![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspomnienia z Dominikany
Cytat:
![]() Na Dom. lecieliśmy z Berlina. Edytowane przez Sahira Czas edycji: 2008-10-02 o 12:02 Powód: zapominalstwo ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi i tak najbardziej sie podobal objazd miasta Higuey i La Romana-czulam sie jak bym byla w innym swiecie...chcialam wprost "zanurkowac" do tych domkow z blach i innych dziwnych materialow i zobaczyc jak sie tam zyje... wiem ze Ci ludzie nie znaja innego zycia ale to co bylo widac na ulicach miasteczek to bylo niewyobrazalne.. i te "sklepy mięsne" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
To chyba było coś w podobnym stylu. W programie wycieczki było właśnie Higuey - w tym właśnie targ mięsny, brrrr, ale ciekawe. Byliśmy też w wiejskiej szkole, bardzo ciekawe doświadczenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Wrzucaj fotki, jak znajdziesz czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem zakochana w tym kraju!!!!Co do hotelu,tez nie mam zadnych zastrzezen,strzal w dziesiatke to byl z wyborem tego hotelu!!!!! Co mnie najbardziej tam sie podobalo,to to ze tam wszyscy sa usmiechnieci,na luzie,bez zadnego stresu,ciagle sobie cos tam spiewaja,a tanczyc umia swietnie!!!!!! Urlop byl wspanialy!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
och dziewczyny-zazdroszcze wam.przyznaje z Dominikana bardzo mi sie podobala ale to chyba zasluga tych wspanailych plaz bo w innych kwestiach to roznie bywalo.ludzie -fakt usmiechnieci,wyluzowani ale tylko w obrebach hoteli-"na zewnatrz" moim zdaniem juz nie jest tak kolorowo.ja bylam Riu Niboa-niby ta sama siec ale u nas jedzenie-fatalne.nie wiem -moze ja jestem za bardzo wymagajaca ale za to kase myslalam ze bedzie o niebo lepiej...z opowiesci moich znajomych ktorzy byli tam na sylwestra rok temu wyobrazalam sobie nie wiadomo co i oni sami przyznali (bo byli rowniez z nami teraz) ze byli tym wyjazdem zawiedzeni
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej jak tylko znajde czas to wrzuce ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Ja nie myślałam, że tak wpadnę, bo jak dotąd to istniały dla mnie tylko kraje arabskie
![]() ![]() A poza hotelem rzeczywiście bywa różnie, ale trzeba pamiętać, że jest tam wielu Haitańczyków, którzy mają inną mentalność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
HEJ mam pytanko bo my wybieramy sie na dominikane w lutym czy ktos bral tam slub z polaków? bo my mamy zamiar .z jakiego biura lecieliscie i w jakim hotelu byliscie ,czy rezydent mówił po polsku ,na jaką wycieczkę najlepiej jechac?dzieki za odpis
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Hola
![]() Wraz z chłopakiem plażowaliśmy przez 2 tyg na Punta Cana- mały wyskoczek do raju ![]() Wybraliśmy się z agielskim biurem podróży (lecieliśmy z Manchesteru) i ceny są o niebo niższe!! Gorąco polecam, w razie jakichkolwiek pytań służe radą ![]() Pozdrowionka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
dziewczyny chce sie wybrac w rzyszlym roku na dominikane jako podroz poslubna,powiedzcie kochane w jakim miesiacu najlepiej jechac ,z jakim biurem i polecice jakis dobry hotel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli na Dominikane to koniecznie rejon PUNTA CANA jeśli zależy Ci na tych prawdziwie rajskich plażach. Ja byłam w hotelu Grand Paradise Bavaro, który naprawde polecam; plaża szeroka i czyściutka, pokoiki świeżo wyremontowane i o wysokim standardzie, jedzenia mnóstwooooo i nawet najbardziej wybredni maja w czym wybierać i przebierać ![]() Będąc w tym miejscu napewno warto wybrać się na Wyspe Saona- cuuuuudnie!! Plażowanie na Karaibach najlepiej planować w miesiącach od września do konca maja, w pozostałych miesiącach występuje pora deszczowa i zagrożenie huraganami. Korzystaliśmy z usług angielskiego biura podróży- Thomas Cook. Nawet po doliczeniu kosztow przejazdu do UK wycieczka jest ciągle o polowe tańsza niż w Polsce!! Tanie oferty można znalez również w innych angielskich biurach np. First Choice. Warto troszke poszperać w necie ![]() Jeśli masz nadal jakieś pytania to służe radą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() pierwsze dwa tygodnie lutego.i na 99% z UK...tak jak napisała thelila- ceny duuużo niższe thelila- jakbyś tu jeszcze zajżała bardzo prosze o rade. lepiej bukować teraz czy czekać na last minute...???? i nic nie pisałyście o wycieczce, kiedy to można popływac z delfinami. moje marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wycieczki fakultatywne są dostępe na miejscu w każdym hotelu i Ty ustalasz sobie dzień w którym chcesz jechać. Radze dokładnie zapoznać się z ofertami dostępnych wycieczek a nie brać pierwszej lepszej. Nasza rezydentka (pani z Thomasa Cooka) oferowała nam również zakup u niej wycieczek, jednak jak się później okazało były one droższe niż te sprzedawane w hotelu. Zresztą o wycieczki fakultatywne nie masz się co martwić. Sprzedający sami Cię znajdą i może będziesz miała aż dosyć ich natręctwa ![]() Pływanie z delfinkami kosztuje w granicy 100$. Jeśli będziesz na Punta Cana to masz dwa miejsca gdzie możesz poprzytulać delfinki Manti Park a drugiej nazwy nie pamiętam:/ Manti Park jest tanszy ale basenik jest malutki i zrobione jest to raczej na takaą masówke- szybko szybko wychodzic z wody bo juz następna grupa czeka. Jeśli masz jakieś wątpliwości to śmiało pytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 1600 funtów za 2 osoby dorosłe +dziecko !!?? a orientujesz się może jak jest w okolicach -Playa Dorada -Bayahibe -Bavaro - San Juan ceny są nizsze niż okol. Punta Cana... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Najtańszym regionem jest Playa Dorada jednak tam nie sa aż tak bajkowe plaże:/ Bayahibe i San Juan często bywają troszke tańsze. Punta Cana to miasteczko w regionie Playa Bavaro więc zarówno Bavaro jak i Punta Cana posiadają te rajskie plaże. Możesz szukać też wycieczki na półwyspie Samana niestety nie udało mi się tam dotrzeć a czytałam że jest naprawde cudnie- tak zwana Ziemia Kokosa.
Tak 1600 funtow za 3 osoby... i to nie była najtańsza z dostępnych opcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że z tym last minute nie będzie problemu.... bo u mnie to ścisły termin - pierwsze 2 tygodnie lutego, ewentualnie +- 3/4dni. jak narazie bardzo polubiłam się z tą stronką http://www.firstchoice.co.uk/ jakbyś miała jeszcze jakieś ciekawe gdzies pod ręką to daj znać proszę ![]() a tak z ciekawosci jeszcze ? w przypadku twojej siostry, to za dziecko płaciło się pełną sumę czy jakaś zniżka ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Moja Siostra płaciła ok 615 funtów od osoby, na Malutkiego była zniżka
![]() Miała do wyboru kilka hoteli ale o wyborze zdecydowały dodatkowe atrakcje dla dziecka- czytaj plac zabaw; oraz pozytywne opinie na temat hotelu. Podrzucam dodatkowe stronki ![]() http://www.holidayhypermarket.co.uk/ http://www.holidayholidayholiday.co.uk/holiday.html - tu zakupu dokonujesz przez agentów podrózy.. Czekam na dalsze pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sama latam z angielskimi biurami ceny duuuzo nizsze i lepszy standard bylam raz z triada w egibcie i nastepnym razem wybralam angielski first choice bez porownania!! 2 m-ce temu bylam na kubie cudownie polecam teraz mysle o keni, dominikanie lub meksyku na karaiby ciagnie dalej ![]() pozdrawiam cieplutko swietny watek! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
No właśnie... Jak się widziało tak piękne, rajskie plaże z białym, drobniutkim piaskiem, wszystkie inne wydają się mało atrakcyjne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Indie są moim jeszcze licealnym marzeniem, które mam nadzieje że w końcu uda mi się spełnić. Ten kraj kocham za tak bogatą kulture a Karaiby za cuuuudne plaże
![]() Ohhh jak wielkie mam pragnienie zwiedzić cały świat.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Uff wlasnie skonczylam czytac caly watek i powiem tak, Dominikana od bardzo dawna byla moim wielkim lecz nieosiagalnym (glownie ze wzgledu na cene) marzeniem, ale w koncu stalo sie,wykupilismy z narzeczonym podroz poslubna na przyszly rok na Dominikane (Punta Cana) na 10 dni !!! Nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, a teraz jak przeczytalam wasze relacje i opisy to tym bardziej. Mam nadzieje ze nasza podroz bedzie rownie cudowna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jakim dokładnie terminie lecicie- sierpień czy wrzesień ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze bedzie cudownie i juz sie nie moge doczekac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.