Zabierz Babci ... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-15, 13:12   #151
syntagma
Zakorzenienie

Dot.: Zabierz Babci ...

a co tu tak wszyscy na pomaranczowo? I scarlet garden o co poszlo?
Moze pogoda bedzie w tym roku kiepska to frekwencja bedzie troche wyzsza
Stary 2007-10-15, 19:16   #152
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
A ja zagłosuję na PiS, bo wreszcie w Polsce będzie porządek!

Zabiorą się za korupcję i tę oligarchię, przez którą naród polski tak cierpi, bo to jest wyzysk! Dosyć tego pobłażania!

Wreszcie uczciwi ludzie są u władzy, widać gołym okiem, że uczciwi. Pan Jarosław Kaczyński niczego się w życiu nie dorobił, nawet konta nie ma, łapówek żadnych nie brał. Jest człowiekiem skromnym i wykształconym, a taki Kwaśniewski, kłamczuch jeden, magistra nie ma, a mówił, że ma! Kłamał narodowi w żywe oczy!

PiS jest partią ludzi praworządnych, zaprowadzą tu porządek, a nie że biedny emeryt całe życie harował za PRLu, a teraz mówią mu, że co to za robota była, że gó*** warta praca taka, że jakieś ukryte bezrobocie było. A teraz nawet na leki nie ma i godziwe życie, po tylu latach ciężkiej i uczciwej pracy.

A ci, co mają kasę i tak narzekają. Widział kto kiedy biednego lekarza? Bo ja nie. Jakieś strajki im się roją, a leczyć ludzi nie ma kto.

Platforma jakaś, ojca Rydzyka się czepiają. A powiedzcie, co ja bym bez Radia Maryja robiła jak całe dnie w domu sama siedzę? Nikt się człowiekiem naprawdę nie zainteresuje, narzekają tylko, że chce usiąść w autobusie i schorowany do przychodni o 6 rano leci, żeby miejsce w kolejce zająć. Przeszkadza to wszystkim. Ojciec Rydzyk chociaż się człowiekiem interesuje, nie wyśmiewa, wspiera modlitwą, piękne radio stawia, szkołę porządną dla katolickiej młodzieży zrobił. A że samochód drogi kupił? Nie z waszej emerytury na to poszło, to co się ludziska czepiacie!? Ten człowiek robi tyle dobrego, że grzechem jest się go czepiać.

Głosujcie na PiS, wreszcie w tym kraju będzie lepiej, bo komuchy i inna masoneria już się nakradli i rozkradli wszystko, trzeba im to zabrać i oddać uczciwym biednym ludziom, żeby na godziwe życie mieli!
No wlasnie

Tzn Ciebie calkiem-spoko nie podejrzewalam o to nic_nie_robienie kazdego dnia, z lektury roznych watkow wiem, ze jestes dosyc aktywna w zyciu.

Podoba mi sie ta proba empatii, wczucia sie w czyjas sytuacje. Proba zrozumienia czyjegos punktu widzenia.

Wlasnie. Kiedys slyszalam, ze ktos (niestety nie pamietam kto, a szkoda bardzo) probowal przebrac sie za starsza kobiete w Ameryce, a pozniej opisal swoje przezycia w ksiazce.

Pomyslcie jak musi wygladac zycie ludzi starszych i chorych. Pomyslcie jakie wydarzenia oni przezyli w swoim zyciu. Moze latwiej bedzie zrozumiec.

Pomyslcie jak musi sie czuc ktos kto czuje sie juz niepotrzebny, kto zyje z myslami "bo w moim zyciu juz sie nic nie wydarzy", komu kazdy ruch sprawia trudnosc, komus kto niedowidzi. I wrescie komus kto trzesaca reka wyciaga monety i z trudem liczy zy starczy na chleb.

Czy agresja i pogarda to, to na co zasluguja?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 19:54   #153
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Czy agresja i pogarda to, to na co zasluguja?
Dokładnie

Tak, ja też muszę się przyznać, że zdarza mi się z pogardą wypowiadać o "moherowych beretach", że drażni mnie poparcie dla ojca Rydzyka...ale z drugiej strony wiem, że jako osoba o pewnym poziomie inteligencji i empatii nie mogę tego bezmyślnie krytykować jak większość społeczeństwa.

Bo powinnam się zastanowić nad tym, dlaczego starsi ludzie słuchają Radia Maryja, dlaczego daliby się zabić za Rydzyka, dlaczego zioną taką agresją do wielu spraw.

Bo starość czeka większość z nas.
Pewnie wiele popadnie w dewocje, przestanie być tak wspaniałomyślnie tolerancyjna (jak się okazuje, zwykle na pokaz), tak wielce światła, skora do dyskusji i otwarta na czyjeś poglądy.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 21:05   #154
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Bo powinnam się zastanowić nad tym, dlaczego starsi ludzie słuchają Radia Maryja, dlaczego daliby się zabić za Rydzyka, dlaczego zioną taką agresją do wielu spraw.
To prawda. Reaguja agresja. Obserwujac ludzi zauwazylam, ze staja sie oni bardzo czesto agresywni czy wrecz toksyczni, gdy wlasnie czuja sie zagubieni, nieszczesliwi czy bezradni. To jest forma reakcji obronnej.

Ludzie dziela sie z otoczeniem tym co sami czuja w srodku. Kazdy z nas tak ma. Gdy czujemy sie szczesliwi chcemy sie ta radoscia i szczesciem dzielic z innymi. Gdy spotka nas krzywda, czesto czujemy bezsilnosc, ktora moze zamienic sie w agresje.

To wlasnie w cierpieniu i poczuciu krzywdy rodzi sie nienawisc do swiata. Aby powstala wola zemsty, musi byc spelniony dosc podstawowy warunek - musi byc za co msic.

Patrzac z tego punktu widzenia mozna wnioskowac, ze nienawisc jest slaboscia. Ze bycie zlym znaczy byc slabym. Jakze trudno kochac tych, ktorzy nas skrzywdzili.

Ale zauwazylam jeszcze cos innego. Ludzie czesto "myla" ludzi. To sie dzieje na poziomie podswiadomosci. Podpadnie sklepikarz Kowalski z warzywniaka? Mozemy uslyszec "Ja nie lubie wszystkich sklepikarzy". Ksiadz proboszcz z parafii X zdefraudowal pieniadze wiernych? Mozna uslyszec "Wszyscy ksieza to zlodzieje". Tzn ludzie szukaja,wyszukuja i draza u innych wspolne cechy, aby dokonac przypisania winy

I jeszcze jedno ludzie czesto nie umia/nie potrafia innych skrzywdzic. Skrzywdzic czlowieka. Lec to ujal ironicznie, ale trafnie "Niektorzy nie umia zabic czlowieka, musza go najpierw tego czlowieczenstwa pozbawic". I wiele w tym prawdy. To odczlowieczanie sie roznie odbywa. Od odwracania oczow, przez zaslanianie twarzy, po zlecanie brudnej roboty komus innemu.

Temat w zasadzie rzeka.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 12:24   #155
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przed chwilą w sklepie ze słodyczami:

Staruszka kupuje sodycze (minimum 80 lat pani miała). I nagle mówi do sprzedawczyni:
- Bo wie pani, jak jutro przegram na wyborach, to muszę sobie to osłodzić...

korciło mnie, aby spytać, na kogo bedzie gosowała, ale nic - siedzę cicho. Za chwilę staruszka mówi:
- Bo jakby te Kaczory wygrały, to tylko osłodzenie mi pozostaje....

Nie wszystkie "babcie" lubią PiS Ta pani powiedziała, ze idzie z wnuczkiem, bo niedowidzi, a jakby przez pomyłkę Kaczorów zakreśliła, to chyba by się popłakała ze zmartwienia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 12:33   #156
dzustam
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5570380]Przed chwilą w sklepie ze słodyczami:

Staruszka kupuje sodycze (minimum 80 lat pani miała). I nagle mówi do sprzedawczyni:
- Bo wie pani, jak jutro przegram na wyborach, to muszę sobie to osłodzić...

korciło mnie, aby spytać, na kogo bedzie gosowała, ale nic - siedzę cicho. Za chwilę staruszka mówi:
- Bo jakby te Kaczory wygrały, to tylko osłodzenie mi pozostaje....

Nie wszystkie "babcie" lubią PiS Ta pani powiedziała, ze idzie z wnuczkiem, bo niedowidzi, a jakby przez pomyłkę Kaczorów zakreśliła, to chyba by się popłakała ze zmartwienia [/quote]

Fantastyczne. Ale numer. Babcia łamie konwenanse

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 12:35   #157
ilo16na
Zakorzenienie

U mnie pol domu glosuje na Pis i ich sprawa.
Ja tam bym glosowala na kogos innego ale nie mam wyboru.

A w szpitalach tez beda urny wyborcze?
Bo bratowa rodzi - ale nie sadze by miala sily glosowac..
Dzidzi wazniejsze

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 12:36   #158
alufa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5570380]

Nie wszystkie "babcie" lubią PiS Ta pani powiedziała, ze idzie z wnuczkiem, bo niedowidzi, a jakby przez pomyłkę Kaczorów zakreśliła, to chyba by się popłakała ze zmartwienia [/quote]

to niech głosuje na PSL. wszak owa partia miała durny spot, którego przesłanie brzmiało mniej w więcej w taki sposób "wnuczku. nie musisz zabierać mi dowodu. przecież ty wiesz, że ja będę głosowała na PSL" wnuczek niczego sobie. ciekawe ile mu zapłacili za wystąpienie w tym jakże przemawiającym do polaków spocie. byłam pod wrażeniem szkoda, że już koniec prezentacji spotów wyborczych
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 09:45   #159
201710120930
Konto usunięte

Nie zdążyłam wkleić bo wątek 'pogaduszkowy' został zamknięty i prawidłowo.

http://wiadomosci.wp.pl/wid,9313856,...l?ticaid=14ada

Nie ma żartów
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 09:52   #160
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

ej.. a moja babcia głosuje na PO jestem z niej dumna
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 09:53   #161
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Nie zdążyłam wkleić bo wątek 'pogaduszkowy' został zamknięty i prawidłowo.

http://wiadomosci.wp.pl/wid,9313856,...l?ticaid=14ada

Nie ma żartów
łoooł..

e tam i dobrze przynajmniej odpocznie się od tego gadania polityków i porządnie zastanowi, ehh szkoda że jeszcze nie moge głosować..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-21, 12:00   #162
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Zamykam wątek - ostrzegam przed dalszym łamaniem prawa.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości