![]() |
#151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cena wesela
Cytat:
Wasze ,na 38 osób w sumie wyniosło 11 620 a koszt dodatkowych 62 osób to 8370 licząc po 135 za osobę w restauracji ,czyli koszt całkowity zamyka się kwotą 19 990 . Czyli jednak można za mniej niż 40 000 na 100 osób ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszły by wydatki za kosciół. Sukni nie kupiłabym za 1000 zł tylko wiele więcej. Zamówilibysmy fotografa, kamerzystę, dj, zespół. (a marzy nam się zespół z prawdziwego zdarzenie ![]() Na kwiaty wydalibysmy ze 1500 zł a nie 600. Za alkohol zapłaciłabym 3 razy więcej. Zmówilibysmy więcej ciasta i większy tort. Zreszta za osobę w restauracji tez wyszłoby więcej bo weselicho byłoby do rana, a nie do 24 ![]() Oj wiele wydatów doszłoby jeszcze.
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cywilny też można zrobić na 100 osób.
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wsiekamy sie później na siebie, że nie umiemy zaoszczedzić i wszystkie pieniadze nam sie dosłownie rozchodzą. No cóz... Fresa pewnie ze mozna zrobic cywilny na 100 osób ![]() Gdybym nic nie zmieniła oprócz ilosci gosci na weselu, rzeczywiscie cała impreza wyniosłaby te 19 tysięcy. I byłoby na pewno cudownie, pieknie i bajecznie.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-14 o 15:39 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kolejny świetny kosztorys ![]() Gratuluję dziewczyny. Macie jednak rację! Da się do 20 000zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a wiecie może ile kosztuje "przyjemność" wynajęcia organizatora ślubnego i na ile wcześniej dobrze by było zwrócić się o taką pomoc ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Khe khe tylko tak na marginesie powiem, żeby mi sie tutaj zaraz nikt nie reklamował
![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Heh rozmawialam z moja matka i ciotkami, jak wygladalo ich wesele. I wiecei co? One prawie wcale go nie pamietaly.
Moja mama pamietala, ze noc poslubna spedzila z ojcem na ogladaniu finalow mistrzostw swiata w siatkowce. Ciotka, ze miala krem pieczarkowy, bo postanowila wylamac sie z rosołkowej tradycji, druga ciotka pamietała, ze było zimno. Wujek pamietal swoje wesele tylko ze zdjec. Troche ubogie wpomnienia jak na takie wydatki, nie sadzicie? Zajrzyj do watku "czy wynajelibyscie koordynatora slubnego" - tam sa ceny i propozycje. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-17 o 13:55 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj 10% z budżetu wesela....Im wczesniej sie zgłasza Para Mloda tym lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Czytam czytam i mnie przeraża koszt naszego wesela... mamy w planach zaprosić 200 osób (z mojej strony tylko 60 - bo nie mam kaski). Z poprawinami koszt jednej osoby wyniesie 160-170 zł przemnożone przez 200 osób 32000 zł
![]() Juz myślałam nawet o zmianie lokalu na gdzieś pod miastem - ale najblizszy tańszy 90 zł za os. jest oddalony o 1,5 godz jazdy autokarem, co w sierpniu może okazać się katuszą dla gości... ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
my organizujemy wesele z narzeczonym w Nadarzynie, kolo Warszawy na wstepnie 120 osob. Placimy 175zl/os i nie jest to bardzo wygorowana cena jak na te okolice(50% dla dzieci, kamerzysty, fotografa i zespolu). W cenie mamy juz tort i ciasta, apartament dla nowozencow, 2 pokoje dla rodzicow, chlebek powitalny i szampan na powitanie. Sala jest palacowa- jest przepiekna i duzo nie bedzie potrzeba wysilku i pieniedzy na wystroj. Duzo naszych gosci bedzie przyjezdnych, tak wiec jestesmy zmuszeni do wynajecia pokoi hotelowych w cenie 100zl/pokoj bez wzgledu czy bedzie w nim spac 2,3 czy 4 osoby. To bardzo niedrogo jak na te okolice.
koszty wstepnie policzylam na 33 tys zl ktore pokrywaja nasi rodzice zgodnie z tradycja. Reszte kosztow-stroje, obraczki, bukiet, zaproszenia, winietki pokrywamy sami we wlasnym zakresie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak czytam wypowiedzi to zastanawiam się czy którakolwiek robi wesle sama??? tzn z pomoca bliskich ale organizuje sama wszystko?
Wyglada to tak: mieszkam w małej miejscowości i mamy tu remize starzacka a przy remizie duza sala z zapleczem kuchennym toaletami i innymi pomiwesczeniami przystosowanymi do takich imprez. Tylko szkoda że zmiesci sie tam ok 160 osób i na tyle jest wesele. wynajęcie sali tylko 200zł. I wtedy jak mam sale o wszystkim sama decyduje, beda najlepsze w okolicy kucharki i miały wolne dopiero 6 pazdziernika i dlatego taka data ale bardzo sie cieszymy. Zespół tez mam ten co zawsze chciałam 1400żł z poprawinami do godz. 20tej!! Kościół stroi moja mama ja tylko kupuje własne dekoracje a kwiaciarka bedzie nam robic bukiety, i bedzie biało różowo i wejscie przed kosciołem tez wymyśliłam swietne. Bedzioemy robiły na wekscie sliczy stół na szmpana z fajerwerkami i kazdy stół gości bedzie miał zdobione brzegi.Jeśli chodzi o jedzenie to kucharki dają nam spis potzebnych produktów a my to kupujemy i płacimy im od osoby po 12zł x 160 osób. A jedzenie które zostanie to wszystko dla nas. Bo ja sie płaci od osoby w lokalach to raczej nie oddaja nic co pozostało. Chociaż są wyjątki. Ciasto pieką nam wszyscy znjamomi i powiem wam że ze wszystkich wiosek na około sa chetni wiecie jak miło. I nawet nie chca pieniędzy za pieczenie tylko produkty trzeba kupić samemu. ok 60 blach ciasta bedzie. {oduszeczke na obrączki zrobi koja mama bo jest krawcową. Zdecydowałąm sie na taki sposób chociaz moja mama chciała isc na gotowe, jednak wole miec wpływ na wszystko co bedzie na moim ślubie i weselu o kolorach i innych szczegółach.i musze skonczyc bo własnie przyszła mama z pracy i musze jej pokazac wypatrzone materiały. ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Wiele tak robi. Tylko problemy sa z wynajeciem sali z zapleczem kuchennym, stolami, krzeslami i naczyniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
ja wynajelam sale sama-niestety cena to 2000 zl.
chociaz...jak spotkalam sie z kucharka to wyszlo ze i tak zaoszczedze co najmniej 50 zl za osobe w porownaniu z restauracja z cateringiem. czyli nie jest zle. i nikt mi nie bedzie wyliczal ze na goscia przypada 1 pomidorek, pol cebulki itp. jedzienia ile bedziemy chcieli
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo tej sprawy , w kwietniu 28 miałąm byc na weselu kolegi ale w gadńsku, i w tym samym czasie miałąm wesele tu na miejscu. I całe szczeście że tam nie byłam bo musiałąbym zamaiwac pizze żeby nie byc głodnym. Rodzice wynajeli ładny hotelik ładny i nowootwarty. Wiec mysleli że beda chcieli sie pokazac z najlepszej strony i ze wszystko bedzie cacy... atu sie okazało że jak sie umawiali na Półmisek miesa to wzieli to dosłownie, rodzice to płakali bo im wstyd było przed goścmi a na poprawnach to juz prawie nic nie było do jedzenia. No szok !!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawialam z zespolem o pewnej restauracji w ktorej najpierw chcialam miec. i wlasnie powiedzieli ze dobrze zrobilam ze tam nie robimy. bo podobno zarcie okropne, wlasnie wydzielanie na goscia itp. jak bylam na jednym weselu to dobrze ze byl stol wiejski bo by ludziom zoladki do kregoslupa przylgnely z glodu ![]() a kucharka gotuje od kilku lat na weselach. wie ile potrzeba jedzenia zeby niczego nie zabraklo. zrobi wszystko w dowolnej ilosci byle tylko kupic produkty. pan z zespolu sie smial ze jak sie postaramy to nam jedzenia na swieta zostanie ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
u mnie na Śląsku 9 ( Katowice i okolice) ceny 150zł wzwyż - knajpe poniżej tej ceny trudno znaleźć. oczywiście to ceny bez ciast i alkoholu. ja znalazlam fajną restaurację za 145zł - jedzenie które zostanie jest pakowane w specjalne pojemniki i można sobie do domu zabrać
![]() ![]()
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Już wcześniej o tym pisałam! Zdecydowałam sie na katering. Więc jeśli chodzi o moją część:
- sala 4000 tyś - katering 80 zł od osoby 9 dań (dzieci 50%) przyjęcie na 140 osób czyli koszt 11 000 - serwetki, ściereczki, kwiaty. Pewnie 16 tys bez ubrania Mój facet jak narazie: - zespól 3600 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
cena wesela
Cześć,
ja mam ślub 22.09.2007 r. i już nie mogę się doliczyć w kosztach, ale na pewno będzie ponad 20 tyś sama restauracja na 40 osób to ok.6.000 zespół (2 dni) 2100 fotograf i kamerzysta to 1300 obrączki 2000 garnitury i dodatki ok. 2000 suknia 2000 sukienka i buty na poprawiny 1000 noclegi 800 a to jeszcze nie koniec, sama nie wiem ile to w końcu wyjdzie.... Edytowane przez anka263 Czas edycji: 2007-09-01 o 20:13 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Dot.: cena wesela
witajcie, ja juz jestem po weselu, oto przyblizona kalkulacja:
RESTAURACJA: 160 ZL X 60 OS 9600 ORKIESTRA 1500 KAMERZYSTA 800 FOTOGRAF 1000 KOSCIOL 700 URZAD 84 KWIATY (calosc) 500 ALKOHOL 2000 FRYZJER 200 OBRACZKI 1000 SUKNIA + DODATKI I BUTY 3000 GARNITUR+KOSZULA+BUTY 1500 zaproszenia 100 CIASTA+TORT 1500 NAUKI 100 razem ok 23 600 (jesli wszystko policzylam ![]()
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
a jak ceny maja sie w 2009?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Ja robilam wesele w czerwcu tego roku na 80 osob. Jak policzylam wszystko wynioslo nas 30 000 zl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
jest temat "Jaki koszt całościowo" http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98552&page=7
i tam są bardziej aktualne dane - informacje z tego roku. Myślę, że warto odświeżyć tamten wątek ![]()
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
To samo pisałam właśnie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Ceny w tym roku duzo wyzsze. W podanym linku aktualne ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Witam, pomagałam w organizowaniu wesela dla mojej siostry ciotecznej: wesele na 90 osób. Wesele kosztowało niecałe 30 tysięcy.
Wesele- droga impreza he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.