Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-03, 22:32   #151
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)

Dzięki za kciuki, w sumie zeszło nam prawie 5h... Ale najważniejsze, że jest ok. Jak czekałam na wyniki, to też mnie młoda tak kopnęła, że podbiła rękę z telefonem. Gdyby tak się w domu zachowywała, to byśmy inaczej popołudnie spędzili.

Z moich obserwacji. Warto wziąć szlafrok i skarpetki, bo gdyby chciało się coś z automatu, to trzeba do niego podejść i głupio i zimno tak przez pół szpitala iść za zachcianką

Nie wiem czy pasy do KTG dostaje się w przychodni, wydaje mi się, że powinno, jeśli nie to chyba też można zamówić z apteki.

Dobra idę spać. Spokojnej nocy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 07:38   #152
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Fufka fajnie ze wszystko dobrze

Dziś mały tak mnie kopnął ze wypadł mi z ręki czytnik ebooków, trzymałam rękę na brzuchu a w rece czytnik i aż cały brzuch wyskoczył do góry, poczułam się jakbym miała tam jakiegoś kosmitę o nadludzkiej sile

co to będzie jak on będzie ważył nie 2 kilo a 3? Sam się wydostanie przez pępek chyba

Jakie macie ciśnienie? Mialam dziś 137/85, wczoraj podobnie. ale czytałam ze w ciąży norma jest do 140/90 czyli wyższa niż dla człowieka bez dodatkowego obywatela w środku
O matko to faktycznie siłacz mały
Mnie nigdy tak dziecko nie kopnęło mocno. Ogólnie jak kopie to nie boli. Czuję tylko jakby się tam przeciągała z boku na bok bo pod ręką czuć gdzie jej plecy są

Co do ciśnienia to ja też mam często powyżej 130 ale niżej niż 140. Lekarz tylko zwraca uwagę jak jest powyżej 140/90 przynajmniej moje dwie.

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki, w sumie zeszło nam prawie 5h... Ale najważniejsze, że jest ok. Jak czekałam na wyniki, to też mnie młoda tak kopnęła, że podbiła rękę z telefonem. Gdyby tak się w domu zachowywała, to byśmy inaczej popołudnie spędzili.

Z moich obserwacji. Warto wziąć szlafrok i skarpetki, bo gdyby chciało się coś z automatu, to trzeba do niego podejść i głupio i zimno tak przez pół szpitala iść za zachcianką

Nie wiem czy pasy do KTG dostaje się w przychodni, wydaje mi się, że powinno, jeśli nie to chyba też można zamówić z apteki.

Dobra idę spać. Spokojnej nocy.

A teraz można w ogóle wychodzić z oddziału? Chyba nie. Jak leżałam na kardiologii to z sal nie można było bardzo wychodzić żeby łazić po oddziale

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez AnnLady
Czas edycji: 2021-01-04 o 07:39
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 10:07   #153
majkela12
Zadomowienie

Hej

Witam się w Nowym Roku i w nowej części.
Wszystkiego dobrego w 2021 jedno jest pewne będzie dla nas niezapomniany

Justysia kciuki za wody i wizytę. Będzie dobrze
Fufka dobrze, że z malutką wszystko ok.
Mogę Cie prosić o dopisanie na 1str. TP.18.03. Synek

Dzięki dziewczyny za listy apteczne. Z chęcią skorzystam. Niby ostatni poród prawie 5 lata temu, ale to się niestety zmienia. Fajnie, że ze sa nowe produkty, rozwiązania.
Biust rośnie, ale mieszcze się w swoje biustonosze.
Wydaje mi się, że wózki ludzie szybko wymieniają ze względu na gabaryty. Niestety te 2w1 sa duze. Szukacie małego lekkiego wózka, od razu z fajna spacerowka, to polecam wózki baby jogger, ja mam City mini gt. Teraz do spacerówki dokupiłam gondole i fotelik. Potem zostawię sobie sama spacerówke. Najlepsza jaką miałam.
Ja w tym tygodniu biorę się za wyprawkę i pakowanie torby, bo jestem pewna na 100 ze tz by tego nie ogarnął. To po co chłopa stresować.

Kciuki za wizyty. Ja biorę się za obiad i sterte prania. Jestem tak przejedzona po świętach i sylwestrze, ze nawet nie wiem co bym zjadła, już nie mówiąc o gotowaniu i żeby jeszcze tak wszyscy to zjedli. miłego dnia.

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Stary 2021-01-04, 11:33   #154
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Czuje się dziś wypluta przez życie, tak mnie stres zżera że nie wiem jak dotrwam do wieczora...
TŻ rzecz jasna nie może nigdzie wychodzić a dziś tyle do załatwienia... Zawsze on był ze mną i zawsze to on mówił bo po prostu lepiej czuje się z językami obcymi niż ja i zawsze miałam ten komfort że nie musiałam się jakoś wysilać za bardzo, a dziś zostanę rzucona totalnie na głęboką wodę. Z rana musiałam pojechać do laboratorium i oddać próbkę moczu do badania i tam oczywiście nikt po angielsku nie mówił więc musiałam rozmawiać po francusku, o 15 mam szkołę rodzenia i tam na szczęście już po angielsku no ale to też wątpię czy wszystko zrozumiem uspokaja mnie to że położna też tak sobie mówi i jak nie wie jak coś powiedzieć albo my czegoś nie rozumieliśmy to brała telefon i odpalała translator. No ale najgorzej szykuje się na wieczór bo o 20 mam wizytę u lekarza, nie dość że stresuje się co tam wyjdzie to jeszcze gość ma taki ciulowy akcent że ja nie wiem jak TŻ go rozumie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Wow, dziewczyny, ale naprodukowałyście!!

Po pierwsze to dziękuję Wam bardzo za screeny wyprawki aptecznej, na pewno to po prostu skopiuję I info o aspiratorach do nosa. Nie wiem, co bym bez Was zrobiła serio, bo totalnie nie ogarniam tej wyprawki A tu już styczeń i w końcu trzeba!
Jedyne co jak co jeszcze dobre bardzo opinie slyszalam po porodzie to o piance oczyszczającej do okolic intymnych Ginexid.

Justyna, dobrze, że lekarz trzyma puls. Kiedy masz następną wizytę? (edit: aaa, jutro! Przepraszam, nie doczytałam) Oby już wszystko było ok, na pewno będzie i wody nie będą się dalej zmniejszać <3

Roma, haha, znam to z sylwestrem. Musiałam też użyć argumentu: "nie chcę Was wypraszać, ALE....."
Masz mega postanowienie!! Długo już jezdzisz na rowerze tak "mocniej" - bo to na szosówce, tak? Sorki, pytam jako amatorka, która po prostu lubi sobie przejechać max 40km na swoim góralu. Ale zawsze mnie ci ludzie na szosówkach mijają jak chcą, więc w poprzedni sezon też mi się zamarzyła.
Twoje spełniona marzenia sportowe były związane z kolarstwem właśnie? Pochwal się coś więcej

Wózek zamawiam Tutis Uno w sumie tu z polecenia Stokrotki i bodajze Bazille jeżeli nie mylę?

ZaufajPoloznej mowila o spacerach po 48h od opuszczenia szpitala. Tu u mnie to w ogole mają nastawienie "od razu" - mi nawert położna zasugerowała, żebym poszła z dzieckiem ze szpitala na nogach jak mam w miarę blisko...... ale taka odważna nie będę Fakt na duży plus to też ta jakość powietrza tutaj.

My mamy od dwóch nocy mały trening przed dzieckiem jeżeli chodzi o nocki, kot daje nam w nocy trochę popalić. No ale dzisiaj i tak już lepiej niż wczoraj. Szkoda, że dziecka tak nie można zamknąć w drugim pokoju jak będzie płakać, he he he (mam nadzieje, że nikt nie weźmie tego nie poważnie, taki trochę czarny humor:P )

Fufka,
droga, jak znajdziesz chwilę to zmienisz mnie na pierwszej na różowo na dziewczynkę Zuzię?
A jaki fotel kupilaś w Ikei?

Persefonia, piękna chusta dla teściowej
Whimxx a robisz paczkę z pl z zamówieniem "aptecznym" czy kupujesz w Norwegii?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Dokupiłam ubranka 56 do zabrania do szpitala, 3 komplety - pajacyk i body długi/krótki rękaw, w planie mam zabrać też awaryjnie 62, teraz muszę znaleźć dużą torbę do porodu chwalcie się , jakie macie, ile litrów? Albo jakie planujecie kupić
Ja biorę kabinówkę, ale u nas ten plus że TŻ będzie mógł być u mnie codziennie (chyba że test na covid pozytywny) więc w razie czego będzie mógł donosić co mi tam będzie trzeba.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Po napisaniu posta wywołali mnie najpierw USG (fikała, aż mi było głupio, że w ogóle przyszłam), a potem KTG, na którym też wyszło wszystko ok. Czekam na decyzję lekarza, ale położna mówiła, że najprawdopodobniej pójdę do domu i dobrze, bo nie chcę tu zostawać. Najbardziej żal mi TŻ, że bidulek siedzi cały czas w aucie.

Fufka ufff dobrze że wszystko ok lepiej raz pojechać za dużo niż za mało

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Fufka fajnie ze wszystko dobrze

Dziś mały tak mnie kopnął ze wypadł mi z ręki czytnik ebooków, trzymałam rękę na brzuchu a w rece czytnik i aż cały brzuch wyskoczył do góry, poczułam się jakbym miała tam jakiegoś kosmitę o nadludzkiej sile

co to będzie jak on będzie ważył nie 2 kilo a 3? Sam się wydostanie przez pępek chyba

Jakie macie ciśnienie? Mialam dziś 137/85, wczoraj podobnie. ale czytałam ze w ciąży norma jest do 140/90 czyli wyższa niż dla człowieka bez dodatkowego obywatela w środku
Tak, do 140/90 jest w ciąży ok, ja prawie przez całą ciążę mam średnio 135/80 tzn ostatni weekend zaczęło skakać ale myślę że to po prostu stres bo jeszcze w sobotę przed wizytą było 137/80 a po wizycie nie chce spaść poniżej 145/80
Ooo teraz mam 140/80

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
O matko to faktycznie siłacz mały
Mnie nigdy tak dziecko nie kopnęło mocno. Ogólnie jak kopie to nie boli. Czuję tylko jakby się tam przeciągała z boku na bok bo pod ręką czuć gdzie jej plecy są

Co do ciśnienia to ja też mam często powyżej 130 ale niżej niż 140. Lekarz tylko zwraca uwagę jak jest powyżej 140/90 przynajmniej moje dwie.

A teraz można w ogóle wychodzić z oddziału? Chyba nie. Jak leżałam na kardiologii to z sal nie można było bardzo wychodzić żeby łazić po oddziale

U mnie jest podobnie jak u Romy młoda potrafi przywalić jak byłam na krzywej cukrowej to Mia tak przestraszyła biedną kobietę która była ze mną w poczekalni, siedziałam z telefonem, ręce na brzuchu no i Milutek dał pokaz siły, telefon poszybował na ziemię kobieta to na mnie to na swój brzuch, zapytała przerażona czy to bardzo boli

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 11:35   #155
vidia9
Zadomowienie

Justysia2203 kciuki, to będzie ciężki dzień ale musi się udać, powodzenia z Małą też na pewno ok, pewnie tylko postraszyła
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 11:43   #156
Persefonia
Rozeznanie

Justysia kciuki za wizytę i za rozmowy . Ja już dotarłam do Wrocławia i czekam na USG . Bez sensu USG na 12:50 a lekarz na 16 🥴

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 11:50   #157
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Justysia2203 kciuki, to będzie ciężki dzień ale musi się udać, powodzenia z Małą też na pewno ok, pewnie tylko postraszyła
Dzięki no mam nadzieję że swoim zwyczajem chce nas trochę postraszyć
A wybrałaś już może kosmetyki pielęgnacyjne dla synka?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Justysia kciuki za wizytę i za rozmowy . Ja już dotarłam do Wrocławia i czekam na USG . Bez sensu USG na 12:50 a lekarz na 16 🥴

To dziś badanie piersi?

Ja właśnie dostałam wynik z laboratorium. Białko w normie, ba nawet spadło od 14.12.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-01-04, 12:02   #158
Kiwi_898
Raczkowanie

Ale macie wysokie te ciśnienia, u mnie standard to 120/70, przy jednej kawie dziennie co rano.

Persefonia, Justysia, kciuki za Wasze wizyty lekarskie!

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 12:03   #159
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
W sumie to przypadkiem, ze szkoły rodzenia dostałam próbki, nazwane Niebieskie Pudełko, i tam było info aby wziąć udział w konkursie, do wygrania były płyny Lovela i kosmetyki Emolium, no i mi przysłali te kosmetyki. Podejrzewam, że wysyłali wszystkim więc jakaś alternatywa jest, ale na razie nie zagłębiałam się w temat ani nie czytałam opinii o Emolium
Stary 2021-01-04, 12:30   #160
Fufka
Zakorzenienie

Hej, ja mam dzisiaj przypływ energii. To chyba poniedziałek tak na mnie działa. Wysprzątane bo łazienki, odkurzyłam, zrobiłam obiad i jeszcze zrobię ciasto. Chcę wynagrodzić też moje ostatnie lenistwo

Justysia wszystko będzie dobrze, poradzisz sobie z językiem czasem to nawet jest lepiej, żeby tak być zdanym na siebie, bo wtedy szybciej się uczymy i przełamujemy strach.
Cytat:

To cały dzień ci zejdzie, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Kiwi_898 Pokaż wiadomość
Ale macie wysokie te ciśnienia, u mnie standard to 120/70, przy jednej kawie dziennie co rano.

Ja też mam takie standardowe. Zawsze ok. 120/70, ale ja jestem niskociśnieniowcem. Kawy teraz w zasadzie nie piję, może zdarzyło mi się ze 3 razy.
Cytat:
W sumie to przypadkiem, ze szkoły rodzenia dostałam próbki, nazwane Niebieskie Pudełko, i tam było info aby wziąć udział w konkursie, do wygrania były płyny Lovela i kosmetyki Emolium, no i mi przysłali te kosmetyki. Podejrzewam, że wysyłali wszystkim więc jakaś alternatywa jest, ale na razie nie zagłębiałam się w temat ani nie czytałam opinii o Emolium
Też muszę to odebrać moje pudełko. Ja mam skłonności do AZS, więc też na jakiś czas wracam do dermatologa i tak zawsze każą kupić emolienty, najlepiej emolium, a tam zaraz na początku parafina w składzie... Jako posiadaczka wrażliwej skóry skłonnej do mega przesuszeń polecam wszystko co ma oleje np. słonecznikowy, lniany lub np. masło shea na 2 miejscu składu. albo po prostu czysty olej ten z migdałów super się wchłania i nie zostawia filmu, a skóra jest natłuszczona.

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 12:41   #161
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:

To takie prawie że książkowe ciśnienie
Ja muszę się ogarnąć i usiąść do diety dla siebie, bo tak niby się nie przejmowałam tym ciśnieniem a ono sobie rośnie i rośnie...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Fajnie! Ale to pełnowartościowe produkty czy jakieś mini?
Oooo ja zamówiłam jakieś pudło i ma mi do szpitala niby przyjść, całkiem o tym zapomniałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-04, 13:01   #162
aaska92
Zadomowienie

Z ciśnieniem ja z kolei mam niskie 100-110 na 55-65 zwykle, za to puls mam zawsze wyższy od 80-95 nawet. Ciśnienie zawsze miałam niskie ,puls w ciąży mam taki wysoki, zwykle powyżej 80 rzadko się mi zdarzalo,ale gin mówi, że wszystko w normie.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dawajcie znać jak maluchy

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 13:05   #163
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Ja muszę się ogarnąć i usiąść do diety dla siebie, bo tak niby się nie przejmowałam tym ciśnieniem a ono sobie rośnie i rośnie...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Oooo ja zamówiłam jakieś pudło i ma mi do szpitala niby przyjść, całkiem o tym zapomniałam

Pełnowartościowe ale muszę poczytać o nich, liczyłam na płyn do prania z Lovela
Stary 2021-01-04, 13:10   #164
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Z ciśnieniem ja z kolei mam niskie 100-110 na 55-65 zwykle, za to puls mam zawsze wyższy od 80-95 nawet. Ciśnienie zawsze miałam niskie ,puls w ciąży mam taki wysoki, zwykle powyżej 80 rzadko się mi zdarzalo,ale gin mówi, że wszystko w normie.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

No troszkę Wam zazdroszczę tego ciśnienia

Stary 2021-01-04, 13:15   #165
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Czuje się dziś wypluta przez życie, tak mnie stres zżera że nie wiem jak dotrwam do wieczora...
TŻ rzecz jasna nie może nigdzie wychodzić a dziś tyle do załatwienia... Zawsze on był ze mną i zawsze to on mówił bo po prostu lepiej czuje się z językami obcymi niż ja i zawsze miałam ten komfort że nie musiałam się jakoś wysilać za bardzo, a dziś zostanę rzucona totalnie na głęboką wodę. Z rana musiałam pojechać do laboratorium i oddać próbkę moczu do badania i tam oczywiście nikt po angielsku nie mówił więc musiałam rozmawiać po francusku, o 15 mam szkołę rodzenia i tam na szczęście już po angielsku no ale to też wątpię czy wszystko zrozumiem uspokaja mnie to że położna też tak sobie mówi i jak nie wie jak coś powiedzieć albo my czegoś nie rozumieliśmy to brała telefon i odpalała translator. No ale najgorzej szykuje się na wieczór bo o 20 mam wizytę u lekarza, nie dość że stresuje się co tam wyjdzie to jeszcze gość ma taki ciulowy akcent że ja nie wiem jak TŻ go rozumie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Whimxx a robisz paczkę z pl z zamówieniem "aptecznym" czy kupujesz w Norwegii?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Ja biorę kabinówkę, ale u nas ten plus że TŻ będzie mógł być u mnie codziennie (chyba że test na covid pozytywny) więc w razie czego będzie mógł donosić co mi tam będzie trzeba.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Fufka ufff dobrze że wszystko ok lepiej raz pojechać za dużo niż za mało

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Tak, do 140/90 jest w ciąży ok, ja prawie przez całą ciążę mam średnio 135/80 tzn ostatni weekend zaczęło skakać ale myślę że to po prostu stres bo jeszcze w sobotę przed wizytą było 137/80 a po wizycie nie chce spaść poniżej 145/80
Ooo teraz mam 140/80

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

U mnie jest podobnie jak u Romy młoda potrafi przywalić jak byłam na krzywej cukrowej to Mia tak przestraszyła biedną kobietę która była ze mną w poczekalni, siedziałam z telefonem, ręce na brzuchu no i Milutek dał pokaz siły, telefon poszybował na ziemię kobieta to na mnie to na swój brzuch, zapytała przerażona czy to bardzo boli

Będzie dobrze i dasz sobie radę, a potem już z górki
Cytat:
Justysia kciuki za wizytę i za rozmowy . Ja już dotarłam do Wrocławia i czekam na USG . Bez sensu USG na 12:50 a lekarz na 16

To faktycznie średnio, ale czasem nie da się inaczej.
Cytat:

O ludzie mi jak spadło ciśnienie do podobnego jak Twoje, a akurat byłam na izbie przyjęć w gabinecie i miałam pobraną krew chwilę wcześniej, to aż mi się słabo zrobiłam i musiałam się położyć. A pielęgniarka okna otwierała i do lekarza dzwoniła na oddział, żeby wiedział
Na oddział na wózku mnie wieźli już

Stary 2021-01-04, 13:16   #166
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Pełnowartościowe ale muszę poczytać o nich, liczyłam na płyn do prania z Lovela
Fajnie kosmetyki zawsze możesz wykorzystać dla siebie jak nie dla dziecka

Dziewczyny mam pytanie. Chce kupić z 10 saszetek mleka Bebilon tak na wszelki wypadek, tylko że później we Francji go raczej nie dostanę. Niby znalazłam w aptece internetowej ale chwilowo niedostępne i tak się zastanawiam czy jak młoda zje takie mleko to później nie będę miała problemu żeby ją na inne przestawić?

Stary 2021-01-04, 13:25   #167
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Będzie dobrze i dasz sobie radę, a potem już z górki To faktycznie średnio, ale czasem nie da się inaczej.O ludzie mi jak spadło ciśnienie do podobnego jak Twoje, a akurat byłam na izbie przyjęć w gabinecie i miałam pobraną krew chwilę wcześniej, to aż mi się słabo zrobiłam i musiałam się położyć. A pielęgniarka okna otwierała i do lekarza dzwoniła na oddział, żeby wiedział
Na oddział na wózku mnie wieźli już

Wyniki krwi mam wszystkie w normie, jedynie śpiąca jestem czasami jak już całkiem mi spadnie

Stary 2021-01-04, 13:31   #168
Persefonia
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

To dziś badanie piersi?

Ja właśnie dostałam wynik z laboratorium. Białko w normie, ba nawet spadło od 14.12.

Tak .cna szczęście guz jest takiej samej wielkości i kolejne USG za 6 miesięcy , teraz czekam na lekarza jak to ma się do karmienia piersią i wogole

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Moje ciśnienie to 100-60

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie. Chce kupić z 10 saszetek mleka Bebilon tak na wszelki wypadek, tylko że później we Francji go raczej nie dostanę. Niby znalazłam w aptece internetowej ale chwilowo niedostępne i tak się zastanawiam czy jak młoda zje takie mleko to później nie będę miała problemu żeby ją na inne przestawić?

Ja bym tak z noworodkiem nie kombinowała z mlekiem . U siebie nie masz saszetek dostępnych mlek ?

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 13:51   #169
majkela12
Zadomowienie

Justysia tak sobie pomyślałam, a może nagraj wizytę na telefonie to w domu z tz sobie przeanalizujcie jeszcze. Ja wiem że to zabronione, ale może pomoże z resztą na pewno się dogadasz.

Persefonia super, że wszystko ok.

Fufka zazdroszczę energii, ja mam zjazd energetyczny. Nie chce mi sie nic

Co do ciśnienia, ja jestem na lekach i mam między 130 a 140 na 80 i puls powyżej 100. Przekaz dwa razy dziennie pomiarów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-04, 14:01   #170
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak .cna szczęście guz jest takiej samej wielkości i kolejne USG za 6 miesięcy , teraz czekam na lekarza jak to ma się do karmienia piersią i wogole

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Moje ciśnienie to 100-60

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja bym tak z noworodkiem nie kombinowała z mlekiem . U siebie nie masz saszetek dostępnych mlek ?

Dawaj znać co i jak grunt że się nie powiększa...

Są ale też tylko Bebilon... No właśnie trochę boje się tak mieszać, że jak jej to posmakuje a ja go tu później nie dostanę bo będzie problem...

A u Ciebie nadciśnienie pojawiło się w ciąży czy wcześniej miałaś?

Edytowane przez Justysia2203
Czas edycji: 2021-01-04 o 14:12
Stary 2021-01-04, 14:05   #171
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Dawaj znać co i jak grunt że się nie powiększa...

No właśnie trochę boje się tak mieszać, że jak jej to posmakuje a ja go tu później nie dostanę bo będzie problem...

Jak będzie konieczność dokarmiania mm to próbowałabym dostępnych u Ciebie na miejscu, aby nie mieć problemów z dokupieniem, a zmiana mleka jedno, że się przyzwyczai, drugie, że może brzuszek źle zareagować na zmianę. U mnie mały po bebilionie po pół. Godziny wymiotował, potem przeszliśmy na hipp bio combiotic, a później chwilę na hipp comfort, ale jednak najlepiej się sprawdzil hipp bio combiotic.

Stary 2021-01-04, 14:11   #172
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Justysia tak sobie pomyślałam, a może nagraj wizytę na telefonie to w domu z tz sobie przeanalizujcie jeszcze. Ja wiem że to zabronione, ale może pomoże z resztą na pewno się dogadasz.

Persefonia super, że wszystko ok.

Fufka zazdroszczę energii, ja mam zjazd energetyczny. Nie chce mi sie nic

Co do ciśnienia, ja jestem na lekach i mam między 130 a 140 na 80 i puls powyżej 100. Przekaz dwa razy dziennie pomiarów.

No myślę że może się nie zgodzić ale chyba po prostu zadzwonię to TŻ jak będę u położnej on też więcej zawsze pamięta a dziś ma mówić co robić jak pojawiają się skurcze, jak je łagodzić i pewnie jak oddychać

Stary 2021-01-04, 14:14   #173
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
No myślę że może się nie zgodzić ale chyba po prostu zadzwonię to TŻ jak będę u położnej on też więcej zawsze pamięta a dziś ma mówić co robić jak pojawiają się skurcze, jak je łagodzić i pewnie jak oddychać

Zostaw włączony dyktafon w telefonie i się wcale nie pytaj

Stary 2021-01-04, 14:35   #174
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak będzie konieczność dokarmiania mm to próbowałabym dostępnych u Ciebie na miejscu, aby nie mieć problemów z dokupieniem, a zmiana mleka jedno, że się przyzwyczai, drugie, że może brzuszek źle zareagować na zmianę. U mnie mały po bebilionie po pół. Godziny wymiotował, potem przeszliśmy na hipp bio combiotic, a później chwilę na hipp comfort, ale jednak najlepiej się sprawdzil hipp bio combiotic.

Ból brzuszka, zaparcia albo biegunki? Kurcze, no to będę tu szukać...
Muszę dokładnie zobaczyć jakie tu są dostępne ale z takich które ja kojarzę to chyba tylko HiPP właśnie widziałam. To może nawet nie będę kombinować tylko kupię to HiPP jak mówisz że jest dobre. Wiem że może małej nie podejść ale zawsze łatwiej z polecenia coś wybrać
Dziękuję

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Zostaw włączony dyktafon w telefonie i się wcale nie pytaj

Tez nie głupi pomysł

Stary 2021-01-04, 14:42   #175
whimxx
pani.dietetyk

Jej, śmiesznie że te dzieciaczki tak Wam fikają, aż sobie nie potrafię tego wyobrazić, bo moja rusza się tak bardzo "gentle". Czasem mi brzuch zafaluje, ale to wszystko. Ona chyba też jest bardzo nisko, bo ani razu nie czulam na wysokości żołądka, żeber itd.

Roma, bardzo fajnie, że się tak wkręciłaś. Podziwiam bardzo za dystanse, już 60 km wydaje mi się być nie do przejścia (no, szczególnie teraz xD) a co dopiero ponad setka. Gratuluję i trzymam kciuki za to, żeby udalo Ci się jak najbszybciej wrócić do formy i zrealizować zamierzoną trasę

Ja raczej też z niskociśnieniowców, 100/60 zazwyczaj.

Justyna
- dasz radę na pewno!!! Pytaj, pytaj i pytaj jeszcze raz jak czgoś nie rozumiesz - nie wiem jak Ty, ja mialam z tym ogromny problem żeby prosić o powtórzenie więcej niż raz, ale w ciąży ogarnęłam się, że jest dla mnie ważniejsze ze wszystko rozumiem co dotyczy dziecka niż to że przez chwile ktoś pomyśli że jestem debilem.

Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby było wszystko ok i na pewno będzie <3 Daj znać koniecznie po wizycie. I pamiętaj, że nadmierny stres szkodzi Mii!

Ja zamawiałam z Pl bardzo mało wyprawki aptecznej, bo najpierw stwierdziłam, że trochę olewam to, kupię te na prawdę niezbędne aspirator, termometr i wit D, a co do reszty to mieszkam w centrum stolicy, mamy obok siebie apteki otwarte 24/7 w swieta nie swieta i jak coś to się podleci, a nie mam kasy na robienie zapasów (a i tak wyszlo, 200 pln, jak do tego doszlo - nie wiem), które albo wykorzystam albo nie. Jak się okazalo z innego powodu dobrze zrobilam, bo wlasnie gadalam dzisiaj z przewoźnikiem i powiedzial, ze ciezko jest z przewozem leków nawet podstawowych a nie chcę miec potem problemu z całą paczką przez paracetamol czy coś.
Ty płacisz u siebie jeszcze jakieś dodatkowe cło, podatek czy coś? Deklarujesz zawartość? Czy we Francji mają to gdzieś?

Fufka
, też dołączę do innych dziewczyn i uważam, że dobrze ze pojechałaś, lepiej raz za dużo niż za mało... Super, że wszystko ok no i fajnie że przy okazji mogłaś podejrzeć córę na USG jak fika. To ich praca i chyba na miejscu położnej też wolalabym zrobić 10ktg "bez potrzeby" niż trafić na to, gdzie ta potrzeba na prawdę jest i coś się dzieje...

Persefonia
, ekstra że wszystko ok z piersią. Oby tak już zostało Ale dobrze, że masz możliwość kontroli co pół roku.

Zamówiłam wczoraj wózek. Została mi komoda z przewijakiem, fotel, wanienka, laktator, jakaś paczka pieluch na start, butelki, koszula poporodowa i chyba finito. Resztę będę ogarniać na bieżąco. Chyba zaczyna mi się udzielać norweskie podejście :P Szczerze cieszę się, że mam ten konfort i do szpitala mogę iśćâ˜☠z torebką z dresami dla siebie, pomadką i ładowarką do tel.

Edytowane przez whimxx
Czas edycji: 2021-01-04 o 14:44
whimxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 14:53   #176
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Muszę dokładnie zobaczyć jakie tu są dostępne ale z takich które ja kojarzę to chyba tylko HiPP właśnie widziałam. To może nawet nie będę kombinować tylko kupię to HiPP jak mówisz że jest dobre. Wiem że może małej nie podejść ale zawsze łatwiej z polecenia coś wybrać
Dziękuję

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Tez nie głupi pomysł

Ból brzuszka, zaparcia, a też bardzo mocne ulewania "hlustami" czyli jak wymioty bardziej. Też z kolei u znajomych wiem, że bebilon się sprawdzil, więc to już kwestia z mlekiem bardzo indywidualna , ale lepiej, aby było u Ciebie na miejscu dostępne. Może w ogóle nie będziesz musiała kupować i po problemie

Stary 2021-01-04, 15:12   #177
Justysia2203
Wtajemniczenie

Whimxx a jak w ogóle na nowym mieszkaniu?

Boszzz tak się rozpisałam, coś mi się klikneło i poszło i została tylko końcówka która jest powyżej

Co do przesyłek to ostatnio musiałam podać co jest w paczkach i przewoźnik miał kontrolę gdzieś we Francji, straż graniczna rozcięła paczki i sprawdzali czy się zgadza, ale płacić nic nie trzeba.
Leków też z Polski nie zamawiam bo podobno dostanę receptę i wybiorę po prostu leki za darmo. No i trochę boje się jednak maluchowi podawać leki bez konsultacji, pewnie przy drugim dziecku będzie już olewaka Chodziło mi raczej o takie higieniczno-kosmetyczne rzeczy ale przypomniało mi się że Ty od cioci dostałaś ładna wyprawkę

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Ból brzuszka, zaparcia, a też bardzo mocne ulewania "hlustami" czyli jak wymioty bardziej. Też z kolei u znajomych wiem, że bebilon się sprawdzil, więc to już kwestia z mlekiem bardzo indywidualna , ale lepiej, aby było u Ciebie na miejscu dostępne. Może w ogóle nie będziesz musiała kupować i po problemie

Myślę że jedno opakowanie kupię tak w razie W bo tu jest problem ze sklepami, z aptekami jeszcze gorzej... Więc gdyby pojawiła się sytuacja kryzysowa to czasem moglibyśmy zostać bez jedzenia dla dziecka

Czas edycji: 2021-01-04 o 15:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-04, 16:59   #178
Bazille
Raczkowanie

Persefonia gratki za wyniki, oby następnym razem wszystko zeszło.

Justysia z mlekiem podobnie jak wyżej Dziewczyny pisały, nie kombinowałabym, bo u noworodków każda zmiana może być "bolesna". Najlepiej nastawić się na jedno mleko, a gdy coś się będzie dziać to wtedy szukać innego rozwiązania. U nas bebilon to aptamil, ja dla Corki kupowałam jakiś ten - matko nawet nie pamiętam, a nie chce kłamać, wiem, że on był delikatniejszy niż ten standardowy.
Wiem, że to stres w obcym kraju, ale powiem sama po sobie, że takie sytuacje są najlepszym nauczycielem życiowym. Mi przyszło się z tym zmierzyć w "najgorszym" momencie, walki o życie Corki. Nie wiem skąd, ale nagle tyle rozumiałam i jak nie miałam nikogo kto by pomógł, to dawałam sobie radę. Kombinowałam na każdy możliwy sposób.
Ale do dziś jak idę do lekarza, to wkładam telefon do kieszonki torebki tak, żeby mikrofon był u góry i włączam dyktafon. A torebka zawsze jest w pobliżu biurka czy na kolanach i dźwięk jest ok. Nigdy nie pytam, nagrywam z ukrycia, to tylko dla mnie, żeby potem wysłuchać czy coś przeoczyłam lub dla Męża, żeby i On odsłuchał. Powodzenia na wizycie.

Ja należę do niskocisnieniowcow od lat, często mam ciśnienie 90/55, ale wtedy już to czuję, czuję taki niepokój w sobie, czasem ręce mi drżą. Żaden lekarz nic z tym nie chce zrobić twierdząc, że leczy się nadciśnienie, a niedociśnienie jest lepszą opcją jedno zalecenie tylko mam pić kawę. Co dla mnie było wyzwaniem, zaczęłam pić kawę w wieku 33 lat, po roku mnie odrzuciło. Po jakiejś przerwie znów zaczęłam i piję kawę jedną dziennie.

Muszę samą siebie poprawić, bo ostatnio źle się wyraziłam apropo kwasu foliowego. U mnie było tak w każdej ciąży, że w 12 tyg odstawialam zwykły kwas, a zaczynałam brać witaminy w których był już też zawarty kwas. Dlatego nigdy nie brałam już dodatkowego kwasu.
Jutro mam krzywą tą 2 godzinną, mam nadzieję, że wyniki będą ok. I odrazu wizytę u ginekologa, teraz zaczynam już wizyty co 2 tyg. Z tym, że ustawowo nie mam już przewidzianych usg, ale za to za 2 tyg mam mieć ekstra wizytę u gina od prenatalnych więc obmierzyl Małego i wtedy będę wiedzieć na co się decydować czy cc czy sn .

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Apropo wózków, to nie wyobrażam sobie być bez. U nas wózki to podstawa do poruszania się, spacerowania itp. Ktoraś pytała czy jest sens kupowania chyba gondoli. Można zrobić tak, że kupić ewentualnie już spacerówkę, która wpada w nasze wytyczne i do tego dokupić miękką gondole i wkładać do spacerówki. Ale, pojawia się odrazu ale, te późniejsze spacerówki często nie są rozkładane w zupełności na płasko, jest lekki skos.

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 17:55   #179
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:

Zawsze byłam niskociśnieniowcem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:

Zależy od dziecka każde jest inne, są takie którym wszystko jedno czy piją mm (i to jakie) czy kp a są takie że jak już spróbują jednego to jest problem przestawić je na inne. Nie ma reguły

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Dziękuję

Tez nie głupi pomysł

Ja ogólnie kp przy starszaku, musiałam chwilowo mm i też Hipp podszedł bez problemów

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-04, 19:12   #180
Justysia2203
Wtajemniczenie

Nosz dacie wiarę że mi się jeszcze samochód zepsuł?! Tzn zatrzymałam się na miejscu parkingowym ale pomyślałam że może lepiej pojechać na parking podziemny i jak chciałam odpalić to kicha, i na dodatek nie mogłam wyłączyć świąteł, kontrolki nie chciały zgasnąć... Poszłam do położnej na szkole rodzenia, wróciłam i odpalił jak gdyby nigdy nic... No ale teraz już jadę taxi bo TŻ się stresuje po za tym po 20 jest godzina policyjna jak ciężko by było żeby mi ktoś pomógł gdyby znów coś się stało...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Persefonia gratki za wyniki, oby następnym razem wszystko zeszło.

Justysia z mlekiem podobnie jak wyżej Dziewczyny pisały, nie kombinowałabym, bo u noworodków każda zmiana może być "bolesna". Najlepiej nastawić się na jedno mleko, a gdy coś się będzie dziać to wtedy szukać innego rozwiązania. U nas bebilon to aptamil, ja dla Corki kupowałam jakiś ten - matko nawet nie pamiętam, a nie chce kłamać, wiem, że on był delikatniejszy niż ten standardowy.
Wiem, że to stres w obcym kraju, ale powiem sama po sobie, że takie sytuacje są najlepszym nauczycielem życiowym. Mi przyszło się z tym zmierzyć w "najgorszym" momencie, walki o życie Corki. Nie wiem skąd, ale nagle tyle rozumiałam i jak nie miałam nikogo kto by pomógł, to dawałam sobie radę. Kombinowałam na każdy możliwy sposób.
Ale do dziś jak idę do lekarza, to wkładam telefon do kieszonki torebki tak, żeby mikrofon był u góry i włączam dyktafon. A torebka zawsze jest w pobliżu biurka czy na kolanach i dźwięk jest ok. Nigdy nie pytam, nagrywam z ukrycia, to tylko dla mnie, żeby potem wysłuchać czy coś przeoczyłam lub dla Męża, żeby i On odsłuchał. Powodzenia na wizycie.

Ja należę do niskocisnieniowcow od lat, często mam ciśnienie 90/55, ale wtedy już to czuję, czuję taki niepokój w sobie, czasem ręce mi drżą. Żaden lekarz nic z tym nie chce zrobić twierdząc, że leczy się nadciśnienie, a niedociśnienie jest lepszą opcją jedno zalecenie tylko mam pić kawę. Co dla mnie było wyzwaniem, zaczęłam pić kawę w wieku 33 lat, po roku mnie odrzuciło. Po jakiejś przerwie znów zaczęłam i piję kawę jedną dziennie.

Muszę samą siebie poprawić, bo ostatnio źle się wyraziłam apropo kwasu foliowego. U mnie było tak w każdej ciąży, że w 12 tyg odstawialam zwykły kwas, a zaczynałam brać witaminy w których był już też zawarty kwas. Dlatego nigdy nie brałam już dodatkowego kwasu.
Jutro mam krzywą tą 2 godzinną, mam nadzieję, że wyniki będą ok. I odrazu wizytę u ginekologa, teraz zaczynam już wizyty co 2 tyg. Z tym, że ustawowo nie mam już przewidzianych usg, ale za to za 2 tyg mam mieć ekstra wizytę u gina od prenatalnych więc obmierzyl Małego i wtedy będę wiedzieć na co się decydować czy cc czy sn .

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Apropo wózków, to nie wyobrażam sobie być bez. U nas wózki to podstawa do poruszania się, spacerowania itp. Ktoraś pytała czy jest sens kupowania chyba gondoli. Można zrobić tak, że kupić ewentualnie już spacerówkę, która wpada w nasze wytyczne i do tego dokupić miękką gondole i wkładać do spacerówki. Ale, pojawia się odrazu ale, te późniejsze spacerówki często nie są rozkładane w zupełności na płasko, jest lekki skos.

Ja podobnie jak Whimxx bym zginęła bez Was w tej ciąży
No chyba masz rację sytuację nas zmuszają do ogarnięcia się Mi ostatnio lekarz rodzinny powiedział że przy dziecku się moment nauczę języka francuskiego póki co mam podparcie w angielskim ale w szpitalu może to się skończyć... Już zapowiedziałam TŻ że od jutra intensywny kurs francuskiego zaczynamy ciekawe ile z tego wyjdzie
A próbowałaś różnych kaw?
A no właśnie z tym kwasem to ja byłam mega zdziwiona że nie bierzecie. A w ogóle to ja dostałam inne witaminy teraz, tzn niby to samo opakowanie ale jednak są pewne zmiany i kwas foliowy od początku jest.
Powodzenia jutro na krzywej w którym tyg jesteś?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Zawsze byłam niskociśnieniowcem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Zależy od dziecka każde jest inne, są takie którym wszystko jedno czy piją mm (i to jakie) czy kp a są takie że jak już spróbują jednego to jest problem przestawić je na inne. Nie ma reguły

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ja ogólnie kp przy starszaku, musiałam chwilowo mm i też Hipp podszedł bez problemów

Wiem właśnie że dziecko dziecku nierówne i chyba też tego najbardziej się boje

Ja już w poczekalni u lekarza, to że nie wejdę na czas jest bardziej niż pewne ależ ja tego nie lubię, jeszcze mi się chyba nie zdarzyło żebym weszła tu do lekarza na czas zawsze minimum te 15min spóźnienia.

Czas edycji: 2021-01-04 o 19:18
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości