|
|
#151 | |
|
BAN stały
|
Dot.: "zostań ambasadorką Garnier Czysta Skóra" kolezankaa
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,759,clearskin-cleansing-scrub-antybakteryjny-peeling-do-twarzy.html i ten oczyszczający żel przeciw wągrom: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,16272,clearskin-blackhead-clearing-cleanser-oczyszczajacy-zel-myjacy-przeciw-wagrom-stara-wersja.html Peeling był świetny, bardzo dobrze złuszcza martwy naskórek, wygładza, odświeża i super oczyszcza Natomiast żel był taki średni, wągry były bladsze ale nie znikały, wysuszał mi skórę. Kosmetyki z tej serii są raz dobre raz słabe, poczytaj na KWC opinie innych bo jest ich dużo ![]()
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zasadniczo przyzwoitość nakazuje, aby kopiując czyjąś pracę/własność podawać źródło. Niemniej, fajnie, że w jednym miejscu znajduje się takie kompendium wiedzy
|
|
#153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
cieszę się, oto mi chodziło
|
|
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
..przepisy na udaną kąpiel były
![]() ![]() teraz napiszę: DODATKI DO KĄPIELI DLA URODY ![]() Dodatek do kąpieli --- Działanie --- Stosowanie MIĘTA PIEPRZOWA --- odświeżające --- wywar ziół albo zioła ekspresowe CYTRYNY --- poprawiające ukrwienie --- ekstrakt z 6 cytryn SÓL MORSKA --- odtruwające i wzmacniające --- 250-500g soli morskiej na wannę wody MLEKO --- poprawiające ukrwienie i łagodzące --- 2 do 3 l mleka na wannę wody MLEKO Z MIODEM I SÓL ---poprawiające ukrwienie i łagodzące --- 1 l mleka, 1 filiżanka miodu, 1-2 filiżanki soli MAŚLANKA --- poprawiająca ukrwienie i łagodzące --- 3 l maślanki na wannę wody OTRĘBY PSZENNE --- powstrzymujące zapalenia --- woreczek z otrębami pszennymi, zawieszony pod kranem z bieżącą wodą ROZMARYN --- poprawiające ukrwienie, napinające skórę --- wywar z ziół albo zioła ekspresowe RUMIANEK --- lecznicze, hamujące stany zapalne ---wywar z ziół albo zioła ekspresowe SÓL MORSKA --- odtruwające i wzmacniające --- 250-500 g soli morskiej na wannę wody SZAŁWIA --- ściągające pory --- wywar z ziół albo zioła ekspresowe POMARAŃCZE -- odświeżające i napinające ---sok z 4-6 wyciśniętych pomarańczy na wannę wody LECZNICZE BŁOTO --- odtruwające i oczyszczające --- 1-2 kg leczniczego błota na wannę wody
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-25 o 20:29 |
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba się skuszę na jakiś. Są w promocji więc.. jak szalec to szalec
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#157 |
|
BAN stały
|
i tyle ciekawych rzeczy można przeczytać będę do Ciebie częsciej zaglądac![]() |
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie czytam wszystkiego (spaaaać...
) ale przejrzałam ogólnie i widzę, że jest ciekawie, przyjemnie i z dozą humoru (edit: aaa bo to 5 maksymalnie można, o ja gapa... ) leci 5 gwiazdek
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
Edytowane przez Monika1994 Czas edycji: 2009-02-25 o 21:38 |
|
|
|
#159 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mi miło |
||
|
|
|
#160 |
|
BAN stały
|
..kiedyś znajoma wysłała mi na pocztę e-booka z tymi wszystkimi przepisami i maseczkami i stąd je mam i tutaj wrzucam http://www.magicznakobieta.com/masec...bienia-w-domu/ Maseczki i przepisy do włosów ![]() Maseczka bananowa do włosów 1 banan średniej wielkości 2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego 2 łyżeczki oleju z pszenicy 1/4 łyżeczki lecytyny 1/8 łyżeczki miodu pszczelego 2 łyżeczki skondensowanego mleka 2 - 4 krople olejku ylang ylang Składniki mieszamy w mikserze do uzyskania jednolitej papki. Przed nałożeniem maseczki myjemy włosy jeden raz łagodnym szamponem i spłukujemy mocno ciepłą wodą. Maseczkę nakładamy równomiernie na włosy, delikatnie wcieramy przez krótką chwilę, nakładamy folię lub czepek foliowy i okręcamy głowę ręcznikiem aby utrzymać ciepło. Maseczkę pozostawiamy na włosach przez co najmniej 15 minut, zalecane jest utrzymanie maseczki przez godzinę lub dłużej. Maseczkę zmywamy ciepłą wodą z dodatkiem niewielkiej ilości łagodnego szamponu. Maseczka ma zbawienny wpływ na włosy i skórę ale może sprawić kłopoty przy jej sporządzaniu, niektóre składniki są stosunkowo trudne do zdobycia. Lecytynę możemy zastąpić olejem sojowym a olejek ylang ylang olejem z awokado, zamienniki trochę niestety osłabiają działanie maseczki ale i tak warto spróbować. Maseczka oliwkowa do włosów 5 łyżek oleju z oliwek 2 jajka Mieszamy dokładnie w mikserze. Maseczkę nakładamy na włosy nakładamy czepek foliowy lub owijamy głowę folią. Po 15 minutach dokładnie zmywamy włosy wodą z szamponem. Maseczka przeznaczona jest do włosów suchych, cienkich i zniszczonych. Maseczka miodowo - oliwkowa do włosów Składniki: 2 łyżki stołowe miodu 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek Mieszamy dokładnie w mikserze. Nakładamy maseczkę na włosy owijamy głowę folią a następnie ręcznikiem. Maseczkę zmywamy po 15 minutach szamponem i dobrze spłukujemy włosy. Cudowna maseczka do włosów Po umyciu włosów szamponem i spłukaniu, wylewamy na głowę filiżankę świeżo wyciśniętego soku z cytryny, rozprowadzamy sok na włosach i delikatnie masujemy włosy i skórę głowy. Po kilku minutach dokładnie zmywamy maseczkę wodą i nakładamy odżywkę. Maseczka sprawi że włosy staną się lśniące. Zabieg może być powtórzony najwcześniej po upływie dwóch tygodni. Maseczka na wzmocnienie słabych włosów Składniki: 1 żółtko łyżka olejku rycynowego 2 łyżki nafty kosmetycznej łyżka soku cytryny. Sposób przygotowania:wyżej wymienione składniki zmieszaj ze sobą i utrzyj na bardzo gładką gęstą masę. Następnie wetrzyj ją w skórę głowy, owiń folią i ręcznikiem. Po 30 minutach maseczkach zmyj. Pamiętaj, że to, co jesz również wpływa na stan i kondycje twoich włosów. Dlatego też, jeśli zauważysz objawy matowienia włosów, i że stają się łamliwe zmień sposób żywienia: twoje posiłki powinny być bogate w witaminy, minerały i nienasycone kwasy tłuszczowe. Witamina A – zawarte w owocach i warzywach, Witaminy z grupy B – zawarte w mleku, rybach, chlebie pełnoziarnistym, Cynk – zawarty w pestkach dyni. Istotne również jest regularne picie, co najmniej 2 litrów wody mineralnej nie gazowanej dziennie. Środek nabłyszczający włosy z otrębów ryżowych Bawełniany woreczek napełniony otrębami namocz w ciepłej wodzie po czym posmaruj w nim włosy. Zyskają jedwabisty połysk. Płukanka do włosów Garść mięty zalej 1 litrem octu winnego i zamknij w szczelnym naczyniu na 14 dni. Po odcedzeniu płucz włosy nalewką po każdym myciu głowy. Włosy staną się mocne i elastyczne. ![]() Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-26 o 14:22 |
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Mam do Ciebie pytanie - czy Ty masz naimię Justyna może?
|
#162 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
|
#164 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
No kolezankoo teraz i wilk syty i owca cała
wiadomo o co chodzi
|
#166 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#167 |
|
BAN stały
|
..początkowo wątek miał być tylko na temat cery ale tak się rozpisałam, że jest w sumie o wielu rzeczach
![]() teraz kolej na paznokcie ![]() informacje pochodzą z 2 stron internetowych: h ttp: //w ww.fi t.pl/uro da/sekret_pi eknych_d loni,118,14,14, 1154,380 1,0,0, 0.ht ml - wklejam taki link, bo z odnośnikiem nie chce się wkleić, jakiś błąd niby jest i musiałam go porozdzielać ![]() http://czarna-pazurki.bloog.pl/kat,1...l?ticaid=67935 PAZNOKCIE ![]() ![]() Szybka kuracja wygładzająco - nawilżająca ![]()
Pielęgnacja Jeśli chcesz mieć zdrowe i ładne paznokcie, musisz poświęcić im więcej uwagi i czasu niż dotychczas. Powinniśmy pielęgnować je odpowiednimi preparatami, chronić je przed zbędnymi urazami, dostarczać im niezbędnych witamin, których potrzebują do regeneracji i stosować dietę bogatą w błonnik (bo sposób odżywiania także wpływa na formę paznokcia). Jeśli masz problem z rozdwajającymi się i łamliwymi paznokciami, musisz jeść więcej produktów bogatych w:
To najskuteczniejsze, naturalne sposoby leczenia matowych, zniszczonych i rozdwajających się paznokci. Profilaktycznie można łykać farmakologiczne preparaty z tymi pierwiastkami, ale najpierw lepiej skonsultować to z lekarzem. Domowe terapie ![]() Rozjaśnianie przebarwień Cytrynowa kuracja * Codziennie nacieraj dłonie świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Złuszcza on zrogowaciałe, martwe komórki naskórka, wspaniale wygładza i wybiela. Wygładzanie zmarszczek Maseczka z ziemniaków * 2 ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj żółtko i 2 łyżki ciepłego mleka. Nałóż papkę na ręce, zmyj po kwadransie. Łagodzenie podrażnień Kompres z siemienia * Pół szklanki siemienia lnianego zalej wrzątkiem i gotuj, aż zmieni się w kleistą masę. Nałóż ciepłą galaretkę na ręce, owiń je folią spożywczą i ręcznikiem. Zmyj po 25 minutach. Głębokie nawilżanie Kąpiel parafinowa * Kostkę parafiny (z apteki) rozpuść w wodnej kąpieli. Gdy nieco przestygnie, zanurz w niej dłonie. Zaczekaj, aż zastygnie. Po kwadransie zdejmij powstałe „rękawiczki”.
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-26 o 21:09 |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wykorzystam jedną z maseczek na moich włosach! |
|
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawie prowadzony wątek i za to oraz za niegasnący zapał
daję pięć gwiazdek
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Odradzam nakładanie bananów na włosy
![]() Z doświadczenia swojego i kilku osób wiem, że to kiepski pomysł. Chyba, że ktoś lubi potem płukać włosy kilkadziesiąt razy. Za to maseczka z olejkiem rycynowym, jajkiem, naftą jest genialna i od lat ratuje moje włosy
|
#172 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-27 o 16:33 |
||
|
|
|
#173 |
|
BAN stały
|
..a teraz taki mały poradnik odnośnie zmarszczek i kurzych łapek
![]() informacje ze stron: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/31/...Kremy-po-30,20 http://uroda.onet.pl/1452883,2043,20...z_i_cialo.html Ukryj kurze łapki ![]()
Wygładź usta * Wokół ust często tworzą się pionowe linie. W dodatku naskórek warg łatwo wysycha, pęka. Dlatego potrzebuje intensywnej pielęgnacji. Zmarszczki wokół ust wygładzisz, stosując działające miejscowo kremy na głębokie zmarszczki (np. Garnier Ultralift).
I takie małe co nieco na temat - kwasu AHA, czyli alfa-hydroksylowego ..niektóre informacje ze strony: http://mediweb.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=987 * Bardzo pozytywny wpływ na cerę mają kwasy AHA, czyli alfa-hydroksylowe. Kwasy AHA należą do kwasów rozpuszczalnych w wodzie, dlatego też nie mają zdolności do przenikania przez warstwę sebum, czyli warstwę łoju i wnikania w głąb oraz oczyszczania porów skóry. Jednak ujędrniają tracącą elastyczność skórę, doskonale złuszczają naskórek oraz znacznie zmniejszają wydzielanie łojotoku. Dodatkowo zawierają olejki eteryczne działające antyseptycznie i oczyszczająco oraz olejki roślinne bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, lecytynę, pektynę, enzymy, prowitaminy i witaminy, sole mineralne. Alfa-hydroksykwasy występują powszechnie w przyrodzie, można je więc otrzymywać z produktów naturalnych jak: trzcina cukrowa, mleko, owoce lub mogą być one także syntetyzowane metodami chemicznymi. W produktach kosmetycznych stosuje się najczęściej 5 typów kwasów alfa-hydroksylowych:
Z wymienionych powyżej kwasów najczęściej stosowane są kwas mlekowy i glikolowy, gdyż mają one najmniejszy rozmiar cząsteczek spośród wszystkich kwasów AHA i w związku z tym są najlepiej absorbowane przez skórę i najskuteczniej działają.
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-27 o 17:21 |
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek
![]() Daję zasłużone 5 gwiazdek
|
|
#175 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Hejka, może mi pomożecie, mam taki problem że mam na nosie mnóstwo małych wągrów i nie da rady tego wycisnąc a nawet jak da rade to na drugi dzień znowu je widać
, macie jakiś fajny sposób żeby się tego pozbyć, nawet jak kosmetyk bedzie troche kosztował to nic nie szkodzi. Dzięki z góry za pomoc
|
|
|
|
#177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a jaką masz cerę? stosowałaś już jakieś kosmetyki i nic nie pomogło? byłaś u kosmetyczki? robiłaś jakieś maseczki, peelingi, zabiegi?
Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-28 o 16:44 |
|
|
|
|
#178 |
|
BAN stały
|
A teraz co nieco na temat trądziku, warto posłuchać ekspertów
![]() http://www.porady.tv/video/213/Tr%C4%85dzik http://www.porady.tv/video/23/Tr%C4%...%B3%C5%BCowaty ..i na temat czegoś wymarzonego.. pięknej cery.! ![]() ![]() http://www.porady.tv/video/124/Pi%C4%99kna-cera Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2009-02-28 o 17:07 |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podobają mi się kuracje dla paznokci.
Ostatnio mam bardzo słabe, prawie wszystkie mi się połamały .Muszę wypróbować którąś z maseczek i kupić jakaś odzywkę. Masz coś wypróbowanego i polecasz? W ogóle świetny wątek Mam zamiar wypróbować kilka maseczek do twarzy i włosów. Jak coś to dam znać o skuteczności ;D
|
|
|
|
#180 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() co do maseczek to polecam te w poście 5 które często stosuję ![]() ale umieściłam maseczki do każdego typu cery i najlepiej będzie jakąś wypróbować, bo na każdą z nas może działać inaczej ..cieszę się, że wątek komuś się przyda ![]() |
|
|
Nowe wątki na forum Zostań ambasadorką Garnier
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

bardzo mi miło 

, macie jakiś fajny sposób żeby się tego pozbyć, nawet jak kosmetyk bedzie troche kosztował to nic nie szkodzi. Dzięki z góry za pomoc