|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: wieeecznie zmęczona
Ja mam to samo. Nieważne, czy wstanę o 7 do szkoły czy o 13
w sobotę, po południu i tak najchętniej bym poszła spać...Mam tak przez całą jesień i zimę, na wiosnę trochę ożywam a w lecie - wakacje - to śpię do 14 więc potem już nie jestem aż tak zmęczona Dodam tylko, że jest ze mną wszystko ok, żadnej anemii nie mam, ciśnienie w normie. Nie znalazłam na to żadnego sposobu, ehh
|
|
|
|
|
#152 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Problemy z tarczycą?
Zrobiłabym badanie krwi, jeśli problem jest na prawdę uciążliwy ...
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o co chodzi z tym zasolonym organizmem?
U mnie główną przyczyną mojej apatii jest bardzo niskie ciśnienie, 80/50 - chodzący trup ![]() Mogę wypić kawę a za pięć minut zasypiam twardym snem
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Mam przewyższony poziom soli w organizmie dwukrotnie, lekarz tak stwierdził z wyników
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
ale wiecie u mnie to nie jest spowodowane przesileniem jesiennym, bo ja tak sie czuje cale zycie, i mam tak jak napisała Olka : Mam tak przez całą jesień i zimę, na wiosnę trochę ożywam a w lecie - wakacje - to śpię do 14 więc potem już nie jestem aż tak zmęczona Dodam tylko, że jest ze mną wszystko ok, żadnej anemii nie mam, ciśnienie w normie. Nie znalazłam na to żadnego sposobu, ehh |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo,niskie ciśnienie
![]() od 3dni chodzę i śpię,w każdej wolnej chwili śpię,masakra..
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
to moze ja tez mam zasolony orgaznim
bo ja zawsze baaardzo duzo soli wsypywalam do jedzenia i jadlam ![]() a jakie to sa badania? jak sie nazywaja?
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
Mam identycznie jak Wy.
Ciągle bym tylko spala i spala, wieczne zmęczenie. Mam juz tego dosć bo tak życ nie można - jak ja sie naucze do matury na przyklad? Jak po prostu nie amam kiedy bo ciagle potrzebuję snu ![]() Nawet na imprezy mi sie nie chce chodzic bo szczerze mowiac wolałabym ten czas poswiecic na sen....
|
|
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
W rpacy działam na pełnych obrotach, ale przyjdę do domu i MUSZĘ sie położyć. Co ciekawe - ufcio, kawa wcale nie musi podwyższyc ciśnienia, może je obniżyć - kiedyś lekarka mi tak powiedziała.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5685010]W rpacy działam na pełnych obrotach, ale przyjdę do domu i MUSZĘ sie położyć. Co ciekawe - ufcio, kawa wcale nie musi podwyższyc ciśnienia, może je obniżyć - kiedyś lekarka mi tak powiedziała.[/QUOTE]
Mi zawsze obniża
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
A jak obniza to znaczy ze nie działa pobudzająco tylko sie po niej jeszcze bardziej chce spac?
Bo ja zawsze po kawie zasypiam, dlatego jej nie pije. |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz ma do mnie przyjechać Też-et a mi się tak nic nie chcee
|
|
|
#164 |
|
BAN stały
|
Też ma takie jesienno/zimowe przesilenie.Najchętniej to cały dzień bym przespała.Chodzeniem spać o 2/3 w nocy,bo już wczeniej nie potrafie,odbije się na moim zdrowiu.O ile już to się nie zrobiło,bo głowa mnie czasami pobolewa.Musze sobie kupić Magnez do picia,może pomoże.
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie podobnie :/
heh widzę że u Ciebie też ciekawie na polskim ![]() Cytat:
![]() a mi już chyba nic nie robi
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
tezto przechodzilam
niestety.. ale moja rada to taka przemeczyc sie przez jakis czas i przestac sypiac po poludniu.. bo organizm sie przyzwyczail.. no i zamiast drzemki jakis sport .. troche ruchu pobudza..a kawew to max 2 dziennie bo kazda nastepna dziala wrecz odwrotnie zwlaszcza jak sie uczyc bo tak naprawde otepia umysl.. no i moj sprawdzony sposob to czym wiecej zajec i mniej czasu wolnego na nudzenie znaczy sie tym wiecej energii ) a i zielona herbatke polecam ale tak parzona ok 4 min bo dluzej to juz dziala uspakajajaco ) powodzonka
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
A ja mysle ze niektore z Was moga miec cukrzyce. Przy cukrzycy jest sie bardzo sennym.
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ufcio,mogę się tylko podpisać pod Twoim postem.
Przykładowo wstaję o 10:00 rano po 10 godzinach snu,zjem śniadanie,posprzątam itp.,a o 13:00 dwugodzinna drzemka.Potem już o 21:00 nadal myślę o spaniu.Nawet przez te drzemki nuie mam kłopotów ze snem.Jeszcze nigdy nie wstałam rano wypoczęta,czy to 5:30,8:00 czy 10:00...
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Od pół roku chodzę jak śnięta ryba. Nieważne czy wysypiam się w nocy czy też nie- to nie ma znaczenia - i tak padam po 16tej. Wcześniej nigdy w życiu nie spałam w dzień, uważałam takie zachowanie za stratę czasu - teraz nie wyobrażam sobie bez tego normalnego funkcjonowania. A "nabawiłam się" tego w ostatniej szkole, w której dzień zaczynał się o 5tej a kończył o 24 a czasami później. Organizm chyba zakodował sobie to zmęczenie i nie wiem jak z tego wyjść! Najgorzej jest po nocce, kiedyś wystarczyły mi 4 godziny, żeby ją odespać, a dzisiaj np przespałam po niej cały dzień. Nawet kawa już na mnie nie działa. Chyba potrzebuje bardzo długiego urlopu.
EDIT: Ktoś tu napisał o sporcie i chyba coś w tym jest, bo przy regularnych treningach nigdy nie starczało mi czasu na sen i jakoś prześmiagałam dzień. Dlatego zamierzam do tego wrócić, tylko muszę zorganizować sobie życie. Polecam!
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Ufcio, zrób badanie krwi na poziom TSH. Choroby tarczycy mogą dawać takie objawy jak sennośc i zmęczenie (i czesto wiele innych, które trudno przypisać jednemu schorzeniu, bo się nad tym nikt nie zastanawia, dopiero po wykryciu choroby dochodzi się do wniosku, że faktycznie sporo na nią wskazywało).
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Taż tak miełam, kiedy chodziłam do liceum, byłam po prostu nie do życia
|
|
|
|
|
#173 |
|
|
Alchemia i gryzelda--> robiłam rok temu badania na cukrzyce i na tarczyce chyba tez. i niicc.
ale, chyba sie jednak wybiore-badania są za darmo wiec co mi szkodzi. ![]() Selis chyba własnie musze zmienic tryb zycia, ja po prostu wstaje rano i juz mysle o popoludniowej kimie wiec do swojego eksperymentu dodam jeszcze proba jazdy na rowerze stacjonarnym , pojde z psem,albo cos wymysle.zobacze jak będzie.
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
ufcio, jesli jestes zdrowa jak rydz, wszystkie badania w porzadku itd. to znaczy, ze taka juz Twoja uroda
![]() Musze powiedzieć, że osobiscie znam ludzi którzy maja tak jak Ty, swoje musza odespać, bo inaczej sa nie do zycia. W ciągu dnia drzemka jest obowiązkowa, jak zarwą troche nocy to w dzień sa nie do zycia... Kiedy nie spią to sa chorzy Wieczne zmeczenie to u nich stan normalny.
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam TSH,cukier i inne badania w porządku.
Gdyby nie brak charakterystycznych objawów,mogłabym sądzić,że to zespół przewlekłego zmęczenia ![]() Bardzo męczy tak ciągle czuć się zmęczonym
|
|
#176 |
|
|
to ja wam powiem kawał: dzisiaj spałam 12 h:P
nie powiem, zebym czuła sie super dobrze, głowa boli, ale normalnie obudzic sie nie mogłam nici z mojego eksperymentu :P |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem wiecznie nie do życia. ale gorzej bylo jakis rok temu, wtedy zaczelam pic napoje energetyzujace, ktore po roku podniosly mi na dobre moje b.niskie cisnienie (90/60, a momentami nawet 80, 70) i jest mi lepiej, juz mnie nie boli codziennie glowa, ale nadal nie czuje sie dobrze. niedawno tez czytalam o wirusie zmeczenia, podejrzewam ze na to tez choruje
http://www.med-news.pl/med-227-Wirus_zmeczenia.html rowniez robilam badania, gdy raz w nocy zemdlalam nawet, ale wszystko wyszlo w porzadku, wrecz idealne wyniki. ani cukrzyca, ani tarczyca, wszystko ok... zapisalam sie tez na fitness aby cokolwiek zmienic, ale to tez wiele nie daje
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo a myślałam że tylko ja mam taki problem :|
Mam tak samo jak wiele dziewczyn z tego wątku- w szkole pełna energii, jak tylko dotrę do domu padam z nóg, zasypiam nad książkami (dosłownie, raz zasnęłam oparta o biurko na książce ) i nic nie pomaga :/ jak raz przed sprawdzianem musialam posiedziec cały dzień, wypiłam 3 red bulle (brawo dla tej pani ) to na drugi dzień wyglądałam jakbym co najmniej tydzień nie spała a z nauki i tak była lipa bo byłam tak pobudzona że myślałam o wszystkim tylko nie o książce Z resztą każdy dzień tak wygląda-wracam ze szkoły i jedyne co mam ochotę zzrobić to iść spać A w tym roku niestety nie mogę sobie odpuścić, w końcu matura skąd brać energię jak nie ma słońca
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie jesteście moimi bratnimi duszami
.Ja też ciągle chodzę śnięta,dużo śpię,ale ciągle mi mało(snu).Też lekarz skierował mnie na zbadanie poziomu cukru,ale był ok.Przestałam z tym walczyć.Czasem zrobię sobię dwugodzinną drzemkę w dzień,a czasem spię do 12.00(zdarzało się dłużej ).Jednak zaobserwowałam,że jak śpię tak długo,to w dzień czuję się bardziej zaspana i ciągle ziewam.Czyli trzeba wypośrodkować .Nie mam żadnych rad poza tą,żebyście czasem nie piły redbulla,bo to świństwo i można się uzależnić .Pozdarwaiam wszystkie śpiochy |
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Ja od malego choruje na anemie.
Uczucie ciaglego zmeczenia nie jest mi obce. Mam na to nastepujace sposoby: -pije z 3 zielone herbaty dziennie -żelazo rozpuszczane w wodzie -jem sporo czekolady ( na szczescie nie widac)-staram sie nie przysypiac w dzien bo pozniej reszta dnia jest o wiele bardziej senna -czujecie ze zasypiacie wyjdzcie na swieze powietrze albo wezcie prysznic -uczac sie nie lezcie:P ja w takiej pozycji nauki niczego sie nie naucze Jeśli chodzi o napoje typu redbulle, mialam taki okres, w ktorym nalogowo je pilam, 3 dziennie. Przestalam gdy zaczelo pobolewac mnie serce i zoladek. Zreszta to drogi interes, ok 10zl dzienie na napoje energetyzujace to strata pieniedzy. Naprawde!
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com Edytowane przez WszystkoJedno Czas edycji: 2007-11-04 o 16:20 Powód: zapomniałam o jednej sprawie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

w sobotę, po południu i tak najchętniej bym poszła spać...
Dodam tylko, że jest ze mną wszystko ok, żadnej anemii nie mam, ciśnienie w normie. Nie znalazłam na to żadnego sposobu, ehh 

bo ja zawsze baaardzo duzo soli wsypywalam do jedzenia i jadlam 

) to na drugi dzień wyglądałam jakbym co najmniej tydzień nie spała