Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-11-19, 14:09   #151
pempek
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.

Mi to trochę wyglada na bostonke, ale mogę się mylić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:12   #152
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Jak poznać że zimowa kurtka puchowa będzie ciepła? Większość ma wypełnienie poliester jak tak patrze

ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:23   #153
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Jak poznać że zimowa kurtka puchowa będzie ciepła? Większość ma wypełnienie poliester jak tak patrze

Szukać puchu/pierza lub płaszcze z wełny. Poliester nie grzeje, tylko się spocić w tym można.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:25   #154
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Do sałatek, ziemniaków.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Uważam, że irygator to najlepsza rzecz jaka mi się przytrafiła. Mam bardzo ciasne zęby i często nic mi raniła dziąsła a nie dawała rady z wyciągnięciem czegoś tylko wręcz dociskała resztki.
Używam od 1,5 roku najzwyklejsza z Action i jestem bardzo zadowolona (ładuje raz na kilka m-cy).
Moja mama stwierdziła, że ludzie by tak nie chorowali na choroby przydziąśla, gdyby używali irygator ów z dla osób z wszelkimi rodzajami protez to bajka

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Irygator moim zdaniem dużo dokładniej czyści, szczególnie jak masz wąskie przestrzenie.
Tańsze też są ok, ja mam z Lidla i jest jak najbardziej ok. Wcześniej miałam Waterpik za 300 zł i moim zdaniem nie warto przepłacać.
Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
Dla mnie irygator to pierwszy sprzęt, dzięki któremu nie odkłada mi się tak kamień na zębach - wcześniej co 10 miesięcy chodziłam na usuwanie a teraz tylko lekki osad przez rok się utworzył.
U mnie zdał efekt szczoteczka elektryczna a nie soniczna i irygator. Plus czasem używam tych małych szczoteczek z curaprox do czyszczenia przestrzeni między zębowych a ostatnie po co sięgam to nić ale zdarza się.
Dzięki, przekonałyście mnie. Kupię tańsza

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:27   #155
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Muszę przyjąć jednorazową płatność w walucie obcej- jaką opcję doradzicie?
Konto walutowe? Revolut (na revoluta może osoba obca wpłacić?)

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Mam już drugi rok OClean X Pro (199 zł) i jest bardzo ok.
Do Ciebie ma dotrzeć wpłata w walucie obcej? Jeśli nie, to ktoś może Ci przelać pieniądze po prostu na konto w złotówkach, tylko musiałabyś sprawdzić jak Ci przeliczą walutę na złote w banku. Dla ewentualnego rozliczenia takiej wpłaty z urzędem skarbowym (jeśli to coś służbowego) wystarczy przeliczenie kwoty w walucie po kursie NBP z dnia otrzymania przelewu.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Drugi rok. Konsultowałam rok temu. Online, bo takie były zalecenia. Dostałam antybiotyk. Nie brałam w tym roku. Wyleczyłam się sama.

Angina to nie jest bo nie ma ropy.

Przy anginie nie schodzi skóra z rąk i nóg, więc to raczej coś innego. Skoro masz jeszcze plamy na gardle to warto odwiedzić lekarza, może mu to pomóc w diagnozie.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:39   #156
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Mi to trochę wyglada na bostonke, ale mogę się mylić.

Ja też tak myślę. Zwlaszcza, że syn, rok temu miał. I ja po nim.. W tym roku tylko ja.

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 14:39   #157
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Do Ciebie ma dotrzeć wpłata w walucie obcej? Jeśli nie, to ktoś może Ci przelać pieniądze po prostu na konto w złotówkach, tylko musiałabyś sprawdzić jak Ci przeliczą walutę na złote w banku. Dla ewentualnego rozliczenia takiej wpłaty z urzędem skarbowym (jeśli to coś służbowego) wystarczy przeliczenie kwoty w walucie po kursie NBP z dnia otrzymania przelewu.
Właśnie do mnie ma wpłynąć wynagrodzenie w walucie obcej. Fiskalnie wiem co i jak, jak to przeliczyć.
Kwestia opłacalności. Pieniądze w walucie obcej (dolar) wpłyną na konto (walutowe lub revoluta), a ja chcę je wypłacić od razu na firmowe w przeliczeniu na złotówki. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie prosić od razu o przelew na konto złotówkowe
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-11-19, 15:16   #158
Paprotka_
Zakorzenienie

Czy jest jakaś możliwość na upieczenie polędwiczki w wersji "do chleba" bez marynowania kilka godzin? Zmienił się plan obiadowy ale mięso było w trakcie rozmrażania, wymyśliłam więc że wrzucę do piekarnika i będzie do chleba. Teraz się rozmroziło, patrzę w przepisy a tam wszędzie zalecenia marynowania przez kilka godzin a najlepiej całą noc. A po rozmrożeniu na blacie, cała noc w lodówce to raczej słaby pomysł. Jestem w kropce, szkoda wyrzucić a na inny posiłek nie zjemy.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»

Edytowane przez Paprotka_
Czas edycji: 2022-11-19 o 15:19
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 15:25   #159
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Szukać puchu/pierza lub płaszcze z wełny. Poliester nie grzeje, tylko się spocić w tym można.

Hmm, takie długie kurtki z pierza to już konkretnie kosztują, nawet po obnizkach. Chcialabym coś do 300zl

ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 15:39   #160
MariaFrancesca
Zakorzenienie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89413389]Jak najszybciej zrzucę 10 kg? Ważę 67, przez ogromną większość życia ważyłam ok. 56-58.

[/QUOTE]

Rozumiem motywację do szybkiego schudnięcia, ale mimo wszystko pamiętaj, że zgodnie z powiedzeniem "co nagle to po diable" szybkie chudnięcie nie jest dobre. Grozi efekt jojo, jest ryzyko, że zrobisz to w sposób niezdrowy, polecą Ci mięśnie zamiast tłuszczu itd nie nauczysz się dobrych nawyków. W tym przypadku nie ma sensu się spieszyć.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Chudnie się od deficytu kalorycznego- dostarczasz mniej kalorii niż spalasz. Ćwiczeniami spalasz dodatkowe kalorie więc najbardziej optymalne jest ograniczenie kalorii plus aktywność.

Dla uświadomienia sobie ile zjadasz i ile co ma kalorii polecam aplikację mp Fitatu. Nie zawsze samo "mniej" ustalone przez Ciebie może być wystarczające bo to mniej dalej może być za dużo. Warto przynajmniej na początku dokładnie wpisywać co i ile się je. Wiem, uciążliwe i kłopotliwe ale mnie to właśnie zniechęcało do podjadania żebym nie musiała ważyć i wpisywać czekoladki czy garści paluszków.
W pełni popieram, kiedyś ktoś właśnie tutaj na forum polecił mi Fitatu, uważam że super sprawa, jak na dłoni widać gdzie się popełnia błędy dietetyczne, dzięki czemu można nim samemu zapobiec.

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Czy kawa z kawiarki jest warta zachodu?

Moim zdaniem tak. Przy okazji podziękowania dla Magbeth albo Kaledonii (chyba) za uświadomienie mi, że kawiarki na indukcję to nie tylko aluminiowe, ale też stalowe. Właśnie niedawno kupiłam i jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Ja nie czuję żadnej różnicy od kawy normalnie zalanej woda oprócz braku fusów.
Trochę się dziwię, bo nie jestem kawoszką, a widzę, a raczej czuję bardzo dużą różnicę w smaku.

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Czy jest jakaś możliwość na upieczenie polędwiczki w wersji "do chleba" bez marynowania kilka godzin? Zmienił się plan obiadowy ale mięso było w trakcie rozmrażania, wymyśliłam więc że wrzucę do piekarnika i będzie do chleba. Teraz się rozmroziło, patrzę w przepisy a tam wszędzie zalecenia marynowania przez kilka godzin a najlepiej całą noc. A po rozmrożeniu na blacie, cała noc w lodówce to raczej słaby pomysł. Jestem w kropce, szkoda wyrzucić a na inny posiłek nie zjemy.

Wydaje mi się, że bez kilkugodzinnego marynowania też powinno wyjść okej, jeśli po prostu natrzesz przyprawami. Ja bardzo lubię przepis na schab pięciominutowy, gotujesz raz schab kilogram przez 5 minut w przyprawach w wodzie, czekasz aż wystygnie i gotujesz drugi raz przez 5 minut. Nie wiem czy tylko czy to będzie do zastosowania do polędwicy skoro ona jest dużo mniejsza. Dlatego wydaje mi się, że opcja samego upieczenia polędwicy z przyprawami powinno być też spoko.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2022-11-19 o 15:41
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 16:16   #161
jente1984
Bookworm ;)

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89413524]niskie temperature mi nie przeszkadzaja, najwyzej cieplej sie ubiore, ale dokucza mi brak swiatla dziennego, mam wrazenie, ze jest wiecznie ciemno, a do najkrotszych dni w roku jeszcze ponad miesicac [/QUOTE]Są takie lampy imitujące światło słoneczne, które "oszukują" organizm któremu brakuje słońca. To + witamina D pozwala mi jakoś potrwać zimę, a niestety co roku mam nawracającą sezonową depresję.

The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-11-19, 16:31   #162
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie ma wpłynąć wynagrodzenie w walucie obcej. Fiskalnie wiem co i jak, jak to przeliczyć.
Kwestia opłacalności. Pieniądze w walucie obcej (dolar) wpłyną na konto (walutowe lub revoluta), a ja chcę je wypłacić od razu na firmowe w przeliczeniu na złotówki. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie prosić od razu o przelew na konto złotówkowe
Rozumiem, to rzeczywiście najlepszą opcją mogłoby być konto walutowe. Teraz jeszcze sobie pomyślałam że ktoś mógłby Ci wpłacić pieniądze na PayPal jeśli masz u nich konto, tam zawsze dostaje się wpłatę w takiej walucie w jakiej była wysłana. Tylko jest chyba jakaś prowizja dla wpłacającego.
Cytat:

Ja bym ją po prostu natarła solą i przyprawami z mikro ilością oleju (żeby była dość sucha marynata).

Stary 2022-11-19, 17:14   #163
Lianhua
Rozeznanie

W sumie to mam pytanie w sprawie wypowiedzenia z pracy. Aktualnie mam umowę 3 miesięczna, która kończy mi się pod koniec grudnia. Wiem, ze mam 2 tygodniowy okres wypowiedzeniowy, jeśli nie przepracowałam w tym miejscu minimum pół roku, ALE nie do końca jestem pewna od kiedy to wypowiedzenie miałoby mi się liczyć. Powinnam je dać z data rozpoczęcia przykładowo od tego miesiąca jeszcze (gdzieś czytałam, ze zaczyna się liczyć od następnej niedzieli? Wiec jeśli dam np w piątek czy czwartek to będzie się liczyło od tej niedzieli, tak?), czy może wypowiedzenie powinno być od 1 dnia następnego miesiąca, czyli grudnia i z taka data je zanieść?

(...)There's no life, emotion
Or warmth, but just garbage language
A desolately rolling meadow
Loneliness adds as the days go by
We have to be humans
Because we get scars
Lianhua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 17:33   #164
natalcia250
sentimental animal

Szukam stroju kąpielowego, sportowego, jednoczęściowego, takiego na basen problem jest taki, że zależy mi na tym żeby nie był za krótki, bo raz już się nacięłam jestem wysoka, 172 cm. wypatrzyłam na stronie Decathlonu najprostszy czarny strój i według tego co wypełniłam na stronie powinnam wziąć rozmiar 36, ale nie ma podanej długości, czy ktoś może się orientuje gdzie w internecie znajdę strój, który na 100 procent nie będzie za krótki? i nie, nie mam jakiegoś wyjątkowo długiego tułowia
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 18:21   #165
luo_A_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Olx lub vinted

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Dzięki za odp.
luo_A_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-11-19, 18:24   #166
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Konto usunięte

Wiem, że polecałyście kubek termiczny Contigo. Jaki model macie przetestowany?

Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 18:34   #167
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lianhua Pokaż wiadomość
W sumie to mam pytanie w sprawie wypowiedzenia z pracy. Aktualnie mam umowę 3 miesięczna, która kończy mi się pod koniec grudnia. Wiem, ze mam 2 tygodniowy okres wypowiedzeniowy, jeśli nie przepracowałam w tym miejscu minimum pół roku, ALE nie do końca jestem pewna od kiedy to wypowiedzenie miałoby mi się liczyć. Powinnam je dać z data rozpoczęcia przykładowo od tego miesiąca jeszcze (gdzieś czytałam, ze zaczyna się liczyć od następnej niedzieli? Wiec jeśli dam np w piątek czy czwartek to będzie się liczyło od tej niedzieli, tak?), czy może wypowiedzenie powinno być od 1 dnia następnego miesiąca, czyli grudnia i z taka data je zanieść?

Chodzi Ci o to że chcesz zakończyć umowę przed czasem, czyli nie chcesz pracować do końca grudnia?

Stary 2022-11-19, 19:02   #168
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam fajnej i taniej szczoteczki sonicznej do zębów - mój Philips SoniCare po 3 latach padł i nie wiem, czy znajdę coś lepszego wartego uwagi, czy kupić kolejny taki sam model.

Ja mam oclean x pro I bardzo sobie chwalę, tż kupił mniej wypaśny model ocleana i też jest zadowolony.

Można było dorwac na 11.11 na Ali w dobrej cenie (ja za oclean flow zapłaciłam po stówce za sztukę).

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 19:25   #169
Fenenna
Wtajemniczenie

Czy w koszulce o składzie 60% bawełna 40% poliester człowiek będzie się pocił? Wpadła mi w oko jedna z myślą o prezencie ale nie wiem czy brać bo zawsze kupowałam 100% bawełna.
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-11-19, 19:39   #170
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Czy do Harryego Pottera dodano nowe sceny? Ogladam wlasnie pierwsza czesc po kilku latachx ale ogolnie znam wszystkie czesci na pamiec i pojawiaja sie jakies sceny, ktorych nie pamietam.

Petunia pierze mundurek Dudleya zeby Harry go zalozyl?
Petunia otwiera jajka i w nich sa listy do Hogwartu?
Hagrid i Harry jada tramwajem? Nie pamietam tego.

4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 19:44   #171
Vivienne
... choć nie Westwood

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89415129]Czy do Harryego Pottera dodano nowe sceny? Ogladam wlasnie pierwsza czesc po kilku latachx ale ogolnie znam wszystkie czesci na pamiec i pojawiaja sie jakies sceny, ktorych nie pamietam.

Petunia pierze mundurek Dudleya zeby Harry go zalozyl?
Petunia otwiera jajka i w nich sa listy do Hogwartu?
Hagrid i Harry jada tramwajem? Nie pamietam tego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Na to wygląda, bo to niedodane sceny:
https://harrypotter.fandom.com/pl/wi...4_Filozoficzny

Gdzie oglądasz?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 20:30   #172
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że bez kilkugodzinnego marynowania też powinno wyjść okej, jeśli po prostu natrzesz przyprawami. Ja bardzo lubię przepis na schab pięciominutowy, gotujesz raz schab kilogram przez 5 minut w przyprawach w wodzie, czekasz aż wystygnie i gotujesz drugi raz przez 5 minut. Nie wiem czy tylko czy to będzie do zastosowania do polędwicy skoro ona jest dużo mniejsza. Dlatego wydaje mi się, że opcja samego upieczenia polędwicy z przyprawami powinno być też spoko.

Cytat:
Ja bym ją po prostu natarła solą i przyprawami z mikro ilością oleju (żeby była dość sucha marynata).

Dziękuję, zrobiłam jak napisałyście: obsypałam solą, położyłam gałązkę rozmarynu, obok czosnek i udało się Wyszła mi nawet chyba lepsza niż 100 lat temu z marynatą i pomarańczami.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 20:30   #173
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Na to wygląda, bo to niedodane sceny:
https://harrypotter.fandom.com/pl/wi...4_Filozoficzny

Gdzie oglądasz?

W niemieckiej telewizji.
Tych scen jest wiecej. Bardzo ciekawie sie oglada.

4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 20:40   #174
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, zrobiłam jak napisałyście: obsypałam solą, położyłam gałązkę rozmarynu, obok czosnek i udało się Wyszła mi nawet chyba lepsza niż 100 lat temu z marynatą i pomarańczami.
Super, czasem mam wrażenie, że marynaty są przereklamowane, ale cierpliwość nie jest moją mocną cechą.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 20:43   #175
Vivienne
... choć nie Westwood

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89415156]W niemieckiej telewizji.
Tych scen jest wiecej. Bardzo ciekawie sie oglada.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też chce ktoś wie, gdzie można obejrzeć? Z polskimi albo chociaż angielskimi napisami?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 20:52   #176
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Też chce ktoś wie, gdzie można obejrzeć? Z polskimi albo chociaż angielskimi napisami?

Wydaje mi sie ze to nie bedzie specjalnie dla niemieckiej telewizji, az takimi mocnymi graczami nie sa
Tylko wlasnie no, wychodzi na to ze jest jakas nowa wersja. Pytanie gdzie jeszcze.

Stary 2022-11-19, 21:20   #177
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Super, czasem mam wrażenie, że marynaty są przereklamowane, ale cierpliwość nie jest moją mocną cechą.

Marynaty są super, ale jak robi się mocno wilgotną marynatę to potrzeba sporo czasu na to żeby smaki się przegryzły. Dlatego jak nie ma się dużo czasu na marynowanie lepiej przyprawić coś na sucho, wtedy na pewno będzie odpowiednio smakować (chyba że to bardzo duży kawałek mięsa czy ogólnie coś bardzo dużego, wtedy lepiej zostawić do marynowania bo środek może być bez smaku).

Stary 2022-11-19, 21:26   #178
Lianhua
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi Ci o to że chcesz zakończyć umowę przed czasem, czyli nie chcesz pracować do końca grudnia?

Tak. Chciałabym maksymalnie do połowy grudnia pracować, w miarę możliwości odejść stamtąd wcześniej. Stad to pytanie.

(...)There's no life, emotion
Or warmth, but just garbage language
A desolately rolling meadow
Loneliness adds as the days go by
We have to be humans
Because we get scars
Lianhua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 21:38   #179
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Może ktoś ma pomysł na to co mi jest. Drugi rok z rzędu ta sama choroba..
Najpierw ból całego ciała, potem gorączka do 38 , wymioty.Gardlo żywo czerwone,migdaly duże. Po 4 dniach gardło z tyłu ma białe plamy. Piecze. Nie boli. Nie mogę jeść kwaśnego. Po kilku dniach schodzi mi skóra z palców rąk i nóg.
Co to może być? Dziecko zdrowe.

Bostonka

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-19, 23:19   #180
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam fajnej i taniej szczoteczki sonicznej do zębów - mój Philips SoniCare po 3 latach padł i nie wiem, czy znajdę coś lepszego wartego uwagi, czy kupić kolejny taki sam model.

Szybko padł. Nam padł po jakiś 8-9 latach gdzie od 3 używamy jednej szczoteczki i tylko główki zmieniamy

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości