Covid jak długo - wasze historie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-03-14, 16:05   #151
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Dot.: Covid jak długo - wasze historie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Dziękuję, rzeczywiście to już zaszło za daleko i nie mogę czekać.

Po prostu moja głowa cały czas mówi mi, że nie mogę odpuścić, bo przecież tyle złych rzeczy może się wydarzyć.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Kogo radzicie - psychologa, psychoterapeutę czy psychiatrę?

Psychiatra po dobór leków i psychoterapeutami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 20:36   #152
Ilfirin
Raczkowanie

U mnie było tak:
Pierwsze 4 dni temperatura 38,5 i bóle mięśni i stawów. Dużo silniejsze niż przy poprzednich grypach, do tego stopnia, że ciężko było się w łóżku obrócić z boku na bok. Dodatkowo okropne osłabienie. Ciężko było przejść z pokoju do łazienki. Dostawałam zadyszki cokolwiek bym robiła.
Po 4 dniach temperatura zmalała do 37.5. Ból mięśni i stawów ustał. Straciłam węch i smak. Zatkało mi zatoki.
Po kolejnych 7 dniach wszystko minęło poza utratą smaku i węchu. Węch trochę wrócił ale jest zniekształcony. Minął już ponad miesiąc i ciągle bez zmian.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Kobieto. Miałam covid i po 2 tygodniach od choroby dostałam strasznych zawrotów głowy. Moja lekarka powiedziała, że całkiem możliwe że to powikłanie bo dużo ludzi po covidzie przychodzi i mówi o tych zawrotach a wcześniej nie mieli z czymś takim problemu. Ja zawsze miałam niskie ciśnienie a po chorobie poszło ostro w górę. Teraz na szczęście wszystko ustąpiło. Ten wirus przenika do układu nerwowego. Ludzie mają problemy z sercem, płucami czy nawet - jak moja mama - z kręgosłupem i nerwem kulszowym. Różnie bywa, najważniejsze to zachować spokój.
Ilfirin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-21, 21:21   #153
Covid_ona
Raczkowanie

Dzięki za odpis , ja niestety mam go drugi raz . Tak wymaz potwierdził ze po 3 mc znów mam covid ;( tym razem były to najpierw zatkane zatoki , później doszły duszności i ucisk . Obecnie mam 8 dzień i widzę przełom . Jakiś koszmar od grudnia nie mogę wrócić do normalności - jak psychicznie się trochę wyciszylam to znów to
Covid_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-22, 22:28   #154
WiktoriaBlog
Przyczajenie

Nic tylko współczuć, ja też miałam podejrzenie, kwarantannę, na szczęście tylko 3 dni, do momentu negatywnego testu, ale jest to diabelstwo i nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą że wirusa nie ma, że nie jest on groźny, nie nie ma co nosić maseczek. Owszem rozumiem, ze można mieć tego dosyć, ale mieć dosyć nie oznacza, że neguje się i się nie stosuje podstawowych zasad, choćby jak noszenie maseczki. Dla mnie to całkowicie nieodpowiedzialne i im więcej będzie tego rodzaju zachować, tym dłużej będziemy próbowali się od tego uwolnić. A jak ktoś nie może i nie daje sobie rady, też miałam takich chwile, to koleżanka poleciła mi pomysł, wbiłam w net psycholog, opinie, by nie trafić w pies wie co, później Wegener Wanda i ponownie opinie. Co prawda na razie się nie zdecydowałam, bo w moim przypadku wydaje mi się że zadziałała sama świadomość odnalezienia możliwości pomocy i sięgnięcie po nią w każdej chwili. Są pewnie osoby, które skorzystają z pomocy takowej (każdy tam gdzie chce i u kogo chce), bo takowej pomocy potrzebują, ale nie raz wystarczy ten pierwszy krok i świadomość, ze jak chcę, to wystarczy mail czy telefon i nie ma problemu, czy raczej inaczej jest on rozwiązywany. Z drugiej strony zdaję sobie w pełni sprawę, ze są osoby, któ©e miały znacznie mniej szczęścia niż ja, nawet u mnie w najbliższej rodzinie, gdzie osoba wiekowa już, praktycznie od roku nie wychodziła na dwój a i tak załapała to dziadostwo i obecnie leży pod respiratorem...
WiktoriaBlog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-24, 09:06   #155
67eve
Raczkowanie

My z narzeczonym właśnie przeszliśmy to cholerstwo. On całkiem bezobjawowo, ja niestety gorzej. Ta choroba pokazała, że ta różnica wieku między nami (20 lat) jest duża. On zniósł to bezobjawowo, a ja czuję się, jakbym przez te 2 tygodnie zestarzała się co najmniej o 5 lat. Stara baba ze mnie, oby nie zmarnował życia przy mnie. Kto wie, jakie jeszcze choroby mnie czekają w życiu. Jak ja byłam w jego wieku, to spotykałam się z 20-latkami, ale sama byłam jeszcze w takim wieku, że nie czułam jak jak stara baba przy nich. Teraz rozumiem, jak dużym poświęceniem ze strony mężczyzny jest związek z 20 lat starszą kobietą. Nie mówię o przygodzie 20-latka z 40-latką, tylko o stałym związku ludzi będących odpowiednio już grubo po 30-tce i 50-tce.

Edytowane przez 67eve
Czas edycji: 2021-03-24 o 09:08
67eve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-24, 14:38   #156
Covid_ona
Raczkowanie

A co ci się działo ? Mnie jeszcze trzyma

Osłabienie i co jakiś czas mnie kuje w klatce piersiowej
Stary 2021-03-24, 15:07   #157
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 67eve Pokaż wiadomość
My z narzeczonym właśnie przeszliśmy to cholerstwo. On całkiem bezobjawowo, ja niestety gorzej. Ta choroba pokazała, że ta różnica wieku między nami (20 lat) jest duża. On zniósł to bezobjawowo, a ja czuję się, jakbym przez te 2 tygodnie zestarzała się co najmniej o 5 lat. Stara baba ze mnie, oby nie zmarnował życia przy mnie. Kto wie, jakie jeszcze choroby mnie czekają w życiu. Jak ja byłam w jego wieku, to spotykałam się z 20-latkami, ale sama byłam jeszcze w takim wieku, że nie czułam jak jak stara baba przy nich. Teraz rozumiem, jak dużym poświęceniem ze strony mężczyzny jest związek z 20 lat starszą kobietą. Nie mówię o przygodzie 20-latka z 40-latką, tylko o stałym związku ludzi będących odpowiednio już grubo po 30-tce i 50-tce.
Przesadzasz z tym poświęceniem . W związkach z dużo różnicą wieku bierze się to pod uwagę chorobę i niedołężność starszego partnera. Jakby mu związek z Tobą nie pasował to by już dawno się ewakuował.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-24, 15:27   #158
Domcziiik
Raczkowanie

Otóż to. Jeżeli jesteście ze soba już jakiś czas to myślę, że jest już on na etapie myślenia powaznie o tobie. Nie brzmi to jak przelotna znajomość.
Domcziiik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-27, 17:05   #159
Ilfirin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Covid_ona Pokaż wiadomość
A co ci się działo ? Mnie jeszcze trzyma

Osłabienie i co jakiś czas mnie kuje w klatce piersiowej
Jestem już ponad miesiąc po chorobie i powiem ci, że jestem bardziej zmęczona powikłaniami niż samą chorobą.
Po dwóch tygodniach choroby wszystkie problemy ustały, poza utratą węchu i smaku których do dziś w pełni nie odzyskałam ( odzyskałam tak z 30% węchu i z 10% smaku).
Po chorobie mój organizm miał jakieś 'jazdy'. Zaczęło się od tego, że dostałam zawrotów głowy. W pracy chodziłam trzymając się ręką ściany, czasami robiło mi się ciemno przed oczami i miałam mdłości. Trwało to ok. tygodnia.
Oczywiście byłam u lekarza i dostałam skierowanie na całe mnóstwo wyników. Okazało się, że są lepsze niż przed chorobą. Np.zawsze miałam lekką anemię - teraz nie mam. Mam niedoczynność tarczycy a TSH wyszło na poziomie 1,3. Cukier, cholesterol, mocz, sód i potas, wątroba, ciśnienie no wszystko idealnie.
Po tygodniu zawroty same ustały. Myślałam, że nareszcie ten cyrk się skończy...i rzuciło mi się na gardło. Wieczorem zaczęło mnie boleć gardło, czułam jakbym miała kluchę, do tego zimne dreszcze i bezsenność. Pomyślałam, że bierze mnie na nowo. Ale po dwóch dniach znowu samo ustało. Jak tylko się skończyło zaczęła mnie boleć lewa nerka i stałam się strasznie słaba.
Teraz znowu wszystko jest ok i czuję się dobrze. Ale nie wiem co będzie jutro, po jutrze... Ten wirus sieje jakieś spustoszenie w organizmie i ludzie którzy przechodzą to łagodnie mogą się śmiać że to tylko grypa. Dla mnie to nie tylko grypa.
Ilfirin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-31, 20:31   #160
Covid_ona
Raczkowanie

No to ja mam podobnie nie wiem

Czy czytałaś po 1 covid właśnie zawroty , później nagle powiększenie węzłów chłonnych na szyji , jakieś dziwne rzeczy się działy a badania wszystkie ok.

Teraz po tym drugim się dziwnie czuje a tu serce boli a tu nagle płuca albo nerka albo się w głowie kręci . Mam wrażenie ze gorzej jest po chorobie niż w trakcie !

Nagle jakieś objawy ustają a po dwóch dniach coś innego .. zwariować od tego można i ostro się nakręcić głupio . Powinni częściej o tym mówić i więcej chociaż teraz już zaczęło się mówić o long covid
Stary 2021-04-02, 13:17   #161
ANKA54321
Zadomowienie

Ja akurat pracuje w szpitalu i ludzie serio wyłączcie tv i inne wszystkie media siejące ferment. Faktycznie jest sporo ludzi w ciężkim stanie ale to w 90% są osoby 80+ z chorobami przewlekłymi.
Jeżeli ktoś jest w miare zdrowy to covid bedzie przechodzić podobnie jak grype.
Zwykła grypa też potrafiła rozłożyc na parę dni i nikt z tego powodu nie panikował. Tylko siedziało sie w domu pod kocykiem z jakimś Gripexem.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-02, 13:52   #162
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Pokaż wiadomość
Ja akurat pracuje w szpitalu i ludzie serio wyłączcie tv i inne wszystkie media siejące ferment. Faktycznie jest sporo ludzi w ciężkim stanie ale to w 90% są osoby 80+ z chorobami przewlekłymi.
Zwykła grypa też potrafiła rozłożyc na parę dni i nikt z tego powodu nie panikował. Tylko siedziało sie w domu pod kocykiem z jakimś Gripexem.
Moja teściowa pracuje w szpitalu, w diagnostyce obrazowej. Mówi, że jest znacznie gorzej - dużo szybciej zapełniają się łóżka, jest bardzo dużo osób młodszych - u nich najmłodsza 29 lat, ale i 30+, 40+, 50+. Jednego dnia robią po 30 tomografii osobom z covidem, z dusznościami. Mówi, że w poprzedniej fali tak nie było.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-02, 16:55   #163
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Moja teściowa pracuje w szpitalu, w diagnostyce obrazowej. Mówi, że jest znacznie gorzej - dużo szybciej zapełniają się łóżka, jest bardzo dużo osób młodszych - u nich najmłodsza 29 lat, ale i 30+, 40+, 50+. Jednego dnia robią po 30 tomografii osobom z covidem, z dusznościami. Mówi, że w poprzedniej fali tak nie było.
No nie wiem, mówie na przykładzie swojego szpitala.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-02, 20:17   #164
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
odważna jesteś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-02, 21:04   #165
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Akurat teraz to już nie sa osoby 80+. U mnie to osoby 50 i 60+

Edytowane przez Ingrid80
Czas edycji: 2021-04-02 o 21:06
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-02, 22:17   #166
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez Ilfirin Pokaż wiadomość
Jestem już ponad miesiąc po chorobie i powiem ci, że jestem bardziej zmęczona powikłaniami niż samą chorobą.
Po dwóch tygodniach choroby wszystkie problemy ustały, poza utratą węchu i smaku których do dziś w pełni nie odzyskałam ( odzyskałam tak z 30% węchu i z 10% smaku).
Po chorobie mój organizm miał jakieś 'jazdy'. Zaczęło się od tego, że dostałam zawrotów głowy. W pracy chodziłam trzymając się ręką ściany, czasami robiło mi się ciemno przed oczami i miałam mdłości. Trwało to ok. tygodnia.
Oczywiście byłam u lekarza i dostałam skierowanie na całe mnóstwo wyników. Okazało się, że są lepsze niż przed chorobą. Np.zawsze miałam lekką anemię - teraz nie mam. Mam niedoczynność tarczycy a TSH wyszło na poziomie 1,3. Cukier, cholesterol, mocz, sód i potas, wątroba, ciśnienie no wszystko idealnie.
Po tygodniu zawroty same ustały. Myślałam, że nareszcie ten cyrk się skończy...i rzuciło mi się na gardło. Wieczorem zaczęło mnie boleć gardło, czułam jakbym miała kluchę, do tego zimne dreszcze i bezsenność. Pomyślałam, że bierze mnie na nowo. Ale po dwóch dniach znowu samo ustało. Jak tylko się skończyło zaczęła mnie boleć lewa nerka i stałam się strasznie słaba.
Teraz znowu wszystko jest ok i czuję się dobrze. Ale nie wiem co będzie jutro, po jutrze... Ten wirus sieje jakieś spustoszenie w organizmie i ludzie którzy przechodzą to łagodnie mogą się śmiać że to tylko grypa. Dla mnie to nie tylko grypa.
Zastanawiam się co ja przechodziłam prawie trzy lata temu, miałam dokładnie tak jak tutaj opisujesz - po potwornym i niespodziewanym zapaleniu płuc, pierwszym w moim życiu, niewiadomego pochodzenia. Wtedy jeszcze nikt nie słyszał o Covidzie, a ja byłam leczona u pulmonologów i żadne leki nie działały, było to atypowe zapalenie płuc po którym mam zrosty na płucach, bo robiono zdjęcia żeby sprawdzić co to i jakie zostały ślady.
Do tej pory ani ja ani lekarze nie wiemy co to było, wiem tylko że było moim najgorszym doświadczeniem w życiu, po którym przestałam bać się szpitali.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Dodam, że generalnie bardzo rzadko choruję, może raz na rok przeziębienie i koniec - a wtedy coś tak mnie rozłożyło, że trzy miesiące byłam na granicy życia i śmierci, myślałam że nie wyjdę z tego bo tak wszystko bolało. Później wyniki krwi zaczęły wariowac, tak jak u Ciebie i płuca już nigdy więcej się nie odezwały, tzn. przeszłam to coś, mój organizm zwalczyl.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-03, 17:31   #167
evonla
Zadomowienie

Tak jak ktoś napisał. Wyłączcie tv, włączcie myślenie.. Wzrosty zakażeń są wprost proporcjonalne do wykonywanych testów, a rządzący mają łeb na karku, bo manipulują statystykami tak, ażeby im odpowiadało Bardziej niż o to, zaczęłabym się martwić o kryzys, który dotknie każdego człowieka - będziesz pracował cały dzień za miskę ryżu.. socjalizm nadciąga.
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-03, 20:44   #168
Snowdrop_
Animal Liberation

Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
Tak jak ktoś napisał. Wyłączcie tv, włączcie myślenie.. Wzrosty zakażeń są wprost proporcjonalne do wykonywanych testów, a rządzący mają łeb na karku, bo manipulują statystykami tak, ażeby im odpowiadało Bardziej niż o to, zaczęłabym się martwić o kryzys, który dotknie każdego człowieka - będziesz pracował cały dzień za miskę ryżu.. socjalizm nadciąga.
My na pewno nie będziemy pracować za miskę ryżu na ten kołchoz - teraz pracujemy u siebie, a jak wzrosną jeszcze podatki dla przedsiębiorców, to ojciec sprzeda firmę i adieu, niech ta karawana jedzie dalej, ale już bez nas. Państwo bolszewickie nie jest ciekawą opcją na przyszłość, a u nas jeszcze żadna nie chce dzieci.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-03, 22:30   #169
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
My na pewno nie będziemy pracować za miskę ryżu na ten kołchoz - teraz pracujemy u siebie, a jak wzrosną jeszcze podatki dla przedsiębiorców, to ojciec sprzeda firmę i adieu, niech ta karawana jedzie dalej, ale już bez nas. Państwo bolszewickie nie jest ciekawą opcją na przyszłość, a u nas jeszcze żadna nie chce dzieci.

Myślę, że nikt nikogo nie będzie pytał o zdanie.. coraz to jakieś nowe podatki dochodzą. Przedsiębiorcy są mega obciążeni, nie wiem ile to jeszcze może trwać, nikomu ani niczemu to nie sprzyja. Tarcze antykryzysowe, super.. a skąd? Z dodrukowanych pieniędzy, co oczywiście będzie znów opłakane w skutkach, bo ktoś będzie musiał to spłacić, tak samo jak wszelkie zapomogi dla nierobów i dzieciorobów, a kto? Ten, kto uczciwie pracuje i odprowadza podatki.
Stary 2021-04-04, 08:38   #170
tinkerver2
Zakorzenienie

A słyszałyście, że już przewidują czwartą falę? XDDDDScreenshot_20210404-083633.jpg

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-05, 22:25   #171
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
A słyszałyście, że już przewidują czwartą falę? XDDDDZałącznik 7745490

Kto żyje w Polsce, ten w cyrku się nie śmieje
Stary 2021-04-06, 16:25   #172
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

A ja dopiero co słyszałam, że oddziały covidowe zapełniają się błyskawicznie i jest mnóstwo ciężkich przypadków. Źródło to osoba pracująca w szpitalu, nie żadna telewizja.
Proponuję odstawić foliarskie media i WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!!!!1!2334

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Czas edycji: 2021-04-06 o 16:30
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-06, 17:00   #173
Covid_ona
Raczkowanie

Oczywiście ze jest pandemia, tata mojej przyjaciółki umarł przez covid. A moja koleżanka pracuje w szpitalu covidowym w Krakowie i naprawdę jest dramat ;( tak naprawdę to loteria kto jak to przejdzie
Stary 2021-04-06, 18:01   #174
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Covid_ona Pokaż wiadomość
Oczywiście ze jest pandemia, tata mojej przyjaciółki umarł przez covid. A moja koleżanka pracuje w szpitalu covidowym w Krakowie i naprawdę jest dramat ;( tak naprawdę to loteria kto jak to przejdzie
U mnie w placówce jedna dziewczynka zarazona, bez objawów. Dzieci się nie pozarazaly mimo przebywania w jednym domu. Pracownicy ani nasze rodziny też nie.

Stary 2021-04-07, 08:12   #175
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
U mnie w placówce jedna dziewczynka zarazona, bez objawów. Dzieci się nie pozarazaly mimo przebywania w jednym domu. Pracownicy ani nasze rodziny też nie.

A w domu dziecka, w którym mieszka uczennica mojej mamy, skosiło wszystkich. I co, czyj przykład jest ważniejszy?
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 09:59   #176
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
A w domu dziecka, w którym mieszka uczennica mojej mamy, skosiło wszystkich. I co, czyj przykład jest ważniejszy?
Niczyj. U nas w grudniu zachorowalamja i 2 dzieci, reszta negatywne testy. W marcu 1 dziewczynka. Wszystko to to tylko dowody anegdotyczne

Stary 2021-04-07, 12:30   #177
Covid_ona
Raczkowanie

Ja w grudniu nikogo w domu nie zarazilam a teraz mąż miał to zaraził

Mnie i prawdopodobnie dzieciaki ( nie robiłam im wymazu) ale mieli tez zajęte zatoki i ból gardła . Ogólnie ten brytyjski widzę ze jak ktoś mam to reszta łapie ..

w szkole wych syna miała covid w październiku to tez nikt nie złapał

Ale jest jak jest i nie jest za ciekawie wg mnie
Stary 2021-04-07, 13:20   #178
evonla
Zadomowienie

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88625417]A ja dopiero co słyszałam, że oddziały covidowe zapełniają się błyskawicznie i jest mnóstwo ciężkich przypadków. Źródło to osoba pracująca w szpitalu, nie żadna telewizja.
Proponuję odstawić foliarskie media i WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!!!!1!2334

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Nie jest to jednak wystarczający powód ku temu by cały kraj zamrozić na rok, albo i nawet dłużej. Życie musi toczyć się dalej, z covidem lub bez. Różne szczepy chorób, wirusów są z nami nie od dziś. Jeśli ktoś się boi to niech z domu nie wychodzi, nosi maseczkę, milion razy odkaża dłonie i wszystko dookoła i dodatkowo się zaszczepi. Niech każdy odpowiada za siebie. Przez całe zamieszanie z covidem służba zdrowia leży i kwiczy, do lekarza nawet nie ma jak się dostać, jedynie prywata normalnie funkcjonuje. Żenada.
Stary 2021-04-07, 13:31   #179
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
Nie jest to jednak wystarczający powód ku temu by cały kraj zamrozić na rok, albo i nawet dłużej. Życie musi toczyć się dalej, z covidem lub bez. Różne szczepy chorób, wirusów są z nami nie od dziś. Jeśli ktoś się boi to niech z domu nie wychodzi, nosi maseczkę, milion razy odkaża dłonie i wszystko dookoła i dodatkowo się zaszczepi. Niech każdy odpowiada za siebie. Przez całe zamieszanie z covidem służba zdrowia leży i kwiczy, do lekarza nawet nie ma jak się dostać, jedynie prywata normalnie funkcjonuje. Żenada.
Właśnie zastanawia mnie, czemu lekarze nie przyjmują normalnie w większości na NFZ, skoro są już wyszczepieni obiema dawkami. To po co te szczepionki były? Oczywiście prywatnie przyjmują normalnie - wiadomo, wygoda dla nich, jak nie muszą przyjmować w publicznej przychodni a kasa dalej jest. Ktoś się powinien w końcu wziąć za to.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-07, 14:24   #180
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Właśnie zastanawia mnie, czemu lekarze nie przyjmują normalnie w większości na NFZ, skoro są już wyszczepieni obiema dawkami. To po co te szczepionki były? Oczywiście prywatnie przyjmują normalnie - wiadomo, wygoda dla nich, jak nie muszą przyjmować w publicznej przychodni a kasa dalej jest. Ktoś się powinien w końcu wziąć za to.
Przyjmują prywatnie i w dodatku pracują na sprzęcie NFZ. Porażka. Myślę, że nikt za to się nie weźmie, a nawet jeśli to i tak nie będzie miał siły przebicia.. taka jest smutna rzeczywistość.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości