Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 11:43   #151
mOna01
Zakorzenienie

Dot.: Recenzje do usunięcia

Cytat:
Napisane przez sharoon Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że informowanie byłoby super. A gdyby jeszcze można załączyć tę źle napisaną recenzję... Czy puściłam wodze fantazji?
Przy okazji dziękuję za info na temat mojej błędnej recenzji. Zapamiętam!
Tak, to dobry pomysł

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 11:53   #152
201707171013
Konto usunięte

A wiecie ile moderatorki miałyby roboty. Dosyć, że usuwają wielkie tasiemce, to jeszcze każdego z osobna miałyby informować, że ocenił coś w za krótkim czasie? Po to jest KR żeby się pilnować i recenzować kiedy trzeba.

Do tematu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=269454
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 12:10   #153
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
A wiecie ile moderatorki miałyby roboty. Dosyć, że usuwają wielkie tasiemce, to jeszcze każdego z osobna miałyby informować, że ocenił coś w za krótkim czasie? Po to jest KR żeby się pilnować i recenzować kiedy trzeba.

Do tematu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=269454
Źle zrozumiałaś, mail byłby wysyłany automatycznie. Kto by wpadł na tak głupi pomysł żeby zmuszać biedne moderatorki do wysyłania pojedynczych wiadomości?

Stary 2009-01-17, 12:14   #154
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Źle zrozumiałaś, mail byłby wysyłany automatycznie. Kto by wpadł na tak głupi pomysł żeby zmuszać biedne moderatorki do wysyłania pojedynczych wiadomości?
A, chyba, ze tak Ale i tak jestem na nie. Podam przykład: powiedzmy, ze została zgłoszona recenzja kremu używanego tydzień, recenzja zostaje usunięta, powiadomienie wysłane, a za dwa dni pojawia się ta sama recenzja tylko jest napisane, ze używa miesiąc.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=249780
Stary 2009-01-17, 14:36   #155
L_ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
A, chyba, ze tak Ale i tak jestem na nie. Podam przykład: powiedzmy, ze została zgłoszona recenzja kremu używanego tydzień, recenzja zostaje usunięta, powiadomienie wysłane, a za dwa dni pojawia się ta sama recenzja tylko jest napisane, ze używa miesiąc.
teraz też trzeba się z tym liczyć, coraz więcej osób traci recenzję i potem "pilnuje regulaminu" - dlatego, czytając o jakimś kosmetyku, do recenzji gdzie jest regulaminowy "1 miesiąc" podchodzę z większą rezerwą

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=285273
Stary 2009-01-17, 17:58   #156
ancia19
Zadomowienie

moim zdaniem 30 dni w kosmetykach pielęgnacyjnych często jest bez sensu. Jeśli kupię np. zel do mycia twarzy, który źle zmywa makijaż, szczypie w oczy, nie spełnia swojej funkcji to muszę się z nim męczyć przez miesiąc, żeby go ocenić? Nieee....
Albo jeśli krem np. matujący zapycha, przetłuszcza skórę.. czy coś się po dłuższym użytkowaniu zmieni?
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 19:18   #157
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
moim zdaniem 30 dni w kosmetykach pielęgnacyjnych często jest bez sensu. Jeśli kupię np. zel do mycia twarzy, który źle zmywa makijaż, szczypie w oczy, nie spełnia swojej funkcji to muszę się z nim męczyć przez miesiąc, żeby go ocenić? Nieee....
Albo jeśli krem np. matujący zapycha, przetłuszcza skórę.. czy coś się po dłuższym użytkowaniu zmieni?
Już była o tym mowa wiele razy. Jeśli coś uczula można ocenić wcześniej, ale uwzględniając inne cechy produktu, np. konsystencję, wchłanialność itp.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 16:59   #158
natalie25
Raczkowanie

Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Rzeczywiście kwestia uczuleń powinna być rozważona. Nie znaczy to, że sądzę, że nigdy podnoszona nie była. Była. A pewnie w moderatorskim gronie jest nadal.
Nie mam pomysłu na rozwiązanie tego problemu, ale pamiętam, że kiedyś dyskutowana była moja recenzja żelu pod oczy LRP. Oceniłam po 2 użyciach, a jednak recenzja została. Argumenty administratorki KWC były takie, że skoro kosmetyk jest apteczny, skoro nie powinien uczulać, skoro recenzentka (ja) nie ma ani wrażliwej skóry, ani skłonności do alergii, a jednak zapuchła... To zostać powinno.
Ja oczywiście nie miałabym żadnych pretensji, gdyby recka poleciała , ale mam wrażenie, że to był przykład, że mądrze interpretowane prawo często jest lepszym narzędziem, niż sam zapis prawny (regulamin to przecież prawo na forum).
Miejmy trochę zaufania do administratorek. Z tego, co obserwuję - nie każda zgłoszona do usunięcia recenzja wylatuje.
zgadzam sie z Sabbath - to nie jest prawo karne zeby nie dopuszac odstepst od twardych zasad i kasowac bezmyslnie dobre i duzo wnioszace do informacji uzytkowniczek forum recenzje.
widze ze kwestia uczulania byla wielokrotnie poruszana ale coz po tym ze my sobie pogadamy jak nie ma to zadnego skutku i wszystko rozbija sie o uzanie danej moderatorki w danym czasie. ja niedawno zaczelam sie zastanawiac i doszlam do wniosku ze kilka moich recenzji "zniknelo" z tegoz powodu wlasnie.

osobiscie chcialabym byc informowana czy dany kosmetyk uczulil juz 90 / 100 osob czy jeszcze nie. przeciez ta kwestia (oprocz paru innych) ma istonte znaczenie w ocenie wizazanej i utrwalaniu zaufania do danej marki (szczegolnie tych aptecznych, przeznaczonych tez do skor wrazliwych). wykasowujac wszyskie recenzje gdzie efekt uczulacjacy przejawia sie na pierwszy mmiejscu mozna doprowac do sytuacji gdzie produkt uczulajacy nagminie bedzie mial piec gwiazek w sredniej i wyladuje w KCW (bo znalazlo sie kilka wyjatkow od zasady)!! szczegolnie ze nigdzie nie ma bazy usunietych recenzji i nie mozna ich przejrzec.

ostatnio dostalam bardzo powaznego popazenia po normaderm - system odnawiajacy skore i moja recenzja od razu poleciala. naprawde sie nad nia naprawcowalam i wydaje mi sie ze w swietle zaistnialych okolicznosci jest rzetelna. pewnie gdybym przeczytala kilka podobnych recenzji sama powaznie zastanowilabym sie nad uzyciem tego produktu i nie leczyla sie teraz masciami ze sterydami. ale kodeks wizaz nie dal mi szansy sie z nimi zapoznac.

dlatego wnosze o zmiane tego zapisu o alergiach. najlepiej w ogole jego usuniecie. zakladajac ze kazda wizazanka ma swoj rozum dajmy jej szanse ocenic czy mimo to ze wiele osob zostalo uczulonych to chce zarezykowac.
i nie wymagajcie zeby dziewczyny majace twarz w szpecacych krostach ocenialy inne wlasciwosci kosmetyku ( np wchlanianie czy nawilzanie).

stosujac dalej takie zasady jak obecnie znikna dobre recenzje i te krytyczne raczej, a KCW staci racje bytu.
natalie25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 20:11   #159
ancia19
Zadomowienie

ja zdecydowanie popieram Natalie!!
Jesli kosmetyk uczula to NIGDY nie będe go stosować pzez miesiąc, żeby ocenić go :/
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 09:37   #160
Seona
Zakorzenienie

A ja mam taki problem.

Nie oceniam teraz wcale, bo moje recenzje zaraz zostałyby usunięte Odkąd pamiętam moja cera była tłusta trądzikowa i większość kosmetyków, których używałam i oceniałam dotyczyła skóry tłustej trądzikowej oraz reakcji na nie.

Obecnie jestem w ciąży i moje problemy z cerą zniknęły dosłownie od chwili poczęcia dziecka Na początku skóra zrobiła się normalna: promienna i gładka, a teraz im bliżej godziny 0 tym bardziej staje się sucha.

Teraz używam już tylko kosmetyków do skóry suchej- (wszystko do tłustej odstawiłam, bo nie wiem co będzie po porodzie: znowu tłusta czy zostanie sucha) i nie wiem czy jest sens oceniać.

Bo jak zmienię informacje w profilu, że mam cerę suchą to WSZYSTKIE moje dawne recenzje odnoszące się do skóry tłustej staną nieaktualne Ktoś popatrzy w profil i pomyśli: co za durna baba, ma cerę suchą a używa żelu do cery tłustej i dziwi się, że nie pomaga.

Jak zostawię w profilu nadal cera tłusta a ocenię kosmetyki do cery suchej, będzie to samo: po co używa do suchej, skoro ma tłustą.

Dlatego czasem wstrzymałabym się z tym usuwaniem recenzji. Nie twierdzę, że WSZYSTKIE usunięte recenzje były niezgodne z regulaminem itp. ale czasem różne dziwne rzeczy dzieją się ze skórą i jak to rozwiązać????

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 12:18   #161
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dlatego czasem wstrzymałabym się z tym usuwaniem recenzji. Nie twierdzę, że WSZYSTKIE usunięte recenzje były niezgodne z regulaminem itp. ale czasem różne dziwne rzeczy dzieją się ze skórą i jak to rozwiązać????
Jak to jak? W najprostszy możliwy sposób: wystarczy informację o zmianie cery napisać jednym zdaniem na początku recenzji "teraz jestem w ciązy i moja cera z tłustej zmieniła się w suchą"? Nie widzę powodu, dla którego maiłabym się wstrzymywać z usuwaniem recenzji niezgodnych z regulaminem.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 22:48   #162
misianka
kosmita jakiś normalnie

A ja tak z innej beczki, choć też na temat recenzji niezgodnych z kodeksem, a mimo to stanowiących duzą część szczęśliwie sobie na KWC żyjacych i nie niepokojonych przez czujne moderatorki.
O ile wiem recenzje powinny dotyczyć kosmetyków przeznaczonych dla użytkownika - inaczej mówiac panna z cerą tłustą nie powinna recenzować kremu dla suchej skóry, który sobie w przypływie z litości nie powiem czego kupiła i się jakoś nie spodobał, he, he (ciekawe doprawdyż czemu).
Kiedyś nawet podjęłam dialog z taką hmmm "recenzentką", ale jakoś nic nie dotarło. No i czy aby takie recenzje że "kosmetyk jest be i fuj", a wynika to wyłącznie z faktu, że nie dla tej skóry nie powinny być usuwane. Bo przyznam że ja już obsesyjnie sprawdzam profil recenzujących, ale to chyba nie moje zadanie
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 10:09   #163
k-n
Wtajemniczenie

Misianko, ale w regulaminie jest zapis o tym, by nie oceniać negatywnie kosmetyków, które nie są przeznaczone do naszego typu skóry. Takie recenzje można jak najbardziej zgłaszać do usunięcia
Stary 2009-03-06, 10:23   #164
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Misianko, ale w regulaminie jest zapis o tym, by nie oceniać negatywnie kosmetyków, które nie są przeznaczone do naszego typu skóry. Takie recenzje można jak najbardziej zgłaszać do usunięcia
No własnie to miałam na myśli Niekóre z nazych kochanych moderatorek z pasją ścigają i usuwają recenzje, które mają "niedoczas" używania, a jakoś nie usuwają opisanych przeze mnie przypadków. Może dlatego ze poprostu ... łatwiej i szybciej zerknąć na czas, a wczytywania się w treść recenzji, porównywanie z deklarowanym typem skóry/włosów ... no cóż, tu trzebaby się postarać, popracować. Nie chciałam być złośliwa ale wg mnie to naprawdę tak wygląda ... Rozumiem, są to osoby zajęte, ale skoro podejmujemy się czyszczenia, to może porządnie i do końca, a nie po najmniejszej linii oporu.
No i druga sprawa - duble. Trzy dni temu zgłosiłam dubel (dotyczy antyperspirantu Vichy 48 godzin). I co ... Nic... Nadal sobie jest.
Stary 2009-03-06, 10:45   #165
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
No własnie to miałam na myśli Niekóre z nazych kochanych moderatorek z pasją ścigają i usuwają recenzje, które mają "niedoczas" używania, a jakoś nie usuwają opisanych przeze mnie przypadków. Może dlatego ze poprostu ... łatwiej i szybciej zerknąć na czas, a wczytywania się w treść recenzji, porównywanie z deklarowanym typem skóry/włosów ... no cóż, tu trzebaby się postarać, popracować. Nie chciałam być złośliwa ale wg mnie to naprawdę tak wygląda ... Rozumiem, są to osoby zajęte, ale skoro podejmujemy się czyszczenia, to może porządnie i do końca, a nie po najmniejszej linii oporu.
No i druga sprawa - duble. Trzy dni temu zgłosiłam dubel (dotyczy antyperspirantu Vichy 48 godzin). I co ... Nic... Nadal sobie jest.
Nie miej pretensji do moderatorek, bo to nie jest ich praca tylko dodatkowe zajęcie, nie muszą śledzić na bieżąco wszystkich zgłoszeń. Może Ty się nudzisz i nie masz co robić, ale one studiują, pracują. Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz je tak negatywnie, że nie czytają recenzji dokładnie. Bo właśnie czytają, i usuwają co trzeba.

Stary 2009-03-06, 11:09   #166
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Nie miej pretensji do moderatorek, bo to nie jest ich praca tylko dodatkowe zajęcie, nie muszą śledzić na bieżąco wszystkich zgłoszeń. Może Ty się nudzisz i nie masz co robić, ale one studiują, pracują. Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz je tak negatywnie, że nie czytają recenzji dokładnie. Bo właśnie czytają, i usuwają co trzeba.
1. Napisałam, że nie chciałam być złośliwa, ale tak to wygląda - więc nie było to w zamierzeniu złośliwe i stwierdzające że tak jest (TYLKO WYGLĄDA)
2. To ze mam zatrzeżena do efektów moderatorskiej pracy nie jest powodem, aby rzucać się na mnie z personalnymi wycieczkami - wydaje mi się, ze po to jest to forum, aby MERYTORYCZNIE wyjaśnić wątpliwości, a wystawiać laurki moderatorom.
3. Może i chwilowo nudzę się, ale to dlatego jestem unieruchomiona z powodu choroby i to dość poważnej - jeśli nie jestem aktualnie unieruchomiona, to pracuję, uczę się (choć studia skończyłam dawno) i nie narzekam na brak zainteresowań. Zresztą w moim poście pisalam, że "rozumiem, ze są to osoby zajęte", ale przecież po co przeczytać uważnie - lepiej kogoś sprowadzić to parteru.
4. Proponuję zatem nieco mniej agresji i ataków osobistych, a więcej czytania ze zrozumieniem i merytorycznych argumetów
Stary 2009-03-06, 11:34   #167
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
1. Napisałam, że nie chciałam być złośliwa, ale tak to wygląda - więc nie było to w zamierzeniu złośliwe i stwierdzające że tak jest (TYLKO WYGLĄDA)
2. To ze mam zatrzeżena do efektów moderatorskiej pracy nie jest powodem, aby rzucać się na mnie z personalnymi wycieczkami - wydaje mi się, ze po to jest to forum, aby MERYTORYCZNIE wyjaśnić wątpliwości, a wystawiać laurki moderatorom.
3. Może i chwilowo nudzę się, ale to dlatego jestem unieruchomiona z powodu choroby i to dość poważnej - jeśli nie jestem aktualnie unieruchomiona, to pracuję, uczę się (choć studia skończyłam dawno) i nie narzekam na brak zainteresowań. Zresztą w moim poście pisalam, że "rozumiem, ze są to osoby zajęte", ale przecież po co przeczytać uważnie - lepiej kogoś sprowadzić to parteru.
4. Proponuję zatem nieco mniej agresji i ataków osobistych, a więcej czytania ze zrozumieniem i merytorycznych argumetów
Nie rzucam się na Ciebie z "personalnymi wycieczkami" (swoją drogą, ciekawe określenie), nie jestem agresywna ani nie robię ataków osobistych. Proszę, zacytuj w którym momencie to zrobiłam. To TY oskarżasz moderatorki że są leniwe, że nie chce im się popracować, poczytać recenzji dokładnie. A ja ich bronię, bo nie masz racji.

Btw, to że napiszesz "nie chciałam być złośliwa" wcale nie usprawiedliwia, że taka właśnie byłaś - złośliwa i ironiczna

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-03-06 o 11:35
Stary 2009-03-06, 11:37   #168
k-n
Wtajemniczenie

Misianko - moderatorki usuwają recenzje, które są zgłaszane w wątku "Recenzje do usunięcia" - jeśli tam nie pojawią się felery, to nie zostaną one usunięte Chyba ze przypadkowo któraś z modek akurat natrafi na niepoprawną recenzję, ale w takim lesie, jakim jest KWC trudno wciąż trafiać na recenzje niezgodne z regulaminiem.
Nieprawidłowe recenzje zgłaszaj w watku "Recenzje do usunięcia"
Co do innych wątków na Forum Technicznym - to niestety nie zawsze wszystko jest załatwiane błyskawicznie. Moderatorek jest mało, nie zawsze każda ma możliwość, aby wejść na Wizaż. Czasami trzeba uzbroić się w cierpliwość
Stary 2009-03-06, 11:45   #169
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
misianko - moderatorki usuwają recenzje, które są zgłaszane w wątku "recenzje do usunięcia" - jeśli tam nie pojawią się felery, to nie zostaną one usunięte Chyba ze przypadkowo któraś z modek akurat natrafi na niepoprawną recenzję, ale w takim lesie, jakim jest kwc trudno wciąż trafiać na recenzje niezgodne z regulaminiem.
Nieprawidłowe recenzje zgłaszaj w watku "recenzje do usunięcia"
Co do innych wątków na forum technicznym - to niestety nie zawsze wszystko jest załatwiane błyskawicznie. Moderatorek jest mało, nie zawsze każda ma możliwość, aby wejść na wizaż. Czasami trzeba uzbroić się w cierpliwość

Duble zdarzają się rzadko więc chyba mało moderatorek zagląda do tego wątku

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-03-06 o 11:48
Stary 2009-03-06, 15:05   #170
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Nie rzucam się na Ciebie z "personalnymi wycieczkami" (swoją drogą, ciekawe określenie), nie jestem agresywna ani nie robię ataków osobistych. Proszę, zacytuj w którym momencie to zrobiłam. To TY oskarżasz moderatorki że są leniwe, że nie chce im się popracować, poczytać recenzji dokładnie. A ja ich bronię, bo nie masz racji.

Btw, to że napiszesz "nie chciałam być złośliwa" wcale nie usprawiedliwia, że taka właśnie byłaś - złośliwa i ironiczna
Nie użyłam slowa "leniwe" i że "nie chce się (...) pracować. A to co piszesz to tzw. nadinterpretacja, psychologicznie w sumie b. uzasadniona
Określenie "personalne wycieczki" (jak i czasem "osobiste wycieczki") jest znanym okreśeniem w języku polskim, choć że ... hm ... nie dla wszystkich, to mnie nie dziwi. A chodziło o insunuowanie że moje zarzuty wynikają z tego tylko że mi się nudzi, a inni są tacy zapracowani (czyli jestem fochowatym nierobem, który się czepia).
Możesz oczywiście dalej jechac po mnie twierdząc, że jestem złosliwa, ironiczna, etc. Ale nie spodziewaj się więcej że Ci cokolwiek będę jeszcze tłumaczyć, bo żeby dyskutować, też trzeba dobrej woli obu stron. Jeśli więc chcesz dalej pouczać i czynić zarzuty, znajdź sobie innego interlokutora. Bo ja wolę być instruowana przez k-n, czy NOOR które w odpowiedzi na moje posty czy zapytania wytłumaczyła mi z dużą kulturą i cierpliwością, a także na temat, nie uważając że musi być nieproszonym adwokatem broniącym przed wyimaginowanym atakiem.
Uprzejmie informuję też, że wszystkie powyższe stwierdzenie mogą być uzane za złośliwe i tym razem absolutnie się od tego nie odżegnuję

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Misianko - moderatorki usuwają recenzje, które są zgłaszane w wątku "Recenzje do usunięcia" - jeśli tam nie pojawią się felery, to nie zostaną one usunięte Chyba ze przypadkowo któraś z modek akurat natrafi na niepoprawną recenzję, ale w takim lesie, jakim jest KWC trudno wciąż trafiać na recenzje niezgodne z regulaminiem.
Co do innych wątków na Forum Technicznym - to niestety nie zawsze wszystko jest załatwiane błyskawicznie. Moderatorek jest mało, nie zawsze każda ma możliwość, aby wejść na Wizaż. Czasami trzeba uzbroić się w cierpliwość
Witam,

dzięki za cierpliwość. A może zauważony dubel, który zresztą "dorobił się" już recenzji wrzucić do recenzji do usunięcia Nie wiem czy to będzie OK - jak myślisz?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Witam,

dzięki za cierpliwość. A może zauważony dubel, który zresztą "dorobił się" już recenzji wrzucić do recenzji do usunięcia Nie wiem czy to będzie OK - jak myślisz?
Stary 2009-03-06, 15:06   #171
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Może dlatego ze poprostu ... łatwiej i szybciej zerknąć na czas, a wczytywania się w treść recenzji, porównywanie z deklarowanym typem skóry/włosów ... no cóż, tu trzebaby się postarać, popracować.
To oznacza, że "idą po najmniejszej linii oporu" = nie chce im się pracować = są leniwe.

Stary 2009-03-06, 15:22   #172
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
To oznacza, że "idą po najmniejszej linii oporu" = nie chce im się pracować = są leniwe.
Napisalam o nadinterpretacji... He, he no i proszę!
Stary 2009-03-06, 16:53   #173
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam,

Trzeba napisać PW do recenzentek z prośbą o skopiowanie recenzji do odpowiedniego kosmetyku (czyli do tego, który ma więcej recenzji). Moderatorka sama nie może ich przenieść. Jeśli recenzje w dublu są poprawne, ich usuwanie jest bezpodstawne i prowadzi do niszczenia zasobów katalogu.

Nie chcę nikogo bronić, ale ja również posty mOna01 odebrałam jako nadinterpretację...
Stary 2009-03-06, 17:15   #174
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Trzeba napisać PW do recenzentek z prośbą o skopiowanie recenzji do odpowiedniego kosmetyku (czyli do tego, który ma więcej recenzji). Moderatorka sama nie może ich przenieść. Jeśli recenzje w dublu są poprawne, ich usuwanie jest bezpodstawne i prowadzi do niszczenia zasobów katalogu.

Nie chcę nikogo bronić, ale ja również posty mOna01 odebrałam jako nadinterpretację...
Dzięki Podwójne Zrobię jak radzisz.
Stary 2009-03-06, 17:32   #175
mOna01
Zakorzenienie

K-n wcale się nie dziwię że mnie nie popierasz ;]

Wg mnie określenie, że moderatorki podczas usuwania recenzji idą po najmniejszej linii oporu, że nie wczytują się bo tak łatwiej i szybciej, dodając do tego uwagę że coś zgłosiłaś a od całych, dłuuugich 3 dni "wisi", to zarzuty pod adresem wykonywanej przez nie pracy. Nie lubię krytykowania osób, które podjęły się wykonywania żmudnego, pracochłonnego zajęcia dobrowolnie i nieodpłatnie tylko za to, że nie spędzają nad tym połowy swojego wolnego czasu. Co się stanie, jeśli recenzja nie zostanie usunięta po godzinie a po tygodniu?
Nie zamierzałam nikomu "dopiec", po prostu uświadomić coś.

Stary 2009-03-06, 17:38   #176
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
A może zauważony dubel, który zresztą "dorobił się" już recenzji wrzucić do recenzji do usunięcia Nie wiem czy to będzie OK - jak myślisz?
Dubel został zgłoszony we właściwym wątku
Przejrzałam listę moderatorek KWC i żadna nie ma formalnie "przypisanych" dubli, ale po przjrzeniu wątku "Dubel" widzę, że "obrabiają" je administratorki KWC. Z pewnością niedługo jakaś zajmie się tym dezodorantem. Ja nie chciałabym sie wtrącać "między wódkę a zakąskę" i mieszać na cudzym polu. Sama, jesli widzę dubel też zgłaszam go w wątku, a nie ciacham samowolnie.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Stary 2009-03-06, 17:51   #177
misianka
kosmita jakiś normalnie

A ja już nadgorliwie wysłałam Ci PW. No to traz już wiem, uzbrajam się w cierpliwość, na ewentualne następne razy.
Stary 2009-03-07, 09:56   #178
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
(...) Bo właśnie czytają, i usuwają co trzeba.
Aż pokraśniałam z dumy

Stary 2009-03-19, 13:21   #179
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez tass822 Pokaż wiadomość
Witam
pierwszy raz chcę zgłosić jakąś recenzję do usunięcia, choć nie do końca wiem, czy moderator podzieli moje zdanie...
*po pierwsze recenzja wystawiona dość dawno-sierpień 2008. Od razu zapytam, czy starsze recenzje także mogą ulegać usunięciu?
*po drugie-jest to recenzja PERFUM, przeglądałam sobie co inni pisali o perfumach, które ostatnio testowałam i ta recenzja.... najkrócej mówiąc-irytuje mnie

proszę zerknąć i samemu ocenić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=248480
Co prawda decyzja nie nalezy do mnie, a do Paulinki_S, ale mnie tam nic nie irytuje. Dowiedziałam się z recenzji, jaki to zapach (kobiecy, elegancki, nienarzucający się, neutralny dla otoczenia, ładny, ale nie zwracający uwagi na noszącą go osobę i nie męczący dla innych osób w pobliżu, w sam raz na oficjalne spotkania) i w reszcie - parafrazując zdanie Krystyny Kofty, która napisała kiedyś, że lubi jeździć pociągami, bo tylko tam można jeszcze zobaczyć ludzi, którzy czytają książki - lubię czytać recenzje Heleny, która jest jest skarbem KWC, bo kiedy zrecenzuje tu kosmetyk, można wreszcie przeczytać jakiś dobry felieton.

A jeśli chodzi o meritum:
- z recenzji dowiadujemy się wiele o samych perfumach
- były "używane osobiście"
- recenzja nie zawiera wulgaryzmów i nie obraża innych recenzentów
Nie ma formalnych powodów, żeby ją usunąć (ale jak napisałm wyżej: decyzja nie należy do mnie)

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2009-03-19 o 13:37
Stary 2009-03-19, 14:34   #180
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez tass822 Pokaż wiadomość
Witam
pierwszy raz chcę zgłosić jakąś recenzję do usunięcia, choć nie do końca wiem, czy moderator podzieli moje zdanie...
*po pierwsze recenzja wystawiona dość dawno-sierpień 2008. Od razu zapytam, czy starsze recenzje także mogą ulegać usunięciu?
*po drugie-jest to recenzja PERFUM, przeglądałam sobie co inni pisali o perfumach, które ostatnio testowałam i ta recenzja.... najkrócej mówiąc-irytuje mnie

proszę zerknąć i samemu ocenić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=248480
do usunięcia można zgłaszac recenzje perfum napisane po 15.11.2008, wczęsniej ni bylo żadnego regulaminu dotyczącego recenzji zapachów więc nie mamy podstaw do usuwania
ta recenzja Love in Paris zostaje

Cytat:
Napisane przez Noor Pokaż wiadomość
Co prawda decyzja nie nalezy do mnie, a do Paulinki_S, ale mnie tam nic nie irytuje. Dowiedziałam się z recenzji, jaki to zapach (kobiecy, elegancki, nienarzucający się, neutralny dla otoczenia, ładny, ale nie zwracający uwagi na noszącą go osobę i nie męczący dla innych osób w pobliżu, w sam raz na oficjalne spotkania) i w reszcie - parafrazując zdanie Krystyny Kofty, która napisała kiedyś, że lubi jeździć pociągami, bo tylko tam można jeszcze zobaczyć ludzi, którzy czytają książki - lubię czytać recenzje Heleny, która jest jest skarbem KWC, bo kiedy zrecenzuje tu kosmetyk, można wreszcie przeczytać jakiś dobry felieton.

A jeśli chodzi o meritum:
- z recenzji dowiadujemy się wiele o samych perfumach
- były "używane osobiście"
- recenzja nie zawiera wulgaryzmów i nie obraża innych recenzentów
Nie ma formalnych powodów, żeby ją usunąć (ale jak napisałm wyżej: decyzja nie należy do mnie)
ja za recenzjami Heleny nie przepadam i o ile takie wywody w recenzjach perfum przejdą to w recenzjach 'zwykłych' kosmetyków wyjątkowo mnie irytują
no ale w tym przypadku nie ma o czym mowić, recenzja jest sprzed zmian regulaminu

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości