Dziewczyny z Dublina i okolic:) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 01:07   #151
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_
Dot.: Dziewczyny z Dublina i okolic:)

jejku dziewczyny...wszystko staje mi przed oczami i az mnie ciark przechodza.
wspolczuje
...ale wiecie jak to mowia ;do wesela sie zagoi; ;-)
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:50   #152
irenkaaa
Zakorzenienie

wanilka ... o ile takie kiedys bedzie
jeszcze dzis wstalam i mnie tak gardlo napie dziela ze szok eh pogoda zdradliwa
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 01:12   #153
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

..gardlo..hmm... mleko z czosnkiem i miodem
..a wesele...kazdy robi i uklada sobie wszystko jak lubi Liczy sie zeby byc szczesliwym.
Co doslubow to dzis ogladalam program program w ktorym 4 dziewczyny ida na swoje wesela na wzajem, oceniaja kazde pod katem skuienki, jedzenia, ogolnej prezentacji itd Kazde wesele jest pokazana, a na koncu dziewczyna ktora dostala najwiecej punktow wygrywa miesiac miodowy. no i w tym dzisiejszym programie te 3 kobiety przyjechaly dzien wczesniej do jakiegos hotelu na wesele czwartej dziewczyny. dostaly wiadomosc ze maja sie spotkac w barze hotelowym bo jest tam dla nich wiadomosc. byl to list w ktorym ona pisala ze nie moze stanac przed nimi i powiedzien bo to zbyt emocjonalne ale ze odwoluja slub. ..az mi sie plakac chialo, bo na poczatku mowila ze 3 lata wszystko przygotowywala, poszla do programu a potem przed kamerami musiala cos takiego powiedziec.
...niestety nie podali powodu, ale ze niby ma sie odbyc w rok pozniej
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 17:23   #154
irenkaaa
Zakorzenienie

u mnie w pracy dziewczyna wlasnie 2-3 lata wszystko przygotowywala tzn pracowali z nami obydwoje ale .. ona na poczatku zmienila prace i dali jej ,,tylko" 2 tyg urlopu i stwierdzila ze sie nie wyrobia i moze wezma za rok
Stary 2011-05-31, 21:42   #155
kasiax86
Raczkowanie

HEJ, czy któraś z was była może w tej restauracji w Dublinie - pearl_orient_fusion

Czekam na opinie, z góry dzięki.
kasiax86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 00:06   #156
irenkaaa
Zakorzenienie

ja nie kojarze ale moze dziewczyny ktore blizej clondalkin mieszkaja

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-01 o 00:09
Stary 2011-06-03, 23:53   #157
emalia30
Zakorzenienie

GG do emalia30 Send a message via Skype™ to emalia30

Jeeezu po raz 3 zabieram sie za odpisanie na posty i ciagle cos i od nowa wrrr

wiec tak
malo sie dzieje na tym wateczku jak widze
ale teraz bede winic za to pogoda
jupi!!! slonko,ciepelko ,chwilo trwaj!

jakie macie plany na dluuugi weekend?

lamia1980 robie make up kurs
z tego co zrozumialam to maz jedzie sam?
piszesz to tak,jakbys miala zostac sama w Pl
dziwna bardzo sytuacja...na dobra sprawe ja nie dalabym rade zyc na odleglosc
predzej czy pozniej taki zwiazek nie ma racji bytu...niestety takie sa smutne,ale prawdziwe realia...
a Ty nie chcesz z mezem jechac?

wanilka jasne,ze mozesz,zapisujesz sie,zaplacisz i jestes
nastaw sie na dluuuga kolejke,choc moze placacy maja pierwszenstwo ...
co do kursu samego...to nie wyniose duzo z niego,ale samo to,ze poznalam nowe osoby,ze jestem tam i dzien codzienny juz takowym do konca nie jest jest super sprawa no i ten papierek
dzieki tez za wiare we mnie

irenka mam nadzieje,ze burze minely &&
co tam jak tam?
my spotkac sie nie mozemy a mieszkamy w jednej bramie
wstyd...trzeba by to w koncu zmienic co Ty na to ?

pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego ,slonecznego weekendu
emalia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 00:43   #158
irenkaaa
Zakorzenienie

emalia ja ogolnie praca praca praca ostatnio
pozno wracam
teraz dopiero wt wolny ale potem wyjezdzamy na 2 tygodnie na urlop wiec ciezko bedzie sie spotkac przed moim urlopem
ja niestety dlugiego weekendu niemam bo weekendy pracuje a w poniedzialek tez

oj chyba mialas na mysli ze z Kasia w jednej bramie mieszkacie
ja gdybym miala tak blisko to bym juz dawno pewnie Cie nawiedzila pozdrawiam zalatane kobitki
Stary 2011-06-04, 18:58   #159
emalia30
Zakorzenienie

hehe masz racje myslac Kasia (Isana) a napisalam irenka poplatalam imiona wybaczcie <wstydzi sie>
no tak ,faktycznie ciezko Ci wygospodarowac czas,ale juz niedlugo jak sama piszesz lecicie to odpoczniesz
gdzie lecisz?
Stary 2011-06-05, 01:03   #160
irenkaaa
Zakorzenienie

do rodzinki tz-a do Francji
mysle ze dopiero po urlopie cos sie bardziej uda bo teraz niby jeden dzien bedzie ale jeszcze zakupy jakies,szykowanie itd kupa prasowania na mnie czeka przed wyjazdem a tak to tylko praca i po pracy to juz niewiele sie zrobi bo pozno wracamy obydwoeje
Stary 2011-06-05, 10:10   #161
lamia1980
Raczkowanie

emalia30 na razie tż nie poddaje się szuka pracy, roznosi cv ale odzewu nie ma pytał się o jakiś kurs w urzędzie pracy to kobieta go wyśmiała, że może coś będzie w 3 kwartale tego roku, staż może w następnym roku tu jest strasznie dobrze, że ja pracuję to jest stała pensja ale do końca nie wiem kiedy tak będzie bo zamykają oddziały naszego banku a że ja najmłodsza to nikt nie będzie się nade mną litował i podziękują za pracę
jak wyjedziemy to najpierw tż na przetarcie drogi a potem ja nasze małżeństwo na odległość trwało 3 lata i powiem szczerze, że teraz jest nam ciężko znaleźć wspólny język a w dodatku tż ma objawy depresji
wspieram go jak mogę ale często kończy się to awanturą, krzykami nie wiem jak to dalej będzie najbarziej boli go to, że jest na moim utrzymaniu
Stary 2011-06-14, 17:22   #162
julijaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny ? Znacie może jakąś fajną siłównię w centrum Dublina ? Pozdrawiam gorąco !

Biologia - PR
Chemia- PR
J.Angielski- PP/PR
Fizyka- PP

STOMATOLOGIA <3
julijaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 23:07   #163
emalia30
Zakorzenienie

witajcie
ale tutaj cisza jak makiem zasial ...wybyly wszystkie do Polanda?tak zapracowane ?

irenka pewnie we Francji sie urlopuje super,super,czekam na realcje po

lamia1980 nie ciekawa sytuacja :/
dla mezczyzny to okropne ,gdy nie potrafi utrzymac rodziny..wg niego traci duzo na meskosci...uwaza,ze jest niezaradny itd,rozumiem go..bo teraz coraz czesciej jest tak,ze to mezczyzna w domu siedzi bez pracy...
a jesli jeszcze na tym cierpi Wasz zwiazek,dzieci to koszmar
nie wiem,ale jesli on juz po tamtym ma depresyjne stany a miedzy Wami sie pogorszylo to tylko zaciskam kciuki by sie nie stalo to co najgorsze &&&

witaj julijaa ,niestety nie pomoge,nie chodze na silownie i nie mieszkam w centrum
Stary 2011-06-14, 23:40   #164
irenkaaa
Zakorzenienie

tak tak ja we Francji
wlasnie dzis przylecielismy i bedziemy sie urlopowac do nastepnej niedzieli a pogoda dopisuje
pozdrawiam
Stary 2011-06-28, 03:56   #165
motylek8631
Raczkowanie

czesc dziewczyny na imie mi monika,mieszkam niedaleko dublina, czy mogłabym prosic linka do szkoly kosmetycznej w dublinie, albo moze znacie inne szkoly np w innych miastach jak navan lub okolice ?
interesuje mnie cos z wizażem lub kosmetyka zwiazana z aromaterapia,masazem i upiekszaniem maseczkami,oczyszczanie twarzy (nie tipsy)i powiedzicie mi czy dobrze tutaj ucza,slyszalm rozne opinie ze maja niski standart nauczania ze kosmetyka sie rozni bardzo od naszej ze nie jest tak rozbudowana,wiece cos moze o tym dziewczyny.

bardzo bym prosila jakies porady, jestem z okolic dublina,tutaj jedna z was pisala ze robila jakis kurs wizazu,chetnie bym skorzytala tez, chce zostac tu nieco dluzej a kursy, dobre kursy w pl trwaja po 3 mies intensywne zaawansowan juz ze przechodzi sie wszystkie etapy,ja nie moge sobie pozwolic jechac narazie na 3 mies bo dopiero wrocilam z 2 letniego urlopu tak ze chce sie nastawic na cos tutaj by kiedys w pl sobie moc tylko uzupelnic niektore dziedziny badz zrobic dwuletnie studium ale chce cos umiec by w pl rozkrecic swoja dzialnosc...bo wkurza mnie krytyka przyjaciolki ktora sie nasmiewa ze tu siedze a w pl jak ktos chce znajdzie prace,dlatego chce jej pokazac ze zrobie ta szkole o ktorej marzylam tutaj ...tylko zeby odlozyc na moje kursy to bym musiala miec prace za 3 tys zl a jestem po maturze jak narazie to kto mi tyle da ? xD

dziewczyny pomózcie ...a no i mam angielski sredni co do zrozumienia jak szybko gadaja ale upatrzylam juz ksiazke sobie na internecie angielski dla kosmetyczek i kosmetologow ,wiec by nie bylo zle

bo w pl robilam technika farmacji a teraz zaluje ze nie kosmetyke wiec musze szybko cos z tym zrobic by spelnic swoje marzenie bo nawet tutaj kolerzanka moglabym robic za pol darmo na poczatek zabiegi a po tech.farmacji co ja tu moge...czuje ze sie marnuje a chce sie rozwijac,wiec moze jakos wspolnie sie zjednoczymy ? bo nie moge juz dluzej patrzec na makijaze bo rozpiera mnie złość ze nie umiem takich robić albo jak widze ze kosmetyczka ubrana w fartuszek ,glaszcze komus twarz chcialabym byc czasami na jej miejscu , wiec poratucje
kocham wizaż to moja pasja ale brakuje mi byc pod czyjas opieka bym sie doszkolila i poznala tajniki peikena ,umila zatuszowac niedoskonalosci i mogla sie polecac kolerzanka ,by przychodzily do mnie po rade ...ahhh rozmarzylam sie ...przepraszam

sorki ze taki dlluuuuuuuuuuuugi ten epizot ale musialm sie wygadac a kto mnie lepeoj zrozumie jak nie dziewczyny z forum wizaż.pl xD
mysle ze sie jakos zaprzyjaznimy tutaj lub zakolegujemy ,dziekuje
motylek8631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 17:58   #166
Isana_ona
Przyczajenie

Hej dziewczynki co u was? Jak zdrówko?

emalia30 Gratuluje zdanego kursu(kiedy oblewamy) A no ta nasza kawa stygnie wiec cza się spotkać bo wstyd tak blisko i się nie spotkać. A czy wy nie macie takiego kremowego auta bo raz jechałam z takim chłopczykiem który miał sliczne loczki w windzie do car praku.

irenkaaa jak tam wakacje? Pewno wracać sie nie chciało

julijaa ja mieszkam na tallaght wiec jak masz ochote to moge sie przejsc z toba bo cza zucic oponke.

lamia1980 co u ciebie jak sytuacja?

Buziaki dziewczynki
Isana_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-28, 18:39   #167
irenkaaa
Zakorzenienie

tak urlopik szybko zlecial i jutro do pracy
teraz ogarnianie po remoncie ale takiego parciarza to nie widzialam ..
co z tego ze taniej wezmie jak robi na odwal wszystko
no ale nic mieszkanie nie moje to sie nie bede czepiac
i tak mam zamiar tu max do przyszlego lata wysiedziec dluzej chyba nie dam rady i sama sie wykopie
cos napewno zrobie zeby tu dluzej nie siedziec

urlopik w sumie zlecial szybko bo tz ciagle dentyste zaliczal ale juz lepiej
ah odpoczniemy jak wspollokatorzy pojada na urlop ( juz powinnam odliczac dni
Stary 2011-06-29, 02:18   #168
motylek8631
Raczkowanie

chyba nie jestem tu zauwazalna ? nic chcialm sie tylko dowiedziec czy moze wieceie cos na temat szkół lub kursów w irandi kosmetycznych
milego dnia.
Stary 2011-06-29, 12:41   #169
irenkaaa
Zakorzenienie

hey jestes zauwazalna
ja sie na temat tych szkol po prostu nie odzywalam bo niewiem nic na ten temat
szukalas w google ? nic ? zadnych szkol? kursow? trzymajcie sie ja lece do pracy zaraz
Stary 2011-06-30, 16:13   #170
motylek8631
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
hey jestes zauwazalna
ja sie na temat tych szkol po prostu nie odzywalam bo niewiem nic na ten temat
szukalas w google ? nic ? zadnych szkol? kursow? trzymajcie sie ja lece do pracy zaraz
hej ,no to trzeba bylo odrazu ze nic nie wiadomo ,szkoda kurde ,no szuklam ale wlasnie tylko forum to wyskakuje, no i tylko salony,nawet pisalm do jednej babki kotra prowadzi tam salon ale robila szkole w pl i wiadomo nic tez nie wiem .no nic dzieki za uwaga,jak sie czegos dowiecei ,moze popytacie w pracy to chetnie sie dowiem

pozdrawiam, a czym wogule sie zajmujecie jaka praca na codzien ?
ja pracuje w supermarkecie.
Stary 2011-07-01, 02:06   #171
irenkaaa
Zakorzenienie

ja nic niewiem ale moze emalia
ja w fastfoodzie robie
sorry ale sie nie rozpisze dzis bo pozno z pracy wrocilam i padam
Stary 2011-07-03, 02:04   #172
motylek8631
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
ja nic niewiem ale moze emalia
ja w fastfoodzie robie
sorry ale sie nie rozpisze dzis bo pozno z pracy wrocilam i padam
no jak to w fastfoodzie duzo pracy i ciagle w ruchu,no ja teraz mam luzy bo po 4-5 godzinek urwały sie te godzinki od kad przyszedl krach no ale chcialabym zeby w Pl tak miala na tydzien co tutaj
hehe... moze kiedys, dzieki za info napisze do niej odnosnie tych szkół,pozdro wam babeczki

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emalia30 Pokaż wiadomość
witajcie
ale tutaj cisza jak makiem zasial ...wybyly wszystkie do Polanda?tak zapracowane ?

irenka pewnie we Francji sie urlopuje super,super,czekam na realcje po

lamia1980 nie ciekawa sytuacja :/
dla mezczyzny to okropne ,gdy nie potrafi utrzymac rodziny..wg niego traci duzo na meskosci...uwaza,ze jest niezaradny itd,rozumiem go..bo teraz coraz czesciej jest tak,ze to mezczyzna w domu siedzi bez pracy...
a jesli jeszcze na tym cierpi Wasz zwiazek,dzieci to koszmar
nie wiem,ale jesli on juz po tamtym ma depresyjne stany a miedzy Wami sie pogorszylo to tylko zaciskam kciuki by sie nie stalo to co najgorsze &&&

witaj julijaa ,niestety nie pomoge,nie chodze na silownie i nie mieszkam w centrum

czesc ja z polcenia irenki , mam pytanko odnosnie szkoly w dublinie lub wogule w irlandi kosmetycznej szkoly rocznej w systemie weekendowym lub jakies kursy moze cos wiesz o kursach np wizazu albo aromaterapi ? chetnie sie czegos dowiem pozdrawiam
Stary 2011-07-03, 11:45   #173
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek8631 Pokaż wiadomość
no jak to w fastfoodzie duzo pracy i ciagle w ruchu,no ja teraz mam luzy bo po 4-5 godzinek urwały sie te godzinki od kad przyszedl krach no ale chcialabym zeby w Pl tak miala na tydzien co tutaj
powiem Ci tak ... zalezy bo ja mam zawsze akurat taka zmiane ze prawie caly dzien mnie w domku niema wiec nie poszaleje z czasem wolnym
najwczesniej wracam po 19 a najpozniej okolo 23 wiec juz za duzo nie zrobisz a godzin wcale tak duzo niemam
zalezy na jakim stanowisku robisz itd w tym fastfoodzie i jakie zmiany bo czasem ludzie u nas maja po 40 godzi a czasem po 20 kilka wiec jest roznica
pozmienialo sie napewno
Stary 2011-07-28, 17:49   #174
Isana_ona
Przyczajenie

hej dziewczyny co tam u was? Długo mnie nie było ale byłam na 2 tyg w polsce córe na wakacje do babci podesłać. I mam do was pytanko będąc w pl byłam u dermatologa i on przepisał mi epiduo masc na trądzik i zaczełam stosowac punktowo i z dnia na dzień buzia była w coraz gorszym stanie ( tam gdzie smarowałam sa czerwone placki tak jak by poparzona) Łuszczy sie niby wszystko niby oki ale tego nie da sie zakryc jak smaruje kremem to piecze strasznie i mam do was pytanie czy macie jakiś sprawdzony krem nawilżający, myslałam o E45 ale niewiem czy to nietakie samo mazidło jak nivea ehh u mnie sprawdza sie powiedzenie ze jak chce sie być piękna to cierp:P

Irenka masz kontakt z emilka ?
Stary 2011-07-28, 23:24   #175
irenkaaa
Zakorzenienie

hej
sama ostatnio sie zastanawialam nad tymi 45
tak mam kontakt jakis tam mam
juz wrocila z Polski
no i mam nadzieje ze sie niedlugo uda z wami spotkac
Stary 2011-07-29, 03:33   #176
motylek8631
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isana_ona Pokaż wiadomość
hej dziewczyny co tam u was? Długo mnie nie było ale byłam na 2 tyg w polsce córe na wakacje do babci podesłać. I mam do was pytanko będąc w pl byłam u dermatologa i on przepisał mi epiduo masc na trądzik i zaczełam stosowac punktowo i z dnia na dzień buzia była w coraz gorszym stanie ( tam gdzie smarowałam sa czerwone placki tak jak by poparzona) Łuszczy sie niby wszystko niby oki ale tego nie da sie zakryc jak smaruje kremem to piecze strasznie i mam do was pytanie czy macie jakiś sprawdzony krem nawilżający, myslałam o E45 ale niewiem czy to nietakie samo mazidło jak nivea ehh u mnie sprawdza sie powiedzenie ze jak chce sie być piękna to cierp:P

Irenka masz kontakt z emilka ?

witaj , nie wiem czy ktos odpisywal ci tutaj na ten watek z epiduo ,(nie mam czasu sie wczytywac w odp i wypowiedzi innych dzisiaj) ,powiem tylko tyle jako technik farmacji ze jest dla ciebie za silna ta masc skoro czujesz poparzenie do tego cholernie droga i dla osob cierpiacych na powazne schorzenia (tradzik typowo młodzienczy ropny) a z doswiadczenia troche tak : ja mialm polaczonie epiduo (gdzie mozna wydac polski zamiennik o polwe a nwet wiecej tanszy) + atrederm plyn 0,05%+clindacne+ masc robiona recepturowa (nyla chyba najlepsza 200 gr masci 10zł)+zel z la rocha posay =koszt ok 200zl za wszystko, łuszczylam sie nie milosiernie, natluszczalam kremem nawilajacym i z dosiwadeczenia dermatologicznego wiem ze oni jedno i to samo przepisuja kazdemu mialm problemy z szyja po po powrocie z irlandi bylam 2 lata w pl i wyskoczylo mi jakies uczulenie,to wszystko mi pomogla na 3 mies ,problem sie pojawil ,ze pozostalo duzo tych masci to zaczelam uzywac od nowa ale juz nie pomagaly bo organizm sie przyzwyczail,nie wiem jaki masz tradzik a tak wogule to kobiety po 20r zycia nie maja tradziku tylko zmiany hormonalne ,polecam kosmetologa lub klinike drmatiologiczna gdzie wykonuje sie zabiegi, ja po zdecydowalm sie na kosmetyczke kiedy masci mi nie pomagaly i pomoglo ,co prawda problem wrocil bo nalerzy oczyscic twarz kilka razy w odstepach, na blizny plytkie polecam peeleing migdalowy ! no i moze suplmenty jak bratek,drozdże ,herbatki jakies na zmainy skorne, Vizaxine( tabletki na skore sa super) , co by tu jeszcze dodac od siebie ,aaaaa moj chlopak ma gorsze problemy odemnie i to samo mu przepisuja i nic mu nie pomaga do tego antybiotyki ,ktoire niszcza watorbe itd... a kiedy zapytasz dermatologa o zabieg to cos ty nikt ci nic nie poleci,mi nawet nie umiala okreslic typ cery jakich kremow powinnam uzywac hahaha ze przy niby moim typie skory to nie natluszczac jej nie nawilazac a kiedy sie luszcze to puder nalozyc w kremie i przykrje ... , a kosmetolog mi powiedziala odrazu ze musze nawilazc cere i tak zaczelam robic jest o wiele zdrowzsza (tak wyglada) na swieza ,zadbna a anie wysuszona, NIE MYLISC Z NATLUSZCZANIEM NAWILAZANIA kremy natluszczjace sa do typowo suchej skory , no i zeby sie nie blyszala na noc mozna cos zmatowiajacego jakis krem do cery tlustej troszke sie rpzisalm hehe mysle ze na duzy plus pozdrawiam

PRECZ Z DERMATOLOGAMI Z PRZYCHODNI BANDA NACIAGACZY (aaa bym zapomianla , lampy solux sa dobre jak ktos ma ropny wyprysk bardzo i burze hormonów ,sa to lampy dzialajace swiatlem podczerwonym w glab skory czy tam tkanek i zatykjkaja pory...wiele dermatologow nie daje na tego typu zabiegi !!! a tego typu lampy sa w klinikach dermatologicznych i ktory dermatolog ma polaczone zabiegi czyli gsbient z przepisywaniem recept to wiadome poleci farmakologie z zabiegami ) a ze wiekszosc nie ma to tylko nam pch te masci ktore nic nie daja ,nie wszytkim bynajmniej ,bo ja od czasu do czasu posmaruje swoje zmainy epiduo i na mnie juz nic nie dziala wlasnie a masc 40zl 10,gram !!!
Stary 2011-08-01, 14:29   #177
Maqua
Zakorzenienie

Cześć potrzebuję Waszej pomocy. mam 18 lat i szukam pracy w Dublinie. macie jakieś rady? roznoszę CV, sprawdzam oferty w necie, byłam w agencjach pracy... nie mam już pomysłów, a potrzebuję coś 'na już'
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 14:51   #178
irenkaaa
Zakorzenienie

to powodzenia zycze
sama dlugo szukalam pracy i to byo troche temu a teraz ciezej jest
nos cv , odwiedzaj agencje
moze popytaj znajomych
Stary 2011-09-13, 20:14   #179
Isana_ona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez motylek8631 Pokaż wiadomość
witaj , nie wiem czy ktos odpisywal ci tutaj na ten watek z epiduo ,(nie mam czasu sie wczytywac w odp i wypowiedzi innych dzisiaj) ,powiem tylko tyle jako technik farmacji ze jest dla ciebie za silna ta masc skoro czujesz poparzenie do tego cholernie droga i dla osob cierpiacych na powazne schorzenia (tradzik typowo młodzienczy ropny) a z doswiadczenia troche tak : ja mialm polaczonie epiduo (gdzie mozna wydac polski zamiennik o polwe a nwet wiecej tanszy) + atrederm plyn 0,05%+clindacne+ masc robiona recepturowa (nyla chyba najlepsza 200 gr masci 10zł)+zel z la rocha posay =koszt ok 200zl za wszystko, łuszczylam sie nie milosiernie, natluszczalam kremem nawilajacym i z dosiwadeczenia dermatologicznego wiem ze oni jedno i to samo przepisuja kazdemu mialm problemy z szyja po po powrocie z irlandi bylam 2 lata w pl i wyskoczylo mi jakies uczulenie,to wszystko mi pomogla na 3 mies ,problem sie pojawil ,ze pozostalo duzo tych masci to zaczelam uzywac od nowa ale juz nie pomagaly bo organizm sie przyzwyczail,nie wiem jaki masz tradzik a tak wogule to kobiety po 20r zycia nie maja tradziku tylko zmiany hormonalne ,polecam kosmetologa lub klinike drmatiologiczna gdzie wykonuje sie zabiegi, ja po zdecydowalm sie na kosmetyczke kiedy masci mi nie pomagaly i pomoglo ,co prawda problem wrocil bo nalerzy oczyscic twarz kilka razy w odstepach, na blizny plytkie polecam peeleing migdalowy ! no i moze suplmenty jak bratek,drozdże ,herbatki jakies na zmainy skorne, Vizaxine( tabletki na skore sa super) , co by tu jeszcze dodac od siebie ,aaaaa moj chlopak ma gorsze problemy odemnie i to samo mu przepisuja i nic mu nie pomaga do tego antybiotyki ,ktoire niszcza watorbe itd... a kiedy zapytasz dermatologa o zabieg to cos ty nikt ci nic nie poleci,mi nawet nie umiala okreslic typ cery jakich kremow powinnam uzywac hahaha ze przy niby moim typie skory to nie natluszczac jej nie nawilazac a kiedy sie luszcze to puder nalozyc w kremie i przykrje ... , a kosmetolog mi powiedziala odrazu ze musze nawilazc cere i tak zaczelam robic jest o wiele zdrowzsza (tak wyglada) na swieza ,zadbna a anie wysuszona, NIE MYLISC Z NATLUSZCZANIEM NAWILAZANIA kremy natluszczjace sa do typowo suchej skory , no i zeby sie nie blyszala na noc mozna cos zmatowiajacego jakis krem do cery tlustej troszke sie rpzisalm hehe mysle ze na duzy plus pozdrawiam

PRECZ Z DERMATOLOGAMI Z PRZYCHODNI BANDA NACIAGACZY (aaa bym zapomianla , lampy solux sa dobre jak ktos ma ropny wyprysk bardzo i burze hormonów ,sa to lampy dzialajace swiatlem podczerwonym w glab skory czy tam tkanek i zatykjkaja pory...wiele dermatologow nie daje na tego typu zabiegi !!! a tego typu lampy sa w klinikach dermatologicznych i ktory dermatolog ma polaczone zabiegi czyli gsbient z przepisywaniem recept to wiadome poleci farmakologie z zabiegami ) a ze wiekszosc nie ma to tylko nam pch te masci ktore nic nie daja ,nie wszytkim bynajmniej ,bo ja od czasu do czasu posmaruje swoje zmainy epiduo i na mnie juz nic nie dziala wlasnie a masc 40zl 10,gram !!!
hej jednak była winna epiduo i ja mam jednak lepsze zaufanie do dermatologów niz kosmetyczek (proszę się na mnie nie złościć :p) ale jak byłam w pl u kosmetyczki to od razu ze mam najgorszą cerę i żebym kupiła to i tamto a dermatolog zamiast pakować hormony wemnie to chciała najpierw doraznie. A te całe Vichy i la rocha posay to prze reklamowane Na mnie działa Cetaphil i nowe leki od dermatologa i jak narazie jest lepiej tylko teraz włosy mi wypadaja tylko niewiem czy to nie spowodowane to szczotka Tangel teezer. A co sądzisz na temat ziaji?
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Irenkaaa:

Ale tutaj cicho sie zrobiło tyle gadania o spotkaniu i co nic Emilka tez nic nie pisze bo ja juz glupieje w domu jeszcze straciłam prace ehh co u ciebie ?
Pozdrawiam

---
Stary 2011-09-13, 21:29   #180
irenkaaa
Zakorzenienie

Isana
ja wiem ze troche sie gadalo o spotkaniu ale co troche cos wypadalo potem tez niemialam z Toba kontaktu
teraz mnie znow chorobsko dopadlo
zreszta jak mialam wolne w te same dni co tz to raczej spedzalismy je razem

postaram sie
masz gg?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości