|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfekcyjna Pani Domu - TVN STYLE
Chciałam tylko "ku pamięci" zapisać tutaj sposób Anthei na lekko przywiędłe tulipany - do wazonu trzeba wrzucić miedziane monety (czyli nasze grosze) i kwiaty podniosą się.
(nie próbowałam) |
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj było o boraxie.
Gdzie można go kupić i jak wygląda ?Szukam w necie i nic nie mogę znaleźć
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisz przez "ks" (boraks)
![]() Jest związkiem sodu (dziesięciohydrat tetraboranu sodu), służy m.in. do czyszczenia powierzchni, zmiękczania wody, itp. Można go kupić w aptece i niektórych sklepach gospodarstwa domowego
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje Ci bardzo
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
ten program mnie rozwala
![]() nigdy nie zapomnę jej rady, że po obiedzie należy zamoczyć naczynia, aby potem łatwiej się je myło
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
a ja własnie ostatnio widziałam pierwszy raz ten program i mi się spodobał
może nie koniecznie całe te porządki i rywalizacja uczestniczek, ale właśnie te sztuczki, szybkie składanie koszulek - zarąbiste - już opanowałam, jajka w koszulkach-zrobiłam dziś na śniadanie-też zarębiste i składanie ręczników też mi się podobało-sama bym na to nie wpadła fajnie też pokazała jak składac prześcieradła z gumką, ale niestety nie załapałam-a mam z tym właśnie zawsze problem.. czekam na kolejne porady
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE. Czy znacie jakiś sposób na sprzątnięcie podłogi po remoncie ? Myślałam o odkurzaczu, raz dwa pył wciągnąć ale nie ma jeszcze gotowych gniazdek. Jak zacznę to zamiatać to wszystko się wzniesie w górę a podłoga jest dość zabrudzona. Jest jakiś magiczny trick ?
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zmywanie będzie lepsze niż zamiatanie...
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
oglądam go bo daja swietne porady, pozatym pokazują ciekawe rozwiązania na zagospodarowanie przestrzeni
|
|
|
#160 |
|
... choć nie Westwood
|
Ta Anthea to wariatka
Wygląda na to, że ma kompletnego bzika na punkcie sprzątania, czyszczenia, polerowania i ogólnie porządku. I ta jej mania na punkcie koszyków... choć muszę przyznać, że koszyki to faktycznie niezły pomysł na trzymanie bibelotów, dokumentów i rożnych pierdołek W każdym razie też nie wierzę by sama sprzątała ten swój wielki, wypielęgnowany dom Przerażają mnie z kolei domy tych kobiet, które walczą o tytuł perfekcyjnej pani Domu Rozumiem bałagan (sama jestem bałaganiarą), ale żeby tak zapuścić dom? Nie wyobrażam sobie, żeby NIGDY nie myc sedesu, od kilku lat nie odkurzać pod łóżkami czy też rzucać swoje rzeczy ot tak, na podłogę. Straszne Po obejrzeniu programu zawsze mam ochotę zabrać się do sprzątania. Niektóre tricki są fajne. Chciałabym mieć ten Poradnik, którym Anthea zawsze obdarowuje uczestniczki
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
seemore spsikaj ją trochę wodą - najlepiej zraszaczem do kwiatków, wtedy kurz i pył sie tak nie unosi i mozna zamiatać
bo jak zaczniesz to zmywać to sie zrobi błoto i będziesz cały dzien przy tym robić :/ |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co zrobilam ? zmiesc podloge ,i na mokro -kilka razy ![]() potem umyc wszytsko powyzej podlogi i znowu podloga. w sumie dopiero po 5 myciach z plynami i sama woda znikaja biala smugi od pylu. co do trików to polecam w kuchni wylozyc szafki wiszace gazetami lub papierem tam zbiera sie wszytsko a mycie tlustych powierzchni jest blee a tak wymianiamy gazety a szafki jak nowe. ciekawa jestem czy pani Turner zawsze sama sprzatala w domu :-D |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
to program dla prostaków, świat jest na tyle ciekawy , że mozna miec miliony pasji a nie przezyc zycie z mopem itp. rzeczami w rękach - porządki to dodatek do życia a nie cel życiowy, no chyba że dla "kur domowych i matek polek". Ja lubię porządek ale bez przesady - całymi dniami nic innego nie robic tylko sprzątac to chore i na łozu smierci pomysleć och jak przezyłem swoje życie....oooo nic ciekawe ale miałem czystą łazienkę i poukładane w lodówce. BEZ SENSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
eszeweria, a widziałeś/łaś ten program? I czytałeś/łaś ten wątek?
Oczywiście, że porządki nie są celem życia, ale wskazówki z tego programu można często wykorzystać po to, by jeszcze więcej czasu było na nasze inne pasje...
|
|
#165 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Mania sprzątania faktycznie jest chora, ale nie o to chodzi w tym programie, by sprzątanie stało się całym życiem, ale po to by życie ułatwić.
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chhyba zdajesz sobie sprawę z tego, ż żadna z nas nie ma manii czystości - ot, wymieniamy się radami i wskazówkami prowadzącej, niektóre są pomocne. Co do samej Anthe`i - to nie wierz e, że naprawdę taka jest - ale wiadomo, na potrzeby programu. Tak sdamo nie wierzę, ży można żyć w takim brudzie. W końcu to tylko telewizja, a jak wiadomo "'telewizja kłamie"
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
ok nie chciałam nikogo obrazić -oglądałam ten program i mnie irytuje ta mania sprzątania i tyle to tak jak z dziećmi dzieli się je na czyste i szczęśliwe
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wyciągnęła wnioski ![]() Osobiście skorzystałam z kilku rad i uważam że wcale nie czyni mnie to prostakiem
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja lubie ten program
az nabieram ochoty do sprzatania
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
obejrzałam przypadkiem ze dwa odcinki a nie pod wpływem watku i strasznie mi sie nie podobał, teraz zmieniam kanał jak jest ten program - telewizja ma o wiele wiecej do zaproponowania niz sprzatanie
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
oj niekoniecznie,zalezy o jakiej porze
Masz chyba niezdrowe podejscie do programu ,ktory jest z przymruzeniem oka Musisz obejrzec wiecej niz 2 zeby zmienic nastawienie ,ja po obejrzeniu 2 odcinków pukałam sie w czoło a teraz lubie tą babke ![]() Za to niesamowicie irytuje mnie Nigellai jej ochy ,achy ,podkreslanie ciagle swojej nieporadnosci i wkurza mnie jak mowi chocolate |
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
nie jestem prostakiem ,mam swoje pasje(inne niż sprzątanie
) ale ten program pomaga mi zmusić się do sprzątania ,oglądam czasem pół odcinka i jak widzę co niektórzy ludzie zrobili ze swoim domem...to od razu mam motywacje i naprawdę dużo lepiej mi się sprząta.co w tym złego? |
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasami ogladam i faktycznie to program, który mobilizuje do sprzątania
![]() A programy Nigelli uwielbiam tylko nie mogę ich oglądac, bo odrazu mam ochotę coś zjeść
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam ten program aczkolwiek nie moge sie nadziwic jak mozna dopuscic do takiego balaganu...
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
wiecie moze czy w Polsce mozna zaqpic poradnik Anthea??? własne ten, który dostaja uczestniczki?? <zazdrości>
Widzialam na amazonie, ale oczywiscie po ang
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sympatyczna, normalnie wyglądająca babka. no i te niektóre przepisy mniam.a co do perfekcyjnej pani domu, to niektóre rady są naprawdę ciekawe i pomysłowe, ale do oglądania programu regularnie jakoś się nie mogę zmusić.
|
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądam ten program bardzo często i na prawdę podobają mi sie te sztuczki. najbardziej spodobała mi sie ta ze składaniem koszulki trzema ruchami!
![]() (powielę pytanie ) jak można dopuścić dom do takiego stanu!? ![]() a poradnik Anthei też bym chciała mieć ![]() Nigella ucztuje też czaaasem oglądam, ale ona jest taka sztuczna. oh i ah... zaczęło mnie to denerwować ![]()
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w USA i uwierzcie mi wielu mieszka w takim syfie jak w tym programie, co prawda program brytyjski ale jesli chodzi o syf w domach to Anglicy w niczym nie ustepują Amerykanom - nam to sie w głowach nie miesci a oni naprawde tak mieszkaja
![]() Program bardzo lubie - osobiscie zauważyłam ze gdy mam całe sprzatanie zaplanowane na tydzien to wcale nie poswiecam temu tyle czasu jak myslicie Dodatkowo gdy kazda rzecz ma swoje miejsce i zawsze po używaniu ją się tam odkłada to wiekszego sprzatanie robic nie trzeba Ja jestem takim wyjątkiem chyba bo uwielbiam sprzata a najbardziej zmywać naczynia dla mnie to czysty relaks Wogóle sprzatanie bardzo mnie odstresowuje
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

?

W każdym razie też nie wierzę by sama sprzątała ten swój wielki, wypielęgnowany dom
Rozumiem bałagan (sama jestem bałaganiarą), ale żeby tak zapuścić dom? Nie wyobrażam sobie, żeby NIGDY nie myc sedesu, od kilku lat nie odkurzać pod łóżkami czy też rzucać swoje rzeczy ot tak, na podłogę. Straszne 

i wyciągnęła wnioski
) ale ten program pomaga mi zmusić się do sprzątania ,oglądam czasem pół odcinka i jak widzę co niektórzy ludzie zrobili ze swoim domem...to od razu mam motywacje i naprawdę dużo lepiej mi się sprząta.
mniam.
w tej sprawie proszę o kontakt na PW