu fakt, który może wynikać z wielu rzeczy. Mnie po prostu denerwuje nadawanie temu jakiejś wartości, z czym często się spotykałam (na szczęście nie bezpośrednio).

Traktowanie tego jak zaletę i jeszcze połączone z tym gadanie o kluczach, zamkach, zużyciu (niezależnie czy przez mężczyznę czy samą dziewicę) jest zwyczajnie obrzydliwe. I tyle mam do powiedzenia

Natomiast to, że taka laska będzie na początku mało doświadczona to jest fakt i jakby nie odbieram tego jako powód do wstydu, no, nie uprawiałaś seksu to nie będziesz jego królową za pierwszym razem, analogicznie jak jesteś prawiczkiem i do tego kompletnie sam nie odkrywasz swojej seksualności to nie wróżę fajerwerków w łóżku. Jak komuś to nie przeszkadza, bo sam nie ma doświadczenia albo nie wiem, seks nie jest dla niego ważny - spoko. Jeśli natomiast dla Ciebie to zaszczyt (), że jakiejś lasce wkładasz penisa jako pierwszy - mocno jest coś z Tobą nie tak.
Stary 2020-12-23, 12:56   #155
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usunięte

Osoby, które mają spore doswiadczenie seksualne, tez nie musza byc z daną osobą mistrzem w seksie za pierwszym razem. Czasem może się nawet trafić ze osoba przed debiutem seksualnym będzie mistrzem seksu. To zależy od róznych czynników
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 13:03   #156
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Jakie masz relacje z kolegami z pracy? Rozmawiacie? O czym?
Jak pisałaś kilka razy pierwsza na portalach, to co pisałaś?
Czym się interesujesz, co lubisz robić?
Jesteś nieśmiała, garbisz się?

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Skoro masz koleżanki mężatki, to może zagadaj do któregoś z tych mężów, pokaż mu swój profil, żeby ci coś doradził?

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 13:16   #157
parallel_roads
Zadomowienie

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88380926]Osoby, które mają spore doswiadczenie seksualne, tez nie musza byc z daną osobą mistrzem w seksie za pierwszym razem. Czasem może się nawet trafić ze osoba przed debiutem seksualnym będzie mistrzem seksu. To zależy od róznych czynników[/QUOTE]

Co do pierwszego zdania - nigdzie temu nie zaprzeczyłam. Co do drugiego zdania - raczej wątpię
Stary 2020-12-23, 13:43   #158
arcykarmel
BAN stały

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88380255]A pierwszą skąd wiesz, że chcesz? Bo podświadomie oceniasz czy ktoś jest atrakcyjny dla ciebie. Ludzie raczej nie chodzą na randki w ciemno, ani z ludźmi, którzy im się nie podobają. Chcesz czy nie zawsze jesteś oceniany mniej lub bardziej świadomie na samym początku przez drugą osobę, czy w ogóle warto sobie zawracać tobą głowę.[/QUOTE]
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;88380548]No tak, ale podoba ci się na podstawie jakiś kryteriów, nie? Wyglądu, zachowania, tego co ci o sobie powie czyli oceniasz jak każdy inny czy ci ktoś potencjalnie na partnera pasuje. To nie jest chłodna kalkulacja, to jest zwykła biologia. Pytanie czemu autorka zazwyczaj odpada już w przedbiegach?[/QUOTE]
Oczywiście, że biologia, a odpowiadałam komuś, kto pisał o tym jak o czystej kalkulacji i weryfikacji konkretnych, wcześniej wyznaczonych cech.
Na pierwszą randkę mogę iść, bo mi nic nie szkodzi - to wystarczy. Może być w ciemno.
Cytat:
Aha, czyli jak się spotkasz z kimś na chwilę po raz pierwszy w życiu to już do niej żywisz jakieś uczucia?

No, dla mnie to niepoważne, ale ok
Niepoważne jest przekonanie o całkowitej kontroli swoich uczuć.
Oczywiście, że żywię jakieś uczucia - a tobie ile zajmuje zdecydowanie, czy ktoś ci się w ogóle podoba? Lata?
Cytat:
No, ale chęć spotykania się dalej to jedno, a żywienie uczuć do praktycznie obcego człowieka to co innego
A po jakim konkretnie czasie i w jakich okolicznościach można uznać, że nie jest obcy?
arcykarmel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-23, 23:01   #159
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arcykarmel Pokaż wiadomość
Niepoważne jest przekonanie o całkowitej kontroli swoich uczuć.
Oczywiście, że żywię jakieś uczucia - a tobie ile zajmuje zdecydowanie, czy ktoś ci się w ogóle podoba? Lata?
Ale ja nigdzie nie pisałam, że uczucia można kontrolować. Po prostu zdecydowanie, że chcę z kimś spotkać się po raz kolejny to nie jest dla mnie oznaka żadnych uczuć do niego. Ciężko mieć uczucia do kogoś, kogo w zasadzie nie znasz

Cytat:
A po jakim konkretnie czasie i w jakich okolicznościach można uznać, że nie jest obcy?
Na pewno nie po pierwszej randce, kiedy dalej nie wiem o nich podstawowych rzeczy. Nie wiem, jakbym przywiązywała się do każdego faceta, z którym raz się spotkałam to bym oszalała
Stary 2020-12-24, 00:08   #160
gonciarzisoverparty
BAN stały

Cytat:
Ale ja nigdzie nie pisałam, że uczucia można kontrolować. Po prostu zdecydowanie, że chcę z kimś spotkać się po raz kolejny to nie jest dla mnie oznaka żadnych uczuć do niego. Ciężko mieć uczucia do kogoś, kogo w zasadzie nie znasz
A co to jest, jeśli nie oznaka uczuć?
Cytat:
Na pewno nie po pierwszej randce, kiedy dalej nie wiem o nich podstawowych rzeczy.
To od kiedy?
gonciarzisoverparty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 01:02   #161
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gonciarzisoverparty Pokaż wiadomość
A co to jest, jeśli nie oznaka uczuć?
No, nie wiem, poczucie, że jesteś w stanie się z daną osobą dogadać, stworzyć jakąś relację, wstępnie jej nie odrzuciłaś, wstępnie do siebie pasujecie.

Cytat:
Napisane przez gonciarzisoverparty Pokaż wiadomość
To od kiedy?
Jak sama mówiłaś, uczuć nie da się przewidzieć. Tak czy inaczej dopóki osoby dobrze nie poznasz mówić o zakochaniu się nie da, no bo na jakiej podstawie? W godzinę czy dwie się tak nie da

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-12-24, 09:51   #162
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno nie po pierwszej randce, kiedy dalej nie wiem o nich podstawowych rzeczy. Nie wiem, jakbym przywiązywała się do każdego faceta, z którym raz się spotkałam to bym oszalała
Cytat:
No, nie wiem, poczucie, że jesteś w stanie się z daną osobą dogadać, stworzyć jakąś relację, wstępnie jej nie odrzuciłaś, wstępnie do siebie pasujecie.

Jak sama mówiłaś, uczuć nie da się przewidzieć. Tak czy inaczej dopóki osoby dobrze nie poznasz mówić o zakochaniu się nie da, no bo na jakiej podstawie? W godzinę czy dwie się tak nie da
Ja myślę, że dzisiaj ludzie jakoś boją się zaangażowania i odkrywania uczuć. Jakby to było tak, że gdy się zakochasz to już koniec i nie ma opcji wyjścia, co przecież jest bzdurą, bo na każdym etapie można zmienić zdanie. Wydaje mi się, że normalnie kolejność była jakaś taka:
1. Zakochanie (ktoś Cię kręci i chcesz go bliżej poznać, myślisz o nim więcej niż o przeciętnej osobie i dążysz do romantycznej relacji) 2. Utwierdzenie uczuć albo przeciwnie, no nie wypaliło jednak 3. Budowanie takiej trwałej i solidnej relacji, miłość albo zerwanie kontaktu i to nie to, więc do widzenia
Mam wrażenie, że dzisiaj często to jest tak:
1. Nie wiem czego chcę, nie znam Cię, więc broń boże się nie zakochałam, bo to byłoby nierozsądne, a tak w ogóle nie chcę żadnych zobowiązań z kimś obcym 2. Bujanie się bez konkretnego celu (nie wiadomo czy obie osoby dążą do związku i biorą się na serio)
Mi się jednak wydaje, że fajnie od początku mieć jakiś kierunek, bo z tego co zauważyłam mnóstwo kobiet pakuje się potem w niejasne relacje i bardzo przez to cierpi. Nie chodzi o to, by od początku się fiksować, że to musi być ten. Ale nie ma nic złego w takim normalnym zakochaniu i w tym, że choć znasz kogoś niedługo to sobie wyobrażasz przyszłość z nim.

Stary 2020-12-24, 09:59   #163
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Miami, zgadam się. Ale na Wizażu już kiedyś przeczytałam, że jak można deklarować jakieś uczucia _po roku_, przecież to krótko i to normalne, że ktoś nie jest jeszcze zaangażowany Chyba nic mnie już nie zdziwi.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 10:33   #164
Overcooked
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę, że dzisiaj ludzie jakoś boją się zaangażowania i odkrywania uczuć. Jakby to było tak, że gdy się zakochasz to już koniec i nie ma opcji wyjścia, co przecież jest bzdurą, bo na każdym etapie można zmienić zdanie. Wydaje mi się, że normalnie kolejność była jakaś taka:
1. Zakochanie (ktoś Cię kręci i chcesz go bliżej poznać, myślisz o nim więcej niż o przeciętnej osobie i dążysz do romantycznej relacji) 2. Utwierdzenie uczuć albo przeciwnie, no nie wypaliło jednak 3. Budowanie takiej trwałej i solidnej relacji, miłość albo zerwanie kontaktu i to nie to, więc do widzenia
Mam wrażenie, że dzisiaj często to jest tak:
1. Nie wiem czego chcę, nie znam Cię, więc broń boże się nie zakochałam, bo to byłoby nierozsądne, a tak w ogóle nie chcę żadnych zobowiązań z kimś obcym 2. Bujanie się bez konkretnego celu (nie wiadomo czy obie osoby dążą do związku i biorą się na serio)
Mi się jednak wydaje, że fajnie od początku mieć jakiś kierunek, bo z tego co zauważyłam mnóstwo kobiet pakuje się potem w niejasne relacje i bardzo przez to cierpi. Nie chodzi o to, by od początku się fiksować, że to musi być ten. Ale nie ma nic złego w takim normalnym zakochaniu i w tym, że choć znasz kogoś niedługo to sobie wyobrażasz przyszłość z nim.

O rany dokładnie tak. A najgorzej jak nawet te deklarowanie brania na serio a nawet początkowy związek jest podszyty podejściem "nie znam więc się nie zakocham bo to nierozsądne" więc i tak guano wychodzi bo co mi z tego że jestem na wyłączność i poświęca mi się czas jak nie czuję wzajemności. I się czeka jak na szpilkach czy się przesadza czy jesteś dla kogoś z braku laku i czas na ewakuację dla własnego dobra.
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 11:32   #165
skara
Zakorzenienie

Dla mnie brak początkowego zauroczenia (nie mówię po pierwszej randce, ale po kilku spotkaniach) to oznaka, że to nie to. Jak nie miałam po kilku randkach motylków w brzuchu, to odpuszczałam faceta żeby sobie i jemu nie marnować czasu.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 12:17   #166
parallel_roads
Zadomowienie

MiamiGlow, wychodzi na to, że mamy kompletnie różne definicje 'zakochania'. Dla mnie takie wstępne zafascynowanie daną osobą to raczej zauroczenie i takie coś może wystąpić po kilku pierwszych randkach.

I ja nie mówię o braku uczuć po roku (wtf), tylko po dosłownie kilku pierwszych spotkaniach, kiedy się jeszcze o danej osobie za wiele nie wie. Na tej zasadzie jak się kogoś poznaje po koleżeńsku, to też trochę trzeba się pospotykać, żeby mówić o czymś więcej niż o znajomej z pracy, do której się za wiele nie czuje
Stary 2020-12-24, 12:33   #167
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
MiamiGlow, wychodzi na to, że mamy kompletnie różne definicje 'zakochania'. Dla mnie takie wstępne zafascynowanie daną osobą to raczej zauroczenie i takie coś może wystąpić po kilku pierwszych randkach.

I ja nie mówię o braku uczuć po roku (wtf), tylko po dosłownie kilku pierwszych spotkaniach, kiedy się jeszcze o danej osobie za wiele nie wie. Na tej zasadzie jak się kogoś poznaje po koleżeńsku, to też trochę trzeba się pospotykać, żeby mówić o czymś więcej niż o znajomej z pracy, do której się za wiele nie czuje
Ale właśnie te pierwsze randki są kluczowe i nadają jakiś kierunek. Poza tym jest coś takiego jak dopasowanie charakteru i czasem coś kliknie tak, że pogadasz z kimś trochę i już wiesz, że go lubisz.

Cytat:
Ciężko mieć uczucia do kogoś, kogo w zasadzie nie znasz
Dla mnie to jest po prostu nadmierne asekurowanie się. To oczywiste, że żeby kogoś dobrze poznać potrzeba dużo czasu i wspólnych przeżyć. Ale idąc tym tokiem myślenia naprawdę można bujać się z kimś pół roku czy rok i wciąż twierdzić "ja nie mam jeszcze uczuć do Ciebie, bo za mało się znamy". No i jeśli masz na myśli kilka spotkań no to jeszcze jakoś ok, ale wiele razy na wizażu czytałam historie, gdzie tygodnie lecą, ciągle nie wiadomo co to jest i potem kończy się dramatycznie. Stąd mój sceptycyzm.

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88382440]Miami, zgadam się. Ale na Wizażu już kiedyś przeczytałam, że jak można deklarować jakieś uczucia _po roku_, przecież to krótko i to normalne, że ktoś nie jest jeszcze zaangażowany Chyba nic mnie już nie zdziwi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
O rany dokładnie tak. A najgorzej jak nawet te deklarowanie brania na serio a nawet początkowy związek jest podszyty podejściem "nie znam więc się nie zakocham bo to nierozsądne" więc i tak guano wychodzi bo co mi z tego że jestem na wyłączność i poświęca mi się czas jak nie czuję wzajemności. I się czeka jak na szpilkach czy się przesadza czy jesteś dla kogoś z braku laku i czas na ewakuację dla własnego dobra.
No właśnie taka niepewność moim zdaniem najbardziej ryje głowę i jest szkodliwa. Czymś innym jest "podobasz mi się i chcę spróbować stworzyć z Tobą fajny związek", a "daj mi trochę czasu, sprawdzę co o tobie myślę, potem się zastanowię czy chcę czegoś próbować czy nie, na razie to tylko się rozglądam i nie myśl sobie za dużo".

Stary 2020-12-24, 13:12   #168
Lipoliz
BAN stały

Dlaczego dzieci dokuczały Ci? Jaki masz wzrost? Zdjęć sylwetki nie zamieszczasz z jakiego powodu? Tak w ogóle, to może niechcący emanujesz zdesperowaniem w znalezieniu kogoś i to może zraża, tak tylko się zastanawiam.
Lipoliz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 13:41   #169
Monika828282
Zadomowienie

Ja się w 100% zgadzam z Katarzyną Miller dlaczego tak wiele kobiet ma problem ze znalezieniem partnera.

"No i właśnie o to chodzi, że gdyby tych [świadomych i mądrych] mężczyzn było dużo, to nie byłoby tyłu singielek. Faceci nam się zwyczajnie zepsuli, a kobiety poprawiły".

https://zwierciadlo.pl/psychologia/c...swoim-poziomie
Monika828282 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 19:16   #170
arcykarmel
BAN stały

Cytat:
Nom. To właśnie te uczucia. Tylko opisane chłodno, bo gdzież się przyznać, że się po pierwszej randce o kimś śni po nocach.
Cytat:
Ale ty cały czas o godzinie, dwóch, o pierwszej randce. Że na pewno nie po takim czasie. To po jakim? Po drugiej już prędzej czy też śmiech na sali? Po piątej? Skoro piszesz, że coś jest niepoważne, to musisz mieć w głowie jakiś termin, po którym łaskawie pozwoliłabyś dwojgu ludzi, którzy nie mają z tobą nic wspólnego albo jednemu z nich nazwać uczuciem łączące ich... uczucie. Skoro przyznajesz, że uczuć nie da się kontrolować ani przewidzieć, to jak mogą być niepoważne? Niepoważne to może być zachowanie albo decyzje, bo te są naszym wyborem.
Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Ja się w 100% zgadzam z Katarzyną Miller dlaczego tak wiele kobiet ma problem ze znalezieniem partnera.

"No i właśnie o to chodzi, że gdyby tych [świadomych i mądrych] mężczyzn było dużo, to nie byłoby tyłu singielek. Faceci nam się zwyczajnie zepsuli, a kobiety poprawiły".

https://zwierciadlo.pl/psychologia/c...swoim-poziomie
O tak. Jesteśmy takie zayebiste, że nikt nie jest w stanie tego ogarnąć. Nawet ja nie jestem w stanie ogarnąć swojej zayebistości
arcykarmel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 22:53   #171
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Cytat:
Ale właśnie te pierwsze randki są kluczowe i nadają jakiś kierunek. Poza tym jest coś takiego jak dopasowanie charakteru i czasem coś kliknie tak, że pogadasz z kimś trochę i już wiesz, że go lubisz.

Dla mnie to jest po prostu nadmierne asekurowanie się. To oczywiste, że żeby kogoś dobrze poznać potrzeba dużo czasu i wspólnych przeżyć. Ale idąc tym tokiem myślenia naprawdę można bujać się z kimś pół roku czy rok i wciąż twierdzić "ja nie mam jeszcze uczuć do Ciebie, bo za mało się znamy". No i jeśli masz na myśli kilka spotkań no to jeszcze jakoś ok, ale wiele razy na wizażu czytałam historie, gdzie tygodnie lecą, ciągle nie wiadomo co to jest i potem kończy się dramatycznie. Stąd mój sceptycyzm.

No właśnie taka niepewność moim zdaniem najbardziej ryje głowę i jest szkodliwa. Czymś innym jest "podobasz mi się i chcę spróbować stworzyć z Tobą fajny związek", a "daj mi trochę czasu, sprawdzę co o tobie myślę, potem się zastanowię czy chcę czegoś próbować czy nie, na razie to tylko się rozglądam i nie myśl sobie za dużo".

Nie do końca rozumiem. Jak dla osoby która nie angazuje się zbytnio w początkowym etapie znajomości sytuacja ma się skończyć dramatycznie? Skoro nie ma tam dużego ładunku emocjonalnego to co takiego stanowić miałoby ten dramat? Chyba że piszesz o dziewczynach, które bujają się w takich relacjach rok a same angażują sporo emocji już na samym początku? Pytanie tylko kto im każe to robić? Jezeli chce aby facet był zaangażowany już po kilku pierwszych spotkaniach to niech takiego znajdzie a nie spotyka się z kimś kto nie myśli jej kryteriami i później obwinia o własną krzywdę.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-24, 23:11   #172
parallel_roads
Zadomowienie

Cytat:
Ale lubienie kogoś to nie jest dla mnie oznaka uczuć do kogoś w kontekście związkowym, a o związkach przecież gadamy.

Cytat:
Nie mówię, że trzeba kogoś poznać na wylot, tylko zwyczajnie 1 czy 2 spotkania nie wystarczą, żeby zbyt wiele powiedzieć. Ja tylko o tym mówię, a nie że rok to za mało

Cytat:
Nom. To właśnie te uczucia. Tylko opisane chłodno, bo gdzież się przyznać, że się po pierwszej randce o kimś śni po nocach.
No, nie wiem, poczucie, że masz z kimś jakiś wspólny mianownik i nie odpada w przedbiegach to nie jest dla mnie uczucie

Cytat:
Ale ty cały czas o godzinie, dwóch, o pierwszej randce. Że na pewno nie po takim czasie. To po jakim? Po drugiej już prędzej czy też śmiech na sali? Po piątej? Skoro piszesz, że coś jest niepoważne, to musisz mieć w głowie jakiś termin, po którym łaskawie pozwoliłabyś dwojgu ludzi, którzy nie mają z tobą nic wspólnego albo jednemu z nich nazwać uczuciem łączące ich... uczucie. Skoro przyznajesz, że uczuć nie da się kontrolować ani przewidzieć, to jak mogą być niepoważne? Niepoważne to może być zachowanie albo decyzje, bo te są naszym wyborem.
Przecież już Ci pisałam, że każda sytuacja jest inna, to nie jest tak, że zawsze po 5 andce pojawią się uczucia, zresztą randkowanie też może mieć różną intensywność. Chodzi o to, że żeby do kogoś mieć jakieś uczucie to trzeba go znać w jakimś stopniu. Poza tym nie mam pojęcia o jakim pozwalaniu piszesz, przecież ja nikomu nic nie zabraniam Zwyczajnie niemożliwe jest dla mnie żywienie uczuć kogo praktycznie w ogóle nie znasz, zakochanie dla mnie z definicji oznacza, że daną osobę dobrze znasz. I tak jak mówię, randkując np. na tinderze też zwykle spotykasz się z wieloma osobami, jakbyś miała żywić uczucia do każdego, kto nie odpada w przedbiegach, nawiązaliście jakąś nić porozumienia, to imho byś zwariowała.

Fakt, że nie jestem osobą, która się jakoś szybko przywiązuje do ludzi, ale mnie dziwi takie podejście
Stary 2020-12-25, 00:23   #173
Overcooked
Wtajemniczenie

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88383385]Nie do końca rozumiem. Jak dla osoby która nie angazuje się zbytnio w początkowym etapie znajomości sytuacja ma się skończyć dramatycznie? Skoro nie ma tam dużego ładunku emocjonalnego to co takiego stanowić miałoby ten dramat? Chyba że piszesz o dziewczynach, które bujają się w takich relacjach rok a same angażują sporo emocji już na samym początku? Pytanie tylko kto im każe to robić? Jezeli chce aby facet był zaangażowany już po kilku pierwszych spotkaniach to niech takiego znajdzie a nie spotyka się z kimś kto nie myśli jej kryteriami i później obwinia o własną krzywdę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No chociażby tak że asekuracyjnie trzymając uczucia na uwięzi w końcu osoba szczerze zaangażowana pocierpi i kopnie delikwenta w dupę. Może nie będzie go bolało (ha, czyli miał rację żeby się nie angażować bo nie warto, to tej drugiej osoby wina że chciała czegoś więcej a i tak porzuciła) ale kilka takich razy i potem lament że kieedyś to było teraz już nie ma czasów, wracanie myślami do pierwszej "prawdziwej" miłości, zgorzknienie, żal że nie umie się stworzyć czegoś trwałego, wszystko jest jak wybieranie w sklepie. No co kto lubi. Kto nie ryzykuje swoimi uczuciami ten nie pije szampana.
I nie martw się kto kogo obwinia - większość tych co zerwała żałuje że tak późno i obwinia siebie a nie kogoś bez tych instrukcji.
Overcooked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-25, 09:51   #174
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Overcooked Pokaż wiadomość
No chociażby tak że asekuracyjnie trzymając uczucia na uwięzi w końcu osoba szczerze zaangażowana pocierpi i kopnie delikwenta w dupę. Może nie będzie go bolało (ha, czyli miał rację żeby się nie angażować bo nie warto, to tej drugiej osoby wina że chciała czegoś więcej a i tak porzuciła) ale kilka takich razy i potem lament że kieedyś to było teraz już nie ma czasów, wracanie myślami do pierwszej "prawdziwej" miłości, zgorzknienie, żal że nie umie się stworzyć czegoś trwałego, wszystko jest jak wybieranie w sklepie. No co kto lubi. Kto nie ryzykuje swoimi uczuciami ten nie pije szampana.
I nie martw się kto kogo obwinia - większość tych co zerwała żałuje że tak późno i obwinia siebie a nie kogoś bez tych instrukcji.
No nie do konca się z tym zgodzę. To że ktoś angażuje się wolniej to nie znaczy że nigdy tego nie zrobi. Po porostu druga strona chce tego szybciej i się niecierpliwi. Moim zdaniem nie da się tutaj jednoznacznie ocenić która postawa jest lepsza bo to nie jest zależne do konca od nas samych. Ja należę do tych osob ktore emocjonalnie angażują się bardzo powoli, wręcz mogłabym powiedzieć że na początkowym etapie znajomości kieruję się czystą logiką. Nigdy się na takim podejściu nie przejechałam. Mozesz to nazwać asekuracją, ja to uwazam za rozsądek. Dla mnie rzucenie się w wir uczuć z myślą jakoś to będzie jest z deka nie powazne bo w tym wszystkim ryzykuje sie tak naprawdę siebie. Ja za bardzo cenie swoja własną osobę zeby nią handlować w celu uzyskania męskich gaci w domu.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-25, 10:08   #175
Konto usunięte

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88383685]No nie do konca się z tym zgodzę. To że ktoś angażuje się wolniej to nie znaczy że nigdy tego nie zrobi. Po porostu druga strona chce tego szybciej i się niecierpliwi. Moim zdaniem nie da się tutaj jednoznacznie ocenić która postawa jest lepsza bo to nie jest zależne do konca od nas samych. Ja należę do tych osob ktore emocjonalnie angażują się bardzo powoli, wręcz mogłabym powiedzieć że na początkowym etapie znajomości kieruję się czystą logiką. Nigdy się na takim podejściu nie przejechałam. Mozesz to nazwać asekuracją, ja to uwazam za rozsądek. Dla mnie rzucenie się w wir uczuć z myślą jakoś to będzie jest z deka nie powazne bo w tym wszystkim ryzykuje sie tak naprawdę siebie. Ja za bardzo cenie swoja własną osobę zeby nią handlować w celu uzyskania męskich gaci w domu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A jednak oceniasz Sama piszesz, że to niezależne od nas samych (moim zdaniem w ogóle, a nie "nie do końca") a potem oceniasz, że to niepoważne i że te osoby chcą jakiekolwiek gacie. No to nie moja wina, że u mnie szybko pojawiają się uczucia, po prostu tak jest. Nie uważam, żebym była niepoważna z powodu czegos, na co nie mam wpływu. Równie dobrze ciebie ktoś mógłby nazwać zimnym soplem lodu.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-12-25, 10:29   #176
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88383716]A jednak oceniasz Sama piszesz, że to niezależne od nas samych (moim zdaniem w ogóle, a nie "nie do końca") a potem oceniasz, że to niepoważne i że te osoby chcą jakiekolwiek gacie. No to nie moja wina, że u mnie szybko pojawiają się uczucia, po prostu tak jest. Nie uważam, żebym była niepoważna z powodu czegos, na co nie mam wpływu. Równie dobrze ciebie ktoś mógłby nazwać zimnym soplem lodu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No ale przecież moje postępowanie też tu zostało nazwane asekuracyjnym więc nie rozumiem w czym problem? Jeżeli ktoś chce tak uważać to mu przecież nie zabronie? Wzamian napisałam co osoby mojego pokroju mogą myśleć o drugie stronie to wszystko. Na wiele rzeczy wpływu nie mamy a jednak o nich dyskutujemy więc ja tu nic nie właściwego nie widzę. Zwykła wymiana opinii. Ze wzgledu na moją postawę od nikogo lepsza się nie czuję.

Stary 2020-12-25, 10:32   #177
Konto usunięte

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88383766]No ale przecież moje postępowanie też tu zostało nazwane asekuracyjnym więc nie rozumiem w czym problem? Jeżeli ktoś chce tak uważać to mu przecież nie zabronie? Wzamian napisałam co osoby mojego pokroju mogą myśleć o drugie stronie to wszystko. Na wiele rzeczy wpływu nie mamy a jednak o nich dyskutujemy więc ja tu nic nie właściwego nie widzę. Zwykła wymiana opinii. Ze wzgledu na moją postawę od nikogo lepsza się nie czuję.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale to ty piszesz, że nie powinno się oceniać, a jednak zaraz potem oceniasz ewidentnie pejoratywnie. Wcale nie chodziło ci o osoby twojego pokroju, bo pisalas "dla mnie". Chciałam tylko zwrócić uwagę na te niespojnosc
Stary 2020-12-25, 10:39   #178
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88383772]Ale to ty piszesz, że nie powinno się oceniać, a jednak zaraz potem oceniasz ewidentnie pejoratywnie. Wcale nie chodziło ci o osoby twojego pokroju, bo pisalas "dla mnie". Chciałam tylko zwrócić uwagę na te niespojnosc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Celestine nie napisałam że nie powinno się oceniać tylko nie da się jednoznacznie ocenić jeśli chcesz już być taka dokładna.

Stary 2020-12-25, 10:44   #179
Konto usunięte

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88383806]Celestine nie napisałam że nie powinno się oceniać tylko nie da się jednoznacznie ocenić jeśli chcesz już być taka dokładna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]"Nie da się jednoznacznie ocenić, ktora postawa jest lepsza" a potem jednoznacznie oceniasz, która jest lepsza. Dla mnie to to samo, ale ok, eot

Stary 2020-12-25, 10:50   #180
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88383819]"Nie da się jednoznacznie ocenić, ktora postawa jest lepsza" a potem jednoznacznie oceniasz, która jest lepsza. Dla mnie to to samo, ale ok, eot

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Spoko rozumiem. Te męskie gacie mogłam sobie rzeczywiście darować. Wesołych Świąt.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości