odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RADŹCIE! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-31, 22:48   #151
kasiek@
Raczkowanie

Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD

bbkk kochana co tam u Ciebie? Śledzę wątek od początku. Podziwiam twoje opanowanie.
Ja już bym pewnie na twoim miejscu uknuła jakiś spisek i chciała spotkać się z nią... zobaczyć dlaczego ona. A potem planowałabym słodką zemstę. Nie będę pisała scenariusza jak masz postąpic i co powiedzieć jak inne wizażanki bo to twój związek ale nie ukrywam, że przejęłam się twoim losem i czekam co dalej. nie dajesz znaku życia. Martwię się, że gdzieś sama chliptasz sobie w kąciku i nie masz komu sie wygadac. Ja tak mam mąż mnie wkurzy do granic wytrzymałosci i nawet nie ma sie komu wygadać .

Edytowane przez kasiek@
Czas edycji: 2008-10-31 o 22:54
kasiek@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 23:23   #152
bety88
Raczkowanie

Dot.: odkryłam kilkuLETNIĄ Z D R A D Ę TŻ-a - RATUJCIE przed głupimi pomysłami! RAD

O rany , o rany , o rany !
Nobel dla Ciebie ! jesteś bardzo dzielna twardzielka, i podziwiam że dajesz sobie jakoś rade.
Tylko wiesz co mnie martwi? gdy jest się złym, bo się o czymś dowiaduje, to potem z każdym dniem jest się coraz mniej złym rozumiesz emocje stygną, troszke się zapomina, przebacza, a jemu nie powinnaś darować- takie jest moje zdanie. A jeżeli naprawde chcesz być taka zimna, to może bez żadnej rozmowy złóż pozew o rozwód, troszke to potrwa, ale mysle że wywołałoby to na nim pioronujące wrażenie

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/index.php?new=4895d82f0617a
bety88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 12:32   #153
ginger20
Raczkowanie

GG do ginger20

wiecie to, że pokaże mu maile to nie znaczy że wszystko się wyjaśni ja kiedyś pokazywałam dowody zdrady mojemu ex to mi wmawiał usilnie, że to ja zrobiłam, że ja mu zakładałam konto na jakimś portalu randkowym etc. Złapałam drania za ręke to mi wmawiał, ze to nie jego, a jakbym go spotkała na ulicy z inna to by pewnie stwierdził, że nie wie kim jestem

autorce dużo siły i wytwałości w tej walce, myśle że w wielu z nas masz tutaj oparcie
ginger20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 14:24   #154
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ginger20 Pokaż wiadomość
wiecie to, że pokaże mu maile to nie znaczy że wszystko się wyjaśni ja kiedyś pokazywałam dowody zdrady mojemu ex to mi wmawiał usilnie, że to ja zrobiłam, że ja mu zakładałam konto na jakimś portalu randkowym etc. Złapałam drania za ręke to mi wmawiał, ze to nie jego, a jakbym go spotkała na ulicy z inna to by pewnie stwierdził, że nie wie kim jestem

autorce dużo siły i wytwałości w tej walce, myśle że w wielu z nas masz tutaj oparcie
przypomniała mi się scena z rozmów w toku,jak facet miał nagie zdj ęcia pod prysznicem z gołą laską i mówił,że to nie dowód zdrady
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 14:53   #155
Kofika13
Zakorzenienie

tak czytam i czytam..... współczuje ci bardzo,skłoniło to pewnie niejedna z nas do refleksji,do zatrzymania sie na chwile, do zastanowienia sie nad wlsnym zwiazkiem.....
piszesz ze wasz był taki idealny....hym widocznie tak ci sie tylko wydawalo, moze sama uswiadczalas sie w tym przekonaniu,wiesz wydaje mi sie ze my kobiety za bardzo wszytko idealizujemy....
mamy tego ukochanego mezczyzne,czesto wydaje nam sie ze znamy go doskonale( dokladnie wydaje nam sie)palnujemy dom rodzine, niby rozmawiamy z nim o tym ale czesto jest tak ze tak naprawde to my o wszytskim decydujemy,robiac to czasem nieswiadomie..... wydaje nam sie ze jest tak pieknie,ze tak razem,ze tak nazawsze ze nawet jak sex tylko raz na miesiac to nic, bo widocznie on jest zmeczony,ze jak siedzimy przed kompem albo TV, to nic bo on przeciez umowil sie z kolegami albo ma inne zajecie....nie zauwazamy tak oczywistych rzeczy,a niby jestesmy taka idealna para ....juz tyle lat razem , a chyba czasem same nie zauwazmy ze juz dawno cos sie skonczylo cos peklo cos umarlo.... robi tyle zamiesznia w okol slubu, ze czasem zapominamy zapytac czy on napewno chcialby takich a nie innych przygotowan...
ostatio spotakalm sie z przypadkiem: para,razem juz 8 lat,slub - wielka pompa prawie cala gmina zaproszona....pol roku pozniej rozwod....on ma inna juz od dawna .... to po co sie zenił? jego odp: bo nie chciałem robic ci przykrosci,taka byłas zaabsorbowana tymi przygotowaniami
wiem to zadne tłumaczenie,ale faceci tacy wlasnie sa, to tchórze, ja nie mowie ze trzeba sie z tym zgadzac,ze trzeba to przezyc, ze mozna na to pozwalsc ze im wolno a my to zawsze cierpimy....ale czasem moze trzeba glebie wniknac w ten idelany zwiazek....moze nie tylko trzeba rozmawiac na wspolne tematy ale takze na temat tego co nas boli, tego czegobysmi sami nie powiedzieli o co bysmy sami nie zapytali.....facet to facet czasem trzeba go za jezyk pociagnac.
Człowiek z czasem sie zmienia nie uwierze ze w kilkuletnich zwiazkach jest tak jak na pocztaku,ze ma sie te same potzrby fascynacje oczekiwania......
nie wierze ze "buzi buzi" i kocham cie wypowiadane na pocztaku zwiazku ma taki sam wymiar jak 3 czy 5 czy 10 lat temu,trzeba to umiec pielegnowac trzeba sie strac aby było to robione nadal z uczuiem,zeby to nie zrobilo sie takie codzienne,zeby to nie stalo sie rutyna
i tak mozna bez konca, zwsze gdzies ta wina jest ..... bo facet to swina,bo oni z natury sa poligamistami,a my tylko placzemy etc etc etc
zastanówmy sie jak nasze zwiazki wygladaja, jak to jest z ta ich "idealnoscia" co wlsnie teraz robi nasz chlopak,maż?????
a tobie kochana życze abyś przez to jakos przebrnela,ale nie polecam spotykania sie z tamta pania,tu jest potrzban rozmowa i tylko rozmowa
zycze powodzenia

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 21:39   #156
aallusiaa
Raczkowanie

Widze, ze autorka wątku zaginęła w akcji...
Stary 2008-11-04, 21:52   #157
kasiek@
Raczkowanie

zginęła... czyżby mąż marnotrawny wrócił? Kobieto odezwij się... nawet jeżeli się myliłaś, nawet jeżeli mu wybaczyłaś to napisz jak to się potoczyło bo my tu czekamy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 21:57   #158
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek@ Pokaż wiadomość
zginęła... czyżby mąż marnotrawny wrócił? Kobieto odezwij się... nawet jeżeli się myliłaś, nawet jeżeli mu wybaczyłaś to napisz jak to się potoczyło bo my tu czekamy.
właśnie
Stary 2008-11-04, 21:57   #159
ivonka7
Rozeznanie

Straszne... nie wiem co zrobiła bym w takiej sytuacji... czasami trudno jest zrozumieć motywy postępowania mężczyzn...choć dla nich to zazwyczaj jest oczywista sprawa.
Mam nadzieje ze jakoś się trzymasz, bo jeżeli naprawdę go kochasz...to możesz wyrządzić samej sobie więcej szkody zostając sama...
Mam nadzieje ze dasz znać jaki jest finał tej historii...
bbkk jeśli masz ochote zapraszam na PRV może będę mogła Ci pomóc...pozdrawiam
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 22:07   #160
meghann
Raczkowanie

chce wiedziec co zrobilas - NAPISZ KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tylko nie kocha się nigdy jak przedtem...''
meghann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 22:48   #161
Daenerys
Wtajemniczenie

Zostawilabym drania, nie wybaczylabym. I koniecznie porozmawialabym z ta kobieta, zeby dowiedziec sie co to byl za zwiazek. To bowiem nie byla jednorazowa przygoda, to byl romans na calego.
Nie powiem, ze Twoj facet Cie nie kocha, bo nie wiem, ale gdybym odkryla, ze moj Tz zaluje ze nie moze sie z kims innym w dniu naszego slubu, wywalilabym go za drzwi, poniewaz w tym momencie bylabym pewna ze nie kocha mnie i tyle.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 20:24   #162
gryzelda
Zadomowienie

TŻ nic ni powie tyle tu watkow na takie tematy i wypieraja sie jak moga! moim zdaniem do konca nie zaluje zdraddy bo skoro ciagle te meile ma wiec wspomin, moze teskni... gdyby zalowal, chcial zapomniec usunal by je! a on nie zaluje! takie jest moje zdanie! dzidza ?! daj sobie spokoj to za powazna sprawa i za odpowiedzialna, moim zdaniem nie podola... co bedzie w 6 tygodnoiwym pologu? pujdzie do innej? wiem ze nie latwo ale moze sproboj sie rozstawac z nim juz teraz bedac przy nim! karm sie tymi listami az sobie uswiadomisz ze dupek z niego!
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 03:48   #163
helenska
Raczkowanie

co u Ciebie?
Jak sobie poradziłas z sytuacją?

Wielkie buziaki
helenska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 11:08   #164
bbkk
Raczkowanie

No i jestem - długo mnie nie było, bo dłużej niż planowałam trwała archiwizacja "korespondencji" i jeszcze dłużej porządkowanie całej masy innych rzeczy, które okazały się z tym powiązane.

Po pierwsze dzięki za waszą cierpliwość, wsparcie, chwilę refleksji i skrobnięcie mądrych rzeczy na tym wątku. Uprzedzam, że będę pisać krótko, w międzyczasie pracując - później w miarę potrzeby uzupełnię relację.

Postanowiłam działać z "grubej rury" tak, by moje słowa zostały potwierdzone czynami i tak by mój mąż przekonał się, że zdrada to "nie przelewki". Mam wszystko czarno na białym i wydedukowałam, że skoro przez tak długi czas to ukrywał to teraz też wszystkiemu zaprzeczy i dyskusja nie ma sensu. Dlatego wypełniłam w pracy pozew z orzeczeniem o winie i... zacięłam się przy uzasadnieniu. No bo co niby mam napisać: "zdrada fizyczna/psychiczna", "nielojalność"? (nawet nie wiem i nigdy na 100% sie nie dowiem czy do niej doszło; przed ślubem, czy po?). Myśląc o uzasadnieniu kończyłam "archiwizację". Układałam chronologicznie całą korespondencję i w myślach się oswajałam z podjętą już decyzją. Dostałam migreny, bo kupy mi się to nie trzymało. wiele maili było forwardowanych z innych kont i niełatwo było się zorientować co jest pierwotną wypowiedzią, co cytatem, która data/godzina jest do którego textu etc. Po prostu GALIMATIAS! Na skraju wytrzymania postanowiłam wzmocnić się, "okrzepnąć" przez wyryczenie się w rękaw mojej siostrze, bez gadania i pocieszania (bo przecież decyzję już podjęłam) chciałam tylko by ktoś przy mnie był.

i co się okazało?

wiele rzeczy nie jest takimi na jakie wyglądają - krótko: mój mąż pomagał mojej siostrze w szpiegowaniu jednego patafiana, z którym ona kiedyś się spotykała pomimo moich wyjątkowo krytycznych uwag nt romansów tegoż indywiduum. Siostra wstydziła się przyznać, że coś ją ciągnie do tego gnojka, a później chciała (musiała?) sie z nim rozprawić. Potrzebowała dowodów i dyskretnej pomocy mojego męża-informatyka. W efekcie, korespondencja męża wymieszała się z cudzą tworząc prawie zabójczy dla mnie koktajl emocji. Myślę, że kiedyś głowę bym jej urwała po pierwsze, że straciła tyle czasu z patafianem, po drugie, że włamują się na cudze konta. A po trzecie, że nie przewidzieli mojego włamu na konto i doprowadzenia mnie do stanu przedzawałowego.

Koniec końców stwierdziłam, że mojemu mężowi do świętości jeszcze trochę brakuje (tak samo jak i mnie. Dlatego by zyskać właściwą perspektywę i przekonać się czy od innych nie wymagam więcej niż od siebie, przeczytałam własną korespondencję do "męskich" znajomych zwracając uwagę na ton, słówka i wiecie co? Też mógłby się do paru rzeczy przyczepić...

Resztę opiszę później ("spotkania", rozmowa z tą "drugą") ...
bbkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 11:13   #165
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bbkk Pokaż wiadomość
wiele rzeczy nie jest takimi na jakie wyglądają
Ufff, normalnie kamień mi spadł z serca, że w jakiś sposób udało się to wyjaśnić... i że Twój mąż nie jest takim wrednym patafianem, za jakiego go uważałyśmy wszystkie Czekam na dalsze wieści

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 11:23   #166
ewakuacja
Zadomowienie

Jezzuuuu co za historia ! Tak sie zdenerwowalam i wczulam w Twoja sytuacje.. Czekam na rozwoj akcji.

Buziaki
Stary 2008-11-07, 11:25   #167
Grapefrutka
Zakorzenienie

Ale ulga, a już zaczynała się godzić z tym że faceci moga byc tak podli. Dobrze że się wszystko wyjaśniło własnie w taki sposób i że wasz zwiazek wyszedł z tego cało. Wiekszość z nas juz skreśliła Twojego męża ale naszczęscie się myliłyśmy Bardzo się cieszę że to przetrwałaś ale to co się nadenerwowałaś i naplakałaś to twoje ale za jakiś czas bedziecie się z tego oboje śmiać. Gorące buziaki
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 11:31   #168
ewakuacja
Zadomowienie

A ja sie zastanawiam co to by bylo jakbys sie nie wyplakala siostrze i Twoj TZ dostalby pozew.. Ta historia nadaje sie na film
Stary 2008-11-07, 12:29   #169
HollyG
Zadomowienie

Niesamowite bbkk, ale nam emocji przysporzyłaś napisz książkę

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 12:35   #170
koKOro
Zakorzenienie

ale chyba nie zdradzisz się mężowi?

ale numer

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 12:50   #171
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Ja nadal nie bardzo rozumiem co ma spisek z siostrą w roli głównej wspólnego z tym, że mąż pisał do jakiejś kobiety i umawiał się z nią. Dlatego też chętnie dowiem sie co i jak
Stary 2008-11-07, 13:11   #172
kasiek@
Raczkowanie

No to sie nazywa happy end. Tyle zbiegów okoliczności, z tymi Twoimi delegacjami, ślubem, wyjazdem..., tylko jedno mi właśnie nie pasuje z tym wyjazdem o którym pisałaś, który Ty zorganizowałaś. W meilach bylo napisane, że wyjeżdża. To Twoje siostra z tym kolesiem też tam byli?
Ale siostra pewnie miała z Ciebie niezły ubaw. Odchodziłaś od zmysłów niepotrzebnie.
Stary 2008-11-07, 13:56   #173
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Otworzyłam wrota do mojego p i e k ł a.

Zaczęło się: tęsnkię, całuję, moja ręka delikatnie pieści..., spotkajmy się, brakuje mi ciebie, kwiatuszku, koteczku, rybko, pamiętam twój zapach, już się nie mogę doczekać rozmowy, zobaczył(a)bym się z tobą choćby teraz, nie mogę się otrząsnąć z wrażenia które na mnie zrobiłeś /-aś, spędźmy razem weekend i kilka naprawdę (!) romantycznych maili (chyba jedynie nie padło słowo "kochanie"?) - aż mnie coś w środku ściska, nie będę sobie więcej "tekstów" przypominać, bo czuje jakby mi ktoś nożem watrobę kroił. Aaaa są to maile z końca 2006, z całego 2007 i okolice sylwestra 07/08.!
Cytat:
wiele rzeczy nie jest takimi na jakie wyglądają - krótko: mój mąż pomagał mojej siostrze w szpiegowaniu jednego patafiana, z którym ona kiedyś się spotykała pomimo moich wyjątkowo krytycznych uwag nt romansów tegoż indywiduum. Siostra wstydziła się przyznać, że coś ją ciągnie do tego gnojka, a później chciała (musiała?) sie z nim rozprawić. Potrzebowała dowodów i dyskretnej pomocy mojego męża-informatyka. W efekcie, korespondencja męża wymieszała się z cudzą tworząc prawie zabójczy dla mnie koktajl emocji. Myślę, że kiedyś głowę bym jej urwała po pierwsze, że straciła tyle czasu z patafianem, po drugie, że włamują się na cudze konta. A po trzecie, że nie przewidzieli mojego włamu na konto i doprowadzenia mnie do stanu przedzawałowego.

Koniec końców stwierdziłam, że mojemu mężowi do świętości jeszcze trochę brakuje (tak samo jak i mnie. Dlatego by zyskać właściwą perspektywę i przekonać się czy od innych nie wymagam więcej niż od siebie, przeczytałam własną korespondencję do "męskich" znajomych zwracając uwagę na ton, słówka i wiecie co? Też mógłby się do paru rzeczy przyczepić...

Resztę opiszę później ("spotkania", rozmowa z tą "drugą") ...
Sorry,ale jakoś nie widze powiązania między rzekomym i jasnym mailem o zdradzie,między pomaganiu twego męża w sprawdzaniu siostry delikwenta.
Nie kumam,chyba dlatego że głowa mi dziś pęka.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 13:58   #174
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ja nadal nie bardzo rozumiem co ma spisek z siostrą w roli głównej wspólnego z tym, że mąż pisał do jakiejś kobiety i umawiał się z nią. Dlatego też chętnie dowiem sie co i jak
Ja też nie rozumiem...
czekam na relację, pozdrawiam
Stary 2008-11-07, 14:09   #175
hania811
Zakorzenienie

Mąż informatyk włamał sie na skrzynkę "patafiana" bo siostra chciała wiedziec o "patafiana" zdradach. Jego meile do dziewczyn z ktorymi flirtował przetrzymywał na swojej skrzynce. One się wymieszały i bbkk wywnioskowala (zresztą nie dziwne) ze to jej mąz prowadzi taka korespondencję, a nie "patafian".

Ja tak sprawę zrozumiałam.

Ciekawa jestem dalszej relacji. bbkk powiedziałas TZ ze sprawdzałaś jego pocztę, no i jekie wnioski po przeczytaniu jej wyciągnęłaś?

...ale historia.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 14:22   #176
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
Jezzuuuu co za historia ! Tak sie zdenerwowalam i wczulam w Twoja sytuacje.. Czekam na rozwoj akcji.

Buziaki
matko to scenariusz do telenoweli
a ktoś powiedziałby,że scenariusze filmow są zawiłe.to losy ludzkie,niedomówienia i niejasności tworzą piekielny los
Stary 2008-11-07, 15:37   #177
ewakuacja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Mąż informatyk włamał sie na skrzynkę "patafiana" bo siostra chciała wiedziec o "patafiana" zdradach. Jego meile do dziewczyn z ktorymi flirtował przetrzymywał na swojej skrzynce. One się wymieszały i bbkk wywnioskowala (zresztą nie dziwne) ze to jej mąz prowadzi taka korespondencję, a nie "patafian".

Ciekawa jestem dalszej relacji. bbkk powiedziałas TZ ze sprawdzałaś jego pocztę, no i jekie wnioski po przeczytaniu jej wyciągnęłaś?

...ale historia.
Ja tez tak zrozumialam mniej wiecej

Ale nadal nie wiem o co chodzi, ze "mezowi do swietosci jeszcze troche brakuje" . Czyli cos tez chyba naskrobal. I nie rozumiem spotkania z "ta druga". To w koncu jest jakas inna czy co ?

Allle opowiesc
Stary 2008-11-07, 15:42   #178
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

...ale historia.
AAA,chyba że tak.Teraz rozumiem. Jestem ciekawa jak dalej się to wszystko potoczyło.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 15:54   #179
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Pokaż wiadomość
Ja tez tak zrozumialam mniej wiecej

Ale nadal nie wiem o co chodzi, ze "mezowi do swietosci jeszcze troche brakuje" . Czyli cos tez chyba naskrobal. I nie rozumiem spotkania z "ta druga". To w koncu jest jakas inna czy co ?

Allle opowiesc
moze bbkk che miec 100%pewność,że to nie o jej męża chodziło.
Stary 2008-11-07, 15:57   #180
ewakuacja
Zadomowienie

No nie wiem, ale mam nadzieje ze sie wszystkiego dowiemy
Dawno nie przezylam takigo szoku

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości