![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wasze pierwsze kosmetyki :)
Pierwszy to chyba był taki totalnie spirytusowy tonik na moje pierwsze pryszcze Acnosan się chyba nazywał czy jakoś tak
![]() ![]() to wszystko w wieku lat około 10-11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
mój pierwszy to jakiś tonik A.T.W do cery trądzikowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
BAN stały
|
Zel do mycia twarzy TinTin Ziaji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: wasze pierwsze kosmetyki :)
najwcześniejszym moim spomnieniem jest podbierany mamie wściekleczerwony lkier do paznokci i znienawidzony przeze mnie krem Nivea.
Potem była masakra, już jako nastolatka miałam tendencję do przesuszonej i podrażnionej skóry a tu nic do mycia ani sarowania nie dało sie kupuć. Pamiętam mój pierwszy cudowny tonik nawilżający bezfirmowy jakiś, pierwszy ochronny krem Soraya, pierwszy podkład Margaret Astor. Ah te wspomnienia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Moim pierwszym kosmetykiem, już w czasach przedszkolnych, był krem Bambino, a później Nivea Soft. Smarowałam nim buzię przed każdym zimowym wyjściem do przedszkola lub na zakupy z mamą
![]() W podstawówce już było większe szaleństwo kosmetyczne, ale początki były marne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
w sumie to srednio to pamietam.
wiem ze jak bylam mala zawsze dostawalam wielkie zestawy 'kolorówki dla dzieci' i malowalam sie tym do jakis zabaw, a czasem probowalam ucharakteryzowac tate xD ale takicm pierwszym prawdziwym kosmetykiem, ktorego uzywalam na codzien byl chyba błyszczyk pomarańczowy z taka kulką xD bylo to bodajze w 4 klasie. pozniej jesli chodzi o pielegnacyjne to tonik z avonu i jakis kremik ![]() w pierwszej gim korektor z avonu na pryszcze, a pozniej jakis blyszczyk z joko i tusz do rzes. a swojego peirwszego alkeiru do paznokci nie jestem sobie w stanie przypomniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
ćwir ćwir
|
Pierwszy tonik w zyciu- Eris, takie biały z pomarańczowo-czarną naklejką... I miał taki syfiasty brązowy odcień
![]() ![]() ![]()
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
pierwszy tonik z serii nastolatki, nawet chyba jeszcze teraz jest w sklepach
![]() ![]() jescze w przedszkolu mialam caly plecaczek kosmtykow kolorowych z avonu, byly prawdziwe do malowania,a le z serii dla dzieci, wiec to sie chyba nie liczy... a teraz kolorowki nie uzywam, mam 17 lat i nie uwazam zeby to bylo za bardzo potrzebne, oprocz korektora i czasami tusz do rrzes ale nie codziennie bo leniuch ze mnie i zmywac sie nie chce.... jescze w 1 gim. dostalam od mamy fluid matujacy, bo nos sie zaczl blyszczec i wtedy to byla tragedia, ale potem znalazlam swietny krem na to do ktorego jestem przywiazana do dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
Brązowy błyszczyk do ust Bell
![]() ![]() Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2008-05-29 o 21:31 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek
![]() Pamiętam serię dla dzieci z Oriflame czy z Avonu, chyba z syrenka Ariel(?) MIałam cały komplet, ale byłam szczęśliwa ![]() W gimnazjum zaczełam miec kłopoty z cerą i zaczęłam od żelu Tin Tin, pamiętam, że wyczytałam o nim w Filipince ![]() Oprócz tego początkowo używałam tylko korektora, Dopiero w 3 klasie gimnazjum doszedł podkłóad i tusz do rzęs. I jakoś to się buja do teraz i niestety używam coraz więcej kosmetyków.
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Początkowo używałam tylko błyszczyków firma się nie liczyła tylko cena, później jeśli dobrze pamiętam żel i tonik tin tin i korektor oriflame.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
puder w kamieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
rozowa szminka i lakier z avonu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Połowa lat 90,a więc dawnooooo temu,byłam nastoletnią gówniarą i mamie podbierałam obleśnie blado-różowy perłowy lakier do paznokci,jakiś brązowy fluid z Avonu i podpaski nie mając jeszcze @
![]() Ale takie pierwsze z moich kosmetyków to tusz do rzęs Constance Carrol,dezodorant Limara Caribian i dezodorant fioletową Extasy-zapach wcale mi nie pasował ale koleżanki wszystkie go posiadały więc nie chcąc odstawać od nich również go musiałam mieć ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2013-01-27 o 20:51 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze kosmetyki to antyperspirant w kulce Nivea, różowy blyszczyk Bell i pomadka ochronną z Nivea. W gimnazjum krem matujacy z Soraya, peeling Avon i tonik Ziaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Konto usunięte
|
w podstawówce dezodorant rap
potem liceum doszedł krem i tonik under20 dostałam też od mamy cień niebieski i złoty chyba celia i brązowa pomadka miss sporty. Brązową pomadkę używam do dziś tylko innej firmy. ![]() Pamiętam jaka byłam z sibie dumna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Strzelaj lub emigruj!
|
J pamiętam jaka byłam dumna jak sobie kupiłam błyszczyk w kulce z brokatem z avonu
![]() I jeszcze miałam tusz do rzęs miss sporty ![]() i wchodziły na rynek antyperspiranty Lady speed stick w żelu- to był hit ![]()
![]() |
#168 |
zielony stworek
|
Wątek konkursowy przypomniał mi o mojej traumie związanej z zapachem kremu Nivea, który kiedyś był w domu rodzinnym kremem do wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.