Cena wesela - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-13, 15:08   #151
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Cena wesela

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja sie z Toba zgadzam. (moze kielczanki tak maja)
Oczywiscie jezeli ktos potrafi zorganizowac sobie wesele na 100 osób za mniej niz 40 000 tys to gratuluję. Ja nie potrafiłabym.
Nie potrafiłabym kupić TZ garnituru za 600 zł, bo wszystkie które mi sie podobaja przekraczaja zdecydowanie 1000 zł. Nie potrafiłabym kupić TZ koszuli za 100 zł, bo akurat te które nam sie podobały były duzo drozsze. Mamy oby dwoje tak, że zwracamy uwage na jakosc nie na cenę- niestety. Nie potafimy oszczedzac na naszym wygladzie.
Nie mogłabym kupic na 100 osób alkoholu za 1500 zł, bo duza częsc rodziny lubi giny, whiskacze, wino i takie tam alkohole z wyzszej półki.
Nie wiem na prawdę gdzie mozna zamówic kwiaty do wystroju sali i bukiety za 600 zł. Ja mam przyjaciela rodziny, który robi to po znajomosci i po kosztach za 1500 zł i wydawało mi się że to tanio.
Nikt w mojej rodzinie nie zrobił wesela za 20 000 tys na 90 osób. Znaczy robili, ale 4 lata temu i wtedy te 20 000 to było tak jak teraz 40 000.
Zgodnie z tym,co wcześniej napisałaś-jak najbardziej jest możliwe zorganizowanie wesela na 100 osób za mniej niż 40 000 złotych.
Wasze ,na 38 osób w sumie wyniosło 11 620 a koszt dodatkowych 62 osób to 8370 licząc po 135 za osobę w restauracji ,czyli koszt całkowity zamyka się kwotą 19 990 .
Czyli jednak można za mniej niż 40 000 na 100 osób .

Cytat:
Kasia był juz taki watek o przyjęciach weselnych- a wydaje mi się ze nawet dwa. Sprawdz w wyszukiwarce. Ja napisze tylko od siebie ze za wszystko włacznie ze strojami, fryzjerami itp. wyszło nam 12 tys na 38 osób. Brałam slub cywilny i bardzo uwazalismy z wydatkami. Nie miałam fotografa, kamezysty, wypozyczanego samochodu, obrączki z własnego złota- więc duzo taniej, sukienką z komisu, i DJ za darmo.

Cytat:
Wkleję mój post który napisałam juz na innym watku. Po slubie okazało się, że za niektóre rzeczy zapłacilismy drozej. I w 10 000 tys nie zmiesciliśmy się.
Ceny za wesele sa po prostu przerażajace. Wiedząc dokładnie jakie pieniązki sa potrzebne na weselicho 90 osobowe zrezygnowalismy z tej przyjemnosc. W zyciu nie uzbieralibysmy 40.000 tysięcy, a w fazie planowania slubu nie było mowy o pomocy rodziców.
Tym sposobem robimy przyjęcie na 38 osób. I mamy nadzieję zmieścic się w 10 tysiącach.
Dotychczasowe wydatki to:
za slub w urzędzie - 120 zł
zaproszenia- 3,80 zł x 40
winietki - 0 zł (swiadkowa robi)
restauracja ( obiad, 3 posiłki gorace, zimny stół, owoce)-38x120 zł od osoby (wyszło 135 zł za osobę)
alkohole- 1500
obraczki- 260 zł (robione na zamówienie z własnego złota)
ciasto- 200 zł (100 zł)
tort - ?- od Blliklego- prezent od teściów
napoje- 500 zł
kamerzysta- moj szwagier- 0 zł
fotograf- kuzynka, szwagier, szwagierka, przyjaciele( wszyscy pasjonaci fotografowania, robia zdjęcia lepiej i profesjonalniej niz niejeden fotograf)- 0 zł
zespół- brak- 0 zł. Sami robimy składanki naszych ukochanych nr. mój TZ ( i nasz świadek równiez) jest dj i muzykiem
samochód- do urzedu naszym, na przyjecie spacerkiem- 0 zł
kwiaty- 300 zł (wyszło 600 zł)

Mój wyląd
-fryzjer- ok. 250 zł (wyszło 410 zł)
-makijaz- 200 zł -pazury- 80 zł (wyszło 160 zł)
-solarium- 100 zł
-suknia 1000 zł
-buty- 0 zł- po szwagierce
-bielizna- 0 zł- od śwadkowej
-bizuteria- 0 zł- od szwagierki

Wygląd TZ
garnitur+ buty- 1100 po znizce 30%
koszula- 300 zł
krawat- brak, ale ok 200 zł (250 zł)
fryzjer- 38 zł
pasek - 200 zł

Apartament w hotelu 600 zł. (promocja w Qubusie) 80 euro

W efekcie nasz skromny slub kosztował nieco powyżej 12 tysięcy.
Tak na prawdę teraz pierwszy raz przeliczyłam. I tak nie jest źle myslałam, że więcej wydalismy

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 15:21   #152
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Zgodnie z tym,co wcześniej napisałaś-jak najbardziej jest możliwe zorganizowanie wesela na 100 osób za mniej niż 40 000 złotych.
Wasze ,na 38 osób w sumie wyniosło 11 620 a koszt dodatkowych 62 osób to 8370 licząc po 135 za osobę w restauracji ,czyli koszt całkowity zamyka się kwotą 19 990 .
Czyli jednak można za mniej niż 40 000 na 100 osób .
No nie do konca. Gdybym robiła slub koscielny i weselicho z pompą wyglądałoby to zupełnie inaczej.
Doszły by wydatki za kosciół.
Sukni nie kupiłabym za 1000 zł tylko wiele więcej.
Zamówilibysmy fotografa, kamerzystę, dj, zespół. (a marzy nam się zespół z prawdziwego zdarzenie)
Na kwiaty wydalibysmy ze 1500 zł a nie 600.
Za alkohol zapłaciłabym 3 razy więcej.
Zmówilibysmy więcej ciasta i większy tort.
Zreszta za osobę w restauracji tez wyszłoby więcej bo weselicho byłoby do rana, a nie do 24
Oj wiele wydatów doszłoby jeszcze.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 15:26   #153
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
No nie do konca. Gdybym robiła slub koscielny i weselicho z pompą wyglądałoby to zupełnie inaczej.
Doszły by wydatki za kosciół.
Sukni nie kupiłabym za 1000 zł tylko wiele więcej.
Zamówilibysmy fotografa, kamerzystę, dj, zespół. (a marzy nam się zespół z prawdziwego zdarzenie)
Na kwiaty wydalibysmy ze 1500 zł a nie 600.
Za alkohol zapłaciłabym 3 razy więcej.
Zmówilibysmy więcej ciasta i większy tort.
Zreszta za osobę w restauracji tez wyszłoby więcej bo weselicho byłoby do rana, a nie do 24
Oj wiele wydatów doszłoby jeszcze.
No,ale przecież nikt nie mówi,że musiałby to być od razu ślub kościelny.
Cywilny też można zrobić na 100 osób.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 15:30   #154
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
My akurat też zwracamy uwagę na jakość a nie cenę tylko że w naszym przypadku było odwrotnie - garnitury powyżej 1000 zł były po prostu brzydkie, źle skrojone i wogóle nam się nie podobały. Jak wybieraliśmy garnitur to nie patrzyliśmy na cenę tylko na wygląd. Dopiero jak podeszliśmy do kasy podliczyliśmy cenę garnituru, kamizelki, musznika i koszuli. Nigdzie nie jest powiedziane że to co droższe musi być o wiele lepsze.
.
No to my juz mamy takiego pecha, że podobaja nam sie te najdrozsze rzeczy. Zawsze tek było. Wchodzimy do sklepu po głupie filizanki i oby dwoje łapiemy w ręce ta najdrozszą.
Wsiekamy sie później na siebie, że nie umiemy zaoszczedzić i wszystkie pieniadze nam sie dosłownie rozchodzą. No cóz...

Fresa pewnie ze mozna zrobic cywilny na 100 osób .
Gdybym nic nie zmieniła oprócz ilosci gosci na weselu, rzeczywiscie cała impreza wyniosłaby te 19 tysięcy. I byłoby na pewno cudownie, pieknie i bajecznie.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-08-14 o 15:39 Powód: post pod postem
Stary 2007-08-14, 15:29   #155
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Czytam i czytam. CliniqueSimply, jakoś przeraża mnie 40.000 zł wydane. I uważam że można mniej i wcale nie gorzej i wcale bez wyrzeczeń.
U nas było tak, że jedyne oszczędności to fotograf i samochód, za wszystko inne płaciliśmy wg normalnych stawek w dużym mieście w sezonie ślubów (wrzesień 2006).
Szczegółowo (jeśli czegoś zapomniałam, CliniqueSimply upomnij mnie proszę, a dopiszę):

dokumenty USC: 85
zapowiedzi w obu parafiach: 50 zł +50
ceremonia ślubna: 200 zł + 20 zł dla kościelnego + 50 zł dla organisty
wystrój kościoła (kosztami podzieliły się trzy pary): 100
nauki przedmałżeńskie: 50
poradnia rodzinna (materiały edukacyjne): 20

suknia ślubna z salonu z pończochami, welonem, rękawiczkami i halką: 1850
buty ślubne: 170
bielizna ślubna (stanik, stringi i pas do pończoch): 170
garnitur: 560
buty do garnituru: 320
koszula: 120
muszka: 35
fryzura ślubna z próbą: 110
makijaż z próbą: 120
karnet do solarium: 63 zł/100 minut
bukiet ślubny (biedermaierowski z bordowych róż) + 3 butonierki: 80
biżuteria: stara kolia prababci i spinki do koszuli TŻ własne: 0
podwiązka: 15

obrączki z własnego złota: 100

restauracja-zajazd: 80 osób po 120 zł (apartament małżeński w cenie): 9600
dodatkowy pokój dla gości: 100
alkohol: 1200
dodatkowe soki i woda mineralna: 90 zł + 50
tort ze stelażem: 350
dj: 1700 +120 zł jedzenie dla nich wykupione w restauracji

zaproszenia i zawiadomienia (wzór własny, druk w profesjonalnej drukarni): 160
podziękowania dla rodziców (3 upominki): 120
samochód w wystrojem: prezent od kuzyna: 0
fotograf: kuzynka: 0
pranie sukni ślubnej po ślubie: 100

RAZEM: 17928 zł: ślub z weselem na 80 osób w dobrej restauracji w dużym mieście.

Kolejny świetny kosztorys
Gratuluję dziewczyny. Macie jednak rację! Da się do 20 000zł
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 15:40   #156
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CliniqueSimply Pokaż wiadomość
Kolejny świetny kosztorys
Gratuluję dziewczyny. Macie jednak rację! Da się do 20 000zł
No widzisz
Stary 2007-08-16, 19:23   #157
k_asiaczek
Zadomowienie

dziewczyny a wiecie może ile kosztuje "przyjemność" wynajęcia organizatora ślubnego i na ile wcześniej dobrze by było zwrócić się o taką pomoc ?
k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-16, 22:05   #158
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Khe khe tylko tak na marginesie powiem, żeby mi sie tutaj zaraz nikt nie reklamował
Stary 2007-08-17, 08:06   #159
Elfir
Zakorzenienie

Heh rozmawialam z moja matka i ciotkami, jak wygladalo ich wesele. I wiecei co? One prawie wcale go nie pamietaly.
Moja mama pamietala, ze noc poslubna spedzila z ojcem na ogladaniu finalow mistrzostw swiata w siatkowce.
Ciotka, ze miala krem pieczarkowy, bo postanowila wylamac sie z rosołkowej tradycji, druga ciotka pamietała, ze było zimno. Wujek pamietal swoje wesele tylko ze zdjec.
Troche ubogie wpomnienia jak na takie wydatki, nie sadzicie?

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
dziewczyny a wiecie może ile kosztuje "przyjemność" wynajęcia organizatora ślubnego i na ile wcześniej dobrze by było zwrócić się o taką pomoc ?
Zajrzyj do watku "czy wynajelibyscie koordynatora slubnego" - tam sa ceny i propozycje.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-08-17 o 13:55 Powód: post pod postem
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 14:24   #160
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
Mówiłam o tym w innym wątku o firmach organizujących wesela
Zazwyczaj 10% z budżetu wesela....Im wczesniej sie zgłasza Para Mloda tym lepiej
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 08:30   #161
ksylwia
Zadomowienie

Czytam czytam i mnie przeraża koszt naszego wesela... mamy w planach zaprosić 200 osób (z mojej strony tylko 60 - bo nie mam kaski). Z poprawinami koszt jednej osoby wyniesie 160-170 zł przemnożone przez 200 osób 32000 zł Do tego jeszcze alkohol, ubrania, orkiestra itd.... szok.... nie wiem czemu, ale w moim mieście strasznie drogą życzą sobie od osoby - cena wyjściowa to 110-120 zł a poprawiny dodatkowo od 30 zł w górę. U Was też tak jest?
Juz myślałam nawet o zmianie lokalu na gdzieś pod miastem - ale najblizszy tańszy 90 zł za os. jest oddalony o 1,5 godz jazdy autokarem, co w sierpniu może okazać się katuszą dla gości... ehhh
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-22, 09:37   #162
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Czytam czytam i mnie przeraża koszt naszego wesela... mamy w planach zaprosić 200 osób (z mojej strony tylko 60 - bo nie mam kaski). Z poprawinami koszt jednej osoby wyniesie 160-170 zł przemnożone przez 200 osób 32000 zł Do tego jeszcze alkohol, ubrania, orkiestra itd.... szok.... nie wiem czemu, ale w moim mieście strasznie drogą życzą sobie od osoby - cena wyjściowa to 110-120 zł a poprawiny dodatkowo od 30 zł w górę. U Was też tak jest?
Tez tak jest. 120 zł to norma. Taniej mozna zrobic wesele wynajmujac jakis lokal poza miastem z własnymi kucharkami- ale ja dziekuję za taka oszczedność.
Stary 2007-08-22, 21:01   #163
małyaniołek
Raczkowanie

GG do małyaniołek

my organizujemy wesele z narzeczonym w Nadarzynie, kolo Warszawy na wstepnie 120 osob. Placimy 175zl/os i nie jest to bardzo wygorowana cena jak na te okolice(50% dla dzieci, kamerzysty, fotografa i zespolu). W cenie mamy juz tort i ciasta, apartament dla nowozencow, 2 pokoje dla rodzicow, chlebek powitalny i szampan na powitanie. Sala jest palacowa- jest przepiekna i duzo nie bedzie potrzeba wysilku i pieniedzy na wystroj. Duzo naszych gosci bedzie przyjezdnych, tak wiec jestesmy zmuszeni do wynajecia pokoi hotelowych w cenie 100zl/pokoj bez wzgledu czy bedzie w nim spac 2,3 czy 4 osoby. To bardzo niedrogo jak na te okolice.
koszty wstepnie policzylam na 33 tys zl ktore pokrywaja nasi rodzice zgodnie z tradycja.
Reszte kosztow-stroje, obraczki, bukiet, zaproszenia, winietki pokrywamy sami we wlasnym zakresie.
małyaniołek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 08:22   #164
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Juz myślałam nawet o zmianie lokalu na gdzieś pod miastem - ale najblizszy tańszy 90 zł za os. jest oddalony o 1,5 godz jazdy autokarem, co w sierpniu może okazać się katuszą dla gości... ehhh
Cytat:
Tez tak jest. 120 zł to norma. Taniej mozna zrobic wesele wynajmujac jakis lokal poza miastem z własnymi kucharkami- ale ja dziekuję za taka oszczedność.
U nas też ceny wahają się się od 120-140 zł plus oczywiście 30-40 zł za poprawiny. A z lokalem poza miastem to też dodatkowe koszty - musisz zapłacić za autokar który dowiezie gości na salę i z powrotem, ale może wyjdzie taniej.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 14:03   #165
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny, jak czytam wypowiedzi to zastanawiam się czy którakolwiek robi wesle sama??? tzn z pomoca bliskich ale organizuje sama wszystko?
Wyglada to tak:
mieszkam w małej miejscowości i mamy tu remize starzacka a przy remizie duza sala z zapleczem kuchennym toaletami i innymi pomiwesczeniami przystosowanymi do takich imprez. Tylko szkoda że zmiesci sie tam ok 160 osób i na tyle jest wesele. wynajęcie sali tylko 200zł. I wtedy jak mam sale o wszystkim sama decyduje, beda najlepsze w okolicy kucharki i miały wolne dopiero 6 pazdziernika i dlatego taka data ale bardzo sie cieszymy. Zespół tez mam ten co zawsze chciałam 1400żł z poprawinami do godz. 20tej!! Kościół stroi moja mama ja tylko kupuje własne dekoracje a kwiaciarka bedzie nam robic bukiety, i bedzie biało różowo i wejscie przed kosciołem tez wymyśliłam swietne. Bedzioemy robiły na wekscie sliczy stół na szmpana z fajerwerkami i kazdy stół gości bedzie miał zdobione brzegi.Jeśli chodzi o jedzenie to kucharki dają nam spis potzebnych produktów a my to kupujemy i płacimy im od osoby po 12zł x 160 osób. A jedzenie które zostanie to wszystko dla nas. Bo ja sie płaci od osoby w lokalach to raczej nie oddaja nic co pozostało. Chociaż są wyjątki. Ciasto pieką nam wszyscy znjamomi i powiem wam że ze wszystkich wiosek na około sa chetni wiecie jak miło. I nawet nie chca pieniędzy za pieczenie tylko produkty trzeba kupić samemu. ok 60 blach ciasta bedzie. {oduszeczke na obrączki zrobi koja mama bo jest krawcową. Zdecydowałąm sie na taki sposób chociaz moja mama chciała isc na gotowe, jednak wole miec wpływ na wszystko co bedzie na moim ślubie i weselu o kolorach i innych szczegółach.i musze skonczyc bo własnie przyszła mama z pracy i musze jej pokazac wypatrzone materiały.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 15:00   #166
Elfir
Zakorzenienie

Wiele tak robi. Tylko problemy sa z wynajeciem sali z zapleczem kuchennym, stolami, krzeslami i naczyniami.
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 15:18   #167
sanetka
Zakorzenienie

ja wynajelam sale sama-niestety cena to 2000 zl.

chociaz...jak spotkalam sie z kucharka to wyszlo ze i tak zaoszczedze co najmniej 50 zl za osobe w porownaniu z restauracja z cateringiem. czyli nie jest zle. i nikt mi nie bedzie wyliczal ze na goscia przypada 1 pomidorek, pol cebulki itp. jedzienia ile bedziemy chcieli

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 15:49   #168
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja wynajelam sale sama-niestety cena to 2000 zl.

chociaz...jak spotkalam sie z kucharka to wyszlo ze i tak zaoszczedze co najmniej 50 zl za osobe w porownaniu z restauracja z cateringiem. czyli nie jest zle. i nikt mi nie bedzie wyliczal ze na goscia przypada 1 pomidorek, pol cebulki itp. jedzienia ile bedziemy chcieli
Właśnie bo najgorzej jak wszystko masz porcjowane i tak jak piszesz pół "cebulki
A propo tej sprawy , w kwietniu 28 miałąm byc na weselu kolegi ale w gadńsku, i w tym samym czasie miałąm wesele tu na miejscu. I całe szczeście że tam nie byłam bo musiałąbym zamaiwac pizze żeby nie byc głodnym. Rodzice wynajeli ładny hotelik ładny i nowootwarty. Wiec mysleli że beda chcieli sie pokazac z najlepszej strony i ze wszystko bedzie cacy... atu sie okazało że jak sie umawiali na Półmisek miesa to wzieli to dosłownie, rodzice to płakali bo im wstyd było przed goścmi a na poprawnach to juz prawie nic nie było do jedzenia. No szok !!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 16:36   #169
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Właśnie bo najgorzej jak wszystko masz porcjowane i tak jak piszesz pół "cebulki
A propo tej sprawy , w kwietniu 28 miałąm byc na weselu kolegi ale w gadńsku, i w tym samym czasie miałąm wesele tu na miejscu. I całe szczeście że tam nie byłam bo musiałąbym zamaiwac pizze żeby nie byc głodnym. Rodzice wynajeli ładny hotelik ładny i nowootwarty. Wiec mysleli że beda chcieli sie pokazac z najlepszej strony i ze wszystko bedzie cacy... atu sie okazało że jak sie umawiali na Półmisek miesa to wzieli to dosłownie, rodzice to płakali bo im wstyd było przed goścmi a na poprawnach to juz prawie nic nie było do jedzenia. No szok !!!

rozmawialam z zespolem o pewnej restauracji w ktorej najpierw chcialam miec. i wlasnie powiedzieli ze dobrze zrobilam ze tam nie robimy. bo podobno zarcie okropne, wlasnie wydzielanie na goscia itp.

jak bylam na jednym weselu to dobrze ze byl stol wiejski bo by ludziom zoladki do kregoslupa przylgnely z glodu

a kucharka gotuje od kilku lat na weselach. wie ile potrzeba jedzenia zeby niczego nie zabraklo. zrobi wszystko w dowolnej ilosci byle tylko kupic produkty. pan z zespolu sie smial ze jak sie postaramy to nam jedzenia na swieta zostanie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 18:11   #170
nysiunia
Raczkowanie

u mnie na Śląsku 9 ( Katowice i okolice) ceny 150zł wzwyż - knajpe poniżej tej ceny trudno znaleźć. oczywiście to ceny bez ciast i alkoholu. ja znalazlam fajną restaurację za 145zł - jedzenie które zostanie jest pakowane w specjalne pojemniki i można sobie do domu zabrać więc fajnie. Ale ogólnie mamy tu drogo
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 07:36   #171
paula8122
Raczkowanie

Już wcześniej o tym pisałam! Zdecydowałam sie na katering. Więc jeśli chodzi o moją część:
- sala 4000 tyś
- katering 80 zł od osoby 9 dań (dzieci 50%) przyjęcie na 140 osób czyli koszt 11 000
- serwetki, ściereczki, kwiaty.
Pewnie 16 tys bez ubrania
Mój facet jak narazie:
- zespól 3600
paula8122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 13:40   #172
anka263
Przyczajenie

cena wesela

Cześć,
ja mam ślub 22.09.2007 r. i już nie mogę się doliczyć w kosztach, ale na pewno będzie ponad 20 tyś
sama restauracja na 40 osób to ok.6.000
zespół (2 dni) 2100
fotograf i kamerzysta to 1300
obrączki 2000
garnitury i dodatki ok. 2000
suknia 2000
sukienka i buty na poprawiny 1000
noclegi 800
a to jeszcze nie koniec, sama nie wiem ile to w końcu wyjdzie....

Edytowane przez anka263
Czas edycji: 2007-09-01 o 20:13 Powód: post pod postem
anka263 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-14, 14:06   #173
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82
Dot.: cena wesela

witajcie, ja juz jestem po weselu, oto przyblizona kalkulacja:
RESTAURACJA: 160 ZL X 60 OS 9600
ORKIESTRA 1500
KAMERZYSTA 800
FOTOGRAF 1000
KOSCIOL 700
URZAD 84
KWIATY (calosc) 500
ALKOHOL 2000
FRYZJER 200
OBRACZKI 1000
SUKNIA + DODATKI I BUTY 3000
GARNITUR+KOSZULA+BUTY 1500
zaproszenia 100
CIASTA+TORT 1500
NAUKI 100

razem ok 23 600 (jesli wszystko policzylam )

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 18:57   #174
nacik23
Rozeznanie

a jak ceny maja sie w 2009?
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 22:03   #175
alutka78
Rozeznanie

Witam!!!
Ja robilam wesele w czerwcu tego roku na 80 osob. Jak policzylam wszystko wynioslo nas 30 000 zl.
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 08:21   #176
natalka_rulez
Raczkowanie

jest temat "Jaki koszt całościowo" http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98552&page=7
i tam są bardziej aktualne dane - informacje z tego roku. Myślę, że warto odświeżyć tamten wątek

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 09:35   #177
madziczek
Zadomowienie

To samo pisałam właśnie :P
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 17:36   #178
idzia111
Zakorzenienie

Ceny w tym roku duzo wyzsze. W podanym linku aktualne ceny.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 18:43   #179
LadyXara
Przyczajenie

Witam, pomagałam w organizowaniu wesela dla mojej siostry ciotecznej: wesele na 90 osób. Wesele kosztowało niecałe 30 tysięcy.
Wesele- droga impreza he he
LadyXara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości