![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??
allo czy ktos moglby mi powiedziec gdzie w w-wie mozna isc na rolletic zeby nie bylo nie wiadomo jak drogo i w miare blisko Woli - wiem ze duzo chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
kurcze..no widzisz..mi nie ma kto pokazac co znaczy "dobrze" masowac...masuej w strone serca a to chyba podstawa..nie mam pojecia co moglam robic zle...:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie "Rolletki"
![]() Mam pytanie dotyczace trzeciego tygodnia diety, ktora zalecaja w studiu. Chodzilam przez poltorej tygodnia na masaze sa suuupeeeer. Dodatkowo stosuje diete ktora poleca pani w salonie. Wczoraj wyjechalam za trzytogodniowe wakacje i nie wiem gdzie zapodzialam ksiazeczke z trzecim tygodniem diety. Mam drugi, czwarty i piaty tydzien, a trzeci mi gdzies wcielo! Nie moge sie dodzwonic do mojego salonu, caly dzien dzwonilam ale nie ma sygnalu, nie wiem co robic!!! Czy od poniedzialku zrobic jeszcze raz drugi tydzien czy od razu przejsc do czwartego??? A moze ktos mi tylko napisze jak jest roznica miedzy drugim a trzecim tygodniem??? Z gory dziekuje i zycze powodzenia! To naprawde dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Witam Serdecznie
Jeśli szukacie lokalizacji studiów roll masażu proszę szukać tutaj http://studiofigura.com.pl/index.php?v=i_arts:articl e:19 jest tam mapa całego kraju i zaznaczone studia. Proszę wybrać województwo, miasto i gotowe. W razie pytań chętnie odpowiem. Osoby zainteresowane otwarciem studia w swoim mieście proszę o kontakt Jakub Barczyk GSM: 509123377 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Przyczajenie
|
A ja dzisiaj bylam na takim masazu (rollen) i czuje sie fatalnie. Pod koniec masowania zaslablam, przeczekalam to, i chcialam dokonczyc masowanie. Po wszystkim znowu zaslablam. Pozniej wracajac do domu kolejny raz i tak w kolko. Teraz boje sie poruszyc bo co chwile mam ciemno przed oczami. Fatalnie sie czuje. Nie wiem co robic. Mam nadzieje ze to mi minie. Jestem zdrowa osoba, nie mam nadwagi, nie biore zadnych lekarstw. Zaluje ze poszlam na ten masaz. I uwazam ze powinny byc jakies ostrzeżenia dostepne dla klientow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Jak ja się zapisywałam, to pani przeprowadzała ze mną "wywiad" - choroby itd., może w złą stronę się masowałaś? pzt pani co chwila zagląda do nas czy wszystko jest okej...no ale Rollen a Rolletic to co innego.
a co do Rolleticu to po 10 masażach: czuję się dużo lżej, nogi mi delikatnie wysmuklały, brzuch niestety ciągle na miejscu, jakiegoś ujędrnienia nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
jestem po pierwszym masażu(darmowym). Bardzo mi sie spodobało i juz zapisałam sie na kolejne. Po masażu bolały mnie nogi, zwłąszcza uda i biodra
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
Przez cala godzinę, obecna tam Pani, obsługiwała maszynę. Pokazywała ustawienie ciała, prędkość itd. Generalnie ja sama nic nie robiłam. Nie mogę powiedzieć, jak zasłabłam od razu zareagowała, podała mi wodę, kazała sie położyć, wachlowała itd. Byłam z koleżanką, która czuje sie świetnie i będzie chodzić dalej. Jestem tylko ciekawa jaka może być tego przyczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Tak sie składa że u mnie w miescie jest dostepny rolletic jak jeden z przyrzadów dostepnych na siłowni, i można z niego skorzystac w ramach karnetu tj ok 60zł na miesiac.
Zdecydowałam że zakupie karnet i bede chodzic 3 razy w tygodniu, przez pierwsza godzine cwiczyc na przyrzadach areobowych a kolejno korzystac z rolleticu. I tu mam do was dziwczyny pytanie, jak długo trwac powienien cały masaż i tak na oko ile minut powinnam masowac każda częsc ciała? Będe wdzięczna za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
ok 60 min cały masaż, u mnie w salonie jest to rozpisane dokładnie, ale chyba sama nie powinnaś się 'rządzić' z tym masowaniem, ktoś powinien Ci pokazać co i jak masować i z której strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
tylko niech Ci ten pan pokaże jak to się masuje. Samemu lepiej nie ryzykować. A co do diety to nie wiem czy warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Żeby się nie myliło - warto zapamiętać, że masujemy do węzłów pachwinowych albo pachowych. Linia podziału jest linia na wysokości pępka. I tak nogi oraz dół brzucha masujemy w stronę węzłów pachwinowych. Czyli tu będzie się zmieniał kierunek podczas masażu. Zaś od pępka w górę - w stronę węzłów pachowych. No i trochę inaczej wygląda masaż na wyszczuplenie czy ujędrnienie, a inaczej na pozbycie się nadmiaru wody czy opuchlizny. A wiem, bo sama się od dawna masuje i w Lublinie zakładam studio (jestem już po szkoleniu i egzaminie). Pozdrawiam, Kasia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
masaż limfatyczny nie robi zakwasów jeżeli coś czułaś to zostałaś poobijana na przyszłość szukaj studia profesjonalnego z urządzeniem Rollen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Kasiu ja prowadzę studio w Poznaniu a na forum zapisalam się po to, ze jestem przerażona brakiem wiedzy wielu osób które doradzają innym ze szkodą dla zdrowia. Życzę Ci powodzenia ja przedewszystkim stawiam na wiedzę i profesjinalizm i na urządzenia profesjonalne takie jak Rollen, Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
No właśnie też mnie to rozwala - wystarczy kupić urządzenia, wydrukować karnety i heja... Normalnie masakr. A przecież tu chodzi o ludzkie zdrowie tak naprawdę. Pozdrawiam, Kasia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
masaż dolnego brzucha u osób nieprzyzwyczajonych może podrażnić splot słoneczny. Nie martw się to nic grożnego. Ja nowe klientki informuję o takiej możliwości i masaż tej części wykonują na min obrotach. Jeżeli ktoś zasłabnie a miałam takie 3 przypadki w ciągu roku masaż przerywam i w tym dniu już się go nie kończy. Myślę, że trafiłas do nieprofesjonalnego studia. Polecam masaże kontynuawać ale w innym miejscu i nie na Rolleciku. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Prędkość to bardzo ważna rzecz bo inaczej masuje się różne częścia ciała. Często na rolleticu kobiety się dociskają do rolek aby uzyskać większy efekt a to wtedy przestaje być masażem limfatycznym. Intensywność masażu uzyskuje się podwiższając obroty. Ktoś mi powiedział, ze Rolletic kręci się z predkością przepływu limfy to totalne bzdury. Dorabienie teorii do urzadzenia. Nie wazne kto pierwszy wynalazł urządzenie , nauka idzie do przodu i korzysta ze starych wynalazków. Liczy się stan obecny wiedzy medycznej, badania kliniczne, które potwierdzają skuteczność urządzeń. Każdy chwali to co ma ja uważam że liczy się profesjonalizm i wiedza. Niestety często z przyczyn finansowych studia kupują tańsze urzadzenia byle dało się zarobić i potem klientom wciskają kit że ich urządzenie to to najlepsze i najskuteczniejsze. A przecież nie wygląd a zdrowie musi być priorytetem. Profesjonalizm polega właśnie na tym, ze poprawia się i wygląd i zdrowie równocześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Życzę miłych wrażeń na masazach bo toświetna rzecz ale jako konsumenci musimy dbać o swoje prawa i jak za coś płacimy to musi być gwarancja jakości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Polecam oczyszczenie organizmu Body Detox Profesjonal. No stronie internetowej wpisz swój adres i dostaniesz adresy najbliższych salonów gdzie możesz zrobić kurację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Wpełni sie zgadzam z tym ze tutaj trzeba byc wyszkolonym aby klient był bezpieczny lecz niektóre studia powstały bez szkolen, zupełna samowolka. Ale konkurencja niestety tak robi.
A jezeli chodzi o przypadek zasłabniecia to wyjasnie ze zasłabniecie moze wystapić w chwili masowania brzuszka poniewaz odpływa nam wtedy krew aby ukrwiuc brzuch. I dlatego w studiach w którym sa przeszkolone profesjionalnie osoby zwraca sie na wolny delikatny masaż tych partii ciała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Czy to bodyrollen czy rollmasażer to bez znaczenia. I nikt nie plecie głupot ,że jest inaczej. To urzadzenie ma budowe cepa i poszczególni producenci dodaja tylko pare bajerów . Idea jest taka sama. Tu raczej idzie o jakośc wykfalifikowania osoby obsługujące to urządzenie. Aha i jesli o mnie chodzi rollmasażer + dieta = 4.5 kg mniej, 4 cm w pasie mniej, 4 w biodrach, i po 4 w udach. Plus 80 % mniej skórki pomaranczowej na udach + super samopoczucie czego i wam zycze
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny ...
czytam o czym piszecie i jedno mnie zastanawia. Co to znaczy, że "masujecie" się same??? Ja chodzę na rolletic w Gdańsku (Rolletic Polska) i tam (mimo, że jesteśmy 4 to nasza instruktorka cały czas jest przy nas i mówi nam co mamy w danej chwili masować, pilnuje nam czasu i czy wszystko dobrze robimy (i tej chwili kończy mi się drugi karnet - na 15 wejść). Trochę to dziwne, że nie masujecie całego ciała (u mnie nie można masować tylko np. brzucha lub samych nóg) ... Jak pytałam się Kasi to mówiła, że to nie wskazane a nawet zabronione ... Co do efektów: 7 kg mniej ![]() rozmiar spodni o dwa mniejsze ![]() ![]() a ostatnio nawet zmieściłam się jeszcze o jeden rozmiar mniejsze ![]() cellulit - bardzo duża różnica !!! Trzeba tylko cierpliwości i wiary ... Pozdrawiam i efektów życzę ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
ja schudłam na rolletic
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wtedy schudłam 4 kg ... Teraz tylko ograniczyłam: słodycze, nie jem chleba, makaronów, na ziemniaki czasem się skuszę, Zdarza mi się "zgrzeszyć"... Ja tam jestem też optymistycznie nastawiona i może też to mi pomaga ![]() Oczywiście największy mój ból to brzuch. Spadł ale najmniej i od dzisiaj hula hop. Podobno pomaga. Zobaczymy. A jeszcze dodam, że ponad dwa lata temu urodziłam synka i niestety kg. po ciąży nie "chciały " zejść ... Nic nie pomagało. Odkąd zaczęłam się rolować to przynajmniej ruszyło... Mam nadzieję, że wrócę do wagi przed ciążą a zostało jeszcze 9 kg ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam inne zdanie, w moim salonie rolleticu nie proponowano diety, więc jej nie stosowałam, ograniczyłam tylko słodycze i mimo to przez dwa tygodnie schudłam 3 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.