|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak przekonać rodziców do psa???
a tak z ciekawości, wybrałas rase?
|
|
|
|
|
#152 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To jest baaardzo poważna decyzja, bo jeżeli mamy psa, to juz nie wyjedziemy ot tak sobie na wakacje. |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób sobie test
![]() http://www.pedigree.pl/WybierzPsa.aspx (strona Pedigree, wybierz psa) Pokażą Ci się rasy, w zależności od tego, jakie wybierzesz odpowiedzi. Ja i rodzice wspólnie zdecydowaliśmy, że chcemy mieć psa, nikt nie musiał nikogo przekonywać Ale mamy duży dom, duży ogród, więc pies ma mnóstwo miejsca do biegania. Ogromna buda i klatka na owczarka też swoje kosztowała Tak naprawdę pies to niekończące się wydatki. Wiesz, ile jadł nasz owczarek jak był jeszcze szczeniakiem?
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() Zamówiłam książkę "Pies w rodzinie" jak dotrze od razu zacznę ją czytać,dzięki niej zdecyduję się na rasę.;p Nie dam mamie za wygraną .Wiem ,że pewnie nie będziecie mi wierzyć ,ale umiałabym się powstrzymać od wyjazdu na wakacje.Myślę ,że spędzanie czasu ze zwierzętami jest o wiele przyjemniejsze.To moja pasja,zainteresowanie,któ rego nie zamierzam zaprzestać.Zawsze kochałam zwierzęta,od małego.Mam świadomość tego ,że będę musiała wyprowadzać go na spacery ,pielęgnować ,itd.
|
|
#155 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czasami czlowiek ma dosc wszystkiego, jest zmeczony, nie chce mu się, pogoda jest brzydka, boli go głowa - a tutaj TRZEBA wyjść z psem. To nie tak, że Cię zniechęcam, ale warto uświadomić sobie, że pies w domu diametralnie zmienia życie rodziny. To cholernie poważna decyzja. http://www.dogomania.pl/forum/ Zapoznaj sie z tym forum, na dole są fora poswięcone wielu rasom. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
wierzę ,że nie chcesz mnie zniechęcić.
|
|
#157 |
|
BAN stały
|
Lepiej kogoś "pozniechęcac" niż tylko przyklaskiwać jego pomysłowi posiadania psa, bo niestety większośc ludzi dopiero gdy pies już zamieszka w ich domu, przekonuje się, jaka to odpowiedzialna decyzja. I na jak długo.
Ale wiadomo, że posiadanie psa to także ogromna radość. Mieszkasz w bloku, więc przede wszystkim wybierz psa niewielkiego. Nie jestem zwolenniczką trzymania dużych ras w blokowych mieszkaniach. |
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
słuchaj ja nie chcę się kłócić ,ani nic tym podobnego... Nigdy nie pozwoliłabym ,żeby pies miał złe warunki. Nie lubię jak zwierzęta cierpią. Uwierz mi.
|
|
#159 |
|
BAN stały
|
To weź psa ze schroniska.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście mama jak zwykle uważa ,że sobie nie poradzę ,jak jej udowodnić ,że tak?Budzić się o 4.00?
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Eukanuba i Royal Canin.
Cytat:
Moja mama miała w młodości psa, Reksia, którego miała od jego 2 dnia życia (odrzucony przez sukę) - i jego wychowano właśnie zgodnie z książką W xx dniu otworzył oczka w xx miesiącu podniósł nóżkę i tak dalej...Ale np. mój obecny psiak to największe książkowe zaprzeczenie jakie kiedykolwiek widziałam ;P Ma uczulenie na nabiał, nie lubi mięsa, nie trzyma się żadnych określanych terminów jeśli chodzi o rozwój. Wszystko trzeba dostosować do psa ![]() A i bieganiny do weta nie ma znów tak dużej, może tylko na początku - potem co 6-12 miesięcy. Jak najbardziej popieram! Będziesz miała pieska tak jak chciałaś, a przy okazji uratujesz mu życie i wspomożesz schronisko! Sama mojego Krakersa niejako uratowałam, bo biedak miał zostać utopiony. Może nie będzie to pies z rodowodem, więc nie będzie tak naprawdę rasowy, ale przecież będziesz miała niepowtarzalny okaz A co do mamy... Też moją wałkowałam, w końcu jak się dowiedziała, że Kraki ma zostać utopiony - zgodziła się. Babcia pierwszy tydzieć slowem się do mnie nie odezwała, ale teraz sama go zaczepia, każe dawać smakołyki i tak dalej... Życzę powodzenia. |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc.;p . Mówiłam mamie ,że wezmę psa z schroniska ,ale to i tak jej nie wzrusza. Będę jej cały czas gadała,nie dam za wygraną!!!.
Jak jej udowodnić ,że wiem wiele o psach : pielęgnacja ,itd..Ja chcę zaadoptować pieska,suczkę ,którą ludzie wyrzucili na ulicę. Nie wiem jak tak można. Może mama również będzie chciała jej pomóc...
I Edytowane przez pauladragon13 Czas edycji: 2008-08-26 o 17:06 |
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Czuję ,że będę miała pieska <yeah>. Mama powiedziała,że może.
mam nadzieję ,że się zgodzi. Nie dałam za wygraną, mama mówiła ,że nie i nie ,a potem powiedziała ,że zobaczymy.
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przekonać rodziców na psa???
Cytat:
Labrador jest dużym psem - potrzebuje się wybiegać. Musisz zarezerwować godzinę dziennie na spacer z nim. Kto będzie utrzymywał psa? Ile kosztuje miesięczne utrzymanie psa dużego psa? - zastanawiałaś nad tym? Nie możesz go karmić resztkami ze stołu. Czy dowiedziałaś się, ile kosztuje rocznie komplet podstawowych szczepień? Chcesz psa czy sukę? Jeżeli sukę - czy będzie miała młode? Ile kosztują zabiegi sterylizacji suki i kastracji psa? Poza tym. Ile godzin dziennie Twój pies będzie spędzał w domu? Przygotuj sobie odpowiedzi na moje pytania i potem idź porozmawiaj z rodzicami. |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc, zdaję sobie sprawę ,że to wielka odpowiedzialność. Wiem,że trzeba psa pielęgnować ,dawać mu jeść ,itd.Chciałam zaadoptować pieska Misie,ale chyba ktoś już mnie wyprzedził ,jestem bardzo załamana.
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie inny - pomyśl sobie, że Misia JUŻ TERAZ ma dobry dom. Pozdrawiam
i trzymam kciuki za Ciebie.
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie,sunia mojej koleżanki oszczeniła się miesiąc temu i jutro mam z nią pogadać o szczeniaczkach ,dokładnie suni.
Bardzo się cieszę ,sunia ,która się oszczeniła jest zdrowa.
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Mama już wie?
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Mając lat 17 postawiłam rodziców przed faktem dokonanym przynosząc szczeniaka. Wzięłam miesięcznego kundelka, ponieważ chcieli go utopić w rzece. Chcąc przekonać rodziców, że jestem odpowiedzialna wyprowadzałam go na spacer kiedy tylko zapiszczał, czyt. o każdej porze (z 4 piętra )
. Sama chodziłam do weta, jak był chory ja się nim opiekowałam. Po pewnym czasie rodzice się przekonali i nawet zaczęli wychodzić z nim na spacery, a po kilku latach największa przeciwniczka psa – moja mama, świata poza nim nie widziała . Jeśli pokarzesz, że jesteś gotowa, aby zaopiekować się psiakiem na dobre i złe to rodzice na pewno się zgodzą i będą Ci pomagać.
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Jestem pewna ,że jakbym przyniosła pieska do domu ,mama pokochałaby sunię.
![]() ![]() Na razie mówi ,że nie i nie ,ale ja myślę ,że boi się ,że sobie nie poradzę.;p
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Może boi się, że jak się znudzisz opieką nad psem to cała odpowiedzialność spadnie na nią?
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio coś się chyba zmienia. Nawet niedawno przyłapałam ją jak przeglądała w internecie oferty sprzedaży szczeniaków. Może w końcu się przekona. Oby. Za Ciebie też trzymam kciuki. |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki,dzisiaj gadałam z nią ,ale jak było tak jest. Mam dość chrzanię to ,przyniosę szczeniaka. Mojemu bratu zawsze ufa ,a mi nigdy. Zresztą on wydaje tyle ,że dla psa karma starczyłaby na kilka miesięcy!!;p;p Wiecie jak to mówią "ukochany synek mamusi",a ja jestem ukochana córusią taty.
![]() ![]() Czasem jednak wkurza mnie to ,że mama wszystkiego mi broni ,a jemu nie.
|
|
#175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie oszukujmy się, Twoja mama musi wyrazic zgodę, bo na pewno będą sytuacje, że ona będzie zmuszona zając się tym psem. |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Ja przekonywałam swoich rodziców 13 lat
ale od miesiąca mam pieska
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
A i pies był przyniesiony bez mamy zgody
na początku była zła a teraz kocha Rokusia
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama nie chciała się kiedyś zgodzić nawet na królika??;/ Pojechaliśmy z tatą i kupiliśmy go po kryjomu ,a teraz mama go bardzo kocha. Jakby córka przyniosła mi szczeniaka byłabym szczęśliwa,ale ja bym jej prędzej kupiła pieska,pod warunkiem ,że będzie o niego dbała.Tata boi się ,że pies nam wszystko poniszczy,ale to zależy od charakteru i rasy psa.Poza tym trzeba psa odpowiednio wychować. Mama cały czas mówi,że to ona będzie musiała się nim zajmować,mówi głupstwa ,żeby mieć wymówkę.;/Powiem szczerze,że ja dużo czytałam o psach ,a ona niestety nic ,i nigdy nie pozwala mi dokończyć zdania.To bardzo wkurzające.
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka wzięła psa ze schroniska - sunię. Psina do trzeciego roku życia gryzła wszystko w domu - poczawszy od mebli (komplet wypoczynkowy i stół) a skończywszy na...ścianach. Taki charakter.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Nie wiem jak tak można.

. Sama chodziłam do weta, jak był chory ja się nim opiekowałam. Po pewnym czasie rodzice się przekonali i nawet zaczęli wychodzić z nim na spacery, a po kilku latach największa przeciwniczka psa – moja mama, świata poza nim nie widziała
.