![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Cytat:
Trzeba się dużo uczyć i mieć "pojemny" mózg. Mam elementy prawa i łacinę teraz, w liceum i już wiem, że na pewno nie nadaję się na prawnika... To nie moja branża ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Topcia, nie strasz mnie, bo już się boję!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak Wy? Ach i dziś ugryzłam jagodzinkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny moge do was dołączyć ??
![]() Ja przygode rozpoczełam gdzies od maja i wtedy mialam 72 teraz mam 70kg. ale nie mierze się ani nic tylko patrze na wage i od czerwca stoi w miejscu nic sie nie rusza , moze czasami mam 79-8 ale to zalezy i nie wiem co to znaczy ![]() Dziś : 1. - woda z cytryną , 2 kromki chleba ciemnego z serem białym 2. - troszke czareśni i 2 nektarynki 3. - bób ![]() ![]() ![]() 4. łapke z kurczaka na parze 5. burn na wzmocnienie pojezdziłam na rowerku po mieście z 40min. i na dzisiaj nie mam zamiaru nic wiecej jesć ![]() ![]() a dziewczyny powiedzcie mi , czy dziubanie słonecznika jest niekorzystne , bo nie wiem tego ? potrzbuje motywacji ehm :tak: Edytowane przez Aubade Czas edycji: 2008-07-01 o 16:10 Powód: literówki , za duzo emotek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Słonecznik jest właśnie dobrym rozwiązeniem. Zawiera tłuszcz roślinny, który dobrze wpływa na wygląd skóry. Przy okazji nie jest tuczący. Może z powodzeniem zastąpić inne, niezdrowe przekąski.
Jeśli chodzi o dzisiejszy dzień, to jeszcze musisz coś zjeść. Ja jestem na diecie dopiero szósty dzień i wiem jakie koszmarne są początki. Chyba najważniejszą sprawą jest, żebyś na początku określiła sobie cel, dla którego chcesz schudnąć i sposób w jaki będziesz to robić. Dobrze jest przyzwyczaić się do jedzenia regularnych posiłków, co 2-3 godziny. Między czasie nie podjadać, tylko pić dużo wody. Dwa litry to nie jest tak dużo, bo w ciągu całego dnia można ich wypić około 5. Najlepiej jest pić pomiędzy posiłkami około 2 szklanki wody. I dużo najróżniejszych herbatek ![]() Poza tym notuj sobie wszystkie posiłki, które zjadłaś w ciągu dnia i na koniec podliczaj wszystkie kalorie w nich zawarte. Tylko szczerze! Wtedy będziesz wiedziała, ile codziennie zjadasz kalorii i ew. zredukujesz ich ilość w ciągu dnia. Zaczęłam tak robić właśnie od tych sześciu dni... Mam nadzieję, że jak się wszystko powoli poukłada to efekty będą niedługo widoczne. Zresztą, nie będę się mądrzyć, bo dziewczyny wiedzą jakie ja mam problemy z odchudzaniem... ![]() ![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
topcia ma racje- zapisywanie to dobry pomysl bo czesto dziewczyny na diecie jedza za malo, spowalniaja sobie metabolizm a potem sie dziwia ze nie chudna...
najlepiej oblicz zapotrzebowanie kaloryczne a pozniej odejmin od tego 200-300kcal i wtedy optymalnie mozesz schudnac a ja wczoraj caly dzien grzecznie a wieczorem znow impreza i % ehhh cos ciezko widze te odchudzanie w wakacje ale troche sie wyszalaje to juz pozniej moze mi sie nie bedzie chcialo chlac?:P:P dla pocieszenia- wygrana walka z kompulsywnym jedzeniem i juz kg w dol (wlasciwie bez mocnego ograniczania bo i slodycze od czasu do czasu byly i w ogole.. ) ale za to z regularnymi cwiczeniami ... no i lekarz pozwolil mi odstawic hormony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
ok to bede sobie zapisywała co jadłam etc.
![]() A tak w ogole to sobie pomyslalam ze zjem dzisiaj na obiad jakąś sałatke tylko nie wiem jaką , macie i znacie jakas taką łatwą do zrobienia ? Ja znalazłam przepis na taką w necie , ale w sumie nie wiem czy ona jest niskokaloryczna etc. ( niby pisze ze tak , ale czy na pewna ? ) podaje przepis ![]() SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzić z oleju i podrobić, kukurydzę i fasolę odcedzić i przepłukać wodą, po pół cebuli zwykłej i czerwonej drobno posiekać, dodać majonez i wszystko razem wymieszać, przyprawić solą i pieprzem wedle uznania, można dodać szczyptę granulowanego czosnku. Można przystroić zieloną sałatą i pomidorami (jak na zdjęciu) lub innymi warzywami. UWAGA: Sałatka bardzo prosta i szybka w przygotowaniu (nawet w 15 minut) A Wam dziewczyny jak idzie ? Macie motywacje ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
jest watek z dietetycznymi przepisami wiec mozesz sobie obadac
co do Twojej salatki to ok tunczyk ale w oleju? lepiej w sosie wlasnym no i majonez na diecie tez nie bardzo ![]() ja kalorii nie licze bo dla mnie to strata czasu ale racjonalnie mysle nad komponowaniem posilkow |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
zrobiłam jednak inna sałatke
![]() tez z tuńczykiem + kukurydza + groszek + makaron + papryka a tuńczyk w sosie własnym ale "wode" odcisnęłam a dałam samego tuńczyka , a zamiast majonezu dałam jogurt naturalny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
no i wlasnie o to chodzi
![]() smacznego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
A ja miałam godzinkę basenu o 7 rano, później praca, teraz w domu już jestem, odpocznę i biorę się za dalsze ćwiczonka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja dzisiaj cały dzień przespałam!
![]() Łącznie z nocą zjadłam dzisiaj: - zielone jabłko, - brzoskwinię, - kawałek arbuza, - dwie kromki pszennego pieczywa z sałatką, ogórkiem, pomidorem i serem (nie znoszę mięsa, wiem, że to mi nie pomoże schudnąć) - banana - dwie szklanki soku wieloowocowego, - 2 litry wody niegazowanej. Powiem szczerze, że cieszę się z tego dnia, bo chciałam sobie zrobić jakieś dwa-trzy dni na samych warzywkach i owocach. Tak żeby się trochę oczyścić. No i dzisiaj wszystko się udało, bo jadłam tylko owoce i nie byłam głodna, dzięki temu, że spałam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Topciu, to kiedy teraz najbliższe ważenie?
![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj tak zjadłam
![]() rano : kawa południe : taa sałatka co pisałam wyzej + bułka ciemna i o 16;30 : też sałatka + 2 kromki takie ryżowe teraz podziubałam słoneczki ![]() wypiłam tez burna i wode miner. niegazowaną oczywiście ![]() i miedzyczasie przed południem troszke ogórkow takich plasterków jak na mizerie ![]() i tyle , tak mi sie wydaje ![]() a teraz ide na spacerek z moim psem ![]() Navien - strasznie dużo schudłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już na pierwszych stronach wszystko opisywałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
wow
![]() śliczna ![]() widać róznice i to bardzo ![]() ale strasznie sie zmieniłaś , podziwiam Ciee ![]() i mam nadzieje ze tez wytrwam i dam rade , chciałabym tak ważyc jak narazie 64 - 60 kilo , teraz mam 70 a najbardziej mnie denerwuje ze czasami mi pokazuje 71 a czasami 69,68 i co z tym zrobic ? ehm :| ale narazie mam silną wole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uda Ci się, tylko się nie poddawaj ![]() A co do wagi to najlepiej ważyć się nie częściej jak raz w tygodniu i to z samego rana, na pusty żołądek, po wizycie w toalecie, wtedy będziesz obserwowała różnice lepiej, bo np wieczorami jesteśmy nawet o kilogram-dwa cięższe niż rano. Tak samo w czasie okresu. I jeśli ćwiczysz, to lepiej mierz centymetry, obwody, bo waga może stać w miejscu (tak jak w moim przypadku, waha się bardzo niewyraźnie), ale za to ubrania co rusz okrywam, że są za duże ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
narazie trwam
![]() tylko boje sie bo za dwa tygodnie , jade na dwa tygodnie do włoch z TŻ ![]() ![]() nie wiem jak Wy , ale ja kurcze mam problem z kibelkiem ![]() Navien - JESTEŚ MOJA OGROMNĄ MOTYWACJĄ DO WALKI ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Matko, nie zachwycaj się mną, bo nadal nie wyglądam idealnie i mam sporo zbędnych kg!
![]() A do toalety chodzisz rzadko, bo mało jesz i to normalne. Ja odkąd zaczęłam pić czerwoną herbatę, nawet 1,5 litra dziennie, to widzę poprawę pod tym względem. Są jeszcze różnego typu wspomagacze, które poprawiają przemianę materii, ale co do nich to nie mam doświadczenia, więc nie mogę Ci nic polecić niestety.
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Hmmm... Tak czytając co i w jakich ilościach je Aubade w ciągu całego dnia to chyba zaczynam tracić chęć do ciągnięcia tego wątku, bo w porównaniu z nią to ja absolutnie nie jem dietetycznie. Przede wszystkim jem więcej i częściej. I nie wyobrażam sobie dnia bez śniadania...
Aż mi dziwnie... Najwyraźniej muszę zaostrzyć walkę. Ale z drugiej strony się boję, bo znam siebie. Jeśli od razu walnę z grubej rury, to szybko stracę chęci. A ja chcę przede wszystkim zmienić tryb życia na dobre. Nie chodzi o to, żeby schudnąć i szybko przytyć. Wiem, chcę zrzucić dużo przez wakacje, ale co, jeśli potem znowu przytyję? Przecież raz już tak było... Znam siebie i nie potrafię tak od razu, z dnia na dzień rzucić wszystko i jeść załóżmy 1000 kalorii dziennie. I zrezygnować ze wszystkiego, co jadłam do tej pory... Chcę to zrobić powoli, ale dokładnie. Chyba muszę zmienić trochę koncepcję mojego odchudzania. Oczywiście, chcę schudnąć przez wakacje jak najwięcej się da, ale nie na siłę. Już w pierwszym tygodniu zauważam małe zmiany, jak choćby regularne posiłki i picie dużej ilości wody. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nawet jeśli mam gubić te 10 kilo przez rok, to chcę zrobić to racjonalnie i efektywnie. Navien, następne ważenie już w piątek. Sama jestem ciekawa wyniku... ![]() Kurczę, właśnie wróciłam z basenu. Byłam z koleżanką, która przywiozła z sanatorium ćwiczenia do aqua aerobiku. Bardzo fajna sprawa ![]() Po powrocie trochę byłam głodna, więc zjadłam arbuza ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i śniadanie, rano muuusi być! a tak w ogóle, dobry wieczór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Tak, tak dobry dobry
![]()
![]() |
#172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedz jak jesz, a będziesz super laska ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() topcia nie zmieniaj diety bo jak juz pisaly laseczki [same tu laseczki sa:P] rozregulujesz sobie metabolizm i 2 razy ciezej bedzie Ci sie pozbyc kilogramow bo np dla mnie smieszne bylo to ze jak przeszlam na diete to jadlam duzo a chudlam bo wczesniej jadlam nieregularnie i niewiadomo co |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie wiem... Jadę zaraz na plażę ![]() ![]() PS: Nie mogłam wytrzymać. Weszłam dzisiaj z duszą na ramieniu na wagę. Po śniadaniu, czyli z pełnym brzuszkiem. Waga pokazała..... 70,8 kg! tamtararaaaam!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gratulacje spadku wagi, tak trzymac! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
TOPCIA GRATULUJE
![]() ![]() Ja zamierzam sie zważyc tak koło poniedziałku/wtorku ![]() A co do tego jedzenia jak pisala andziuchna - Moja dobra koleżanka na tamtych wakacjach dość duzo schudła , pytałam jej jaką diete stosowała to powiedziala z w ciągu dnia jadla tylko obiad i piła dużo wody , nic wiecej , jakoś schudła problemów nie miala zdrowotnych , chociaz jestem pewna ze organizm sobie wyniszczyła , ta przemiana materi jest sprawą indiwidualną i u kazdego inną . I jeden może schudnąc jedząc 1 posiłek dziennie , a drugi moze schudnąc jedzac 8 posiłków dziennie regulanie , tak mi sie wydaje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Aubade pewnie ze sie mozna schudnac jedzac 1 posilek dziennie ale organizm jest zmeczony i zniszczony a potem jest duzo wieksze prawdopodobienstwo jojo.. zreszta do konca zycia nie da sie jesc 1 posilka dziennie !!!
piszesz o kolezance, ze nie miala problemow zdrowotnych ale nie wiesz tego bo niektore rzeczy moga "wylezc" nawet po kilku latach kiedys mialam taka faze na wegetrianizm i mimo tego ze wydawalo mi sie ze wszystko jest ok juz jak zaczelam jesc mieso okazalo sie ze mam anemie... takze ze zdrowiem trzeba uwazac bo przeciez jest wazniejsze niz bycie chudym!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Kto tu chce być chudy?
![]() ![]() Ja chcę tylko 10 kilo mniej. No i być zdrowszą przy okazji. A tak w ogóle, za kilka dni zmieniam tabletki antykoncepcyjne, które być może trochę pomogą mi schudnąć. Bo te, które dotychczas brałam (Syndi) pobudzają apetyt, niestety... Teraz przechodzę na Cilest ![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
oj chudym/szczuplym whatever:p
a ja tez bralam syndi i wlasnie we wtorek odstawilam mam nadzieje ze szybko schudne (to wlasnie przez nie przytylam 6kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.