|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy w uk
No ja tez ostatnio zaplacilam 50 funtow, bylam w odwiedzinach u Szperrr
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Piwusia witaj, widac spania nie masz
hehe trzymam kciuki za zalanie foremki, ![]() U nas mandat 60 f . Ostatnio tz dostal dwa pod rzad i zadzwonil i ich zrypal to mu odpuscili jeden ![]() Moj tz tez spioch , ja z reszta tez, czasem zaklady robimy kto ma rano wstawac do malego, ostatnio przegral i caly tydzien spalam do popludnia , osatnio byla wojna o to , ale moja wkretka , ze on robi najlepsze sniadania na swiecie zlagodzila sytuacje i dalej robiRzaba bardzo duzo wam poszlo na parking , trzymaliscie na jednym parkingu auto, czy co chwile bujaliscie i zmienialiscie parkingi, a to byl strzezony parking?
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
parkingi masakra - w kingston nam dolozyli 100 bo zaparkowalismy w bay-u dla residents only
nie zauwazylismy tabliczki, bo praktycznie cala ulica byla 'normalna' tylko te 3 miejsca byly resident-owe ![]() ![]() ![]() Chamy AgaMili - a pewnie ze sie wpraszaj na majowke, bo przeciez im wiecej tym weselej, szczegolnie przy odpowiedniej ilosci koktaili No Joasia calkiem jednak chora, teraz ma wysoka temperature, ktora zbijam paracetamolem i w dodatku skonczyl mi sie wlasnie :-( idziemy do gp zobaczymy co powie. milego popoludnia
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Maatra, latem jedziesz tylko zobaczyc to miejsce czy macie zamiar sie tam zatrzymac?
Widze, ze wiecej jest mam z Kent Ja juz planuje jakies spotkanko w okolicach Sevenoaks z wizazankami z watku Anglia, ale majowka z dzieciakami brzmi super
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Angie19 -własnie mi tak po ciązy mocno wypadały włosy ,że miałam dołownie zakola i byłam bez pół grzywki,pozniej jak zaczely odrastać to wszystko smiesznie sterczało ale Ciebie pociesze jest juz normalnie czyli jak zawsze mi troche wypada za to paznokcie jak mialam kiedys bardzo twarde tak tera zmam słabiutkie a od porodu 2 latka juz mineły,ale ja zle przeszlam ciaze i porod wiec moze taki mam urok
![]() Sznapii -mysmy czekali na CHB od pazdziernika a dostalismy w koncu lutego ,ale nam wyrownali tylko niestety od momentu kiedy tz mial HO a nie od wtedy kiedy zaczal prace.Na WTC i CHTC czekamy nadal ![]() Jak wczoraj wieczorem wrocilam z pracy patrze a w mieszkaniu ciemno ,naj smieszniejsze to ze dziecko zasnelo w livingroomie a mąż w sypialni ,dałam mu troche ze nawet małej nie przeniósł ale ma tyle roboty ze mowil ze pada doslownie z nog ,to wybaczam.Fajnie wam ze wasi tz robia wam kawke do łóżka ![]() Mnie bolą dwa zeby ,leczyłam przed przyjazdem tutaj ale widać bezskutecznie ,denstystka mowila ze wszystko zrobila ,musze czekac do przyjazdu do polski w koncu czerwca.Tylko sie martwie o moja Amelke czy ma dobre ząbki bo pokazac nie chce a z myciem to jest tragedia,ona woli jeść paste do zębów niz dać sobie umyć ząbki ,nawet sama nie chce szorować . ![]() Z tymi parkingami to tragedia dosłownie ,tyle kasy ![]() Ja mialam raz stycznosc z policja kiedy zatrzymali mnie za brak pasow ale dopatrzyli sie ze niemam na siebie insurance i chcieli mi zabrac samochod ,a mysmy wcale zapomnieli o tym ze ja tutaj nie powinnam jezdzic bez wykupionego ubezpieczenia ,na szczescie tz przybiegl po samochod i nas zabral i wyszlo dla nas bez konsekwencji ale mogli nam wypisac pewnie ladny mandat ,lepiej nie wiedziec. Ale sie ciesze odebralam dzis klucze do nowego domku Mielismy troche przeboji z agencja i nerwow ale jest super ,nawet wszystko odmalowali ,wiec jest czysciutko az milo ![]() Pozdrawiam
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Karinaaa, mozesz zawsze pojsc za darmo do dentystki sprawdzic zabki
Moja Mloda sama chetnie szczotkuje, ale ostatnio nie pozwala mi sobie pomoc A ja mam fila na tym punkcie, bo sama mam problemy z zebami.A tak wogole to jestesmy z tych samych okolic w PL ![]() Aaach, i Tz szybciej mi przynosci sniadanie do lozka niz ja jemu Bo w weekendy dlugo spie.
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Karinaa gratuluje domku, teraz cie czeka przeprowadzka
. Ile pokoi? Moj tez wiecej je pasty niz wypluwa, ale zeby zdrowe . Moze zmien szczoteczke do zebów, ktora sama sobie wybierze, jakas baje jej wrkec , ze teraz zabki musi myc, ta stara szczoteczka nich myje misiom hehe Moj ma elektryczna i jestem zadowolona on tez Ja przez rok bez tego ubezpieczenia jezdziłam, ale teraz juz mam .
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Szper to zdradz z jakiego mista, moze sie spotkamy kiedys w Pl bo w Anglii mamy daleko do siebie
![]() Monka 23- dobrze radzisz,musze zminic na inna szczotke najlepiej niech panienka sama wybierze Ostatnio jak jej kupilam paste z Kubusiem a szczotke nie to byla wielka afera![]() Pokoje mamy dwa na gorze i livingroom ,no i ogrodek ,moze nie jakis tam duzy i piekny ale jest kawalek zieleni aby wyjsc i posiedziec ![]() Wlasnie siedze jeszcze na starych smieciach -a juz bym chetnie sie wyniosla ale mam utrudnione przewozenie bo Amnelki nie mam gdzie podrzucic, a jak tz wroci z pracy to ja wychodze .Znajac mnie bede wozic jak wroce po 21
|
|
#161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No moj nie ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Bylam dzis w "moim" collegu zabookowac malej miejsce w zlobku i wyszlo 114 funtow na tydzien . W "normalnym" zlobku niewiele wiecej wychodzi a tu taka kosmiczna cena. Co innego jakbym chodzila normalnie do pracy - to by byla cena ok ale gdy ja sie bede uczyc i tylko tz pracowac to paranoja.P.S. A u was tez dzis tak duszno? U mnie goraco, cieply wiaterek i slonko grzeje nadal. Teraz mala ma drzemke a jak wstanie to idziemy do wesolego miasteczka bo przyjechalo do parku
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-04-01 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Bylam dzis w "moim" collegu zabookowac malej miejsce w zlobku i wyszlo 114 funtow na tydzien
. W "normalnym" zlobku niewiele wiecej wychodzi a tu taka kosmiczna cena. Co innego jakbym chodzila normalnie do pracy - to by byla cena ok ale gdy ja sie bede uczyc i tylko tz pracowac to paranoja.Kiedy zaczynasz colleg? A nie da ci sie zalatwic dofinansowania na ten zlobek pozdrawia m |
|
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
Angie zaczynam od wrzesnia a o dofinansowanie bede sie starac ale mam marne szanse cos dostac
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
a potem usilowallismy troche pozwiedzac a w nocy trzymalismy samochod na strzezonym ![]() oczywiscie mandat za 60£ tez zaliczylimy bo do Londynu dotarlismy po polnocy i malz postawil samochod niedaleko hotelu na parkingu a rano okazalo sie ze to dla rezydentow a tabliczka bylo dopiero kilka miejsc dalej ![]() Ogolnie wyprawa po paszporty wyszla masakrycznie droga ale bylo- minelo
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
No czesc dziewczyny my juz po wizycie u Gp nie bylo tak zle jednak dostalysmy obie antybiotyk i sie kurujemy Ala jeszcze dostala Nurofen, PAracetamol.
JA tylko antybiotyk Wiecie czasem narzekamy tutaj na sluzbe zdrowia ale co jak co leki od czasu zajscia w ciaze do ukonczenia roku przez dziecko mamy za darmo. W PL nie ma tak dobrze Ja bardzo lubie odbierac recepty w Bootsie bo tam zawsze wszystko wytlumacza i sa takie mile te panie ( to lubie w Anglii ta ich rzyczliwosc)Widze ze ostro dziewczyny zapisujecie sie na kursy pewnie a co trzeba sie wciaz doszkalac ja tez planuje ale jezykowy narazie bez tego ani rusz a jak bede znala lepiej angielski to i prace fajna znajde A tak wogole jakie szkoly macie pokonczone w PL jestem ciekawa???????? Wiem ze ktos pisal ze jest po ochronie srodowiska ja tez to studiowalam i skonczylam na inzynierze dalej nie chcialam sie juz uczyc a zreszta chcialam juz pracowac( bo ja mialam 5 lat w technikum i 4 lata na polibudzie) Czekam co wyscie konczyly i jakie macie zawody???? Pozdrawiam i zycze milego wieczorku laseczki: )))))))))
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Ja powiem, ze na wsi nie mieszkam, ale metropolia to tez zadna nie jest. A Londyn strasznie mi sie nie podoba.
A dentyste kobieta w ciazy ma za darmo. I do momentu, dopoki dziecie nie skonczy roku. Ja sobie wiec zafundowlam korone, ktora normalnie kosztuje 200£ zupelnie za darmo. Do tego niechcaco trafilam na polska dentystke. Wczesniej byla u jakiegos hindusa i za antybiotyk na stan zapalny oraz usuniecie zeba zaplacilam 43£. Wystarczy znalezc dentyste, ktory ma umowe z NHS. U mnie jest ich mnostwo. |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Karina moj ogrodek tez nie przypomina tego z mojej wyobrazni hehe , mam caly pod kostka chodnikowa, czeka na zmiane az sie za niego wezmiemy hehe . Sproboj ze szczoteczka i musisz byc cierpliwa, niektore dzieci nie lubia myc i jest to dla nich zlo konieczne, Chce nichce zeby trzeba myc
Aga do nas tez miasteczko przyjechalo, maly zaszaleje i mam nadzieje ze ja. Fajne lunapark jest kolo Londka hmm throe park jakos tak, ale sie wyszalalam tam . Chyba w maju sie tam znowu wybierzemy proboj moze sie uda . W koncu 400 stowki bedziesz bulic a to troche duzo . Jednak zycie na obczyznie bez rodzini jest naprawde utrudnione , sama wiem po sobie i taniej by cie wynioslo. Rzaba aaa to dlatego was tyle wynioslo, juz kumam. Slyszałam o przebojach z tymi paszportami . Natalia ja pierwszy raz jak poszlam po recepte w ciazy to sie strasznie zdziwilam ze sie nie placi hehe Super to jest , to mi sie podoba .Z zawodu to ja ... mam dosc rozszerzone pole . Moge sie pod kilka mozliwosci podpiąc, teraz musze dobrze wybrac , zeby potem zyskac i nie przebebnic pieniedzy i lat na nauke.Chaos tak tak my wiemy ze jest darmowy dentysta , ale w czasie ciazy i rok po, ale potem trzeba juz bulic, pozatym nam chodzilo bardziej o ich mozliwosci i profeske z dwojga zlego lepsza wizyta w Pl![]() Kurka wracałam do domu jakas godzine temu i dom sie jarał kilka wozow strazackich, chyba nikt nie zginal, nie wiem |
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
Monka zajecia bede 3x w tygodniu, wyliczyli mi ze za te 3 dni zlobka tyle wychodzi
Wczoraj u tzta w pracy byl wypadek, chlopakowi spadla platyna na glowe i mial cala twarz w krwi i rozwalone oko, tz z managerem go zawiozl do szpitala i mi zadzwonil powiedziec a ja zonk, jakby to sie jemu zdarzylo.... Dobrze ze oka nie stracil, wypuscili go ze szpitala ale ma wrocic na badania i kontrole. Straszne. Natalia ja skonczylam liceum profilowane na kierunku "ochrona srodowiska", pozniej zaliczylam rok Politechniki Rzeszowskiej i zrezygnowalam. Pojechalam na wakacje do Londynu i juz zostalam a na studia nie wrocilam. |
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras z dziewczyn pisala, ze w ciazy bedac placila za dentyste. Wogole mnie midwife na pierwszej wizycie poinformowala, ze dentysta za darmo i leki na recepte. Ja trafilam tutaj na Polke. Calkeim niechcaco. A ten hindus tez mi wreszcie wyrwal zeba, z ktorym wlaczylo wielu dentystow w Polsce. Chcialam sie go juz dawno pozbyc, a nikt nie chcial wyrwac. Dziwne,ze tu rentgn pokazal, ze on psuje sie od strony siodemki (bo to szostki sie pozbylam), i dziwili sie, ze mnie nadal boli.
Co doz abkow mego malucha- to chetnie myje. Ma dopiero dwa, ale juz je szorujemy. Najbardziej mu sie podoba jak ja myje swoje. Smieje sie i otwiera dziobek, zeby i jemu myc. A potem zabiera mi szczoteczke i sam chce szczotkowac. |
|
|
|
|
#170 |
|
BAN stały
|
Odezwe sie juz z Polski. Jutro wyjezdzamy i mam kupe roboty. Trzymajcie z nas kciuki . A ja z tego stresu nic jeszcze nie jadlam dzis.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Aga szczesliwej drogi
, jakos to przezyjecie , napewno zmeczeni bedziecie, ale wyspicie sie juz u rodzinki. , chwila nie uwagi i tragedia. Szkoda ze nie ma nikogo do pomocy, wszyscy zajeci, ale niech sie szkola i pracuja to najwazniejsze dlugo juz tak pracuje juz sie totalnie przestawil. Moj tez spioch , ale chodzi spac 2-5 , potem odsypia Teraz jak jeste w pl to spi pazdzioch do 3 . Ja ostatni rok przerwalam studia , potem wrocilam na 4 miechy, tz nie wytrzymal wrocilam, ale sie ocknelam i koncze , tylko ze na zaoczne sie przenioslam. I tak z malym fruwam z uk do pl .Chaos ja tez malemu odrazu zaczelam myc , nie ma na co czekac az cala szczeka sie zapelni. Dzis mi sie zbuntowal i niechcial myc .
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili, szczesliwej podrozy
Ktos pytal gdzies o ochrone srodowiska - ja jestem po inzynierii, a tutaj po zarzadzaniu zasobami naturalnymi. PAdam juz na pyszczol, dobranoc
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Chaos hehe może i tak było, lubi się bawić w kotka i myszke, alboooo po dentyście coś mu sie stało, bo musiala się troche posiłować z nim, niechciał otworzyć
.
|
|
|
|
|
#176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Juz sie przyzwyczailismy. Najpierw pracowal rok przez agencje i zarabial niewiele ponad minimum ale sie zbuntowal i powiedzial ze odchodzi, wtedy mu firma zaproponowala kontrakt, wynagrodzenie 3x wieksze niz mial + 100 funow bonus za noc. Wiadomo ze nie pieniadze najwazniejsze ale milo jak sie je ma .Ja powoli koncze pakowanie, zostalo tylko jedzenie. Kupilam dzis lodowke turystyczna w Wilkinsonie za 10 funtow i jestem bardzo zadowolona bo cale zarelko na podroz sie w jedno miejsce zmiesci i nie zepsuje. Dzis juz chce wszystko spakowac a jutro tylko kanapki zrobie i kawe do termosu i tyle. O 14. wyjezdzamy Milej nocki Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-04-03 o 00:46 |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Ja pracowalam kolo 8 miesiecy na noce. Bylo nawet spooko, zadnych managerow, tzry przerwy. Tylko caly dzien sie przesypialo. Wstajesz obiad, jakis film i do roboty. Kiedy zaszlam w ciaze zaraz przeniesli mnie na dniowki. Niby dlatego, ze kobieta ciezrna na noce nie moze pracowac, ale wiedzieli, ze latwiej mnie bedzie wywalic, bo moj teamleaser by mnie bronil, a ten, do ktorego trailam mial Polakow w pupce.
Szerokiej drogi |
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
AgaMili bezpiecznej podrozy
A my jutro na basen smigamy, niech maly sie wypluska bo uwielbia to robia a nasza domowa wanna za mala na jego szalenstwa Jesli chodzi o mycie zabkow to u nas maly wiezmie szczoeczke do raczki, wsadzi do buzki i sobie zuje, nie widzialam go aby szczotkowal bo to przeciez jeszcze male dziecko. NIe wie co robic z tym.
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez staram sie szczotkowac te7 zabkow mojego malenstwa choc czasem to jest trudne bo wiecej zje mi pasty i pogryzie po palcach niz jest tego mycia
Ja to chyba mieszkam w wariatkowie Co sobote mam przeboje z sasiadami obok francuz z chinka i krolikiem na smyczy kloca sie zawsze po imprezie tak ze sciany mi sie trzesa wkoncu ja wywiezli z pod bloku chyba na posterunek I jak tu mozna zyc w spokoju? ![]() |
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
ojej Angie alez masz przeboje
Ja nie moge - typowo angielskie, nawet twarza w twarz nie stanie i nie powie tylko do wlasciciela zadzwoni zebym cos zrobila.... A jeszcze mi sie przypomnialo, o wypadaniu wlosów, no chyba taki los mam. Szczegolnie jak sie karmi piersia, to moga wypadac jeszcze dlugo po zakonczeniu karmienia - to zmiany hormonalne i dopoki sie to nie uspokoi to wlosy leca Ja wcieram seboradin i uzywam tez olejkow na wlosy przed myciem i pomaga przynajmniej tyle ze rosnie duuuzo nowych (az glupio wygladam) ale wciaz wypadaja ![]() AgaMili - szczesliwej podrózy i baw sie dobrze w Polsce Szperr - zjazd w okolicach Sevenoaks to i ja bym sie zalapala moze tylko juz nie mam czasu przegladac watku o Anglii Ale jestem jak najbardziej okolice Sevenoaks I w ogole mysle ze piknik gdzies w Kencie dla wszystkich mamus z okolicy Kent + poludniowy Londyn (szeroko pojetej ) to bylaby fajna sprawa Bubbel - ale ci dobrze z basenem moje obydwoje uwielbiaja sie kapac i dlatego zazwyczaj wieczorem tylko wanna wchodzi w gre A na basen niestety zadko mozemy wyskoczyc bo sama z dwojka to nie daje rady zapanowac nad nimi, a TZa mamy raczej zadko w domu na takie wypady ![]() Co do zabkow - kiedys byly takie szczoteczki na palec, ale juz nigdzie nie moge znalezc, swietnie sie spisywaly przy Joasi pozwalala sobie tym szczotkowac zeby a teraz jest juz nauczona ze najpierw ona sobie tam cos dlubie a potem ja poprawiam Z Konradem gorzej, daje mu szczoteczke i cos tam zuje, a mi za bardzo nie chce dac umyc, mimo to zawsze staram sie choc z dwa razy szurnac. WIecie jak nie dajecie za duzo cukrow to u takich malenstw to chyba nie jest tragedia jak sie nie doszczotkuje Mi sie wydaje ze wlasnie bardziej teraz chodzi o wyrobienie dobrych nawykow. No chyba ze karmicie maluchy czekolada Co przyznaje mi sie zdarza ...........
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

a ja wlasnie auto chce kupic.
hehe trzymam kciuki za zalanie foremki, 
, osatnio byla wojna o to , ale moja wkretka , ze on robi najlepsze sniadania na swiecie zlagodzila sytuacje i dalej robi
Ja juz planuje jakies spotkanko w okolicach Sevenoaks z wizazankami z watku Anglia, ale majowka z dzieciakami brzmi super

ale ma tyle roboty ze mowil ze pada doslownie z nog ,to wybaczam.

) to bylaby fajna sprawa