|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Siano na głowie!!!!!!!
Mam jeszcze jedno pytanko. Mam te kręcone włosy i musze mieć grzywkę, bez niej wyglądam brzydko. Muszę ją cały czas prostować i lekko podwijać na lokowce.Jak wyjde na wilgotne powietrze to moja grzywka jest jak duży pokręcony kułton. Proszę o pomoc. Nie wiem co robić. Może ktoś mi poradzi coś z tą grzywką, bo wiecie... jak musze mieć grzywkę!! A z grzywką na bok wyglądam tak oooo, ale nie tak ładnie. PROSZĘ O POMOC!!! <beczy> Igulaaaa proszę o pomoc!! Poradź mi coś!!
|
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze jedno pytanko. Mam te kręcone włosy i musze mieć grzywkę, bez niej wyglądam brzydko. Muszę ją cały czas prostować i lekko podwijać na lokowce.Jak wyjde na wilgotne powietrze to moja grzywka jest jak duży pokręcony kułton. Proszę o pomoc. Nie wiem co robić. Może ktoś mi poradzi coś z tą grzywką, bo wiecie... jak musze mieć grzywkę!! A z grzywką na bok wyglądam tak oooo, ale nie tak ładnie. PROSZĘ O POMOC!!! <beczy>
|
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam szczęście, bo mam loki, a moja grzywka sie bardzo mało kręci. Jest prawie prosta tylko jak nie przeciągne jej prostownicą to sie brzydko układa. Więc codziennie rano raz ciach ciach grzywe prostownicą i trzyma mi się to ile zechce
|
|
|
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
Ale jak wyjde na wilgotne powietrze to zaraz mi się pokręci i robi się taki kułton, a nie wspomne jak wyjde całekiej na deszcz. Poradź mi coś żeby sie nie kreciła na wilgotnym powietrzu!! Proszę
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
A próbowałaś utrwalać tą grzywkę np. lakierem do włosów
?
|
|
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
Próbowałam ale bardzo mało daje tego lakieru bo później mam takie włosy sklejone. Może masz inne propozycje??
|
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm.. no to nie wiem. A moze masz prostownice z gorszych półek? No bo jak niedobra prostownica to bardzo krótko trzyma sie efekt gładkich i wyprostowanych włosów
A jak masz dobrą to nawet na wietrze nie powinno Ci się pokręcić
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
heh no ja nie wiem jak Ci pomoc bo jeszce nie mam grzywki zamierzam zrobic we wtorek
i bede ja meczyc prostownica codziennie, nie wiem czy mi sie to bedzie trzymalo. napewno bede ja utrwalac lakierem , zelem w spreyu lub czyms takim i moze bedzie sie trzymala. a moze bys sprobowla jakichs fluidow prosujacych? nie wiem jak na Twoich wlosach bedzie to dzialalo ale u mnie wloski kreca sie jeszcze bardziej , u kolezanek wcale sie nie kreca , wiec moze warto sprobowac?
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
okropne wlosy
Wlosy mam zniszczone(mam tluste ale sa przesuszone np po umyciu mam takie siano ze nie wiem co z nim zrobic nie chca sie trzymac kupy bo gdyby sie trzymaly to by bylo pol biedy. Suszenie i stosowanie pianek i lakierow szkodzi wlosom ja wiem o tym ale jak je widze to dostaje szalu i musze cos z nimi zrobic chociaz nie chca i tak sie ukladac i nic z tego nie wychodzi tylko aby sie niszcza :/ i tak caly dzien musze przy nich siedziec bo zle sie w nich czuje... Po za tym mam dziwnie opciete te wlosy i moze to przez to al nie wiem co zrobic bo az tak dlugich nie mam ..i mam glupie pasemka blond i wisnie ktore zaluje ze sobie zrobilam bo byc moze aby wuece\j mi to zniszczylo no i po umyciu sie ze soba mieszaja i z moimi naturalnym kolorem wlosow i wyglada jak jeden wielki bal;agan......
|
|
|
|
|
#160 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: okropne wlosy
Zdaje mi sie,ze masz bardzo zniszczone wlosy.Powinnas isc do dobrego fryzjera, ktory poradzilby Ci odpowiednie kosmetyki i doprowadzil czuprynkę do ładu
A jeśli nie chcesz do fryzjera to moze sprobuj Dove rgenerujacy wraz z odzywka i maseczka one bardzo nawilzaja wlosy albo Pantene Pro-v złotą linię?
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Justynusienka no ja zurzylam szampon dove (taki dosc maly wprawdzie) i odzywke i nic... nie wydaje mi sie zebym miala te wlosy jakos nawilzone????
bo sa suche.Czy ta zlota linia pantene pro-v cos da? czy lepiej isc do fryzjera.... Znaczy sie ja mam tak dziwnie ze po umyciu sa suche a potem sie szybko przetluszczaja wiesz o co mi chodzi? to czy te kosmetyki beda odpowiednie? czy dobrze ze myje takim szamponem do wlosow suchych skoro przy myciu mam je strasznie tluste????? |
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
no i mi sie lusci skura glowy...
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zniszczone włosy
ja tez mam podobny problem,z ktorym tez nie moge sobie poradzic, ale moze jednak fryzjer by cos poradzil i nawet jednak podcial wlosy?
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
gotika coś czuje że jednak będziesz musieć je troche podciąć. Jeśli juz naprawde nei jest w stanie ich zregenerować:/ A próbowałaś łykać jakieś tabletki skrzypovite itp? Słyszałam też o zabiegach regenaracyjnych u fryzjera. No ale to oczywiście kosztuje. buzka
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
na zniszczone wlosy radze niestety podciecie koncowek oraz skrzyp z witaminami, skrzypowita jest najtansza chyba, a wiekszosc ttych preparatow i tak ma taki sam lub bardzo podobny sklad
polecam rowniez pyszna herbatke ziolowa bio active ze skrzypem nie dosc ze dziala i pomaga byc piekna to naprawde jest pyszna [uzaleznilam sie juz chyba od niej ] no i ja obecnie zachecona wpisami forumowiczek zamierzam kupic ta odzywke treatment wax...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
To ja bym poszla do dobrego fryzjera, zeby Ci dobrze obcial wloski i nie beda sie tak szybko przetluszczac i doradzi Ci odpowiedni kosmetyk
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pomocy - siano:((((
Tutaj jest ta odżywka do włosów Gliss Kur
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...sername=Anett_ a tutaj Dove: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12601 |
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
żeby nie było sianka wystarczy wyprostować włosy prostownicą najlepiej ceramiczną
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
tez mam sianko na głowie! kupiłam prostownice i jest spoko! tylko gorzej jak jest deszcz na polu!!! wilgoc puszy wlosy i wtedy wygladam okropnie!!! sama chciałabym zdobyc jakis preparat ktory by mi pomogł! nie musiałabym prostowac włosów i nie niszczyłabym ich przez to! buziaki
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropne włosy po suszeniu:(
Ja lubię mieć włoski gładziutkie ,ale też z objętością ,kiedyś używałam suszarki i prostownicy ,teraz z dwojga złego wybrałam prostownicę (w sumie mam proste włosy ,ale uwielbiam idealną gładkość
) ,a włoskom pozwalam samym wyschnąć po umyciu .Dodatkowo używam odżywki do włosów zniszczonych i łamliwych .Na razie jakoś się trzymają i chyba nie mają zamiaru wypaść
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
JA mam takie same wlosy i jedynie by je wygladzic potrzebuje prostownicy plus mleczko do ich prostowania i wygladzania i mam normalne wlosy
![]() wogole jak wyjezdzam gdzies z zdomu to nie ruszam sie bez prostownicy. I tu nie tkwi problwem w tym ze uzywasz zlych kosmetykow czy cos.. poprostu masz taka strukture wlosa
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz farbowane włosy to też gorzej wyglądają po suzzeniu suszarką....wiem o tym
Dziewczyny ja tak z pespektywyczasu myśle ze farbowanie jest całkowicie bez sensu Hehe i tak powróciłam do naturalnego koloru, za to mam sianko ze hej Polecam serum (byla o nim mowa na forum-nie wiem jak dokladnie pisze się nazwę Renne Bl...jakoś tak) Testowałam je na sobie i naprawde włoski wyglądają lepiej!!
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
Mam bardzo puszące się włosy , kręcone , sięgające prawie do pasa.ale niestety nie mogę ich nosić rozpuszczonych bo wyglądam tregicznie.wiele osoó mówi mi że moje włosy są piękne i ja też tak uważam , Tylko chciałabym byście mi poradzili co mogę zrobić by się tak strasznie nie puszyły.(sianowata jest głownie powierzchnia , bo pod spodem wygladają normalnie) .Uzywałam już najróżniejszych szamponów, odżywek typu glis kur , fructis itp. i nic. co mogę zrobić i ile by to mniej wuięcej kosztowało. proszę o szy\bką radę.
|
|
|
|
|
#176 |
|
Anomalia
|
Dot.: Bardzo puszące się włosy -zaleta czy wada (?) -proszę o radę
chyba ten Avon na zniszczone końcówki (serum, ok. 14 zł). ale sama jeszcze tego nie próbowała, choć mam podobny problem.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
A spróbuj może wgniatać w nie piankę i suszyć dyfuzorem. albo wogóle ich nie susz. Wtedy powinny wyglądać lepiej.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Pianka mogłaby pomóc, mi pomaga, ale ja mam trochę krótsze włosy
Warto spróbować, bo szkoda takich ładnych włosów nie pokazywać
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Sprobuj wcierac we wloski odzywke bez splukiwania (ja akurat mam z fructisa ), taka, ktora wygladza wloski, po myciu zawin je w recznik na jakies 20min z ta odzywka, potem zostaw by same wyschly, suszarka dodatkowo je wysuszy i znow zrobi sie siano, i na koniec mozesz wetrzec troche pianki, np nivea bez alkoholu do fal i lokow, ale tez nie za duzo bo bedziesz miec szorstkie(ja np nie lubie jak mam takie twarde w dotyku) A w ogole to mozesz jeszcze sprobowac zrobic im maseczke z olejku rycynowego - wetrzyj troche olejku wczesniej podgrzanego we wloski (ponoc najlepiej w mokre, ja wtarlam w suche i tez bylo ok), potem je oczywiscie umyj i zastosuj powyzsze wskazowki
Powinno byc lepiej ja tez mam takie wlosy jak Ty, jest ich duzo, sa mocno spuszone-szczegolnie te na wierzchu glowy. Wczoraj zrobilam ten manewr z olejkiem i dzis sa ujarzmione, blyszczace i miekkie Mam nadzieje, ze nie odbierzesz mojej pisaniny jako wymadrzanie sie Pozdrawiam i zycze Ci powodzenia w ujarzmianiu "puszkow" na glowie![]()
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Acha jeszcze jak wetrzesz juz ta pianke to sprobuj ugniatac kosmuki wlosow rekami od dolu- utworza Ci sie takie fajne loczki i fale
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

?

A jeśli nie chcesz do fryzjera to moze sprobuj Dove rgenerujacy wraz z odzywka i maseczka one bardzo nawilzaja wlosy albo Pantene Pro-v złotą linię?
bo sa suche.

Dziewczyny ja tak z pespektywyczasu myśle ze farbowanie jest całkowicie bez sensu