![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
![]()
anciaahk, czy bedziesz moze chciala dsprzedac swoje cudenko od la sposy po slubie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
Hej, chciałabym sie dowiedzieć do jakiej figury pasuje suknia z takim dołem jak w załączniku? Wiem że słabo widać ale chodzi mi o takie jakby falbany delikatne, z przodu 3 warstwy a z tylu wiecej
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: suknia odpowiednia do figury
według mnie druga - jeśii jestes niższa- tylko zmierz jak się terękawki komponują z biustem
![]() A jeśli wysoka to i na 4 mozesz sobie pozwolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
kosmitka
|
Już ją oddałam do salonu, wzięli w komis za 30% ceny.
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łamanie regulaminu może poskutkować punktami karnymi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tych sukien ktore wkleilas z 1 postu nie podoba mi sie druga - ma dekolt w lodke, i to skupia uwage na wiekszym biuscie. Z drugiego postu pierwsza ma plasko obciety dekolt - i jak schowasz pod nim piersi, to bedzie wygladalo to jak balon ![]() Reszta jest super.
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie może jakąś stronę w intenecie z suknami i żeby były podane ich ceny? Albo może ktoś poleci dobry salon w Nowym Sączu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj znajdziesz duuużo linków do stron z sukniami ślubnymi i na pewno w sporej części są ceny: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148891
![]() |
![]() |
#160 | |
Przyczajenie
|
Dot.: suknia odpowiednia do figury
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Dzięki -agniesia-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Suknia ślubna odpowiednia do figury
Zastanawiam się, jaka suknia by pasowała do mojej figury - 180 cm wzrostu, rozłożyste biodra, biust 80D.
Załadowałam moje zdjęcie i zastanawiam się, czy pasowałaby mi jedna z sukienek na rysunkach. ps. i szczerze mówiąc to najbardziej podobają mi się trzy ostatnie Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-07 o 18:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
![]()
A mi najbardziej 3 pierwsze. Fajne te sukienki gdzie je wyszukałaś????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
http://blackeri.deviantart.com/gallery/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Patrzac na te rysunki, mysle ze spodobalaby ci sie seria sukienek Maggie Sottero. Od jakiegos czasu sa juz dostepne w Polsce.
Masz duzy biust, ale przy takim wzroscie nie ma go co ukrywac. Jesli chodzi o biodra, to jesli chcesz je zamaskowac - szeroki dol jest jak najbardziej ok. Wklejam kilka zdjec rzeczywistych sukni, podobnych do tych z twoich zdjec.
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Z tymi zdjęciami to trafiłaś w mój gust, lubię suknie z bardzo szerokimi spódnicami
![]() Tak sobie umyśliłam powiedzmy, fioletową taftę i biżuterię z pereł... coś o kroju między "Vanity" a tymi na Twoich zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
To i ja poproszę o radę:
wzrost: 178 cm biust: 104 cm (75G/70H) talia: 72 biodra: 92 cm Ubrania noszę w rozmiarach 40 (dół) i 44/46 (góra). Wiem, że powinnam mieć sukienkę z dekoltem V, bo biust mam "spory", ale co zrobić z dołem, który jest dużo węższy niż góra? Jakie modele byłyby dla mnie teoretycznie odpowiednie? rav12345, Twoja sukienka to jaki model/firma? Bardzo mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
to ja tez sie dołącze..
wzrost- 169 talia - 73 biodra 100 biust 109 ubrania noszę 40/42 wiem, że pączek ze mnie, ale kształtny, wszedzie mam po równo, dlatego robie wrazenie szczuplejszej. Jaka suknia dla mnie?
![]() |
#169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Unikaj wzorów golfików i wiązanych za szyją. U ciebie podkreśliłabym wąską talię. Nierównowagę pomiędzy biodrami a piersiami zatuszuj szerszym dołem. Jeśli suknia będzie idealnie opinała cię w biuście i pasie, natomiast już troszkę poniżej będzie się lekko rozszerzać, to myślę że uzyskasz świetny efekt szczupłej kobietki o tali osy z pięknym biustem. Dodaje kilka zdjec. Moja suknia jest raczej niedostepna w Polsce, kupilam ja w USA. Suknia od Tara Keely, więcej możesz zobaczyć tutaj: http://www.jimhjelm.com Skoro nie masz nic do ukrycia, na twoim miejscu poprzymierzalabym wszystko co ci sie podoba. Jesli jestes "ksztaltna" to widzialabym cie nawet w rybce.
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Suknia ślubna odpowiednia do figury
Cytat:
![]() na forum się nie handluje pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia uppsss... wlaśnie zauważyłam posta że już ją oddałaś ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-20 o 11:23 Powód: post pod postem/handel |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szczegolnie gorąca zwracam sie do marzka82 i kasiakkk bo wy zamiescilyscie zdjecie tej sukni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
Suknia pochodzi od dość drogiego projektanta - Jima Hjelma. Jego suknie dostępne są w USA, i ceny zaczynają się od ok. $1500, ale suknie są wykonane z świetnych materiałów i zrobione są niesamowicie starannie. Nie są przeładowane, i z pewnością podkreślają atuty każdej kobiecej sylwetki. Są po prostu idealnie skrojone.
http://www.jimhjelmvisions.com/jim_b...6&sortseason=2 EDIT: Poszukałam dokładniej, bo wiem gdzie można znaleźć więcej info o sukniach od Hjelma, i znalazłam cenę sukni. A więc Twoja suknia marzeń kosztuje powyżej $3000. Na pocieszenie dodam że jest to model z 2006 roku, więc może cena spadła, ale myślę że suknia wciąż jest nieosiągalna. Wklejam też kilka zdjęć sukni z pokazu mody, pewnie ci się przydadzą (do zmiany decyzji, albo jeśli będziech chciała uszyć coś na wzór).
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
rav12345 celnie strzelasz w mój gust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
zaglądnij sobie na http://www.jimhjelm.com/ . Są tam też inne kolekcje sukien.
Moja suknia była od Tara Keely - siostry-spółki do Jima Hjelma (znajdziesz ją w linku który wkleiłam). Tara też ma fajne suknie - widać zresztą że Tara i Jim to jedna firma, bo koronka użyta do uszycia sukni jest nieraz dokładnie ta sama. Mój model był bardziej "rozłożysty", ale ja nie mogłam sobie pozwolić na obcisłą suknię z racji moich ogromnych piersi (choć bardzo chciałabym, bo takie podobają mi się najbardziej).
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Mam problem, jestem niska dokładnie 154cm raczej okrągłych kształtów biodra 98cm, biust 83, pas 76cm, więc nie jest za ciekawie choć mam jeszcze 9 miesięcy i spróbuję schudnąć, ale mam problem z sukienką. podoba mi się załączona sukienka, ale nie wiem czy moge sobie na nią pozwolić! Już myślę o niej bo planuję iść ja sobie uszyć! Proszę o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Eee tam chudnąć, dopóki jest ci tak dobrze jak jest to dopasuj suknię do siebie, a nie siebie do sukni. Suknia do twoich szerszych bioderek idealna. Powodzenia w szyciu tej wymarzonej!
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepiej poszukaj podobnego modelu i przymierz sobie w sklepie ![]() tez jestem niska, więc wiem co to wybierac suknię dla malizny no i jeszcze ważne jakich gabarytów jest pan młody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
Hej! Dziekuje za dobre słowa! Pan młody jest wysoki ma 186cm i szczupły 77kg!!Już zaczynam ćwiczyć więc trzymajcie kciuki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Hej Sylwia24 mam na oku dokładnie ten sam model ale nie wiem jeszcze ile kosztuje i czy będzie dobry do mojej figury. Jestem taka ani gruba ani chuda z tendencją do gruszki takie uśrednione 38. Przeważnie mam różnice rozmiarów pomiędzy górą a dołem (oczywiście niestety duł o 1 lub 2 rozmiary większy) i jestem niewysoka 164 (co ma dobre strony nie każdy przyszły mąż jest koszykarzem a ja mogę nosić tak wysokie obcasy ja mi się podoba).
Mam jeszcze pytanie do czekoladka79 Skąd jest ta sukienka???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Cześć o_Lenka! Sukienka ta w Warszawie kosztuje 3990zł.Ale ja planuje ją sobie uszyć!! AAA Tak wogóle to ty taka niska nie jesteś!!!!Ja mam 154
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.