|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: NAJGORSZE numery wykręcone przez kelnerów, kucharzy, barmanów - przeżyte i zasł
Cytat:
wiem wredne ale wkurzali mnie bardzo bo mieli postawe "jestem panem świata bo jestem ochroniarzem" ha ha ha żenada. przypomniało mi sie kiedyś jak stałam kiedyś na promocji w stroju śneiżynki ![]() podchodzi dzieciak może z 16 lat i bajera do mnie to sobie z nim gadam , akurat miałam śmeiszny dzień. wiecie co to beszczelne zweirze zrobiło? kładzie mi ręke na ramieniu (opiera sie łokciem) patrzy mi w oczy i pyta czy dam nr gg . spiorunowałam wzrokiem tą jego łape, tak sie chlopak zgasił zę zamilkł.wkurza mnie to i jak widze kolesia z nastawieniem "taki ejstem fajny" to aż mnie wywraca na lewą strone Sine.ira wiem rozumiem. ale nie zmienisz etgo cisnać lasce ktora robiła to kiedyś teraz nie robi postaw sie w sytuacji człowieka bezrobotnego tóry zarabia 500 złoty i musi za to utrzymać rodzine i pracuje w obskurnej restauracji bo NIGDZIE indziej nei dostał prace. kazałabyś mu isć i złożyc donos do sanepidu żeby zamkneli miejsce jego zarobku? ja wiem o co ci chodzi, ale musisz czasem zrozumieć dlaczego ludzie czasem tak robią. a co do tego ze polak miał lepiej. to heh też mnei to śmeiszy. a słyszałam ze w anglii polak polaka traktuje gorzej niż obcokrajowca. heh |
|
|
|
|
|
#152 |
|
BAN stały
|
Dot.: NAJGORSZE numery wykręcone przez kelnerów, kucharzy, barmanów - przeżyte i zasł
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10890234]
Sine.ira wiem rozumiem. ale nie zmienisz etgo cisnać lasce ktora robiła to kiedyś teraz nie robi postaw sie w sytuacji człowieka bezrobotnego tóry zarabia 500 złoty i musi za to utrzymać rodzine i pracuje w obskurnej restauracji bo NIGDZIE indziej nei dostał prace. kazałabyś mu isć i złożyc donos do sanepidu żeby zamkneli miejsce jego zarobku? ja wiem o co ci chodzi, ale musisz czasem zrozumieć dlaczego ludzie czasem tak robią. a co do tego ze polak miał lepiej. to heh też mnei to śmeiszy. a słyszałam ze w anglii polak polaka traktuje gorzej niż obcokrajowca. heh[/quote] Nie zamierzam w żaden sposób usprawiedliwiać chamstwa i brudu oraz narażania zdrowia ludzi tylko dlatego, że się chce więcej zarobić (to do właścicieli) i akceptowania takich patologii bez słowa protestu (a często nawet ku ogólnej uciesze) przez obsługę. Jesteś wyrozumiała, nie masz z tym problemu - proszę bardzo. Ciekawe co powiesz jak złapiesz w restauracji salmonellę albo nie wiem...dur brzuszny. I po co w takim razie ściema, że POLAKÓW TRAKTOWAŁO SIĘ TAM LEPIEJ ? Ja tylko zapytałam dlaczego akurat Polaków bo coś czuję, że innym nacjom mysie gówno i stary sos też raczej nie smakowało. Albo jesteś na coś skazana, albo nie. Dało się zrobić wyjątek dla jednych, dało się pewnie wszystkich normalnie traktować. Chociaż jedna osoba mogła być uczciwsza od reszty hołoty. Wiesz, przykład...przykład...on najlepiej zmusza ludzi do myślenia. Innej opcji nie ma. Potępiam takie zachowanie i takich ludzi. I zdania nie zmienię. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-09 o 09:07 |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej strony jako klient jestem wsciekla,ale byłam z tej drugiej strony i wiele się nie dało zrobić. szef był górą,a w walce z bezrobociem czlowiek nie ma zbyt wielu możliwości.zawsze wybiera pracę i swoj brzuch niż obcych ludzi. potrafię z zrozumieć pracę w takich warunkach na zasadzie współudziału,oraz skruchy ,nie nawidze tylko sytuacji,kidy takie "kary"przynosza uciechę "karającemu"na koniec dodam,że bądźcie mili dla personelu medycznego,bo oni wiedzą jak zrobić,aby zastrzyk bolał,oraz u fryjera,aby nasze włosy długo nas cieszyły. |
|
|
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślałam,dlatego zbytnio się nie czepiałam.
![]() czasu nie cofnę i nie zmienię postępowania innych ludzi.zostaje tylko ponarzekać i ewentualnie zareagowac na opryskliwość obsługi,jednak wtedy napweno wyszłabym z tej knajpy.nie dałabym satysfakcji "ukarania mnie"
|
|
|
|
|
#156 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym ja swoim pokręconym CV udowadniam, że jak się nie może czegoś zaakceptować w pracy, jest się zmuszanym do łamania prawa to zawsze można i wręcz trzeba dziękować za taką "współpracę". Ja mogę, mogą i inni. Mam w nosie to, że ktoś siedział sto lat na bezrobociu a teraz w desperacji będzie mi podawał spleśniały chleb w restauracji bo go do tego niby zmuszają. Jakie to będzie miało dla mnie znaczenie jak wyląduję potem w szpitalu albo chociaż głupiej niestrawności się nabawię ? Żadnego. |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
Ale juz pisałam wyzej!Chleb nie byl spleśniały brudny i stary!!SOsy byly świeże ,uwierz mi gdybys nie miała wyjscia napewno bys robiła to co ci każa!!Poza tym ja tam nie jadłam i nie obchodzi mnie ze jakis angol zjadl cos po kimś!nie plulam do jedzenia, nie walało sie ono po podlodze,poprostu sos po kims ladowal u kogos innego,chleb rowniez.Nie wybielam sie robiłam to i mało mnie obchodzi,to ze ktos zjadl po kims troche sosu!Myszy nie chodzily po jedzeniu nikt na nie nie pluł i nei rzucał nim po ziemi!Rozumiem ze miałam łapać myszy po kuchni?Mi były potrzebne pieniadze a w Anglii nie zarabia się mało.To była moja pierwsza praca i nie miałam wyjscia i liczylam tylko na siebie!
|
|
#158 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
wzajemnie
ja poprostu wypowiedziałam sie na temat, na ktory mialam cos do powiedzenia,nie zauwazylam zeby to byl watek,w ktorym kogos sie neguje i ocenia
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jak widziałam co te patałachy robią w piekarni potrafiłam im zwrócic uwagę, wykłocic się, chociaz wyzywali mnie często od najgorszych debilek, idiotek cóż praktyke straciłam, z własnej woli, ale zemściłam się przeokrutnie (za całokształt,hehe) praktyke potrzebowałam jak ty prace i naprawde nie rozumiem ciebie.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-02-09 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tego samego zdania co sine.ira.
Przede wszystkim w wielu miejscach panuje beznadzieja bo sami pracownicy tych miejsc niczego nie chcą i nie próbują zmienić - no tak, bo zmiany to wysiłek, a po co się wysilać i wychylać? Jeszcze nie daj boże coś się szefowi nie spodoba, a tak wprawdzie mamy syf, ale własny, swojski... Tak czytam to forum i czasem sobie myślę, jakim cudem ja się w życiu tak świetnie ustawiłam? Nawet kolor ścian w miejscu pracy sama sobie wybierałam, i meble, i sprzęty biurowe... Jednak człowiek ma wpływ na to co się dzieje z nim w pracy i jak ta praca ma wyglądać. Trzeba tylko CHCIEĆ. Najczęściej jednak obserwuję zjawisko, że ludzie marnują dużo więcej energii na tłumaczenie swoich błędów i porażek niż na ich poprawienie.
|
|
#162 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, może to taka branża ta gastronomia, że nic się nie da zrobić tylko wspólnie syfić do jedzenia
Zagadka.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
sine. ira Ty jakaś ira jesteś ostatnio
![]() A tak z innej beczki? Jak myślicie jak to jest w Polsce z napiwkami dla kelnerów? Czy zwykle ludzie dają napiwki tak jak np w USA gdzie nie ma mowy żeby nie dać min. 5 dolalów? Ja przyznaję się bez bicia że daję tylko wtedy gdy obsługa mi się podobała, a jak mi ktoś podpadł to nie i już. Ciekawi mnie czy kelnerzy w Polsce zarabiają jakąś większą kasę na napiwkach czy raczej nie? |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektórych knajpach jest tak, że "podstawa" to marne grosze a napiwki to często kilkakrotnosc pensji. idzie zarobic fajną kase na napiwkach
|
|
|
#165 | |
|
BAN stały
|
Bo mnie irytuje takie niechlujstwo. Słabego zdrowia jestem i odbieram te wszystkie historie osobiście. Niemal jak zamach na życie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz zjem cos na miescie czy wypije i tak nie daje napiwków
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj daje napiwki, chyba ze obsluga jest wybitnie do bani...
Kiedys np. w mojej ulubionej wowczas restauracji kelnerka (nowa, pierwszy raz ja tam widzialam) nalala mi napoj do wybitnie brudnej szklanki, chyba w ogole nie byla myta... Oczywiscie zwrocilam jej uwage, zeby wymienila mi sok na taki w czystej szklance. Ona popatrzyla ze szczerym zdumieniem, zabrala bez slowa sok, po czym na moich oczach przelala go do innej szklanki i ponownie podala Padlam.A tak odnosnie podawania klientom pozostalosci po innych... W portugalskich restauracjach (przynajmniej tych, ktore znam) jest to normalnie praktykowane i powszechnie akceptowane, ze jesli klient nie zje podanych przystawek (zazwyczaj pieczywo z dodatkami), laduja one potem na innym stoliku. To samo z cala reszta, jesli klient nie tknie zalozmy frytek czy kotleta, a inny klient zamowi tego samego dnia to samo, to odsmaza sie i podaje ponownie. Z tym, ze potrawy podaje sie na polmiskach, a klient przeklada sobie co i ile chce na talerz, wiec to, co na polmisku zostaje, jest nietkniete. Przynajmniej teoretycznie... |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego ?
![]()
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się dawać napiwki.nie wiem,nie licze kwoty.czasem jest to do "równości".czasem jest to piątka,czy dyszka,zalezy ,czy się tam, pojawię znowu,czy nie. |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
krótki off TmargoT skąd ty jesteś ? o miasto pytam hehe
wyrozumiała. tak chuba tak ale też nie biję brawa dla tych którzy podnoszą jedzenie z ziemi czy śmeiją sie z tego. chodzi mi o te osoby ktore np pracuja w takiej restauracji, same tak nie robią, ale jednak nie zwracają uwagi innym. a co do napiwków to też nie daje. neiwiem chyba jeszcze za młoda jestem i sama nie zarabiam o mi szkoda
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie daje napiwków, bo nigdy nie spotkałam się z NAPRAWDE dobrą obsługą, która moim zdaniem zasługiwałaby na coś więcej niż wypłaca im szef
![]() Jedynie co jak zamawiam pizze do domu i w miare ktoś sympatyczny przywiezie to nie każe mu wydawać bo nie wiem czemu ale to5 czy 4 zł wołac by głupio mi jakos było..No chyba że nie iły albo sfochowany jakiś to czekam aż wyda
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
U mnie z napiwkami bywa różnie. Jak wychodzę z koleżankami na piwo, czy dwa, to rzadko daję - ale właśnie dlatego, że nieczęsto jestem w pełni zadowolona z obsługi. Poza tym zwyczajnie się żyłuję - przyznaję się bez bicia, po prostu 3-4 zł za soczek wielkości naparstka mnie wkurza, do wyboru zostaje tylko piwo, a po 2-3 piwach wolę nie szastać kasą, bo nieraz mi "przypadkowo" coś źle wydali, czy policzyli 2-3 zł więcej. Czasami spontanicznie dam miłej kelnerce/barmance 2-4 zł (niewiele, ale wyznaję zasadę że napiwek to powinno być ok. 10-15% całości zamówienia). Gdybym szła na jakąś większą imprezę, gdzie obsługa musiałaby do nas kursować kilka razy, to oczywiście większy napiwek. Najczęściej zostawiamy napiwek, gdy idziemy gdzieś z TŻ - najczęściej to restauracje (wtedy zostawiamy 20-30%).
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10897365]krótki off TmargoT skąd ty jesteś ? o miasto pytam hehe
wyrozumiała. tak chuba tak ale też nie biję brawa dla tych którzy podnoszą jedzenie z ziemi czy śmeiją sie z tego. chodzi mi o te osoby ktore np pracuja w takiej restauracji, same tak nie robią, ale jednak nie zwracają uwagi innym. a co do napiwków to też nie daje. neiwiem chyba jeszcze za młoda jestem i sama nie zarabiam o mi szkoda [/quote]jestem z górnego śląska. trasa katowice-wisła.moje miasto było sławne z powodu wybudowania betonowej drogi wzdłóż całego miasta. ![]() zgaduj zgadula. |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (o ile się nie myle)bo ja też z górnego śląska pochodzę.(te drogi chyba naprowadziły mnie, moje miasto to słynie z tego ile rond w mim jest
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-02-09 o 17:41 |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
głównie z oszczędności
co prawda raz na ruski rok cokolwiek zjem poza domem, na 99% to jakas impreza rodzinna typu wesele (wiec tam nie place) a na obiad czy kolacje na miescie NIGDY nie chodze.Wyjątek: kawa ze znajomymi bez napiwków
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
niewiem hehehe
|
||
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10898890]czuje sie jak debil
niewiem hehehe[/quote]czemu?
|
|
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
bo nie wiem co to za miasto. ehhehe
ale nie tak pytałam bo moja kuzynka ejst z Opola i też gdzieś siedzi na wyspach na morzu śródziemnym to myślałam ze ty to ona :P |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;10899167]bo nie wiem co to za miasto. ehhehe
ale nie tak pytałam bo moja kuzynka ejst z Opola i też gdzieś siedzi na wyspach na morzu śródziemnym to myślałam ze ty to ona :P[/quote] sorki za off top. ![]() do opola mam daleko.jakies 60-70 km.na wyspach nie siedze i nie zamierzam,ale wybaczam pomyłkę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

" (powalający tekst :/). Problem polega na tym, że chyba sobie trafił na złą osobe do takich tekstów. Zapytałam czy sobie mnie z kimś nie pomylił, bo ja nie przypominam sobie żebyśmy kiedykolwiek przechodzili na Ty. Koleś się tak zgasił, że nie wiedział co ma powiedzieć i zapytał tylko ile tych Dębowych chce.

cóż praktyke straciłam, z własnej woli, ale zemściłam się przeokrutnie (za całokształt,hehe) 

Zagadka.
Padlam.

(wiec tam nie place) a na obiad czy kolacje na miescie NIGDY nie chodze.