PLATFORMA WIBRACYJNA i jej skutecznoś - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 22:08   #151
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: PLATFORMA WIBRACYJNA i jej skutecznoś

Są rózne platformy i różnie działają. A takze zależy co się na nich robi. Od stania na platformie się nie schudnie za wiele, ani zbyt szybko, a jedynie uszkodzi stawy i kręgosłup.
Najpopularniejsza platforma Power Plates, to jedynie marna Chińska podróbka prawdziwych urządzeń.

Ale do rzeczy. Na platformie , żeby osiągnąć efekt i nie stracić zdrowia, należy wykonywać normalny trening. Zestaw ćwiczeń dynamicznych, czy statycznych. Platforma wtedy zwiększa efektywność tych ćwiczeń. Kalorie są spalane szybciej. Płyny w organizmie są "pobudzone do ruchu". Masaż na maszynie powoduje szybki znikanie cellulitu. Żeby spalić 500 kal w 15 min stania.. takich cudów to nie ma.
Ale platforma używana jako urządzenie wspomagające działanie ćwiczeń, działa jak najbardziej.

Po regularnych ćwiczeniach z wykorzystaniem platformy straciłam :
Talia 10 cm
Biodra 10 cm
Udo 4 cm
Waga 8 kg

To osiągnęłam ciężką pracą, anie staniem na platformie.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 17:10   #152
monika8002
Przyczajenie

no to Cię zaskoczę, bo ja wykonywałam raptem 3-4 ćw. i to nie jakieś skomplikowane i na dzień wczorajszy (bo się akurat mierzyłam) straciłam w sumie -40cm i 8kg. Dokładnie 9 października minie rok.
-
Podstawa to napinanie mięśni. I na początku oczywiście 5-7dni w tyg po te 30-45min! Powoli zwiększając prędkość i czas ćw.
-
Miałam problemy z kręgosłupem. Bolał mnie i to tak porządnie raz na tydzień. Na rehabilitację miałam czekać prawie rok ;/ Jak upiłam platformę to po roku ćwiczeń dopada mnie ból pleców dosłownie raz na kilka miesięcy
-
To są zdj. ostatnie z lipca
platforma 4.jpg

platforma 3.jpg

platforma 2.jpg
----

Aktualne wyniki ćwiczeń na platformie i ćwiczenia na platformę ze stycznia 2013

wyniki ćw

Ćwiczenia na platformie

Edytowane przez monika8002
Czas edycji: 2013-01-09 o 11:52
monika8002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 19:22   #153
Ewa 11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wibrofitness Pokaż wiadomość
Skuteczne pozbycie się "boczków" zagwarantuje tylko aktywne ćwiczenie na platformie! Ćwiczenia relaksacyjne, które dają tzw. efekt masażu (wibrowanie "boczków") powinny być stosowane na końcu treningu, jednak jest to tylko jego uzupełnienie!

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Platforma 1x w tyg. to za mało, żeby poprawić jędrność skóry. Co do pozycji i doboru parametrów - od tego jest trener. Jeśli na siłowni nikt nie wie co i jak to radzę pójść do miejsca gdzie jest prowadzony trening personalny na platformie. Nie polecam ćwiczenia na własną rękę bo efekt marny, a można się skutecznie zrazić do wibrotreningu.
Dostałam od brata platformę swissplate. Mam instrukcję obsługi wraz z rożnymi ćwiczeniami - wzmacniającymi, rozciągającymi, masującymi i odchudzającymi. Mimo, że platformę mam od ponad roku, to dopiero teraz zaczęłam stawać na niej regularnie. Nie wiem jednak w jaki sposób na niej ćwiczyć, aby było to najbardziej efektywnie (zależy mi na zrzuceniu kilku kilogramów i ujędrnieniu). Zazwyczaj stoję na niej z lekko ugiętymi nogami i czytam książki). Zauważyłam jednak, że przy pierwszych treningach wszystko mnie swędziało, nogi i brzuch miałam czerwone - czy to normalne? Proszę o rady.
Ewa 11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 19:42   #154
WrednyKociak
Przyczajenie

Ja stałam na platformie 2 razy po 14 minut i widzę poprawę jeśli chodzi o zwalczanie cellulitu Jutro kupuje własną platformę

Jetem szczęśliwą posiadaczką najpiękniejszego czarnego kocura na świecie!

WrednyKociak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 11:31   #155
monyczkaaa
Zakorzenienie

ostatnio odkurzyłam swoją platformę i staram się codziennie - co drugi dzień na niej "ćwiczyć". Oczywiście wiem, że cudów nie zdziała. Jest ona dla mnie dodatkiem do ćwiczeń i diety. Zobaczymy, czy ujędrni mi trochę ciało...
Stary 2013-07-22, 13:35   #156
rcia0
Przyczajenie

Jaką konkretnie platformę polecacie do użytku domowego ?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie ?
rcia0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 14:02   #157
azsuitak
Raczkowanie

Kiedyś miałam przyjemność korzystać z platformy i byłam bardzo zadowolona. Miałam wykupiony karnet na platformę, rollmasaż i Vacu. Byłam niesamowicie zadowolona po nich.
Miałam wrażenie, że jedynie po platformie gubię cm.
Teraz postanowiłam zakupić urządzenie i ćwiczyć regularnie
Oczywiście zdam relację jakie są efekty.
azsuitak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 22:25   #158
Maa86
Przyczajenie

Talking Dot.: PLATFORMA WIBRACYJNA i jej skutecznoś

Witam, postanowiłam odnowić temat bo widze,ze posty są dość stare... Otwórz wiele czytałam na temat tej oto cudownej platformy... Zacytuję :
" Wibrującą, ruchoma platforma to ratunek dla tych osób, którym brak czasu na codzienny i odchudzający fitness. Ten, jak wiadomo, aby był skuteczny, musi trwać przynajmniej godzinę. Wibrotrening to rozwiązanie niemal idealne: zajmuje mało czasu i polega na wykonaniu zalecanych przez instruktora prostych ćwiczeń na wytwarzającej drgania i poruszającej się w różnych kierunkach platformie. W trakcie ćwiczeń drgania przenoszą się na wszystkie mięśnie, zmuszając je do bardzo intensywnej pracy, spalając przy tym tkankę tłuszczową. Poza tym, wibracje wpływają również na ścięgna i stawy, wzmacniając je. Trening taki usprawnia także krążenie i przez to ułatwia odprowadzanie szkodliwych produktów przemiany materii. Eksperci twierdzą, że kwadrans na Platformie Wibracyjnej odpowiada 1,5- godzinnemu treningowi w siłowni. Inne zalety to: poprawa kondycji fizycznej, znikający cellulit, umięśniona sylwetka, mocny kręgosłup wolny od bólów wywołanych siedzącym trybem życia. Ćwicząc regularnie, szybko pozbywamy się podskórnej tkanki tłuszczowej szczególnie na brzuchu, pośladkach, ramionach i udach.

Kwadrans z platformą wibracyjną 3 razy w tygodniu regeneruje organizm i sprawia, ze znacznie dłużej wyglądamy i czujemy się młodo. Generowane przez platformę wibracje pracują dla nas i za nas sprawiając, że trening jest łatwy, krótki i bezbolesny, a jednocześnie niezwykle efektywny.

W sektorze uroda i zdrowie osiągane efekty treningu i terapii to:

Kształtowanie i ujędrnianie ciała
Redukcja tkanki tłuszczowej
Redukcja cellulitu
Uelastycznienie skóry
Regulacja gospodarki hormonalnej
Zmniejszenie napięcia nerwowego i redukcja stresu
Relaksacja i wzrost witalności
Głęboki masaż
Wzmocnienie tkanki kostnej
Usuwanie toksyn z organizmu
Zapobieganie lub spowalnianie procesom starzenia się organizmu.

W sektorze fitness & sport doceniany jest za następujące rezultaty:

Podnoszenie poziomu energii – wzrost tzw. „power”
Wzrost siły i wytrzymałości mięśni
Poprawa elastyczności więzadeł i ścięgien - streching
Mobilizowanie stawów
Poprawę koordynacji ruchu
Wzmocnienie tkanki kostnej
Przyspieszenie regeneracji po urazach
Regulację metabolizmu
Poprawę skuteczności rozgrzewki i relaksu
Głęboki masaż

W sektorze medycyna i rehabilitacja dzięki platformie wibracyjnej osiąga się:

Przyśpieszenie procesów regeneracji organizmu
Skrócenie czasu rekonwalescencji
Poprawę siły i wytrzymałości mięśniowej - związaną z głęboką stymulacją włókien mięśniowych na drodze prostych odruchów nerwowo-mięśniowych uruchamianych przez drgania oraz z maksymalną synchronizacją pracy poszczególnych jednostek motorycznych mięśnia
Wzmocnienie kości (profilaktyka osteoporozy) - praca mięśni i drgania mechaniczne sprzyjają mineralizacji kości w miejscach najbardziej narażonych na urazy i przeciążenie
Poprawę równowagi i koordynacji ruchowej – stymulacja receptorów czucia głębokiego w mięśniach i stawach pozwala lepiej kontrolować naszą postawę i płynność ruchów
Mobilizację stawów - zwiększenie elastyczności więzadeł i ścięgien wynika z lepszego ukrwienia i dotlenienia struktur stawowych
Redukcję bólu - lepsze odżywienie i dotlenienie tkanek przez pobudzone krążenie, a także wzrost poziomu endorfin (działanie przeciwbólowe) i hormonów przyspieszających regenerację
Oczyszczenie organizmu - znaczna poprawa krążenia krwi i limfy oraz udział odpowiednich hormonów, przyspiesza metabolizowanie i usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii
Regulacja gospodarki hormonalnej - wyrzut odpowiednich hormonów wpływa nie tylko na poprawę naszego samopoczucia i przyspieszenie metabolizmu ale przede wszystkim na wzrost aktywności fizycznej jak również libido

Przeciwwskazania:

Generalnie mówiąc, każdy kto może uprawiać sport, może trenować na platformie wibracyjnej. W szczególnych przypadkach jednak ćwiczenia są przeciwwskazane. Rozróżnia się przeciwwskazania bezwzględne, które całkowicie eliminują korzystanie z platformy oraz przeciwwskazania względne, przy występowaniu których wymagana jest konsultacja z lekarzem lub specjalistą rehabilitacji.

Do przeciwwskazań bezwzględnych zalicza się między innymi:

Ciążę
Choroby zakaźne
Ostre stany zapalne
Świeże rany pooperacyjne
Endoprotezy stawów i implanty kręgosłupa
Nowotwory z przerzutami do układu kostno – mięśniowego.

Przykładami przeciwwskazań względnych są:

Padaczka
Arytmie i inne choroby serca
Nowotwory do 5 lat od wyleczenia (wyłączając nowotwory z przerzutami do układu kostno – mięśniowego)
Choroba Parkinsona
Spondyloza bez niestabilności"

Postanowiłam kupić własna platformę i ćwiczyć w domu... Koszt oczywiście juz mi sie zwrócił po trzech tygodniach...musze przyznać, ze efekty były widoczne juz po kilku dniach nie moge powiedzieć, ze tracę kilogramy ale centymetry na pewno!!! Co moge dodać to to, ze zmieniła mi sie figura, czuje sie lepiej, nie bolą mnie plecy ani mięśnie...samopoczucie sie polepszylo juz nie wspominając o pewności siebie nie wiem czy to ma cos wspólnego z platforma (oczyszczanie organizmu z toksyn) ale nie chce mi sie palić papierosów... Bardziej zapalam z nudy niż z chęci. Ogolnie to oceniam maszynę na 10/10 i polecam każdemu kto jest leniem lub po prostu nie ma czasu itp...
Maa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 19:28   #159
DaszenkaOlenka
Przyczajenie

Czy możesz mi podpowiedzieć, jakiej firmy platformę kupiłaś i podać cenę? Standingmate, o której kilka postów wyżej, niestety nie mogę namierzyć w necie, tzn. ceny nie mogę namierzyć ale podejrzewam, że to nie na moją kieszeń
DaszenkaOlenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 09:48   #160
Dosti
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Standingmate jest dość droga... ale za ceną idzie jakość.
Z tego co mogę Wam doradzić jeśli chodzi o platformy tańsze, mechaniczne (nie soniczne), to na pewno nie kupujcie wahadłowej! jeśli już to tylko ze stabilnym podestem. Wahadłowa gwarantuje Wam zwyrodnienie stawów za parę lat.
Dosti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 15:15   #161
Pani_Miniowa
Pani Miniowa

Cześć !

Jeżeli chcesz/chcecie poznać prawdę na temat vibra i innych urządzeń np vacum proponuję poznać opinię fizjologa, bo artykuły naukowe na ten temat baaardzo ciężko znaleźć.

Póki co takie informacje typu: ćwiczenia na vibrze powodują zwiększenie kondycji, wytrzymałości i siły mięśniowej albo co śmieszniejsze, że 15 minut bez wysiłkowego treningu na vibrze to to samo co 4 godziny na siłowni i że podczas treningu z vibra spalana jest tkanka tłuszczowa są wyssane z palca. Na żadnej stronce opisującej vibre nie znajdziecie udowodnienia tych bzdet w wiarygodnych artykułach naukowych lub chociażby opinii kompetentnego naukowca, który się pod nimi podpisał. Powodzenia tym, co w to wierzą. Na logikę czy panowie, którzy pracują z młotami pneumatycznymi są zdrowi jak ryby? Spróbujcie poszukać informacji na temat powikłań, efektów drgań i wibracji i ich działania na organizm człowieka.
Pani_Miniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 12:22   #162
Mikita1
Przyczajenie

Dzień Dobry,
ja akurat prowadzę studio, gdzie ćwiczy się na platformach wibracyjnych i sprzedaję takie platformy, więc możecie uznać moją opinię za stronniczą, ale odnosząc się do powyższego maila uważam, że to znaczne generalizowanie i uproszczenie sprawy i wszystko zależy od platformy, od ćwiczeń na tych platformach oraz od diety.

Przede wszystkim platforma może działać na zasadzie drgań poziomych lub przechylno-osiowych.

Na platformie która drga poziomo (cała płyta jednomiernie góra-dół) należy wykonywać ćwiczenia i nie można na niej po prostu stać, bo faktycznie drgania przenoszone są do mózgu, są nieprzyjemne w odczuciu i mogą powodować negatywne skutki.

Przechylno-osiowa technologia działa na zasadzie "huśtawki" - raz unosi się jedna, a raz druga część płyty. Na tym typie maszyn można zarówno ćwiczyć klasycznie, jak i po prostu stać. Ta technologia przenosi drgania typowo do mięśni. Platforma wprowadza mięśnie w ruch na zasadzie tzw. ruchu miotatycznego (odruch jak przy uderzeniu przez lekarza młoteczkiem pod kolanem). Mięśnie kurczą się i rozluźniają 30-45 razy na sekundę i w ten sposób wykonują pracę - ćwiczą.

Inna sprawa, że jest na rynku mnóstwo tanich platform (jak na Allegro czy w hipermarketach), które produkowane są w Chinach przez firmy - krzaki, niedysponujące odpowiednim doświadczeniem i technologią. Są one bardzo popularne patrząc na ilość sztuk które się sprzedają, ale to produkty o niskiej jakości i skuteczności i dzięki takim urządzeniom niestety może być taka opinia jak powyżej. Profesjonalne platformy kosztują niestety conajmniej kilka lub kilkadziesiąt tyś zł. - patrz PowerPlate, Vibrostation, ale są to produkty sprawdzone na wielu rynkach i funkcjonujące już od długiego czasu.

Kolejna sprawa to długość treningu wibracyjnego. Jednego dnia nie powinno się ćwiczyć dłużej niż 30-40 minut, ponieważ dłuższe ćwiczenia mogą mieć skutki uboczne, ale to powinien powiedzieć każdy trener w klubie czy studio, które jest odpowiednio zorientowane i zna się na zasadach ćwiczeń na takich platformach.

Praca z młotem pneumatycznym - to inny rodzaj wibracji - owszem - te urządzenia wibrują, ale trzymane są w rękach i pracują przez to głównie ręce. Panowie używający tych maszyn mają raczej dość umięśnione ręce (czyli jakiś efekt jest ), ale z racji tego, że robią to przez dłuższy czas niż zalecany i w pozycjach nie do ćwiczeń, a do pracy - negatywne skutki mogą się pojawiać.

Co do skuteczności ćwiczeń - ja mam pozytywne doświadczenia zarówno osobiste, jak i z bezpośredniej relacji klientów. Panie chwalą sobie ten sposób treningu - zwłaszcza jeśli chodzi o cellulit, utratę cm w pasie czy rozmasowanie mięśni. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że każdy organizm się trochę różni, reaguje inaczej, a walka z nadwagą to nie tylko ćwiczenia, ale też i odpowiednia dieta. Nie można oczekiwać, że schudnie się w miesiąc, ćwicząc 2 razy w tygodniu i przy tym 2 razy w tygodniu wcinając śmieciowe jedzenie….

Podsumowując – trening wibracyjny jest skuteczny, pod warunkiem, że ćwiczy się z głową, na dobrej jakości urządzeniach i trzyma odpowiednią dietę. Podobnie jak każdy inny rodzaj aktywności, tylko czas potrzebny na tą akurat aktywność jest zdecydowanie krótszy. A to czy trening wibracyjny jest dla kogoś, to już musi osądzić każdy bezpośrednio – jednemu się spodoba, inny woli pływanie, inny bieganie, a jeszcze inny siłownię czy aerobik.

Powodzenia!
Mikita1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 09:35   #163
Pani_Miniowa
Pani Miniowa

Hah widzę, że zmusiłam kogoś do konkretnej i wyczerpującej wypowiedzi ! Cieszę się bardzo

Twoja wypowiedź wydaje mi się kompetentna jak i ostrzeżenie przed vibrą mojego znajomego pana fizjologa :P No ale wszystko ma swoje wady i zalety

A co do panów pracujących z młotami pneumatycznymi to i owszem są umięśnieni, bo sprzęt z którym pracują waży przecież nie mało, a jeszcze do tego skacze/drga/trzęsie się jak szalony i potrzeba dużej siły, żeby go utrzymać.

Pozdrawiam
Pani_Miniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 21:31   #164
ArekRymanowskiTrener
Przyczajenie

Dot.: Wibroplatforma- co to takiego i czy działa?

Platformy wibracyjne były pierwotnie skonstruowane dla... astronautów, gdyż trening na nich umożliwia szybszą odbudowę mięśni. Między bajki można włożyć, twierdzenia, że spali się 500 kalorii w 15 minut itd. Po prostu mięśnie dostają wiekszy bodziec na takiej platformie (większe mikrouszkodzenia zwane zakwasami) i się mocniej odbudowują. Na kalorie tez ma to wpływ, ale nie aż taki. Choć, jak ktoś chce to mogę mu przepisać trening na 500 kalorii w 15 minut, tylko nie wiem czy przeżyje...
ArekRymanowskiTrener jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 14:18   #165
mar_jolka
mar_jolka

Send a message via Skype™ to mar_jolka

mam platforme wibracyjna vibro max. Tania.. czy dobra nie wiem bo jeszcze nic nie sprawdzilam. Ale drozszej do domu tylko dla siebie kupic nie moglam. Chcialabym ujedrnic uda i jesli sie da to miesnie ramion szczolnie te wstretne tricepsy ktore w pewnymm wieku zaczynaja wygladac jak firanki. Czy ktos moze mi polecic cwiczenia ktore mialabym wykonywac na platformie. Ma ona zakres drgan 1 do 50. Oczywiscie inne cwiczenia tez wykonyuje i nie czekam na cuda tylko uzywajac platformy. Bardzo prosz o pomoc kogos zorientowanego w temacie i z gory dziekuje
mar_jolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-29, 09:50   #166
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mar_jolka Pokaż wiadomość
mam platforme wibracyjna vibro max. Tania.. czy dobra nie wiem bo jeszcze nic nie sprawdzilam. Ale drozszej do domu tylko dla siebie kupic nie moglam. Chcialabym ujedrnic uda i jesli sie da to miesnie ramion szczolnie te wstretne tricepsy ktore w pewnymm wieku zaczynaja wygladac jak firanki. Czy ktos moze mi polecic cwiczenia ktore mialabym wykonywac na platformie. Ma ona zakres drgan 1 do 50. Oczywiscie inne cwiczenia tez wykonyuje i nie czekam na cuda tylko uzywajac platformy. Bardzo prosz o pomoc kogos zorientowanego w temacie i z gory dziekuje
Na uda to najlepiej przysiady statyczne i dynamiczne.
Czyli stajesz na platformie w półprzysiadzie i na przykład 1 minuta statycznie i 1 minuta dynamicznie. I tak ze 3 serie.
Na tricepsy - siadasz na podłodze tyłem do platformy, ręce opierasz na krawędzi platformy, nogi wyprostowane. W tej pozycji podnosisz się na samych rękach. I znów minuta podnoszenia dynamicznie i minuta "wiszenia" statycznie. 3 serie. Na początek wystarczy. Z czasem stopniowo możesz wydłużać czas i ilość serii.

Przysiady dobrze wykonywać w różnych wariacjach. Np. stopy razem, lekki rozkrok, duży rozkrok.

Na ręce i górne partie ciała można też robić pompki na platformie - oczywiście statycznie i dynamiczne.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-02, 12:32   #167
Dosti
Przyczajenie

Platformy wibracyjne dzielą się na lepsze i gorsze... Uważajcie na te mechaniczne i wahadłowe, bo ćwicząc na nich bardzo łatwo o trwały uszczerbek na zdrowiu.
Najlepsze są soniczne, one są w 100% bezpieczne. Mało tego, odpowiednio dobrana częstotliwość i amplituda działa na różne schorzenia - nie tylko na aspekt odchudzający
Ja uczęszczam na platformę soniczną kilka razy w tygodniu po pracy , w Warszawie, do gabinetu beautytek - mogę dać namiar jakby któraś z Was była zainteresowana. Płacę 20 zł za 15 minut wibrowania się. Po 3 miesiącach mam o wiele mocniejsze mięśnie brzucha i ogólnie super się czuję. Polecam!
Dosti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 11:20   #168
maalinkaa90
Zadomowienie

A ile razy w tygodniu chodzisz?
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 15:01   #169
mar_jolka
mar_jolka

ostatnio cwiczylam na platformie przysiady i polprzysiady. Tylko 10 minut. Na drugi dzien juz nie pamietalam ze cokolwiek cwiczylam i nie moglem dojsc dlaczego tak bardzo bola mnie miesnie przednie ud- doslownie nie moglem zejsc ze schodow nie moglam siasc na zgietych nogach. Bolalo jak diabli. Dopiero po dokladnej analizie przypomnialam sobie ze cos tam jednak cwiczylam. Czyli ze platforma dziala- przysiady powoduja dosc mocne zaangazowanie miesni przednich ud. Cwiczylam tez tzw odwrote pompki- ale troche w wersji light. Na razie nic mnie nie boli. Ma ktos doswiadczenia z innymi miesniami? Bo chyba na razie jedynym sposobem jest doswiadczenie wlasne- bo specjalistow jak na lekarstwo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 21:26   #170
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Wibroplatforma- co to takiego i czy działa?

Hej

czytałam Twój post o platformie wibracyjnej. Chciałabym zakupić. czy mogłabyś mi podać firmę i model swojej. Pozdrawiam Sara
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-07, 09:42   #171
mar_jolka
mar_jolka

Nie wiem czy mnie konkretnie pytasz ale ja mam taka platforme jak na zdjeciach kilka postow wyzej. Vibro Max Mango. Ona dziala jak hustawka. I mozna regulowac czestotliwosci drgan. Ale ja raczej uzywan tak max do 30. Bo wtedy te drgania czuja najwyzej na wysokosci pasa. A wiecej mi nie trzeba. Nawt mysle ze chyba bede uzywac mniejszej czestotliwosci.
Stary 2017-01-08, 09:10   #172
Agafitness
Wtajemniczenie

Platforma powinna stanowić uzupełnienie właściwego treningu.Na pewno platforma+ trening+dieta da rewelacyjne efekty
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-09, 22:05   #173
andfeniel
Przyczajenie

Podbijam temat.

Kilka lat temu chodziłam na PowerPlate w Krakowie (też kupon z Grupona), nie pamietam dokładnie ale plus minus 4 miesiące. Z tego co pamiętam to były około 30 sekundowe ćwiczenia i mimo, że wydawały się proste to było ciężko. Chodziłam około 3 razy w tygodniu i faktycznie po tym czasie widziałam różnicę - ja sprawdzam na spodniach

Jako, że nie mieszkam już w Krakowie, ostatnio wpadłam na pomysł, żeby kupić małą platformę do domu - nie mam za wiele miejsca, żeby postawić dużą, a w okolicy chyba nie ma takich sprzętów (jeszcze:P). Reklamują tą z Mango Vibro Shaper - czy ktoś mógłby się wypowiedzieć czy warto w nią zainwestować? Jest też kilka na allegro w podobnych cenach. Na jakie parametry patrzeć? Można zaufać tej z Mango?

Ogólnie jestem po zakrzepicy - niby już wszystko ok, ale mam poddatność genetyczną jak się okazało już po fakcie. Plus kilka innych schorzeń, ale wg wyczytanych infomacji to tylko ta była-zakrzepica chyba może być wątpliwa.
Dla mamy: problem ze stawami i kolana po artroskopii. Może? Czy lepiej, żeby sobie odpuściła - jeśli już ją zakupię.

Z góry dzięki za podpowiedzi
andfeniel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-02, 20:20   #174
kalina745
Przyczajenie

Podbijam temat
Czy ktoś już korzysta z platformy wibracyjnej? Na allegro tego pełno, tańsze droższe, powiedzcie, Jakie parametry mają wasz platformy? Widać jakieś efekty po użytkowaniu tej, platformy? Podzielcie się najnowszymi swoimi spostrzeżeniami, doświadczeniami z tymi platformami. Z góry dziękuję za pomoc
kalina745 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości