Siano Na Glowie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-21, 10:56   #151
nika000
Przyczajenie

Dot.: Siano na głowie!!!!!!!

Mam jeszcze jedno pytanko. Mam te kręcone włosy i musze mieć grzywkę, bez niej wyglądam brzydko. Muszę ją cały czas prostować i lekko podwijać na lokowce.Jak wyjde na wilgotne powietrze to moja grzywka jest jak duży pokręcony kułton. Proszę o pomoc. Nie wiem co robić. Może ktoś mi poradzi coś z tą grzywką, bo wiecie... jak musze mieć grzywkę!! A z grzywką na bok wyglądam tak oooo, ale nie tak ładnie. PROSZĘ O POMOC!!! <beczy> Igulaaaa proszę o pomoc!! Poradź mi coś!!
nika000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:03   #152
nika000
Przyczajenie

Mam jeszcze jedno pytanko. Mam te kręcone włosy i musze mieć grzywkę, bez niej wyglądam brzydko. Muszę ją cały czas prostować i lekko podwijać na lokowce.Jak wyjde na wilgotne powietrze to moja grzywka jest jak duży pokręcony kułton. Proszę o pomoc. Nie wiem co robić. Może ktoś mi poradzi coś z tą grzywką, bo wiecie... jak musze mieć grzywkę!! A z grzywką na bok wyglądam tak oooo, ale nie tak ładnie. PROSZĘ O POMOC!!! <beczy>
Stary 2006-05-21, 11:33   #153
olcia 810
Wtajemniczenie

Ja mam szczęście, bo mam loki, a moja grzywka sie bardzo mało kręci. Jest prawie prosta tylko jak nie przeciągne jej prostownicą to sie brzydko układa. Więc codziennie rano raz ciach ciach grzywe prostownicą i trzyma mi się to ile zechce
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:38   #154
nika000
Przyczajenie

Ale jak wyjde na wilgotne powietrze to zaraz mi się pokręci i robi się taki kułton, a nie wspomne jak wyjde całekiej na deszcz. Poradź mi coś żeby sie nie kreciła na wilgotnym powietrzu!! Proszę
Stary 2006-05-21, 11:45   #155
olcia 810
Wtajemniczenie

A próbowałaś utrwalać tą grzywkę np. lakierem do włosów?
Stary 2006-05-21, 12:21   #156
nika000
Przyczajenie

Próbowałam ale bardzo mało daje tego lakieru bo później mam takie włosy sklejone. Może masz inne propozycje??
Stary 2006-05-21, 14:03   #157
olcia 810
Wtajemniczenie

Hmm.. no to nie wiem. A moze masz prostownice z gorszych półek? No bo jak niedobra prostownica to bardzo krótko trzyma sie efekt gładkich i wyprostowanych włosów A jak masz dobrą to nawet na wietrze nie powinno Ci się pokręcić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 14:06   #158
igulaa
Raczkowanie

GG do igulaa

heh no ja nie wiem jak Ci pomoc bo jeszce nie mam grzywki zamierzam zrobic we wtorek i bede ja meczyc prostownica codziennie, nie wiem czy mi sie to bedzie trzymalo. napewno bede ja utrwalac lakierem , zelem w spreyu lub czyms takim i moze bedzie sie trzymala. a moze bys sprobowla jakichs fluidow prosujacych? nie wiem jak na Twoich wlosach bedzie to dzialalo ale u mnie wloski kreca sie jeszcze bardziej, u kolezanek wcale sie nie kreca , wiec moze warto sprobowac?
igulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-23, 12:55   #159
anitaa
Raczkowanie

okropne wlosy

Wlosy mam zniszczone(mam tluste ale sa przesuszone np po umyciu mam takie siano ze nie wiem co z nim zrobic nie chca sie trzymac kupy bo gdyby sie trzymaly to by bylo pol biedy. Suszenie i stosowanie pianek i lakierow szkodzi wlosom ja wiem o tym ale jak je widze to dostaje szalu i musze cos z nimi zrobic chociaz nie chca i tak sie ukladac i nic z tego nie wychodzi tylko aby sie niszcza :/ i tak caly dzien musze przy nich siedziec bo zle sie w nich czuje... Po za tym mam dziwnie opciete te wlosy i moze to przez to al nie wiem co zrobic bo az tak dlugich nie mam ..i mam glupie pasemka blond i wisnie ktore zaluje ze sobie zrobilam bo byc moze aby wuece\j mi to zniszczylo no i po umyciu sie ze soba mieszaja i z moimi naturalnym kolorem wlosow i wyglada jak jeden wielki bal;agan......
anitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-23, 21:14   #160
Justynusienka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: okropne wlosy

Zdaje mi sie,ze masz bardzo zniszczone wlosy.Powinnas isc do dobrego fryzjera, ktory poradzilby Ci odpowiednie kosmetyki i doprowadzil czuprynkę do ładu A jeśli nie chcesz do fryzjera to moze sprobuj Dove rgenerujacy wraz z odzywka i maseczka one bardzo nawilzaja wlosy albo Pantene Pro-v złotą linię?
Justynusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 23:18   #161
anitaa
Raczkowanie

Justynusienka no ja zurzylam szampon dove (taki dosc maly wprawdzie) i odzywke i nic... nie wydaje mi sie zebym miala te wlosy jakos nawilzone???? bo sa suche.
Czy ta zlota linia pantene pro-v cos da? czy lepiej isc do fryzjera....

Znaczy sie ja mam tak dziwnie ze po umyciu sa suche a potem sie szybko przetluszczaja wiesz o co mi chodzi? to czy te kosmetyki beda odpowiednie? czy dobrze ze myje takim szamponem do wlosow suchych skoro przy myciu mam je strasznie tluste?????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-24, 23:20   #162
anitaa
Raczkowanie

no i mi sie lusci skura glowy...
Stary 2006-05-25, 13:27   #163
anitaa
Raczkowanie

Dot.: zniszczone włosy

ja tez mam podobny problem,z ktorym tez nie moge sobie poradzic, ale moze jednak fryzjer by cos poradzil i nawet jednak podcial wlosy?
Stary 2006-05-25, 18:33   #164
madzia1324
Raczkowanie

gotika coś czuje że jednak będziesz musieć je troche podciąć. Jeśli juz naprawde nei jest w stanie ich zregenerować:/ A próbowałaś łykać jakieś tabletki skrzypovite itp? Słyszałam też o zabiegach regenaracyjnych u fryzjera. No ale to oczywiście kosztuje. buzka
O wielkich, silnych, czarnych skrzydłach,
One unoszą człowieka ponad życie
(...)

Edith Sodergan
"w zwierciadle, niejasno"
madzia1324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 19:53   #165
fire_soul
Raczkowanie

na zniszczone wlosy radze niestety podciecie koncowek oraz skrzyp z witaminami, skrzypowita jest najtansza chyba, a wiekszosc ttych preparatow i tak ma taki sam lub bardzo podobny sklad polecam rowniez pyszna herbatke ziolowa bio active ze skrzypem nie dosc ze dziala i pomaga byc piekna to naprawde jest pyszna [uzaleznilam sie juz chyba od niej ]
no i ja obecnie zachecona wpisami forumowiczek zamierzam kupic ta odzywke treatment wax...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 20:08   #166
Justynusienka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

To ja bym poszla do dobrego fryzjera, zeby Ci dobrze obcial wloski i nie beda sie tak szybko przetluszczac i doradzi Ci odpowiedni kosmetyk
Justynusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 13:57   #167
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek
Smile Dot.: pomocy - siano:((((

Cytat:
Napisane przez tessalia
Ja miałam do niedawna tak samo. Dopóki nie zainwestowałam w prostownicę
mialam to samo... jak nie wyprostuje wlosow to straszni sie pusza... ale wtedy warkoczyk i jest ok.... ja uzywam szampnu z avonu (taki wygladzajacy wlosy) jestem z niego zadowolona.. po innych szamponach nie mam takich fajnych wlosow jak po tym z avonu...
sylwusiaaniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 14:05   #168
sylwusiaaniolek
Wtajemniczenie

GG do sylwusiaaniolek
Dot.: pomocy - siano:((((

Tutaj jest ta odżywka do włosów Gliss Kur
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...sername=Anett_

a tutaj Dove:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12601
sylwusiaaniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 14:33   #169
ajsza
Raczkowanie

żeby nie było sianka wystarczy wyprostować włosy prostownicą najlepiej ceramiczną
ajsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 20:52   #170
czarna89
Raczkowanie

tez mam sianko na głowie! kupiłam prostownice i jest spoko! tylko gorzej jak jest deszcz na polu!!! wilgoc puszy wlosy i wtedy wygladam okropnie!!! sama chciałabym zdobyc jakis preparat ktory by mi pomogł! nie musiałabym prostowac włosów i nie niszczyłabym ich przez to! buziaki
czarna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 21:46   #171
Matylda :)
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klaudia77
mam dokładnie taki sam problem... moje kiedyś były kręcone a teraz to ani proste ani kręcone, jeden wielki puch, siano.......... najbardziej ich nienawidze po umyciu mam ochote je wytargać, albo ogolić... nie mam pojęcia co z nimi zrobić ...
ja mam dokladnie taka sama ochote... MAtko nożycze i ciąć
Matylda :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:24   #172
su$ka
Zakorzenienie

Dot.: Okropne włosy po suszeniu:(

Ja lubię mieć włoski gładziutkie ,ale też z objętością ,kiedyś używałam suszarki i prostownicy ,teraz z dwojga złego wybrałam prostownicę (w sumie mam proste włosy ,ale uwielbiam idealną gładkość ) ,a włoskom pozwalam samym wyschnąć po umyciu .Dodatkowo używam odżywki do włosów zniszczonych i łamliwych .Na razie jakoś się trzymają i chyba nie mają zamiaru wypaść

su$ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:30   #173
czuczenka
Zakorzenienie

JA mam takie same wlosy i jedynie by je wygladzic potrzebuje prostownicy plus mleczko do ich prostowania i wygladzania i mam normalne wlosy wogole jak wyjezdzam gdzies z zdomu to nie ruszam sie bez prostownicy. I tu nie tkwi problwem w tym ze uzywasz zlych kosmetykow czy cos.. poprostu masz taka strukture wlosa

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 18:52   #174
Asik_
Zakorzenienie

Jeśli masz farbowane włosy to też gorzej wyglądają po suzzeniu suszarką....wiem o tym Dziewczyny ja tak z pespektywyczasu myśle ze farbowanie jest całkowicie bez sensu Hehe i tak powróciłam do naturalnego koloru, za to mam sianko ze hej
Polecam serum (byla o nim mowa na forum-nie wiem jak dokladnie pisze się nazwę Renne Bl...jakoś tak) Testowałam je na sobie i naprawde włoski wyglądają lepiej!!
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 21:24   #175
Olesia-R
Przyczajenie

Question Bardzo puszące się włosy -zaleta czy wada (?) -proszę o radę

Mam bardzo puszące się włosy , kręcone , sięgające prawie do pasa.ale niestety nie mogę ich nosić rozpuszczonych bo wyglądam tregicznie.wiele osoó mówi mi że moje włosy są piękne i ja też tak uważam , Tylko chciałabym byście mi poradzili co mogę zrobić by się tak strasznie nie puszyły.(sianowata jest głownie powierzchnia , bo pod spodem wygladają normalnie) .Uzywałam już najróżniejszych szamponów, odżywek typu glis kur , fructis itp. i nic. co mogę zrobić i ile by to mniej wuięcej kosztowało. proszę o szy\bką radę.
Olesia-R jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 21:27   #176
Teeta
Anomalia

Dot.: Bardzo puszące się włosy -zaleta czy wada (?) -proszę o radę

chyba ten Avon na zniszczone końcówki (serum, ok. 14 zł). ale sama jeszcze tego nie próbowała, choć mam podobny problem.
Teeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 22:42   #177
tutusia
Rozeznanie

A spróbuj może wgniatać w nie piankę i suszyć dyfuzorem. albo wogóle ich nie susz. Wtedy powinny wyglądać lepiej.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 22:51   #178
bombermanka
Raczkowanie

Pianka mogłaby pomóc, mi pomaga, ale ja mam trochę krótsze włosy Warto spróbować, bo szkoda takich ładnych włosów nie pokazywać
bombermanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 23:04   #179
lutiana
Zadomowienie

Sprobuj wcierac we wloski odzywke bez splukiwania (ja akurat mam z fructisa ), taka, ktora wygladza wloski, po myciu zawin je w recznik na jakies 20min z ta odzywka, potem zostaw by same wyschly, suszarka dodatkowo je wysuszy i znow zrobi sie siano, i na koniec mozesz wetrzec troche pianki, np nivea bez alkoholu do fal i lokow, ale tez nie za duzo bo bedziesz miec szorstkie(ja np nie lubie jak mam takie twarde w dotyku) A w ogole to mozesz jeszcze sprobowac zrobic im maseczke z olejku rycynowego - wetrzyj troche olejku wczesniej podgrzanego we wloski (ponoc najlepiej w mokre, ja wtarlam w suche i tez bylo ok), potem je oczywiscie umyj i zastosuj powyzsze wskazowki Powinno byc lepiej ja tez mam takie wlosy jak Ty, jest ich duzo, sa mocno spuszone-szczegolnie te na wierzchu glowy. Wczoraj zrobilam ten manewr z olejkiem i dzis sa ujarzmione, blyszczace i miekkie Mam nadzieje, ze nie odbierzesz mojej pisaniny jako wymadrzanie sie Pozdrawiam i zycze Ci powodzenia w ujarzmianiu "puszkow" na glowie

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 23:06   #180
lutiana
Zadomowienie

Acha jeszcze jak wetrzesz juz ta pianke to sprobuj ugniatac kosmuki wlosow rekami od dolu- utworza Ci sie takie fajne loczki i fale

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości