|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent Dla 11 Latki?
Uwazam, ze wy jestescie jakies dziwne bez obrazy.Sama mam 11 lat nie dlugo 12 i nie jestem juz takim dzieckiem zeby sie bawic barbi i zeby dostawac wszystko specjalnie dla dzieci witch winx? takimi rzeczami zajmuja sie 5 latki ja bym kupila jakas fajna torbe pamietnik kosmetyki perfumy (ale nie z bajeczek dla malutkich dzieci )
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świat znów poszedł na przód
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla nastolatki
Niedługo zbliżają się urodziny siostry mojego chłopaka.
Dziewczyna będzie miała 16 lat. Jest zwykłą nastolatką, nie malującą się i nie roztrzepaną aż tak. Nie wiem co można by jej sprezentować. Nie używa żadnych malowideł, biżuteria hmm... chyba też nie, bielizna myślę, że też nie wchodzi w grę... Myślałam nad książką, znacie jakąś dobrą, taką bardziej poważną, niż na 16 lat? Podsuncie mi jakieś pomysły.
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakaś książka Marty Fox?
A może lubi "Zmierzch"? Moze byc tez jakis gadzet ![]() albo gra typu The Sims a dla 12-latek polecane obecnie sa różne rzeczy z Hannah Montana.. Szał na to jak nic. Mam młodsza siostre (w tym roku lat 13) i ma bzika. Cieszy sie nawet jak dostanie notes czy długopis. Na Gwiazdkę dostała m.in: pościel, grę, film, perfum..
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Hehe 16 latki to wbrew pozorom już nie dzieci. Mam kuzynkę w takim wieku i na jej urodziny kupiłem jej książkę, która wcale nie była dla dzieci
Dodatkowo kubek ze zdjęciem i chyba była szczęśliwa.
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
na 16 urodziny - troszkę starsza jestem ale nie tak bardzo więc może się wczuję ...skoro nie kosmetyki i biżuteria to... może album na zdjęcia - zawsze chciałam dostać, niezależnie od wieku, niestety takie proste a nikt na to nie wpadł. [ na następne uro komuś bardziej zasugeruję
] albo ramki na zdjęcia - lubie mieć zawsze w zasięgu wzroku 'dobre wspomnienia'.a może jakiś zabawny T-shirt kup, oryginalny, z jakimś ciekawym napisem.
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
ja osobiście mam teraz 12 lat, moja kuzynka zawsze ma jakieś fajne pomysły na prezent, na 11 urodzinki dostałam takie długie śliczne kolczyki, peeling do ciała, zieloną koszulkę na cienkich ramiączkach. A na 12 dostałam dwie super książki,pamiętnik, i śliczny perfum i to bardzo mi się wszystko podobało
|
|
|
|
|
#158 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem fajnym, a nie koniecznie drogim prezentem dla każdej dziewczyny jest ładna, markowa torebka. Proponowałabym taki jak na stronie:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/product-p...063754-04.html model z Pumy. Kolor i wzór typowo kobiecy
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 13 lat i mam 12-sto letnią dziewczynę!!!! 11 a 12 lat wiele się nie różni i pomysły również!!!!!!!!!! Więc szczerze wam powiem że jakieś samochodziki czy lalki barbie albo inne rzeczy jakie tu piszecie są bez sensu
|
|
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
ja mam 11 lat i moje kolerzanki zawsze cieszą z torebek, portwelów i skarpetek na komórke ewentualnie jakiegoś misia ,a ten co ma ogród taki fajny ślizg
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- mogą być z diddla albo z high school musical mnie interesuje teraz zmierzch na allegro sprzedają właśnie torebki,portfele i skarpetki na komórki ja kupiłam i są pardzo fajne
|
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem co mam kupic na urodzinki.??
Moja przyjaciółka kończy 14 lat i nie wiem co ja mam jej kupić
|
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
Czy wy myślicie że dziewczyny które mają 11 lat to malutkie dzieci ? hello , ja mam tyle i mam więcej kosmetyków niż moja mama . Witch , Hanna i coś takiego jest dla 8 latek ! ogranijcie się !
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, że fascynacja postaciami serii "Zmierzch" jest bardziej dorosła niż Witch czy H.Montana?
Wiesz, z perspektywy 30-latka nie widać specjalnej różnicy między 8 a 11-latką. A rzeczy z motywem Hello Kitty czy Sheep? To teraz jest na czasie czy już nie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie wiem co mam kupic na urodzinki.??
Ty nie wiesz, a co dopiero my!
Przecież jej nie znamy. Nie wiemy czym się interesuje, jakie ma hobby, co już ma, o czym marzy. Ty to wiesz. I wiesz jaką gotówką dysponujesz. Jeśli będziemy wiedzieć to co ty, to może coś wymyślimy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że rzeczy z Hello Kitty czy Sheep są na czasie
widziałam nawet studentki, które miały zawieszki czy charmsy z Hello Kitty na prezent dla 11 latki polecałabym np. jeśli ma laptopa fajną naklejkę na niego z jakimś super motywem. Dziewczynki w tym wieku lubią się już wyróżniać i być modne. Naklejki na laptopy są ok. Można znaleźć motyw buntowniczy, albo romantyczny, lub po prostu ekstrawagancki. Poza tym taka naklejka oprócz walorów estetycznych chroni obudowę laptopa
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Elfir, jeśli chcesz żebyśmy Ci coś doradziły, to musisz nam podać więcej szczegółów
|
|
|
|
|
#168 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 17 lat i jestem kolekcjonerką lalek Barbie. I kiedy będziesz starsza zrozumiesz, że każdy ma inny gust i niektórym podobają się rzeczy z jakiś Witch'ów czy HSM, niektórzy wolą lalki Barbie, a niektórzy, przykładowo ty, wolą robić z siebie własne karykatury maziając się różnymi świństwami. To tyle ode mnie jeśli chodzi o prezenty. Mimo mojego wieku lalką Barbie bym nie pogardziła ![]() Cytat:
I nie pikol mi tu głupot, bo każdy ma inne zainteresowania i nie Tobie osądzać co się będzie komuś podobało, "bo twoja dziewczyna myśli tak, a nie inaczej". Pozdro for all |
||
|
|
|
|
#169 |
|
Uzależnienie
|
Jak ja byłam nastolatką to zawsze trafionym prezentem był błyszczyk czyli idealny kosmetyk dla nastolatki
ale to było 10 lat temu, ostatnio widziałam dwunastolatkę z czerwoną szminką na ustach i grubą warstwą podkładu więc nie wiem czy błyszczyki są teraz w łasce
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Moja 16 -letnia siostra najbardziej cieszy się z kosmetyków, ciuchów i biżuterii. Ostatnio jest zafascynowana charmsami - zobaczyła u mnie, więc na urodziny kupię jej kilka zawieszek w Aparcie, tych najtańszych srebrnych, żeby na wypadek jak jej w szkole zginą nie było płaczu.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
kupon do Sephory dla starszych - niech sobie kupią, na co mają ochotę.
Do czego służą charmsy?
|
|
|
|
#172 | |
|
live your passion
|
Cytat:
.Jak dla mnie 11 lat to wcale nie jest dużo. Chyba już nie nadążam za tym światem... Ja w tym wieku skakałam w gumę i przez skakankę, grałam w klasy i jeździłam na przyrdzewiałych, sznurowanych wrotkach zakładanych na buty... Nie znaczając z tematu myślę, że najlepszymi prezentami dla 11latki byłyby: - delikatne kosmetyki typu błyszczyk, delikatny lakier do paznokci czy perfum - książki; chociażby "Coraline" (jest też film animowany z zeszłego roku) - ozdoby na komórkę czy komputer - biżuteria sztuczna lub ze srebra - torebka, ale w młodzieżowym stylu, nie jakaś skórzana czy w wężowy/krokodyli wzór - album na zdjęcia - coś związanego z zainteresowaniami np. szkicownik, kredki i ołówki - pluszaki (i niech mi się tu 11latki nie burzą, że to dla dzieci) |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Mam siostrę w tym wieku to mogę ci jedynie doradzić co bym kupiła komuś takiemu, ale są różne gusta. Teraz bardzo modne są legginsy, więc może znajdź jakieś w ciekawy wzór i apaszki/szale/koszule w krate. Możesz tez kupić kosmetyki (maseczki, perfumy, błyszczyki), biżuterię (kolczyki, naszyjniki, bransoletki), jeśli lubi czytać to jakąś książkę, ładny portfel lub piórnik, bluzkę, pasek.
|
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
wiem post stary, ale skomentuje ponieważ się zdenerwowałam widząc 11 latki i ich zdenerwowanie ._. szczerze? po co wy się malujecie? ja sama mam 12 lat a używam pomadki do ust, lalek już nie kupuje ani żadnych gadżetów do nich, bo to taki wiek że wole sobie kupić coś do ubrania, chociaż widząc lalki nie raz bym się jeszcze pobawiła...
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
Ja swojej młodszej siostrze kupiłam ostatnio kolorową pufę do siedzenia - ona uwielbia takie nowoczesne gadżety wnętrzarskie i zna się trochę na tym (o dziwo, już!), więc była bardzo ucieszona, że ma coś modnego w pokoju, zamiast tradycyjnego krzesła.
Polecam, bo świetnie się na tym siedzi czytajac książki, słuchając muzyki itp. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2017-08-25 o 17:23 Powód: link |
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Pufa to taki trochę.. średni prezent
Nie sądzę żeby była zadowolona.Zresztą każda z nas była nastolatką, choć może w nieco innych czasach. W modzie zawsze jest biżuteria, jakieś ciuszki, torebki.. ale żeby dopasować się do stylu córki. Jeśli ma już smartfona to moze jakieś fajne etui, selfie sticka jeśli lubi fotki? Moja łapie się za książki i gazety, jak troche podrośnie to pewnie jej jakiś czytni kupie, może złapie bakcyla czytania
|
|
|
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
Kosmetyki, książki, jakiś gadżet elektroniczny, kartę podarunkowa
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#178 |
|
BAN stały
|
Może jakaś faja bransoletka? Albo bon zakupowy do ulubionego sklepu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

więc nie wiem czy błyszczyki są teraz w łasce