![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
Ja jestem bardzo zadowolona, mam je już kilka lat i nic się nie dzieje - srebro z uchwytów nie schodzi, okleina wygląda idealnie, w środku też nic nie odstaje, nie wypycha się - w zasadzie meble jak nowe. Oczywiście ze składaniem jest trochę zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W sypialni mam meble vox. Jakość materiału jest znacznie lepsza, nie ma problemów przy skręcaniu - w brw otwory nie były zgrane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
brw... matko kochana. Składanie załamka ale dałam rade. Gozej z polkami- zle narysowane były instrukcjie i słabo to wyszło :/
Szafki od srodka mi sie powypychały na łączeniach. Szuflady w komodzie - z serji patrz na mnie nie ruszaj mnie... W kazdym razie wszystko stoi od prawie 5 lat i jeszcze jako tako wygląda (dzisas nawet nie zdawałam sobie sprawy,ze tyle czasu mieszkam w nowej chacie xD) W pozostałych pokojach natomiast mam meble z ikea i jysk- tego to nic nie ruszy... W BRW trzeba dobrą serie wybrac po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Ja przymieżam się do zakupu tych mebli.
Nie moge się zdecydować ..doors czy INDIANA. O zaletach indiany i wadach(według opowiadań nie ma wcale ![]() Byłam bym wdzięczna za opinię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Co do wygladu to meble z wiekszosci serii sa sliczne, ale co do wykonania to juz roznie bywa. Najgorzej jest ze skladaniem. Teraz przyszlo nam przenosic meble sypialne na inne pietro i trzeba je bylo rozkrecic na czynniki pierwsze, do transportu. Niestety ponowne ich skrecanie bylo jeszcze trudniejsze niz to na poczatku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
ja mam system BRW-bardzo polecam, jedyne co, to to, że po 3 latach musiałam wymieniać wszystkie suwnice w szufladach bo się rozsypały, ale ogólnie jest ok. a mam je juz 6 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
4 lata i wyglądają jak nowe. z niczym jak do tej pory nie było problemu- z tym że mam system XXI a nie POP Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
dobry montaż to 99% sukcesu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
My mamy w domu caly komplet kenta i przedpokoj z retro zielonymi. Meble sa bardzo fajne. Zalujemy tylko ze kupilismy do pokoju dziennego meble nie drewniane, bo jednak jest spora roznica.
Teraz chcemy kupic largo, dzis ogladalismy je w salonie. Jesli ma je ktos to bardzo prosze o zdjecia, bo szukam jeszcze inspiracji do pokoju mlodziezowego z tymi mebelkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
a co powiecie o meblach w stylu retro??bo zamierzam takie kupic...i nie wiem czy to dobry wybor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi Ci o te zielone to polecam. Sa ze starszych kolekcji, wiec drogie nie sa. Wygladaja dosyc orginalnie. Troche szkoda ze produkuja teraz tylko zielona sosne, bo nie zawzse pasuje. Meble u nas trzymaja sie dobrze juz kilka lat, nie maja zadnych wad. Wystarczy dobrze poskladac. Raz u mojej mamy w sklepie byl w sprzedaży taki komplet uzywany tylko ktos go strasznie zle poskladal i wszystko bylo bardzo zniszczone. Mebelki sa wporzadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
DillkaHg retro w porzadku.trzymają sie już kilka lat.
Pathetic o largo byla już mowa, chyba nawet w tym wątku. Powtórzę najistotniejszą rzecz - uwaga na szafki ze szklanymi frontami. szkło pęka przy montowaniu uchwytów - reklamacje czesto nie są w tym wypadku uwzględnianie. Dodam też, że ładnie sie prezentuje nowa wersja lagro - dąb czesany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Jezeli nie macie zastrzezen do mebli retro to dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Czy ktos wyprobowal BRW Indiane? Jak sie sprawdza? Chyba sie skusze na to, bo jako chyba jedyny system BRW ma naprawde porzadne komody, jesli chodzi o glebokosc. Co wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Prosze napiszcie! Jeszcze nie kupiłam tej Indiany i waham się między nią a Elippe a Sevilla. Czy ktos ma wymienione?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Coś mi się wydaje, że plyta słaba, na krawędziach łatwo odchodzi - widziałam to w sklepie, ale stało się. Zamówiłam indiane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Dobry wybór Fressia. O Indianie była już mowa na tym forum. wystarczyło poczytać.
![]() Sevilla to nowy system. Solidnie wykonany. Nowe bryły. Ale jak dla mnie Indiany nic nie pobije. Przynajmniej na razie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz, w tym temacie było o indianie? przyznam szczerze ze kilka stron pominelam, wiec pewnie mialam pecha.
Doczytałam! ![]() ![]() Edytowane przez tysia_15 Czas edycji: 2008-01-15 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Kupiłam Małgośkę (kilka elementów) do pokoju dla dzieci i od razu chciałam oddać je do sklepu, wydawało mi się że za chwilę po złożeniu się rozlecą. Mam biurko BRW 10 lat i jest bez zarzutu, dobra okleina, łatwo ją wytrzeć na mokro, mebli u dzieci boję się traktować wilgotną szmatką, bo strasznie okleina wciąga wilgoć, stawiając szklankę na biurku zostaje ślad. Ale tak jak niektórzy z was potraktuję je jako meble na kilka lat, może wytrzymają trochę dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
jhurka, az nie chce sie wierzyc ze az tak zle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Małgośka nie jest aż tak tragiczna. Można ją przetrzeć wilgotna szmatką. A nawiasem mówiąc jak się szklankę z gorącym napojem postawi bezpośrednio na np drewnianym stole też zostanie ślad. Meble z systemu BRW są faktycznie bardzo dobre, bo blaty mają lakierowane i nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Ale cena już wyższa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w moim pokoju system XXI i muszę powiedzieć, że nie mam do nich żadnych zastrzeżeń (no może za wyjątkiem szuflad, które po czasie nie chodzą już tak płynnie).
Mam je mniej więcej 7 lat i nic się nie dzieje. Siostra ma w pokoju taką niebieską meblościankę (nie pamiętam teraz dokładnie nazwy) i też wszystko jest ok. Mama natomiast kupiła niedawno meble z kolekcji Stylius i w zasadzie prawie wszystko jest ok, ale np. drzwiczki nie przylegają do siebie, tylko została taka nie mala szpara, ogólnie nie wydają się bardzo solidne. Natomiast stół z krzesłami również ze Styliusa odbiega troszkę od koloru pozostałych mebli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
Olilina a moze ta szpara jest efektem niewłaściwego złożenia mebli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o styliusa, to podobnie jak w innych systemach, drzwiczki mozna podregulować na zawiasach. Natomiast kolor krzeseł i stołów zawsze odbiega kolorem od pozostałych elementów tego samego systemu, ponieważ są z drewna! przede wszystkim krzesła. Taka już specyfika drewna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
meble skladali pracownicy sklepu, ale całkiem możliwe, że to właśnie o to chodzi
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Czy zdarzyło się Wam reklamować meble? Zapomniałam zapytać w sklepie, czy na w razie czego powinnam zachować te wszystkie kartony... Najchętniej bym się ich pozbyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Napiszę tak ogólnie o meblach BRW. Z tą jakością, to zależy na co się trafi. Moi rodzice mają z tego całą sypialnię i jest na prawdę świetna. Jakościowo sprawuje się dobrze i jest bardzo ładna. Myślę, że dużo zależy też od montażu. Mój wujek pracuje w BRW. Zajmuje się indywidualnymi przeróbkami, jeżeli trzeba coś pozmieniać oraz montażem i robi to po mistrzowsku. BRW oferuje różne meble. Bardziej solidne i mniej. Większość jest oklejana, ale są też takie, które są całe drewniane, więc tak na prawdę najlepiej popytać tak, jak tu na forum, jak się te meble sprawują, bo z jakością jest różnie.
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Malgosinka to zapytaj moze wuja o Indiane
![]() I czy musze trzymac kartony w razie reklamacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Z reklamacjami sytuacja wygląda nastepująco:
Nie powinno się montować uszkodzonych elementów! Nalezy je zwróćić przy odbiorze dobrych. A reklamację zgłasza się ososbiście w sklepie.Trzeba mieć przy sobie dowód zakupu i najlepiej instrukcję montażu z zaznaczonym elementem do reklamacji. Kartonów trzymać nie trzeba, ale warto odkleić z nich nalepki z symbolem mebla, ponieważ na nich jest nazwisko pakowacza, a o to pytają w sklepie. Na dobre elementy czeka się około 2 tygodni i trzeba pofatygowac się po nie do sklepu, bo nikt nam ich nie przywiezie do domu. jeszcze jedna sprawa. Jeżeli cała paczka jest uszkodzona: podarty karton, zamoknięty lub ma sie wrażenie, że wewnatrz coś może być nie tak, najlepiej całą paczkę nieotwartą zawieź do sklepu i zareklamować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.