![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
A wiecie ile moderatorki miałyby roboty. Dosyć, że usuwają wielkie tasiemce, to jeszcze każdego z osobna miałyby informować, że ocenił coś w za krótkim czasie? Po to jest KR żeby się pilnować i recenzować kiedy trzeba.
Do tematu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=269454 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=249780 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=285273
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem 30 dni w kosmetykach pielęgnacyjnych często jest bez sensu. Jeśli kupię np. zel do mycia twarzy, który źle zmywa makijaż, szczypie w oczy, nie spełnia swojej funkcji to muszę się z nim męczyć przez miesiąc, żeby go ocenić? Nieee....
Albo jeśli krem np. matujący zapycha, przetłuszcza skórę.. czy coś się po dłuższym użytkowaniu zmieni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Cytat:
widze ze kwestia uczulania byla wielokrotnie poruszana ale coz po tym ze my sobie pogadamy jak nie ma to zadnego skutku i wszystko rozbija sie o uzanie danej moderatorki w danym czasie. ja niedawno zaczelam sie zastanawiac i doszlam do wniosku ze kilka moich recenzji "zniknelo" z tegoz powodu wlasnie. osobiscie chcialabym byc informowana czy dany kosmetyk uczulil juz 90 / 100 osob czy jeszcze nie. przeciez ta kwestia (oprocz paru innych) ma istonte znaczenie w ocenie wizazanej i utrwalaniu zaufania do danej marki (szczegolnie tych aptecznych, przeznaczonych tez do skor wrazliwych). wykasowujac wszyskie recenzje gdzie efekt uczulacjacy przejawia sie na pierwszy mmiejscu mozna doprowac do sytuacji gdzie produkt uczulajacy nagminie bedzie mial piec gwiazek w sredniej i wyladuje w KCW (bo znalazlo sie kilka wyjatkow od zasady)!! szczegolnie ze nigdzie nie ma bazy usunietych recenzji i nie mozna ich przejrzec. ostatnio dostalam bardzo powaznego popazenia po normaderm - system odnawiajacy skore i moja recenzja od razu poleciala. naprawde sie nad nia naprawcowalam i wydaje mi sie ze w swietle zaistnialych okolicznosci jest rzetelna. pewnie gdybym przeczytala kilka podobnych recenzji sama powaznie zastanowilabym sie nad uzyciem tego produktu i nie leczyla sie teraz masciami ze sterydami. ale kodeks wizaz nie dal mi szansy sie z nimi zapoznac. dlatego wnosze o zmiane tego zapisu o alergiach. najlepiej w ogole jego usuniecie. zakladajac ze kazda wizazanka ma swoj rozum dajmy jej szanse ocenic czy mimo to ze wiele osob zostalo uczulonych to chce zarezykowac. i nie wymagajcie zeby dziewczyny majace twarz w szpecacych krostach ocenialy inne wlasciwosci kosmetyku ( np wchlanianie czy nawilzanie). stosujac dalej takie zasady jak obecnie znikna dobre recenzje i te krytyczne raczej, a KCW staci racje bytu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
ja zdecydowanie popieram Natalie!!
Jesli kosmetyk uczula to NIGDY nie będe go stosować pzez miesiąc, żeby ocenić go :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
A ja mam taki problem.
Nie oceniam teraz wcale, bo moje recenzje zaraz zostałyby usunięte ![]() Obecnie jestem w ciąży i moje problemy z cerą zniknęły dosłownie od chwili poczęcia dziecka ![]() Teraz używam już tylko kosmetyków do skóry suchej- (wszystko do tłustej odstawiłam, bo nie wiem co będzie po porodzie: znowu tłusta czy zostanie sucha ![]() Bo jak zmienię informacje w profilu, że mam cerę suchą to WSZYSTKIE moje dawne recenzje odnoszące się do skóry tłustej staną nieaktualne ![]() Jak zostawię w profilu nadal cera tłusta a ocenię kosmetyki do cery suchej, będzie to samo: po co używa do suchej, skoro ma tłustą. Dlatego czasem wstrzymałabym się z tym usuwaniem recenzji. Nie twierdzę, że WSZYSTKIE usunięte recenzje były niezgodne z regulaminem itp. ale czasem różne dziwne rzeczy dzieją się ze skórą i jak to rozwiązać???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Żandarm na emeryturze
|
Jak to jak? W najprostszy możliwy sposób: wystarczy informację o zmianie cery napisać jednym zdaniem na początku recenzji "teraz jestem w ciązy i moja cera z tłustej zmieniła się w suchą"? Nie widzę powodu, dla którego maiłabym się wstrzymywać z usuwaniem recenzji niezgodnych z regulaminem.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
kosmita jakiś normalnie
|
A ja tak z innej beczki, choć też na temat recenzji niezgodnych z kodeksem, a mimo to stanowiących duzą część szczęśliwie sobie na KWC żyjacych i nie niepokojonych przez czujne moderatorki.
O ile wiem recenzje powinny dotyczyć kosmetyków przeznaczonych dla użytkownika - inaczej mówiac panna z cerą tłustą nie powinna recenzować kremu dla suchej skóry, który sobie w przypływie z litości nie powiem czego kupiła i się jakoś nie spodobał, he, he (ciekawe doprawdyż czemu). Kiedyś nawet podjęłam dialog z taką hmmm "recenzentką", ale jakoś nic nie dotarło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Misianko, ale w regulaminie jest zapis o tym, by nie oceniać negatywnie kosmetyków, które nie są przeznaczone do naszego typu skóry. Takie recenzje można jak najbardziej zgłaszać do usunięcia
![]()
![]() |
#164 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() No i druga sprawa - duble. Trzy dni temu zgłosiłam dubel (dotyczy antyperspirantu Vichy 48 godzin). I co ... Nic... Nadal sobie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#166 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
2. To ze mam zatrzeżena do efektów moderatorskiej pracy nie jest powodem, aby rzucać się na mnie z personalnymi wycieczkami - wydaje mi się, ze po to jest to forum, aby MERYTORYCZNIE wyjaśnić wątpliwości, a wystawiać laurki moderatorom. 3. Może i chwilowo nudzę się, ale to dlatego jestem unieruchomiona z powodu choroby i to dość poważnej - jeśli nie jestem aktualnie unieruchomiona, to pracuję, uczę się (choć studia skończyłam dawno) i nie narzekam na brak zainteresowań. Zresztą w moim poście pisalam, że "rozumiem, ze są to osoby zajęte", ale przecież po co przeczytać uważnie - lepiej kogoś sprowadzić to parteru. 4. Proponuję zatem nieco mniej agresji i ataków osobistych, a więcej czytania ze zrozumieniem i merytorycznych argumetów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw, to że napiszesz "nie chciałam być złośliwa" wcale nie usprawiedliwia, że taka właśnie byłaś - złośliwa i ironiczna ![]()
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-03-06 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Misianko - moderatorki usuwają recenzje, które są zgłaszane w wątku "Recenzje do usunięcia" - jeśli tam nie pojawią się felery, to nie zostaną one usunięte
![]() Nieprawidłowe recenzje zgłaszaj w watku "Recenzje do usunięcia" ![]() Co do innych wątków na Forum Technicznym - to niestety nie zawsze wszystko jest załatwiane błyskawicznie. Moderatorek jest mało, nie zawsze każda ma możliwość, aby wejść na Wizaż. Czasami trzeba uzbroić się w cierpliwość ![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duble zdarzają się rzadko więc chyba mało moderatorek zagląda do tego wątku
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-03-06 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Określenie "personalne wycieczki" (jak i czasem "osobiste wycieczki") jest znanym okreśeniem w języku polskim, choć że ... hm ... nie dla wszystkich, to mnie nie dziwi. A chodziło o insunuowanie że moje zarzuty wynikają z tego tylko że mi się nudzi, a inni są tacy zapracowani (czyli jestem fochowatym nierobem, który się czepia). Możesz oczywiście dalej jechac po mnie twierdząc, że jestem złosliwa, ironiczna, etc. Ale nie spodziewaj się więcej że Ci cokolwiek będę jeszcze tłumaczyć, bo żeby dyskutować, też trzeba dobrej woli obu stron. Jeśli więc chcesz dalej pouczać i czynić zarzuty, znajdź sobie innego interlokutora. Bo ja wolę być instruowana przez k-n, czy NOOR które w odpowiedzi na moje posty czy zapytania wytłumaczyła mi z dużą kulturą i cierpliwością, a także na temat, nie uważając że musi być nieproszonym adwokatem broniącym przed wyimaginowanym atakiem. Uprzejmie informuję też, że wszystkie powyższe stwierdzenie mogą być uzane za złośliwe i tym razem absolutnie się od tego nie odżegnuję ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
dzięki za cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
dzięki za cierpliwość ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
To oznacza, że "idą po najmniejszej linii oporu" = nie chce im się pracować = są leniwe.
![]() |
#172 |
kosmita jakiś normalnie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba napisać PW do recenzentek z prośbą o skopiowanie recenzji do odpowiedniego kosmetyku (czyli do tego, który ma więcej recenzji). Moderatorka sama nie może ich przenieść. Jeśli recenzje w dublu są poprawne, ich usuwanie jest bezpodstawne i prowadzi do niszczenia zasobów katalogu. Nie chcę nikogo bronić, ale ja również posty mOna01 odebrałam jako nadinterpretację...
![]() |
![]() |
#174 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
K-n wcale się nie dziwię że mnie nie popierasz ;]
Wg mnie określenie, że moderatorki podczas usuwania recenzji idą po najmniejszej linii oporu, że nie wczytują się bo tak łatwiej i szybciej, dodając do tego uwagę że coś zgłosiłaś a od całych, dłuuugich 3 dni "wisi", to zarzuty pod adresem wykonywanej przez nie pracy. Nie lubię krytykowania osób, które podjęły się wykonywania żmudnego, pracochłonnego zajęcia dobrowolnie i nieodpłatnie tylko za to, że nie spędzają nad tym połowy swojego wolnego czasu. Co się stanie, jeśli recenzja nie zostanie usunięta po godzinie a po tygodniu? Nie zamierzałam nikomu "dopiec", po prostu uświadomić coś.
![]() |
#176 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Przejrzałam listę moderatorek KWC i żadna nie ma formalnie "przypisanych" dubli, ale po przjrzeniu wątku "Dubel" widzę, że "obrabiają" je administratorki KWC. Z pewnością niedługo jakaś zajmie się tym dezodorantem. Ja nie chciałabym sie wtrącać "między wódkę a zakąskę" i mieszać na cudzym polu. Sama, jesli widzę dubel też zgłaszam go w wątku, a nie ciacham samowolnie.
![]() |
![]() |
#177 |
kosmita jakiś normalnie
|
A ja już nadgorliwie wysłałam Ci PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Żandarm na emeryturze
|
![]() |
#179 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o meritum: - z recenzji dowiadujemy się wiele o samych perfumach - były "używane osobiście" - recenzja nie zawiera wulgaryzmów i nie obraża innych recenzentów Nie ma formalnych powodów, żeby ją usunąć (ale jak napisałm wyżej: decyzja nie należy do mnie)
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-03-19 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | ||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ta recenzja Love in Paris zostaje Cytat:
no ale w tym przypadku nie ma o czym mowić, recenzja jest sprzed zmian regulaminu
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.