QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 11:33   #151
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

Cytat:
Napisane przez Luiza91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak cera po Q?

moja super

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 19:10   #152
koteczkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
niestety nie moge sie zgodzic z wszystkim, co napisalas.

czesty spadek libido po pigulkach nie jest zwiazany glownie ze spadkiem androgenow, a stalym poziomem hormonow. przy normalnym cyklu poziom hormonow plciowych jest zmienny. dlatego kobietom, ktorym drastycznie spada libido po pigulkach jednofazowych (czyli tych najpopularniejszych), zaleca sie kilku fazowe. pigulki wielofazowe sa na rynku od bardzo dawna, jednak zawieraja dosc wysokie dawki hormonow, nie kazdemu to sluzy, dlatego Qlaira to moze byc przelom, jest kilkufazowa a jednoczesnie nie ma wysokiego poziomu hormonow.
Skąd takie wnioski o poziomie hormonów? Porównaj dawki hormonów w Q i jednej z dawnych pigułek trójfazowych:

http://www.domzdrowia.pl/56055,triqu...ne-21-szt.html

Pozostaje kwestia zasadności takiego porównania ze względu na różne substancje czynne, jednak wartości pozostają zaskakujące.

Cytat:
masz wyksztalcenie medyczne? Twoje slowa, ktore pogrubilam to totalna bzdura... tycie, spadek libido, tradzik hormonalny to sprawy cholernie indywidualne, nalezy brac pod uwage fenotyp kobiety, zgadac jej poziom hormonow, na tej postawie probowac dobrac wlasciwe pigulki, tym sposobem zmniejsza sie szanse pomylki.
Wykształcenia stricte medycznego nie mam, ale bliskie. Jeżeli Ty jesteś lekarzem to z chęcią na priv przeczytam jakiś bardziej szczegółowe wyjaśnienie. Moja wypowiedź była takim uogólnieniem, ponieważ nie chciałam już na forum wchodzić w takie szczegóły. Jednak prawda jest taka że w dużej mierze za libido, cerę i masę ciała odpowiadają właśnie androgeny.

Tu ciekawa przeglądówka na ten temat, szczególnie jeżeli chodzi o poziom androgenów a libido:
http://www.pfm.pl/u235/navi/201048 - polecam ostatnią część tego artykułu.

Co do doboru tabletek to masz OCZYWIŚCIE RACJĘ jednak chyba obie wiemy jak wygląda dobór pigułek w Polsce. Przeważnie jest tak, że jak są modne pigułki X to jaka by dziewczyna nie poszła do ginekologa to i tak wyjdzie z receptą na pigułki X. Badania poziomu hormonów przy doborze pigułek ani ja, ani żadna moja koleżanka nigdy nie miała.

Cytat:
bralam 3 rodzaje tabletek, wszystkie o dodatkowym dzialaniu antyandrogenowym (sam estrogen dziala antyandrogenowo)

-Yasmin- cera sliczna, zero tycia ale problemy z nastrojem, olbrzymie, libido bez zmian
-Yasminelle podobnie

- Diane 35\Cyprest, cera sliczna, troche przytylam, a raczej spuchlam, libido bez zmian, troche problemy z nastrojem

aktualnie nie biore niczego, bo zwyczajnie boje sie, ze kolejne beda dzialac negatywnie na nastroj, dlatego pomyslalam o Qlaira, moze kiedys sie zdecyduje

nie smiejcie sie jak wasi lekarze wymawiaja nazwe Qlaira?
Ale zobacz że na każdej ulotce bez względu na nazwę leku są wymieniane możliwe działania niepożądane, przeważnie:
-zmiana masy ciała
-bóle głowy
-zmiany nastroju

A czy one się pojawią tak jak napisałaś zależą od indywidualnych cech każdej kobiety.

Pozdrawiam i dobrego nastroju życzę.
Koteczkaa.

Edytowane przez koteczkaa
Czas edycji: 2009-10-04 o 19:30
koteczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 08:49   #153
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koteczkaa Pokaż wiadomość
Wykształcenia stricte medycznego nie mam, ale bliskie. Jeżeli Ty jesteś lekarzem to z chęcią na priv przeczytam jakiś bardziej szczegółowe wyjaśnienie. Moja wypowiedź była takim uogólnieniem, ponieważ nie chciałam już na forum wchodzić w takie szczegóły. Jednak prawda jest taka że w dużej mierze za libido, cerę i masę ciała odpowiadają właśnie androgeny.
napisalas
Cytat:
A do napisania moich postów skłoniła mnie właśnie wizyta u ginekologa. Od kilku lat biorę pewne pigułki (nazwy nie podam bo już chyba dość reklamy w tym wątku), jest ok dobrze je toleruję i jestem z nich zadowolona (może trochę nie z ceny). A na ostatniej wizycie lekarz kilka razy starał mi wmówić, że powinnam je zamienić na inne wymieniając jakieś zalety które chyba na jakiejś reklamie przeczytał. Niestety trafił na wykształconą kobietę, i mu się nie udało, jednak przeraża mnie jak to wszystko działa
wiec pomyslalam, ze masz wyksztalcenie medyczne, dlatego zapytalam

ja lekarzem nie jestem, sama mam lekkie problemy hormonalne i zmniejszenie poziomu androgenow to moj cel
Cytat:
Co do doboru tabletek to masz OCZYWIŚCIE RACJĘ jednak chyba obie wiemy jak wygląda dobór pigułek w Polsce. Przeważnie jest tak, że jak są modne pigułki X to jaka by dziewczyna nie poszła do ginekologa to i tak wyjdzie z receptą na pigułki X. Badania poziomu hormonów przy doborze pigułek ani ja, ani żadna moja koleżanka nigdy nie miała.
niestety w wiekszosci przypadkow tak to wlasnie wyglada, a tak byc nie powinno warto zrobic badania hormonalne na wlasna reke, aby zminimalizowac ryzyko dobrania zlych pigulek. dzieki badaniom przed i w trakcie brania mozemy ocenic czy przyczyna spadku libido sa androgeny, jezeli ich poziom jest podobny, to pewnie przyczyna lezy gdzie i indziej...

Cytat:
Ale zobacz że na każdej ulotce bez względu na nazwę leku są wymieniane możliwe działania niepożądane, przeważnie:
-zmiana masy ciała
-bóle głowy
-zmiany nastroju

A czy one się pojawią tak jak napisałaś zależą od indywidualnych cech każdej kobiety.
tak, zdaje sobie z tego sprawe, mam bardzo wrazliwy organizm i mam zwykle wiekszosc skutkow ubocznych zawartych w ulotkach lekow na recepte

2 miesiace temu odstawilam pigulki, ktore bralam od zimy, wlasnie dostalam swoj pierwszy naturalny okres, potwornie bolesny i coraz intensywniej mysle nad powrotem do pigulek, ale boje sie probowac kolejnych jednofazowek, skoro tak beznadziejnie wplywaly na moja psychike, moze walerianian estradiolu tolerowalabym lepiej niz etynyloestradiol?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 14:54   #154
Alinaala
Przyczajenie

Czy ktoś mógłby mi udzielić w końcu odpowiedzi czy lepsze są tabletki Yaz czy Qlaira?
Alinaala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 18:00   #155
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alinaala Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby mi udzielić w końcu odpowiedzi czy lepsze są tabletki Yaz czy Qlaira?
nie, nikt nie moglby- to indywidualna sprawa- komus moze bardziej pasowac Q a komus Yaz...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 19:01   #156
koteczkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
nie, nikt nie moglby- to indywidualna sprawa- komus moze bardziej pasowac Q a komus Yaz...
Dokładnie andziuchna. Z tego co widzę to część dziewczyn traktuje środki hormonalne jak jakieś nowe cukierki. Jest coś nowego, to pewnie smaczniejsze . Polecam przed wyborem pigułki trochę poczytać jak one działają, jakie są rodzaje fenotypów kobiet itp. Kiedy się stosuje pigułki dwu składnikowe, kiedy tzw. mini pills a kiedy pigułki wielofazowe.

Buziaczki.
koteczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 19:25   #157
Alinaala
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
no i dziękuję nawet za taką odpowiedź.
Alinaala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 19:53   #158
EwulQa
Przyczajenie

Cool Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?

Witajcie,
ja własnie koncze 1 opakowanie Q. Przeszłam na nią po YAZ`ie bo ten powodował okropny ból piersi przez cały cykl. W tej chwili mogę poskarżyć się na bóle i wzdęcia brzucha i trzecie plamienie podczas tej pierwszej paczki. Na razie srednio przyjemnie. Napiszę jak zacznę kolejną, może coś się zmieni......
EwulQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 08:30   #159
brzoskfinia
Raczkowanie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Wczoraj wzięłam 17 tabletkę z pierwszego opakowania.

No to tak:
cera raczej bez zmian, pobolewa mnie wątroba, dwa razy miałam bóle migrenowe, ból piersi, plamienie tuż po rozpoczęciu opakowania, teraz już wcale, za to brak zmiany libido.

pani ginekolog radzi zmienić mi Qlairę na Femoden no i zobaczymy...
brzoskfinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 15:22   #160
glutek7
Przyczajenie

haha, mój lekarz powiedział, że przepisze mi nowość... też coś powiedział pod nosem, zaczął wypisywać receptę i zaraz sprawdzał na komórce czy dobrze napisał i jednak... źle musiał wypisywać nową

Dzisiaj będę brała 3 tabletkę, jak na razie jest ok , nie mam żadnych wahań nastroju, nic mnie nie boli... czekam na okres bo zaczełam opakowanie Q od razu po skończeniu Yasminelle mam nadzieję,że pojawi się szybko i się szybko skonczy bo w sobotę ide na wesele i nie chce się źle czuć...

No i czekam na wzrost libido

pozdrawiam wszystkie
glutek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 15:32   #161
Luiza91
Przyczajenie

Jezeli chodzi o libido to super
Cera ładniejsza
Piersi pobolewaja czy urosly ? tak minimalnie
Luiza91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 23:12   #162
gryp
Przyczajenie

hej!! Blagam pomozcie... przeczytalam ulotke od tabsow Q. i zwariowalam. "Kolejne opakowanie należy rozpocząć bez robienia przerwy; innymi słowy - w następnym dniu po zakończeniu aktualnego opakowania, nawet jeżeli krwawienie jeszcze się nie zakończyło. Oznacza to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie" NIedlugo koncze opakowanie, a dokładnie 10.10 i nie wiem kiedy mam wziac tabletke z nowego opakowania?? Z pierwszego zdania wywnioskowalam, ze pierwsza tabletke z nowego opakowania mam wziac 11.10 a drugie zdanie mowi o tym samym dnia tygodnia, co wlasnie zakonczone opakowanie, czyli 10.10.. Blagam pomozcie?????????????????

Z gory dziekuje!!
gryp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 05:31   #163
Luiza91
Przyczajenie

jezeli konczy Ci sie opakowanie 10.10
to nastepna tabletke bierzesz nastepnego dnia. nowe opakowanie
Stary 2009-10-07, 08:04   #164
VIKI20
Przyczajenie

Witam, jestem nowa na forum, lekarz przepisał mi Qlairę i szukam informacji na jej temat

na początek z innej beczki, tabletki biorę prawie dwa lata:
1. Mercilon - ale po nich miałam trądzik
2. Yasminelle - bóle głowy i mdłości
3. Jeanine - ogólnie dobre samopoczucie, ale jeden problem, mam po nich bardzo suche i zmęczone oczy, dlatego lekarz zaproponował mi Qlairę

właśnie o te oczy najbardziej mi się rozchodzi, czy ktoś z was miał podobny objaw przy jakichś tabletkach? jak tam oczka przy stosowaniu Qlairy, bardzo proszę o informacje.

pozdrawiam.
VIKI20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 09:32   #165
belllla2009
Przyczajenie

Witam Ja również niedługo zacznę brać Q i mam nadzieję, że okaże się takim cudem jak piszecie. Kilka lat temu brałam cilest i harmonet. Przytyłam bardzo, spadło mi lidido czułam się fatalnie (obniżony nastój) . Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej... Zdecydowałam się ponownie na tabletki, ponieważ mam już 15sto miesiędzną cudną córcie Boję się bardzo złego samopoczucia, jednak spróbuję... Jeszcze się odezwę. Pozdrawiam
belllla2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 10:35   #166
saslycek
Zakorzenienie

Ja dziś biorę trzecią tabletkę i narazie wszystko ok

Będzie im miło za odwiedziny
saslycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 10:53   #167
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Witam,
Ja też zaczynam brać Qlairę. Ginekolog przepisał mi ją, bo znów chciałam brać tabletki, a od kilku miesięcy mój cykl wyglądał tak, że ok. tydzień przed planowanym dniem dostania okresu zaczynały mi się plamienia. Po ok. tygodniu takich plamień - raz większych, raz mniejszych - dostawałam właściwy okres. Lekarz twierdzi, że powinnam mieć większą dawkę estrogenu i dlatego akurat Q. Kazał mi oczywiście zacząć brać w pierwszym dniu normalnego okresu, a nie podczas tych plamień. Okres miałam teraz dostać 10.10, od 4-5.10 mam już te plamienia. Wczoraj (6.10) były już bardziej obfite i wydawało mi się, że mam nawet lekkie skurcze, jak przy okresie. W związku z tym wieczorem wzięłam pierwszą pigułkę Q. W nocy miałam jakieś małe plamienie, rano też coś tam brudziło, to "zainstalowałam" sobie tampon.
Najgorsze jest to, że sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że wzięłam już tę pigułkę?? Może to jeszcze za wcześnie. Może mam po prostu bardziej obfite plamienie, ale to jeszcze nie okres.. Masakra Nie wiem co teraz.. Czy pigułka będzie skuteczna, mimo że zaczęłam brać za wcześnie?
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 17:51   #168
belllla2009
Przyczajenie

Na innych forach jest duuuużo , dużo więcej negatywnych opinii na temat Q Aż się boje testować. Jednak mam nadzieję, że nie spuchnę i nie zmieni się moje libido
belllla2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 19:21   #169
l_mo
Przyczajenie

witam wszystkie kobietki byłam dzisiaj u gin i własnie przepisał mi qlaire podobno skuteczne... po tym co czytałam tutaj to mam mieszane uczucia ale trzeba przekonać się na własnej skórze. co do wymowy to nie wiem, czy podał nazwę bo nie pamiętam( chyba mówił coś typu 'klaira'), ale na pewno powiedział że są to nowe tabletki..
belllla2009 nie strasz... wolę żyć w przkonaniu że są genialnym cudem XXI wieku
l_mo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 20:09   #170
zuzaaaa
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

hej
za dwa tygodnie zaczyne brac qlaire, teraz mam jeszcze yasminelle
ktore stosuje od roku czasu i zauwazylam ze przyto mi sie nieco(z czym nie czyje sie zbyt dobrze). moja ginekolog powiedziala ze to dziwne bo po tych tab. sie powinno chudnac.stalam sie tez strasznie placzliwa(nastroje)

nie wiem co o tym myslec??bo styl zyci mi sie raczej na gorszy nie zmienil a kilka osob juz mi mowilo ze przytylam.staralm sie tez odchudzac. przepisala mi wiec qlarine.

czy sa jakies badanie zeby okreslic jaki tab. beda najlepsze??(moj gin. mowi ze nie ma)

jak dlugo mozna stosowac jedne tabletki??
zuzaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 08:36   #171
brzoskfinia
Raczkowanie

po qlairze libido raczej nie spada sądząc po wypowiedziach większości.
brzoskfinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 14:48   #172
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

na poczatku mysłalam, ze u mnie spadło, ale jest wrecz odwrotnie
mąż czasem mówi, ze ma juz dosc i ze co sie ze mna dzieje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 16:17   #173
Luiza91
Przyczajenie

ja biore 14 tabletke z pierwszego opakowania
czuje sie bardzo dobrze .. nawet schudlam 2kg
kazdy organizm jest inny, wiec lepiej sprobowac to an wlasnej skorze
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 09:18   #174
kalincia
BAN stały

Witam. Po ostatniej wizycie u ginekolog pani doktor przepisała mi właśnie Qlairę (swoją drogą jak to się czyta?). Nie wiedziałam, że to jakaś nowość i o kupieniu ich przypomniałam sobie, jak już dostałam okres (koło 17.00). I wtedy się okazało, że w żadnej aptece ich nie ma, można zamówić. Najkrótszy termin - dzień następny. Zamówiłam, odebrałam wzięłam pierwszą około 13.00. Postanowiłam to potraktować jako pominięcie jednej tabletki (tej pierwszej), więc o 20.00 zażyłam drugą. Pisano bowiem w ulotce, że, jeśli nie weźmie się jednego dnia, to należy następnego dnia wziąć tę zaległą i tę przypadającą na dany dzień. Wiem, że nie mam pełnej ochrony przed ciążą, ale nie wiem, czy przez 9 dni, czy cały cykl. Przedłuża mi się też okres (to już szósty dzień, zwykle kończył się w czwartym, maksymalnie w piątym). Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy dobrze zrobiłam zaczynając brać drugiego dnia okresu? czy wydłużenie okresy może mieć związek z opisaną sytuacją? Będę wdzięczna, jeśli osoby doświadczone w tej sprawie udzielą mi rady.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 10:28   #175
gwiazdka917
Przyczajenie

GG do gwiazdka917

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Witam. Po ostatniej wizycie u ginekolog pani doktor przepisała mi właśnie Qlairę (swoją drogą jak to się czyta?). Nie wiedziałam, że to jakaś nowość i o kupieniu ich przypomniałam sobie, jak już dostałam okres (koło 17.00). I wtedy się okazało, że w żadnej aptece ich nie ma, można zamówić. Najkrótszy termin - dzień następny. Zamówiłam, odebrałam wzięłam pierwszą około 13.00. Postanowiłam to potraktować jako pominięcie jednej tabletki (tej pierwszej), więc o 20.00 zażyłam drugą. Pisano bowiem w ulotce, że, jeśli nie weźmie się jednego dnia, to należy następnego dnia wziąć tę zaległą i tę przypadającą na dany dzień. Wiem, że nie mam pełnej ochrony przed ciążą, ale nie wiem, czy przez 9 dni, czy cały cykl. Przedłuża mi się też okres (to już szósty dzień, zwykle kończył się w czwartym, maksymalnie w piątym). Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy dobrze zrobiłam zaczynając brać drugiego dnia okresu? czy wydłużenie okresy może mieć związek z opisaną sytuacją? Będę wdzięczna, jeśli osoby doświadczone w tej sprawie udzielą mi rady.

Nie masz ochrony tylko przez 9 dni. Potem poziom hormonów już jest wystarczający,żeby Cię chronić samemu. Myślę,że ta sytuacja może mieć związek z tym,że dopiero zaczęłaś brać tabletki. Dla organizmu jest to coś nowego, do czego musi się przyzwyczaić i mógł zafundować Ci małe anomalia Ale nie bój się- to nic złego
gwiazdka917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 10:38   #176
barbarka444
Raczkowanie

Hej ja mam takie pytanie, byłam ostatnio u ginekologa-endokrynologa i przepisała mi qlairę a ostatnio brałam Jeanine i kazano mi po tych Jeanine zrobić 7dniową przerwę i dopiero zacząć qlairę a na ulotce jest żeby nie robić tej przerwy jak się brało antykoncepcje i nie wiem :/ a nie mam się kogo zapytać narazie :/ i drugie pytanie, ponieważ zdażyło się tak że raz jednego dnia wzięłam 2 tabletki w jednym dniu (jeanine) i mi jednej brakuje to czy jak wezmę tylko 20 i zrobię tą przerwę to antykoncepcja jest zachowana?????
barbarka444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 10:08   #177
saslycek
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak z apetytem po qlairze?

Stary 2009-10-12, 10:39   #178
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saslycek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak z apetytem po qlairze?
u mnie w normie tylko troche mi sie smaki zmienily zawsze jadlam sporo slodyczy- teraz wcale nie mam na nie ochoty za to czasem chce mi sie np. paluszkow/orzeszkow

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 11:09   #179
saslycek
Zakorzenienie

No a ja mam wrażenie, że chce mi sie więcej jeść....
Częsciej.
Tak zazwyczaj miałam przed @.. że miałam jakieś zachciewajki i w ogóle

Stary 2009-10-12, 22:22   #180
grzesia1
Przyczajenie

Witajcie kobietki...
Jestem nowa na forum a Qlaire wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie
21 dnia rano pojawiło się plamienie i do teraz nic więcej
???
Okresu nie ma...ale z tego co czytam to nie jestem pierwsza i jedyna
co do libido, to różnicy nie widzę a wcześniej brałam kilka lat cilest!
masa ciała bez zmian!!!
cera, z tym troszke gorzej, teraz jak powinien pojawić sie okres (niestety a może i stety go nie ma), wyszedł mi trądzik, ale mam nadzieję, ze przy następnych opakowaniach to się zmieni.
Dziś zaczynam kolejne opakowania, choć przyznam się szczerze, że spanikowałam (brak okresu - może to ciąża?), ale po przeczytaniu waszych informacji raczej jestem pewna, że wszystko jest ok, a tym bardziej, że regularnie brałam tabsy a mój mąz czasami zabezpiecza sie dodatkowo
Jestem ciekawa co będzie przy następnym opakowaniu??? jakie dolegliwości albo ich brak? a co najważniejsze co z tym okresem???
pozdrawiam
grzesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości