Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 15:07   #151
joli31
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Ja sobie siedzę i zaraz pękne ze złości. Miał przyjechac jakis klient po nawiewniki ( to takie coś, TŻ to sprzedaje i montuje) i gościa nie ma. Zaraz się wkur... i sobie pójdę. Pucka została u teściowej i zaraz bedzie głodna.
Jasiowi gratulujemy ząbka
Dorka fajniste body, ja tez takie chcę, bo tż ma urodziny to by się ucieszył. Potarzebujem napis Arka Gdynia, lub Lech Poznań
Mój mąż wszystko przerobił, był skinhedem ( chyba źle napisałam?!) oj punkiem, DM. Poznaliśmy się w klubie, w którym prowadził rockoteki, złapał mnie na gwiazdę!!!
Katarzynko ja przytyłam 1 kg w ciągu ok 2 tygodni. za dużo słodkiego jadłam, ale to nie jest zdrowe, nie polecam...
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 15:27   #152
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Lea on jakis dziwny jest.... Chcialam przed chwila porozmawiac z moniczka demoniczka , to mi nie dal- raz wyl, a za chwile smial sie w glos. No i dalysmy sobie spokoj z rozmowa, bo tak zaczal wyc ,ze nic nie slyszalam.......... najgorsze,ze juz minelo 6 godzin od jedzenia....... a on jedzenie niet walnelam go do lozeczka, bo juz sily nie mam go nosic.......i przestal plakac i kto zrozumie faceta
p.s a ponoc to my jestesmy skomplikowane
Stary 2008-02-25, 16:11   #153
biankaaa
Zadomowienie

Lea - co do kg [ tak tak, kg] to moge ci dokladnie powiedziec gdzie sa...na brzuchu i udach:/ jak karmilam piersia to wazylam leciutko ponad 50 kg [ to moja normalna waga]. Teraz ... 58 i nie wiem kiedy one przybyly bo w ciazy kur.. nie jestem:/ wkurza mnie to bo zawsze bylam bardzo szczupla, teraz jakos brak mi mobilizacji, siedze w domu i tym sobie wsyztsko co zle tlumacze. Ale - mam plan!
Co do niekapka to my mamy tez mamy TT i wlasnie nim rzuca mala, ale troche inny model [ a juz mialam ten co Oli ma kupowac hehe Na sobotnich zakupach kupilam nowy, taki:
http://allegro.pl/item314269798_kube...ndo_2007_.html
Mi sie bardzo spodobal, ma taki fajny miekki ustnik, fajnie sie trzyma...szkoda ze moje dziecko jak zwykle sadzi inaczej:/ no i nowym niekapkiem tez walnela o ziemie(( Zakladam ze jeszcze dojrzeje do picia z niego i cierpliwie probuje
Co do spacerow to moze tymczasowo nosidlo? ja na wypady do sklepu [ blisko] biore blanke i jest pzreszczesliwa. Ale ona akurat z tych co lubia spacery - w gondoli, spacerowce, nosidle i w chuscie - wszedzie jej dobrze.

Sylwia - a to maruda z Maciusia:/

Co do punk rockowych fascynacji: od sex pistols, exploited sie zaczelo, potem polskie kapele [ te oi tez] - dezerter, analogs, skampararas, the bill, defekt muzgo, leniwiec i inne. To byl czas woodstockow, koncertow w stodolach i win pitych na lawce w parku. Nie wrocilabym teraz do tamtego stylu bycia/zycia ale wspominam z wielkim sentymentem
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:47   #154
dorka19801
Wtajemniczenie

jesli chodzi o body to tz kupił w sobotę przed meczem u nas pod stadionem widzewa. i sa jeszcze rózne fajne takie rzeczy ale tylko z widzewem.mój tż jest wielkim fanem.

to juz wam piszę o co chodz.

1 kwietnia mój tż idzie do wojska . i to moze bym jeszcze znoisła chociaz tez cięzko bo mój tz jest dla mnie ogromnym wsparciem w opiece nad małą. najgorsze jest jednak to że nie dostanę zadnych pieniędzy. nie jesteśmy małżeństwem i on nie jest jedynym zywiciele, rodziny bo ja tez zarabiam.Tylko że mamy duzo rat i wszystkie na mnie bo ja mam umowę na stałe.I jak ze swojej wypłąty opłace raty to na życie prawie nic mi nie zostanie- i to mnie martwi.Możemy oczywiście napisać podanie do prezydenta miasta ale ja mam więcej niz 2 najnizsze krajowe a że mam raty to obawiam się że nikogo nie obchodzi.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 17:19   #155
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Dorka to naprawdę nieciekawie macie. Nie wiem co Ci poradzić. Niech może Tż spróbuje jakoś odwołać się od wzięcia do wojska. Miejmy nadzieję, że podanie przyniesie jakieś rozwiązanie. Trzymaj się, jeszcze jest miesiąc, na pewno coś wykombinujecie.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 17:26   #156
berbeaa
Rozeznanie

Dorka to może jakiś żart bo 1 kwietnia to prima aprilis jest! i go nie wezmą.... Body super tatuś kupił swojej córeczce

Wspólczuję Sylwia ze masz dziś złośliwca-płaczliwca ale minie mu napewno.

Gratuluję 2-go ząbalka Jasieńkowi!

A Blaneczki tatko to się wogóle chyba nie boii o to że córeczka mu z domu wyfrunie mają takiego balona?

Edytko super zdjęcia z pleneru, Martusia się chwali języczkiem.

Weronika przespała dziś noc do 6 rano nie wspomnę że łózko było krainą płynącą mlekiem, bo mamusia też się nie obudziła!

Niektóre z Was to mają bujną przeszłość z koncertami i winkiem w parku ho ho a teraz proszę wzorowe mamusie jak to ludzie i czasy się zmienają!

Do Demonika czekolada w/g Twojego przepisu podana w moim wykonaniu smakowała wszystkim bez wyjątku (mąż wczoraj miał imieninki) Dziękuję

Spadam bo sie obudziła
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:08   #157
joli31
Rozeznanie

Hej Dorko, to faktycznie problem. Może na szybko jakaś szkoła, czy coś.
Szczerze powiedziawszy dużo jaboli wypiłam. To nie jest powód do dumy, ale skoro się chwalimy.... Rany, mam nadzieję, że Agatka nie będzie taka imprezowa.
A jeszcze zapomniałam dodać mój Tomek to fan reagge ( coś dzisiaj mam problem z pisownia) ska ale przede wszystkim DM, nawet w naszej klasie mają mają taką szkołę "Fani weterani"...
Idę bo Agatka się obudziła, narazie
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:23   #158
celka2000
Zakorzenienie

hej, dziewczyny mam pytanko: czy ktores z Waszych dzieciaczkow jak poza cycem zaczelo dostawac inne pozywienie to zaczelo dluzej spac w nocy? Bo ja mam jakies chyba spaczone pojecie o tym i wierze ze moj maly jak dostanie taki kleik to sie zapcha i nie bedzie mnie budzil co 2-3godz.... Powiedzcie mi ze mam racje

No i drugie pytanko. Nie mialam jeszcze miesiaczki po porodzie ale zdarzyly mi sie dwa malenkie jednorazowe plamienia. Czy to normalne?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:23   #159
sylwia-zuza
Zakorzenienie

wyladowalismy z mlodym u lekarza- pani doktor ma takie kojace dzialanie na macka, ze przestal plakac i chcial sie z nia bawic(smial sie w glos) wszystko minelo
mamy skierownie na wyniki i do laryngologa. Po powrocie do domu wciagnal butle mleka, poprawil butla soczku i poszedl spac.........
Stary 2008-02-25, 19:26   #160
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny mam pytanko: czy ktores z Waszych dzieciaczkow jak poza cycem zaczelo dostawac inne pozywienie to zaczelo dluzej spac w nocy? Bo ja mam jakies chyba spaczone pojecie o tym i wierze ze moj maly jak dostanie taki kleik to sie zapcha i nie bedzie mnie budzil co 2-3godz.... Powiedzcie mi ze mam racje

No i drugie pytanko. Nie mialam jeszcze miesiaczki po porodzie ale zdarzyly mi sie dwa malenkie jednorazowe plamienia. Czy to normalne?
raczej tak celko-poissy chyba tak robila.
Ja karmie sztucznie i po wprowadzeni kleiku mlody dluzej wytrzymuje(potrafi przespac od 22-6) co do plamienia, to ja nie mialam
Stary 2008-02-25, 19:27   #161
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dubel
Stary 2008-02-25, 20:27   #162
sylwia-zuza
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6710542]Sylwia: ufff, dobrze, ze juz ok, ucaluj Maciusia w slodka lepetynke [/QUOTE]

ale co sie strachu najadlam................. wzielam go pod pache pomaszerowalam do przychodni, a ten biedak byl juz tak zmeczony ,ze usnal w drodze (300m)
Stary 2008-02-25, 21:08   #163
ebena
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów

Dobrze Sylwuś, że z Maciusiem już dobrze.

My tez dzis byliśmy u lekarza urologa-wszystko ok, ale dziś lekarz nie mógł się nachwalić Matyldy tak mu się strasznie spodobała a wcześniej to on taki służbista był-sama się go bałam.
Za to baby w poczekalny wr.......y każda pytała czy to chłopczyk a niunia ubrana na typową dziewczynke w dodatku w różowym ....ech te baby. Ale na nią od urodzenia każdy mówił, że chlopczyk.
Dziś wyrósł jej drugi ząbek z przodu, zaledwie tydzien temu pierwszy wyrósł-a to się dziewucha pospieszyła. Powyła trochę i poszła spać.
W sobotę kupiliśmy sobie w końcu samochód-nasz pierwszy, już miałam dość pożyczania i poniewierania się autobusem. Teraz tylko muszę sobie przypomnieć jak sie jeździ, bo nie jeździłam już parę lat
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 21:12   #164
dorka19801
Wtajemniczenie

nie będę się uzalać bo nie o to chodzi. wy tez macie swoje problemy. Będzie cieżko ale mam malutkiego aniołka dla którego nie wolno sie poddawać.

tu w Polsce tez nie byłoby źle.tylko że ja mam więcej niz 2 najnizsze krajowe a raty to juz mój problem. bo gdybym nie pracowała albo miała jakies 500 zł to bym cos dostała. a ja mam przecież swoja wypłatę a że nie będę miała tyle co mielismy przy pensji tz to juz nikogo nie interesuje.

trudno, muszę sie jakos szybko ogarnąć.

sylwia -dobrze że z Maciusiem lepiej.
joli31- szkoły to juz nie ma po co. ja juz wolę żeby miał to za sobą bo i tak bedą go ścigać a on jest młodziutki ( ja 28 on23). plus jest taki że jak wróci to bedzie mu łatwiej z praca bo tak bez wojska to nie zawsze chca zatrudniać a jeżeli już to nie chcą dać umowy na stałe.
Stary 2008-02-25, 21:39   #165
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
joli31- szkoły to juz nie ma po co. ja juz wolę żeby miał to za sobą bo i tak bedą go ścigać a on jest młodziutki ( ja 28 on23). plus jest taki że jak wróci to bedzie mu łatwiej z praca bo tak bez wojska to nie zawsze chca zatrudniać a jeżeli już to nie chcą dać umowy na stałe.
Dorka z tym wojskiem masz rację. Mojemu mężowi teściowa tak chciała załatwiać by tylko nie szedł, ale ja powiedziałam, ze musi iść jak go będą chcieli wziąć, bo potem z pracą może mieć problemy-jak mój brat który pokombinował posłużył 0,5 roku i wrócił do domu a teraz żałuje. A męża i tak nie wzieli bo po studiach nie brali w tym roku gdy się obronił no i jest przeniesiony do rezerwy. Piszesz, że masz młodszego TZ -ta? dobrze zrozumiałam? Moj też jest młodszy o 4 lata (oj zazdroszcze mu jego latek)
Stary 2008-02-25, 21:44   #166
ebena
Zadomowienie

Ide spać
Spokojnej nocy życzę smykom i ich mamuśkom
Stary 2008-02-25, 21:46   #167
ebena
Zadomowienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6711730]Moj mlodszy o 6 [/quote]

Oj to dobrze przy młodym męższczyźnie kobieta młodo wygląda. Jeszcze nikt mi nie powiedział, że ja jestem starsza.

Edit; nie wiem jak się pisze męszczyźnie jakoś to głupio wyglada tak napisane, mam problemy z ortografią (bo mi to jest szczerze mówiąc zawsze obojętne jak co napiszę) więc proszę na przyszłosć nie zwracajcie nigdy uwagi na moje błędy. Ja jestem od liczenia nie od pisania. Dla mnie zawsze matematyka była najważniejsza.
Stary 2008-02-25, 21:49   #168
berbeaa
Rozeznanie

mój o rok
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 21:55   #169
biankaaa
Zadomowienie

moj starszy o 4 a i tak kazdy mowi ze para dzieciakow z nas
Stary 2008-02-25, 21:59   #170
dorka19801
Wtajemniczenie

dzięki za pocieszenie. a już myślałam że tylko ja sie z "gówniarzem" męcze.

dobrze się przy nim czuję i nie pszeszkadza mi ta różnica i naszym znajomym tez nie.

spokojnej nocki
Stary 2008-02-25, 22:04   #171
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
1 kwietnia mój tż idzie do wojska . i to moze bym jeszcze znoisła chociaz tez cięzko bo mój tz jest dla mnie ogromnym wsparciem w opiece nad małą. najgorsze jest jednak to że nie dostanę zadnych pieniędzy. nie jesteśmy małżeństwem i on nie jest jedynym zywiciele, rodziny bo ja tez zarabiam.Tylko że mamy duzo rat i wszystkie na mnie bo ja mam umowę na stałe.I jak ze swojej wypłąty opłace raty to na życie prawie nic mi nie zostanie- i to mnie martwi.Możemy oczywiście napisać podanie do prezydenta miasta ale ja mam więcej niz 2 najnizsze krajowe a że mam raty to obawiam się że nikogo nie obchodzi.
Dorka, ja widzę dwa wyjścia:
1. szybki ślub (wtedy dostaniesz kasę z żołdu, chyba tak to się nazywa)
2. jeżeli TŻ pracował chociaż pół roku, to może iść na urlop wychowawczy przecież.
Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Lea on jakis dziwny jest.... Chcialam przed chwila porozmawiac z moniczka demoniczka , to mi nie dal- raz wyl, a za chwile smial sie w glos. No i dalysmy sobie spokoj z rozmowa, bo tak zaczal wyc ,ze nic nie slyszalam.......... najgorsze,ze juz minelo 6 godzin od jedzenia....... a on jedzenie niet walnelam go do lozeczka, bo juz sily nie mam go nosic.......i przestal plakac i kto zrozumie faceta
p.s a ponoc to my jestesmy skomplikowane
Ojej a co to z moim kochanym zięciem się dzieje???

Olcia też jakaś dziwna, prawie cały dzień przespała,a teraz zamiast spać, to przewraca się w łóżeczku i piszczy... no to chyba mnie czeka ciekawa noc
Cytat:
Ta ja dawałam mleko modyfikowane i Olcia przesypiała mi całą noc. Celka spróbuj zmieszać swoje mleko z kleikiem, to powinno Adasia zapchać na dłużej niż 3 godziny.
Cytat:
Ja miałam krwawienie pół dnia dokładanie, więc czekam na następne
Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
wyladowalismy z mlodym u lekarza- pani doktor ma takie kojace dzialanie na macka, ze przestal plakac i chcial sie z nia bawic(smial sie w glos) wszystko minelo
mamy skierownie na wyniki i do laryngologa. Po powrocie do domu wciagnal butle mleka, poprawil butla soczku i poszedl spac.........
Dobrze, że z Maciusiem już wszystko dobrze
------------

Olci jednak chyba mięso bardziej smakuje. Nie powiem, że z uśmiechem na twarzy zjadła zupkę, którą ugotowałam, no ale chociaż coś zjadła i nie pluła tym we mnie.
Ugotowałam jej marchewkę z selerem i królikiem (królik gotował się oddzielnie). Według mnie o niebo smaczniejsze, niż sama marchewka, gruszki i inne pierdoły po 4 miesiącu.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 22:04   #172
dorka19801
Wtajemniczenie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6712005]Kolejnosc przypadkowa

1 http://www.allegro.pl/item314320287_...etne_kolo.html

2 http://www.allegro.pl/item314775080_...gratisy_w.html

3 http://www.allegro.pl/item312298711_...kcja_2008.html

A jestem dopiero na stronie 4 z 33 [/quote]
mnie sie podoba ten drugi bo tez se nad nim zastanawiałam

posisonivy- dzięki ale slub nic nie da. żołd to on i tak dostanie dla siebie ale to jest ok 250 zł.
a urlop wychowawczy i tak nic nie da
Stary 2008-02-25, 22:05   #173
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Sylwia cieszymy się , że z Maciusiem dobrze
celka ja raz miałam plamienie, ale zaczęłam brać tabletki anty. Co do kaszek to się nie wypowiem bo nie wiem

Majunia śpi więc mama miała czas zmiejszyć zdjęcia
1.Widzę Was ciocie wizażowe
2,3. To mój miś, dostałam go od taty dziś (Walentynki)
4. Mamo wypuść mnie zza tych krat
5. O kurczę, ale to dobre, tego jeszcze nie jadłam
6. No co ?! na spacer idę!!! (wczorajsze wyjście na spacer)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02311.JPG (116,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02319.JPG (118,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02320.JPG (120,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02339.JPG (111,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02359.JPG (119,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02370.JPG (116,9 KB, 12 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-02-25, 22:06   #174
biankaaa
Zadomowienie

lea - co do nr 3 to jestem absolutnie na nie
Stary 2008-02-25, 22:07   #175
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

cd
7,8,9. Zaczynam raczkować, a mama gapa nie może mi zdjęcia z podniesiona pupą dobrze zrobić, taka szybka jestem

Ivy ważne, że Olcia zrobiła postęp i jadła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02384.JPG (106,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02386.JPG (98,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02391.JPG (116,9 KB, 8 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-02-25, 22:07   #176
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Przepraszam, że się wcinam, ale jest rozwiazanie. Niech TŻ idzie do szkoły, obojetnie jakiejm, jest teraz nabór na semestr zimowy. Wystarczy wpłacić wpisowe i czesne za 2 miesiące, a potem mozna zrezygnowac. To na pewno wyniesie mniej niż miałabys zostac sama z dzieckiem.
A potem już go nie wezmą, bo to jest ostatni nabór i potem służba wojskowa w naszym kraju zostaje zniesiona. Zostanie tylko zawodowa.
Spróbujcie może... Zawsze 9 miesięcy bedziesz miała TŻ w domu.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 22:11   #177
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wcinam, ale jest rozwiazanie. Niech TŻ idzie do szkoły, obojetnie jakiejm, jest teraz nabór na semestr zimowy. Wystarczy wpłacić wpisowe i czesne za 2 miesiące, a potem mozna zrezygnowac. To na pewno wyniesie mniej niż miałabys zostac sama z dzieckiem.
A potem już go nie wezmą, bo to jest ostatni nabór i potem służba wojskowa w naszym kraju zostaje zniesiona. Zostanie tylko zawodowa.
Spróbujcie może... Zawsze 9 miesięcy bedziesz miała TŻ w domu.
niestety nie jest jeszcze pewne czy zniosą . mam szwagra wojskowego(chwilowo w Afganistanie)i to nie jest tak.

ale dziekuje wam za troskę. za kilka dni sie ogarnę( bo nie mam wyjścia ) i jakos to bedzie. spadnie i to bardzo mój poziom życia ale trudno .
Stary 2008-02-25, 22:15   #178
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
mnie sie podoba ten drugi bo tez se nad nim zastanawiałam

posisonivy- dzięki ale slub nic nie da. żołd to on i tak dostanie dla siebie ale to jest ok 250 zł.
a urlop wychowawczy i tak nic nie da
A Twoja pensja podzielona na 3, to więcej niż 504zł netto? Jeśli nie, to TŻ dostanie zasiłek wychowawczy 400zł.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 22:18   #179
maatra
Wtajemniczenie

Dorka wspolczuje.moja wiedza na temat Wojska jest zerowa,gdyz u mnie w rodzinie z powodow zdrowotnych nawet powolania nie przychodzily.niepojete jest dla mnie,ze Armia nie jest platna. w Uk jak chcesz to idziesz i traktowane jest to jako zawod. w wiadomosciach ogladalam,ze w pl tez chca tak zrobic. powinni sie pospieszyc...

Lea dla mnie nr wyglada jak duza kolumbryna,nr 3 nie ma palaka i te malutkie koleczka mnie przerazaja(tez chcialam kiedys ten wozek) moj wozek wyglada jak tezn nr 2,tylko firma inna i jedno kolo mniej prowadzilam 3 i 4 kolowce,zdecydowanie lepiej mi sie prowadzi z jednym kolem mniej.te wozki sa bardziej zwrotne.

Edit: Anusia jestem w szoku, ona faktycznie raczkuje. slicznie wyglada
Stary 2008-02-25, 22:20   #180
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
A Twoja pensja podzielona na 3, to więcej niż 504zł netto? Jeśli nie, to TŻ dostanie zasiłek wychowawczy 400zł.
więcej- i juz nie wiem czy to dobrze czy nie. dlatego jestem zła bo jak pracował to było super. ja mam umowę na stałe i wszystkie raty na mnie, dwa telefony komórkowe. i spokojnie nam na wszystko wystarczyło. a bez jego wypłaty to bedzie bardzo ciezko. bo moja pensja idzie na pokrycie wszystkich opłat. wiem oczywiscie moglismy o tym pomysleć wczesniej ale o najgorszym to raczej sie nie myśli. no i wydawało mi się że przecież powinn płacic jakies pieniadze na dziecko.no a do tego ja daje tacie 300 zł na mieszkanie, 140 do okien ( bo płace mu połowę) a tego nie mam na papierku. i kogo to interesuje?jak wezma moje dochody to dla nich bedzie ok. powinno mi wystarczyć.

no i my tez liczyliśmy że go nie wezma i bedzie juz tylko zawodowe że jakoś go ominie. bo jest tak że jak nie wezmą cię w przeciagu 12 miesięcy od skończenia szkoły to przenoszą do rezerwy. no i mieliśmy nadzieje że się uda bo rok minąłby w czerwcu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości