|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
juz nie wspomne o:
http://www.desertrockfestival.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
dziewczyny powiedzcie mi czy jest praca w Dubaju albo w Abu Dhabi w dziale telekomunikacji i IT? moj facet wlasnie konczy elektronike i telekomunikacje i zastanawiamy sie, czy w ogole ma czego tam szukac. i jak znalezc prace? bo nie ukrywam ze dobrze byloby znalezc prace przez jakiegos polskiego posrednika..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Osobiscie przyjazdu tutaj jako do pierwszej pracy nie polecam. Najlepszym sposobem na znelezienie pracy jest przekazanie swojego CV kilku agencjom, mozna je znalezc w Internecie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jak długo jestes w Abu Dabi? Ja mieszkam w Dubaju i wlasnie odwiedzilam twoj link. Swietny pomysl! ![]() Powiem szczerze, ze nie wielu znam ludzi z Polski mieszkajacych tu! Jak bedziesz miala ochote to mozemy spotkac sie na kawke! Pozdrawiam, Kasia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
|
Cytat:
http://jobs.theemiratesnetwork.com/ Pozdrawiam i zycze powodzenia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
wiecie co?
nie jestem ani emigrantka ani nikim waznym... ale trafilam tu przypadkiem... tak sobie ogladam te zdjeica... Abu Dhabi naprawde jest takie sliczne? ![]() ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny !!!dawno mnie tu nie bylo .z racji SWIAT WIELKANOCNYCH skladam wam wszystkim serdeczne zyczenia ..WESOŁEGO ALLELUJA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
a ja bylam na swieta w Polsce. marzylam o pieknej wiosennej pogodzie, swiezym powietrzu, zaczatkach zieleni, kwiatkach, ptaszkach itp. a tu snieg spadl i czulam sie jak na boze narodzenie...
a teraz spowrotem na pustyni :/ pozdrowienia poswiateczne!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
|
Witaj ViLLeMkA, w Abu Dhabi jest kilka miejsc naprawde pieknych...
A ja spedzilam Swieta Wielkanocne w Nepalu na trekkingu... raftingu i w ogole.... adventure...
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Mam poważne pytanie do tych które są na bieżąco z życiem w ZEA. Otóż czy miesięczna pensja w wysokości ok. 8000$ wystarczy na utrzymanie czteroosobowej rodziny n aprzyzwoitym poziomie ??? Błagam odpowiedzcie jak najszybciej, może niedługo do Was dołączymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim.. b. sie ciesze ze znalazlam te strone.. rozwazam przyjazd do dubaju ( maz tam pracuje ) .. jest to dosc ciezka decyzja, tym bardziej ciesze sie ze moge dzieki wam dowiedziec sie czegos wiecej o zyciu w tm miescie.. do tej pory mialam okazje tam byc na wakacjach, ale to zupelnie co innego .. niedlugo przyjezdzam na pare dni i chetnie bym sie z wami zobaczyla .. pozdrwiam bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie napisalas czy 8000 $ to gola pensja, czy tez dostajecie dodatki np dom, czy oplaca wam szkloy dla dzieci, bilety do domu dla wszystkich przynajmniej raz do roku, co z ubezpieczen zdrowotnym, transportem. Powiem tak jezeli jest to tylko gola pensja bez niczego to moze byc wam na poczatku ciezko szczegolnie w Dubaju gdy wszystkie oplaty spadna wam na raz na glowe, potem sie uspokoi i powinno byc ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź o ile o mieszkaniu i ewentualnym ubezpieczeniu zdrowotnym dla rodziny wiedziałam to wszystkie pozostałe dodatki tzn.możliwość ich posiadania mnie zszokowały. Czy rzeczywiście można wynegocjować aż tak dobre warunki zatrudnienia? A jeśli by się udało to co 8000$ na m-c starczy na godne życie ???
A i mam jeszcze jedno pytanko czy jeśli ja chciałabym zacząć tam pracę czy jest dużo ofert dla kobiet. Dodam tylko że skończyłam informatykę i ekonometrię, ubezpieczenia gosp. podyplomowo i od 2003 pracuję w firmie ubezpieczeniowej od 2 lat na stanowisku analityka biznesowego. Mam jakieś szanse na prace?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
|
Cytat:
Jezeli to "gola pensja" Twojego meza, to troche malo ale jesli otrzymacie mieszkanie, samochod sluzbowy, sponsor zaplaci za szkole dzieci (jezeli sa nieletnie) itp. to byloby dobrze. Zanim tutaj przyjedziesz, przygotuj swoje wszystkie dokumenty, czyli przetlumaczony dyplom i potwierdzony w Ministerstwie Edukacji. Moim zdaniem masz szanse na prace. Powodzenia i pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Dzięuję serdecznie za rady. Chciałabym tylko jeszcze wiedzieć czy rzeczywiście można wynegocjować taką umowę żeby pracodawca opłacał np. szkołę dla dzieci ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
|
Wszystko zalezy od tego... kto jest Sponsorem (pracodawca).... warto probowac.
![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Jestem nowa na forum,ale od razu przychodze z pytaniem! ![]() Znacie dobrego ginekologa?A najlepiej Polaka/Polke w Dubaju? Bede wdzieczna za info. Pozdrawiam B.SZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
|
![]() Cytat:
Troche dlugo trwa procedura uwierzytelnienia dyplomu w tutejszym Ministerstwie Zdrowia... ale jak tylko przyjedzie obiecuje, ze natychmiast dam znac. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Dzieki serdeczne za info!
Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
a ja z innej beczki
![]() jak wyglada moda w tym pieknym miejscu?? sa takie same ciuchy jak u nas czy raczej inne?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny,wynalazlam takie info i mam pytanko czy wybieracie sie moze na to spotkanie: http://www.dubajdlapolaka.pl
To chyba super okazja do zapoznania sie,no i skoro Konsul zaprasza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
a jesli chodzi o mode, Ufola, to jest tutaj wszystko, do wyboru do koloru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! W wakacje wybieram się na tydzień do hotelu położonego kilka mintu drogi od Sharjahu i chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was mieszka tam lub mieszkała? Ciekawa jestem o możliwości rozrywki w tamtejszym mieście, o zakupy (czy jest tam bardzo drogo, chodzi o jakieś pamiątki, biżuterię, kosmetyki arabskie ,np. khol? Czy jest możliwość zakupienia tam takich cudeniek?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
|
Cytat:
Jest w Dubaju wiele klubow nocnych, zapytasz swojego opiekuna grupy lub w hotelu a napewno pomoga wybrac Ci ten najodpowiedniejszy dla Ciebie. Kuchnia w Emiratach jest roznorodna, jaka kuchnia Cie interesuje? Jest arabska (libanska, egipska, marokanska itp), europejska (francuska, wloska, hiszpanska, grecka, itp), azjatycka (indyjska, japonska, chinska, tajlandzka, pakistanska, rosyjska, itp) jeszcze meksykanska, karaibska i inne, ktorych wymienic nie sposob, , wlasciwie tydzien to za malo... wszystko jest warte sprobowania, np. HOUMOUS - z libanskiej kuchni - bardzo zdrowa przystawka. Nurkowanie jest mozliwe i gdy zapytasz w recepcji swojego hotelu zorganizuja Ci wyjazd na ogladanie raf koralowych. Gdybys byla dluzej warto wybrac sie na dwa dni do Muscatu w Omanie i poplynac w pelne morze ogladac delfiny. Wiele informacji o Emiratach znajdziesz w Internecie i w tym watku tez moze znajdziesz cos ciekawego. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Czzzeeeeesc wszystkim Emiratkom
![]() ![]() ![]() jak sie ciesze, ze przypdakiem znalazlam to oto forum ![]() Tez mieszkam w Dubaju i chetnie powieksze grono polskich kolezanek ![]() Pozdrawiam Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Jestem troche zdezorientowana i mam nadzieje ze mi pomozecie ![]() Od jakiegos czasu myslimy z mezem o przeprowadzce do Dubaju, obecnie mieszkamy w UK. Tylko zastanwaimy sie czy sie oplaca, interesuje nas praca w hotelarstwie, maz obecnie pracuje na recepcji w 4 gwiazdkowym hotelu Marriott, a ja w Lesuire Club, mamy doswiadczenie jeszcze w innych departamentach. Moglibysmy starac sie o tzw przeniesienie, gdzie oferuja mieszkanie, transport do i z pracy, ubezpieczenie zdrowitne itp tylko nigdzie nie ma mowy o wynagrodzeniu, a nie chcemy zaczynac calej procedury jesli zarobki beda nam nie odpowiadac. Czy macie pomysl ile mozna zarabiac na podobnych stanowiskach na jakich pracujemy obecnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Wiekszosc hoteli jest wspolwlasnoscia szejka...
Na 100% dostaniesz zakwaterowanie, niestety nie samodzielne, trzeba bedzie z kims dzielic pokoj. Praca 6 dni w tygodniu, po 10-12 godz. dziennie. Zarobki rozne w zaleznosci od kategorii hotelu, ponizej 5 gwiazdek nie schodzilabym. Na recepcji - praca na zmiany (to zreszta oczywiste ;-), zarobki od 1500 - 3000 dirhamow. Zagawarantowane wyzywienie i transport z i do pracy. Nie wiem jaki jest twoj zawod w tym leisure club. Jezeli dostalibyscie prace w tym samym hotelu, to bardzo mozliwe ze bedziecie mogli dzielic jeden pokoj. Ale to zalezy od kategorii jaka dostaniecie. Jezeli np ty jestes uprawniona do dzielenia pokoju z 3 innymi osobami (tak tak, tak wyglada zycie w Dubaju - 4 w jednym pokoju) a twoj maz do pokoju dzielonego miedzy 2 os, to nie bedziecie mogli razem zamieszkac, co bedzie bardzo trudne do przezycia. Znam takie pary, ktore mimo ze sa malzenstwem zostaly rozdzielone. Ubezpieczenie zdrowotne w hotelach to bzdura. Zazwyczaj jest tam pielegniarka lub klinika gdzie cie obejrza jak jest cos nie tak i ew. dadza jakies lekarstwa ale jak jest to cos powazniejszego, to sama musisz zaplacic za swoje lekarstwa i wizyte u specjalisty, lub gdy cos co wymaga pobytu w szpitalu, to pozwola ci wyjechac spowrotem do kraju, ale tylko tyle, nikt ci za pobyt w szpitalu, jakby co , nie zaplaci. Z plusow to : dostaniesz bilet lotniczy do dubaju, odbiora cie z lotniska, zawioza do tzw komplexu, gdzie mieszka wiekszosc pracownikow hotelu, zakwaterowanie, oplacone rachunki za wode i prad, wyzywienie, transport z i do pracy, i w zaleznosci od hotelu bilet do domu raz na 2 lata. Wszystko co zarobisz mozesz spokojnie sobie odkladac. No i stawki pracownicze w hoetlach na calym swiecie. Z minusow - mordercza praca, mozliwosc mieszkania osobno od meza, niewielkie zarobki, brak ubezpieczenie (dowiedz sie dokladnie co oni ci probuja wcisnac), A tak to... Dubaj... hmm... chyba tesknie za tym miejscem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Meeru,moim skromnym zdaniem,do Dubaju nie oplaca sie przyjezdzac do takiej pracy.Kasa z tego marna,a praca ciezka!No i jeszcze mieszkanie z innymi-a calkiem mozliwe,ze nie z mezem!-to co to za frajda...?
![]() Pozdrawiam cieplo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.