|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odszukane nuty
Cała seria pielęgnacyjna do włosów Radical Farmony ze skrzypem
pachnie jak Un Jardin Sur Le Nil |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to podobieństwo konkretnie do tej odżywki, bo jej nie wąchałam , ale wyczuwam dość zbliżone nuty (zbliżone, nie takie same ) w żelu pod prysznic Nivea "Lotus Beauty" (olejek ryżowy + kwiat lotosu) i nowym zapachu Hugo Boss "Hugo XX" |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
J'Ose Eisenberg przypomina zapach Today Tomorrow Always for Him Avonu. Te same klimaty. Kawa, kakao, tytoń, siano.
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Krem Nivea body Q10plus pachnie tak jak Knowing Estee Lauder.
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie testowalam na skorze, przydaloby sie wiecej rąk podczas wizyty w perfumerii |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Żel pod prysznic St Ives różowy migdały i słodki krem pachnie trochę jak L'instant Magic
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff, ulżyło mi, bo ostatnio mój nos zaczyna mi robić małe olfaktoryczne psikusy Wiesz, wydaje mi się, że nowy Boss rozwija się na skórze właśnie w kierunku miękko-mlecznym z silnie wplecioną, pulsującą nutą olejku ryżowego (ryż basmati), a woń kwiatu lotosu jest jedynie lekko zaakcentowana. Ten aromat jest bardzo zbliżony do zapachu, który pozostaje na skórze po prysznicu w żelu Nivea ryż+lotos Przetestuj koniecznie |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Jogurtowy żel do mycia ciała z ekstraktami z zurawiny i granatu Oceanic przypomina mi Brit Red. Kupilam razem z balsamem i zaraz po tym poszlam do perfumerii poniuchac BR - nie jest to to samo , ale z jakiegos powodu powachanie balsamu obudzilo w mojej glowie wspomnienia BR
![]() Burn : Musze to sprawdzic! ![]() Rozyczko : Basmati to moj najlepsciejszy ryz swiata!
|
|
|
|
|
#161 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Meteoryty Pucci Guerlaina pachną boskim Insolence. I to tak bardzo wyraźnie i dosłownie
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW,czy któraś z Was wie może,co przypomina swoim zapachem balsam do ciała Soraya Professional Ultranawilżanie i dotlenianie(ten granatowy).Uwielbiam ten zapach i chętnie bym tak pachniała |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Ziaja Aquina komfort spa- żel pod prysznic, pachnie znajomo. Ogródkiem Śródziemnomorskim
|
|
|
|
|
#164 |
|
*
|
Budyń stylizujący do włosów Venity pachnie zupełnie jak Light Blue DG.
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Silan Sensual czerwony- najpierw, bezpośrednio po wlaniu do wody atakuje różami, a potem robi się z niego istne Ange ou Demon. Całe mieszkanie mi nim pachniało, aż się zaciągałam
![]()
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Bede wdzieczna jesli ktos mi podpowie jakie perfumy pachna choc troszke podobnie do zapachu balsamu do ciala Vichy Lipidiose 1? Podobnie pachna tez podpaski Bella violet (takie nowe z wzrokami)
Strasznie podoba mi sie ten zapach, za takie perufmy to bym sie dala posiekac
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
zel pod prysznic Palmolive Aromatherapy Anti-Stress, ten fioletowy - ten zapach odnalazlam w wodzie Oriflame Aromabliss-Calming, niemal identyczne
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
co prawda mialy byc perfumy,ale mam jedno skojarzenie:podpaski Bella violet pachną podobnie do avonowskiej mgiełki do ciała jeżyna -wanilia
burn-it-up:booski avatar,od dziecka uwielbiam fenki
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałabym się używać takich podpasek ![]() Jeżeli już o higienie, ale nie tylko osobistej, to uniwersalny płyn do mycia i czyszczenia podłóg,ścian i glazury Floor Summer flowers Gold drop pachnie jak............24 Faubourg ...no prawie, ale jednak.
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
A Lenor żółty nadaje ubraniom zapach dogadujący się świetnie ze Stella in Two Peony. Pięknie i długo pachną nim ubrania.
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zapachu to miałam balsam z serii Jeżyna i wanilia ale jak dla mnie nie są to podobne zapachy.Chyba,że mgiełka pachnie inaczej
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
A ja będe wdzięczna jak ktoś znajdzie perfumy o zapachu:
FA ASIA SPA Soymilk & Cherry Blossom - shower cream - czerwone opakowanie.. Pachnie trochę podobnie do Le Feu light..ale to jeszcze nie to...Zapach naprawdę ciekawy, niesłodki..coś jak parujące prasowane ubrania..
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy akurat moge w tym watku porownac perfumy do perfum (a nie do jakichs innych kosmetykow), ale moze sie to komus przyda. Bardzo podobne nuty znalazlam w nastepujacych zapachach:
Caron Aimez moi woda paryska L'occitane Iris L'occitane Insolence Guerlain Iris noir Yves Rocher Violetta Penhaligon's Violette precieuse Caron April violets Yardley Jest to az 8 zapachow irysowo-fiolkowo-pudrowo-chemicznych, w zaleznosci od gustu i ph skory mozna sobie jakis wybrac
|
|
|
|
|
#176 |
|
*
|
A może komuś jakieś perfumy kojarzą się z bursztynową linią Polleny-Evy? Strasznie mi się podoba jej zapach.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Zapach odżywczej emulsji do ciała do skóry bardzo suchej Neutrogeny (z serii Formuła Norweska) przypomina moje ukochane Dune
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Czy znalazłyście jakieś kosmetyki przypominające zapachem:
- Euphorię - Narciso Rodriguez edp - Stella In Two Peony ???????????????????? |
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
hmm nie jestem 100% pewna ale mam krem ktory jest podobny w zapachu do Angela . Jest to krem "Bio Alga" firmy Ava. Jest to krem na dzien z koenzymem Q10 i +R.
|
|
|
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
Zapach różowego Gliss Kur
Jest taka linia kosmetyków do włosów właśnie marki Gliss Kur nadająca jedwabistość (i faktycznie działa, ale nie o tym) i wprost uwielbiam zapach tych specyfików. Kiedyś były takie gumki do mazania pachnące podobnie. W każdym razie, zastanawiam się, czy istnieją może jakieś perfumy (ceny w granicach rozsądku) mające taki sam lub chociaż podobny zapach?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

, ale wyczuwam dość zbliżone nuty (zbliżone, nie takie same
) w żelu pod prysznic Nivea "Lotus Beauty" (olejek ryżowy + kwiat lotosu) i nowym zapachu Hugo Boss "Hugo XX"
ale jeszcze nie testowalam na skorze, przydaloby sie wiecej rąk podczas wizyty w perfumerii