|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
[
Boszenka kilka dla mnie, bo za mną też chodzą a zrobić nie ma komu
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, gratuluję
Nie będę miała córki i też muszę z tym jakoś żyć Ale zazdroszczę naprawdę, dwie dziewczynki to chyba najlepsze co może być Gabi, ja na początku tez ciągle piłam ale teraz muszę sobie raczej przypominać. Nie mam już takiego pragnienia i nie doję butli wody na dzień dobrze że mąż robi mi herbatki w kubku Manna (tym mega ).
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Esti wielkie gratulacje
Anulka tez slyszalam o tym ze zgaga pojawia sie jak wloski rosna dzidzi Oczywiscie ja w to nie wierze. Bo moja ciocia miala cala ciaze zgage, i co??? Moja kuzynka urodzila sie lysa jak kolano![]() Marika jak mi glupio....
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozlewambaniak na butelki 0,5 litrowe i rozstawiam po całym domu
i po prostu popijam ![]() zobaczcie jaką krótką listę zamieszczają laski u mnie w mieście (do szpitala co trzeba) w porównaniu z niektórymi listami! Wyprawka do szpitala Niezbędnik Mamy koszula nocna do karmienia 2szt szlafrok majtki bawełniane i majtki jednorazowe (po 3 pary co najmniej) skarpetki podkłady w kształcie podpasek lub podpaski duże (cała paka) przybory toaletowe ręczniki ręczniki papierowe stanik do karmienia + wkładki lakatcyjne bawełniana chusteczka lub pieluszka do ocierania potu kubek i ulubiony twój Jasiek dowód osobisty książeczka ubezpieczeniowa karta przebiegu ciąży wszystkie wyniki badań bepanthen w maści lub maltan (na sutki) tantum rose (do mycia krocza) Niezbędnik niemowlaka 10 pieluszek tetrowych i kilka jednorazowych 3 koszulki bawełniane 2 bawełniane czapeczki 2 pajacyki skarpeteczki ręcznik kąpielowy z kapturkiem kocyk ubranko na wyjście ze szpitala mydełko dla niemowlaczków np.(Bubchen) oliwka dla niemowląt krem do pielęgnacji pupci 70% spirytus do pielęgnacji pępuszka gaziki jałowe waciki Chusteczki wilgotne nawilżające |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Marika, gratuluję serdecznie
Bardzo mało przytyłaś, ja w 22 tygodniu mam na plusie już 4 kg ![]() Poiglot, to ciśnienie pewnie masz w normie skoro położna nic nie mówi. Ale przydałoby się mierzyć i w domu bo ja np. w gabinecie zawsze mam wyższe z nerwów i wtedy jest książkowe A w domu bywa że baaardzo niziutkie.Sashka, skoro Twój TŻ się nie skarży na częstość przytulanek to widać jakoś daje radę przetrwać Mój to od razu marudził i niedawno chciał nawet grafik ustalać Hmm usprawiedliwia go tylko to że jest o 3 lata młodszy więc może jeszcze nie dojrzał A ciuszki lepiej pokupuj teraz na 62, Wasz dzidziol może być dłuuugi...
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi telefonami to świetny pomysł, tylko komu na priva ja mam go wysłać?? Jest ktoś kto będzie miał ich spis czy jak to ma wyglądać??
Gratuluję wszystkich dziewczynom, które już wiedzą co będą miały ich synusiów i córeczek Gratuluję wszystkim zdrowym dzidziolkom i ich mamusiom. Przepraszam, że ja tak for all ale ciężko mi nadrobić zaległości. Mój TŻ ma problem ponieważ moje libido wynosi -10. Nie mam ochoty na przytulanki i czasem bardzo rzadko daję się skusić ale bardziej dla niego niż dla siebie. Mam nadzieję, że to minie jak najszybciej bo mnie to zaczyna przerażać... robię się chyba oziębła ![]() Mi brzuszek pokazał się taki leciutki już w 3 miesiącu, nikt go nie zauważa tylko ja
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2009-01-09 o 13:38 |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez już chcę wiedzieć..może w poniedziałek się uda ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
esti
gratuluje ubranka brak słów wiecie wsród znajomych którzy będą mieć dzieci w tym roku prawie każdy kto będzie miał drugie dziecko będzie ono tej samej płci co starsze rodzeństwo niezle comarkia sorki ale dziewczyny ostatnio tyle piszą że trudno nadążyć ![]() i już nie wiadomo co komu odpisać ![]() gratulacje kolejna mamuśka synka będzie
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
PLACKI
![]() ![]() Ja w ciąży mogę pożerać placki i frytki.... ![]() Esti - gratuluję drugiej córki. Przyznam szczerze że troszkę Ci zadroszczę... ![]() gabriela - faktycznie ta lista to króciutka. Muszę przyznać szczerze że na razie skupiałam się głównie na dziecku, dla siebie jeszcze nic nie mam. marika - gratuluję synka ![]() sashka, poliglot - ja wam zazdroszczę, ż tak sobie śpicie długo... ale od marca to i ja sobie nie będę żałować
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz że miałam podobnie...zero ochoty na przytulanie..Tż mógł robić wszystko by mnie zachęcić a u mnie nic...ale na szczęście ostatnio zaczyna się to zmieniać...zaczynam wracać do siebie i moja ochota...jednak te hormony straszny bałagan nam robią i jedyne co możemy zrobić to przeczekać a Tżci muszą uzbroić się w cierpliwość
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie przeczytałam na mamuśkach styczniowo-lutowych, że dziewczynie 4 tygodnie przed porodem synek zamienił sie na córeczkę
! Ale czad. Dziewczyny, czyli jest jeszcze nadzieja dla tych co już zwątpiły
Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-09 o 13:43 |
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
aż lecę poczytać....
|
|
|
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzy chlopak ![]() Hmmm...wydawalo mi sie, ze to wlasnie na Slasku powinno byc lzej ze znalezieniem pracy, ale widocznie taki martwy okres teraz nastal... Masz racje, teraz robimy wszystko,zeby naszym skarbeczkom bylo jak najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Straszny plackozerca zrobil sie ze mnie w tej ciazy Moglabym je jesc codziennie, tylko leniuszkowi nie chce sie trzec ziemniakow ![]() Jutro TZa zagonie, bo mam ochote na wiecej i wiecej ![]() Fajny pomysl z tym rozlewaniem wody po butelkach. Wyprobuje ![]() A ta wyprawka Szok.
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki pisecie na kilometry
przed porodami bedziemy miec pewnie z 6 czesc majowo- czerwcowych Esti gratuluje corci Dzieczeta a ja mam i kupuje 56 rozmiar , nie wiem jak maly on w POlsce jest ale moj syn urodzil sie 4860g i noslil te ciuszki ze 2 lub nawet 3 miechy niektore a dlugi byl wlasnie 56 cm u mnie niezbednik wyglada tak Niezbędnik Mamy szlafrok skarpetki przybory toaletowe ręczniki stanik do karmienia + wkładki lakatcyjne dowód osobisty książeczka ubezpieczeniowa karta przebiegu ciąży tantum rose (do mycia krocza) Niezbędnik niemowlaka ubranko na wyjście ze szpitala |
|
|
|
#166 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co moje dziecie bedzie lyse??? nie mozliwe bo skoro synek to odziedziczy pewnie po tatusiu a tatus owlosiony jak malpka no chyba ze dziala to na odwrot ![]() bralam te same witaminki, ale bylo mi po nich niedobrze a szkoda bo za darmo niestety musze teraz wydawac pieniazki na witaminki Cytat:
druga coreczka... zazdroszcze normalnie no niestety sie nie sprawdzily moje przypuszczenia moje jeszcze sashce sie spelni Cytat:
kolejny lozbuziak w naszej grupie Cytat:
bo juz chodza za mna od tygodnia naszczescie tz ma wolne dzis to bedzie tarl ziemniaczki hihihi ![]() Cytat:
jak bylam na badaniach w szpitalu to mi polozna mierzyla cisnienie i jak skonczyla to sie mnie pyta - wporzadku?- jakas nienormalna.... zwlaszcza ze juz mowilam ze sie na tym nie znam wogole, dla mnie to czarna magia wiec skad mam wiedziec czy wporzadku, chyba ona powinna mi powiedziec ![]() Cytat:
Cytat:
no to pieknie...
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby po porodzie mój syn okazał się jednak córeczką chyba bym oszalała ze szczęścia
|
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia ja tez mogłabym placki i frytki pożerać codziennie
![]() esti gratuluje coreczki sliczna tez bym chciala ale my nadal nie wiemy i ni ebedziemy wiedziec ubranka cudne ![]() gosikk a to wybacz myslalam ze tak ogolnie piszesz. to tak w tym wypadku masz racje ze to juz zalezy indywidualnie od budowy ciała. jak chcesz to gdzies moze znajde zdjecie na ktorym wazylam wlasnie 48 kg. antybiotyku na razie nie bede brac, chyba ze mi sie pogorszy bo goraczki juz nie mam, ten moj lekarz rodzinny wogoel jakis dziwny (nowa kobieta przyszla i chyba przestane do niej chodzic) a co do cisnienia to ja w gabinecie jak mi mierza tez mam dobre i tez ze stresu :P jak mi pobierali krew i mowili ze nie chce leciec ze chyba nic z tego ze to moze od cisnienia i ze sprobuja z drugiej reki to sie zdenerwowalam bo nie lubie igiel i od razu poszlo szybciutko ![]() a na brak przytulanek to narzekam ja bo mojego tz nie ma ![]() boszenka jak bedziecie mieszkac w jakims wiekszym miescie to nie jest tak zle, zawsze sa wieksze perspektywy na prace niz na jakiejs pipidowie sashka staram sie znow prawie nie mowie a katar to mnie zalewa litrami...poiglot calkiem do Ciebie czy moze miec cos z Twojego Tz ? hehe anulka anulka slyszalam moja tesciowa zawsze tak mowi blondynkapoznan jak sie czujesz przed slubem? mnie stres dopiero dopadl jak mi fryzjerka welon we wlosy wczepila ale swiadkowa chyba denerwowala sie chyba bardziej niz my. w kazdym razie napewno duzo glosniej
Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-09 o 14:11 Powód: literowki... |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam chce synka
juz sobie wkrecilam ze to synus i oby byl to synus.. na usg powiedziala ze chlopak.. i jak sluchalismy bicia serca to powiedziala ze po samym sluchu poznac od razu ze chlopak dlatego oBY sie sprawdzilo
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się na nowym wątku. Ale szybko piszecie, nie moge nadążyć, nie za bardzo nawet łapię co która z was pisze
Esti, gratuluję córci Sashka, ciuszki dla maluszka śliczne, ja się pewnie też skuszę na coś. Zgagę mam tak od 3 miesiąca ciąży, męczy mnie nieziemsko, czasem całymi dniami, a wieczorem już szkoda gadać. Na samą myśl o zjedzeniu czekoladki ją mam, nie jadłam już chyba z 2 miesiące, chociaż uwielbiam. Akurat w moim przypadku jeśli chodzi o ten przesąd z włosami może się sprawdzić, jeśli dzidzia odziedziczy czuprynę po tacie , bo jeśli po mnie to będzie miała kiepściutkie włoski. Najgorzej jest wieczorem, mi pomagają trochę migdały.Powiem wam, że ja nie traktowałabym tak dosłownie tego określenia płci, bo z kim ostatnio rozmawaiam, każdy mi mówi, że zna przypadki, że na sto procent miał być syn a urodziła się córka, zdarzyło mi się to słyszeć od kilku osób. Więc ja się nie nastawiam za bardzo na synka, tym bardziej, że nie było dokładnie widać i lekarz stwierdził, że tylko mu tak wygląda jakby miał być synek. Dziewczynki, czy któraś ma takie bóle po prawej stronie w pachwinie i w okolicy nerki? Mnie już kilka razy męczyły, wczoraj cały wieczór przeryczałam, bo już nie mogłam wytrzymać, nospa nie pomogła. Zwykle dopadają mnie po południu i trzymają całą noc. To jest takie coś podobnego do kolki, takie kłucie i drętwienie, nawet dochodzi do pośladka i nogi nie moge zgiąć. Maugoszatka zdaje się coś o bólach pisała, czy to właśnie to? Czytałam w internecie, że tak może być jak jakieś więzadła się rozszerzają, ale czemu tylko z jednej strony? Kurcze poszłabym do gina, ale trochę mi głupio tak latać jak mnie tylko coś zaboli, zdarza sięt o co kilka dni, wiem że w ciąży różne bóle się zdarzają, ale jak rozpoznać co jest normalnym bólem związanym z ciążą a co groźnym. I mam jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś, jak to jest kiedy pojawiają się skurcze, bo nie wiem czy umiałabym rozpoznać gdyby mi się na przykład jakies wcześniejsze pojawiły, często mi twardnieje macica, mam Fenoterol na to, czy to jest jakiś taki specyficzny rodzaj bólu? Jak miesiączkowy czy cos w tym stylu? Może głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem. |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
kurokaize..
no raczej calkiem hehe chociaz zeby nie mnial po mnie czola.. tzn ''zakola'' bo ja niestety mam tego nie widac bo odpowiednia fryzurka i wszystko mozna zatuszowac ale jednak.. a u chlopaka rzuca sie w oczy bo u niego zakryc to bd ciezkomam nadzieje ze dzidzius urodzi sie z ciemnymi wloskami i ciemna karnacja (tak jak i ja) bo moj tz to blondynek hehe
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia, w rodzinie mojego TŻ są sami chłopcy, nie będę próbować do upadłego bo szybciej doczekałabym się drużyny piłkarskiej
Marzyłam o córeczce a nie chciałam synka, będzie syn a o córce mogę zapomnieć Pamiętasz jakie ciśnienie miałaś na badaniach? A najlepiej kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu, ja tak robię i przynajmniej mam kontrolę na bieżąco |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was i mnie się zachciało placków ziemniaczanych
![]() a dzisiaj mam grochówkę, bo wczoraj mi sie chciało i z rozmachem ugotowałam pełny gar ![]() Śmiejcie się, śmiejcie... pamietam , ze u nas była klientka , która kupowała wszystko dla dziewczynki - różowe - a urodziła chłopca. Dobrze ,że mąż nie zgodził sie już na różowy wózek ![]() ... a druga / nie wiem jak to możliwe / dopiero w 8 m-cu dowiedziała się,że będzie mamą nie jednego a dwóch chłopców :d Fajnie, nie? Natura, a raczej sprzęt lub wiedza lekarzy lubi płatać figle
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
czy ja wiem czy wymagania.. ![]() wy tak nie macie? ze sobie tak myslicie co byscie chcieli zeby wasze dziecko mialo po was czy po waszych tz? ![]() wiadomo ze wolalabym zeby kazdy mowil ''ojej klaudia jaki on do ciebie podobny '' a nie na odwrot hihi
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez bym nie wiedziala czy mam uciekac czy co robic. poiglot mnie to obojetne bede sie cieszyc jak bedzie zdrowe. juz pisalam ze w sumie to bym chciala zeby mial oczy po tacie. ale jak bedzie mial po mnie to tez nie bedzie zle
Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-09 o 14:21 |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znikam kochane, obowiązki służbowe wzywają. do wieczora |
|
|
|
|
#180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz bym nie chciala zamienic Cytat:
u mojego tz w rodzinie tez sami chlopcy wiec tez moge zapomniec o coreczce ale jakas nadzieje to mam no oczywiscie poprzestaniemy na trojeczce jak nie bedzie dziwczynki no to z najmlodszego synka zrobie dzieczynke Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Nie będę miała córki i też muszę z tym jakoś żyć
Ale zazdroszczę naprawdę, dwie dziewczynki to chyba najlepsze co może być 

NIE LUBIĘ TROLLI

SYNEK

! Ale czad. Dziewczyny, czyli jest jeszcze nadzieja dla tych co już zwątpiły 
Jutro TZa zagonie, bo mam ochote na wiecej i wiecej