|
|
#151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: plamy po płynie do płukania tkanin LENOR
Cytat:
Domyslam sie, ze po poplamieniu spodni wypralas je, plama nadal byla widoczna i uzylas odplamiacza
|
|
|
#152 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Myślisz że żle zrobiłam? a co miałam zrobić? Dzwoniłam do tej firmy bo na butelce był numer bezpłatnej infolinii i powiedziano mi, że jeżlei spodnie wyschły i plama została, to już się ją niczym nie usunie i spodnie sa do wyrzucenia!
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Madzia,
tak od razu to się nie poddawaj z tymi spodniami. Spróbuj pozbyć się plamy Vanishem - ale nie tym w płynie, tylko tym w proszku Vanish Oxy Action Max (różowy okrągły słoik) - jest o niebo lepszy niż ten w płynie. No a w ostateczności - pralnia - powiedz im po czym jest plama i niech się męczą
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeciez plyn jest przeznaczony rowniez do bialych rzeczy, a na tych nie pojawiaja sie zadne przebarwienia, czyz tak nie jest? Wiem, ze plynom Lenor produkowanym (ja zawsze mowie, rozcienczanym ) w Polsce daleko do tych na zachodzie ale, zeby takie cuda sie dzialy Moze oni dodaja do nich jakis barwnikow Sprobuj za rada Lolki uzyc Vanisha lub jesli posiadasz w domu szare mydlo (nie wiem czy je jeszcze mozna kupic w Polsce) a jesli to nie pomoze, to moze by je tak wybielaczem potraktowac w koncu to sa biale spodnie.
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
tłusta plama na spodniach w ktorych chce na impreze dzis pomocy!!!
wylalam olej na spodnie czym szybko i skutecznie usunac bo do 22 niedaleko pomocy!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: tłusta plama na spodniach w ktorych chce na impreze dzis pomocy!!!
moze to głupio zabrzmi ale....spróbuj płynem do mycia naczyń, powinno puscic, jak nie to trudno,ale spodni nie powinnaś zniszczyc.Mi kiedyś pomogło!!!
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
juz polala purem
czekam jak wyschna |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszy na tłuste plamy był, jest i będzie (mam nadzieję ze go nie wycofaja, bo pamiętam go od dzieciństwa, a coraz rzadziej mozna go spotkać) KLAR. Można go kupic z tego co wiem tylko w kiosku i to tez nie w kazdym
. Ale warto poszukać, kazda tłusta plama po nim znika w dosłownie 5 min. I do tego tani jak barszcz. Jak 2 zł kosztuje to góra. Trzeba nałożyć na plamę na lewa stronę ubrania i jak wyschnie to wytrzepac i tyle.pzdr
|
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to coś da, ale ja na takie plamy używam "Ludwika". Jeszcze niegdy się nie zawiodłam
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys slyszlam o takim sposobie,sprawdzil sie -moja kolezanka miala na bialej sukience stara plame ktorej nie mogla usunac.sposob jest taki
![]() Polac plame ludwikiem,zawinac rzecz w reklamowke,zostawic na noc lub kilka godzin niech polezy,potem uprac. |
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
kurcze
meczylam sie z tymi plynami nie mailam zcasuz eby isc cos kupic a myslalam nad waniszem czy czyms taki ale czasu malo a i w reklamowce nie wyprala bym teraz susasz sie wymaczylam wytarlam potrzylama z plynami do garow zobaczymy efekt koncowy no hehe i pewnie sa jeszcze mokre ehehe najwyzej bede zelazkiem suszyc i oby zeszlo byuzka |
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
wiec tak plama nie zeszla no coz
ale bawilam sie swietnie hehe i zaspalm dzis na egzmain dzieki wszytkim papa
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
plama z Lenor
przez przypadek wylalam sobie na bluze troszke tego plyyynu i zostaly mi plamy...bluze moczylam cala noc i nic. Co ja mam zrobic???to moj ulubiony ciuch...
POMOCY!!
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
witajcie! prosze was wizazanki!!! czy znacie jakies sposoby na wywabienie plam powstałe podczas prania? wrzucilam do automatu jasne(nie białe) spodnie i nie wiem jak to sie stało wrzucilam tam ciemne majtki i stało sie!!! spodnie zafarbowane, a najgorsze jest to ze to moje ulubione
;( probowalam vanisha i raczej nie pomaga niewiem czy poradzi na to cos pralnia? POMÓŻCIE!!!
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: plamy na ubraniach po praniu, pomóżcie!!!
Obawiam się że jest po sprawie - już się raczej nie odfarbują. Co najwyżej w kilku następnych praniach kolor się rozjaśni ale nie wiem na ile. Nie polecam prania 10 razy pod rząd "dla rozjaśnienia" bo możesz zniszczyć spodnie. W poradniku nie ma nic o zafarbowanych ciuchach..
PZDR Natalia
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam ten sam problem tylko, jasne spodnie + różowy stanik = nowy trend ( białe w rózowe plamy ) przyznam szczerze, że spodziany przynajmiej bardzo oryginalnie wyglądały
. Jednak do rzeczy, niestety ale ja nie znalazłam sposobu na odzyskanie spodni wanish, ace nie pomogło NIC, kolezanki radziły mi tak jak Tobie Natalia. Możesz spróbowac, w sumie nie masz juz i tak nic do stracenia. Ja przezywałam dokładnie to samo Pozdrawiam |
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety, Natalia ma rację...
Jedyne co możesz zrobić żeby uratować spodnie, to zafarbować je całe na ciemniejszy kolor.
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
jejku, wrzucial je kilka razy do pralki z dwiema saszetkami vanisha i moge powiedziec tylko tyle ze troche zeszlo, ale nie nadaje sie to jeszcze do chodzenia, i nie poddam sie, bede prala do skutku
najgorsze jest to ze przez takie głupoty zawsze zniszcze najlepsze ubrania :/ i nastepnym razem sobie mowie ze bede uwazac, ale niestety jak widac nie wychodzi mi to
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyne wyjście to dwa kosze na bieliznę z napisami na pokrywce BIAŁE i KOLORY
powinno poskutkować kiedy uważność pójdzie na obiad ![]() PZDR Natalia
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
tłuste plamy
hej dziewczyny. pare dni temu posmarowalam sie oliwka dla dzieci, niestety chyba troszeczke przesadzilam z iloscia
i ubrałam na siebie biale rybaczki. niestety powstaly na nich plamy, ktore nawet po wypraniu nie zeszly czy jest jakas mozliwosc pozbycia sie ich??
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: tłuste plamy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
juz lece
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdzajcie najpierw w wyszukiwarce
Sama ostatnio widziałam 2 wątki o tłustych plamach. To tak na przyszłość!!!
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
zawsze sprawdzam w wyszukiwarce
tylko teraz tak sie spieszylam z tym watkiem bo pomyslalam ze nikt nie mial jeszcze takiego problemu
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Wiem dosyć dużo o plamach oraz o wywabianiu ich i wiem też, że plamy stanowią duży problem szczególnie wtedy, kiedy nie chcą zniknąć. Na poszczególne plamy są poszczególne sposoby. Jeśli macie jakąś nieznośną plamę, to piszcie tutaj z czego ona jest i czy jest świeża, a ja postaram się pomóc
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: P L A M Y - całkiem przydatny temat ;)
temat bardzij na "zrob to sama"
![]() mam problem z plama z gliny badz blota, sama nie wiem, rok temu zabrudzilam nia rjasne rybaczki i ni jak nie chce ta plama zejsc, nawet vanish nie pomogl :/
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Ja ubrudziłam nogawkę spodni maścią ichtiolową, po wypraniu jeszcze została ale już nie taka ciemna, jednak trochę przeszkadza.
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Podkład dream matte Maybelline nie chce zejsc (do konca) z jasnych lnianych spodni. I plama z dlugopisu ze spodniczki.
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Domyslam sie, ze po poplamieniu spodni wypralas je, plama nadal byla widoczna i uzylas odplamiacza

przeciez plyn jest przeznaczony rowniez do bialych rzeczy, a na tych nie pojawiaja sie zadne przebarwienia, czyz tak nie jest? Wiem, ze plynom Lenor produkowanym (ja zawsze mowie, rozcienczanym
. Ale warto poszukać, kazda tłusta plama po nim znika w dosłownie 5 min. I do tego tani jak barszcz. Jak 2 zł kosztuje to góra. Trzeba nałożyć na plamę na lewa stronę ubrania i jak wyschnie to wytrzepac i tyle.