|
|
#151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Jak u Ciebie U, P ?Cytat:
Zadbaj jeszcze o nienasycone kwasy tłuszczowe Pierś z kurczaka gotujesz na parze czy jak ?
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Ciebie kciuki
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R prosze o komentarz czy jest ok ciagle sie ucze a wasze uwagi sa bardzo cenne
sniadanie 7:00 2\5 szklanki platkow fitnes (dzisiaj ostatni raz je zjadlam obiecuje) plus kromka (ok 70g) razowca z serem bialym i pomidorem z oregano. malenka mandarynka sniadanie drugie 11: jablko i 2x kromka zytniego z plastekiem sera zoltego odtluszczonego (nie mialam nic rano zeby oblozyc) obiad 14:30 dzisiaj pyszny :p rybka ok 200-250 g pangi usmazonej na teflonie bez tluszczu z przuprawami (ostra papryka, ziolka i przyprawa do pizzy-mowie wam jaki niesamowity smak rybkki) plus ok 200-250 g warzyw na patelnie, dla smaku jak jeszcze koncowo podsmazalam to dodalam plaser sera zoltego odtluszonego i jak sie rozpuscil to wymieszalam-taki moj maly grzeszek ![]() podwieczorek 18 serek naturalny homo 150g z mala garstka orzechow solonych i odrobina pestek slonecznika (mniam) kolacja planowana o 21 - wiesniak )150g z wkrojonym malym swiezym ogorkiem czy ktos moze ocenic i pomoc obliczyc ile kalorii dzisiaj mialam?prosze |
|
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edycia1990rok- ten ser to sama wiesz reszta mi się podoba
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
aaa dziekuje ci bardzo czarnakawo
moze wkoncu sie naucze i bede na dobrej drodze tego sera bede starac sie unikac chodz bardzo dobry byl na tych warzywkach moglby ktos pomoc w obliczeniu kcal co do dzisiejszego dnia? |
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śniadanie; hm, te fitnesy to nie wiem ile liczyć , może tak z 50-60 kcal, nie orientuję się ile to 2/5 szklanki , chleb razowy hm, moze ze 160 + twaróg z 50, pomidora i oregano nie liczę czyli =270 około i to jest i tak na oko II śniadanie: razowiec 200+ plaster sera, zalezy jakiego z 70? + jabłko 70=340 obiad:rybka z 200, warzywa to tam wiesz, chyba, ze byly ziemniaczki, ser 70, =270 podwieczorek: tak około 250 , bo nie wiem ile tam bylo w twojej garstce kolacja: 120 1250 mi wyszło, oczywiście nie jestem wyrocznią i mogę się mylić , bo nie jestem pewna jak liczyć chleb i ser, ale coś koło tego jest ładnie, ani mi się waż obniżać nawet . nawet jak jest 1350 to też jest ok, więc nawet gdybym się trochę myliła to i tak jest ładnie . są NNKT, są warzywka ( chociaż tu zawsze można dokładać, bo to sam błonnik i woda zazwyczaj), jest bialeczko, tak trztmaj!
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
P:
Iśn- grahamka z masełkiem i szyneczką plus pomidorek i ogórek, jajecznica z 4 jaj z cebulką, szczypiorkiem, herbatka, jabłuszko IIśn- bułka słodka z truskawkami, activia do picia b) ok 20( 2 banany pokrojone w kosteczkę polane j. naturalnym z cukrem i posypane kakao O- zupa buraczana z ziemnaiczkami, kasza z gulaszem, zestaw surówek, kompot gorąca czekolada, grzesiek kawowy, 2 delicje P- grahamka z almette i pomidory pokrojone w kosteczkę z majonezem 3-4 delicje K- paluch z ziarnami z masełkiem, serem i 2 grube parówki z ketchupem pewnie dokończę delicje i może kakao wpadnie
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
gorzkakawa
dziękuje bardzo za komentarz z rad skorzystam i jutro postaram się poprawić a spać chodzę oj.. późno bo ok 1- 2 w nocy ( kochane studia)
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kika, ślicznie, ślicznie ;*
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze Pe sponsorowane Wielkim Leniem, za pozno wstaje (ferie
) i nie mam podwieczorku, jakos zupełnie nie moge ogarnac tyh 5 posiłków bo obiady mam sporo po 16 ...cieple pancakes bananowe na maślance polane miodem i kulka lodow waniliowo-czekoladowych, jabłko, kawa na mleku 3,2 sałatka z kurczaka (piers i udo) z ananasem, kukurydza, tost z almette, pomidorem i oregano, dwie kromy chałki (jedna z konfitura brzoskwiniowa, druga z masą makową )ziemniaczki, znowu 1,5 gołębia, polane soseem pomidorowym, brokuły i kalafior gotowane, princessa kokosowa, herbata z cukrem dwa jajka na poltwardo, chrupiąca, podpieczona bułka 80gr (polowa z sopocka i warzywami, druga polowa z sopocka i chranem), herbatka wpadnie pasek czeko, albo chałeczka z nutella, sie zobaczy
|
#163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a R ładne, ładne. Wzorowe wręcz! ![]() Cytat:
(Kikuś, dziś nie będę miała czasu odpisać bo właśnie wychodzę, tylko na chwilkę wpadłam )Cytat:
![]()
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzkakawa bardzo dziękuję za ocenę.
![]() Jeśli chodzi o ziemniaki to wstyd przyznać ale nie wiem jak to z nimi jest. Wydawało mi się że same (to znaczy nie polewane sosem ani żadnym tłuszczem) są ok (oczywiście nie kilogram naraz) bo przecież też chyba zawierają jakieś witaminy czy coś No ale skoro tak piszesz to może jednak nie są takie fajne jak mi się wydawało A może ja jem ich po prostu zbyt dużo?[U]Byłabym bardzo wdzięczna gdybyś zechciała mi wyjaśnić jak to w końcu z nimi jest. P.S. Trochę pogmatwałam (zmęczona już jestem - 9 h w szkole) ale mam nadzieję, że jakoś dasz rade się połapać w tym co napisałam
Edytowane przez chrzescijanka Czas edycji: 2009-01-20 o 20:57 |
|
|
|
#165 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
- orzechy mogą być każde: włoskie, laskowe, pistacjowe, nerkowca itp., także ziemne, ale nie prażone (z wyjątkiem fistaszków, prażonych w łupinkach, najgorszee są solone, dlatego to opłukanie nie będzie wbrew pozorom głupie ), oprócz nich migdały, pestki dyni i słonecznika - chodzi o nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT);- serek homogenizowany naturalny (powiedzmy 60-80 kcal/100g) z dodatkiem orzechów jest idealny na podwieczorek, bo nie jest "szkodliwym" połączeniem, a na kalorie w NNKT nie musisz patrzeć (oczywiście bierzesz ich jakieś 20-25g, nie 100 ), bo ze względu na zbawienne właściwości zdrowotne są w pełni usprawiedliwione
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ci dziekuje orzechy oplucze ah ile ja sie przy was naucze;p a przyznam ze ten serek homo z orzechami i sloneczkinim jest rewelacja moglabys powiedziec jescze jak komponowac wlasne muesli ? ile rodzynek sliwek suszonych slonecznika i owsianych platkow?nie wiem jak dobrac proporcjedziekuje bardzo |
|
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybacz zle przeczytalam twoj nick i widzisz co nieiwdomy nie dowidzi to zmysli ;p przepraszam czyli sniadanko a jeszcze mleko 0,5%=36kcal lacznie 251kcal , drugie sniadanko 100kcal kanapka plaster odtluszczoneego hochlanda 45 kcal , jablko 70 daje 215kcal , obiad ziemniaki byly ale na opakowaniu napisane ze w 100g jest 30kcal wiec wyszlo mi ok 250kcal podwieczorek to powiedzmy za 200kcal i kolacja 120 razem 1036 kcal ale moze sie myle. strasznie ciezko liczyc dokladnie bo nie mam wagi kuchennejwybacz za ta pomylke w twoim nicku GORZKAKAWO |
|
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to troszkę mało, możesz spokojnie zwiększyć o 200-300 kcal , spokojnie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
edycia1990rok Z musli jest tak, jak już ktoś wcześniej pisał: śniadanie ma być przede wszystkim sycące, żeby odpowiednio "ustawić" organizm na cały dzień, ale skoro wolisz konkrety (co doskonale rozumiem, bo - jak pewnie większość - też do wielu rzeczy dochodziłam metodą prób i błędów
), ja np. biorę sobie większe naczynko, wrzucam tam paczkę płatków owsianych, 7-8 łyżek pestek słonecznika, 80-90g pokrojonych na mniejsze kawałki suszonych śliwek i 40-50g rodzynek, dokładnie mieszam i wstawiam do szafki jako gotowe musli własnego wyrobu ^^. Moja "śniadaniowa porcja" takiej mieszanki to tak 4-5 normalnych łyżek Z rodzynkami i śliwkami oczywiście nie można przesadzić, bo to w końcu suszone owoce=cukry proste, których na R przecież unikamy Zawsze warto spytać, wiem z doświadczenia
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie pozostaje mi nic jak tylko ufać Twojemu rozsądkowi A ja obecnie wychodzę z mojej kolejnej "cudownej" diety, obecnie jestem na 1400 kcal i z tygodnia na tydzień zwiększam, a w planach mam zamiar dobić do 2000
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorry za ot.
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę z tego mojego małego występku, ale też wyszłam z założenia, że od czasu do czasu nie zaszkodzi ![]() Moja wczorajsza Rrrrr śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek homo naturalny, banan) -----> banan po raz pierwszy od x czasu, zazwyczaj na R staram się ich nie tykać II śniadanie: 2 kromki razowca z tuńczykiem wsw (3 czubate łyżki), sałatą i papryką marynowaną Obiad: mały kawałek tortilli (jajka, cebula, ziemniaki, szynka, ser) , duża porcja surówki z kapuchy, marchewki, pora i koperku z oliwą z oliwek)Podwieczorek: koktajl z tofu (kawałek tofu o wadze bliżej nie określonej, myślę, że ok. 60 g zmiksowany z 3 łyżkami jogo naturalnego, 2 łyżkami mielonych orzechów i słodzikiem )Kolacja: pierś z kuraka gotowana na parze, 3 wielkie ogóry (dosłownie ogóry ) kiszone
|
|
#174 |
|
Gang Iren
|
Chorobowe U:
IS: duża kromka razowca z masłem i szynką,pół papryki,herbata owocowa Przekąska: kawa z mlekiem,malutki kawałek sernika IIS: jabłko,dwa herbatniki,zielona herbata O: rosół z makaronem i kawałek mięska z rosołu P: nesvita,herbata miętowa K: bułka pszenna z masłem,parówka,jajko na twardo,herbata biała Wiem,że kiepsko...
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Niestety wszystkie odżywki odpadają(jak np. Nutridrinki) Bo to są produkty złożone i mają w sobie mnustwo składników które mnie uczulają. Niestety nie ma ani jednego pokarmu na który mój organizm nie reagował by alergią, aż lekarzą oczy z orbit na to wychodzą...
Co do poszukiwania lekarzy w innym mieście to po pierwsze jak? Tak ślepo jechać do jakiegoś miasta którego się nie zna i nie wie się nawet jacy tam są lekarze...? Trzeba by mieć namiary na kogoś dobrego. A i wtedy to też by raczej odpadało w moim stanie. Np. słyszałam, że w Łodzi jest bardzo dobry gastrolog, ale ja nie przeżyłabym kilkugodzinnej podróży pociągiem. Serce już mi niedomaga... Dziś w nocy znów było pogotowie i zatrzymało mi się na trochę serduszko(ok.1 minuty) , ale udało się je pobudzić. Nie jestem w stanie nawet opuszczać domu więc wszelkie podróże odpadają. Poza tym ta choroba zżarła wszelkie środki finansowe. Mama jest bez pracy bo musi być ze mną i sama choruje, tata, też tyle co po operacji ale pracuje, żebyśmy mieli jak żyć, tyle że ma ok.900 zł na rękę. a same moje leki wychodzą więcej miesięcznie. Rodzina pomagała, żeby było na jedzenie, ale każdy ma jakieś granice i oni też już nie bardzo mogą i ile tak można bez końca i perspektyw, że kiedyś oddamy. Tak więc finansowo też odpadają różne kombinacje... Mówię nic już się nie da poradzić tu może pomóc jedynie cud i dobra wola Boża.Codzień, całymi dniami błagam, modle się i jak nie ma żadnej ulgi w cierpieniu, jak mimo błagań nic nie idzie w dobrą stroną to zaczynam wątpić w Boga. Wiem, że grzeszę, ale już inaczej nie umiem. To jest piekło, a nie życie i najgorsze, że ani ja ani bliscy nie mogą mi pomóc, ulżyć. Oddałabym wszystko żeby cokolwiek było odemnie zależne, bo wtedy mogłabym się zmobilizować i coś robić by było lepiej, ale niestety tu nic nie jest zalażne odemnie. Dziękują wam za wsparcie i za wszystkie rady. Bardzo z was fajne dziewczyny. Jesteście jedynymi osobami z którymi mam jakikolwiek kontakt poza najbliższą rodziną |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dance i step w zależności od dnia na dance są różne układy (takie śmieszne wygibasy) w ramach rozgrzewki, niezła frajda, trochę ruchu i od razu lepiej
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
wiesz strasznie sie przykro robi i nie wiadomo co Ci napisac,ale trzymaj sie Dziewczyno...
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
to do Adzi.
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R prosze o ocene bo chyba ze snniadaniem przesadzilam
sniadanie 9.30 z 5-6 lyzek platkow owsianych plus ok 10 rodzynek plus troszke pestek slonecznika plus dwie suszone sliwki z 250ml mleka 0,5% sniadanie 2 godz 12 chleb razowy (70g) z szynka i bardzo cienko serkiem bialym posmarowany plus srednie jablko obiad godz 16 ok 250 g warzyw na patelnie z ok 100g pieczarek i troche czerwonej papryki od siebie dodalam i ok 60g poledwicy sopockiej wkroilam podwieczorek godz 18 serek homo z mala garstka orzechow i troche pestek slonecznik JEJKU DZIEWCYZNY TO NAPRAWDE JEST PYSZNE kolacja ok 21 wiesniak 2,5% ze swiezym wkrojonym ogorkiem i troche czerwonej papryki. co myslicie? jejku mi sie wydaje ze a na tym R to za duzo jem ile to wszystko moglo miec dzis kallorii? ja chyba dostaje paranoii POMOCY![]() :
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

czemu Rrrr?, Martynko co się dzieje?, jestem pewna że nie jest CI ono potrzebne
Jak u Ciebie U, P ?
)

Obiecuję poprawę 

a R ładne, ładne. Wzorowe wręcz!
)