![]() |
#151 |
Komplikatorka
|
Dot.: Mamy dzieci urodzonych zbyt wczesnie -czyli wcześniaki i ich perypetie
Jedna z bliźniaczek zmarła... Miała dziurkę w jelicie, zrobili operację, ale lekarze powiedzieli że tylko cud ją może uratować... niestety cudu nie było. Wczoraj Martynka zmarła
![]() U Mai bez zmian.Ani lepiej -ani gorzej. Stan ustabilizowany.
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
az mi lza poplynela... zycie jest takie okrutne czasami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
tak mi przykro ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie życie jest okrutne czasami, a najgorzej jak takie maleństwa cierpią, aż płakać się chce nad tą niesprawiedliwością
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
dzikazaba - to normlane ze jak dzieci naucyzly sie nowej umiejetnosci o starej zpoaminaja w nasyzm wypadku tez tak jest ze maly siedzi jak sie go posadzi, kiedys sie odpychal, teraz zauwazyl nogi i łapie je do buzi jeszcze nie wpycha ale to raczej kwestia dni ze sie"skapnie"ze to tez do buzi sie nadaje hihi
dagunia[*] dla jednej z bliżniaczek ! ja trzymam kciuki z całego serca za drugą zeby było ok i wyszla z tego !!!!!! u nas Natek chyba przeszedl skok rozjowoy, teraz jest spokojny tylko nadal w nocy sie budzi i tak niepsokojnie śi - ale nie narzekam juz !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------
Drogie Mamy! ile czeka sie na zabek? pod palcem wyraznie czuc ze juz jest, ale nie widac go... Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2009-12-14 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
u nas raz była sytuacja że ząbka czulam ze jest tuż tuż, to po dwóch dniach przebił się delikatnie z drugiej strony
pozostałe zęby wyszły niespodziewanie więc nie wiem
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Jak bedzie go widac czyli taka biala plamke albo biala ropna bulke to gdzies 2 dni i powinien wyjsc a jesli nie widac a czuc twarde to jeszcze to moze potrwac jakis czas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
wczoraj bylismy na kontroli. szczepienie odpadlo bo maly ma stany podgoraczkowe
![]() ale wazymy 9300 i mamy 74 cm. czyli calkiem sporo ![]() mały ma 7 miesiecy i niecale 3 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i ![]() ![]() a i mlody przespal wczorajsza noc od 24 do 7 rano ;] hihi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
nasz kluska ma 73 cm , 8300 gram sobie waży ;]
dziewyczny ma ktoras z was atopowca ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Witam,
czy moge dołączyc do Was?? Urodziłam 3 tygodnie temu - 29.11.2009 w 34 tc. Ola ważyła 2320 g i miała 48 cm - dostała 8 punktów. Tylko chyba ja taka świezynka jestem, bo widze że Wy to juz duże bobasy macie... Powiedzcie mi, czy Wasze dzieciaczki ładnie przybierały na początku, czy był z tym problem? Bo moja Ola przez pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala nie przybrała nic, a w drugim 200 g. We wtorek znów jadę na ważenie i mam nadzieję, że znów bede mile zaskoczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Filip ładnie przybierał, urodził się 05.02 z wagą 2750 a 03.03 (w dzień tp) ważył 3700
czyli ponad kg w miesiąc
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
wszystkim mamom, dzieciom i tatom WESOŁYCH ŻYCZĘ
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moj Piotrek urodził sie w 35 tyg, z waga 2900 i 52 cm(wiec jak na wczesniaka sporo) dostał 10 pkt. 2.5 tygodnia pozniej wazyl 3400, najmniej wazyl 2610. teraz ma 8 miesiecy i 9300. Napisz ile mala teraz wazy. jeszli moge zapytac -dlaczego urodzilas wczesniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jejciu jak mnie tutaj dawno nie było ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję ząbka ![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 Dawid urodził się w 33-34 tc z wagą 1320 g, po miesiącu w dniu wypisu ze szpitala ważył już 1930 g i średnio tył 1 kg na miesiąc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego urodziłam wcześniej. W szpitalu nie robili mi pod tym kątem żadnych badań - tylko ogólny wywiad, na którym każde moje odpowiedzi brzmiały "nie". Ale ja jedynie mogę się sama domyślac. Zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek - i może hormony oszalały i dlatego urodziłam szybciej. Ale nie ma tego złego... Jak się Ola urodziła, to miała 2 razy owinięta pępowinę wokół szyi i dodatkowo pępowina przechodziła jej przez krocze... Nawet nie chcę myślec, co mogłoby się zdazyc, gdyby urosła w brzuszku jeszcze kilka cm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
I jeszcze fotka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
śliczna!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Ja tez nie wiem czemu urodzilam w 34 tygodniu bo wszystko bylo ok tzn podejrzewam 2 przyczyny, pierwsza to taka ze od 24 tyg ciazy mialam za czeste skurcze tzn twardnienia brzucha w szpitalu w 32 tyg kazali brac fenoterol do bezpiecznego tygodnia a moj gin w 32 tyg kazal mi odstawic i nie bralam juz nic i to moglo byc powodem ze 2 tyg poziej urodzilam bo odeszly mi wody czesciowo i lapaly skurcze, drugi powod moze byc taki ze genetycznie tak sie stalo dlatego ze ja tez urodzilam sie w 34 tyogdniu ciazy i tez mojej mamie odeszly wody bez powodu no i ja, moja mama, tesciowa, mamy urodziny w styczniu wiec Dawid tez chcial byc styczniowy a nie marcowy ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-12-29 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
********* Dziś byłam ważyc Olę - ma już 2750 g ![]() Dostałam także antybiotyk na wyciekająca ropę z oczka, ale już się boję na samą myśl że mam jej wkraplac. Nie to że się boję, ale nie lubię jak ona płacze... (jak każda matka chyba)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem też czemu urodziłam wcześniej
przez ciążę nie miałam żadnych skurczy itp. około 30 tc zaczęła mi się skracać szyjka ale gin założył mi pessar i było ok to nie przez szyjkę urodziłam wcześniej, bo pessar zdjęli mi dopiero na porodówce i dawali leki na szybsze skracanie i rozwieranie możliwe że przez cukrzycę ciążową, bo niby jest przyczyną przedwczesnych porodów, ale ja cukry trzymałam w ryzach może przez to że synek byl dość duży jak na moją wewnętrzną budowę i od początku napierał główką na szyjkę, może pod wpływem jego ciężaru pęcherz płodowy pękł... mogę gdybać ja urodziłam się w 40 t.c. ale moja mama miała problemy z ciążami, przez konflikt, brata poroniła przez zatrucie a siostrę przez głupich lekarzy, bo to był jakiś 36-37 tc i dostała skurczy, nie chcieli przyjąć porodu tłumacząc że jeszcze czas, dawali leki i moja siostra po prostu udusiła się w środku, mama musiała ją rodzić martwą szkoda że wtedy takie czasy były, dziś lekarz miałby przekichane i odpowiadałby przed sądem przez to jestem jedynaczką, a mama do dziś na wspomnienie płacze to straszne ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ale moja kuzynka urodziła we wrześniu, też w 36. t.c. bo też jej wody zaczęły się sączyć, ale ona miała planowaną cesarkę bo córka nie obrócila się główką w dół to może jakieś rodzinne ![]() ehhh nie wiem tak sobie myślę że gdybym urodziła w terminie moje dziecko miałoby 56 cm i ważyłoby 3700 g to nie wiem jakby ten poród wyglądał aż mnie ciarki przeszly, taki klocek
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka to twoja mama dwoje dzieci stracila? ja myslalam ze tylko jedno, brata ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-12-30 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
tak Buziaczekk, brata starszego o 3 lata i siostrę młodszą o 2 lata
minimum 2 razy mama jeszcze poroniła na początku, wszystko przez konflikt kiedyś medycyna była bardzo zacofana i jakoś nie potrafili pomóc moim rodzicom po stracie mojego brata spróbowali znowu i się udało, urodziłam się ja, później spróbowali ponownie ale niestety z siostrą wyszło jak wyszło później już nie starali się, za bardzo mama się bała że znowu będzie to przechodzić moja mama urodziła mnie mając 29 lat więc długo im zajęło to czasu ehhh tak mi przykro, pewnie gdybym miała rodzeństwo całe nasze życie toczyłoby się inaczej, ja byłabym pewnie inna i nie wiadomo czy teraz miałabym męża i dziecko...
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 może rzeczywiście coś w tym jest, bo mój brat też jest wcześniakiem i ja też mimo, że urodziłam się o czasie, ale z niską wagą urodzeniową ![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
ja też, urodziłam się o czasie, 40.t.c. planowana cesarka i miałam 52 cm i zaledwie 2550 g
za to mój synek w 36.t.c. miał już 2750 a o czasie miałby przynajmniej 3500 g ( nie wiem czy w brzuchu czy na zewnątrz dziecko szybciej przybiera na wadze)
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
W Nowym Roku życzę Wam:
12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin wytrwałości, 525600 minut pogody ducha, 31536000 sekund miłości. o° °o o° __o°__ |HappY| | New | \\Year/ \\__/ __||__ >2010<
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.