rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ?? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 11:09   #151
bibii
Przyczajenie

Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??

allo czy ktos moglby mi powiedziec gdzie w w-wie mozna isc na rolletic zeby nie bylo nie wiadomo jak drogo i w miare blisko Woli - wiem ze duzo chce alleeee prosze o odp.
bibii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 11:45   #152
samborka
Przyczajenie

kurcze..no widzisz..mi nie ma kto pokazac co znaczy "dobrze" masowac...masuej w strone serca a to chyba podstawa..nie mam pojecia co moglam robic zle...:|
samborka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 01:34   #153
Wizazystka Asia
Przyczajenie

witam wszystkie "Rolletki" ))
Mam pytanie dotyczace trzeciego tygodnia diety, ktora zalecaja w studiu. Chodzilam przez poltorej tygodnia na masaze sa suuupeeeer. Dodatkowo stosuje diete ktora poleca pani w salonie. Wczoraj wyjechalam za trzytogodniowe wakacje i nie wiem gdzie zapodzialam ksiazeczke z trzecim tygodniem diety. Mam drugi, czwarty i piaty tydzien, a trzeci mi gdzies wcielo! Nie moge sie dodzwonic do mojego salonu, caly dzien dzwonilam ale nie ma sygnalu, nie wiem co robic!!! Czy od poniedzialku zrobic jeszcze raz drugi tydzien czy od razu przejsc do czwartego??? A moze ktos mi tylko napisze jak jest roznica miedzy drugim a trzecim tygodniem???
Z gory dziekuje i zycze powodzenia!
To naprawde dziala ))
Wizazystka Asia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-10, 07:53   #154
Rollen
Przyczajenie

Witam Serdecznie

Jeśli szukacie lokalizacji studiów roll masażu proszę szukać tutaj
http://studiofigura.com.pl/index.php?v=i_arts:articl e:19
jest tam mapa całego kraju i zaznaczone studia. Proszę wybrać województwo, miasto i gotowe.

W razie pytań chętnie odpowiem.
Osoby zainteresowane otwarciem studia w swoim mieście proszę o kontakt

Jakub Barczyk GSM: 509123377
Rollen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 18:30   #155
Jula202
Przyczajenie

A ja dzisiaj bylam na takim masazu (rollen) i czuje sie fatalnie. Pod koniec masowania zaslablam, przeczekalam to, i chcialam dokonczyc masowanie. Po wszystkim znowu zaslablam. Pozniej wracajac do domu kolejny raz i tak w kolko. Teraz boje sie poruszyc bo co chwile mam ciemno przed oczami. Fatalnie sie czuje. Nie wiem co robic. Mam nadzieje ze to mi minie. Jestem zdrowa osoba, nie mam nadwagi, nie biore zadnych lekarstw. Zaluje ze poszlam na ten masaz. I uwazam ze powinny byc jakies ostrzeżenia dostepne dla klientow.
Jula202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 18:55   #156
Satis
Raczkowanie

Jak ja się zapisywałam, to pani przeprowadzała ze mną "wywiad" - choroby itd., może w złą stronę się masowałaś? pzt pani co chwila zagląda do nas czy wszystko jest okej...no ale Rollen a Rolletic to co innego.

a co do Rolleticu to po 10 masażach:
czuję się dużo lżej, nogi mi delikatnie wysmuklały, brzuch niestety ciągle na miejscu, jakiegoś ujędrnienia nie widać a cellulit siedzi twardo, choć skóra gładsza jest...
Satis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 19:06   #157
DiDDlina
Raczkowanie

jestem po pierwszym masażu(darmowym). Bardzo mi sie spodobało i juz zapisałam sie na kolejne. Po masażu bolały mnie nogi, zwłąszcza uda i biodra Pani któa mnie instruowała co chwila pytałą sie czy wszystko w porzadku, czy nie jest mi słabo, przynosiła wode i reczkini żeby wytrzec pot Byłam bardzo zadowolona. W lipcu wykupie na pewno cały karnet i bede chodzic regularnie
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 19:29   #158
Jula202
Przyczajenie

Przez cala godzinę, obecna tam Pani, obsługiwała maszynę. Pokazywała ustawienie ciała, prędkość itd. Generalnie ja sama nic nie robiłam. Nie mogę powiedzieć, jak zasłabłam od razu zareagowała, podała mi wodę, kazała sie położyć, wachlowała itd. Byłam z koleżanką, która czuje sie świetnie i będzie chodzić dalej. Jestem tylko ciekawa jaka może być tego przyczyna.
Jula202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 14:06   #159
DiDDlina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jula202 Pokaż wiadomość
Jestem tylko ciekawa jaka może być tego przyczyna.
Mi pani podpowiadała żebym nie patrzyła na ten wałek bo jak on sie kręci to moze powodowac zawroty głowy.
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 17:05   #160
owieczka-18
Raczkowanie

Tak sie składa że u mnie w miescie jest dostepny rolletic jak jeden z przyrzadów dostepnych na siłowni, i można z niego skorzystac w ramach karnetu tj ok 60zł na miesiac.
Zdecydowałam że zakupie karnet i bede chodzic 3 razy w tygodniu, przez pierwsza godzine cwiczyc na przyrzadach areobowych a kolejno korzystac z rolleticu.
I tu mam do was dziwczyny pytanie, jak długo trwac powienien cały masaż i tak na oko ile minut powinnam masowac każda częsc ciała? Będe wdzięczna za odpowiedź
owieczka-18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-23, 17:52   #161
Satis
Raczkowanie

ok 60 min cały masaż, u mnie w salonie jest to rozpisane dokładnie, ale chyba sama nie powinnaś się 'rządzić' z tym masowaniem, ktoś powinien Ci pokazać co i jak masować i z której strony...
Satis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 18:03   #162
owieczka-18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Satis Pokaż wiadomość
ok 60 min cały masaż, u mnie w salonie jest to rozpisane dokładnie, ale chyba sama nie powinnaś się 'rządzić' z tym masowaniem, ktoś powinien Ci pokazać co i jak masować i z której strony...
dziekuję za odpowiedź Jest tam dostepny długi opis jak ma przepigac masaż krok po kroku, przeciwwskazania itd oraz ogromny plakat przedstawiajacy modelke jak pokoleji w odpowiednich pozycjach masuję kazdą czesc ciała no i oczywiscie Pana z siłownii którgo na scianie wisi dypolm że ukończył kurs masazu roletticiem jakieś zezwolenia, wiec mysle że to wszystko wystarczy
owieczka-18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 19:07   #163
etna25
Raczkowanie

tylko niech Ci ten pan pokaże jak to się masuje. Samemu lepiej nie ryzykować. A co do diety to nie wiem czy warto?
etna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 23:24   #164
Kasia_gol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez samborka Pokaż wiadomość
kurcze..no widzisz..mi nie ma kto pokazac co znaczy "dobrze" masowac...masuej w strone serca a to chyba podstawa..nie mam pojecia co moglam robic zle...:|
Przy masażu na rolleticu wygląda to inaczej, gdyż tu podstawą jest układ limfatyczny. Rolletici działają właśnie na zasadach drenażu limfatycznego.
Żeby się nie myliło - warto zapamiętać, że masujemy do węzłów pachwinowych albo pachowych. Linia podziału jest linia na wysokości pępka. I tak nogi oraz dół brzucha masujemy w stronę węzłów pachwinowych. Czyli tu będzie się zmieniał kierunek podczas masażu. Zaś od pępka w górę - w stronę węzłów pachowych.
No i trochę inaczej wygląda masaż na wyszczuplenie czy ujędrnienie, a inaczej na pozbycie się nadmiaru wody czy opuchlizny.
A wiem, bo sama się od dawna masuje i w Lublinie zakładam studio (jestem już po szkoleniu i egzaminie).
Pozdrawiam, Kasia
Kasia_gol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 09:27   #165
IgraszkaHusky
Przyczajenie

masaż limfatyczny nie robi zakwasów jeżeli coś czułaś to zostałaś poobijana na przyszłość szukaj studia profesjonalnego z urządzeniem Rollen.
IgraszkaHusky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 09:36   #166
IgraszkaHusky
Przyczajenie

Kasiu ja prowadzę studio w Poznaniu a na forum zapisalam się po to, ze jestem przerażona brakiem wiedzy wielu osób które doradzają innym ze szkodą dla zdrowia. Życzę Ci powodzenia ja przedewszystkim stawiam na wiedzę i profesjinalizm i na urządzenia profesjonalne takie jak Rollen, Powodzenia
Stary 2008-08-17, 06:23   #167
Kasia_gol
Przyczajenie

No właśnie też mnie to rozwala - wystarczy kupić urządzenia, wydrukować karnety i heja... Normalnie masakr. A przecież tu chodzi o ludzkie zdrowie tak naprawdę. Pozdrawiam, Kasia
Kasia_gol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 09:47   #168
IgraszkaHusky
Przyczajenie

masaż dolnego brzucha u osób nieprzyzwyczajonych może podrażnić splot słoneczny. Nie martw się to nic grożnego. Ja nowe klientki informuję o takiej możliwości i masaż tej części wykonują na min obrotach. Jeżeli ktoś zasłabnie a miałam takie 3 przypadki w ciągu roku masaż przerywam i w tym dniu już się go nie kończy. Myślę, że trafiłas do nieprofesjonalnego studia. Polecam masaże kontynuawać ale w innym miejscu i nie na Rolleciku. Pozdrawiam
Stary 2008-08-20, 18:28   #169
IgraszkaHusky
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katenak Pokaż wiadomość
Myślę, że po jakiej kuracji oczyszczającej [jakis herbatki] możesz powrócić do rolleticu.
Ja tez przy pierwszym razie poczułam się dziwnie..to było jak masowalam brzuch..Zemdleć nie zemdlałam, ale poczułam się bardzo nieswojo-trudno to opisac... na drugi dzień oprócz zakwasów czułam się chora, miałam mdłości, no i pęcherz miałam co chwila pełny. Nie należy sie zrażać od razu tylko walczyć z toksynami
Masaż limfatyczny nie powoduje zakwasów !!!! Osoby nie przyzwyczajone do masażu brzucha często żle się czują z powodu podrażnienia splotu słonecznego. Świetnie działa połączenie masaży limfatycznych z oczyszczaniem organizmu Polecam Body Detox Profesjonal i od razu oszczegam przed podróbkami tego urządzenia. Wiem że można zabiegi robić w sanatoriach lub na stronie Body Detoxu wpisać miejsce zamieszkania i oni odpiszą a-mailem gdzie można się udać.
Stary 2008-08-20, 18:43   #170
IgraszkaHusky
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to jest wręcz niemozliwe

nie ma regulacji prędkościprzy maszynie rolletic polska

są oczywiście "podróbki" jak rollen, body roll i tam mozna regulować prędkość, to jednak źle wpływa na organizm
Widzę, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Prędkość to bardzo ważna rzecz bo inaczej masuje się różne częścia ciała. Często na rolleticu kobiety się dociskają do rolek aby uzyskać większy efekt a to wtedy przestaje być masażem limfatycznym. Intensywność masażu uzyskuje się podwiższając obroty. Ktoś mi powiedział, ze Rolletic kręci się z predkością przepływu limfy to totalne bzdury. Dorabienie teorii do urzadzenia. Nie wazne kto pierwszy wynalazł urządzenie , nauka idzie do przodu i korzysta ze starych wynalazków. Liczy się stan obecny wiedzy medycznej, badania kliniczne, które potwierdzają skuteczność urządzeń. Każdy chwali to co ma ja uważam że liczy się profesjonalizm i wiedza. Niestety często z przyczyn finansowych studia kupują tańsze urzadzenia byle dało się zarobić i potem klientom wciskają kit że ich urządzenie to to najlepsze i najskuteczniejsze. A przecież nie wygląd a zdrowie musi być priorytetem. Profesjonalizm polega właśnie na tym, ze poprawia się i wygląd i zdrowie równocześnie.
Stary 2008-08-20, 18:56   #171
IgraszkaHusky
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gorditaopole Pokaż wiadomość
e

Witam wszystkie rollujące.
U nas w Opolu jest chyba nowe urządzenie tego typu, z tego wynika, bo nazywa się Rollmaster i ma inne rolki - ślimakowe, które lepiej wpływają na efekt końcowy (podobno) ma też czujniki bo nie wolno się za mooocno masować, pani w gabinecie kosmetycznym mi powiedziała. No i ma dvd które prowadzi cały masaż, super! Byłam już 6 razy, ale o efektach jeszcze trudno mówić, oprócz tego że boskie uczucie po masażu jest.
DVD to przydatna rzecz ale tylko jako pokaz pracy urządzena. Każda osoba ma inną budowę, masę ciała i wzrost. Masaż musi być pod ścisłą kontrolą obsługi. Zwróć na to uwagę w końcu płacisz za dobrze wykonany masaż bo można sobie zaszkodzić. Często do nagrań bierze się modelki z idealnymi kształtami bo to lepiej się ogląda. Istota tkwi w tym aby przykładać odpowiednie części ciała do rolek bo łatwo można się źle wymasować np. pod prąd. Ja na początku zanim zgłębiłam wiedzę o masażach limfatycznych popełniałam dużo błędów a wydawało mi się , że robę dobrze.
Życzę miłych wrażeń na masazach bo toświetna rzecz ale jako konsumenci musimy dbać o swoje prawa i jak za coś płacimy to musi być gwarancja jakości.
Stary 2008-08-20, 19:00   #172
IgraszkaHusky
Przyczajenie

Polecam oczyszczenie organizmu Body Detox Profesjonal. No stronie internetowej wpisz swój adres i dostaniesz adresy najbliższych salonów gdzie możesz zrobić kurację.
Stary 2008-08-31, 02:26   #173
Rollen
Przyczajenie

Wpełni sie zgadzam z tym ze tutaj trzeba byc wyszkolonym aby klient był bezpieczny lecz niektóre studia powstały bez szkolen, zupełna samowolka. Ale konkurencja niestety tak robi.
A jezeli chodzi o przypadek zasłabniecia to wyjasnie ze zasłabniecie moze wystapić w chwili masowania brzuszka poniewaz odpływa nam wtedy krew aby ukrwiuc brzuch. I dlatego w studiach w którym sa przeszkolone profesjionalnie osoby zwraca sie na wolny delikatny masaż tych partii ciała
Rollen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 10:15   #174
Raspberry Swirl
Przyczajenie

Wink Dot.: rolletic , czy masaż na tym naprawdę pomaga ??

Cytat:
Napisane przez IgraszkaHusky Pokaż wiadomość
Dorabienie teorii do urzadzenia. Nie wazne kto pierwszy wynalazł urządzenie , nauka idzie do przodu i korzysta ze starych wynalazków. Liczy się stan obecny wiedzy medycznej, badania kliniczne, które potwierdzają skuteczność urządzeń. Każdy chwali to co ma ja uważam że liczy się profesjonalizm i wiedza. Niestety często z przyczyn finansowych studia kupują tańsze urzadzenia byle dało się zarobić i potem klientom wciskają kit że ich urządzenie to to najlepsze i najskuteczniejsze. .

Czy to bodyrollen czy rollmasażer to bez znaczenia. I nikt nie plecie głupot ,że jest inaczej. To urzadzenie ma budowe cepa i poszczególni producenci dodaja tylko pare bajerów . Idea jest taka sama. Tu raczej idzie o jakośc wykfalifikowania osoby obsługujące to urządzenie.

Aha i jesli o mnie chodzi rollmasażer + dieta = 4.5 kg mniej, 4 cm w pasie mniej, 4 w biodrach, i po 4 w udach. Plus 80 % mniej skórki pomaranczowej na udach + super samopoczucie czego i wam zycze
Stary 2008-10-06, 21:32   #175
vinnia
Przyczajenie

witam dziewczyny ...
czytam o czym piszecie i jedno mnie zastanawia.
Co to znaczy, że "masujecie" się same???
Ja chodzę na rolletic w Gdańsku (Rolletic Polska) i tam (mimo, że jesteśmy 4 to nasza instruktorka cały czas jest przy nas i mówi nam co mamy w danej chwili masować, pilnuje nam czasu i czy wszystko dobrze robimy (i tej chwili kończy mi się drugi karnet - na 15 wejść).
Trochę to dziwne, że nie masujecie całego ciała (u mnie nie można masować tylko np. brzucha lub samych nóg) ...
Jak pytałam się Kasi to mówiła, że to nie wskazane a nawet zabronione ...

Co do efektów:
7 kg mniej
rozmiar spodni o dwa mniejsze
a ostatnio nawet zmieściłam się jeszcze o jeden rozmiar mniejsze
cellulit - bardzo duża różnica !!!

Trzeba tylko cierpliwości i wiary ...

Pozdrawiam i efektów życzę ...
vinnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 23:05   #176
ma4rta
Raczkowanie

GG do ma4rta Send a message via Skype™ to ma4rta

ja schudłam na rolletic
ma4rta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 08:59   #177
KOZIANECZKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vinnia Pokaż wiadomość
witam dziewczyny ...
czytam o czym piszecie i jedno mnie zastanawia.
Co to znaczy, że "masujecie" się same???
Ja chodzę na rolletic w Gdańsku (Rolletic Polska) i tam (mimo, że jesteśmy 4 to nasza instruktorka cały czas jest przy nas i mówi nam co mamy w danej chwili masować, pilnuje nam czasu i czy wszystko dobrze robimy (i tej chwili kończy mi się drugi karnet - na 15 wejść).
Trochę to dziwne, że nie masujecie całego ciała (u mnie nie można masować tylko np. brzucha lub samych nóg) ...
Jak pytałam się Kasi to mówiła, że to nie wskazane a nawet zabronione ...

Co do efektów:
7 kg mniej
rozmiar spodni o dwa mniejsze
a ostatnio nawet zmieściłam się jeszcze o jeden rozmiar mniejsze
cellulit - bardzo duża różnica !!!

Trzeba tylko cierpliwości i wiary ...

Pozdrawiam i efektów życzę ...
fajnie, że schudłaś ale sądzę, że niez powodu masaży na rolleticu ale z powodu diety, którą zapewne stosujesz, ponieważ na tym to wszystko się opiera - jak nie stosujesz ich "diety" to nie chudniesz - przynajmniej takie są moje doświadczenia, także jeżeli możesz to napisz jak jest w Twoim przypadku
KOZIANECZKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 18:16   #178
vinnia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KOZIANECZKA Pokaż wiadomość
fajnie, że schudłaś ale sądzę, że niez powodu masaży na rolleticu ale z powodu diety, którą zapewne stosujesz, ponieważ na tym to wszystko się opiera - jak nie stosujesz ich "diety" to nie chudniesz - przynajmniej takie są moje doświadczenia, także jeżeli możesz to napisz jak jest w Twoim przypadku
Dietę stosowałam przez 4 tygodnie ...
Wtedy schudłam 4 kg ...
Teraz tylko ograniczyłam:
słodycze,
nie jem chleba, makaronów, na ziemniaki czasem się skuszę,
Zdarza mi się "zgrzeszyć"...

Ja tam jestem też optymistycznie nastawiona i może też to mi pomaga ...
Oczywiście największy mój ból to brzuch.
Spadł ale najmniej i od dzisiaj hula hop. Podobno pomaga. Zobaczymy.

A jeszcze dodam, że ponad dwa lata temu urodziłam synka i niestety kg. po ciąży nie "chciały " zejść ...
Nic nie pomagało. Odkąd zaczęłam się rolować to przynajmniej ruszyło...
Mam nadzieję, że wrócę do wagi przed ciążą a zostało jeszcze 9 kg ...
vinnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 16:17   #179
KOZIANECZKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vinnia Pokaż wiadomość
Dietę stosowałam przez 4 tygodnie ...
Wtedy schudłam 4 kg ...
Teraz tylko ograniczyłam:
słodycze,
nie jem chleba, makaronów, na ziemniaki czasem się skuszę,
Zdarza mi się "zgrzeszyć"...

Ja tam jestem też optymistycznie nastawiona i może też to mi pomaga ...
Oczywiście największy mój ból to brzuch.
Spadł ale najmniej i od dzisiaj hula hop. Podobno pomaga. Zobaczymy.

A jeszcze dodam, że ponad dwa lata temu urodziłam synka i niestety kg. po ciąży nie "chciały " zejść ...
Nic nie pomagało. Odkąd zaczęłam się rolować to przynajmniej ruszyło...
Mam nadzieję, że wrócę do wagi przed ciążą a zostało jeszcze 9 kg ...
Hmm, to gratuluję Ci samozaparcia i siły bo ja niestety powróciłam prawie całkowicie do starych nawyków i kilogramy powróciły ale zastanwiam się już od kiku dni czy nie zacząć znowu się rolować i myślę, że tak też zrobię,może nawet nie chodzi mi tak o te masaże jak o tą dietę, ponieważ wiem, że jak wydam pieniądze na karnet ( a u mnie rolletic jest bardzo drogi ) to zmotywuje mnie to do zastosowania diety lub choćby zmiany nawyków żywieniowych i wytrwaniu w tym ale jak to będzie to wszystko się okaże... pozdrawiam i trzymam kciuki aby brzuszek spadał... ja też mogę się pochwalić niezłym "dorobkiem" w okolicy talii
KOZIANECZKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 20:53   #180
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KOZIANECZKA Pokaż wiadomość

A ja mam inne zdanie, w moim salonie rolleticu nie proponowano diety, więc jej nie stosowałam, ograniczyłam tylko słodycze i mimo to przez dwa tygodnie schudłam 3 kg.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości