![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
bbkk kochana co tam u Ciebie? Śledzę wątek od początku. Podziwiam twoje opanowanie.
Ja już bym pewnie na twoim miejscu uknuła jakiś spisek i chciała spotkać się z nią... zobaczyć dlaczego ona. A potem planowałabym słodką zemstę. Nie będę pisała scenariusza jak masz postąpic i co powiedzieć jak inne wizażanki bo to twój związek ale nie ukrywam, że przejęłam się twoim losem i czekam co dalej. nie dajesz znaku życia. Martwię się, że gdzieś sama chliptasz sobie w kąciku i nie masz komu sie wygadac. Ja tak mam ![]() ![]() Edytowane przez kasiek@ Czas edycji: 2008-10-31 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD
O rany , o rany , o rany !
Nobel dla Ciebie ! jesteś bardzo dzielna twardzielka, i podziwiam że dajesz sobie jakoś rade. Tylko wiesz co mnie martwi? gdy jest się złym, bo się o czymś dowiaduje, to potem z każdym dniem jest się coraz mniej złym ![]() ![]()
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
wiecie to, że pokaże mu maile to nie znaczy że wszystko się wyjaśni ja kiedyś pokazywałam dowody zdrady mojemu ex to mi wmawiał usilnie, że to ja zrobiłam, że ja mu zakładałam konto na jakimś portalu randkowym etc. Złapałam drania za ręke to mi wmawiał, ze to nie jego, a jakbym go spotkała na ulicy z inna to by pewnie stwierdził, że nie wie kim jestem
autorce dużo siły i wytwałości w tej walce, myśle że w wielu z nas masz tutaj oparcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
tak czytam i czytam..... współczuje ci bardzo,skłoniło to pewnie niejedna z nas do refleksji,do zatrzymania sie na chwile, do zastanowienia sie nad wlsnym zwiazkiem.....
piszesz ze wasz był taki idealny....hym widocznie tak ci sie tylko wydawalo, moze sama uswiadczalas sie w tym przekonaniu,wiesz wydaje mi sie ze my kobiety za bardzo wszytko idealizujemy.... mamy tego ukochanego mezczyzne,czesto wydaje nam sie ze znamy go doskonale( dokladnie wydaje nam sie)palnujemy dom rodzine, niby rozmawiamy z nim o tym ale czesto jest tak ze tak naprawde to my o wszytskim decydujemy,robiac to czasem nieswiadomie..... wydaje nam sie ze jest tak pieknie,ze tak razem,ze tak nazawsze ze nawet jak sex tylko raz na miesiac to nic, bo widocznie on jest zmeczony,ze jak siedzimy przed kompem albo TV, to nic bo on przeciez umowil sie z kolegami albo ma inne zajecie....nie zauwazamy tak oczywistych rzeczy,a niby jestesmy taka idealna para ....juz tyle lat razem , a chyba czasem same nie zauwazmy ze juz dawno cos sie skonczylo cos peklo cos umarlo.... robi tyle zamiesznia w okol slubu, ze czasem zapominamy zapytac czy on napewno chcialby takich a nie innych przygotowan... ostatio spotakalm sie z przypadkiem: para,razem juz 8 lat,slub - wielka pompa prawie cala gmina zaproszona....pol roku pozniej rozwod....on ma inna juz od dawna .... to po co sie zenił? jego odp: bo nie chciałem robic ci przykrosci,taka byłas zaabsorbowana tymi przygotowaniami wiem to zadne tłumaczenie,ale faceci tacy wlasnie sa, to tchórze, ja nie mowie ze trzeba sie z tym zgadzac,ze trzeba to przezyc, ze mozna na to pozwalsc ze im wolno a my to zawsze cierpimy....ale czasem moze trzeba glebie wniknac w ten idelany zwiazek....moze nie tylko trzeba rozmawiac na wspolne tematy ale takze na temat tego co nas boli, tego czegobysmi sami nie powiedzieli o co bysmy sami nie zapytali.....facet to facet czasem trzeba go za jezyk pociagnac. Człowiek z czasem sie zmienia nie uwierze ze w kilkuletnich zwiazkach jest tak jak na pocztaku,ze ma sie te same potzrby fascynacje oczekiwania...... nie wierze ze "buzi buzi" i kocham cie wypowiadane na pocztaku zwiazku ma taki sam wymiar jak 3 czy 5 czy 10 lat temu,trzeba to umiec pielegnowac trzeba sie strac aby było to robione nadal z uczuiem,zeby to nie zrobilo sie takie codzienne,zeby to nie stalo sie rutyna i tak mozna bez konca, zwsze gdzies ta wina jest ..... bo facet to swina,bo oni z natury sa poligamistami,a my tylko placzemy etc etc etc zastanówmy sie jak nasze zwiazki wygladaja, jak to jest z ta ich "idealnoscia" co wlsnie teraz robi nasz chlopak,maż????? a tobie kochana życze abyś przez to jakos przebrnela,ale nie polecam spotykania sie z tamta pania,tu jest potrzban rozmowa i tylko rozmowa zycze powodzenia
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Widze, ze autorka wątku zaginęła w akcji...
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
zginęła... czyżby mąż marnotrawny wrócił? Kobieto odezwij się... nawet jeżeli się myliłaś, nawet jeżeli mu wybaczyłaś to napisz jak to się potoczyło bo my tu czekamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Straszne... nie wiem co zrobiła bym w takiej sytuacji... czasami trudno jest zrozumieć motywy postępowania mężczyzn...choć dla nich to zazwyczaj jest oczywista sprawa.
Mam nadzieje ze jakoś się trzymasz, bo jeżeli naprawdę go kochasz...to możesz wyrządzić samej sobie więcej szkody zostając sama... Mam nadzieje ze dasz znać jaki jest finał tej historii... bbkk jeśli masz ochote zapraszam na PRV może będę mogła Ci pomóc...pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
chce wiedziec co zrobilas - NAPISZ KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Zostawilabym drania, nie wybaczylabym. I koniecznie porozmawialabym z ta kobieta, zeby dowiedziec sie co to byl za zwiazek. To bowiem nie byla jednorazowa przygoda, to byl romans na calego.
Nie powiem, ze Twoj facet Cie nie kocha, bo nie wiem, ale gdybym odkryla, ze moj Tz zaluje ze nie moze sie z kims innym w dniu naszego slubu, wywalilabym go za drzwi, poniewaz w tym momencie bylabym pewna ze nie kocha mnie i tyle.
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
TŻ nic ni powie tyle tu watkow na takie tematy i wypieraja sie jak moga! moim zdaniem do konca nie zaluje zdraddy bo skoro ciagle te meile ma wiec wspomin, moze teskni... gdyby zalowal, chcial zapomniec usunal by je! a on nie zaluje! takie jest moje zdanie! dzidza ?! daj sobie spokoj to za powazna sprawa i za odpowiedzialna, moim zdaniem nie podola... co bedzie w 6 tygodnoiwym pologu? pujdzie do innej? wiem ze nie latwo ale moze sproboj sie rozstawac z nim juz teraz bedac przy nim! karm sie tymi listami az sobie uswiadomisz ze dupek z niego!
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
co u Ciebie?
Jak sobie poradziłas z sytuacją? Wielkie buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
No i jestem - długo mnie nie było, bo dłużej niż planowałam trwała archiwizacja "korespondencji" i jeszcze dłużej porządkowanie całej masy innych rzeczy, które okazały się z tym powiązane.
Po pierwsze dzięki za waszą cierpliwość, wsparcie, chwilę refleksji i skrobnięcie mądrych rzeczy na tym wątku. Uprzedzam, że będę pisać krótko, w międzyczasie pracując - później w miarę potrzeby uzupełnię relację. Postanowiłam działać z "grubej rury" tak, by moje słowa zostały potwierdzone czynami i tak by mój mąż przekonał się, że zdrada to "nie przelewki". Mam wszystko czarno na białym i wydedukowałam, że skoro przez tak długi czas to ukrywał to teraz też wszystkiemu zaprzeczy i dyskusja nie ma sensu. Dlatego wypełniłam w pracy pozew z orzeczeniem o winie i... zacięłam się przy uzasadnieniu. No bo co niby mam napisać: "zdrada fizyczna/psychiczna", "nielojalność"? (nawet nie wiem i nigdy na 100% sie nie dowiem czy do niej doszło; przed ślubem, czy po?). Myśląc o uzasadnieniu kończyłam "archiwizację". Układałam chronologicznie całą korespondencję i w myślach się oswajałam z podjętą już decyzją. Dostałam migreny, bo kupy mi się to nie trzymało. wiele maili było forwardowanych z innych kont i niełatwo było się zorientować co jest pierwotną wypowiedzią, co cytatem, która data/godzina jest do którego textu etc. Po prostu GALIMATIAS! Na skraju wytrzymania postanowiłam wzmocnić się, "okrzepnąć" przez wyryczenie się w rękaw mojej siostrze, bez gadania i pocieszania (bo przecież decyzję już podjęłam) chciałam tylko by ktoś przy mnie był. i co się okazało? wiele rzeczy nie jest takimi na jakie wyglądają - krótko: mój mąż pomagał mojej siostrze w szpiegowaniu jednego patafiana, z którym ona kiedyś się spotykała pomimo moich wyjątkowo krytycznych uwag nt romansów tegoż indywiduum. Siostra wstydziła się przyznać, że coś ją ciągnie do tego gnojka, a później chciała (musiała?) sie z nim rozprawić. Potrzebowała dowodów ![]() ![]() Koniec końców stwierdziłam, że mojemu mężowi do świętości jeszcze trochę brakuje (tak samo jak i mnie ![]() Resztę opiszę później ("spotkania", rozmowa z tą "drugą") ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Ufff, normalnie kamień mi spadł z serca, że w jakiś sposób udało się to wyjaśnić... i że Twój mąż nie jest takim wrednym patafianem, za jakiego go uważałyśmy wszystkie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Jezzuuuu co za historia ! Tak sie zdenerwowalam i wczulam w Twoja sytuacje.. Czekam na rozwoj akcji.
Buziaki ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Ale ulga, a już zaczynała się godzić z tym że faceci moga byc tak podli. Dobrze że się wszystko wyjaśniło własnie w taki sposób i że wasz zwiazek wyszedł z tego cało. Wiekszość z nas juz skreśliła Twojego męża ale naszczęscie się myliłyśmy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
A ja sie zastanawiam co to by bylo jakbys sie nie wyplakala siostrze i Twoj TZ dostalby pozew.. Ta historia nadaje sie na film
![]()
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Niesamowite bbkk, ale nam emocji przysporzyłaś
![]() ![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
ale chyba nie zdradzisz się mężowi?
ale numer ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal nie bardzo rozumiem co ma spisek z siostrą w roli głównej wspólnego z tym, że mąż pisał do jakiejś kobiety i umawiał się z nią. Dlatego też chętnie dowiem sie co i jak
![]()
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
No to sie nazywa happy end. Tyle zbiegów okoliczności, z tymi Twoimi delegacjami, ślubem, wyjazdem..., tylko jedno mi właśnie nie pasuje z tym wyjazdem o którym pisałaś, który Ty zorganizowałaś. W meilach bylo napisane, że wyjeżdża. To Twoje siostra z tym kolesiem też tam byli?
Ale siostra pewnie miała z Ciebie niezły ubaw. Odchodziłaś od zmysłów niepotrzebnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie kumam,chyba dlatego że głowa mi dziś pęka. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na relację, pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Mąż informatyk włamał sie na skrzynkę "patafiana" bo siostra chciała wiedziec o "patafiana" zdradach. Jego meile do dziewczyn z ktorymi flirtował przetrzymywał na swojej skrzynce. One się wymieszały i bbkk wywnioskowala (zresztą nie dziwne) ze to jej mąz prowadzi taka korespondencję, a nie "patafian".
Ja tak sprawę zrozumiałam. Ciekawa jestem dalszej relacji. bbkk powiedziałas TZ ze sprawdzałaś jego pocztę, no i jekie wnioski po przeczytaniu jej wyciągnęłaś? ...ale historia. ![]()
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nadal nie wiem o co chodzi, ze "mezowi do swietosci jeszcze troche brakuje" . Czyli cos tez chyba naskrobal. I nie rozumiem spotkania z "ta druga". To w koncu jest jakas inna czy co ? Allle opowiesc ![]()
![]() |
![]() |
#178 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
moze bbkk che miec 100%pewność,że to nie o jej męża chodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
No nie wiem, ale mam nadzieje ze sie wszystkiego dowiemy
![]() Dawno nie przezylam takigo szoku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.