![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
![]() |
#152 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.domzdrowia.pl/56055,triqu...ne-21-szt.html Pozostaje kwestia zasadności takiego porównania ze względu na różne substancje czynne, jednak wartości pozostają zaskakujące. Cytat:
Tu ciekawa przeglądówka na ten temat, szczególnie jeżeli chodzi o poziom androgenów a libido: http://www.pfm.pl/u235/navi/201048 - polecam ostatnią część tego artykułu. Co do doboru tabletek to masz OCZYWIŚCIE RACJĘ jednak chyba obie wiemy jak wygląda dobór pigułek w Polsce. Przeważnie jest tak, że jak są modne pigułki X to jaka by dziewczyna nie poszła do ginekologa to i tak wyjdzie z receptą na pigułki X. Badania poziomu hormonów przy doborze pigułek ani ja, ani żadna moja koleżanka nigdy nie miała. Cytat:
-zmiana masy ciała -bóle głowy -zmiany nastroju A czy one się pojawią tak jak napisałaś zależą od indywidualnych cech każdej kobiety. Pozdrawiam i dobrego nastroju życzę. Koteczkaa. Edytowane przez koteczkaa Czas edycji: 2009-10-04 o 19:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja lekarzem nie jestem, sama mam lekkie problemy hormonalne i zmniejszenie poziomu androgenow to moj cel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 miesiace temu odstawilam pigulki, ktore bralam od zimy, wlasnie dostalam swoj pierwszy naturalny okres, potwornie bolesny i coraz intensywniej mysle nad powrotem do pigulek, ale boje sie probowac kolejnych jednofazowek, skoro tak beznadziejnie wplywaly na moja psychike, moze walerianian estradiolu tolerowalabym lepiej niz etynyloestradiol? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś mógłby mi udzielić w końcu odpowiedzi czy lepsze są tabletki Yaz czy Qlaira?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
nie, nikt nie moglby- to indywidualna sprawa- komus moze bardziej pasowac Q a komus Yaz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Buziaczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie,
ja własnie koncze 1 opakowanie Q. Przeszłam na nią po YAZ`ie bo ten powodował okropny ból piersi przez cały cykl. W tej chwili mogę poskarżyć się na bóle i wzdęcia brzucha i trzecie plamienie podczas tej pierwszej paczki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Wczoraj wzięłam 17 tabletkę z pierwszego opakowania.
No to tak: cera raczej bez zmian, pobolewa mnie wątroba, dwa razy miałam bóle migrenowe, ból piersi, plamienie tuż po rozpoczęciu opakowania, teraz już wcale, za to brak zmiany libido. pani ginekolog radzi zmienić mi Qlairę na Femoden no i zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Dzisiaj będę brała 3 tabletkę, jak na razie jest ok , nie mam żadnych wahań nastroju, nic mnie nie boli... czekam na okres ![]() ![]() ![]() ![]() No i czekam na wzrost libido ![]() pozdrawiam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Jezeli chodzi o libido to super
![]() Cera ładniejsza ![]() Piersi pobolewaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
hej!! Blagam pomozcie... przeczytalam ulotke od tabsow Q. i zwariowalam. "Kolejne opakowanie należy rozpocząć bez robienia przerwy; innymi słowy - w następnym dniu po zakończeniu aktualnego opakowania, nawet jeżeli krwawienie jeszcze się nie zakończyło. Oznacza to, że kolejne opakowanie rozpoczyna się w tym samym dniu tygodnia co właśnie zakończone opakowanie" NIedlugo koncze opakowanie, a dokładnie 10.10 i nie wiem kiedy mam wziac tabletke z nowego opakowania?? Z pierwszego zdania wywnioskowalam, ze pierwsza tabletke z nowego opakowania mam wziac 11.10 a drugie zdanie mowi o tym samym dnia tygodnia, co wlasnie zakonczone opakowanie, czyli 10.10.. Blagam pomozcie?????????????????
Z gory dziekuje!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
jezeli konczy Ci sie opakowanie 10.10
to nastepna tabletke bierzesz nastepnego dnia. nowe opakowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowa na forum, lekarz przepisał mi Qlairę i szukam informacji na jej temat
na początek z innej beczki, tabletki biorę prawie dwa lata: 1. Mercilon - ale po nich miałam trądzik 2. Yasminelle - bóle głowy i mdłości 3. Jeanine - ogólnie dobre samopoczucie, ale jeden problem, mam po nich bardzo suche i zmęczone oczy, dlatego lekarz zaproponował mi Qlairę właśnie o te oczy najbardziej mi się rozchodzi, czy ktoś z was miał podobny objaw przy jakichś tabletkach? jak tam oczka przy stosowaniu Qlairy, bardzo proszę o informacje. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś biorę trzecią tabletkę i narazie wszystko ok
![]()
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Witam,
Ja też zaczynam brać Qlairę. Ginekolog przepisał mi ją, bo znów chciałam brać tabletki, a od kilku miesięcy mój cykl wyglądał tak, że ok. tydzień przed planowanym dniem dostania okresu zaczynały mi się plamienia. Po ok. tygodniu takich plamień - raz większych, raz mniejszych - dostawałam właściwy okres. Lekarz twierdzi, że powinnam mieć większą dawkę estrogenu i dlatego akurat Q. Kazał mi oczywiście zacząć brać w pierwszym dniu normalnego okresu, a nie podczas tych plamień. Okres miałam teraz dostać 10.10, od 4-5.10 mam już te plamienia. Wczoraj (6.10) były już bardziej obfite i wydawało mi się, że mam nawet lekkie skurcze, jak przy okresie. W związku z tym wieczorem wzięłam pierwszą pigułkę Q. W nocy miałam jakieś małe plamienie, rano też coś tam brudziło, to "zainstalowałam" sobie tampon. Najgorsze jest to, że sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że wzięłam już tę pigułkę?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
Na innych forach jest duuuużo , dużo więcej negatywnych opinii na temat Q
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie kobietki
![]() belllla2009 nie strasz... wolę żyć w przkonaniu że są genialnym cudem XXI wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
![]() za dwa tygodnie zaczyne brac qlaire, teraz mam jeszcze yasminelle ktore stosuje od roku czasu i zauwazylam ze przyto mi sie nieco(z czym nie czyje sie zbyt dobrze). moja ginekolog powiedziala ze to dziwne bo po tych tab. sie powinno chudnac.stalam sie tez strasznie placzliwa(nastroje) nie wiem co o tym myslec??bo styl zyci mi sie raczej na gorszy nie zmienil a kilka osob juz mi mowilo ze przytylam.staralm sie tez odchudzac. przepisala mi wiec qlarine. czy sa jakies badanie zeby okreslic jaki tab. beda najlepsze??(moj gin. mowi ze nie ma) jak dlugo mozna stosowac jedne tabletki?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
po qlairze libido raczej nie spada sądząc po wypowiedziach większości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
na poczatku mysłalam, ze u mnie spadło, ale jest wrecz odwrotnie
![]() mąż czasem mówi, ze ma juz dosc i ze co sie ze mna dzieje ![]()
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
ja biore 14 tabletke z pierwszego opakowania
![]() czuje sie bardzo dobrze .. nawet schudlam 2kg ![]() kazdy organizm jest inny, wiec lepiej sprobowac to an wlasnej skorze ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
BAN stały
|
Witam. Po ostatniej wizycie u ginekolog pani doktor przepisała mi właśnie Qlairę (swoją drogą jak to się czyta?). Nie wiedziałam, że to jakaś nowość i o kupieniu ich przypomniałam sobie, jak już dostałam okres (koło 17.00). I wtedy się okazało, że w żadnej aptece ich nie ma, można zamówić. Najkrótszy termin - dzień następny. Zamówiłam, odebrałam wzięłam pierwszą około 13.00. Postanowiłam to potraktować jako pominięcie jednej tabletki (tej pierwszej), więc o 20.00 zażyłam drugą. Pisano bowiem w ulotce, że, jeśli nie weźmie się jednego dnia, to należy następnego dnia wziąć tę zaległą i tę przypadającą na dany dzień. Wiem, że nie mam pełnej ochrony przed ciążą, ale nie wiem, czy przez 9 dni, czy cały cykl. Przedłuża mi się też okres (to już szósty dzień, zwykle kończył się w czwartym, maksymalnie w piątym). Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy dobrze zrobiłam zaczynając brać drugiego dnia okresu? czy wydłużenie okresy może mieć związek z opisaną sytuacją? Będę wdzięczna, jeśli osoby doświadczone w tej sprawie udzielą mi rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie masz ochrony tylko przez 9 dni. Potem poziom hormonów już jest wystarczający,żeby Cię chronić samemu. Myślę,że ta sytuacja może mieć związek z tym,że dopiero zaczęłaś brać tabletki. Dla organizmu jest to coś nowego, do czego musi się przyzwyczaić i mógł zafundować Ci małe anomalia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Hej ja mam takie pytanie, byłam ostatnio u ginekologa-endokrynologa i przepisała mi qlairę a ostatnio brałam Jeanine i kazano mi po tych Jeanine zrobić 7dniową przerwę i dopiero zacząć qlairę a na ulotce jest żeby nie robić tej przerwy jak się brało antykoncepcje i nie wiem :/ a nie mam się kogo zapytać narazie :/ i drugie pytanie, ponieważ zdażyło się tak że raz jednego dnia wzięłam 2 tabletki w jednym dniu (jeanine) i mi jednej brakuje to czy jak wezmę tylko 20 i zrobię tą przerwę to antykoncepcja jest zachowana?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
u mnie w normie tylko troche mi sie smaki zmienily
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
No a ja mam wrażenie, że chce mi sie więcej jeść....
Częsciej. Tak zazwyczaj miałam przed @.. że miałam jakieś zachciewajki i w ogóle ![]()
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki...
Jestem nowa na forum a Qlaire wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie ![]() 21 dnia rano pojawiło się plamienie i do teraz nic więcej ![]() ??? Okresu nie ma...ale z tego co czytam to nie jestem pierwsza i jedyna ![]() co do libido, to różnicy nie widzę a wcześniej brałam kilka lat cilest! masa ciała bez zmian!!! cera, z tym troszke gorzej, teraz jak powinien pojawić sie okres (niestety a może i stety go nie ma), wyszedł mi trądzik ![]() Dziś zaczynam kolejne opakowania, choć przyznam się szczerze, że spanikowałam (brak okresu - może to ciąża?), ale po przeczytaniu waszych informacji raczej jestem pewna, że wszystko jest ok, a tym bardziej, że regularnie brałam tabsy a mój mąz czasami zabezpiecza sie dodatkowo ![]() Jestem ciekawa co będzie przy następnym opakowaniu??? jakie dolegliwości albo ich brak? a co najważniejsze co z tym okresem??? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.