Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 08:34   #151
SPIDER
Raczkowanie

Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Za to na na egzaminie walnelam tez adekwatnie do koloru moich wlosow czekam na placu na moja kolei. widze dziewczyna z ktora przed chwila gadalam, wsiada do auta i zaczyna prezentowac wszystkie swiatla po kolei, wlacza awaryjne, a ja do dzieczyny obok "jezuuuu jak sie włącza dwa kierunkowskazy na raz?!" masakra ;D
Jesteś boska
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 12:23   #152
Szept-Aniola
Raczkowanie

dziewczyny bierzcie od uwage fakt ,ze bylam zestresowna egzaminem
Stary 2008-08-14, 19:02   #153
Marilyn
Wtajemniczenie

Do pracy jeżdzę i wracam autostradą - z resztą chyba najlepszą w Polsce - 3 pasy, nowiutka nawierzchnia. Super się jeździ.

Pewnego dnia, dość późno już było, ruch mały jadę sobie spokojnie prawym pasem. Jadę, jadę, jaaadę. Nuda jednym słowem. Przede mną TIR. Jaaadę, jaadę, jaaadę i dopiero jak już byłam prawie na jego tyle obudziłam się i naszła mnie myśl " o kurde, przecież ja go muszę wyprzedzić!" Nie wiem co mi się wydawało, że TIR zniknie, zjedzie mi na środkowy pas...

Ale coś Wam powiem - na początku strasznie się stresowałam każdym błędem, jak ktos na mnie zatrąbił to 2 dni analizowałam czy miał powody czy nie a teraz...wczoraj miałam taką sytuację, że wjeżdzając w osiedlową drogę wjechałam sobie - jak to mam w zwyczaju - prawie na środek bo tam szkło często leży przy krawężniku. To samo zrobił ten z naprzeciwka i spotkalismy się na srodku za zakrętem. Spokojnie odbiliśmy, ale debil musiał mnie strąbić.

Nie boję się tez TIRow, ktore probuja wymusic na mnie zmiane pasa spychajac mnie na lewy na autostardzie. Niedawno jechałam z takim tirem jakis czas on połową tira na prawym pasie i polowa na srodkowym a ja moim pyrtkiem na srodkowym i troche na lewym, zerkajac tylko czy czasem cos nie jedzie nim 200/h i zaraz mnie zmiazdzy. Wiem, ze sytaucja niebezpieczna i w sumie mogla sie zle dla mnie skonczyc, ale do szalu doprowadzaja mnie ci bezczelni kierowcy tirow.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 11:05   #154
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dziewczyny świetny wątek
Mam nadzieję że niedługo i ja wyjadę na drogę. Obawiam się tylko że mogę mieć powody żeby się tu wpisać
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 17:30   #155
Claris
Zakorzenienie

dzisiaj cały dzień lało, a ja musiałam jechać, przez ta róznice temperatur miałam bardzo szyby zaparowane i mało co widziałam. Jechałam za tatą (on znał drogę) i tak się na niego zagapiłam, że przejechałam za nim na czerwonym świetle! Czyli on zdąrzył - ja już nie Zewsząd auta zaczeły jechać i trabić na mnie, bo to wielkie skrzyżowanie było, a ja jechałam przed siebie, ani na chwilę się nie zatrzymałam Ale idiotka ze mnieNie chcę tak więcej
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 19:59   #156
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Wyobraź sobie co by robili, jakbyś się zatrzymała Wtedy dopiero by trąbili
No to ja się pochwalę, niebezpieczna trochę sytuacja , ale wpadka to była niemiłosierna. Jadę autostradą, jadę sobie jadę, 110-120 km/h, prawy pas. Przede mną facet jedzie wolniej, no to na lewy, patrzę, co na lewym? Zawalidroga No to najpierw mijam prawym pasem tego z lewego i przy zjeździe na lewy pas prawie w niego wjechałam Za szybko zjechałam na lewy, obtrąbił mnie, machał łapami, musiał przyhamować. Ja na jego miejscu trąbiłabym dłużej No niestety, lusterko lewe miałam niedokładnie ustawione i za szybko mi się wyjechało

Przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja. Wracam sobie z pracy, TŻa zgarnęłam bo też skądś tam wracał (nie pamiętam już skąd), jedziemy sobie, jedziemy. Patrzę, samochody zjeżdżają na pobocze (na lewy pas nie zwróciłam uwagi, więc nie widziałam, że lewy pas też na pobocze), no to ja je mijam. Po chwili TŻ z przerażeniem w oczach "Masz zamiar zjechać??". Rozglądam się i co widzę? Karetkę na sygnale Na szczęście to było miejsce,w którym się jeździ wolno, ale wpychać się karetce? To było chyba z dwa tygodnie temu, nie mam zamiaru zmęczona więcej prowadzić, bo stwarzam zagrożenie na drodze Ani jej nie widziałam, ani nie słyszałam. Klapki na oczach i uszach

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:29   #157
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lunita Pokaż wiadomość
1) jechałam sobie pierwszy raz po drodze głównej, ja jak najbardziej przejęta, a tu nagle instruktor do mnie
- co ty tak tańczysz tym samochodem po całej ulicy
a ja na to
- ćwiczę przed studniówką

2) jechałam sobie również na pierwszej jeździe no i oczywiście musiałam spojrzeć w lusterko, no to najpierw jedna reka otworzylam lusterko ( to w samochodzie ta klapka taka ) no i jak sie juz lusterko otworzyło to pościłam kierownice i poprawiałam bodajże włosy
a instruktor wielce przestraszony
-Matko Boska ty nigdy nie puszczaj kierownicy z rąk

hehe takie były moje początki za kółkiem
Świetna jesteś Ćwiczę przed studniówką

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Za to na na egzaminie walnelam tez adekwatnie do koloru moich wlosow czekam na placu na moja kolei. widze dziewczyna z ktora przed chwila gadalam, wsiada do auta i zaczyna prezentowac wszystkie swiatla po kolei, wlacza awaryjne, a ja do dzieczyny obok "jezuuuu jak sie włącza dwa kierunkowskazy na raz?!" masakra ;D
Gleba

Cytat:
Napisane przez wanda164 Pokaż wiadomość
czytam ten wątek i płaczę jaka ulga, że nie tylko ja...

hamulec ręczny - normalka... http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=123
tutaj przestraszyłam się lusterka
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=136

a jeszcze na kursie, parę lat temu - instruktor ciągle mi zwracał uwagę, że powinnam jechać bliżej prawej krawędzi jezdni, a nie środkiem drogi. Za nic nie mogłam tego wyczuć. W końcu wykombinowałam, że muszę widzieć prawy krawężnik w połowie prawej wycieraczki.
Jakiś czas było ok. Dopóki nie przyszedł deszczowy dzień... Włączyłam wycieraczki i straciłam orientację Instruktor był przerażony: - co się z panią dzieje??? Już tak dobrze pani szło... i nie mógł zrozumieć, że jak deszcz pada, to nie wiem, jak mam jechać
No nie mogę

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
dzisiaj cały dzień lało, a ja musiałam jechać, przez ta róznice temperatur miałam bardzo szyby zaparowane i mało co widziałam. Jechałam za tatą (on znał drogę) i tak się na niego zagapiłam, że przejechałam za nim na czerwonym świetle! Czyli on zdąrzył - ja już nie Zewsząd auta zaczeły jechać i trabić na mnie, bo to wielkie skrzyżowanie było, a ja jechałam przed siebie, ani na chwilę się nie zatrzymałam Ale idiotka ze mnieNie chcę tak więcej
Ale się uśmiałam!

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 17:18   #158
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja jak jadę przez jakieś mniej znane skrzyżowanie to zawsze jak czekam na światłach muszę sobie palcem pokazac trasę, którą będę jechać, bo nagminnie zdarza mi się pojechać na lewy pas. Jazda pod prąd to swego czasu była moja specjalność (nie mam jeszcze prawa jazdy).

Kiedyś w trakcie robienia kursu na prawo jazdy pojechałam w odwiedziny do teściowej. Mój tata, który mieszka 32 km dalej od niej, zaprosił mnie, żebym pojeździła sobie jego autem. Bardzo chętnie na to przystałam, mimo, że uczyłam się na pandzie, a tata ma duże auto i trochę się bałam. Ruszyłam spod domu rodziców, jeździłam po mieście, po wioskach, bardzo przyjemna trasa. Tata stwierdził, że dobrze jeżdżę, więc zaproponował żebym sama się odwiozła do teściowej (tzn. ja będę prowadzić, a on będzie siedział obok). Jechało mi się wybornie, bo to przelotówka, akurat taka godzina, że ruchu nie było, więc spokojnie 90 tką całą drogę. Jadę, jadę i nagle prawie zawał- po lewej stronie drogi stoi auto straży granicznej, a po prawej stoi strażnik i wychodząc na środek drogi zatrzymuje ręką mi auto. Dostałam palpitacji serca, bo to nie dość, że mandat i punkty dla taty, to ja przez rok nie będę mogła robić prawa jazdy. Tata cedzi przez zęby żebym się uśmiechała i udawała, że jest ok. Nie wiecie jaką ulgę poczułam, gdy okazało się, że ten strażnik chciał po prostu przejść przez ulicę do swojego samochodu i tylko po to mnie zatrzymał. Od tamtej pory odechciało mi się jeździć autem innym niż elka bez uprawnień
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 20:29   #159
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Tata cedzi przez zęby żebym się uśmiechała i udawała, że jest ok. Nie wiecie jaką ulgę poczułam, gdy okazało się, że ten strażnik chciał po prostu przejść przez ulicę do swojego samochodu i tylko po to mnie zatrzymał. Od tamtej pory odechciało mi się jeździć autem innym niż elka bez uprawnień
Przypomniałaś mi moją sytuację.
Analogia, też pojeździłam sobie tatowym autkiem (byłam wówczas na kursie prawka) i podobnie jak w Twoim przypadku tatko zaproponował wypad do podmiejskiej miejscowości. Ja oczywiście prowadziłam, on siedział obok. Tutaj muszę dodać, że mój tato wówczas był taksówkarzem, czyli na dachu wywalone TAXI (był to 1992 rok). Ja mała istotka wciśnięta w "wysiedziany fotel" kierowcy - normalnie zawsze brałam ze sobą poduszkę , ale wtedy po prostu zapomniałam, ledwie mnie było widać, a wzrok miałam na wysokości wycieraczek, hehe
Dotarliśmy bez najmniejszych problemów, a tu...na poboczu stoi policyjny patrol z radarem i....prawie mi serce stanęło w miejscu. Jechałam jakieś 40 na godzinę (takie było ograniczenie) i zdążyliśmy dobrze się sobie przyjrzeć, my przerażeni gapiliśmy się na nich, a oni z równie zdziwionymi minami na nas. Z tego zdziwienia nie zdążyli w porę zareagować i nas nie zatrzymali. Zaraz potem szpula i szybciutko zamieniliśmy się z tatkiem miejscami. Ręce trzęsły mi się cały dzień

P.S. W ramach informacji, jeżeli korzysta się prywatnie z auta, które jest taksówką TAXI powinno być w pokrowcu. Kolejna sprawa jest taka, że wówczas nie było kobiet taksówkarzy
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 21:29   #160
bubelmart
Rozeznanie

Naprawdę świetny wątek dziewczyny
ja też mam niedługo prawko, a poza tym nie mam własnego autka, więc pożyczam czasem od rodziców punto oczywiście za pierwszym razem jak pożyczałam nie obyło się bez wpadki. uchachana, bo dali mi auto i no, Boże, będę jechać sama wsiadłam do autka, wszystko sobie poprzestawiałam, zapalam autko, wbijam bieg, wciskam gaz i..gaśnie. więc znowu, dzieje się to samo. już widzę, że tato zagląda zza firanki w domku, więc próbuję znów. gaśnie! co się dzieje?!
..
okazało się, że wciskałam nie gaz, a hamulec
na szczęście sama się zorientowałam

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 21:31   #161
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja jak jadę przez jakieś mniej znane skrzyżowanie to zawsze jak czekam na światłach muszę sobie palcem pokazac trasę, którą będę jechać, bo nagminnie zdarza mi się pojechać na lewy pas. Jazda pod prąd to swego czasu była moja specjalność (nie mam jeszcze prawa jazdy).

Kiedyś w trakcie robienia kursu na prawo jazdy pojechałam w odwiedziny do teściowej. Mój tata, który mieszka 32 km dalej od niej, zaprosił mnie, żebym pojeździła sobie jego autem. Bardzo chętnie na to przystałam, mimo, że uczyłam się na pandzie, a tata ma duże auto i trochę się bałam. Ruszyłam spod domu rodziców, jeździłam po mieście, po wioskach, bardzo przyjemna trasa. Tata stwierdził, że dobrze jeżdżę, więc zaproponował żebym sama się odwiozła do teściowej (tzn. ja będę prowadzić, a on będzie siedział obok). Jechało mi się wybornie, bo to przelotówka, akurat taka godzina, że ruchu nie było, więc spokojnie 90 tką całą drogę. Jadę, jadę i nagle prawie zawał- po lewej stronie drogi stoi auto straży granicznej, a po prawej stoi strażnik i wychodząc na środek drogi zatrzymuje ręką mi auto. Dostałam palpitacji serca, bo to nie dość, że mandat i punkty dla taty, to ja przez rok nie będę mogła robić prawa jazdy. Tata cedzi przez zęby żebym się uśmiechała i udawała, że jest ok. Nie wiecie jaką ulgę poczułam, gdy okazało się, że ten strażnik chciał po prostu przejść przez ulicę do swojego samochodu i tylko po to mnie zatrzymał. Od tamtej pory odechciało mi się jeździć autem innym niż elka bez uprawnień
Z ta niemożnością robienia prawka to niestety nieprawda. Za jeżdzenie bez prawka grozi mandat 500zł i...tylko tyle. W razie recydywy policja MOŻE skierowac sprawę do sądu a sąd MOŻE wydać zakaz prowadzenia pojazdów np. na 2 lata = nie dostaniesz w tym czasie prawka nawet jak zdasz (zdaje się, że we wniosku o prawo jazdy jest jednak napsiane, ze oświadzcasz, ze nie jest orzeczony wobec Ciebie zakaz prowadzenia pojazdów). Gorzej jest jeżeli spowodujesz kolizję lub wypadek - wtedy wszystkie straty pokrywasz z własnej kieszeni nawet gdy nie Ty jesteś sprawcą (również leczenie ewentualnych ofiar, odszkodowania itd) bo żadne TU nie pokryje tych strat.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-27, 20:49   #162
bajeczka000
Wtajemniczenie

To teraz ja
Co prawda nie mam jeszcze prawa jazdy,ale jestem w trakcie
I oczywiście standardzik - lewo, prawo. Ale moj instruktor jest zaprawiony w boju i jak myle kierunki to tylko wznosi oczy do nieba i mowi: " Jezu te kobity to się nie nauczą"
Z kolei podszkalał mnie mój kolega jak tylko kupil samochod, i zwykle to sie odbywalo jak wracalismy od znajomych. No i zwykle tekst " Aneta mam dobry dzień - wykręcaj" No to ja uchachana wsiadam i do przodu elegancko. Wrzucam wsteczny i sobie jadę zadowolona do tyłu i patrzę na niego a on do mnie ale co Ty sie tak na mnie patrzysz? Ty patrz w lusterko!! Zerknąl w to nieszczesne lusterko i krzyczy: STOJ STOJ KU*** ZOBACZ ILE CI MIEJSCA ZOSTALO!! WYSIADAJ! YYY no okazało się że zabrakło 5 cm a władowałabym się w bramę. Ale rozgrzeszam się , nie umialam jezdzic a on nie uwazal.
Nie zapomnę miny mojego brata jak wyjezdzalam z ulicy kiedyś naszym samochodem zeby wykrecic, i dalej z zza zakretu wyskoczyl mi TIR ( nie wiem skad sie wziąl tam ) w kazdym razie ja skupiona i opanowana wychyliłam się i wtedy wlasnie dostrzegłam kolosa a ten " ojezu on jedzie" był zielony ze strachu. Ale ja kierowiec z refleksem szybko wsteczny Dumna byłam.
Natomiast nie mogę zapamietać ktore swiatła od czego , czuję ze sie pograze na egzaminie.
Buziaki

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 22:32   #163
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Z kolei podszkalał mnie mój kolega jak tylko kupil samochod, i zwykle to sie odbywalo jak wracalismy od znajomych. No i zwykle tekst " Aneta mam dobry dzień - wykręcaj" No to ja uchachana wsiadam i do przodu elegancko. Wrzucam wsteczny i sobie jadę zadowolona do tyłu i patrzę na niego a on do mnie ale co Ty sie tak na mnie patrzysz? Ty patrz w lusterko!! Zerknąl w to nieszczesne lusterko i krzyczy: STOJ STOJ KU*** ZOBACZ ILE CI MIEJSCA ZOSTALO!! WYSIADAJ! YYY no okazało się że zabrakło 5 cm a władowałabym się w bramę. Ale rozgrzeszam się , nie umialam jezdzic a on nie uwazal.
Oj, gwarantuję, jakby nie uważał, to byś w tej bramie wylądowała
Co do tirów-mój brat tak zrobił na kursie Ponoć instruktor zrobił się bordowy i cały mokry

Stary 2008-08-28, 07:24   #164
lunita
Raczkowanie

jeju mocne

Dietujemy:

64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57
lunita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 11:14   #165
syskaa90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Z ta niemożnością robienia prawka to niestety nieprawda. Za jeżdzenie bez prawka grozi mandat 500zł i...tylko tyle. W razie recydywy policja MOŻE skierowac sprawę do sądu a sąd MOŻE wydać zakaz prowadzenia pojazdów np. na 2 lata = nie dostaniesz w tym czasie prawka nawet jak zdasz (zdaje się, że we wniosku o prawo jazdy jest jednak napsiane, ze oświadzcasz, ze nie jest orzeczony wobec Ciebie zakaz prowadzenia pojazdów). Gorzej jest jeżeli spowodujesz kolizję lub wypadek - wtedy wszystkie straty pokrywasz z własnej kieszeni nawet gdy nie Ty jesteś sprawcą (również leczenie ewentualnych ofiar, odszkodowania itd) bo żadne TU nie pokryje tych strat.

Ja słyszałam, ze mandat w wysokości 300 zł, tylko nie przyznawac się, ze jest sie w trakcie robienia

A co do wpadek: nie ogarnelam na maksa
Zawracam na trzy. Cofam. Instruktor: kręc, kręc! Ja się patrze, ze jeszcze za wcześnie, i mowie ze źle wjadę, on się na mnie patrzy... Zapomniałam, mamy prawostronny ruch i muszę wjechac na prawy pas, a nie lewy tak jak chciałam. Zaczął się ze mnie śmiac, ze jestem blondynką ;p

17.01.09r. - studniówka
04.05.09r. - matura...

13.06.2oo9r. - kurs prawa jazdy kat. C
syskaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 15:05   #166
kasia_1402
Rozeznanie

Jestem w trakcie kursu, więc... ekhm wpadek miałam kilka...

Rondo Czyżyńskie (Kraków- NH), wjeżdżam spokojnie , i nagle po mojej lewej ni z tego ni z owego znalazła się półciężarówka (na czerwonym musiała pomykać ), ja spanikowana wyszłam cało, tzn. uciekłam przed kolizja , i po drodze musiałam wrzucić prawy kierunkowskaz, i wrzuciłam...wycieraczkami
swoja drogą panowie z sąsiednich aut tez niezłe teksty wrzucają, ostatnio na światłach, pan w terenówce otwiera okno (ja jeżdżę z otwartymi) , i mówi , a nie za blisko pani tej kierownicy siedzi ? i puszcza oczko, ja tylko usmiechnęłam sie do mojego instruktora...i wystartowalam na światłach szybciej niz pan obok
Stary 2008-08-28, 15:38   #167
lunita
Raczkowanie

Żeby nie bylo ze kobitki tylko bledy robia w autkach dla przytoczenia prawdziwa historia mojego kolegi.

A dzialo sie to 3 lata temu
Tak wiec moj kolega bedac w polowie kursu prawka smiga po miescie z instruktorem , dojezdzaja do ronda wiec instruktor do niego ze w lewo, no to kolega jedzie w ktora strone ? oczywiscie w lewo pod prad Biedaczyna zapomnial ze na rondzie ruch tylko w prawo . Instruktorowi oczywiscie chodzilo o ostatni zjazd w lewo no ale coz takie to chlopaki inteligentni bywaja Na szczescie do wypadku nie doszlo

Dietujemy:

64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57
lunita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 15:51   #168
syskaa90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lunita Pokaż wiadomość
Żeby nie bylo ze kobitki tylko bledy robia w autkach dla przytoczenia prawdziwa historia mojego kolegi.

A dzialo sie to 3 lata temu
Tak wiec moj kolega bedac w polowie kursu prawka smiga po miescie z instruktorem , dojezdzaja do ronda wiec instruktor do niego ze w lewo, no to kolega jedzie w ktora strone ? oczywiscie w lewo pod prad Biedaczyna zapomnial ze na rondzie ruch tylko w prawo . Instruktorowi oczywiscie chodzilo o ostatni zjazd w lewo no ale coz takie to chlopaki inteligentni bywaja Na szczescie do wypadku nie doszlo

Hehe. taka wtopa równoważy wszystkie błędy babek z naszego forum

17.01.09r. - studniówka
04.05.09r. - matura...

Stary 2008-08-28, 23:01   #169
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

To ja myślałam, że jazda na rondzie pod prąd to tylko w snach się zdarza A to facet jeszcze :P
Jakiś osioł ostatnio zaczął się ze mną ścigać jak go wyprzedzałam. Stary idiota. Jedzie 80, chcę wyprzedzić, nic nie jedzie to zaczynam. A kretyn co robi? Zobaczył, że zaczyna go wyprzedzać gówniara w seicento to 120 nagle mu się zachciało jechać Normalnie takich to po głowach młotkiem

Kasia_1402, na egzaminie jacyś młodzi chłopacy stali obok mnie na skrzyżowaniu, strasznie się mną zainteresowali (co mnie strasznie zdziwiło, bo nigdy takiego entuzjazmu u facetów nie wzbudzałam), zagadywali jak się dało Jak idzie, powodzenia, a na koniec numer telefonu (ta, bo dostanie ). Ale muszę stwierdzić, że strasznie mnie odstresowali, dodatkowo egzaminator się śmiał więc już całkiem na luziku jechałam To się dopiero szczęście nazywa Dla kontrastu kumpela na egzaminie (drugim-oblanym) usłyszała od egzaminatora, że prosto to nawet krowa potrafi jeździć i że jak widzi takie siksy za kierownicą to go trzęsie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 10:12   #170
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
To ja myślałam, że jazda na rondzie pod prąd to tylko w snach się zdarza A to facet jeszcze :P
Jakiś osioł ostatnio zaczął się ze mną ścigać jak go wyprzedzałam. Stary idiota. Jedzie 80, chcę wyprzedzić, nic nie jedzie to zaczynam. A kretyn co robi? Zobaczył, że zaczyna go wyprzedzać gówniara w seicento to 120 nagle mu się zachciało jechać Normalnie takich to po głowach młotkiem

Kasia_1402, na egzaminie jacyś młodzi chłopacy stali obok mnie na skrzyżowaniu, strasznie się mną zainteresowali (co mnie strasznie zdziwiło, bo nigdy takiego entuzjazmu u facetów nie wzbudzałam), zagadywali jak się dało Jak idzie, powodzenia, a na koniec numer telefonu (ta, bo dostanie ). Ale muszę stwierdzić, że strasznie mnie odstresowali, dodatkowo egzaminator się śmiał więc już całkiem na luziku jechałam To się dopiero szczęście nazywa Dla kontrastu kumpela na egzaminie (drugim-oblanym) usłyszała od egzaminatora, że prosto to nawet krowa potrafi jeździć i że jak widzi takie siksy za kierownicą to go trzęsie
Na pewno? A co o tym powiecie: http://www.youtube.com/watch?v=m84R7yRDXeo

A widziałyście Asię? Ona to chyba wszystkie bije na głowę: http://www.youtube.com/watch?v=Qm27u...eature=related

Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 10:45   #171
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:

A widziałyście Asię? Ona to chyba wszystkie bije na głowę: http://www.youtube.com/watch?v=Qm27u...eature=related

O uwielbiałam ten program a Asia szczególnie zapadła mi w pamięć
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 17:13   #172
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:

Tyle razy to już widziałam, a za każdym coraz bardziej śmiać mi się chce. Dobra typiara. heh
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 07:42   #173
agusiek123
Zadomowienie

szkoda, że ten program nie leci dalej w tv
Stary 2008-09-14, 17:34   #174
pani_sylwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
Tyle razy to już widziałam, a za każdym coraz bardziej śmiać mi się chce. Dobra typiara. heh
A jak myślicie czy ta Asia zdała (może za którymś razem?)bo nie chciałabym jej spotkać na drodze
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 21:21   #175
syskaa90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
A jak myślicie czy ta Asia zdała (może za którymś razem?)bo nie chciałabym jej spotkać na drodze
Możliwe ze zdała, ale tylko wtedy, jeśli cała ta jej jazda była na pokaz - dla tv ;p Innej opcji nie widzę. Chyba, ze dokupiał sobie jeszcze z 90 h ;]

17.01.09r. - studniówka
04.05.09r. - matura...

Stary 2008-09-14, 21:23   #176
goska87
Zadomowienie

Opowiem co się przydarzyło mojej koleżance i mnie. Znajoma wtedy prowadziła bo ja dopiero wczoraj zadłam egzamin a akcja działa się chyba pół roku temu.
Sobota wieczór. Jedziemy do clubu na impreze. Koleżanka zaparkowała przy ulicy bo nie było miejsca na parkingu clubowym. Jakiś czas później przypomniało jej się, że nie wzięła fajek z samochodu no to idziemy do auta. Patrzymy a jest miejsce przy samym wejściu. No to siebie myślimy: "przestawimy samochód nie bedziemy tak latać". Aśka chciała poszpanować. Wrzuciła gaz do dechy. Ale krawężnik przecinał pieniek. Oczywiście Aśka go nie zauważyła. Najechała na niego. Ja uderzyłam głową w sufit, bo tak nas wybiło. Ochrona stoi przed wejściem i obserwuje nasze poczynania. Parkujemy, o chrona jeszcze dziwniej się na nas patrzy, a my zachodzimy w głowe z jakiego powodu. Wysiadam, patrze, a tam kapeć. Patrze się na Aśke i obie zrobiłyśmy się taki jak kolor jej samochodu czyli czerwony ;] Na szczęście znajomego wrobiłyśmy w zmienianie koła

Mój wczorajszy egzamin:
Jedziemy po mieście. Egzaminator zagaduje czy mam samochód, i takie tam.
Ja mu odpowiadam. że ja jako na własnośc nie mam, ale mam nadzieję że mam mi bedzie pożyczać.
E: A jakie ma mama auto?
Ja: Golfa.
E: No i jak się nim jeździ?
Ja: Nie wiem.
E: Jak to nie wiesz?
Ja: No jeszcze nim nie jeździłam.
E: A dlaczego nim nie jeździłaś?
Ja: Bo nie mam prawa jazdy. ( I sekunde później w myślach pluję sobie w brode za mój idiotzym )
E: No tak tyle to ja wiem, bo po to się właśnie spotkaliśmy.
Ja: ( Nie wiedziałam co odpowiedzieć, ale moje zakłopotanie przykryłam tylko wielkim uśmiechem w jego stronę, i tak właśnie moją głupotą rozładowałam atmosferę )
Absolutnie nie przemyślałam tego co mówię Ale może dzięki temu pomogło mi chociaż w małym stopniu zdać ten egzamin

PS. Przeczytałam cały wątek. Jest świetny, myślałam że pękne ze śmiechu

13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
goska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 08:06   #177
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goska87 Pokaż wiadomość

Mój wczorajszy egzamin:
Jedziemy po mieście. Egzaminator zagaduje czy mam samochód, i takie tam.
Ja mu odpowiadam. że ja jako na własnośc nie mam, ale mam nadzieję że mam mi bedzie pożyczać.
E: A jakie ma mama auto?
Ja: Golfa.
E: No i jak się nim jeździ?
Ja: Nie wiem.
E: Jak to nie wiesz?
Ja: No jeszcze nim nie jeździłam.
E: A dlaczego nim nie jeździłaś?
Ja: Bo nie mam prawa jazdy. ( I sekunde później w myślach pluję sobie w brode za mój idiotzym )
E: No tak tyle to ja wiem, bo po to się właśnie spotkaliśmy.
Ja: ( Nie wiedziałam co odpowiedzieć, ale moje zakłopotanie przykryłam tylko wielkim uśmiechem w jego stronę, i tak właśnie moją głupotą rozładowałam atmosferę )
Absolutnie nie przemyślałam tego co mówię Ale może dzięki temu pomogło mi chociaż w małym stopniu zdać ten egzamin
Hmm. Ale przecież odpowiedziałaś prawidłowo zgodnie z prawem . Więc nie rozumiem czemu zarzucasz sobie głupotę i idiotyzm.
Ja też bym tak odpowiedziała, bo pytanie egzaminatora potraktowałabym jako podchwytliwe .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 15:58   #178
goska87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Hmm. Ale przecież odpowiedziałaś prawidłowo zgodnie z prawem . Więc nie rozumiem czemu zarzucasz sobie głupotę i idiotyzm.
Ja też bym tak odpowiedziała, bo pytanie egzaminatora potraktowałabym jako podchwytliwe .
No w sumie tak, ale jakoś tak mi się głupio zrobiło Nie wiedzieć czemu

Stary 2008-09-23, 17:40   #179
Moonwalker
Raczkowanie

U mnie w trakcie nauki jazdy : nagminne mylenie lewej i prawej strony, zapominanie, ze mam zaciagniety hamulec reczy.
Raz wpakowalam sie na skrzyzowanie bo nie przewidzialam ze nie bedzie tam dla mnie miejsca i zajelam caly pas. 1,5 minuty trabienia wsieklych kierowcow i szalejacy ze zlosci instruktor.

Podczas cwiczenia z rodzicami wpakowalam sie w plot, dzien czy 2 po zdaniu prawka.
Kilka dni pozniej wpakowalam sie w stol stojacy w garazu bo bylam przyzwyczajona do tego, ze na nauce jazdy zawsze samochod mial zaciagniety reczny i wrzucony 'luz' a tu nie bylo zadnego hamulca i 'jedynka' wiec jak przekrecilam kluczyk to samochod skoczyl do przodu prosto w ten stol.
Stary 2008-09-23, 22:42   #180
goska87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moonwalker Pokaż wiadomość
U mnie w trakcie nauki jazdy : nagminne mylenie lewej i prawej strony
Hehe. Skąd ja to znam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości