Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-09, 18:03   #151
precious_81
Wtajemniczenie

Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

Ja jestem bardzo zadowolona, mam je już kilka lat i nic się nie dzieje - srebro z uchwytów nie schodzi, okleina wygląda idealnie, w środku też nic nie odstaje, nie wypycha się - w zasadzie meble jak nowe. Oczywiście ze składaniem jest trochę zabawy ale nie zdarzyło się żeby coś się udało. A najfajniejsze że przy przemeblowaniu można w każdej chwili dokupić dowolny element. Ja mogę jedynie polecić bo nie zdarzyła mi się żadna przykra niespodzianka związana z użytkowaniem mebli.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 16:58   #152
kasia123wrq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iwa.4 Pokaż wiadomość
a co myślicie o sypialni fantazja? albo romeo i julia z voxa?? Nie wiem co mam kupić, pomóżcie
zalezy mi przede wszystkim na szafie, komodzie i regałach na książki
Ja mam meble brw w przedpokoju i niestety to nie był dobry wybór. Płyta raczej słabej jakości, szafa jest nie za duża i raczej mało stabilna.
W sypialni mam meble vox. Jakość materiału jest znacznie lepsza, nie ma problemów przy skręcaniu - w brw otwory nie były zgrane.
kasia123wrq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 23:02   #153
Amambada
Wtajemniczenie

brw... matko kochana. Składanie załamka ale dałam rade. Gozej z polkami- zle narysowane były instrukcjie i słabo to wyszło :/
Szafki od srodka mi sie powypychały na łączeniach.
Szuflady w komodzie - z serji patrz na mnie nie ruszaj mnie...
W kazdym razie wszystko stoi od prawie 5 lat i jeszcze jako tako wygląda
(dzisas nawet nie zdawałam sobie sprawy,ze tyle czasu mieszkam w nowej chacie xD)
W pozostałych pokojach natomiast mam meble z ikea i jysk- tego to nic nie ruszy... W BRW trzeba dobrą serie wybrac po prostu i dobrze wszystko poskrecac
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 18:03   #154
emogirl94
Rozeznanie

GG do emogirl94

Ja przymieżam się do zakupu tych mebli.
Nie moge się zdecydować ..doors czy INDIANA.
O zaletach indiany i wadach(według opowiadań nie ma wcale) wiem..ma ktoś może komplet doors?
Byłam bym wdzięczna za opinię.
Stary 2007-12-20, 19:22   #155
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
brw... matko kochana. Składanie załamka ale dałam rade. Gozej z polkami- zle narysowane były instrukcjie i słabo to wyszło :/
Szafki od srodka mi sie powypychały na łączeniach.
Szuflady w komodzie - z serji patrz na mnie nie ruszaj mnie...
W kazdym razie wszystko stoi od prawie 5 lat i jeszcze jako tako wygląda
(dzisas nawet nie zdawałam sobie sprawy,ze tyle czasu mieszkam w nowej chacie xD)
W pozostałych pokojach natomiast mam meble z ikea i jysk- tego to nic nie ruszy... W BRW trzeba dobrą serie wybrac po prostu i dobrze wszystko poskrecac
Niestety opis, jakby kto moje meble oglądał i je skręcał. Istny koszmat! Po miesiącu w kuchni szafki zaczeły się "wypaczać", w segmencie trzeba uważać jak sie otwiera, bo trochę szybsze otwarcie powoduje wyrwanie zawiasów razem z kawałkiem deski (sklejka zwykła, jak wszytkie ich meble). Zapowiedziałam, że nigdy więcej nic od nich! Do tego koszmarna obsługa.
Stary 2007-12-21, 10:31   #156
Masza_20
Raczkowanie

Co do wygladu to meble z wiekszosci serii sa sliczne, ale co do wykonania to juz roznie bywa. Najgorzej jest ze skladaniem. Teraz przyszlo nam przenosic meble sypialne na inne pietro i trzeba je bylo rozkrecic na czynniki pierwsze, do transportu. Niestety ponowne ich skrecanie bylo jeszcze trudniejsze niz to na poczatku Poprostu masakra zeby wszystko dopasowac i oczywiscie nie obylo sie bez uszkodzen
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 11:00   #157
ami81
Raczkowanie

ja mam system BRW-bardzo polecam, jedyne co, to to, że po 3 latach musiałam wymieniać wszystkie suwnice w szufladach bo się rozsypały, ale ogólnie jest ok. a mam je juz 6 lat
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-21, 23:16   #158
agatha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maja101 Pokaż wiadomość
BRW to jakościowa tragedia. Po tygodniu trzeba było naprawiać. Trzyma się na słowo honoru, ale ładznie wygąda. Mam na myśli Pop system. Ale przynamniej są tanie
ja myślę wprost przeciwnie- jakość bdb. mam je w pokoju jakieś 3 czy
4 lata i wyglądają jak nowe. z niczym jak do tej pory nie było problemu- z tym że mam system XXI a nie POP

Cytat:
Napisane przez k-iwka Pokaż wiadomość
ja mam meble systemowe BRW z systemu XXI i jestem bardzo zadowolona, meble mam od 6 lat i nic sie jeszcze niepopsulo ani nie rozkleilo, moze dlatego ze meble kupilismy w paczkach i sami je złożylismy przez co wszystko bylo mega dokladnie zrobione, bo ci co skladaja w sklepie to sie wogóle nieprzejmuja!! z cała pewnioscia polecam
także posiadam system XXI i jestem zadowolona. składali mi je pracownicy sklepu i wszystko trzyma się jak należy.

agatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 18:25   #159
Magda77
Raczkowanie

dobry montaż to 99% sukcesu!
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 19:54   #160
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

My mamy w domu caly komplet kenta i przedpokoj z retro zielonymi. Meble sa bardzo fajne. Zalujemy tylko ze kupilismy do pokoju dziennego meble nie drewniane, bo jednak jest spora roznica.
Teraz chcemy kupic largo, dzis ogladalismy je w salonie. Jesli ma je ktos to bardzo prosze o zdjecia, bo szukam jeszcze inspiracji do pokoju mlodziezowego z tymi mebelkami.

pathetic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 20:02   #161
dillkaHg
Przyczajenie

a co powiecie o meblach w stylu retro??bo zamierzam takie kupic...i nie wiem czy to dobry wybor
dillkaHg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 11:10   #162
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

Jesli chodzi Ci o te zielone to polecam. Sa ze starszych kolekcji, wiec drogie nie sa. Wygladaja dosyc orginalnie. Troche szkoda ze produkuja teraz tylko zielona sosne, bo nie zawzse pasuje. Meble u nas trzymaja sie dobrze juz kilka lat, nie maja zadnych wad. Wystarczy dobrze poskladac. Raz u mojej mamy w sklepie byl w sprzedaży taki komplet uzywany tylko ktos go strasznie zle poskladal i wszystko bylo bardzo zniszczone. Mebelki sa wporzadku.

pathetic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 11:20   #163
Magda77
Raczkowanie

DillkaHg retro w porzadku.trzymają sie już kilka lat.
Pathetic o largo byla już mowa, chyba nawet w tym wątku. Powtórzę najistotniejszą rzecz - uwaga na szafki ze szklanymi frontami. szkło pęka przy montowaniu uchwytów - reklamacje czesto nie są w tym wypadku uwzględnianie. Dodam też, że ładnie sie prezentuje nowa wersja lagro - dąb czesany.
Stary 2007-12-31, 08:11   #164
dillkaHg
Przyczajenie

Jezeli nie macie zastrzezen do mebli retro to dobrzeteraz wiem,ze moge je kupicdziekuje...
dillkaHg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 08:27   #165
fressia
Przyczajenie

Czy ktos wyprobowal BRW Indiane? Jak sie sprawdza? Chyba sie skusze na to, bo jako chyba jedyny system BRW ma naprawde porzadne komody, jesli chodzi o glebokosc. Co wy na to?
fressia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 06:35   #166
fressia
Przyczajenie

Prosze napiszcie! Jeszcze nie kupiłam tej Indiany i waham się między nią a Elippe a Sevilla. Czy ktos ma wymienione?
Stary 2008-01-14, 07:26   #167
fressia
Przyczajenie

Coś mi się wydaje, że plyta słaba, na krawędziach łatwo odchodzi - widziałam to w sklepie, ale stało się. Zamówiłam indiane
Stary 2008-01-14, 11:15   #168
Magda77
Raczkowanie

Dobry wybór Fressia. O Indianie była już mowa na tym forum. wystarczyło poczytać.
Sevilla to nowy system. Solidnie wykonany. Nowe bryły. Ale jak dla mnie Indiany nic nie pobije. Przynajmniej na razie!
Stary 2008-01-14, 12:04   #169
fressia
Przyczajenie

Dzieki za odpowiedz, w tym temacie było o indianie? przyznam szczerze ze kilka stron pominelam, wiec pewnie mialam pecha.

Doczytałam! Wiec sie ciesze z wyboru

Edytowane przez tysia_15
Czas edycji: 2008-01-15 o 07:46
Stary 2008-01-14, 15:40   #170
jhurka
Przyczajenie

Kupiłam Małgośkę (kilka elementów) do pokoju dla dzieci i od razu chciałam oddać je do sklepu, wydawało mi się że za chwilę po złożeniu się rozlecą. Mam biurko BRW 10 lat i jest bez zarzutu, dobra okleina, łatwo ją wytrzeć na mokro, mebli u dzieci boję się traktować wilgotną szmatką, bo strasznie okleina wciąga wilgoć, stawiając szklankę na biurku zostaje ślad. Ale tak jak niektórzy z was potraktuję je jako meble na kilka lat, może wytrzymają trochę dłużej.
jhurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 06:46   #171
fressia
Przyczajenie

jhurka, az nie chce sie wierzyc ze az tak zle...
Stary 2008-01-15, 09:51   #172
Magda77
Raczkowanie

Małgośka nie jest aż tak tragiczna. Można ją przetrzeć wilgotna szmatką. A nawiasem mówiąc jak się szklankę z gorącym napojem postawi bezpośrednio na np drewnianym stole też zostanie ślad. Meble z systemu BRW są faktycznie bardzo dobre, bo blaty mają lakierowane i nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Ale cena już wyższa.
Stary 2008-01-16, 22:11   #173
olilina
Zakorzenienie

Ja mam w moim pokoju system XXI i muszę powiedzieć, że nie mam do nich żadnych zastrzeżeń (no może za wyjątkiem szuflad, które po czasie nie chodzą już tak płynnie).
Mam je mniej więcej 7 lat i nic się nie dzieje.

Siostra ma w pokoju taką niebieską meblościankę (nie pamiętam teraz dokładnie nazwy) i też wszystko jest ok.

Mama natomiast kupiła niedawno meble z kolekcji Stylius i w zasadzie prawie wszystko jest ok, ale np. drzwiczki nie przylegają do siebie, tylko została taka nie mala szpara, ogólnie nie wydają się bardzo solidne.
Natomiast stół z krzesłami również ze Styliusa odbiega troszkę od koloru pozostałych mebli.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 11:13   #174
fressia
Przyczajenie

Olilina a moze ta szpara jest efektem niewłaściwego złożenia mebli?
Stary 2008-01-17, 12:20   #175
Magda77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja mam w moim pokoju system XXI i muszę powiedzieć, że nie mam do nich żadnych zastrzeżeń (no może za wyjątkiem szuflad, które po czasie nie chodzą już tak płynnie).
Mam je mniej więcej 7 lat i nic się nie dzieje.

Siostra ma w pokoju taką niebieską meblościankę (nie pamiętam teraz dokładnie nazwy) i też wszystko jest ok.

Mama natomiast kupiła niedawno meble z kolekcji Stylius i w zasadzie prawie wszystko jest ok, ale np. drzwiczki nie przylegają do siebie, tylko została taka nie mala szpara, ogólnie nie wydają się bardzo solidne.
Natomiast stół z krzesłami również ze Styliusa odbiega troszkę od koloru pozostałych mebli.

Jeśli chodzi o styliusa, to podobnie jak w innych systemach, drzwiczki mozna podregulować na zawiasach.
Natomiast kolor krzeseł i stołów zawsze odbiega kolorem od pozostałych elementów tego samego systemu, ponieważ są z drewna! przede wszystkim krzesła. Taka już specyfika drewna.
Stary 2008-01-17, 12:59   #176
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fressia Pokaż wiadomość
Olilina a moze ta szpara jest efektem niewłaściwego złożenia mebli?
meble skladali pracownicy sklepu, ale całkiem możliwe, że to właśnie o to chodzi
Cytat:
Napisane przez Magda77 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o styliusa, to podobnie jak w innych systemach, drzwiczki mozna podregulować na zawiasach.
Natomiast kolor krzeseł i stołów zawsze odbiega kolorem od pozostałych elementów tego samego systemu, ponieważ są z drewna! przede wszystkim krzesła. Taka już specyfika drewna.
Magda dzięki za uświadomienie Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam o tym
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 06:55   #177
fressia
Przyczajenie

Czy zdarzyło się Wam reklamować meble? Zapomniałam zapytać w sklepie, czy na w razie czego powinnam zachować te wszystkie kartony... Najchętniej bym się ich pozbyła.

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 08:09   #178
malgosinka
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malgosinka

Napiszę tak ogólnie o meblach BRW. Z tą jakością, to zależy na co się trafi. Moi rodzice mają z tego całą sypialnię i jest na prawdę świetna. Jakościowo sprawuje się dobrze i jest bardzo ładna. Myślę, że dużo zależy też od montażu. Mój wujek pracuje w BRW. Zajmuje się indywidualnymi przeróbkami, jeżeli trzeba coś pozmieniać oraz montażem i robi to po mistrzowsku. BRW oferuje różne meble. Bardziej solidne i mniej. Większość jest oklejana, ale są też takie, które są całe drewniane, więc tak na prawdę najlepiej popytać tak, jak tu na forum, jak się te meble sprawują, bo z jakością jest różnie.
Stary 2008-01-22, 09:00   #179
fressia
Przyczajenie

Malgosinka to zapytaj moze wuja o Indiane

I czy musze trzymac kartony w razie reklamacji?
Stary 2008-01-22, 10:55   #180
Magda77
Raczkowanie

Z reklamacjami sytuacja wygląda nastepująco:
Nie powinno się montować uszkodzonych elementów! Nalezy je zwróćić przy odbiorze dobrych. A reklamację zgłasza się ososbiście w sklepie.Trzeba mieć przy sobie dowód zakupu i najlepiej instrukcję montażu z zaznaczonym elementem do reklamacji. Kartonów trzymać nie trzeba, ale warto odkleić z nich nalepki z symbolem mebla, ponieważ na nich jest nazwisko pakowacza, a o to pytają w sklepie.
Na dobre elementy czeka się około 2 tygodni i trzeba pofatygowac się po nie do sklepu, bo nikt nam ich nie przywiezie do domu.
jeszcze jedna sprawa. Jeżeli cała paczka jest uszkodzona: podarty karton, zamoknięty lub ma sie wrażenie, że wewnatrz coś może być nie tak, najlepiej całą paczkę nieotwartą zawieź do sklepu i zareklamować.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości