Wspomnienia z Dominikany - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-02, 12:01   #151
Sahira
Rozeznanie

Dot.: Wspomnienia z Dominikany

Cytat:
Napisane przez czarnulka80 Pokaż wiadomość
witam ,zalozylam juz osobny watek ale chyba sie podlacze pod dominiakne a wiec z Tz planujemy wycieczke w styczniu /lutym gdzies gdzie bedzie cieplutko ,mozna bedzie sie powylegiwac na plazy i oopalac ,czy na Dominiaknie o tej porze jest slonce i cieplutko?.

chcielibysmy sie zmiescic w 5-6 tysiacach (za 2 osoby) (interesuje nas wylacznie opcja allinclusive i hotele najmiej 4*) .Czytalam i zaobserwowalam ze w polsce taka wycieczka za osobe kosztuje najmiej w granicach 4 tys za osobe wiec odpada .Czy ktos lecial z niemiec?prosze na piszcie z jakiego miasta ,z jakim biorem i ile was to uczynilo? bede bardzo ale to bardzo wdzieczna za wszystkie cenne informacje
Ja już pisałam ile my zapłaciliśmy, ale na Dominikanę można znaleźć wycieczki w niższej cenie, jednak w sezonie rzeczywiście może być znacznie drożej. Ja polecam niemieckie TUI, ceny na polskiej stronie są kosmiczne i nie wiem, skąd się biorą. Cieplutko może być w Egipcie, ja byłam w lutym, na początku trochę wiało, ale za to jest gwarancja słońca i braku deszczu. Na Dominikanie zimą (naszą) jest ciepło, choć nieco chłodniej, ale to akurat dobrze, nie ma huraganów, jest mniej wilgotno. No i oczywiście są Malediwy, Seszele, Mauritius, mnóstwo, mnóstwo miejsc. A może Teneryfa?
Na Dom. lecieliśmy z Berlina.

Edytowane przez Sahira
Czas edycji: 2008-10-02 o 12:02 Powód: zapominalstwo ;)
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 12:45   #152
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sahira Pokaż wiadomość
A pytałaś o wycieczkę - Tipo Dominicano z biura Villapolonia. Ja zawsze tak mam, że po powrocie już planuję następną wycieczkę i wtedy mam mnóstwo pomysłów, a na końcu i tak wybieram coś nieprzewidywalnego. Tyle jest rajskich miejsc, że trudno się zdecydować.
hmm nazwa Tipo Dominicano duzo mi nie mowi,chyba nie mielismy takiej w naszym biurze... a co dokladnie sie zwiedzalo?
mi i tak najbardziej sie podobal objazd miasta Higuey i La Romana-czulam sie jak bym byla w innym swiecie...chcialam wprost "zanurkowac" do tych domkow z blach i innych dziwnych materialow i zobaczyc jak sie tam zyje... wiem ze Ci ludzie nie znaja innego zycia ale to co bylo widac na ulicach miasteczek to bylo niewyobrazalne.. i te "sklepy mięsne"
nnajnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 14:03   #153
Sahira
Rozeznanie

To chyba było coś w podobnym stylu. W programie wycieczki było właśnie Higuey - w tym właśnie targ mięsny, brrrr, ale ciekawe. Byliśmy też w wiejskiej szkole, bardzo ciekawe doświadczenie, na polu trzciny cukrowej, potem płynęliśmy łodzią po rzece przy Morzu Karaibskim i jedliśmy obiad na skarpie. Ogólnie było ciekawie, bo można było sobie obejrzeć prawdziwe życie mieszkańców, wjechaliśmy trochę w głąb Dominikany i naprawdę mnie zachwyciła, te kolorowe domki, krajobrazy i ... ptaszniki na drodze. Zobaczyliśmy jeszcze 2 jaskinie i plaże Makao, to ostatnie mogliby sobie akurat darować.
Stary 2008-10-14, 13:33   #154
gola81
Przyczajenie

witajcie ja własnie wróciłam z Dominikany poprostu Raj Jesteśmy tak zachwyceni ze napewno tam jeszcze wrócimy Ja bym w hotelu Riu Bambu -zero zastrzeżeń - jedzenie wyśmienite, animacje cudowne , plaza Rajska Pogoda fantastyczna , może jeden dzień tzn. w tym dniu 30 min.padało ale to był niesamowicie potrzebny deszcz. To były wkacje marzen
gola81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-14, 15:15   #155
Sahira
Rozeznanie

Wrzucaj fotki, jak znajdziesz czas. Czy masz już "syndrom Karaibów"?, tzn., musisz lub chcesz tam wrócić? Bo ja przyznam, że chciałabym. Może tym razem na Kubę?
Stary 2008-10-14, 20:51   #156
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Napisane przez gola81 Pokaż wiadomość
witajcie ja własnie wróciłam z Dominikany poprostu Raj Jesteśmy tak zachwyceni ze napewno tam jeszcze wrócimy Ja bym w hotelu Riu Bambu -zero zastrzeżeń - jedzenie wyśmienite, animacje cudowne , plaza Rajska Pogoda fantastyczna , może jeden dzień tzn. w tym dniu 30 min.padało ale to był niesamowicie potrzebny deszcz. To były wkacje marzen
Wczoraj wrocilam z Dominikany,i tak jak Gola bylam w Riu Bambu
Jestem zakochana w tym kraju!!!!Co do hotelu,tez nie mam zadnych zastrzezen,strzal w dziesiatke to byl z wyborem tego hotelu!!!!!
Co mnie najbardziej tam sie podobalo,to to ze tam wszyscy sa usmiechnieci,na luzie,bez zadnego stresu,ciagle sobie cos tam spiewaja,a tanczyc umia swietnie!!!!!!
Urlop byl wspanialy!!!!!
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 14:31   #157
nnajnna
Raczkowanie

och dziewczyny-zazdroszcze wam.przyznaje z Dominikana bardzo mi sie podobala ale to chyba zasluga tych wspanailych plaz bo w innych kwestiach to roznie bywalo.ludzie -fakt usmiechnieci,wyluzowani ale tylko w obrebach hoteli-"na zewnatrz" moim zdaniem juz nie jest tak kolorowo.ja bylam Riu Niboa-niby ta sama siec ale u nas jedzenie-fatalne.nie wiem -moze ja jestem za bardzo wymagajaca ale za to kase myslalam ze bedzie o niebo lepiej...z opowiesci moich znajomych ktorzy byli tam na sylwestra rok temu wyobrazalam sobie nie wiadomo co i oni sami przyznali (bo byli rowniez z nami teraz) ze byli tym wyjazdem zawiedzeni
pozdrawiam
nnajnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 15:36   #158
gola81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sahira Pokaż wiadomość
Wrzucaj fotki, jak znajdziesz czas. Czy masz już "syndrom Karaibów"?, tzn., musisz lub chcesz tam wrócić? Bo ja przyznam, że chciałabym. Może tym razem na Kubę?

Hej jak tylko znajde czas to wrzuce Syndrom Karaibów to juz chyba zawsze bede miec poprostu pokochałam je No juz sobie obiecaliśmy że napewno jeszcze Dominikane odwiedzimy , cały czas wspominam ten piekny czas . My na przyszły rok myslimy o Meksyku ale Kuba tez wchodzi w gre
gola81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 17:24   #159
Sahira
Rozeznanie

Ja nie myślałam, że tak wpadnę, bo jak dotąd to istniały dla mnie tylko kraje arabskie, ale te bajeczne plaże, ludzie, muzyka na każdym kroku, krajobrazy... O Riu Bambu słyszałam, że fajny. Ja też byłam bardzo zadowolona z hotelu. Zresztą, na Dominikanie jest wiele pięknych resortów, nie wiadomo, który wybrać. No to czekam na fotki
A poza hotelem rzeczywiście bywa różnie, ale trzeba pamiętać, że jest tam wielu Haitańczyków, którzy mają inną mentalność.
Stary 2008-10-17, 17:37   #160
pati78
Przyczajenie

GG do pati78

HEJ mam pytanko bo my wybieramy sie na dominikane w lutym czy ktos bral tam slub z polaków? bo my mamy zamiar .z jakiego biura lecieliscie i w jakim hotelu byliscie ,czy rezydent mówił po polsku ,na jaką wycieczkę najlepiej jechac?dzieki za odpis
pati78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 11:36   #161
pati78
Przyczajenie

GG do pati78

Cytat:
Napisane przez Artemida5 Pokaż wiadomość
Witam

Lillu...kiedy wybierasz się na Dominikane?

My w październiku lecimy.Bierzemy na tej rajskiej wyspie ślub
Nie mogę się już doczekać...

Pozdrawiam
WITAM mam pytanie odnośnie ślubu ,bo my też w lutym2009r chcemy tam leciec i wziąć slub .Interesuje nas z jakiego biura lecieliście ,jakie wrazenia ze ślubu ,czy jest ważny w polsce ,czy rzeczywiście nie ma ambasady dominikany w polsce?w jakiej porze lecieliście bardzo prosze o odp bo jeszcze nic nie mamy załatwione czekamy o opinie i może jakieś fotki ze ślubu z góry dzięki podam ci swój adres patitiger1@o2.pl i gg3749248
pati78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 22:41   #162
thelila
Zakorzenienie

Hola

Wraz z chłopakiem plażowaliśmy przez 2 tyg na Punta Cana- mały wyskoczek do raju
Wybraliśmy się z agielskim biurem podróży (lecieliśmy z Manchesteru) i ceny są o niebo niższe!!
Gorąco polecam, w razie jakichkolwiek pytań służe radą

Pozdrowionka.
thelila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 08:35   #163
ultraviolet21
BAN stały

dziewczyny chce sie wybrac w rzyszlym roku na dominikane jako podroz poslubna,powiedzcie kochane w jakim miesiacu najlepiej jechac ,z jakim biurem i polecice jakis dobry hotel.Pozdrawiam
ultraviolet21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-09, 16:17   #164
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolet21 Pokaż wiadomość
dziewczyny chce sie wybrac w rzyszlym roku na dominikane jako podroz poslubna,powiedzcie kochane w jakim miesiacu najlepiej jechac ,z jakim biurem i polecice jakis dobry hotel.Pozdrawiam
Hola

Jeśli na Dominikane to koniecznie rejon PUNTA CANA jeśli zależy Ci na tych prawdziwie rajskich plażach. Ja byłam w hotelu Grand Paradise Bavaro, który naprawde polecam; plaża szeroka i czyściutka, pokoiki świeżo wyremontowane i o wysokim standardzie, jedzenia mnóstwooooo i nawet najbardziej wybredni maja w czym wybierać i przebierać Minusem dla naszej wakacjującej czwórki (byliśmy w tym hotelu z przyjaciółmi) była grupa animatorów- osoby arogancckie, z noskiem wysoko zadartym :/
Będąc w tym miejscu napewno warto wybrać się na Wyspe Saona- cuuuuudnie!!

Plażowanie na Karaibach najlepiej planować w miesiącach od września do konca maja, w pozostałych miesiącach występuje pora deszczowa i zagrożenie huraganami.

Korzystaliśmy z usług angielskiego biura podróży- Thomas Cook. Nawet po doliczeniu kosztow przejazdu do UK wycieczka jest ciągle o polowe tańsza niż w Polsce!! Tanie oferty można znalez również w innych angielskich biurach np. First Choice. Warto troszke poszperać w necie

Jeśli masz nadal jakieś pytania to służe radą
Stary 2008-11-14, 15:13   #165
lil coco
BAN stały

Cytat:
Napisane przez thelila Pokaż wiadomość
Hola

Jeśli na Dominikane to koniecznie rejon PUNTA CANA jeśli zależy Ci na tych prawdziwie rajskich plażach. Ja byłam w hotelu Grand Paradise Bavaro, który naprawde polecam; plaża szeroka i czyściutka, pokoiki świeżo wyremontowane i o wysokim standardzie, jedzenia mnóstwooooo i nawet najbardziej wybredni maja w czym wybierać i przebierać Minusem dla naszej wakacjującej czwórki (byliśmy w tym hotelu z przyjaciółmi) była grupa animatorów- osoby arogancckie, z noskiem wysoko zadartym :/
Będąc w tym miejscu napewno warto wybrać się na Wyspe Saona- cuuuuudnie!!

Plażowanie na Karaibach najlepiej planować w miesiącach od września do konca maja, w pozostałych miesiącach występuje pora deszczowa i zagrożenie huraganami.

Korzystaliśmy z usług angielskiego biura podróży- Thomas Cook. Nawet po doliczeniu kosztow przejazdu do UK wycieczka jest ciągle o polowe tańsza niż w Polsce!! Tanie oferty można znalez również w innych angielskich biurach np. First Choice. Warto troszke poszperać w necie

Jeśli masz nadal jakieś pytania to służe radą
przeczytałam cały wątek, obejrzałam zdjęcia..i już wiem że DOMINIKANA w grę wchodziła jeszcze Sri Lanka , Tajlandia, Kenia..
pierwsze dwa tygodnie lutego.i na 99% z UK...tak jak napisała thelila- ceny duuużo niższe

thelila- jakbyś tu jeszcze zajżała bardzo prosze o rade. lepiej bukować teraz czy czekać na last minute...????

i nic nie pisałyście o wycieczce, kiedy to można popływac z delfinami. moje marzenie
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 16:53   #166
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość
przeczytałam cały wątek, obejrzałam zdjęcia..i już wiem że DOMINIKANA w grę wchodziła jeszcze Sri Lanka , Tajlandia, Kenia..
pierwsze dwa tygodnie lutego.i na 99% z UK...tak jak napisała thelila- ceny duuużo niższe

thelila- jakbyś tu jeszcze zajżała bardzo prosze o rade. lepiej bukować teraz czy czekać na last minute...????

i nic nie pisałyście o wycieczce, kiedy to można popływac z delfinami. moje marzenie
Lil Coco zdecydowanie nie kupuj wycieczki teraz. Z tego co obserwuje najtansze oferty mozna wyszukać w okolicach 2-3 tygodnie przed wylotem- ja tak kupowałam, kilka dni temu moja Sis bukowała- dokładnie 2,5 tygodnia przed wylotem. My Sis leci z mężem i 4 letnim synkiem na 14dni, oczywiście opcja all, hote 4.5* i zapłaciła w okolicy 1600 funtów- a musze przyznać że były jeszcze tańsze oferty

Wycieczki fakultatywne są dostępe na miejscu w każdym hotelu i Ty ustalasz sobie dzień w którym chcesz jechać. Radze dokładnie zapoznać się z ofertami dostępnych wycieczek a nie brać pierwszej lepszej. Nasza rezydentka (pani z Thomasa Cooka) oferowała nam również zakup u niej wycieczek, jednak jak się później okazało były one droższe niż te sprzedawane w hotelu. Zresztą o wycieczki fakultatywne nie masz się co martwić. Sprzedający sami Cię znajdą i może będziesz miała aż dosyć ich natręctwa
Pływanie z delfinkami kosztuje w granicy 100$. Jeśli będziesz na Punta Cana to masz dwa miejsca gdzie możesz poprzytulać delfinki Manti Park a drugiej nazwy nie pamiętam:/ Manti Park jest tanszy ale basenik jest malutki i zrobione jest to raczej na takaą masówke- szybko szybko wychodzic z wody bo juz następna grupa czeka.

Jeśli masz jakieś wątpliwości to śmiało pytaj
Stary 2008-11-14, 17:19   #167
lil coco
BAN stały

Cytat:
Lil Coco zdecydowanie nie kupuj wycieczki teraz. Z tego co obserwuje najtansze oferty mozna wyszukać w okolicach 2-3 tygodnie przed wylotem- ja tak kupowałam, kilka dni temu moja Sis bukowała- dokładnie 2,5 tygodnia przed wylotem. My Sis leci z mężem i 4 letnim synkiem na 14dni, oczywiście opcja all, hote 4.5* i zapłaciła w okolicy 1600 funtów- a musze przyznać że były jeszcze tańsze oferty

Wycieczki fakultatywne są dostępe na miejscu w każdym hotelu i Ty ustalasz sobie dzień w którym chcesz jechać. Radze dokładnie zapoznać się z ofertami dostępnych wycieczek a nie brać pierwszej lepszej. Nasza rezydentka (pani z Thomasa Cooka) oferowała nam również zakup u niej wycieczek, jednak jak się później okazało były one droższe niż te sprzedawane w hotelu. Zresztą o wycieczki fakultatywne nie masz się co martwić. Sprzedający sami Cię znajdą i może będziesz miała aż dosyć ich natręctwa
Pływanie z delfinkami kosztuje w granicy 100$. Jeśli będziesz na Punta Cana to masz dwa miejsca gdzie możesz poprzytulać delfinki Manti Park a drugiej nazwy nie pamiętam:/ Manti Park jest tanszy ale basenik jest malutki i zrobione jest to raczej na takaą masówke- szybko szybko wychodzic z wody bo juz następna grupa czeka.

Jeśli masz jakieś wątpliwości to śmiało pytaj
dziękuje za szybką odp

1600 funtów za 2 osoby dorosłe +dziecko !!??

a orientujesz się może jak jest w okolicach
-Playa Dorada
-Bayahibe
-Bavaro
- San Juan

ceny są nizsze niż okol. Punta Cana...
Stary 2008-11-14, 17:35   #168
thelila
Zakorzenienie

Najtańszym regionem jest Playa Dorada jednak tam nie sa aż tak bajkowe plaże:/ Bayahibe i San Juan często bywają troszke tańsze. Punta Cana to miasteczko w regionie Playa Bavaro więc zarówno Bavaro jak i Punta Cana posiadają te rajskie plaże. Możesz szukać też wycieczki na półwyspie Samana niestety nie udało mi się tam dotrzeć a czytałam że jest naprawde cudnie- tak zwana Ziemia Kokosa.

Tak 1600 funtow za 3 osoby... i to nie była najtańsza z dostępnych opcji.
Stary 2008-11-14, 23:17   #169
lil coco
BAN stały

Cytat:
Najtańszym regionem jest Playa Dorada jednak tam nie sa aż tak bajkowe plaże:/ Bayahibe i San Juan często bywają troszke tańsze. Punta Cana to miasteczko w regionie Playa Bavaro więc zarówno Bavaro jak i Punta Cana posiadają te rajskie plaże. Możesz szukać też wycieczki na półwyspie Samana niestety nie udało mi się tam dotrzeć a czytałam że jest naprawde cudnie- tak zwana Ziemia Kokosa.

Tak 1600 funtow za 3 osoby... i to nie była najtańsza z dostępnych opcji.
już jestem zdecydowana ,cały mój dzisiejszy dzień był zatytuowany "dominikana" tyle co sie naczytałam, filmów i zdjęć naoglądałam...
mam nadzieje że z tym last minute nie będzie problemu.... bo u mnie to ścisły termin - pierwsze 2 tygodnie lutego, ewentualnie +- 3/4dni.
jak narazie bardzo polubiłam się z tą stronką http://www.firstchoice.co.uk/
jakbyś miała jeszcze jakieś ciekawe gdzies pod ręką to daj znać proszę

a tak z ciekawosci jeszcze ? w przypadku twojej siostry, to za dziecko płaciło się pełną sumę czy jakaś zniżka ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-15, 20:04   #170
thelila
Zakorzenienie

Moja Siostra płaciła ok 615 funtów od osoby, na Malutkiego była zniżka
Miała do wyboru kilka hoteli ale o wyborze zdecydowały dodatkowe atrakcje dla dziecka- czytaj plac zabaw; oraz pozytywne opinie na temat hotelu.

Podrzucam dodatkowe stronki

http://www.holidayhypermarket.co.uk/
http://www.holidayholidayholiday.co.uk/holiday.html - tu zakupu dokonujesz przez agentów podrózy..

Czekam na dalsze pytania
Stary 2008-11-16, 19:31   #171
lida82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lil coco Pokaż wiadomość

ja polecam Ci czekac na last minute
sama latam z angielskimi biurami
ceny duuuzo nizsze i lepszy standard
bylam raz z triada w egibcie i nastepnym razem wybralam angielski first choice bez porownania!!
2 m-ce temu bylam na kubie cudownie polecam
teraz mysle o keni, dominikanie lub meksyku na karaiby ciagnie dalej
pozdrawiam cieplutko swietny watek!
lida82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 23:53   #172
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lida82 Pokaż wiadomość
ja polecam Ci czekac na last minute
sama latam z angielskimi biurami
ceny duuuzo nizsze i lepszy standard
bylam raz z triada w egibcie i nastepnym razem wybralam angielski first choice bez porownania!!
2 m-ce temu bylam na kubie cudownie polecam
teraz mysle o keni, dominikanie lub meksyku na karaiby ciagnie dalej
pozdrawiam cieplutko swietny watek!
Oooo tak!! Ja mam teraz w planach Indie i Sri Lanke jednak obawiam się że nie będe tak zachwycona plażowaniem gdyż przeglądając foty z tamtych miejsc, wręcz raził mnie w oczy żółty piasek
Stary 2008-11-17, 10:27   #173
Sahira
Rozeznanie

No właśnie... Jak się widziało tak piękne, rajskie plaże z białym, drobniutkim piaskiem, wszystkie inne wydają się mało atrakcyjne. No ale podróże nie kończą się na plażowaniu, przynajmniej dla mnie. Jednak gdy wczoraj planowaliśmy następny wyjazd, mój mężuś oceniał poszczególne miejsca pod kątem plaż właśnie i zachwycał się Malediwami. Ja biorę pod uwagę Kubę i Mauritius jako kolejny cel, ale moim wielkim marzeniem są: Indie, Maroko i Kenia. Fascynujące kraje wg mnie. A tak naprawdę następny będzie Egipt. Także polecam angielskie biura. Choć z niemieckiego Tui byliśmy zadowoleni, cena nie była aż tak atrakcyjna. Z drugiej strony znacznie niższa niż gdybyśmy lecieli z Polski.
Stary 2008-11-21, 10:11   #174
thelila
Zakorzenienie

Indie są moim jeszcze licealnym marzeniem, które mam nadzieje że w końcu uda mi się spełnić. Ten kraj kocham za tak bogatą kulture a Karaiby za cuuuudne plaże
Ohhh jak wielkie mam pragnienie zwiedzić cały świat..
Stary 2008-11-27, 20:53   #175
magdzik126
Przyczajenie

Uff wlasnie skonczylam czytac caly watek i powiem tak, Dominikana od bardzo dawna byla moim wielkim lecz nieosiagalnym (glownie ze wzgledu na cene) marzeniem, ale w koncu stalo sie,wykupilismy z narzeczonym podroz poslubna na przyszly rok na Dominikane (Punta Cana) na 10 dni !!! Nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, a teraz jak przeczytalam wasze relacje i opisy to tym bardziej. Mam nadzieje ze nasza podroz bedzie rownie cudowna Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekac Jeszcze 9 miesiecy...
magdzik126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 21:19   #176
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Napisane przez magdzik126 Pokaż wiadomość
Uff wlasnie skonczylam czytac caly watek i powiem tak, Dominikana od bardzo dawna byla moim wielkim lecz nieosiagalnym (glownie ze wzgledu na cene) marzeniem, ale w koncu stalo sie,wykupilismy z narzeczonym podroz poslubna na przyszly rok na Dominikane (Punta Cana) na 10 dni !!! Nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac, a teraz jak przeczytalam wasze relacje i opisy to tym bardziej. Mam nadzieje ze nasza podroz bedzie rownie cudowna Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekac Jeszcze 9 miesiecy...
Zobaczysz bedziesz miala cudowna podroz poslubna!!!!To ci gwarantuje!!!!Jest to wymarzone miejsce wlasnie na takie okazje!!!!!
Pozdrawiam!!!!!!!!
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 10:03   #177
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
To pierwsze tygodnie małżeństwa zakosztujecie w raju- fajnie
W jakim dokładnie terminie lecicie- sierpień czy wrzesień ??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 20:13   #178
magdzik126
Przyczajenie

dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze bedzie cudownie i juz sie nie moge doczekac lecimy dokladnie 31 sierpnia a wracamy 10 wrzesnia mam nadzieje ze omina nas wszelkie burze czy huragany ktore moga podobno wystepowac w tym okresie...
magdzik126 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 21:40   #179
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze bedzie cudownie i juz sie nie moge doczekac lecimy dokladnie 31 sierpnia a wracamy 10 wrzesnia mam nadzieje ze omina nas wszelkie burze czy huragany ktore moga podobno wystepowac w tym okresie...
Trzymam z Tobą kciuki za pogode
Stary 2008-11-29, 19:01   #180
Sahira
Rozeznanie

Cytat:
Ominą Cię, takie ulewy, jakie my widzieliśmy, rzadko się zdarzają, pewna mieszkanka Dominikany powiedziała, że ostatni raz parę lat temu. Przyjęliśmy je na klatę, ale zobaczysz, że Wy będziecie mieć piękną pogodę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości