Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 12:56   #151
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

[
Boszenka
kilka dla mnie, bo za mną też chodzą a zrobić nie ma komu
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:04   #152
gosikk_s
Zakorzenienie

Esti, gratuluję Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, tak marzyłam o córci. Ale cóż, dla niektórych natura jest bardziej łaskawa a inni muszą obejść się smakiem Nie będę miała córki i też muszę z tym jakoś żyć Ale zazdroszczę naprawdę, dwie dziewczynki to chyba najlepsze co może być

Gabi, ja na początku tez ciągle piłam ale teraz muszę sobie raczej przypominać. Nie mam już takiego pragnienia i nie doję butli wody na dzień dobrze że mąż robi mi herbatki w kubku Manna (tym mega ).

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:09   #153
sashka20
Rozeznanie

Esti wielkie gratulacje:ju pi: Sliczna corunia Jednak zle obstawilam
Anulka tez slyszalam o tym ze zgaga pojawia sie jak wloski rosna dzidzi Oczywiscie ja w to nie wierze. Bo moja ciocia miala cala ciaze zgage, i co??? Moja kuzynka urodzila sie lysa jak kolano
Marika jak mi glupio.... Gratuluje synusia

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:11   #154
gabriellao0
Zakorzenienie

ja rozlewambaniak na butelki 0,5 litrowe i rozstawiam po całym domu i po prostu popijam

zobaczcie jaką krótką listę zamieszczają laski u mnie w mieście (do szpitala co trzeba) w porównaniu z niektórymi listami!

Wyprawka do szpitala

Niezbędnik Mamy
koszula nocna do karmienia 2szt
szlafrok
majtki bawełniane i majtki jednorazowe (po 3 pary co najmniej)
skarpetki
podkłady w kształcie podpasek lub podpaski duże (cała paka)
przybory toaletowe
ręczniki
ręczniki papierowe
stanik do karmienia + wkładki lakatcyjne
bawełniana chusteczka lub pieluszka do ocierania potu
kubek
i ulubiony twój Jasiek
dowód osobisty
książeczka ubezpieczeniowa
karta przebiegu ciąży
wszystkie wyniki badań

bepanthen w maści lub maltan (na sutki)
tantum rose (do mycia krocza)

Niezbędnik niemowlaka
10 pieluszek tetrowych i kilka jednorazowych
3 koszulki bawełniane
2 bawełniane czapeczki
2 pajacyki
skarpeteczki
ręcznik kąpielowy z kapturkiem
kocyk
ubranko na wyjście ze szpitala
mydełko dla niemowlaczków np.(Bubchen)
oliwka dla niemowląt
krem do pielęgnacji pupci
70% spirytus do pielęgnacji pępuszka
gaziki jałowe
waciki

Chusteczki wilgotne nawilżające
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:23   #155
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, gratuluję serdecznie No i jaki kawał chłopa Ci rośnie Bardzo mało przytyłaś, ja w 22 tygodniu mam na plusie już 4 kg

Poiglot, to ciśnienie pewnie masz w normie skoro położna nic nie mówi. Ale przydałoby się mierzyć i w domu bo ja np. w gabinecie zawsze mam wyższe z nerwów i wtedy jest książkowe A w domu bywa że baaardzo niziutkie.

Sashka, skoro Twój TŻ się nie skarży na częstość przytulanek to widać jakoś daje radę przetrwać Mój to od razu marudził i niedawno chciał nawet grafik ustalać Hmm usprawiedliwia go tylko to że jest o 3 lata młodszy więc może jeszcze nie dojrzał A ciuszki lepiej pokupuj teraz na 62, Wasz dzidziol może być dłuuugi...

Stary 2009-01-09, 13:29   #156
*kaalinaa*
Zadomowienie

Z tymi telefonami to świetny pomysł, tylko komu na priva ja mam go wysłać?? Jest ktoś kto będzie miał ich spis czy jak to ma wyglądać??

Gratuluję wszystkich dziewczynom, które już wiedzą co będą miały ich synusiów i córeczek

Gratuluję wszystkim zdrowym dzidziolkom i ich mamusiom. Przepraszam, że ja tak for all ale ciężko mi nadrobić zaległości.

Mój TŻ ma problem ponieważ moje libido wynosi -10. Nie mam ochoty na przytulanki i czasem bardzo rzadko daję się skusić ale bardziej dla niego niż dla siebie. Mam nadzieję, że to minie jak najszybciej bo mnie to zaczyna przerażać... robię się chyba oziębła

Mi brzuszek pokazał się taki leciutki już w 3 miesiącu, nikt go nie zauważa tylko ja

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2009-01-09 o 13:38
*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:30   #157
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
KOCHANE WŁAŚNIE WRÓCILIŚMY Z USG Z DZIDZIĄ WSZYSTKO OK...ZDROWA PIĘKNA I RUCHLIWA

W SUMIE JAKO PIERWSZA WIEDZIAŁAM (BO W 12TC) ŻE NA 90% BĘDZIE DZIEWCZYNKA ALE TERAZ TO JUŻ NA 100% PEWNE BĘDZIEMY MIELI DRUGĄ CÓRCIĘ: jupi: TATUŚ PRZE SZCZĘŚLIWY MAMUSIA TEŻ JULKĘ WCZORAJ PYTALIŚMY CO BY CHCIAŁA....TO OD RAZU POWIEDZIAŁA ŻE DZIEWCZYNKĘ
MUSIAŁAM POLECIEĆ DO SKLEPU I KUPIĆ PIERWSZĄ RZECZ Z TEJ OKAZJI: jupi:

JEJKU JAK SIĘ CIESZĘ
Esti Gratuluje Córeczki

Ja tez już chcę wiedzieć..może w poniedziałek się uda
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Stary 2009-01-09, 13:31   #158
Bercia2000
Zadomowienie

esti
gratuluje
ubranka brak słów

wiecie wsród znajomych którzy będą mieć dzieci w tym roku prawie każdy kto będzie miał drugie dziecko będzie ono tej samej płci co starsze rodzeństwo niezle co

markia
sorki ale dziewczyny ostatnio tyle piszą że trudno nadążyć
i już nie wiadomo co komu odpisać
gratulacje kolejna mamuśka synka będzie

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:32   #159
Małgosia:)
Wtajemniczenie

PLACKI

Ja w ciąży mogę pożerać placki i frytki....

Esti - gratuluję drugiej córki. Przyznam szczerze że troszkę Ci zadroszczę...

gabriela - faktycznie ta lista to króciutka. Muszę przyznać szczerze że na razie skupiałam się głównie na dziecku, dla siebie jeszcze nic nie mam.

marika - gratuluję synka

sashka, poliglot - ja wam zazdroszczę, ż tak sobie śpicie długo... ale od marca to i ja sobie nie będę żałować
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:36   #160
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Mój TŻ ma problem ponieważ moje libido wynosi -10. Nie mam ochoty na przytulanki i czasem bardzo rzadko daję się skusić ale bardziej dla niego niż dla siebie. Mam nadzieję, że to minie jak najszybciej bo mnie to zaczyna przerażać... robię się chyba oziębła

Wiesz że miałam podobnie...zero ochoty na przytulanie..Tż mógł robić wszystko by mnie zachęcić a u mnie nic...ale na szczęście ostatnio zaczyna się to zmieniać...zaczynam wracać do siebie i moja ochota...jednak te hormony straszny bałagan nam robią i jedyne co możemy zrobić to przeczekać a Tżci muszą uzbroić się w cierpliwość
Stary 2009-01-09, 13:41   #161
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Dziewczyny, właśnie przeczytałam na mamuśkach styczniowo-lutowych, że dziewczynie 4 tygodnie przed porodem synek zamienił sie na córeczkę ! Ale czad. Dziewczyny, czyli jest jeszcze nadzieja dla tych co już zwątpiły

Edytowane przez nicola2002
Czas edycji: 2009-01-09 o 13:43
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:43   #162
Małgosia:)
Wtajemniczenie

aż lecę poczytać....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:44   #163
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY!!

Ostatnio nikt nie zauważył nawet że coś tu naskobałam (napisałam), ale trudno, bywa i tak. Chciałam tylko napisać że po wczorajszym połówkowym badaniu prenatalnym widzieliśmy pierwszy raz naszego SYNKA, który ma się wyśienicie, z tego co mówił lekarz to wszystko pięknie się porozwijało, serduszko pieknie pracuje, kręgosłup prościutki itd. Tak że jestem zadowolona, już doszłam po tym ogromnym szoku do siebie, bo nie brałam pod uwagę chłopczyka a tu niespodzianka he he. Ale już jest dobrze jestem szczęsliwa, i czekam aż ten mój facecik będzie leżał blisko mnie i będę mogła na niego popatrzeć w każdej chwili. Dodam że od główki do pupki ma 19 cm. + długość skulonych nóżek, i waży 0,5kg. I zmienił mi się nieco termin porodu.
Boszenka - wiesz ja mieszkam na śląsku, i mój mężuś jest już w Polsce i nie jest lekko z pracą, jest ciągle w trakcie poszukiwań, poskładał podania i CV i pozostaje nam czekać. Bardzo współczuje ciężkiej sytuacji, ale musimy być dobrej myśli, teraz robimy wszystko dla naszych kruszynek. A śpioszki rzeczywiście mieć ciut większe.
Gratuluje syneczka Duzy chlopak
Hmmm...wydawalo mi sie, ze to wlasnie na Slasku powinno byc lzej ze znalezieniem pracy, ale widocznie taki martwy okres teraz nastal... Masz racje, teraz robimy wszystko,zeby naszym skarbeczkom bylo jak najlepiej
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
[
Boszenka
kilka dla mnie, bo za mną też chodzą a zrobić nie ma komu
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
ja rozlewambaniak na butelki 0,5 litrowe i rozstawiam po całym domu i po prostu popijam

zobaczcie jaką krótką listę zamieszczają laski u mnie w mieście (do szpitala co trzeba) w porównaniu z niektórymi listami!
Gabi lap kilka
Straszny plackozerca zrobil sie ze mnie w tej ciazy Moglabym je jesc codziennie, tylko leniuszkowi nie chce sie trzec ziemniakow Jutro TZa zagonie, bo mam ochote na wiecej i wiecej

Fajny pomysl z tym rozlewaniem wody po butelkach. Wyprobuje
A ta wyprawka Szok.
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:56   #164
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
anulka anulka - jeju, a Tobie to ja chciałam szczególnie pogratulować tych szkrabków, superrr...

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:58   #165
Kathi75
Zakorzenienie

Laseczki pisecie na kilometry przed porodami bedziemy miec pewnie z 6 czesc majowo- czerwcowych

Esti gratuluje corci

Dzieczeta a ja mam i kupuje 56 rozmiar , nie wiem jak maly on w POlsce jest ale moj syn urodzil sie 4860g i noslil te ciuszki ze 2 lub nawet 3 miechy niektore a dlugi byl wlasnie 56 cm

u mnie niezbednik wyglada tak
Niezbędnik Mamy
szlafrok
skarpetki
przybory toaletowe
ręczniki
stanik do karmienia + wkładki lakatcyjne
dowód osobisty
książeczka ubezpieczeniowa
karta przebiegu ciąży
tantum rose (do mycia krocza)

Niezbędnik niemowlaka
ubranko na wyjście ze szpitala

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:03   #166
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy słyszałyscie taka opinię, że zgaga w ciąży pojawia sie wtedy kiedy dziecku zaczynają rosnąć włoski? Ja slyszalam, ale zastanawiam sie czy to moze byc prawda.
slyszalam wlasnie to samo, tylko cos mi sie nie chce wierzyc bo ja nie mialam jeszcze wogole zgagi i co moje dziecie bedzie lyse??? nie mozliwe bo skoro synek to odziedziczy pewnie po tatusiu a tatus owlosiony jak malpka no chyba ze dziala to na odwrot

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Pregnacare - ja biore te witaminy
bralam te same witaminki, ale bylo mi po nich niedobrze a szkoda bo za darmo niestety musze teraz wydawac pieniazki na witaminki

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
KOCHANE WŁAŚNIE WRÓCILIŚMY Z USG Z DZIDZIĄ WSZYSTKO OK...ZDROWA PIĘKNA I RUCHLIWA

W SUMIE JAKO PIERWSZA WIEDZIAŁAM (BO W 12TC) ŻE NA 90% BĘDZIE DZIEWCZYNKA ALE TERAZ TO JUŻ NA 100% PEWNE BĘDZIEMY MIELI DRUGĄ CÓRCIĘ
TATUŚ PRZE SZCZĘŚLIWY MAMUSIA TEŻ JULKĘ WCZORAJ PYTALIŚMY CO BY CHCIAŁA....TO OD RAZU POWIEDZIAŁA ŻE DZIEWCZYNKĘ
MUSIAŁAM POLECIEĆ DO SKLEPU I KUPIĆ PIERWSZĄ RZECZ Z TEJ OKAZJI

JEJKU JAK SIĘ CIESZĘ
o jej ale fajnie druga coreczka... zazdroszcze normalnie no niestety sie nie sprawdzily moje przypuszczenia moje jeszcze sashce sie spelni

Cytat:
Chciałam tylko napisać że po wczorajszym połówkowym badaniu prenatalnym widzieliśmy pierwszy raz naszego SYNKA, który ma się wyśienicie, z tego co mówił lekarz to wszystko pięknie się porozwijało, serduszko pieknie pracuje, kręgosłup prościutki itd. Tak że jestem zadowolona, już doszłam po tym ogromnym szoku do siebie, bo nie brałam pod uwagę chłopczyka a tu niespodzianka he he. Ale już jest dobrze jestem szczęsliwa, i czekam aż ten mój facecik będzie leżał blisko mnie i będę mogła na niego popatrzeć w każdej chwili. Dodam że od główki do pupki ma 19 cm. + długość skulonych nóżek, i waży 0,5kg. I zmienił mi się nieco termin porodu.
gratuluje kolejny lozbuziak w naszej grupie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość

Zmykam na chwilke dziewczynki, bo naszla mnie ochota na placki ziemniaczane :-P
ja wlasnie jak w stalam to wymyslilam ze na obiadek bede miec placuszki ziemniaczane z sosikiem bo juz chodza za mna od tygodnia naszczescie tz ma wolne dzis to bedzie tarl ziemniaczki hihihi

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Poiglot, to ciśnienie pewnie masz w normie skoro położna nic nie mówi. Ale przydałoby się mierzyć i w domu bo ja np. w gabinecie zawsze mam wyższe z nerwów i wtedy jest książkowe A w domu bywa że baaardzo niziutkie.
no ja wlasnie nic nie rozumiem z opieki medycznej tutaj jak bylam na badaniach w szpitalu to mi polozna mierzyla cisnienie i jak skonczyla to sie mnie pyta - wporzadku?- jakas nienormalna.... zwlaszcza ze juz mowilam ze sie na tym nie znam wogole, dla mnie to czarna magia wiec skad mam wiedziec czy wporzadku, chyba ona powinna mi powiedziec

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

wiecie wsród znajomych którzy będą mieć dzieci w tym roku prawie każdy kto będzie miał drugie dziecko będzie ono tej samej płci co starsze rodzeństwo niezle co
ze co??!! ze niby moje kolejne dziecko to tez bedzie chlopczyk?? oj sie nie pisze ta to nastepna ma byc u mnie dzieczynka.... juz powiedzialam tz ze dzieci robimy dopuki dziewczynki mi nie zrobi

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie przeczytałam na mamuśkach styczniowo-lutowych, że dziewczynie 4 tygodnie przed porodem synek zamienił sie na córeczkę ! Ale czad. Dziewczyny, czyli jest jeszcze nadzieja dla tych co już zwątpiły
wow no to pieknie...

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:04   #167
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Mnie synka potwierdziło dwóch lekarzy, od każdego mam zdjęcie siusiaka więc nie mam już nadziei Ale jakby po porodzie mój syn okazał się jednak córeczką chyba bym oszalała ze szczęścia

Stary 2009-01-09, 14:07   #168
kuroikaze
Wtajemniczenie

małgosia ja tez mogłabym placki i frytki pożerać codziennie

esti gratuluje coreczki sliczna tez bym chciala ale my nadal nie wiemy i ni ebedziemy wiedziec ubranka cudne

gosikk a to wybacz myslalam ze tak ogolnie piszesz. to tak w tym wypadku masz racje ze to juz zalezy indywidualnie od budowy ciała. jak chcesz to gdzies moze znajde zdjecie na ktorym wazylam wlasnie 48 kg.
antybiotyku na razie nie bede brac, chyba ze mi sie pogorszy bo goraczki juz nie mam, ten moj lekarz rodzinny wogoel jakis dziwny (nowa kobieta przyszla i chyba przestane do niej chodzic)
a co do cisnienia to ja w gabinecie jak mi mierza tez mam dobre i tez ze stresu :P jak mi pobierali krew i mowili ze nie chce leciec ze chyba nic z tego ze to moze od cisnienia i ze sprobuja z drugiej reki to sie zdenerwowalam bo nie lubie igiel i od razu poszlo szybciutko
a na brak przytulanek to narzekam ja bo mojego tz nie ma

boszenka jak bedziecie mieszkac w jakims wiekszym miescie to nie jest tak zle, zawsze sa wieksze perspektywy na prace niz na jakiejs pipidowie

sashka staram sie znow prawie nie mowie a katar to mnie zalewa litrami...

poiglot calkiem do Ciebie czy moze miec cos z Twojego Tz ? hehe

anulka anulka slyszalam moja tesciowa zawsze tak mowi

blondynkapoznan jak sie czujesz przed slubem? mnie stres dopiero dopadl jak mi fryzjerka welon we wlosy wczepila ale swiadkowa chyba denerwowala sie chyba bardziej niz my. w kazdym razie napewno duzo glosniej

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-01-09 o 14:11 Powód: literowki...
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:08   #169
poiglot91
Zakorzenienie

a ja tam chce synka
juz sobie wkrecilam ze to synus i oby byl to synus..
na usg powiedziala ze chlopak.. i jak sluchalismy bicia serca to powiedziala ze po samym sluchu poznac od razu ze chlopak
dlatego oBY sie sprawdzilo
Stary 2009-01-09, 14:08   #170
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Melduję się na nowym wątku. Ale szybko piszecie, nie moge nadążyć, nie za bardzo nawet łapię co która z was pisze.

Esti, gratuluję córci

Sashka, ciuszki dla maluszka śliczne, ja się pewnie też skuszę na coś.

Zgagę mam tak od 3 miesiąca ciąży, męczy mnie nieziemsko, czasem całymi dniami, a wieczorem już szkoda gadać. Na samą myśl o zjedzeniu czekoladki ją mam, nie jadłam już chyba z 2 miesiące, chociaż uwielbiam. Akurat w moim przypadku jeśli chodzi o ten przesąd z włosami może się sprawdzić, jeśli dzidzia odziedziczy czuprynę po tacie, bo jeśli po mnie to będzie miała kiepściutkie włoski. Najgorzej jest wieczorem, mi pomagają trochę migdały.

Powiem wam, że ja nie traktowałabym tak dosłownie tego określenia płci, bo z kim ostatnio rozmawaiam, każdy mi mówi, że zna przypadki, że na sto procent miał być syn a urodziła się córka, zdarzyło mi się to słyszeć od kilku osób. Więc ja się nie nastawiam za bardzo na synka, tym bardziej, że nie było dokładnie widać i lekarz stwierdził, że tylko mu tak wygląda jakby miał być synek.

Dziewczynki, czy któraś ma takie bóle po prawej stronie w pachwinie i w okolicy nerki? Mnie już kilka razy męczyły, wczoraj cały wieczór przeryczałam, bo już nie mogłam wytrzymać, nospa nie pomogła. Zwykle dopadają mnie po południu i trzymają całą noc. To jest takie coś podobnego do kolki, takie kłucie i drętwienie, nawet dochodzi do pośladka i nogi nie moge zgiąć. Maugoszatka zdaje się coś o bólach pisała, czy to właśnie to? Czytałam w internecie, że tak może być jak jakieś więzadła się rozszerzają, ale czemu tylko z jednej strony? Kurcze poszłabym do gina, ale trochę mi głupio tak latać jak mnie tylko coś zaboli, zdarza sięt o co kilka dni, wiem że w ciąży różne bóle się zdarzają, ale jak rozpoznać co jest normalnym bólem związanym z ciążą a co groźnym. I mam jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś, jak to jest kiedy pojawiają się skurcze, bo nie wiem czy umiałabym rozpoznać gdyby mi się na przykład jakies wcześniejsze pojawiły, często mi twardnieje macica, mam Fenoterol na to, czy to jest jakiś taki specyficzny rodzaj bólu? Jak miesiączkowy czy cos w tym stylu? Może głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:10   #171
poiglot91
Zakorzenienie

kurokaize..

no raczej calkiem hehe
chociaz zeby nie mnial po mnie czola.. tzn ''zakola'' bo ja niestety mam tego nie widac bo odpowiednia fryzurka i wszystko mozna zatuszowac ale jednak.. a u chlopaka rzuca sie w oczy bo u niego zakryc to bd ciezko

mam nadzieje ze dzidzius urodzi sie z ciemnymi wloskami i ciemna karnacja (tak jak i ja)
bo moj tz to blondynek hehe
Stary 2009-01-09, 14:12   #172
gosikk_s
Zakorzenienie

Pakusia, w rodzinie mojego TŻ są sami chłopcy, nie będę próbować do upadłego bo szybciej doczekałabym się drużyny piłkarskiej Marzyłam o córeczce a nie chciałam synka, będzie syn a o córce mogę zapomnieć Pamiętasz jakie ciśnienie miałaś na badaniach? A najlepiej kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu, ja tak robię i przynajmniej mam kontrolę na bieżąco Prawidłowe ciśnienie powinno wynosić między 90/60 a 120/80.

Stary 2009-01-09, 14:14   #173
manolita
Zakorzenienie

Przez Was i mnie się zachciało placków ziemniaczanych
a dzisiaj mam grochówkę, bo wczoraj mi sie chciało i z rozmachem ugotowałam pełny gar

Śmiejcie się, śmiejcie... pamietam , ze u nas była klientka , która kupowała wszystko dla dziewczynki - różowe - a urodziła chłopca. Dobrze ,że mąż nie zgodził sie już na różowy wózek
... a druga / nie wiem jak to możliwe / dopiero w 8 m-cu dowiedziała się,że będzie mamą nie jednego a dwóch chłopców :d

Fajnie, nie?
Natura, a raczej sprzęt lub wiedza lekarzy lubi płatać figle

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:15   #174
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
kurokaize..

no raczej calkiem hehe
chociaz zeby nie mnial po mnie czola.. tzn ''zakola'' bo ja niestety mam tego nie widac bo odpowiednia fryzurka i wszystko mozna zatuszowac ale jednak.. a u chlopaka rzuca sie w oczy bo u niego zakryc to bd ciezko

mam nadzieje ze dzidzius urodzi sie z ciemnymi wloskami i ciemna karnacja (tak jak i ja)
bo moj tz to blondynek hehe
jakie wymagania hehe
Stary 2009-01-09, 14:17   #175
poiglot91
Zakorzenienie

hehe
czy ja wiem czy wymagania..
wy tak nie macie? ze sobie tak myslicie co byscie chcieli zeby wasze dziecko mialo po was czy po waszych tz?

wiadomo ze wolalabym zeby kazdy mowil ''ojej klaudia jaki on do ciebie podobny '' a nie na odwrot hihi
Stary 2009-01-09, 14:18   #176
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
... a druga / nie wiem jak to możliwe / dopiero w 8 m-cu dowiedziała się,że będzie mamą nie jednego a dwóch chłopców :d
o kurka, to dopiero niespodzianka...
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:19   #177
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
a dzisiaj mam grochówkę, bo wczoraj mi sie chciało i z rozmachem ugotowałam pełny gar

Śmiejcie się, śmiejcie... pamietam , ze u nas była klientka , która kupowała wszystko dla dziewczynki - różowe - a urodziła chłopca. Dobrze ,że mąż nie zgodził sie już na różowy wózek

Fajnie, nie?
moja znajoma z pracy przez cala ciaze myslala ze bedzie miec synka, wszystko bylo przygotowane na niego a jakos przy porodzie okazalo sie ze to nie synek tylko dwoch synkow ! mowila ze nie wiedziala czy ma sie smiac czy plakac, na usg tetna sie nalozyly a jeden za drugim sie chowal, to bylo juz jakis czas temu kiedy nie robiono tak czesto usg.
ja tez bym nie wiedziala czy mam uciekac czy co robic.

poiglot mnie to obojetne bede sie cieszyc jak bedzie zdrowe. juz pisalam ze w sumie to bym chciala zeby mial oczy po tacie. ale jak bedzie mial po mnie to tez nie bedzie zle

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-01-09 o 14:21
Stary 2009-01-09, 14:20   #178
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
moja znajoma z pracy przez cala ciaze myslala ze bedzie miec synka, wszystko bylo przygotowane na niego a jakos przy porodzie okazalo sie ze to nie synek tylko dwoch synkow ! mowila ze nie wiedziala czy ma sie smiac czy plakac, na usg tetna sie nalozyly a jeden za drugim sie chowal, to bylo juz jakis czas temu kiedy nie robiono tak czesto usg.

Stary 2009-01-09, 14:23   #179
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość

poiglot mnie to obojetne bede sie cieszyc jak bedzie zdrowe. juz pisalam ze w sumie to bym chciala zeby mial oczy po tacie. ale jak bedzie mial po mnie to tez nie bedzie zle
wow, no to nieżle.

znikam kochane, obowiązki służbowe wzywają.

do wieczora

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 14:24   #180
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam chce synka
juz sobie wkrecilam ze to synus i oby byl to synus..
na usg powiedziala ze chlopak.. i jak sluchalismy bicia serca to powiedziala ze po samym sluchu poznac od razu ze chlopak
dlatego oBY sie sprawdzilo
no ja tez juz bym nie chciala zamienic

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, w rodzinie mojego TŻ są sami chłopcy, nie będę próbować do upadłego bo szybciej doczekałabym się drużyny piłkarskiej Marzyłam o córeczce a nie chciałam synka, będzie syn a o córce mogę zapomnieć Pamiętasz jakie ciśnienie miałaś na badaniach? A najlepiej kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu, ja tak robię i przynajmniej mam kontrolę na bieżąco Prawidłowe ciśnienie powinno wynosić między 90/60 a 120/80.
mialam 130/90

u mojego tz w rodzinie tez sami chlopcy wiec tez moge zapomniec o coreczce ale jakas nadzieje to mam no oczywiscie poprzestaniemy na trojeczce jak nie bedzie dziwczynki no to z najmlodszego synka zrobie dzieczynke

Cytat:

Fajnie, nie?

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości