|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Hej. Od wczoraj męczę się, żeby odpisać, bo coś mi nie działa
Nie otwiera mi się strona, nie mogę cytować, więc będzie krótko.Najpierw życzenia - Lea i Kropka - wszelkiej pomyślności ![]() Zdjęcia dzieciaczków śliczne bez wyjątku Moja kuzynka nie rodziła jednak jeszcze i pewnie jutro wyjdzie do domu. Fotelik mamy już od stycznia - MOBI RACING Baby Design. Jesteśmy zadowoleni, Mikołaj nie narzeka, ma wygodnie. Różnica między siedzeniem a leżeniem jest jak na fotkach u Minisi. Nocnik też kupiliśmy, ale Mikołaj nie chce na nim siadać. Przez kilka dni zrobił postępy w rozwoju ruchowym - usiądzie już nawet z pozycji leżącej zupełnie na płasko i jak leży na brzuchu. Ciężko zakładać mu pieluszkę, bo od razu siada. Pełzanie wychdzi mu ładnie, umie stanąć na czworakach i buja się do przodu i do tyłu. Wstaje przy każdej możliwej okazji. Ale nie potrafi przewrócić się z brzucha na plecy i dlatego w nocy jak zdarzy mu się wylądować na brzuchu, to mruczy żeby go odwrócić. Poza tym w łóżeczku spał już we wszystkich możliwych kierunkach ![]() Zębów brak. Ważyłam go na domowej wadze i wyszło 10 kilo - już się czuje go na rękach. Dziś nie chciał jeść o 12, 18 i na kolację. Musiałam odczekać, podtykać mu co chwilę butelkę, żeby w końcu wypił. Pogoda była zimowa, ale w sumie byliśmy na długim spacerze, bo miałam trochę spraw do pozałatwiania. Jemu było ciepło i sucho, bo miałam folię na wózek, a ja i mama miałyśmy mokre włosy. Oglądałam buciki - znalazłam kilka fajnych, ale nie kupiłam jeszcze. Teściowa kupiła Mikołajowi zieloną kurteczkę wiosenną z Cocodrillo. Muszę jeszcze czapeczki poszukać. Co do świąt - nic nie szykuję, bo w domu nas nie będzie. Jeden dzień u mojej mamy, drugi u teściów. To chyba wszystko
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Czyżbym była pierwsza
![]() Ewa no to Miki się rozpędził super.Ajanna ![]() U nas noc w miarę ok, ale za to pogoda beznadziejna
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj padlam po jednym drinku
![]() gdzie moja forma?? no i noc okropna bo Adrian wciaz zabkuje bylo chyba z 6 pobudek
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no super widzisz co do odwracania na plecy mamy to samo co sie odwróci w nocy to krzyk bo nie umie z powrotem ![]() nasz nie ząbkuje a wstawałam dzis co godzine ale musze Wam powiedziec, ze mój dzidz był bardzo małomówny a od jakiegos czasu to takie historie opowiada, ze szok jednak z ciagów sylabowych umie tylko wspomniany memememe a tak to raczej aoeeeeeee geeeeeejj gliiiiiii brrrrrruuuuum itp ![]() Pati jak samopoczucie
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-03-19 o 08:21 |
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się z rana
![]() 3 budzenia-może byc. ewa- no się fajnie Miki ruchowo rozbujał, nasza nadal nie siada sama, a posadzona i tak długo nie wytrzymuje, za to "gada" kanciu- a próbowałas to cwiczenia wspomagające obrót na plecki? nam chyba ono pomogło kropka- drinka nie smakowasłam już od ho,ho... 20 miesięcy chyba,też bym padła-na 200% pogoda śniegowa, ale i tak wybieram się na spacer.
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
iwka ja nie dokładnie wiem jak ono ma wyglądac a nie chce robic zle
jak próbuje Adriana odwrócic za rączke to on sie blokuje drugim łokciem i pada na plecy zamiast łagodnie sie połozyc ehhh nie wiem a tak by mi umiejetnosc zycie ułatwiła nie wiem tez jak głowe uozyc bo on za cholere nie chce tej głowy połozyc na ręce
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
musisz na nast wizycie koniecznie o to cwiczenie zapytac
, jest pomocne. werka główkę trzyma w górze i delikatnie/ / opuszcza. teraz to już toczy się bez naszej pomocy. toczenie brzuch-plecy-brzuch -plecy to jedyna jak dotąd jej forma przemieszczania.
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Meldunek z rana musi być
![]() U nas dzis jedna pobudka o 1:40 Jak nigdy Ale dałam smoka i dziecko moje poszło spać dalej ![]() U nas pogoda fajna słoneczko świeci i trochę wiaterek wieje i 3 stopnie jak narazie Na spacerek napewno pójdziemy Dziś na 16:30 jedziemy na kontrol do alergologa, a potem do babci męża do Bytomia, bo coś zaczęła chorować. Kilka dni temu strasznie bołało ją od krzyża do stóp i nagle ciśnienie 200, przestała mieć czucie w nogach, wezwała lekarza dali jej jakieś zastrzyki i w tym tygodniu codziennie ma jakieś badania Ale już umie powoli chodzić ![]() Jutro Hanie rano daję do mamy, potem umyje okna, potem pieprzony urząd pracy i o 15:00 jadę do mojej przyjaciółki na kawkę - tej co jest w ciąży ![]() Kancia jak tam u gienka??? ewa no to chyba tylko nasze dzieci w dwojke bezzebne z tych najstarszych??? Mój maż miał pierwszego zęba jak miał 11 miesięcy, a ja jak miałam 6,5.
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
iwka tylkoze ja jeszcze nie mam wyznaczonych wizyt
więc na razie stoimy w miejscu bo musze znaleźć poradnie i rehabilitanta ![]() minisiu u gienka wszystko OK zrobił mi cytologię i za 10 dni beda wyniki musze tylko jeszcze sie zarejestrowac na USG piersi
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia a czemu musisz iść na USG piersi - jeśli można spytać oczywiście
![]() Hania właśnie wsunęła ode mnie pół parówki i pół sznitki z masełkiem Ona jak widzi, ze ktoś je to podchodzi, staje i domaga się patrząc takimi maślanymi oczkami
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu mogę poradzić
ja znalazłam dobrą pediatrę umówiłam sie na prywatna wizytę zanim sie przepisałam do przychodni w której ona przyjmuje i obadaliśmy z mężem czy sie nadaje my też musimy sie państwowo zapisać do poradni gastrologicznej - też będzie ciekawie
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Minisia a co to jest sznitka?? jak z maslem to obstawiam bulke, jajecznice lub drozdzowke..
My musimy jakos opanowac naszego lobuziaka bo jest wszedzie i chce wszystko i caly czas..
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
minisiu bo nigdy nie robiłam USG i sama dla siebie chce zrobic to badanie
![]() Patrilla ![]() zaraz zbieramy sie i idziemy do babci, niech pobawi potfora bo ja juz nie mam siły
|
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuski!
U nas tez snieży od wczoraj . Dzisiaj Kanciu ja tez wstawałam co godzinę... . Musiałam Matiego obrócić na drugi bok, dać monia, pogłaskać i spał dalej .Wczoraj jak mnie wzieło na robotę to wieczorem byłam dętka. Pomyłam wszystkie już okna, poprasowałam i powiesiłam firanki, przystroiłam okna w pierdoły wiszace świąteczne, pranie, sterta prasowania, porządki w komodzie u Matiego. No wzięło mnie ostro .Żarcia na świeta nie robię, bo będziemy posiadywać u mamy i teściów Mati miał czas, że wiecej coś tam gadał, a teraz to na zmianę piszczy i drze / piłuje gardło . Normalnie bębenki pękaja.Acha, no i zaczął leżąc na brzuchu odpychać sie do tyłu, nie wiem jak to sie nazywa, ale smiesznie wygląda. Cytat:
. Wlaśnie sie zastanawiam, jak go nauczyc obrotów na plecy z brzucha...Ewa, Miki robi super postępy kropeczko, ja tez tam mam po 1 piwie nawet odlatuję... a kiedys potrafiliśmy z TŻ em wypić 1l wina i nic . A teraz to mam jeszcze blokadę , bo boję się, że w nocy nie usłysze Matiego jak mocniej przydrinkuję .Ajanna, gratulacje sukcesu
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
kropeczko sznitka to kromka chlebka
![]() ajanna mi się twoja stronka nie chce otworzyć ![]() Kancia no ja tez nie robiłam jeszcze USG piersi - a własnie, kiedy powinno się robić takie pierwsze badania - chyba po 30-tce mammografie nie
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
minisiu, mi tez sie wydawało, że po 30-tce dopiero badanie piersi sie robi...
, ale pewnie dla spokojności mozna sobie zrobic wcześniej...U nas własnie przestało pruszyc i wyszło piekne słońce .
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas też tragiczna, śnieg sypie i sypie
![]() Cytat:
Cytat:
Moja się ostatnio poprawiła. Aż chyba za bardzo ![]() Klaudia wycięła mi dziś psikusa i zamiast 2 godzinnej drzemki, jak ostatnio miała w zwyczaju, spała 20 minut. Chyba dziś wezmę się za małe porządki, ale jeszcze nie wiem. Zobaczę jaki nastrój będę miała w ciągu dnia.
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Anula ja zawsze miałam dobrą głowę do picia, a teraz muszę powiedzieć, ze jeszcze lepszą
![]() Miałam iść z Hanią na spacer, ale chciałam ją położyć i umyć w tym czasie okna, ale moje szczęście non stop wstawało i się z matki nabijało, więc zadzwoniłam do teściowej czy weźmie ją na spacer, ale nie odebrała telefonu, więc zadzwoniłam do mojej mamy i poszli właśnie na spacer, a ja zabieram się za okna, bo jutro nie mam czasu, a w piątek to chce w środku w domu posprzątać![]() Będę was podczytywać między oknami
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
Ale płodzicie od samego rana!
![]() ewa, widzisz jak Miki mknie do przodu, jak błyskawica. Mały zdolniacha, całusy dla niego. No i mnóstwo całusków dla wszystkich zmęczonych nocnym wstawaniem mamusiek. U nas dziś ładnie, nawet nie wieje zbyt mocno, słonko co chwila wygląda zza chmur, ale tylko 4 stopnie. Zaraza pakujemy sie na spacer. |
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas po wczorajszej śnieżycy, też ładna pogoda
Kropka: strona chodzi normalnie z tego co wiem, więc może coś się dzieje u Ciebie z łączem?
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam się zalogować. Cały czas mi pokazywało że nazwa użytkownika lub hasło nieprawidłowe. I dobrze, bo chociaż posprzątałam i poprasowałam. Klaudia teraz pospała godzinkę to sobie poćwiczyłam. Sylwia dziś nie szła już do szkoły i Klaudia cały czas za nią łazi. Dobrze,że nie za mną
. Chociaż mogę coś spokojnie zrobić.minisiu a Ty pomyłaś okna?
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Anula tak okna umyłam, posprzątałam wszystkie kąty, umyłam meble, pomyłam, puściłam dwie pralki, powiesiłam już firanki, poodkurzałam i zaraz zbieramy się do alergologa na kontrolę, ale najpierw jedziemy po HAnie do mamy.
To tym czasem borem lasem - do potem
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
dwa okna, firanki, 2 pralki, zakupy, spacer i rozpieszczanie Werci, a jeszcze tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle do roboty. PA!
|
#174 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś działa mi normalnie.No w końcu jakieś postępy ![]() Cytat:
![]() Noc też była taka sobie. Był marudny, co chwilę lądował na brzuchu, wypluwał smoczek, więc wzięłam go do nas do łóżka (już baaaardzo dawno z nami nie spał) i tym sposobem ścierpłam niesamowicie, bo noc w jednej pozycji, ale Mikołaj już ani razu się nie przebudził. No widzisz - bo Twój najpierw ruchowo się rozwinął, a później w mowie, a mój z kolei odwrotnie. Gadał od bardzo dawna, a ruszać się nie chciał. Cytat:
Drinka to nie piłam już... nawet nie pamiętam. Ale ja generalnie praktycznie wcale nie piję, nawet piwa.Cytat:
Chyba tak Cytat:
Cytat:
bo większość dzieci się budziło.Mój zanim ruszył do przodu, to właśnie najpiejw do tyłu się odpychał Czas wielki na niego postępy, bo to stary byk już ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6949570] ewa, widzisz jak Miki mknie do przodu, jak błyskawica. Mały zdolniacha, całusy dla niego. [/quote] Goni Wasze dzieciaczki
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez sliczna pogoda dzis slonko od rana![]() ajanko u mnie sie ladnie stronka otwiera to minisia wspominala ze jej sie nie moze otworzyc my bylismy dzis w usc. w koncu zrobilismy uznanie czyli od dzis Adrian nosi nazwisko ojca. niestety byl potrzebny tlumacz przysiegly i niestety kosztowalo nas to 150zl ale w koncu zrobione. teraz jeszcze czekamy na tz prawo jazdy i w koncu bedzie mial komplet dkoumentow. acha i rozwod mojego tz bedzie na poczatku kwietnia. i juz bedzie koniec.. ech.. poza tym bylismy dzis w naszej ulubionej restauracji w sukiennicach i Adrian podrywal lachony
|
|
#177 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj normalnie wszystkie pory roku były
. Na zmianę śnieg, deszcz i słonko. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6949570] No i mnóstwo całusków dla wszystkich zmęczonych nocnym wstawaniem mamusiek. lea, dziękuję za całusy Cytat:
No widzisz, to masz troszkę czasu wolnego dzięki starszej córci .Cytat:
Klub Zombie? ![]() Cytat:
. Tez przechodziliśmy przez rozwody.A Adi to mały Casanowa .Acha, pochwale się Wam, że bedziemy mieli 1900zł zwrotu z podatku
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka to takie dodatkowe becikowe
![]() kropka no to luzzzzzzz mój zaczepiał tylko mamy w poczekalni w przychodni ![]() i coś mu sie dzis odblokowało ( pewnie na troszkę ) i gada caly dzien ababa plalapla jej gej tatatata ale mama nie było i to tak za***iscie zmienia intonacje jakby sie słuchało normalnej rozmowy tylko w nieznanym jezyku
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, hehe masz racje z tym becikowym
. Przynajmniej tyle pożytku z tego nocnego wstawania .Super, ze Adrianek sie rozkręcił .
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczko do wczotaj było tylko memem a dzis cały szereg nowości machnął
pewnie szybko zapomni a matka sie cieszy jak murzyn blaszka ![]() oo ja bardzo lubie jak Adrian mówi egie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Nie otwiera mi się strona, nie mogę cytować, więc będzie krótko.

bylo chyba z 6 pobudek

co sie odwróci w nocy to krzyk bo nie umie z powrotem 

Jak nigdy