![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty cyfrowe wizażanek
Jeszcze gorący i nowiutki Olympus E-520
link do specyfikacji http://www2.olympus.pl/consumer/dslr...-520_19289.htm pierwsze fotki wyszły tak: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Sony A350 ;]
i wcześniejszy kompakt Panasonic Lumix... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Nikt nie wymienił mojego aparatu;p
Kodak EasyShare ZD-710
Typ matrycy matryca CCD 1/2,5 cala Łączna liczba pikseli matrycy CCD 7,4 MP (3152 × 2342) Liczba efektywnych pikseli 7,1 MP (3082 × 2314) Obiektyw 38–380 mm (odpowiednik ogniskowej dla formatu 35 mm), przesłona f/2,8–f/3,7, obiektyw SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGON Zoom zoom optyczny 10x, dodatkowy zoom cyfrowy 5x, zoom całkowity 50x Stabilizacja obrazu cyfrowy Czas otwarcia migawki 1/2–1/2000 s w trybie inteligentnych programów tematycznych, 8-1/1000 w trybach P/M Wizjer elektroniczny, o wysokiej rozdzielczości (201 tys. pikseli) Wyświetlacz LCD kolorowy wyświetlacz TFT o przekątnej 50 mm (2,0 cale), do użytku w pomieszczeniach i na zewnątrz Miejsce przechowywania 32 MB dostępnej pamięci wewnętrznej*, gniazdo rozszerzeń dla kart SDHC/SD/MMC Automatyczne ustawianie ostrości Typ TTL, automatyczne ustawianie ostrości Tryby automatycznego ustawiania ostrości AF dla trybów standardowych, AF dla zdjęć makro, AF dla trybu krajobrazu Zakres ustawiania ostrości przy ustawieniu obiektywu w położeniu szerokokątnym: od 12 cm do nieskończoności, przy ustawieniu obiektywu w położeniu teleobiektywu: od 1,2 m do nieskończoności Kontrola parametrów automatycznego ustawiania ostrości pojedynczy, ciągły Strefy automatycznego ustawiania ostrości TTL, wielostrefowy AF, centralny AF Pomocnicze światło automatycznego ustawiania ostrości (AF) tak Kontrola parametrów ekspozycji Czułość ISO automatyczna, 80, 100, 200, 400, 800, 1600 Tryby pomiaru matrycowy, centralnie ważony, punktowy Kompensacja ±2,0 EV z krokiem co 1/3 EV Blokada automatycznego ustawienia ekspozycji (AE) po naciśnięciu przycisku migawki do połowy Balans bieli automatyczny, światło dzienne, żarówka, świetlówka, otwarty cień Lampa błyskowa Zakres przy ustawieniu obiektywu w położeniu szerokokątnym: 5,3 m, przy ustawieniu obiektywu w położeniu teleobiektywu: 5,7 m w trybie inteligentnych programów tematycznych przy ustawieniu obiektywu w położeniu szerokokątnym: 21,4 m, przy ustawieniu obiektywu w położeniu teleobiektywu: 16,2 m (przy czułości ISO 1600) Tryby tryb automatyczny, doświetlenie, lampa wyłączona, redukcja efektu czerwonych oczu Dane dotyczące fotografowania Tryby migawki pojedyncze zdjęcie, pierwsza seria zdjęć (1,7 kl./s, do 2 zdjęć), ostatnia seria zdjęć (1,7 kl./s, ostatnie 2 zdjęcia), samowyzwalacz (10 s), samowyzwalacz z funkcją dwóch zdjęć (10 i 18 s), opóźnienie migawki (2 s) Tryby fotografowania film, program (P), preselekcja przesłony (A), preselekcja migawki (S), tryb ręczny (M), programy tematyczne (SCN), inteligentne programy tematyczne, wysoka czułość ISO, cyfrowa stabilizacja obrazu, zdjęcia panoramiczne Programy tematyczne portret, sport, krajobraz, światło świec, nocny portret, nocny krajobraz, śnieg, plaża, tekst, fajerwerki, kwiat, dyskrecja/muzeum, autoportret, dzieci, cień, zachód słońca Opóźnienie przycisku migawki < 0,3 s Czas wykonywania zdjęcia po zdjęciu < 1,5 s Zdjęcia Format zdjęć JPEG/EXIF wersja 2.21 Rozmiar zdjęcia 7,1 MP (3072 × 2304) 6,3 MP (3072 x 2048) — 3:2 5,3 MP (3072 × 1728) — 16:9 5,0 MP (2592 × 1944) 3,1 MP (2048 × 1536) 2,2 MP (1800 × 1200) — 3:2 2,1 MP (1920 × 1080) — 16:9 1,2 MP (1280 × 960) Tryby kolorów wysokie nasycenie, naturalne nasycenie, niskie nasycenie, sepia, czarno-biały Ostrość wysoka, normalna, niska Opcje przeglądania pojedyncze, powiększenie z możliwością kadrowania, histogram, miniatury, pokaz slajdów, wyświetlanie wg daty, albumu i miejsca przechowywania, z możliwością tworzenia etykiet albumów, zabezpieczania oraz kopiowania Edycja kadrowanie zdjęć z poziomu aparatu, technologia KODAK PERFECT TOUCH, komentarze głosowe Filmowanie Format QUICKTIME, motion JPEG Jakość VGA (640 × 480) z szybkością 30 klatek/s, QVGA (320 × 240) z szybkością 30 klatek/s Długość ciągła do 80 min lub plik o pojemności do 2 GB Opcje przeglądania odtwarzanie, pauza, szybkie przewijanie do przodu i do tyłu, przewijanie do przodu i do tyłu klatka po klatce, miniatury, pokaz slajdów, wyświetlanie wg daty, albumu i miejsca przechowywania, zakładki Edycja zdjęcie z klatki filmu, zapisywanie wybranego fragmentu filmu jako serii zdjęć (4, 9, 16 klatek/arkusz), przycinanie Dostosowywanie Ustawienia niestandardowe miejsce przechowywania zdjęć, wbudowany album, siatka kadrowania, szybki podgląd, dodatkowy zoom cyfrowy, czujnik kierunku, wybór dźwięków aparatu, głośność, data i godzina, automatyczne wyłączanie zasilania, wyjście wideo, język, resetowanie ustawień aparatu i formatowanie Udostępnianie Ulubione pokaz slajdów, miniatury Udostępnianie drukowanie, drukowanie wszystkich, wysyłanie pocztą e-mail, ulubione, anulowanie drukowania Dane techniczne Złącza wejścia/wyjścia wyjście audio-wideo (NTSC lub PAL, z możliwością wyboru przez użytkownika), złącze do podłączenia stacji dokującej lub stacji dokująco-drukującej firmy KODAK, złącze cyfrowe (USB 2.0) Zasilanie opcjonalne stacje dokujące KODAK EASYSHARE z zestawem akumulatorów Ni-MH KODAK; 2 baterie typu AA (Ni-MH, litowe lub oksyalkaliczne), bateria CRV3; opcjonalny akumulator Ni-MH KODAK KAA2HR, zasilacz sieciowy 3 V Mocowanie statywu ¼ cala, standardowe Wymiary S × W × D: 9,78 × 7,75 × 7,26 cm (3,8 × 3,1 × 2,9 cala) Masa 280 g Zgodność Zgodność ze stacjami dokującymi brak Drukowanie bezpośrednie współpraca z drukarką fotograficzną KODAK EASYSHARE 500, urządzeniami zgodnymi z systemem drukowania IMAGELINK i standardem PictBridge Oprogramowanie oprogramowanie KODAK EASYSHARE Nie zamieniła bym go na żaden inny. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez emes Czas edycji: 2010-03-05 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Nowiutki, pachnący Nikon D5000
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
jeszcze sony dsc -p73 ale mam zamiar wkrotce to zmienic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
ja posiadam aparat nikon d90 + 18-105 VR + 70-300mm VR ...
i jestem z tego zestawu bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
Canon EOS 50d + obiektyw Canon 24-85mm, jestem zadowolona bardzo, choć leniuch ze mnie ostatnio okropny i nie robię zdjęć prawie w ogóle
![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
A ja posiadam Nikona l100.
Jestem bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie aktualnie Canon A560 a w wakacje prawdopodobnie Nikon D90+ obiektyw 18-105
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
U mnie niemiennie już od 2 lat Canon 30D + C 50mm 1.8 + C 85mm 1.8 + T 17-50mm 2.8
![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Pachnący nowością Nikon D3000
![]() Nie rozstaję się z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
ja mam lustrzankę alfę 350
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
myslalam ze jakies informacje zdobede czy cos.. ale tu same drogie lustrzanki ;P
![]() |
#166 |
BAN stały
|
aj lustrzanka to coś pięknego uwierz
![]() nawet z samym kitem to po prostu w prównaniu z kompaktem magia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście korzystam z Nikona D300 i Nikona D90.. ale to moja praca i pasja, więc stąd troche bardziej skomplikowane.
![]() ale powiem szczerze, że mam też Zenita E mojej babci, i ach.. aż przyjemnie czasem pobawić się starym, wdzięcznym analogiem ![]() ![]() buziaki ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
A możesz mi bardziej przybliżyć to i je porównać ze sobą? Jak to się ma w praktyce?
![]() Pytam, bo sama mam Nikona D3000 ![]() Edit: Mój błąd, Ty masz D300, a nie D3000 ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2010-04-08 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
d300 to juz sprzęt profesjonalny a d90 to taka lustrzanka da zaawansowanych amatorow :-D
robilam foto d300 i musze przyznac ze jest rewelacyjny ;p + ma za : świetny WB , wysoka jakość detali w widoku 100% , auto-iso , 7. AF .... a d90 to mój ukochany aparacik :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Canon SX 20 IS. Niby dobra cyfrówka, jednak marzę o lustrzance. Jakbyś któraś z Was miała na zbyciu, to wiecie, ja jestem chętna do kupna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
wczoraj kupiony: fujifilm s2100hd, po weekendzie pochwalę się zdjęciami,ale juz go kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Ja od niedawna jestem posiadaczką Canona d50+canon 17-55 f/2.8+canon 50-250 f/4.0-5.6 i póki co jestem baardzo zadowolona :)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Wcześniej hybryda - Panasonic Lumix fz-18
![]() Teraz Canon 450d + kitowy 18-55, a w najbliższym czasie planuję zakup 50mm 1.8 ![]() ![]() Przykładowych zdjęć nie będę tu wrzucać, bo fotografuję głównie ludzi a nie wiem, czy byliby szczęśliwi wiedząc, że znaleźli się na forum ![]() ![]() Edytowane przez Selene2203 Czas edycji: 2010-05-04 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Sony DSC-W180.
![]() Zoom optyczny 3x Precyzyjny zoom cyfrowy Około 6x (całkowity) Ogniskowa (f= mm) 6,2 – 18,6 Ogniskowa (f=, w przeliczeniu na format 35 mm) 35 – 105 Wyzwalanie migawki po rozpoznaniu uśmiechu na twarzy TAK Zaprogramowane ustawienia ostrości TAK Ustawienia ostrości (m) 0,5 / 1 / 3 / 7 / nieskończoność Automatyczna przysłona TAK Ostrzeganie o możliwości poruszenia zdjęcia TAK Sterowanie ekspozycją +/-2,0 EV, co 1/3 EV Balans bieli Automatyczny, Światło dzienne, Chmury, Świetlówki1, Świetlówki2, Świetlówki3, Żarówki, Lampa błyskowa Czułość ISO (REI) TAK (Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200) Tryby tematyczne Zmierzch, Portret o zmierzchu, Miękkie ujęcie, Krajobraz, Plaża, Śnieg Przedbłysk TAK Osłabianie efektu czerwonych oczu TAK Osłabianie efektu czerwonych oczu TAK Wielkość ekranu LCD (w calach) 2,7 Całkowita liczba punktów wyświetlacza LCD 230 400 Czas rozruchu (przybliżony, w sekundach) 2,5 źródło: sony.pl od siebie mogę powiedzieć, że jest to aparat mały - mieści się wszędzie. najczęściej noszę go w kieszeni. szybko się uruchamia i dzięki temu uchwycę każdą chwilę. niestety nie ma ustawień manualnych - jest to typowy kompakt dla początkujących. cena jest wporządku, za swoją 'nówkę funkę' dawałam 350 zł [allegro.] polecam! ![]()
![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
Sony Cyber Shot h50
Nikon d50 Canon 1000d Cechy charakterystyczne:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej Olympus C-470 (moja pierwsza cyfrówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Panasonic Lumix DMC-LZ10 wyposażony w matrycę typu CCD wielkości 1/2,33 cala o rozdzielczości 10,1 miliona pikseli przeznaczony jest zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych użytkowników. Wysoki ekwiwalent czułości matrycy oraz optyczna i cyfrowa stabilizacja obrazu ułatwią wykonanie ostrego, nieporuszonego zdjęcia przy słabym oświetleniu.
Ogniskowa obiektywu odpowiadająca zakresowi 30-150 milimetrów dla filmu 35mm zapewnia szeroki kąt widzenia, co ułatwia fotografowanie dużych grup w pomieszczeniach oraz zmieszczenie w kadrze wysokich lub długich budynków. Aparat posiada funkcję rozpoznawania twarzy AF i AE, w której ustawienie ostrości i parametry ekspozycji dopasowują się do ujętej w kadrze twarzy. W efekcie otrzymujemy ostre zdjęcie pozbawione cieni i prześwietleń. Oprócz wielu różnych programów pełnej automatyki ekspozycji są do dyspozycji tryby półautomatyki (preselekcja czasu lub preselekcja przysłony) oraz tryb manualny, co pozwala dowolnie ustawić parametry ekspozycji. Panasonic Lumix DMC-LZ10 umożliwia rejestrowanie sekwencji wideo w tradycyjnym formacie 4:3 z rozdzielczością 640 x 480 pikseli, z prędkością 30 klatek na sekundę z zapisem dźwięku lub w formacie panoramicznym 16:9 z rozdzielczością 848 x 480 pikseli, z prędkością 30 klatek na sekundę z zapisem dźwięku. Wykonane zdjęcia lub ujęcia wideo można obejrzeć na 2,5 calowym monitorze LCD o rozdzielczości 230 000 pikseli, co pozwoli w terenie dokonać wstępnej selekcji wykonanych zdjęć lub ujęć filmowych. Dzięki dostępnym różnym efektom fotograficznym można dokonać obróbki zdjęć bezpośrednio w aparacie, bez potrzeby przegrywania ich do komputera. Zgodność ze standardem PictBridge pozwala wydrukować zdjęcia na drukarce bezpośrednio z aparatu. Zasilanie aparatu z baterii alkalicznych typu AA pozwala korzystać z aparatu nawet tam, gdzie nie ma możliwości korzystania z sieci, by naładować akumulatory. Jak dla mnie aparat świetny no bo funkcja automatyczna i manualna..xD Po za tym fotograf powiedział że ma więcej funkcji niż jego podstawowa lustrzanka więc sądzę że jest niezły.xD
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Ja mam kieszonkowca - SONY cyber-shot dsc s930
I nowiuśki (bo niedzielny) NIKON D5000 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Nikon d3000 - moja pierwsza lustrzanka, która sprawuje się świetnie!
Chciałam dołączyć fotki, ale nawet po zmianie rozdzielczości na mniejszą moja przeglądarka wariuje... wrr.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.