Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 08:07   #151
Magda MM
Raczkowanie

Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

Cytat:
Napisane przez black_dvc Pokaż wiadomość
dzieki , obecnie jest to juz 4200 i to za samo wesele;o
4200 to dopiero w roku 2013 !
w 2012 nie maja juz wolnych sobot
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 15:16   #152
antonina1990
Przyczajenie

Witam. Interesuje mnie zespół Salsa Band, bardzo podoba mi się głos wokalistki. Wesele organizuje dopiero w roku 2013 ale teraz już się rozglądam i właśnie ten zespół przypadł mi do gustu czy możecie coś więcej napisać, ktoś może jeszcze był na weselu z tym zespołem ?.
antonina1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 08:19   #153
black_dvc
Raczkowanie

Magda MM a ile w takim razie na 2012? taką cenę usłyszałam od osoby, która kontaktowała się z nimi i wcale nie chodziło 0 2013 rok
black_dvc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 22:40   #154
asieczka27
Przyczajenie

na naszym weselu miesiąc temu grał zespół PRESTIŻ z Łęcznej k. Lublina.........
- wszystkie szczegóły dot wesela zostały ustalone na spokojnie "przed";
- nie było żadnego problemu z odtworzeniem zupełnie nieznanego utworu na pierwszy taniec,
- zabawy oczepinowe wybraliśmy sami, (+ niespodzianka "bonus" od zespołu)
- w żadnym momencie nie zauważyliśmy, żeby zespół grał tylko dla pieniędzy - wesele było dwudniowe i gdyby nie nasze namowy zespół odebrałby zapłatę dopiero drugiego dnia po przyjęciu,
- w trakcie przyjęcia zespół na bieżąco z nami współpracował W KAŻDEJ KWESTII,
- BAWIĄ GOŚCI REWELACYJNIE: super biesiada, ciągle pełno ludzi na parkiecie, ciągle brawa dla zespołu i ciągle,ciągle uśmiechnięci członkowie zespołu - wierzcie, że pierwszy raz widziałam na weselu , żeby na twarzach członków zespołu widać było , że nie są tylko w pracy ale również dobrze się bawią!!!
- konferansjer ciągle angażował państwa młodych i pozostałych gości do zabaw (dobierając repertuar do upodobań gości), rewelacyjny gitarzysta (gitara elektryczna i klasyczna), saksofon i super wokal(przykłady utworów na stronie są identyczne w wykonaniu na żywo)
- nikt z członków orkiestry nie pił alkoholu;
to wszystko i wiele innych czynników wpłynęło na to, że mieliśmy miesiąc temu rewelacyjne przyjęcie weselne, które znajomi wspominają z uśmiechem na twarzach do dziś;
a muszę przyznać, że po tym, co przeczytałam na innym forum na ich temat byłam bliska zrezygnowania w ostatniej chwili z zadatku i zmianie zespołu( bo ponoć 3/4 sukcesu wesela zależy właśnie od orkiestry);
pisząc na tym forum pragniemy wraz z mężem podziękować zespołowi PRESTIŻ raz jeszcze;
reasumując: naprawdę solidna robota za rozsądną cenę
P.S.
Dżem o 4 rano w Ich wykonaniu - coś nie do zapomnienia
szczerze polecam a na wszelkie pytania chętnie odpowiem
asieczka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 15:17   #155
silver dream
Raczkowanie

Nie polecam zespołu Simon z Lublina, takich "spryciarzy" dawno nie widziałam na weselu. Są bardzo profesjonalni, dobry sprzęt, super głosy, świetny wokal damski i na tym bym skończyła plusy, reszta to same minusy: repertuar- same nowości w zagranicznych wersjach (nie do tańca), żadnej piosenki skocznej (już nie mówię o disco-polo -jedna na całe wesele, ale ogólnie brak polskich piosenek- Krawczyka, ani innych biesiadnych). Goście chętni zabawy nie mają przy czym tańczyć, bo jednak M. Jackson czy Rihanna na weselu mogą byc ale nie 5 razy:/i wśród innych piosenek a tu ich brak.; następnie: olbrzymie przerwy między graniem -niby na jedzenie-ogólnie na weselu zaśpiewali może z 20 utworów! Nie prowadzą zabawy, nie angażują gości, a o 2 w nocy gdy trzebaby rozruszac towarzystwo puścili saksofon instrumentalny. Zachowywali się tak , jakby wzięli pieniadze przed weselem i jak najszybciej chcieli wykurzyc gosci i pojsc do domu. Masakra. Pisze bo można sie nieźle naciąć na nich, bo słuchając demo odnosi sie dobre wrazenie tylko że jak byly prosby do nich o szybszą muzyke mówili, że nie znają! i nie grali..
Stary 2011-07-02, 15:59   #156
andziad
Przyczajenie

U mojej siostry 3 lata temu był zespół PRIMO fajnie bawił bo był fajny wodzirej ale teraz nie ma tego pana więc nie wiem czy dalej są tacy dobrzy. U mnie będzie grał zespół BlueWave z Lublina. biorą 3 tys.za jeden dzień. Znajomi byli na 2 weselach z ich udziałem i bardzo sobie chwalili dlatego u nas też zagrają. Słyszałam też bardzo dobre opinie o zepsole Libertaband z Bełżyc ale chcą 3,5 tys. za dzień
andziad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 07:41   #157
bpawlik
Raczkowanie

A ja polecam zespół Pif Paf Band.

Adres: www.pifpafband.pl

Nie będe się rozpisywać na ich temat, bo na ich stronie jest wiele opinii od par, u których grali. Ja je mogę tylko potwierdzić.
Polecam wziąć ich na wesele!
bpawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 10:08   #158
pmloda23
Przyczajenie

Ja polecam zespół ADIO BAND- grali u mnie na weselu, ich największym plusem jest to,że w zespole mają saksofonistę- marsz, przyspiewki przy stole i zwykłe piosenki z saksofonem-po prostu bomba maja też bardzo fajne światełka- zrobili prawdziwą dyskotekę-goście byli zachwyceni. Polecam

www.adioband.pl
pmloda23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 17:14   #159
pannaruda87
Przyczajenie

witam. jestem w trakcie poszukiwania zespołu na wesele. z chęcią wysłucham Waszych opinii o kilku z nich, które najbardziej przypadły mi do gustu. możliwe, że już padły o nie pytania, ale proszę o wyrozumiałość. po dzisiejszym maratonie oczy i tak mi wypływają
przechodząc do sedna, chodzi mi o zespoły :
1. grafit
2. basta http://zespolbasta.pl/index.html
3. salsaband
4. sagorsi
5. stolat
6. navis

doznaję prawdziwego kocioćwiku. i domyślam się, ze demo to nie wszystko, więc liczę na Was !!
i z góry dziękuję za odpowiedź
pannaruda87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 18:40   #160
maja5826
Raczkowanie

Witam, już od pewnego czasu czytam ten wątek, a teraz sama coś dopisze
Chce odstąpić zespół MeLo - termin 2.06.2012, ja w związku z odwołaniem ślubu nie mogę skorzystać z ich usług, ale z czystym sumieniem mogę ich polecić każdemu(byłam na weselu na którym grali). W razie pytań proszę pisać na priv

Edytowane przez maja5826
Czas edycji: 2011-08-31 o 19:52
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 15:46   #161
garry
Przyczajenie

A czy kojarzy ktoś zespół PARACAS z Puław (jeden chłopak z Lublina jest) http://paracas.pl

Nie mogę znaleźć żadnej opinii o nich w internecie co oznacza, że chyba dopiero zaczynają.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek opinie. Pozdrawiam
garry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 18:10   #162
andziad
Przyczajenie

aaa
andziad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 23:08   #163
amber4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gucior Pokaż wiadomość
Słyszałem zespół muzyczny Estrada w akcji i mogę go spokojnie polecić. Grupa ma szeroki repertuar i gra na żywo. Co mało spotykane mają też saksofon. Jak w google wpiszesz zespół estrada to znajdziesz adres.
pozdrawiam
ESTRADA to porażka! Nie polecam
amber4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 23:46   #164
amber4
Przyczajenie

Dot.: ZESPÓŁ MUZYCZNY-Lublin i okolice

tez polecam AMIGOS
Stary 2011-09-08, 07:00   #165
szalona2013
Przyczajenie

My zdecydowaliśmy się na MUZYKANTYnet - widziałam ich na weselu koleżanki.
Wokalistka nie ma super głosu ale gra na saksofonie. Fajnie bawią gości, sporo pomysłów na zabawy. Oczepiny były bez chamskich zabaw. Kilka utworów grali w wersji akustycznej - gitara + perkusja. Byłam na takim weselu, że sporo utworów śpiewaliśmy razem z zespołem, po prostu grają bardzo znane piosenki przy których można się świetnie pobawić.
Chce by było tak samo na naszym weselu dlatego się na nich zdecydowaliśmy.
szalona2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 19:23   #166
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Może ktoś się wypowiedzieć o zespole ELTRANS z Puław?
http://www.eltrans.webd.pl/
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 15:26   #167
niunia1985
Raczkowanie

Witam jestem nowa na forum i mam pytanie czy ktoś może był ostatnimy czasy na weselu gdzie grał zespół ZYGZAK??? Wiem, że dwa lata temu fajnie grali na weselu u koleżanki ale nie wiem czy skład i się nie zmienił więc prosiłabym o opinie na ich temat

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

I jeszcze jedno szybkie pytanko nie wiecie może jaką kwotę życzy sobie za granie na weselu 2012 zespół KAKTUS??
niunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 17:43   #168
BlueLadyJamajca
Przyczajenie

Jeśli szukacie pełnego zespołu to polecam zespół Vanax. Grają na żywo w 6os składzie z wokalistką o świetnym głosie. Naprawdę są nieźli
BlueLadyJamajca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 23:12   #169
truskawkoowa
Przyczajenie

Witajcie, chciałabym podzielić się z Wami opinią o zespole KAKTUS ze Świdnika. Uważam że to ważne bo kiedy ja szukałam zespołu, nie znalazłam o nich żadnej szczegółowej i rzetelnej opinii tylko ogólnikowe w stylu "polecam, grają świetnie".

Zdecydowałam się na nich, ponieważ kiedy poszukiwałam zespołu na moją datę, kapele które znałam i wiedziałam że są ok miały zajęte terminy

Na kilku forach wyczytałam że ludzie polecają Kaktus, Amigos, Agat.
Agat nie miał terminu, spotkałam się z dwoma wyżej wymienionymi i na podstawie rozmowy z liderem podjęliśmy decyzję. Padło na Kaktusa, ponieważ Pan Marek wydawał sie " w porządku" i w sumie fajny z niego gość.

Ale przejdzmy do sedna. Co najważniejsze chciałabym przestrzec przed tym że są "sprawy" o których zespł nie informuje przed podpisaniem umowy (jeśli się ktoś nie zapyta, co może nie przyjśc do głowy , dlatego ja o tym pisze). Może w punktach:

- Kaktus standardowo nie posiada żadnych instrumentów oprócz gitary i klawiszy co za tym idzie nie zagra Wam pod domem czy w domu Pani młodej, kiedy przyjeżdza Pan młody i pierwsi gosćie (rozumiem że nie każdy może to chcieć) akle kiedy ktoś chce to oni i tak tego nie zrobią!!!

- Kaktus NIE PROWADZI ZABAWY ZA STOŁAMI, w sensie nie wchodzą osobiście z tamburynem i harmonią ( co uważam za nieodłączny moment zabawy weselnej) grając piosenki biesiadne. Jedyne co robią to z miejsca w którym grają (czyli goście wcale nie widzą) grają "kto w styczniu urodzony jest", jednak to wszystko. Moim gościom weselnym bardzo zabrakło "Szła dzieweczka do laseczka" czy "A wszystko te czarne oczy")

- Kaktus to bardzo specyficzny zespół który gra raczej mocną, charakterystyczną muzykę. Owszem mają dostępną liste utworów które można wybrać określając jaki ma być charakter zabawy, ale jeśli lubicie disco polo na weselu i liczycie na swojską impreze to oni nie są dobrym wyborem. Piosenka disco polo zagrana przez nuch po prostu nie brzmi lekko i cudownie jak disco polo (które uważam ze na weselu jest konieczne, oczywiście nie w nadmiarze ale piosenki najbardziej popularne)
Dodatkowo po pólnocy zaczeli wstawiać do piosenek dośc długie solówki gitarowe które uważam nie są najlepszym pomysłem na zabawe weselną a raczej na koncert zespołu oraz grać mocniejszą muzykę której na weselu sobie raczej nie zyczę

- Wodzirej zespołu którym jest Pani Gosia chcąc bawić gości dokonuję czegoś co ma odwrotny skutek (moi goście sie na to skarżyli). Chodzi o to że po każdej piosence robi komentarz dotyczący następnej. Uważam że można czasem coś powiedzieć ale kiedy jest zabawa wszyscy szaleją to czymś nietrafionym jest nagle przerywać i o czyms mowic - wtedy gosciom sie odechciewa tańczyć i siadają.

- cena w 2011 to 3600

Wszystko co tutaj napisałam, zrobiłam po to żeby ktoś po prostu nie wydał kupy kasy a potem byl nie do końca zadowolony. Wszystkie te informację zebrałam rozmawiając z gośćmi i sama obserwując.

Jednak dostrzegłam również plusy Oprócz wyżej opisanych szczegółów (które jednak mogą mieć dla niektórych znaczenie) warto podkreslic ze zespoł świetnie prowadzi zabawę weselną (nie mowie o oczepinach ale ogolnie o calej zabawie). Tworza oni fajny klimat, nie ma mowy żeby goście sie nie bawili.
Bardzo doceniam to ze organizowali wszelkie kółeczka, tance dla kobiet i mezczyzn, piosenka dla panny mlodej i pana mlodego, zachecali gosci do spiewania i wlączania sie do zabawy. Jest to bardzo ważny element wesela.

Nasi goscie byli bardzo taneczni i rozrywkowi ale podejrzewam że Kaktus poradzilby sobie z mniej rozruszaną klientelą.

Edytowane przez truskawkoowa
Czas edycji: 2011-11-08 o 14:07
truskawkoowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 10:06   #170
myszonka88
Zakorzenienie

Witam. Mam ogromny problem z zespołem na wesele. Muzyka to większa część sukcesu wesela i wybór zespołu coraz częściej spędza mi sen z powiek. Spodobał się nam zespół Adio Band. Może ktoś podzieli sie opiniami na jego temat? Bierzemy pod uwagę jeszcze Czaban Band, bo wiemy jak grają.

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 10:11   #171
Kinga_20
Zakorzenienie

Z czystym sumieniem mogę polecić zespół RED ROSE ze Świdnika, grali u nas, świetnie gości bawili, muzyka extra - dla każdego coś się znalazło, fajne zabawy na oczepiny, ale nie jakieś wulgarne jak się czasem zdarza, p. Janusz to prawdziwy wodzirej, gra na saksofonie, zabawia gości, wszyscy goście byli zachwyceni i wybawili się konkretnie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 13:09   #172
izkaj6
Raczkowanie

A czy ktoś zna zespół Bueno z Lublina? Na stronie mają fajne filmiki i wyglądają na świetnie zabawiających gości. Ale będę wdzięczna za jakieś opinie
izkaj6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 09:57   #173
niunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Witam. Mam ogromny problem z zespołem na wesele. Muzyka to większa część sukcesu wesela i wybór zespołu coraz częściej spędza mi sen z powiek. Spodobał się nam zespół Adio Band. Może ktoś podzieli sie opiniami na jego temat? Bierzemy pod uwagę jeszcze Czaban Band, bo wiemy jak grają.
o Adio Band nie słyszałam ale z ostatnich relacji słyszałam że Czaban Band się baaardzo popsuł. Z relacji kolegi który był miesiąć temu na weselu na którym grali mówił że już nie przykładają się tak jak kiedyś, a wie on dokładnie z tego względu że dwa lata temu grali u niego na weselu A kupę kasy kosztują więc może nie warto przepłacać dziewczyny na forum polecają tez dużo innych zespołów zwłaszcza na forum lubelskich PM więc tam poszukaj

Razem od 3.03.2011
Zaręczyny 16.09.2011
Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
niunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 23:32   #174
amber4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Ja też wybrałąm na wesele zespół, którego demo mi się spodobało. Nie słyszałam o nim ani pozytywnych ani negatywnych opini, no i nie było fajnie. Wprost przeciwnie było fatalnie (zespół Estrada).
Z czystym sumieniem natomiast mogę polecić zespól Amigos. Grali u mojej siostry. Nie mieli niestety wolnego terminu na nasze wesele. (Są dość zajęci, więc to może być jedyny problem). Wszyscy do dziś wspominająto wesele. Ci ludzie po prostu wiedzą co robią i są do tego stworzeni
Stary 2011-11-17, 12:02   #175
gucior
Przyczajenie

tak

Edytowane przez gucior
Czas edycji: 2012-08-16 o 08:04
gucior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 12:15   #176
gucior
Przyczajenie

tak

Edytowane przez gucior
Czas edycji: 2012-08-16 o 08:05
gucior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:42   #177
Wolfinka
Przyczajenie

Dziewczyny widziałyście może w akcji albo chociaż coś słyszałyście na temat AMIGOBAND??? Bo się mocno nad nimi zastanawiamy a tak naprawdę nic o nich nie słychać, help
Wolfinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 13:41   #178
amber4
Przyczajenie

Cytat:
A to ciekawe bo u mnie grali i było bardzo fajnie. Nawet tak się składa że miałem kamerzystę i mam wszystko nagrane. Jak ktoś chce obejrzeć to zapraszam.

Ale chyba wiem dlaczego mógł się nie podobać: bo nie gra DISCO POLO . Ja osobiście słucham rocka więc dla mnie zespół z disco polo to porażka. Ale to oczywiście kwestia gustu.

I jeszcze jedno: przynajmniej zespół gra a nie stoi i udaje że gra a wszystko leci z dyskietki lub z mp3. Jak ktoś chce się przekonać jak zespoły grają to można wpisać w google "podkłady mp3" lub podkłady muzyczne mp3 chomikuj" i posłuchajcie sobie a potem to porównajcie z demo tych pseudo zespołów.

No chyba że moja przedmówczyni to członek tego zespołu i dlatego wszystkich krytykuje. Bo jak na razie to tylko krytykuje dookoła wszystkich oprócz jednego zespołu AMIGOS.

Jak ja szukałem zespołu to też czabanów brałem pod uwagę ale ktoś mi powiedział że tam jest tyle składów, że podpisujesz na czabana a przyjeżdza ktoś inny. To ja dziękuję.

Tu nie ma nic podejrzanego, mieliśmy poprostu delikatnie mówiąc bardzo kiepskie wesele przez zespół ESTRADA. To nie tylko moja opinia ale także naszych gości. Nie chodzi tu o DISCO POLO, ale np o to że wokalista fałszuje. Mam całą długą liste. Na forum jestem dlatego że nie życzę nikomu takiego wesela jak nasze (chodzi mi o oprawę muyzyczną) - też mam to nagrane przez kamerzystkę jakby co.

Edytowane przez amber4
Czas edycji: 2011-11-19 o 21:57
Stary 2011-11-18, 13:48   #179
amber4
Przyczajenie

Cytat:

...No chyba że moja przedmówczyni to członek tego zespołu i dlatego wszystkich krytykuje. Bo jak na razie to tylko krytykuje dookoła wszystkich oprócz jednego zespołu AMIGOS.
I jeszcze jedno, nie krytykuję wszystkich w około tylko jeden konkretny zespół, który mi się NIE PODOBAŁ.
Stary 2011-11-26, 21:16   #180
juska69
Przyczajenie

Cześć wszystkim
a ja zapytam Was o zespół quatro z cycowa podobno fajnie graja ale wiem tylko tyle..
znacie ten zespół ?słyszeliście coś o nim?? Z doświadczenia chodzenia na wesela, wiem ,że często są przereklamowane orkiesrty albo na początku graja fanie starają się a potem jadę na opinii i nie dają nic z siebie, np zespól Simon byłam na paru weselach na których grali i powiem ze na początku byli super chodzili miedzy stołami naprawdę się starali ale na ostatnim weselu jak byłam porostu kołki przyjechali odklepali swoje ni tyle.. dlatego wolę wziąć "świeższy" zespól bo im zależy na opinii i na kliencie. Więc jka cos ktoś słyszał o QUATRO z Cycowa ??
juska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości