odwołany ślub - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-14, 20:07   #151
vadi
*sportaddict*

Dot.: odwołany ślub

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
No właśnie wtedy dałaś mu szansę, a teraz nagle się odwracasz...
jakie odwracasz?
dała szansę, wierząc, że się zdarzyło, że to był wypadek, że facet ma głowę na karku.
okazał się bezmyślnym recydywistą - byłaby szalona, ryzykując życiem swoim i dziecka i zostając w takim związku

jesteś pewna, że przeczytałaś cały wątek?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 22:13   #152
dzidzia_89
Raczkowanie

jak dla mnie to trochę zamieszana jest ta sytuacja, więc może będę się po kimś powtarzać z forum, ale mam kilka uwag:
* fakt, że Twój facet zrobił źle siadając za kierownicę po pijaku - na Twoim miejscu zrobiłabym mu awanturę o to, że było to głupie i nieodpowiedzialne, że zrobił to po raz kolejny że po raz kolejny mógł kogoś zabić itd!
* nie wiem czy odwołałabym ślub na Twoim miejscu, gdybym go naprawdę kochała i wiedziała że on też kocha mnie i dziecko, które ma niedługo przyjść na świat to może odłożyłabym go na inny termin! ludzie popełniają błędy i powinni się na nich uczyć, ale trzeba pewne rzeczy wybaczać ale najwidoczniej on jest typem niereformowalnym że tak to ujmę...
* i nie rozpatrywałabym całej tej sytuacji w taki sposób, że kto zechce kobietę w ciąży :/ to dla mnie najbardziej jest niezrozumiałe, bo jeśli się kogoś kocha to się jest z nim na dobre i na złe, a nie kiedy przychodzi to złe to się rozgląda za kimś innym... jeśli najbardziej ciąży ci na sercu jego bezmyślność i brak odpowiedzialności to albo zakończ definitywnie ten związek albo staraj się jakoś wpłynąć na niego by się zmienił
* ciesz się że masz wsparcie w rodzinie zarówno swojej jak i jego- tym bardziej nie powinnaś myśleć o kimś innym w takim wypadku
* i może się mylę, ale odbieram ten ślub jako przymusowy mimo że pisałaś wcześniej że nie... bo Ty się chyba wahasz czy tak naprawdę go kochasz... i czy ważniejsze jest to żeby dziecko miało ojca czy własne uczucia - a ślub z powodu ciąży czy dziecka to najgorsze co może być jak dla mnie... bo jeśli się rodzice non stop kłócą, nie kochają się itd to wtedy też się krzywdzi dziecko...
* zastanów się też nad tym czy Ty też nie popełniłaś kiedyś jakiegoś dużego błędu nawet kilka razy i czy inne osoby Ci tego nie wybaczyły i nie pomogły... wtedy poczujesz się jak on w tej sytuacji (mimo że zrobił to po raz kolejny)
* i nikogo nie potępiam tym postęp ani nic takiego! piszę jak ja bym zrobiła na Twoim miejscu. ale to jest Twoje życie i zrobisz jak uważasz
*pamiętaj że teraz najważniejsze powinno być dla Ciebie dziecko!!!
mam nadzieję że jakoś sobie poukładacie życie chociaż powiem, że powinien on odbyć jakąś karę... a Ty też masz prawo do bycia szczęśliwą! więc...

Edytowane przez dzidzia_89
Czas edycji: 2008-08-14 o 22:39
dzidzia_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 22:17   #153
evil minded
BAN stały

dzidzia, czasem warto przeczytać CAŁY wątek, a nie tylko pierwszą wypowiedź, bo Twoja rada w tym kontekscie jest zupelnie nietrafiona.
A jak sie nie chce przeczytac calego, bo obowiązku takiego nie ma, to lepiej nic nie pisać.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 22:28   #154
dzidzia_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
dzidzia, czasem warto przeczytać CAŁY wątek, a nie tylko pierwszą wypowiedź, bo Twoja rada w tym kontekscie jest zupelnie nietrafiona.
A jak sie nie chce przeczytac calego, bo obowiązku takiego nie ma, to lepiej nic nie pisać.
wybacz ale napisałam na początku posta bo nie zauważyłam dalszych stron ;/ moja wina... przyznaje się.
ale już edytowałam go bo pewne fakty zmieniają całą sytuację... także jeszcze raz przepraszam za swoja nieuwagę.

Stary 2008-08-14, 22:36   #155
Kiniolek91
Raczkowanie

jesteś pewna, że przeczytałaś cały wątek?[/quote]

Dla Twojej informacji - tak jestem pewna...
Mamy wolność słowa, więc moge wypowiadac się tak jak chcę...
Ja mam takie zdanie, Ty inne, ktoś jeszcze inne...

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 22:44   #156
Queen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolek27 Pokaż wiadomość
Świat dzieli się na zwolennikow i przeciwników kary smierci nie od dzisiaj , nie od dzisiaj temat wywołuję gorąca dyskusję .Jednak zapewniam ze nie trzeba byc prawnikiem , by stac po tej czy tamtej stronie. Jest wielu teoretyków i praktyków prawa, którzy głosno popierają karę smierci a konwencje miedzynarodowe zapewne znaja wysmienicie , jest wielu nie - prawników , którzy są zdecydowanie jej przeciwni. Ja akurat jestem z wykształcenia prawnikiem ale przeciwniczką kary smierci byłam od zawsze odkad tylko zaczęłam mieć własne zdanie na jakies tam tematy I bynajmniej nie dlatego ze się naczytałam konwencji miedzynarodowych czy kodeksow, a naczytałam sie sporo , ale dlatego ze uważam ze nikt nie ma moralnego prawa odbierac zycia drugiemu człowiekowi , i mam tu na mysli zarówno wymiar sprawiedliwosci w imieniu społeczenstwa , jak i nieszczęsnego niedoszłego męza , który nie miał prawa wsiadać za kółko po alkoholu i narazac cudze zycie . Skoro zrobił to po raz kolejny, z pełną swiadomością mozliwych konsekwencji / jesli on nie miał tej swiadomosci po swoich wczesniejszych "dokonaniach " , to kto ma ja mieć ???/ to znaczy ze dopuszczał to ryzyko , GODZIŁ SIĘ na to moze znowu być przyczyną tragedii , zabrac dzieciom ojca lub matkę, zabrac ludziom ukochana osobę. I nikt mi nie powie w tym momencie ze facet nie jest mordercą. Juz nie wspomnę zupełnie o całkowitym braku odpowiedzialności w takim momencie zycia .Do autorki wątku- kochana nie wiem jak miało by teraz wyglądać Wasze życie , ja osobiscie bałabym się z tym człowiekiem wściąsć do samochodu , powierzyc mu pod opiekę jego własne dziecko . No coz , zyczę dużo siły i zdrowego dzieciątka, myśl zwłaszcza o nim , bo sprowadziłas na świat człowieczka , ktorego byt zalezy teraz wyłącznie od Ciebie .
Podpisuję się pod tymi słowami. Bardzo mądrze napisane. Mam nadzieję, że autorka wątku da radę znieść ciężar swojej sytuacji i poradzi sobie z dzidzią.

Mój wątek z wymianą kosmetyczną:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723489

Queen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 23:01   #157
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
I co? Tak do końca życia ma się z nim bawić w kotka i myszkę?? On jej obieca poprawę, zrobi to samo, ona wybaczy. On jej obieca poprawę, zrobi to samo, ona wybaczy itd.? Szkoda życia. Jak raz złamał słowo, to wątpię, żeby nie zrobił tego w przyszłości. A, w gwoli przypomnienia, nie chodzi tutaj o wcześniejsze wychodzenie z pracy czy kupowanie prezentów bez okazji, tylko o skrajną nieodpowiedzialność prowadzącą do śmierci niewinnych osób.

Cytat:
Napisane przez dzidzia_89 Pokaż wiadomość
* nie wiem czy odwołałabym ślub na Twoim miejscu, gdybym go naprawdę kochała i wiedziała że on też kocha mnie i dziecko, które ma niedługo przyjść na świat to może odłożyłabym go na inny termin! ludzie popełniają błędy i powinni się na nich uczyć, ale trzeba pewne rzeczy wybaczać ale najwidoczniej on jest typem niereformowalnym że tak to ujmę...
Gdyby kochał autorkę i dziecko, to by nie zrobił tego, co zrobił. Rozum facet ma, dorosły jest, podjął taką decyzję. Czas na konsekwencje. To już nawet nie chodzi o to, że złamał dane słowo, ale o to, że zrobił dokładnie to samo. A to znaczy, że niczego się nie nauczył i wcale się nie zmienił.

I wybacz, ale rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie, że pewne rzeczy trzeba wybaczać, bo to taki typ. Czyli facet może sobie zabijać po pijaku, a autorka ma te zabójstwa tolerować, bo widać, że po prostu wybranek ma taką słabość, że lubi sobie wypadeczek spowodować po kieliszku. Och, drobiażdżek, nie ma ludzi idealnych.

A do autorki. Nie daj się teraz. Myśl o sobie i swoim dziecku. Faceta zostaw w cholerę, zapomnij. I o jego rodzinie też, nie są Was warci.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 23:11   #158
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
A to miała być jakaś szansa dozgonna ?

Dostał szansę na poprawę, nie poprawił się, miał więcej szczęścia niż rozumu, że lista ofiar mu się nie powiększyła, powinien być wdzięczny losowi...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 23:27   #159
dzidzia_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Gdyby kochał autorkę i dziecko, to by nie zrobił tego, co zrobił. Rozum facet ma, dorosły jest, podjął taką decyzję. Czas na konsekwencje. To już nawet nie chodzi o to, że złamał dane słowo, ale o to, że zrobił dokładnie to samo. A to znaczy, że niczego się nie nauczył i wcale się nie zmienił.

I wybacz, ale rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie, że pewne rzeczy trzeba wybaczać, bo to taki typ. Czyli facet może sobie zabijać po pijaku, a autorka ma te zabójstwa tolerować, bo widać, że po prostu wybranek ma taką słabość, że lubi sobie wypadeczek spowodować po kieliszku. Och, drobiażdżek, nie ma ludzi idealnych.
ale ten wypadek nie był przecież skierowany przeciwko miłości do autorki i ich dziecka :/ i nie mówię że on dobrze zrobił... to było nieodpowiedzialne i głupie zachowanie to fakt... i napisałam że powinien odbyć zasłużoną karę... ale za spowodowany wypadek... niestety po raz kolejny! a ze ślubem napisałam jak ja bym zrobiła a nie jak autorka powinna zrobić. a to jest różnica!
i najwidoczniej coś źle przeczytałaś lub zrozumiałaś. ale nie napisałam że trzeba mu wybaczać bo to taki typ niereformowalny, tylko że niektóre rzeczy trzeba wybaczać ale najwidoczniej on należy do ludzi niereformowalnych. to też jest dużą różnicą! i nic nie usprawiedliwia człowieka który wsiada po kieliszku za kierownicę, ale chodziło mi o fakt że jeśli się już jest z taką osobą, planuje się ślub, jest dziecko w drodze to jednak do czegoś to zobowiązuje. zarówno z jednej jak i drugiej strony. napisałam że JA bym wybaczyła jakbym bardzo kochała, co nie jest równoznaczne z tym, że autorka ma wybaczać.

Stary 2008-08-15, 00:08   #160
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten wypadek nie był przecież skierowany przeciwko miłości do autorki i ich dziecka :/
Błagam. To nie jest już śmieszne.
A przeciwko czemu był skierowany? Tylko przeciwko samochodowi nadjeżdżającemu z przeciwnego kierunku? Dorosły facet, z dzieckiem w drodze, mający za moment związać sie z kimś na całe życie, mający świadomość swojej przeszłości, wsiada do samochodu po pijaku i naiwnie myśli, że nic się nie stanie?? Czy brak odpowiedzialności za swoją przyszłość i za przyszłość osób, z którymi zdecydował się związać na dobre i na złe nie jest zaprzeczeniem miłości?? Czy fakt, że facet popełnił po raz kolejny ten sam DRASTYCZNY błąd, złamał obietnicę i zaprzepaścił szansę, jaką dała mu autorka nie jest przeciwko miłości?? A może to, że swoją głupotą i lekkomyślnością poważnie naruszył nie tylko perspektywy na godne życie swoje, ale też autorki i WŁASNEGO dziecka, nie jest przeciwko miłości???

Bo jeśli nadal twierdzisz, że tak wygląda miłość, to chyba Ci współczuję.

Cytat:
i nic nie usprawiedliwia człowieka który wsiada po kieliszku za kierownicę, ale chodziło mi o fakt że jeśli się już jest z taką osobą, planuje się ślub, jest dziecko w drodze to jednak do czegoś to zobowiązuje. zarówno z jednej jak i drugiej strony.
No to teraz sama sobie przeczysz. Związanie się z taką osobą zobowiązuje ją do czego? I dlaczego ona ma się wywiązać z obietnicy, skoro on ją złamał? A przecież (z tego co piszesz) obietnica obowiązuje obie strony. Ona dotrzymała, on nie. I co teraz?

A o moje rozumienie się nie martw.
Stary 2008-08-15, 00:24   #161
dzustam
Zakorzenienie

Bo baba to powinna być niewolnica, która trwa dzielnie przy swoim księciuniu

I choćby on już wszystkich ludzi z wioski/miasta przejechał i choćby skasował wszystkie auta w okolicy. Ona powinna trwać. Dziecko powinno trwać...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 00:28   #162
Hultaj
BAN stały

Szczerze Ci współczuję.

Co do recydywy, wspomniałaś, że teraz bardzo się zmienił, ale jednak, spowodował wtedy wypadek ze skutkiem śmiertelnym, a i tak pijany usiadł za kierownicą.

I nie wiem, czemu sie tak zbulwersowałyście czytając pierwsze wpisy, ślub powinien być w atmosferze radości, nie żałoby i nerwówki, jak wspomniała Paula, nie zając, nie ucieknie (owszem, tekst o tym, kto zechce dziewczynę w 8 miesiącu nie był zbyt fortunnym ). Moim zdaniem, zdrowym odruchem jest, gdy człowiek w takiej sytuacji nie wie co zrobić czy odwołuje uroczystość, co jak co, ale na jeżdżenie po pijaku jestem baaardzo cięta, chwila, i możesz kogoś zabić lub uczynić kaleką, to nie jest zgubienie portfela.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 07:55   #163
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dla Twojej informacji - tak jestem pewna...
Mamy wolność słowa, więc moge wypowiadac się tak jak chcę...
Ja mam takie zdanie, Ty inne, ktoś jeszcze inne...
oczywiście, że mozesz, tak samo, jak ja mogę uważać to za niezwykle naiwne i niczym nieuzasadnione.
sama też jak rozumiem nie miałabyś problemu, gdyby Twój Tż miał życie kilku ludzi na sumieniu i co jakiś czas wracał za kraty? gdyby jeździł po pijaku bez prawa jazdy i urządzał sobie walki z policją? gdyby nadużywał alkoholu?

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Stary 2008-08-15, 09:14   #164
evil minded
BAN stały

Cytat:
ale ten wypadek nie był przecież skierowany przeciwko miłości do autorki i ich dziecka :/ i nie mówię że on dobrze zrobił... to było nieodpowiedzialne i głupie zachowanie to fakt... i napisałam że powinien odbyć zasłużoną karę... ale za spowodowany wypadek... niestety po raz kolejny! a ze ślubem napisałam jak ja bym zrobiła a nie jak autorka powinna zrobić. a to jest różnica!
i najwidoczniej coś źle przeczytałaś lub zrozumiałaś. ale nie napisałam że trzeba mu wybaczać bo to taki typ niereformowalny, tylko że niektóre rzeczy trzeba wybaczać ale najwidoczniej on należy do ludzi niereformowalnych. to też jest dużą różnicą! i nic nie usprawiedliwia człowieka który wsiada po kieliszku za kierownicę, ale chodziło mi o fakt że jeśli się już jest z taką osobą, planuje się ślub, jest dziecko w drodze to jednak do czegoś to zobowiązuje. zarówno z jednej jak i drugiej strony. napisałam że JA bym wybaczyła jakbym bardzo kochała, co nie jest równoznaczne z tym, że autorka ma wybaczać.
Zastanow sie troche nad swoim podejściem, chyba że nie do konca wiesz, co piszesz, bo z takim podejściem, jeżeli nie daj Boze trafisz na "niereformowalnego" faceta, to zostaniesz kolejną polską męczennica i matka teresa od pijakow, domowych bokserow, zdradzajacych i kto Ci sie tam trafi, bo "go kocha", "bo slub do czegoś zobowiązuje".
A zapewniam, ze nie warto, bo zycie mamy tylko jedno i jak sobie pościelimy, tak się wyśpimy.
Stary 2008-08-15, 12:34   #165
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
oczywiście, że mozesz, tak samo, jak ja mogę uważać to za niezwykle naiwne i niczym nieuzasadnione.
sama też jak rozumiem nie miałabyś problemu, gdyby Twój Tż miał życie kilku ludzi na sumieniu i co jakiś czas wracał za kraty? gdyby jeździł po pijaku bez prawa jazdy i urządzał sobie walki z policją? gdyby nadużywał alkoholu?
Oczywiscie, gdybym ja była w takiej sytuacji, to byłoby mi cięzko, ale starałabym się mojego TŻ wyprowadzic z tego, bo go kocham. gdyby nadużywał alkoholu? Alkoholizm to chorobą, którą sie leczy, więc chciałabym żeby się skierował na terapię (jeśli kocha to to zrobi), a gdy minie problem alkoholowy to nie poepłni takiego błędu... Ważne zeby być... żeby pokazać, że mozna inaczej, ale trzeba mieć choć odrobinę chęci, samozaparcia i siły...

Stary 2008-08-15, 12:55   #166
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiscie, gdybym ja była w takiej sytuacji, to byłoby mi cięzko, ale starałabym się mojego TŻ wyprowadzic z tego, bo go kocham. gdyby nadużywał alkoholu? Alkoholizm to chorobą, którą sie leczy, więc chciałabym żeby się skierował na terapię (jeśli kocha to to zrobi), a gdy minie problem alkoholowy to nie poepłni takiego błędu... Ważne zeby być... żeby pokazać, że mozna inaczej, ale trzeba mieć choć odrobinę chęci, samozaparcia i siły...

Żyjesz w pięknym, pięknym świecie....

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 12:58   #167
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
A ja po prostu znam życie i wiem, że zmienianie się dla kogoś na dłuższą metę nie działa. Dlatego wiem też, że takie związki kończy się od razu, bo nie ma sie co męczyć, szarpać i tracić zdrowie. Bo to kobieta w tej sytuacji traci najwięcej. Ona walczy i wierzy, a on po raz kolejny przychodzi i mówi, że to ostatni raz, że jest słaby, a ona taka silna i nie może go zostawić. W taki sposób rodzi się współuzależnienie. A życie schodzi na psy.

Gdyby się chciał zmienić, to by to zrobił. Wypadek ze skutkiem śmiertelnym i odsiadka jest wystarczającym powodem, żeby się nad sobą zastanowić i coś ze swoim życiem zrobić. A jeżeli facet potrzebuje do tego kogoś, na kim ma się uwiesić i przekazać ciężar decyzji, to nie jest po prostu facetem. I nie warto na niego tracić czasu.

I nie jestem okrutna, jestem realistką i sporo w żuciu już widziałam. Miłość czasem nie wystarcza, trzeba słuchać też rozumu.
Stary 2008-08-15, 14:08   #168
evil minded
BAN stały

Cytat:
I teraz to przypuszczam, że wszystkie córki, wnuczki alkoholików wybuchają głośnym śmiechem po przeczytaniu tej wypowiedzi...śmiechem przez łzy.
Oczywiście, jakis nikly procent wychodzi z nałogu, ale zdecydowana większosc chleje do konca swego nędznego żywota. To jak, jakby Ferdka Kiepskiego w wersji hardcore-alkoholowej resocjalizowac. Niewykonalne.
A kobieta se może "chcieć". I nic z tego i tak nie bedzie. szkoda życia.
Stary 2008-08-15, 17:55   #169
Mariolcia1986
Raczkowanie

GG do Mariolcia1986

Jakbym się do niego teraz odwróciła to bym Kinolek nie chodziła do prokuratury i nie starała się o widzenia. Jestem tak na niego zła że od poniedziałku jak się o tym dowiedziałam mam nerwówke. Mam ochotę tak mu nawrzucać. Ksiądz nawet u którego mieiśmy brać ślub jest zły na niego. W jego miejscowości też pewnie już wiedzą wszyscy jak to i do księdza dotarło. Określił go jak gówniarza bo tak się zachował mimo że niedługo dobije mu 30. Ze wolał się pobawić z gówniarzami po 20 zamiast siedzieć tego dnia przy mnie wiedząc że ma ślub i dziecko w drodze. U mnie w rodzinie on jest już spalony mama ma do niego wielki żal za to jak postąpił przed ślubem nie można przecież tego nazwać nieodpowiedzialnym wybrykiem. I jak mam sobie z nim życie znim układać jak ja gdy bedzie on siedział będę sobie radzić bez jego pomocy wróci jak dziecko będzie miało już 4 czy 5 lat. Bo nie sądzę żeby dostał małą karę. Nie mam teraz zamiary znowu język strzępić bo nie mam pewności czy kolejna odsiadka coś zmieni w jego rozumowaniu. Może to że nie będzie teraz ślubu na co on liczył coś go nauczy I zacznie myśleć poważnie. Pił tylko od wielkiego dzwonu i tylko jak mu pozwiliłam pytał sie z resztą sam czy może żebym nie była zła. Na poczatku mówił że pije żeby zapomnieć to co się wydrzyło wcześniej. Mówiłam mu wtedy że to nic nie da że ma teraz mnie i zamiast pić kolejne piwo i rozwalać sobie łeb wracając do domu to niech porozmawia ze mną że to będzie lepsze. To był moment że siedział płakał i opowiadał co przeżył póżniej takie rozmowy się skończyły.
Wypadek wyglądał tak http://policja.zamosc.pl/index.php?o...d=166&Itemid=1 swoją drogą są tu prawniczki na forum ile może mu grozić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 18:03   #170
Mariolcia1986
Raczkowanie

GG do Mariolcia1986

Jaką mam mieć pewność teraz czy naprawde mnie kochał i zależało mu na mnie i na dziecku skoro dopiero po fakcie powiedział o tym że ma być ślub. Gdzie on był wcześniej? Ma rozum mogł myśleć zanim się wkopał ja nie będę przecież chodziła za nim i go pilnowała za duży jest. Gdzie byli rodzice że niepotrafili za małego mu do głowy natłuc co jest dobre a co złe? teraz to chyba tylko chcieli żebym za niego wyszła żebym go wychowała a na to to już jest za późno a on jak mówił pod pantofel nie da się wsadzić.
Stary 2008-08-15, 18:08   #171
~Veronique
Zakorzenienie

przykre i straszne....

bądź dalej silna jak teraz... i postaraj się nie denerwować ze względu na małe... (choć za pewne jest to trudne).

ja bym się od niego odcięła... nie ma dla mnie wytłumaczenia, skoro to nie jest pierwyszy raz. On nie nadaję się na ojca i męża...

Trzymaj się

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 18:09   #172
201706190936
Konto usunięte

Przeczytałam info o tym wypadku. Nasuwa się tylko jeden wniosek (przynajmniej mi): twój niedoszły mąż to zwykły nieodpowiedzialny gówniarz, co z tego że trzydziestka na karku, skoro poprzedni wypadek nie nauczył go odpowiedzialności. I jestem bardziej niż pewna że on nie zaprzestanie swojego postępowania nawet po wyjściu z więzienia.
Ślub z tobą byłby tylko przykrywką dla niego, a dziecko okolicznością łagodzącą. Nie daj się w to wrobić, twoja mama ma rację, jej się trzymaj.
On jest zwykłym przestępcą, złodziejem.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 18:12   #173
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ja bym się już definitywnie pożegnała z nim. I tak będziesz musiała się z nim pożegnać, bo wyrok pewnie ładny dostanie. I na co Ci jeszcze te widzenia? Tylko sobie zadasz tym cierpienia. Jesteś warta prawdziwego faceta, a nie jakiegoś gnoja.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 18:16   #174
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mariolcia, powtórzę jeszcze raz za dziewczynami - będziesz miała dziecko, skup się teraz na nim, odsuń się od całej sprawy ślubu (niech Twoja mama np poodwołuje różne rzeczy), stresuj się jak najmniej się da. Zdrowie teraz jest ważniejsze.

Co do Twoich wątpliwości, to świetnie je rozumiem i myślę, że on się już nie zmieni, z tego co piszesz. Co jeśli kiedyś tak narazi dziecko? Ciebie? To nie jest materiał na ojca
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 18:29   #175
Mariolcia1986
Raczkowanie

GG do Mariolcia1986

Tylko ile mam czekać jeszcze na tego jedynego?
Stary 2008-08-15, 18:30   #176
dziuniaaa
Zakorzenienie

Nie podchodź do tego tak, że musisz czekać. Nie myśl o tym, nie szukaj na siłę, miłość/ten jedyny sam/a się zjawi zanim się obejrzysz.
Skup się teraz na dzidzi.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:04   #177
7luiza7
Przyczajenie

odrazu do wiezienia na niewiadomo ile la,za wypadek,w ktorym nikt nie zginal?? ej laska wybacz-ale Ty go skreslilas z swojego zycia :// , soryy-jakby go spowodowal po slubie,to bnys sie rozwiodla?? bo piszesz "kto by chcial matke z dzieckiem" Ty sory,ale ty chora jestes. w ogole go nie kochalas. wspolczuje mu i wiezienia,i tego ze bedzie miec dziecko z taka jak ty ://
7luiza7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:23   #178
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Żyjesz w pięknym, pięknym świecie....
Ręcze Ci, ze nie zyje w tak pięknym świecie, wręcz przeciwnie... Nie znasz moich problemow, więc nie oceniaj, bo moim największym probleme nie jest co np. na siebie włozyć...

Ja po prostu wyrażam w tym wątku swoje opinie, mam do etgo prawo, jak każdy. W końcu nie jest to wątek o tytule "tylko dla ludzi mających to samo zdanie"...

Stary 2008-08-15, 19:25   #179
7luiza7
Przyczajenie

tejj...i po co mu dawalas dupy przed slubem?? haha xd a tak w ogole,to w 8 miesiacu sie chajtac?? czy Ty ****a niepowazna?? w 8 miesiacu jak dziecko sie urodzi,to nie ma szans na przezycie
7luiza7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:27   #180
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez 7luiza7 Pokaż wiadomość
odrazu do wiezienia na niewiadomo ile la,za wypadek,w ktorym nikt nie zginal?? ej laska wybacz-ale Ty go skreslilas z swojego zycia :// , soryy-jakby go spowodowal po slubie,to bnys sie rozwiodla?? bo piszesz "kto by chcial matke z dzieckiem" Ty sory,ale ty chora jestes. w ogole go nie kochalas. wspolczuje mu i wiezienia,i tego ze bedzie miec dziecko z taka jak ty ://
nastepna, która przeczytała 1 post i się rzuca
doczytaj do końca, przeproś i się wypowiedz dopiero

Cytat:
Napisane przez 7luiza7 Pokaż wiadomość
tejj...i po co mu dawalas dupy przed slubem?? haha xd a tak w ogole,to w 8 miesiacu sie chajtac?? czy Ty ****a niepowazna?? w 8 miesiacu jak dziecko sie urodzi,to nie ma szans na przezycie
j.w. + ostrzegam - hamuj się, albo na punktach karnych się nie skończy.

Cytat:
Ręcze Ci, ze nie zyje w tak pięknym świecie, wręcz przeciwnie... Nie znasz moich problemow, więc nie oceniaj, bo moim największym probleme nie jest co np. na siebie włozyć...

Ja po prostu wyrażam w tym wątku swoje opinie, mam do etgo prawo, jak każdy. W końcu nie jest to wątek o tytule "tylko dla ludzi mających to samo zdanie"...
oby życie Ci nie zweryfikowało idealistycznych poglądów
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości