![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezenty dla najbliższych - robione własnoręcznie.
maly_karaluszek ja skorzystam z Twoich symboli szczęścia, akurat bawię się masą solną, a chciałam czymś na mikołajki obdarować koleżanki z masy solnej, wiec myślę, że zrobię coś z tego, co wymieniałaś.
------ Chciałabym jeszcze w masę solną "zamontować" grosiki, ale nie wiem co by to mogło być, żeby tam ten grosik pasował. Macie ajkiś pomysł?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak samo jak puszka zwykłego lakieru do drewna, którą od dłuższego czasu lakierujemy aniołki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
musze wlasnie ochodzic po jakis takich sklepach najlepiej budowlanych, bo wtedy chyba taniej wychodzi za lakiery i farby, niz w jakis sklepach plastycznych
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
BAN stały
|
"Mały Karaluszek" Dzięki serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atrisale Czas edycji: 2010-11-09 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
![]()
ja dekupażuję i takimi prezentami obdarowuję najbliższych ...
np ![]() ![]() mój blog http://bajkadecoupage.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Ten z lawendą- cudo!
![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
ale super
![]() ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Ostatnio ciocia mi pokazała jak zrobić śliczne kwiatkowe kule z poskładanego papieru
![]() ![]()
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
No więc wyszło coś takiego:
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
z racji nadchodzących świąt i ograniczonego budżetu mam zamiar zrobić własnoręczne prezenty z tym, że u mnie zawsze jest dużo osób na wigilii... no , ale cóż
![]() chcę zrobić filmik ze zdjęciami kazdego z rodziny przy okazji napisac tam świąteczne życzenia( dopasowane do kazdego )a w "tle" by leciala swiateczna muzyka ![]() mamie chce narysować portret... (ps. dużo o rysowaniu się dowiedziałam z tej strony ; http://krok-po-kroku-elfik777.blog.o...588,index.html ) myślałam żeby dla rodzinki całej upiec pierniczki jako prezent grupowy ![]() hm zastanawiam się nad wyszyciem małych obrazeczków ![]() dziewczyny wrzucajcie swoje pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
piękne te kwiatki, nie powiedziałabym na podstawie tych zdjęć, ze sąz papieru. Śliczne
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Ok, tak więc najpierw dam fotki a potem opis (przepraszam za jakość ale ostatnio padł mi aparat a z telefonu to nie to samo)
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Tak więc zaczynamy od zrobienia jednego płatka. Potrzebny jest kwadrat, którego zginamy na pół. Później zginamy oba ramiona jak na zdjęciu 3 i 4- znowu powstał na kwadrat. Składamy prawą i lewą stronę tworząc tzw. latawiec (zdj. 5 i 6). Rozkładamy jedną stronę i składamy, by wyszło tak jak na zdj.8. Czynność powtarzamy z drugiej strony. Zginamy do wewnątrz oba ramiona tak, żeby powstały trójkąty (zdj. 10). Obie strony składamy jeszcze na pół (zdj. 11). I już praktycznie mamy jeden płatek. Trzeba go jeszcze złożyć (ostatnie zdjęcie) i skleić. Płatek gotowy
![]() ![]() ![]()
Włosy coraz dłuższe ![]() ![]() Edytowane przez asiunia19021 Czas edycji: 2010-11-20 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę zrobić tego 8 kroku ! ![]() Edytowane przez Agnesik_ Czas edycji: 2010-11-21 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Kurcze... no chyba nie potrafię tego jakoś inaczej wyjaśnić
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
A ja nie widze tych obrazkow ;( odkad forum padlo nie widze zadnych obrazkow mimo ze wszystko mam dobrze ustawione.
Wracajac do tematu to podaje dwa tutoriale na fajny prezent/ozdobe domu czyli ciekawy sposob na rodzinne zdjecia http://pinefeather.typepad.com/pine_...y-entry-1.html http://pinefeather.typepad.com/pine_...s-project.html na tej stronie poza tymi dwoma jest cala mas roznych rownie fajnych tutoriali podaje je bo sama w tym roku zamierzam zrobic wlasnorecznie prezenty widzialam swietne pomysly na cafeart na aniolki swieczki i mydelka ale szukam rownierz czegos innego jakis pudeleczek, glownie na prezenty dla dziewczyn czy ktos moglby mi podac linka ? do takich tutoriali jak na cafeart ? nie musza byc po polsku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
![]()
A więc przeczytałam wszystkie 6 stron i inne serwisy no i daje kilka pomysłów:
1. Brelok z imieniem, np. z masy solnej wyrzeźbić imię, przezwisko, nazwisko co się tam chce połączyć to i gotowy brelok, jak zrobię taki to wstawię zdjęcie. 2. Wesołe mydełko, a więc rozpuszczamy mydełko wg wcześniejszego przepisu i formujemy w to co nam wpadnie, np, choinkę, mikołaja, serce... itp. 3. Stojak na kolczyki Z masy solnej wyrabiamy półkule lub coś innego byleby z płaskim spodem, wbijamy w to np. patyczki po lizakach albo wykałaczki, najładniej wyglądają kolorowe patyczki - to na kolczyki wiszące. Można jeszcze zrobić dziurki na kolczyki wkrętki. 4. Gniotka - nie wiem czy to było ale pisze, Do balonika nasypać mąki i gniotka gotowa 5. Stojak na świeczkę, również z masy solnej robimy dowolny kształt, i a w środku miejsce na świeczkę i stojak gotowy. 6. Pudełko na długopisy. Można robić z masy solnej, metalu itd. Formujemy kształt i gotowe, Swój ozdobiłam w pieniądze, tzn, grosze tak zwane żółciaki Osobiście wybiorę 3 rzeczy z tych i zrobię dla mojej rodziny. Zapomniałam dopisać ze każdą z tych rzeczy trzeba ozdobic żeby ładnie wygladała! Co myślicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
kazia jak zrobisz to czekam na zdjęcia
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja od niedawna bawię się w decoupage i postanowiłam wszystkim zrobić własnoręcznie prezenty
dla taty zrobiłam pudełko w stylu myśliwskim a dla siostry z różą dla mamy jeszcze nie skończyłam, a będzie to duże pudełko na jej kolekcję widokówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Super wątek, macie naprawdę wielki talent
![]() na pierwszej stronie zauważyłam choineczkę, podobną do tej którą planuje zrobić i postanowiłam wam pokazać ![]() Ps. znacie może coś łatwego do zrobienia dla muzyka?
Edytowane przez natalaaaaa Czas edycji: 2010-12-13 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Krotochwila, jeju takie pudełeczko w stylu myśliwskim byłoby jak znalazł dla mojego taty! Bardzo Ci zazdroszczę talentu, ja niestety będę musiała wymyślić coś innego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Macie jakiś pomysł jak "utwardzić" plasteline? Można tak ? Chciałabym zrobić jeden z moich pomysłów ale wydaje mi sie ze najlepiej wyglądał by robiony z plasteliny... Macie jakiś pomysł zeby utwardzić to? ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno zaczęłam robić aniołki z masy solnej.
Dziecinnie proste, a efekt przerósł moje oczekiwania... Pomysł narodził się z potrzeby podreperowania budżetu, ale zanim doszłam do wprawy - miałam mnóstwo aniołków, z którymi trzeba było coś zrobić. Znajomi i rodzina przyjmują je z zachwytem ![]() Jeśli do takiego aniołka dorobi się coś z myślą o konkretnej osobie, prezent może nabrać wartości ![]() Moje aniołki wyglądają tak: http://imageshack.us/photo/my-images/89/sdc10599p.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/8/sdc10594w.jpg/ Receptura masy solnej jest dziecinnie prosta, wiele odmian można znaleźć w necie. Jedyny minus, to oczekiwanie, aż wyroby wyschną. pozdrawiam Paulina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
wow. bardzo ladne Twoje aniołki. ja sie zawsze bawie masa solna przed siwtami - robie ozdoby, tez najczesciej aniołki - na choinkę, ale moje sa okropne
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze starałam się dać chłopakowi coś własnoręcznie robione, zwłaszcza, że mu się to podoba (tak mówi). Może podam kilka pomysłów na różne okazje:
* ręcznik z własnoręcznie wyszytym napisem "KOCHAM CIĘ!" * prezentację urodzinową na płycie CD (z wierszykami, jego i moimi zdjęciami, gifami urodzinowymi..) * rysunek anioła oprawiony w antyramę * kalendarz z naszymi zdjęciami * "książeczkę" z życzeniami do wykorzystania * list miłosny wysłany pocztą (bardzo był zaskoczony) * serduszka z powodami mojej miłości do niego, które musiał sobie sam znaleźć (znajdując jedno miał wskazówkę gdzie ma szukać kolejnego itd.) W tym roku nie miałam pomysłów na coś własnoręcznego ale zrobie sama chociaż kartkę świąteczną z życzeniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
No właśnie mam nadzieje że ten wątek ruszy, do świąt juz tylko 2 tygodnie a ja jeszcze nie mam prezentow i nie wiem co zrobić??
Trochę decoupażuję, haftuje, rysuję itd. ale nie mam pomysłu co zrobić. Moja rodzina właściwie nie potrzebuje takich rzeczy.... Więc jestem w kropce. Może wizażanki powrzucalyby jeszcze jakieś pomysły, jakieś niebanalne i zeby te prezenty były nie tylko ładne ale i naprawdę użyteczne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.