|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Apteki "Dbam o zdrowie"
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DOZ za kilka dni powinien przysłać Ci ankietę, gdzie wypełniasz m.in. czy byłaś zadowolona z obsługi w aptece, więc możesz im wystawić negatywną opinię. Zapewne nie da to wiele, ale może poczuje się lepiej Mi zamówienie przychodziły najczęściej w 48 h, jak czas się przedłużał do ponad 70 h to dzwoniłam do apteki z pytaniem co z zamówieniem
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Następnym razem będę wiedzieć
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Konto usunięte
|
hej. pierwszy raz chce zamówić leki przez strone DOZ i "dodaje do koszyka" produkty, które chce i wyświetla mi, że sa dodane. jak mam sprawdzić co mam w koszyku i jak sfinalizować zamówienie? nie ogarniam tej strony a walczę z tym od samego rana.
Edytowane przez 201803120917 Czas edycji: 2014-05-12 o 15:34 |
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie już sobie poradziłaś,ale może komuś innemu się przyda. Po prawej stronie, z boku masz pole "Twój koszyk" a poniżej "finalizuj zamówienie". Kilkając tam możesz sprawdzić co masz w koszyku. Chcąc złożyć zamówienie musisz się zalogować (wcześniej założyć konto)->finalizuj zamówienie->dalej wybierz aptekę->dalej podsumowanie. Gotowe
|
|
|
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie może czy mają jakieś promocje dla stałych klientów? Ja u nich zamawiam dość często i zastanawiałam się, czy nie mają może właśnie takich zniżek... generalnie ceny mają spoko (chociaż czasem zdarzają się dużo wyższe niż w innych aptekach, ale z reguły są bardzo korzystne zwłaszcza, że darmowy dowóz). Teraz mają spore promocje na produkty Olimpu.
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spotkałam się ze specjalnymi ofertami dla stałych klientów,a zamawiam tam od jakiś 5-6lat. Ostatnio chciałam zamówić w dozie szampon, ale znalazłam w innej aptece internetowej o 15 (!)zł tańszy, więc nie zawsze się opłaca w dozie. Jednak wiele cen mają atrakcyjnych (chociaż dermokosmetyki mają zazwyczaj drogie np. LRP, Avene itp.) no i leki na receptę zawsze zamawiam w dozie (nawet kilka zł taniej na opakowaniu niż w pobliskiej aptece).
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
u mnie się to nie pojawia. kojarzyłam, że kiedyś to widziałam. tym razem tego nie było
ale przy wyjściu ze strony upominają, że nie sfinalizowałam zamówienia i w ten sposób to załatwiłam.
|
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie, mam pytanie, bo pierwszy raz zamawiam coś z tej apteki i nie wiem czy zamówienie może odebrać za mnie ktoś inny, np. z rodziny? Gdy pokaże nr zamówienia na kartce? Nie będzie z tym problemu?
"Everyone says the pain will get less as time passes, but I don't believe them. I think they only say it so you can face getting out of bed every day. You think today might be the day, but it never is." Edytowane przez karolinq39 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:12 |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Może odebrać ktokolwiek, wystarczy podać nazwisko na jakie składane było zmówienie. Nigdy nie podawałam numeru zamówienia.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Promocje na DOZ
Często tam zamawiam, bo z reguły mają dobre ceny (chociaż czasem na odwrót, bo bywało i tak, że bardziej opłacało się dopłacić dychę za dowóz z jakiejś Łódzkiej apteki <tam mają bardzo tanio, jakieś 50% mniej przy normalnych cenach>) i dowóz gratis. Są wątki o promocjach w Biedronce, Lidlu, Rossmanie, Superpharmie, to pomyślałam o stworzeniu wątku z promocjami DOZu
.
|
|
|
|
|
#162 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Promocje na DOZ
Przecież jest wątek o DOZ-ie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303575&page=5
|
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, chodzi mi tylko o informacje o promocjach. Tak samo jak w analogicznych wątkach. Ale jak adminka uzna, że wystarczy tamten, to będzie skasowany.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Mam pilne pytanie, czy jest możliwość odwołania zamówienia na doz? Albo przyjść do apteki gdy dojdzie wyjaśnić sprawę i odwołać? Czy nie ma opcji?
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-06-13 o 18:54 |
|
|
|
|
#165 |
|
|
Ja raz anulowałam zamówienie jak wylądowałam w szpitalu i dostałam sms-a, że już na mnie czeka w aptece do odbioru. Zrobiłam to przez telefon.
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.A jeszcze mam pytanie - bo widzę że oni mają jakieś punkty i nagrody za nie, ale nie ogarniam za bardzo o co w tym chodzi. Wyjaśni ktoś? |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musisz odbierać zamówienia, po kilku dniach odeślą do magazynu, ale jeśli będzie się to powtarzać to może być problem z kolejnymi zamówieniami. Co do punktów, to kiedyś był program lojalnościowy, ale zawiesili go chyba ze 2 lata temu ( był niezgodny z czymś tam).
Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2014-06-14 o 01:59 |
|
|
|
|
#168 |
|
|
Tak, ustawa się zmieniła i wycofali te programy lojalnościowe. W sumie i tak nagrody były kiepskie i za wiele punktów.
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
Hm, a Olimp nadal ma nagrody za kody i to całkiem niezłe.
Dzwoniłam tam (tj. mamę poprosiłam bo nie mogę mówić w tej chwili) to facio powiedział że na miejscu anuluje to czego nie chcę i zapłacę tylko za to co chcę. |
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
Rany teraz mi wcisnęli jakieś body detox, wcale tego nie zamawiałam :/. A że jestem chora, moja mama akurat jechała do TESCO gdzie jest apteka to odebrała i zapłacila :/. Rany.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zamówienie odbierała kiedyś siostra i babka za jeden krem policzyła jej po normalnej cenie jak sprzedają w aptece na miejscu, a nie tej z doza. Poszłam kolejnego dnia do apteki z paragonem i wydrukiem zamówienia i bez problemu farmaceutka zwróciła mi różnicę. Także może podjedź do swojej apteki z potwierdzeniem zamówienia i powinni oddać kasę.
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki, już załatwione
.
|
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
hej, odświeżam temat
![]() mam pytanie- wczoraj na ☠☠☠☠☠☠☠ złożyłam zamówienie (z potwierdzeniem SMS). Zazwyczaj zamówienie przychodzi na drugi dzień (czyli powinno być dzisiaj), ale zamiast tego wchodząc na swoje konto dostałam informację (przy zamówieniu ): "Blokada zdalnych. Braki w magazynie lokalnym" . I co mam zrobić? Miała tak któraś z Was? Dodam, że jest jeszcze coś takiego jak znaczek : "Zamów ponownie"; kusi mnie, żeby kliknąć.... tylko boję się konsekwencji ![]() Stąd moje pytanie- wydarzyła się już tutaj komuś podobna sytuacja? |
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie. Czy zamówione produkty przez internet z opcją przy odbierania w sklepie są jakoś zapakowane? Czy są w paczce?
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
To chyba zależy od apteki, odbierałam zamówienia w trzech różnych aptekach i za każdym razem było inaczej. Raz dostałam w reklamówce DOZ-u, innym razem w papierowej torbie (farmaceutka przy mnie pakowała), jeszcze innym razem zamówione produkty były zapakowane w reklamówkę danej apteki, aczkolwiek zauważyłam, że z reguły zamówione produkty są przynoszone z zaplecza luzem, po prostu w rękach, a pakowane (do reklamówki, torby papierowej etc.) dopiero przy kasie. Nie spotkałam się nigdy z paczką.
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj dostaję w papierowej torbie
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
a ja z paczką się spotkałam.Na początku, kilka lat temu tak pakowali. Teraz jest luzem , w reklamówce, wydaje mi się to rozsądniejsze i może było spowodowane jakimiś reklamacjami braków w paczkach- bo te byly zaklejone.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już nie wydaje się zamówienia a paczce. Wynika to z wygody dla osoby, która rozpakowuje towar i sprawdza zgodność z fakturą. Teraz dużo osób kupuje coś przez stronę internetową, a wszystkie produkty tak zamówione przychodzą z hurtowni razem w jednym kartonie.
|
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
Korzystam od kilku lat z aptek internetowych DOZ i przyznam, że jestem zadowolona, szybka realizacja, dostępność.
Choruje rzadko, więc zazwyczaj moje zamówienia skłaniają się ku dermokosmetykom... a jak jeszcze widzę WIOSENNE WYPRZEDAŻE dermokosmetyków to niestety tracę rozum |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() upatrzyłaś sobie coś w jakiejś rozsądnej cenie?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Następnym razem będę wiedzieć 

ale przy wyjściu ze strony upominają, że nie sfinalizowałam zamówienia i w ten sposób to załatwiłam.