![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Dziekuje Dziewczyny za wsparcie. Ech tak to jest jak się od razu nie pójdzie na swoje...
Może i bym porozmawiała z rodzicami ale nie chcę pogarszać sytuacji. Jeszcze do jesieni tu jestesmy a potem wyjeżdżamy i może na stałe. Może to zabrzmi nieładnie ale chcę by za nami tęsknili i dopiero wtedy docenią że jak byliśmy to mieli b.dobrze ![]() Swoją drogą jest coś w tym że jak się mieszka pod jednym dachem to się różne nastroje i fochy czasem uwydatniają. Ja wiem,bo z dziadkami mieszkaliśmy aż 14 lat w jednym domu.I pamiętam dobrze że Dziadek zawsze wymyślał "misje" w stylu: robienie kompotów, pielenie grządek itd...A rodzice tez mieli z tego tytułu zadania do wykonania. Dlatego lubiałam bardziej babcię z dziadkiem od strony mamy, bo do nich się daleko jechało i w ogóle... I tak teraz mam że obecnosc moich ciągle narzekających rodziców mnie męczy a do Teściów chętnie chodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Tak... trzeba mieszkać osobno.
Ja na szczęście mam nowoczesnych rodziców. Moj tata powiedział, że jeżeli chcę wychodzić za mąż, to musimy z mężem mieszkać osobno, bo on z zięciem mieszkał nie będzie!! oczywiście nie dlatego że go nie lubi- ale tak jest bezpieczniej i wszyscy są zdrowsi ![]() Czasami się jednak tak nie da - siła wyższa, więc trzeba to przetrzymać i dążyć do spełnienia wszystkich marzeń i planów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kindzia1984 - ja tez myślę że to przez Dziadków przysposobili sobie te nawyki
![]() Pozdrawiam Cię serdecznie (ja też jestem rocznik84) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Ale się tutaj cichutko zrobiło. Czyżby się wszystkie mężatki pochowały przed teściami
![]()
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie musze sie chować przed tesciami ![]() widuję sie z nimi średni raz na tydzien przez 5-10 minut ![]() Moi rodzice i tesciowie mieszkają w tym samym bloku i na tym samym piętrze. Jak przyjeżdzamy to ja ide do moich a mąż do swoich, potem ja ide na chwilkę do tesciów, a na koniec jeszcze chwilke siedzimy u moich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Ja rownież jestem rocznik '84, wiec jesteśmy trzy
![]() He he ja sie także przed teściami nie chowam, ale czasem czlowiek ma ochotę,to prawda ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
My oprócz samych planów, musieliśmy mieć zrobioną inwentaryzację tego co jest teraz (czyli parter), bo się okazało, że stan obecny kompletnie nie zgadza się z tym co na planach ![]() A co się jeszcze ciekawego okazalo - dom jest tylko częściowo podpiwniczony. Pod resztą jest po prostu ziemia ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Boże Dziewczyny dziś chyba postawiliśmy na swoim. Trochę głupio się czuję bo mój mąż dosyć stanowczo rozmawiał z teściem (moim tatą) ale jestem mu za to wdzięczna. Chodzi o to ,że mój tato na siłę chcę uszczęśliwiać wszystkich i chcę by korzystać z jego znajomości, biznesów itd. Ja chcę kupić sobie cyfrowa lustrzankę, nie jest tania (4,5tys zł) ale to będzie zakup na lata. A tato stwierdził że ja się napaliłam i że on mi kupi gdzieś tam za pół ceny albo w hurtowni.A ja nie chcę! Chcę z polskim menu i żeby potem nie było problemu np. z gwarancją.On stwierdził że nie zarabiam tyle by było mnie stać na to i w ogóle okazał dezabrobatę.Poza tym my mu pożyczyliśmy kasę jeszcze z wesela na interesy a on teraz nam nią chcę zarządzać!
![]() Grrr..jestem zła że we własnym domu traktują mnie jak małą dziewczynkę ![]() Ale wiecie co on powiedział? że on UDOWODNI że da się taniej i kupi ją gdzies tam i potem sprzeda na allegro - on się mści czy co??? Racje miał ten który po opisaniu mojej sytuacji napisał że niedługo nie wytrzymamy nerwowo! ![]()
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze no to rzeczywiście może czlwieka szlag tarfic..aż brak mi słów, na zachowanie Twojego ojca.. ![]() ![]() ![]() Trzymaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Dzieki Moniska84. Masz racje i ja też to wiem. Jeszcze trochę się pomęczymy i uciekamy
![]()
#165 |
Wtajemniczenie
|
iszsza kurcze widzę, że macie niefajną sytuację w domu. Mój mąż to by juz dawno nerwowo nie wytrzymał. Chyba masz nienerwowego męża skoro to wszystko znosi. Zmykajcie od rodziców jak najdalej
![]() ![]()
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zrobi go nasz architekt. Cena 1200zł. ogromnie mnie zaskoczyła,bo nie aż tak wiele więcej płaciliśmy za projekt. Ale powiedziano nam,że nas tratują i tak bardzo ulgowo ![]() U nas dom też będzie tylko częściowo podpiwniczony,ale pralnia oczywiście musi być ![]() Fajnie Wam,że już jesteście na parterze. zawsze to juz o tyle mniej do końca ![]() Iszsza, powtórzę słowa Moniski84 - uciekajcie od rodziców gdzie pieprz rośnie... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No tak, niby parter już jest... teściów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Cisz nastała
![]() ![]()
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Jakoś przestałam juz dawno obchodzić walentynki,ale dzisiaj dostałam od męża przepiekną różę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Ja rownież byłam bardzo zaskoczona , bo kiedy otworzyłam oczy zobaczyłam na podłodze koło łóżka pudełko czekoladek wedla w sercu, kawałek dalej kolejne czekoladki i koło drzwi do sypialni jeszcze jedne
![]() ![]() ![]() A jak Wam minął dzisiejszy dzień??? |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Ja Walentynek nie lubię. Takie wymuszone święto. Ale generalnie je "jakoś" obchodzimy.
Wczoraj minęło dokładnie 250 dni od naszego ślubu. Dostałam od męża piękne róże, ja natomiast zrobiłam mu tiramisu które uwielbia (przy okazji sama skorzystałam ![]() ![]() Dla mnie ważniejsza jest nasza rocznica która wypada miesiąc później ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Moj mąz zafundował mi wczoraj bardzo miły dzień
![]() ![]() Poszliśmy do kina na film francuski, komedie "Milość. Nie przeszkadzać" Bardzoooo miły i śmieszny filmik ![]() ![]() Potem była jeszcze kawiarnia ze słodką przegryzką ![]() A w domu czekały na mnie prezenciki: kartka z misiaczkami, bukiet pięknych tulipanów, moje ukochane czekoladki "mon cheri" i magnesy na lodówkę tez z misiaczkami ![]() ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
My też wczoraj byliśmy w kinie na "Dlaczego nie", bardzo fajny, przyjemny filmik, nawet mojemu męzowi się spodobał.
Tak myslałam, że kupiła bilety do kina ale obstawiałam "świadka koronnego". Kwiatka niestety nie dostałam. Za to wkinie kazdy dostał czekoladkę After Eight i było jeszcze losowanie na podstawie numerkow z biletów, nagrodą był karnet na kolację w restauracji, niestety nie wygraliśmy ![]() ![]() A potem mąż zamówił ze swojej firmy 2 pizze i pilismy w domku winko ![]() i po walentynkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Super, bardzo się cieszę że wiele z nas mialo bardzo miły dzień, choć fakt faktem Walentynki troche drażnią swoją slodkością..( mnie bynajmniej
![]() Ale raz w roku da sie przezyc, i mąż ma okazję być miły i stara się wszystko zrobic w tajemnicy, i myśli że ja tego nie widzę..ehh ![]() A wczoraj dostałam też dobrą wiadomość od teścia, już moge się przemeldować i zmienić dokumenty.Załatwił formalności z dyrektorem i mogę sie zameldować w domku w którym mieszkam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
A ja tam lubie walentynki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mmm... a jak tu sie nie poprzytulać do męzusia skoro on taki słodki... mmm ![]() A teściówka nam dzis pączki smaży ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Ale Walentynkowo tu dziś
![]() Ja dostałam wieelki bukiet cudnych kwiatów do pracy - dostarczył mi je goniec. A potem pojawił się mąż, jak niewiniątko ![]() ![]() Jak się dziś wyrobię, to może zamieszczę fotkę tego bukietu. Pochwalę się, a co ![]() W kinie nie byliśmy, ale za to wieczór w domku był też milutki ![]() A jak tam dzisiejszy dzionek, dziewczynki? Przyznawać się, ile pączków zjadłyście ![]() ![]() To ja nie gotuję dziś obiadu, oo ![]()
Edytowane przez Knife_Girl Czas edycji: 2007-02-15 o 16:38 Powód: dorzuciłam fotkę bukietu :D |
||
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
U mnie i u męża w pracy jest taki zwyczaj, że szefowie fundują pączki w tłusty czwarek. No więc mąż zjadł u siebie 4, a ja u siebie 3. Mdli mnie bo jeszcze koło mnie stoi talerz z 4 pączkami i drugi z chrustem (faworkami)
![]() Wczoraj u męża było też walentynkowe imprezowanie w pracy (szampanik i ciacho) u nas szef walentynki obchodził z nami 13 - też zafundował ciasta. Wczoraj w domku mielismy jeszcze tiramisu także oboje jesteśmy przesłodzeni. W domu już nic nie zjem!!!
![]() |
#180 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
zuzaneczko, ale Wam dobrze
![]() Słodkości też nikt w pracy nie sponsoruje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.