![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
Cytat:
![]() ![]() odnośnie tematu - moimi pierwszymi perfumami była [prawdopodobnie] woda toaletowa z wycieczki do muzeum perfum Fragonard ![]() etykietę stanowiła przezroczysta nalepka z kwiatkiem i nazwą, której niestety nie pamiętam ![]() zapach był taki lekki, dziewczęcy. wodne kwiatki, coś w ten deseń ![]() potem z tego, co pamiętam za namową taty przy okazji wakacji i zakupów w strefie wolnocłowej, stałam się posiadaczką Cool Water ![]() natomiast takie bardziej świadome, moje i wiążące się z miłosną historią ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze kupione za własne pieniądze to Pret a Porter.Potem coś z Oriflame,ale nawet nie pamiętam co.Długo YVES ROCHER i dopiero od niedawna, chyba odkąd trafiłam na wizaż( a mam już sporo lat) zaczęłam interesować się tymi z wyższej półki-oczywiście straciłam dla nich głowę.
Pamiętam natomiast maleńką buteleczkę(chyba miniaturkę) ,którą znalazłam kiedyś u mamy,schowaną oczywiście.Często ją po kryjomu wąchałam,czasem delikatnie dotykałam koreczkiem.Zapach bardzo mi się podobał i do dziś zastanawiam się co to mogło być.Buteleczka była bardzo podobna do żołędzia,miała dwa brązowe listki ze sztucznej skóry(ceraty) i kolor perfum chyba lekko brązowy.Ale to było ze 25 lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pamiętam też dezodoranty Impuls z eleganckimi paniami na opakowaniu (jeśli jakiś nieznajomy mężczyzna niespodziewanie wręcza ci kwiaty, to musi to być IMPULS ![]() moim pierwszym zapachem był dezodorant Masumi (złoty) kupiony na jakiejś wycieczce w wieku 12 lat. a do dziś żałuję, że z fabryki Fragonarda przywiozłam tylko jaśminowe mydło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Oj pewnie, ze pamietam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że pamiętam Limarę i nawet potrafię zanucic piosenkę z reklamy
![]() A czy ktoraś z Was pamięta dezodoranty ATOLL? Moje ulubione, zwlaszcza czerwone, o zapachu slodkich owoców i kwiatów ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Pierwsze perfumy, z ktorymi zaczęłam ekspertymentować podbieralam mamie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Mel Merio Romantic girl, używałam je w wieku 10 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Moje pierwsze byly prezentem od Mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze perfumy to coś z wycieczki do Francji-kupione we Fragonardzie,malutka esencja czystych perfum w złotej,aluminiowej butelce.Zapach elegancki,ale trochę sztywniacki i w sumie dość prosty-nazywał się Dalia,Dalilia czy coś w tym stylu:P
Potem chyba sobie kupiłam Giordani Gold z Oriflame-z 14 lat może miałam...Zaś I luksusowe pachnidło(-miałam z 15-6 lat),kupiłam w Hiszpani Salvador Dali- Le roy de solei-do dziś je lubię:P W niedoległym czasie powąchałam Feminite du Bois -kupiłam z miejsca,wydając wszystkie swoje pieniądzę,potem wróciłam jeszcze po Organze:P Potem to już wpadłam w nałóg perfumocholika ![]() Edytowane przez Nobuko Czas edycji: 2008-05-07 o 19:15 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze perfumki to były Kookai, Qui-Non, a jabłuszko i Basię oczywiście też pamiętam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
A moje to była miniaturka Romy, a potem zestaw 5 miniaturek Givenchy. To były: Amarige, Organza, Eau de Givenchy, Fleur d'Interdit, Ysatis. To wszystko było na początku studiów. A wcześniej? Chyba było coś Bourjois i Oriflame chyba Star czy jakoś tak. A pełnowymiarowy flakon po tych miniaturkach? To Extravagance Givenchy! Dopiero to sobie uśwadomiłam. Mój pierwszy poważny zakup perfum (miniaturki to był prezent) to było Extravagance! I do teraz gości na mej pólce. Oczywiście kolejna butelka.
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
moje pierwsze wlasne to oui-non kookai, takie malutkie. Dostalam od siostry pod choinke
![]() czemu tyle fajnych zapachow juz poznikalo (ceny oui-non na allegro sa kosmiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Pierwsze takie z górnej półki to Chanel Allure. Po paru latach ciągle je uwielbiam, choć często "zdradzam" z innymi zapachami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
I moje to Oni Non Kookai, do dzis uwielbiam.....
![]() a i chippie,własnie szukałam tej nazwy,wyleciala mi z pamieci,cierpiałam jak je wycofali |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze i kupione za wlasne pieniadze to Gio od Armaniego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Colors Benettona - wspaniały ciepło-zielony zapach, właśnie planuję zakup, by powspominać młode lata...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Hej
Pierwsze z tych "lepszych" u nas wtedy dostępnych dostałam od mamy - był to Gosh "Nothing". Zdarza mi się zresztą po dobrych kilkunastu latach wracać do tego zapachu (przypomina mi chyba beztroskie, bezpieczne chwile). W czasach mojego liceum królowały oczywiście wykrzykniki,Oui-Non Kookai, wszelkie Impulsy, Limary i.. właśnie coś, czego nie jestem sobie w stanie przypomnieć.Ten twór pojawił się jakieś 18-20 lat temu i zdaje się, że była to polska podróbka Lou-Lou Cacharel. Chyba nawet nazywały się Lulu.Co śmieszniejsze, kiedy potem po paru latach poznałam oryginał od razu mi się zapach przypomniał (więc o dziwo musiał być naprawdę podobny).Pamiętam że buteleczka była mała (obstawiam 20-30ml),z grubego niebieskiego tworzywa (szkła?),pękata i jak na owe czasy dosyć dziwna.Ktoś kojarzy taki twór?Kto to produkował u nas?Pamięć zwykle mnie nie zawodzi ale tej jednej rzeczy nie jestem w stanie sobie przypomnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
moje pierwsze perfumy to juz nie pamiętam dokładnej nazwy chyba wild musk mały czarny flakonik
![]()
![]() |
#175 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze flachy- Tresor, Nina Ricci- pierwsza Nina- co to był za elfi cudowny zapach, przynajmniej tak go pamiętam, i Le Jardin szary.
O dezodorantach nie piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Oj Le Jardin też miałam i uwielbiałam, ale zakochana tak naprawdę byłam w zapachu Yardleya SO...? Pamiętacie? Zużyłam dwie 50-tki i troszkę, tylko troszkę bo flakonik dostałam na imieniny od mamy i brata a następnego dnia mi się zbił. Pamiętam, że płakałam
![]() Echhh...stare, dobre czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze to noa cacharel - prezent od chlopaka, pierwsze perfumy od pierwszej milosci. Chlopak odszedl, perfumy odeslalam
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Witam, to były perfumy których używałam przez 2 jak nie 3 lata- Laura Biagiotti "Tempore Donna". Niesamowicie trwałe i cudownie pachnące.
![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Ja pamietam doskonale ;d
pierwszy perfum dostalam od siostry, jak bylam chyba w przedszkolu ![]() zapach "Być może" ale nie pamietam firmy. Malutki perfum kupiony w supermarkecie za 4 zl chyba ;ddd ale jak ja sie cieszylam .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.