![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką książkę możecie polecić?
Cytat:
patrz nizej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam - uwielbiam "Polowanie na Czerwony Październik" Clancy'ego
![]() To była niezła gimnastyka dla mojego humanistycznego umysłu, ale wiele się dowiedziałam. Książka trzyma w napięciu i jest wprost fenomenalna! 1000 razy lepsza od filmu ![]()
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
"Diabeł ubiera sie u Prady"
"Pracująca dziewczyna" ![]()
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
A ja polecam:
![]() "Pocałunki na Manhattanie" - David Schicler "Drabina czasu" - Anne Tyler |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
I "Gniew aniołów"!
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
ja rownież polecam www.biblionetka.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Ja polecam 'Lustereczko powiedz przecie' (znajdz moj watek pod tytulem 'polecam cudowna ksiazke',tam ja dokladnie opisalam).A takze 'Tylko razem z corka' Betty Mahmoody
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki dziewczyny za taki odzew !!!
![]() ![]() ![]() Z tych wszystkich tytułów na pewno wybiorę coś ciekawego, bo póki co wchodzę między póki w bibliotece i nie wiem gdzie się obrócić ![]() ![]() Jeszcze raz dziekuję i wszystkie pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
ANTHONY DE MELLO - PRZEBUDZENIE
Dostępna tutaj: http://www.astro.eco.pl/przebudzenie.html Rewelacja ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Moim faworytem jest Tony Parsons a dokładniej dwie jego książki:
"za moje dziecko", "kroniki rodzinne". Dodatkowo fajną lekturką na jesienne wieczory może być "Imię i nazwisko zastrzeżone" Jane Sigaloff, "wierność w stereo"- Nick'a Hornby czy też moja ulubiona książka "chodźmy razem" ale niestety nie pamiętam autora ![]() Poza tym myślę ze seria "literatura w spódnicy" ma naprawdę wiele do zaoferowania dla kobitek ![]() Ps. Agatha Christie ("morderstwo w może narodzenie") też jest naprawdę ciekawą pisarką
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Samotność w sieci & kontynuacja
ksiazki Grocholi jestem nudziara-Szwaja stowarzyszenie umarlych poetow ojciec chrzestny jezycjada_Musierowicz itd ![]()
![]() |
#163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
To ja może z troche innej beczki... Ja pollecam całym sercem Tony'ego Buzan'a. Nie są to książki do poduszki, ale dzięki jego książce "Podręcznik szybkiego czytania" mogę czytać co dzień nową książkę, bo szybciutko czytam.
![]() "Pamięć na zawołanie" "Mapy myśli" "Potęga umysłu" Moje życie zmienił całkowicie, nauka jest szybka i przyjemna dzięki jego technikom a studiowanie przestało być męczarnią. Już wiele osób zaraziłam Buzan'em i zamierzam nadal to robić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ostatnio skupiam sie na fantastyce ... Polecam: "Achaja" Andrzeja Ziemianskiego (3 tomy) - specyficzny humor, pelen ironii i dosadnych okreslen, niezwykle zabawne dialogi, ale rowniez prawdziwe zycie we wszystkich wymiarach. U mnie wywolalo pewne refleksje odnosnie kobiecosci... "Siewca Wiatru" Maja Lidia Kossakowska - Bóg odchodzi pozostawiajac anioly dobra i zla samym sobie. Ale zagrozeniem bynajmniej nie jest pieklo. Swietnie napisana ksiazka o wojnie z pierwotnym zlem i o milosci. Aniloy sa po prostu jak ludzie, tyle, ze maja wiecej mozliwosci. "Kroniki Jakuba Wedrowycza" "Czarownik Iwanow" "Wezmisz czarno kure" "Zagadka Kuby Rozpruwacza" - Andrzej Pilipiuk - zycie wg Pilipiuka zaczyna sie dobrze po 60 roku zycia ![]() ![]() "Kuzynki" "Ksiezniczka" - Andrzej Pilipiuk - ksiazki czyta sie jednym tchem. Troszke magii, wampirow i bardzo dokladnie opisany Krakow. "Trzy wiedzmy" "Wyprawa" "Panowie i damy" "Maskarada" - Terry Pratchett - przypadly mi do gustu tylko te tomy o czarownicach ![]() ![]() A jesli chodzi o ksiazki z innych gatunkow literackich to polecam: "Wichrowe Wzgorza", "Niebezpieczne zwiazki", "Rozwazna i romantyczna", "Hrabia Monte Christo", "Klub Dumas" i polska literatura kobieca: "Halo Wikta" i "Wikta ratuj" Katarzyny Pisarzewskiej. Gdybym miala wszystko wypisac, brakloby miejsca ![]() Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez keira24 Czas edycji: 2005-10-03 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
co prawda nie czytam duzo [wstyd się przyznać] Ale na jesienne wieczory chętnie zakładam ciepły sweterek, siadam z gorąca herbatką i ksiązką K> Grocholi , chyba nie muszę polecać bo myślę że słyszeliście o Jej ksiązkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
polecam Dzieci z Bullerbyn
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
ach, zapomniałam na śmierć o moim ukochanym Sapkowskim!!! wiedzmin jest świetną książką (film to jakaś ogromna pomyłka) a autor jest szalenie inteligentnym facetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Ostatnio przeczytana ksiazka byl ''Kod Leonarda'' Dona Browna, poprostu swietna i polecam ja z calego serca. Teraz jestem w trakcie czytania ''Demony i Anioly'' takze Browna...tez do zaoefrowania przeze mnie.
Moja ulubioną ksiażka chyba byla i juz pozostanie Ania z Zielonego wzgorza i wszytskie jej poźniejsze czesci ![]() Moim ulubionym autorem jest zas William Wharton, czytam wszystko co tylko wyjdzie spod jego pióra. A polecam Spoźnieni kochankowie, Opowiesci z Moulin de Bruit, Wieści, Niezawinione Smierci, Tato.... Podpinam sie także po tych, którzy polecaja Samotność w sieci...idealna ksiazka na wieczorki ![]() Korzytsajac mam prosbe, czy ktoras z was ma i moglaby mi podrzucic kontynuacje tej ksiazki...slyszalam co nie co o tym i naprawde zalezy mi by sobie to przeczytac ....bylabym wdzieczna bardzo ![]()
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
polecam "przeklinam cię ciało" Wandy Lachowicz oraz "nadzieja umiera ostatnia wyprawa w przeszłość" Haliny Birenbaum (obydwie na faktach)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
ja polecam książki Dana Browna:
*Anioły i demony - najlepsza wg mnie *Cyfrowa Twierdza * i osławiony Kod Leonarda da Vinci, ale wg mnie tamte dwie go przebijają polecam też Stephena Kinga - cały cykl Mroczna Wieża (7 części) Harry Potter - wszytskie części ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Polecam wszystkie książki Grocholi
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Tak uniwersalnie - polecam ksiazki Williama Whartona ("ptasiek","spoznieni kochankowie","tato"),
Alice Sebold ("Nostalgia aniola" - piekna opowiesc o dziewczynie,ktora po smierci obserwuje zycie jej bliskich).Z polskich- Doroty Terakowskiej - niezwykla atmosfera,piekny jezyk i historie. A teraz cos z "egzotyczniejszej" literatury .Swietne lekarstwo na jesienno-zimowa monotonie ![]() Jung Chang - "Dzikie labedzie.Trzy cory Chin" - opowiesc o 3 pokoleniach Chinek,ktore zyja w niezwykle dramatycznych czasach.Ksiazka wprawdzie gruba,ale bardzo interesujaca. Artur Goldwell - "Wyznania gejszy" - fikcyjna ; Mineko Iwasaki - "Gejsza"- ta z kolei autobiograficzna. Mysle,ze warto ktoras z nich przeczytac. Gina B.Nahai - " Ksiezyc i Aniol " - to z kolei opowiesc o milosci i przeznaczeniu w krajach Bliskiego Wschodu Z pisarzy iberoamerykanskich :G.G. Marquez,I. Allende - warto poznac sie z ich cala tworczoscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mamba]ja polecam książki Dana Browna:
*Anioły i demony - najlepsza wg mnie QUOTE] zgadzam się,polecam z całego serca! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę polecić książki Kinga m.in "Zieloną milę" i "Dolores Claibourn", Suskind " Pachnidło", bardzo lubię też ksiażki Doroty Terakowskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za taki odzew
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Wyciagne zapomniany watek na powierzchnie, poniewaz chce Was zapytac czy zancie ksiazki Izabeli Sowy? Czy mozecie cos polecic ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
A ja polecam "zahir" Paulo Coelho, piekna ksiazka o milosci w sam raz na dlugie jesienne wieczory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.